sobota 27. března 2010

MOBY DICK: Asistovaná sebevražda

Krávovina týdne, Emil Držkatý a politický nečas

******************************************************************


Neděle 21. března 2010, Mezinárodní den za odstranění rasové diskriminace

Expremiér a vůdce ODS Mirek Topolánek šlápl do hovna, když se se svým upřímným buranstvím pustil v uzavřeném kroužku při focení do gay časopisu do filozofování. Blesk.cz uveřejnil obratem jako první Topolánkova slova - která neřekl. Doprovázeno je videem, které ukazuje - srdečnost a bezelstnost, s níž Topol přímo do videokamery kváká nekorektní výroky. Nejtrapnější asi bylo, když známý sionista Topolánek zmínil, že premiér Fischer je "Žid". Logika výroku nebyla že je Žid a proto uhne, ale že uhne, a to nezáleží na tom, jestli je Žid anebo gay...

No tak Jan Fischer tentokrát neuhnul a vzkázal Topolovi, že jeho výroky byly urážlivé a hloupé a jednat s ním nadále bude jen na úrovni "nezbytného pracovního minima".

Topol se ihned omluvil, ale aféra už vypukla. Nejostřeji se proti "Topolánkově antisemitismu" ozvali největší praktičtí antisemité z ČSSD, například osobní přítel syrských socialistů a sponzorů Hizzballáhu Jiří Paroubek...

Cyril Svoboda se ohradil proti tom, že by snad církve vymývaly lidem mozek...

Gayové mlčí, protože ti vědí, že Topolánek není homofob, naopak jako jediný z oslovených politiků je chtěl podpořit. Homosexuálové jsou totiž inteligentní - a letos nekandidují do Poslanecké sněmovny...

Martina Sáblíková obhájila zlatou medaili a stala se opět mistryní světa v kraso... é, rychlobruslařském víceboji.

Prezident Barack Obama prosadil ve Sněmovně reprezentantů reformu amerického zdravotnictví. Jedná se prý o "splněný sen generací", kterého bylo dosaženo po sto letech snažení. Půlka Američanů ho chválí, půlka mu nadává do komoušů. Reforma bude stát bilion dolarů, a zaplatí ji hlavně "bohatí", tedy přičinliví, kteří věří "americkému snu" o tom, že každý je sám svého štěstí strůjcem. Povinné zdravotnictví zavedli v ČSR komunisté krátce po Únoru - když znárodnili existující pojišťovny i jejich fondy. V Americe jdou na to jinak. Sama myšlenka je chvályhodná - ale nestačí jen vrazit bilion a nechat věci běžet samospádem. Systém musí být průběžně financovatelný!!! Na což nepomyslel ani páter Plojhar ani přítel Rath. Nevíme jistě, jak to myslí Obama...

V Rusku proběhl "den hněvu" proti Putinovi. Tisíce lidí se účastnilo protivládních demonstrací - ačkoli nebyly povoleny. Krom protestů proti hospodářské a sociální politice vlády se ozývaly i požadavky po větších občanských svobodách. Jak to mají Rusové s DPH za stravenky se zprávy nezmiňují..

Pondělí 22. března 2010, Světový den vody, Český den Vodičky

Stínící ministr zahraničí Lubomír Zaorálek v rozhovoru pro HN tvrdí, že dalších 55 vojáků do Afghánistánu po nás ve skutečnosti nikdo nechce, jde o výmysl ministerstva obrany. Tento požadavek by navíc socialisté neobhájili před svými voliči... Máme tam prý vojáků až dost.

Předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) vyzval předsedu ODS Mirka Topolánka, aby odstoupil z vedení strany i z kandidátek. Nejde prý o puč, jen řekl svůj názor. A ten názor je, že do voleb je lepší jít bez lídra než s takovýmto. Místopředsedkyně ODS Mirka Němcová taky řekla jen svůj názor. Stejný jako Přemek. Ale navíc vyslovila nabídku, že v této těžké chvíli je ochotna převzít břímě vedení strany.

Prezident Václav Klaus vetoval přílepkový zákon, který měl zpětně snížit DPH na zaměstnanecké benefity. Byl prý "šit horkou jehlou" a nebyl spravedlivý. (Podle Mobyho virtuálního odposlechu se Klausovi také nelíbilo, že byl prosazen vydíráním odborů a hlasem ulice.)

ČNB zkoumá okolnosti úvěru ve výši 180 mil Kč, který si vzala ČSSD na předvolební kampaň. Půjčku jí poskytla kampelička Fio, která má základní jmění asi čtvrt mld. Kč - a nesmí poskytnout vyšší úvěr než 25 %, což činí 62 milionů. A to ani v tomto případě, kdy ČSSD dala do zástavy svůj barák v Hybernské. Zástupce Fio Jiří Vodička tvrdí: "Pro nás je to standardní případ, kterých máme celou řadu, a řešení je technická záležitost..."

Jeden případ sežere tři čtvrtiny veškeré hotovosti - a podobných případů má družstevní záložna "celou řadu"? Kak éto matěmatíčesky vazmóžno? Odpověď Vodičky: "To je předmětem bankovního tajemství."
Žeby Fio disponovala černými fondy, ve kterých pere špinavé peníze z různého kočkování? (Podle virtuální Mobyho odposlechu.)

Americké ropné firmy tvrdí, že při současných cenách plynu ho mohou těžit z břidlic. Jen v USA se zásoby odhadují - na 100 let americké spotřeby. Akorátže se při těžbě do země hustí voda s chemikáliemi. Což se nemusí líbit okolním obyvatelům, ani jejich životnímu prostředí.

Úterý 23. března 2010, Světový den meteorologie

Po 66 letech přistoupila německá justice k odsouzení esesáckého vraha Heinricha Boereho... Po kolika letech odsoudíme všechny naše komunistické vrahy? Zatím je nejznámější chudák baba Polednová Brožová, jíž soud pravil: "Čtyři vraždy stačí, drahoušku." Zato její kolega prokurátor Vaš zatím nebyl ani obžalován, ačkoliv se dopouštěl stejných zločinů.

"Židé Jeruzalém budovali tři tisíce let a budují ho i nyní. Jeruzalém není osada, je to naše hlavní město." (Izraelský premiér Benjamin Netanjahu na zasedání Americko-izraelského výboru pro veřejné záležitosti, Washington.)

Obama podepsal "svůj" zdravotnickopojišťovný zákon. Viceprezident Joe Biden měl při tom takovou radost, že se vyjádřil s buranskou upřímností: "This is a big fucking deal.". Topolánek by řekl, že je to kurevsky velká věc. Ale nešeptal by přitom...

Dnes je poslední den na podání kandidátek politických stran do květnových voleb. Zítra mohou být kandidáti už jen odvolávání, avšak nikoli nahrazováni. Kdo dnes nahradí Mirka Topolánka?

Poslanci bezpečnostního výboru si vyslechli bývalého ředitele protikorupční jednotky ohledně spisu Krakatice. Mobyho virtuální odposlech nefungoval, protože přednášející Karel byl moc Tichý. Hlučnější byl exministr vnitra František Bublan (ČSSD), který vyzval exministra vnitra Ivana Langera (ODS) k odchodu z veřejného života. Exministr se exministrovi vysmál. (Který komu? Hádejte! Ale: Už jste viděli Bublana se smát?)

Snad kvůli dnešnímu termínu trvalo hádání grémia ODS o "monstrózní kauze" svého předsedy 12 hodin. Až po zavření úřadů a nemožnosti jmenovat nového kandidáta jednání skončilo. Celé ty hodiny grémium říkalo, že by měl Topol odstoupit a ten na to reagoval, že je to celé jen krávovina. Nakonec jim řekl, že odvolat ho prostě nemohou. (Virtuální Mobyho odposlech.)
Na následné tiskovce Mirek slíbil, že se umravní, ale: "Nikdy nebudu nakašírovaný politik, který bude své názory posouvat podle doporučení marketingových poradců."
Zdálo se, jako by mu dvanáctihodinová šichta vlila novou energii: "Povedu ODS jako volební lídr do vítězných voleb."

Zelení aktivisté vyšplhali na komín elektrárny Prunéřov, kterou chce zločinecké vedení ČEZu modernizovat pouze na meze Carnotova cyklu. Pokud se jim jejich snaha podaří, nebude ČEZ modernizovat vůbec. Stará stavba nepotřebuje žádné EIA ani IAE ani jiné zkratky. Bude čoudit dál...

Zelení Khmérové se při této příležitosti vyjádřili, že jestliže vláda modernizaci Prunéřova schválí tak, jak je navržena, tak tím jen dokáže, že to jsou jen "loutky v rukou ČEZu". (No a když to vláda neschválí, tak bude loutkou v rukách Zelených Khmérů.)

Rekonstrukci podporují místní obce i sdružení......

Někteří zelení jsou na komíně, jiní na větvi z toho, že premiér Fischer nehodlá jmenovat nového zeleného ministra na zelené ministerstvo. Zelení proto prý nemohou zůstat ve vládě. Ministerstvo životního prostředí prý není považováno za plnohodnotné, když bylo přifařeno k zemedělství. (V této zcela nepolitické překlenovací vládě dva měsíce do voleb...) Zelení vyzvali svého posledního ministra lidství, aby odešel na protest taky. Kocáb je připraven tak učinit - ale jen "pokud to vládu nerozkolísá".

Ale i podle ODS je nutné, aby ve vládě zůstal nějaký zelený. Takže jeden ministr? Alespoň napůl zelený. Třeba nějaký fanoušek Bohemians!

Evropské bankovní a finanční fórum, které probíhá v Praze, oslovil i premiér Jan Fischer. Vyslovil varování, že i přes příznivý vývoj byznysu krize letos dopadne hlavně na domácnosti, a to hlavně kvůli nezaměstnanosti na úrovni kolem 10 %.

Domácnostem bude ouvej, avšak lid se bát nemusí - postará se o něj „už dnes jasný“ vítěz voleb. Stačí jen splnit volební sliby! Ale nevím, nevím, Škromach už prohlásil, že volební sliby se přece neplní. Ale proč by se neplnily, Zděndo, když se státní dluhy neplatí???

Firma Google odchází z Číny. Tedy nikoli jeho mapy nebo mail, jenom vyhledávač. A ne moc daleko, jen do Hong-Kongu, pro který ale také platí čínské cenzurní předpisy.

Na konec dne vydala ČTK zprávu o prohlášení předsedy senátu Přemysla Sobotky (ODS) s titulkem: „ODS se podle Sobotky přihlásila k Topolánkově stylu urážek.“
Přema si nebere servítky: ODS by podle něj přišla o poslední zbytek věrohodnosti a fakticky se přihlásila k Topolánkově stylu urážek, nefér útoků a rozdělování společnosti.

Středa 24. března 2010

Přema včera večer s novináři vůbec nemluvil. Tak co to vydala ČTK? Prohlášení BOHUSLAVA Sobotky (ČSSD)!!! S blbým jménem. Inu – neměli se ti Sobotkovi na Vysočině tak přemnožit...

ČTK se sice omluvila. ale není jasno, zda se omluvily všechny noviny a všechna média, která zprávu ČTK převzala – jako obvykle bez ověření a jako obvykle téměř doslova.
Mrtvá Kočka se diví: “A proč vlastně noviny ty šmejdy od ČTK kupují?“

Mirka N., co by šla za Mirka T., konstatuje v ČT1, že zítřejší výkonná rada může šéfa ODS odvolat z kandidátky. Kolega z Vysočiny na radu taky jede – a bude hlasovat proti Mirkovi, jak řekl Mirce.

Mirek „pokládá celou tu věc za umělou“. (Vždyť jsem říkal – krávovina!:) A : “Můžou hlasovat o mém stažení z kandidátky, to bych ale pokládal za poslední sebevražedný krok, který by ODS mohla udělat... Nevidím pro to důvod. Já jsem volebním lídrem! To hlasování by bylo ukázkou nedospělosti.“. Mirek zůstává – aby neměla veřejnost dojem, že v ODS dochází k jakýmsi pučům, polopučům, nestandardním řešením...“ Z tohoto důvodu považuje svoje rozhodnutí zůstat za správné. Výsledků jednání se nebojí – pokud si s ním spolustraníci nebudou chtít vyřizovat staré účty.
“Teď je pro nás všechny v ODS důležité jediné: zanechat nesmyslných vnitřních svárů a vrhnout všechny síly společně pro vítězství ve volbách.“

ODS představila večer své druhé volební eso. Projekt, jak zamezit zneužívání sociálních dávek, odhalit podvodníky, zaměstnávající nezaměstnané na černo – a motivovat lenochy. Zatímco při prvním esu kampaň doprovázely Jiránkovy postavičky Václava Dobráka a Marie Slušné, nyní je to flákač Josef Lenoch. Vtipkující Topol prohlásil, že chtěl ještě doplnit Emila Držkatého – ale zakázali mu to... Spolustraníci se ksichtili na toto vtipkování poněkud kysele...

K použití v elektronickém bankovnictví se chystají nové bezkontaktní kreditky. Stačí pouhých 5 vteřin - a jste okradeni!!!

Belgičtí zákonodárci by rádi zavedli jednotný evropský limit pro minimální mzdu. Odstranila by se tím prý "sociální nerovnost" mezi jednotlivými členy EU. Škodaže se nedá nadekretovat taky ekonomická rovnost, volové z Belgie. V Lucembursku je minimum v přepočtu 38.200 Kč, u nás 8.000 - a třeba v málem zkrachovaném Lotyšsku jen 3.280...

“Je nezbytné revidovat koncepci individuálních lidských práv, protože ta nynější vede k sobectví a poklesu veřejné morálky". Rovněž vzhledem k národním tradicím by byla spíše než "demokracie západního typu", založená na volbách a individuálních právech vhodnější "konzultativní demokracie". Pravil prezident všech Kyrgyzů Kurmanbek Bakijev.

Čtvrtek 25. března 2010

V pražském centru současného umění DOX byla otevřena výstava Malík urvi. Ukazuje ty kurvy z justice, které za komančů odsuzovaly lidi za projevy občanského vzdoru a boj za lidská práva - a které soudí dodnes. Včetně spoluvinice Wonkovy smrti. A často sedí na vyšších pozicích!!!

Ministr lidství Michael Kocáb z vlády ne- a neodejde – aby nerozpoutal politickou krizi, která by mohla vypuknout, pokud by pohraniční řeka s Polskem nebyla přejmenována z „komunistické“ Olše na správnou „Olzu“.

Schází se výkonná rada, složená z regionálních.zástupců ODS. Ti prý mohou Mirka T. odvolat z kandidátky. (Btw: Fyzicky to může udělat zmocněnec volební strany ve volebním obvodu.)
Odvolání je na pořadu dne. “Snad je soudný, aby to až sem nedošlo.“ (A odstoupí sám - delegát Šimčík.) Důležité je „sjednotit se před volbami“ (senátor Ivan Adamec).
ODS nasadila při jednání výkonné rady rušičky signálu mobilního telefonu. Avšak virtuální Mobyho odposlech nezarazila!
Večer, po pětihodinovém souboji: Pravděpodobně ty sváry byly smyslné. Staré účty jsou vyřízeny. Ono to až „tam“ došlo. K sebevraždě Topolánka jakožto volebního lídra. A může za to Přemysl Sobotka, který v pondělí rozjel svou „nestandardní akci“.


Moby Dick připomíná, že to byl právě Přéma, který Mirka Topolánka přemluvil ke kandidatuře na předsedu ODS jen několik týdnů před kongresem ODS v prosinci 2002.

Těmato rukama ho porodil, těmato rukama ho zahlušil!

Květnových voleb do Sněmovny se zúčastní celkem 27 politických subjektů. Ve všech krajích přitom jen 15 – těm ostatním jde zjevně o zviditelnění. A tak bude kandidovat Česká pirátská strana (klon švédských Pirátů). Anebo partaj s obskurním názvem „Ježíš je Pán. Nechme se vést Duchem Svatým a ať Ježíš je naším Pánem, www.jezisjepan.cz“. Koordinovat jediného kandidáta má nejspíš sám magor koordinátor a zakladatel. (Toto není nenávistný útok proti věřícím, ale o posměšnou poznámku proti magorům, kteří svým pseudopolitickým angažováním křesťanskou víru sami zesměšňují.)

Pátek 26. března 2010

Oficiálně potvrzeno: Prezidenti Obama a Medveděv podepíší další omezující protokol na jaderné vyzbrojení 8. dubna 2010 v Praze.

Termín a místo byly vybrány proto, že je to rok od doby, kdy v Praze vyhlásil americký prezident svou „mírovou iniciativu“. Říkají jedni. Místo bylo vybráno zejména proto, že se nachází „v neutrálním pásmu“. tvrdí druzí.

“Neutrální pásmo? Ouk! Jsme vlastně ještě v NATO? Či spíše jinak: Existuje vůbec ještě NATO?

Řecko zachráněno! Včera se dohodli papaláši z eurozóny, že zemi půjčí – ale až v případě nouze, kdy by se nenašel jiný věřitel. Až nikdo nebude chtít Řecku na trhu půjčit, požádá před bankrotem o zásah MMF – a to bude kontrolovat tok těch miliard eur. Tento postup prosadila Anděla Merkelová, která ví, že Řecku bude muset nejvíce půjčit právě Německo.
V této situaci působí humorně, že dle některých Řeků za jejich trable může – německá okupace za druhé světové...

Řecko se zatím pere statečně samo a o finanční půjčky nežádá. Dobrá zpráva: Řekové už nejsou naštvaní na řecký stát – ale na řecké státní odbory!

Nový volební lídr ODS Petr Nečas pravil, že nabídku ze strany ČSSD k vedení „slušné volební kampaně“ nelze brát vážně. Socialistům se prý nedá věřit, tvrdí ten sprosťák.. Nedodržují dohody, vedou negativní a pomlouvačnou kampaň.

Ale co teď bude dělat Paroubek s těmi bilboardovými reklamami, ve kterých si chtěl smlsnout na dnes již padlém Topolovi?

Sobota 27. března 2010

Nepatřičně rozveselená žena Moby Dicka dí: "No vidíš, Paroubek. Alespoň jeden kladný účinek ta Topolánkova aféra měla – celý týden jsem o žádném Paroubkovi neslyšela!"

********************************************************

minulý zápis: Předvolební sliby, masturbace moci a jiné úchylky
předminulý zápis: Týden sexy mozku

*******************************************************

Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz

Předem dík! >>:)) Moby Dick

1 komentář:

Yarda řekl(a)...

Když jsem sledoval co se stalo panu Topolánkovi, vzpomněl jsem si na vysvětlivky ke knize (IMHO) Bohatýrská trilogie: kuše - strašná zbraň, kušna - ještě strašnější zbraň. Takže pan Topolánek spáchal politickou sebevraždu vlastní kušnou. Jsou věty které by politik co ještě chce mít nějakou politickou budoucnost neměl vypustit z ...úst a to ani mimo záznam (viz třeba některé epizody z knih "Jistě pane ministře", "Jistě pane premiére") i kdyby třeba byly pravdivé. Např. o vymývání mozků by se mohlo diskutovat ale ne na té úrovni. Pane Topolánku, jste jednička. Teď ještě kdyby se takhle odrovnal pan Paroubek a hurá k volebním urnám.