úterý 3. května 2011

Nebudou zapomenuti

V pondělí 2. května od 14:00 do 17:00 proběhla na pražském náměstí Míru už poněkolikáté vzpomínková akce na oběti šoa. Na místě byly krom organizátorů z Nadačního fondu obětem holokaustu a Institutu Terezínské iniciativy i desítky lidí, stavějící se do spořádané fronty.

Veřejné čtení jmen zahájili nejprve organizátoři, a pak se do čtení pustili pozvaní a pravidelní hosté: Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké sněmovny, herec a senátor Tomáš Töpfer, izraelský velvyslanec Jaakov Levy a viceprezident Mezinárodního osvětimského výboru Felix Kolmer. Četli lidé z Židovské obce, lidé s "kořeny" i lidé "bez kořenů", všichni, kteří chtěli uctít oběti té dávné šílené zvrácenosti šoa. Lidé, kteří nedají zapomenout nám ni budoucím. K četbě se dostavily maminky s malými dětmi v kočárku či hoch s kolem. Lidé, kteří tím chtěli uctít památku zavražděných.

Tak se to vždy četlo: Jméno a příjmení, rok narození, koncentráky, kudy dotyčný prošel, a pak rok, kdy byl zavražděn. Assassinés, zamordovana, murdered, ermordert. Četlo se totiž nejen česky, ale i hebrejsky, holandsky, polsky, francouzsky, anglicky a německy. Každý, kdo chtěl číst - krom pozvaných hostů - se musel postavit do fronty a vyčkat si v ní tak asi třičtvrtěhodinku. Poprosil jsem, aby mi sousedi drželi ve frontě místo, a porozhlédl jsem se kolem. Jednak jsem fotografoval, a jednak si prohlédnul výstavní panely na kterých se například prezentovaly práce studentů z gymnázia Duhovka.

K přečtení dostali lidé list s osmi jmény, já měl připraven svůj soukromý seznam s 22 položkami. Tak jsem z něj vybral jen dva tátovy bratry a pak rodinu Flusserovu: za ně už kdo číst neměl. Pratetičku Elsu s manželem Jindrou a jejich třemi syny zavraždili společně v Aušvicu. Jako osmou jsem vzpomenul sestřenku Honzulku: narozena 1942 v Terezíně, zavražděna 1944 v Osvětimi.

Protože přečtení osmi jmen zabralo asi minutu, a protože akce trvala celkem tři hodiny, účastnilo se jí přes 200 lidí. Nikdo nevydržel celou dobu, ale vždy bylo ve frontě několik desítek lidí. A ti po půl třetí osvědčili i jisté hrdinství, na něž se ve výroční den povstání varšavského ghetta také vzpomíná: Začalo totiž pršet. Fronta však nezmizela, jen se přikryla deštníky. V máji každá kapka co dukát!

Asi tu třičtvrtě hodinu si postál ve frontě i pražský primátor Bohuslav Svoboda, a to i se svou ochrankou. Tady, na náměstí Míru však panoval mezi zúčastněnými mír. Dostalo se na něj až asi ve čtyři hodiny odpoledne. Takže si ho média vůbec nevšimla. A jestli všimla (fotilo se tam dost!), pak nepublikovala.

Při této příležitosti konstatuji, že politiků tady bylo pomálu. Vlastně jen tři. (Nežeby to vadilo:). Miroslava Němcová na podobné akce chodí pravidelně. Töpfer je senátor, ale hlavně herec. Nu a teď se dostavil i primátor Svoboda - bez fanfár a bez záběrů v prime time. Jako občan. A všichni jsou v ODS. Takže tahle strana má i slušné členy.

Svou frontu si vystál i ředitel Židovského muzea, spisovatel a novinář Leo Pavlát. Nepředbíhalo se.

Pro ty, kteří budou číst tento text po letech: 1.5.2011 před půlnocí dopadli a zabili američtí vojáci vůdce Al-Kajdy Bin Ladina. Nezapomeneme ani na jejich hrdinství - ačkoliv jejich jména nebudou nikde čtena...



Psáno v Praze dne 3. května 2011



Viz i fotogalerii.
Další videa na YouTube.

49 komentářů:

guerrier řekl(a)...

On nám to Aspergill náležitě vysvětlí tuším.

Harpyje řekl(a)...

A proto: "Principiis obsta."
http://vera-tydlitatova.eblog.cz/cesky-helsinsky-vybor-vyzyva-k-bezodkladnemu-odvolani-ladislava-batory-z-pozice-poradce-ministra-skolstvi

drak řekl(a)...

Na některé věci je opravdu dobré nezapomínat, toto je jedna z nich. U nás v rodině také poměrně dost lidí nepřežilo válku, ale s tím co vyjmenoval Šaman se to rozhodně nedá srovnat.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Draku, je to těžké. Přede mnou zatloukli jak a kde skončil jeden můj dědeček. Já po tom nepátral a jen něco jsem se dověděl až před pár lety. Měl jsem za to, že v Mauthausenu. Měl jsem možnost přečíst si jeho dopisy z lágru, ale nevyužil ji aby mě to ještě víc nebolelo. Asi jsem udělal chybu, ale už je to pryč. Dnes jsem zjistil, že za zásluhy byl poslán ne do Mauthausenu, ale na výběrovou rekreaci do Osvětimi... Podle toho co jsem zjistil, byl to excelentní člověk. Jen nevím, proč se nepokldalo za vhodné o něm mluvit. Jednání některých lidí a jejich politika v rodině mohou být divné a nepochopitelné. Z toho co jsem zjistil, dověděl se i lecos o sobě. Vědět to dřív, byl bych na sebe náročnější. Děkuju, dědečku.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak do Osvětimi byl poslán dědeček antisionisty Schumachera. Hmm hmm.
Nuže, soukmenovče Schumachře, v tom případě mlčení Vaší rodiny bylo možná tím nejlepším řešením.
Vždyť Váš dědeček docela dobře mohl být německojazyčným sionistou, to jest dědičným nepřítelem, pachatelem trestného činu němectví.
A jak všeobecně dobře známo : (2) Trestný čin němectví se trestá odnětím občanských práv a smrtí, nebo odnětím občanských práv a vyhoštěním.
(3) Trest uložený v odst. (2) lze zmírnit na odnětí občanských práv po dobu 20 let, pokud pachatel splňuje podmínky předepsané vyhláškou Ministerstva vnitra.
*)

Čili, kdyby se byl Váš dědeček z Osvětimi vrátil, čekalo by ho zařazení do humánního odsunu, jako všechny ostatní přeživší německojazyčné sionisty. Jeho další osud v Západním Německu by byl ... no, raději ani nemyslet. A nemluvit.

Hezký květnový den přeji.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Citace ze Zákona č.140/1961 Sb., §112

Pedro řekl(a)...

Pro jistého trolla:
Původní znění § 112 Trestního zákoníku (Zák. 140/1961 Sb.) z roku 1961
§ 112
Poškozování zájmů republiky v cizině
Československý občan nebo obyvatel republiky bez státní příslušnosti, který poškozuje zájmy republiky tím, že rozšiřuje nebo umožňuje rozšiřovat v cizině nepravdivou zprávu o poměrech v republice, o jejím mezinárodním postavení nebo o její zahraniční politice, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo propadnutím majetku.

Znění platné do 30.6.1990
§ 112
Poškozování zájmů republiky v cizině
Československý občan nebo obyvatel republiky bez státní příslušnosti, který poškozuje zájmy republiky tím, že rozšiřuje nebo umožňuje rozšiřovat v cizině nepravdivou zprávu o poměrech v republice, o jejím mezinárodním postavení nebo o její zahraniční politice, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo propadnutím majetku.
Poté byl § 112 zrušen.
Howgh.(Y)

Větší vlastenec řekl(a)...

Zákon o Trestném činu němectví potřebujeme i do budoucna

Drahý, předrahý příteli a soudruhu Pedro !
Jak se Ti daří v tyto památné květnové dny, naplněné šťastnými vzpomínkami na velké činy našich předků, na znárodnění a odsun, i na naše mládí v prvomájových průvodech a přehlídkách ČSLA ? Jak přežíváš současnou děsivou realitu, běsnící kapitalismus a demokracii ?
Víš, často na Tebe vzpomínám, vzpomínám na Tvůj neobyčejně pronikavý třídní a národní bystrozrak. Ach, jak bych potřeboval Tvoje vrozenou, dlouholetou praxí rozvinutou schopnost rychle odhalovat třídní a národní nepřátele !

Ale teď jen mezi námi, drahý příteli a soudruhu : Já osobně nevylučuji, že Zákon o trestném činu němectví má jiné číslo. Ve dnešním světě je nesnadné dohledat přesné údaje, neboť tzv. internet je dílem křesťanů a sionistů, soukromokapitalistů a nadnárodních vydřidušských korporací. Prostě – internet je jedním z nástrojů našich dědičných nepřátel na vymývání mozků všeho našeho lidu, nástroj na odvedení proletariátu od třídního boje.

Jenže ten Zákon prostě existuje !
Kdyby neexistoval, kdybychom neměli zákonem „ošetřený“ náš boj proti Němcům, tak bychom se vlastně chovali - jako Němci ! A to je nemožné, jak jistě sám uznáš.
Neboť kdybychom jen na prchavou chviličku připustili, že se chováme jako Němci (a ostatní Euroameričani), že jim nejsme nadřazeni, tak bychom vlastně připustili, že ... zneškodnění Němce našincem je stejný zločin, jako vražda našince Němcem !!
TO JE TAK ABSURDNÍ MYŠLENKA, ŽE ... Prostě nemám slov.

Takže, drahý příteli a soudruhu Pedro, my takový zákon mít prostě musíme; stejně jako máme Dekrety presidenta republiky, jako máme Zákon č.115/1946 Sb. Zákon o trestném činu němectví má širší platnost, díky které jsou všechny činy našich předků od založení našeho státu v souladu se zákonem.
I do budoucna si musíme zachovat možnost zneškodňovat Němce (a ostatní Euroameričany) dle potřeby naší vlasti a našeho národa. Jinak nezvítězíme. Jinak nám i po našem konečném vítězství bude pořád někdo vyčítat naše krásné a statečné národní činy.

Takže se konečně přestaň chovat jako nějaký euroamerický agent, a najdi správné číslo našeho národního Zákona.

Čest práci a Míru zdar !

Pedro řekl(a)...

Pro ostatní štamgasty(troll to ví): hatetepe://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kon_%C4%8D._115/1946_Sb.

Větší vlastenec řekl(a)...

Drahý příteli a soudruhu Pedro, naši vlastenci o našich vlasteneckých zákonech a dekretech vědí; nepodceňuj je, prosím.
A trollům ani ostatním Germánům nic nevysvětlíš; to víš, hloupí a nevzdělatelní Euroameričani.
Takže prosím : Namáhej se správným směrem - hledej správné číslo Zákona o trestném činu němectví (když tedy, podle Tebe, je jiné než č.140/1961 Sb., §112).
Ať konečně přesně známe číslo zákona, jehož zněním se řídili a řídí všichni opravdoví čeští vlastenci, jimž se řídil Žižka v průběhu čištění naší vlasti od Němců a jiných podobných nepřátel, zákona, na jehož základě jsme očistili naši vlast od německojazyčných sionistů, zákona, díky němuž jsme mohli dokončit dílo husitů. *)
Vždyť v důsledku všelijakých (tehdy nutných) ohledů na cizinu byla platnost Zákona č.115/1946 Sb. omezena na období od 30.9.1938 do 28.10.1945, to jest do dne, kdy pres.Beneš přednesl nejdůležitější projev svého života, svou summu politicu. Jenže humánní odsun bestiálních Němců pokračoval i po 28.10.1945; prostě za těch 1000 let jich k nám nalezlo jako švábů. Odsouvali jsme je vlaky i nákladními auty z naší země, odsouvali jsme je lopaty a krumpáči pod naši zeminu, když nevydrželi naše humánní jednání; bestie fašistické choulostivé, přestárlé, nedozrálé.
My jsme prostě potřebovali zákon schvalující všechny naše vlastenecké činy za celou dobu existence naší vlasti, od doby Vůdce Sáma do konečného potvrzení květnového vítězství našeho lidu (tedy do 25.2.1948). Od toho data jsme již mohli rychleji, lépe a radostněji tvořit a přijímat zákony a nařízení nové, české (československé), revoluční, pokrokové, humánní, neúprosné.
Nicméně Zákon o trestném činu němectví potřebujeme stále, nejen kvůli ospravedlnění všech vlasteneckých činů minulosti, ale i budoucnosti. Vždyť od chvíle dočasného ústupu našeho tradičního společenského zřízení k nám opět nalezlo tolik Němců-fašistů, že se každému roduvěrnému Čechovi (a Moravanovi) v kapse otevírá kudla a natahuje závěr služební zbraně.
Navíc bude nutno přijmout obdobný zákon o trestném činu, páchaném používáním angličtiny.
Jaký zločin provedl našinec, aby musel používat ten nelibozvučný jazyk Labuťáka Avonského v denním styku s klienty, nadřízenými, nájemníky, prodavači malých obchůdků, turisty atd.?!? TO SE MUSÍ ZMĚNIT !

Ostatně soudím, že čeština by se měla psát azbukou.***Volte ČSSD a KSČM !

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Zákon č.140/1961 Sb., §112 :
(1) Trestného činu němectví se dopustila každá osoba, jež se v období od 1.1.624 do 25.2.1948 zdržovala na území naší vlasti, a používala jako svůj hlavní dorozumívací jazyk němčinu, nebo, pokud v důsledku svého nízkého věku ještě nebyla schopna řeči, se narodila osobám, používajícím němčinu svůj hlavní dorozumívací jazyk.
(2) Trestný čin němectví se trestá odnětím občanských práv a smrtí, nebo odnětím občanských práv a vyhoštěním.
(3) Trest uložený v odst. (2) lze zmírnit na odnětí občanských práv po dobu 20 let, pokud pachatel splňuje podmínky předepsané vyhláškou Ministerstva vnitra.

informace řekl(a)...

Našemu trollovi už došly argumenty a tak nás zas baví zákonem o trestném činu němectví.
Cožpak se nic ve světě neděje, že musí pořád vytahovat na světlo boží ten výmysl?
Jo, ta grafománie, to je vážná porucha!

stk řekl(a)...

No jo,
ale my, grafomani alespoň svými výplody neotravujeme ovzduší ani podzemní vody, ba ani globální oteplování není způsobeno všemi grafomany, ale jen jejich určitou sortou. Grafomani totiž otravují jen ty lidi, kteří (na vlastní nebezpečí) jejich výplody čtou. A zvířátkům jejich výplody neškodí.
Třeba (K)kocourům jsou grafomani zcela lhostejní, případně je zneužívají k vlastnímu pobavení.

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 VV : V tom je drobný problém. Byl českojazyčným čechistou, velmi váženým občanem a krom toho i činovníkem jisté novým říškým pořádkům velmi nepohodlné zavedené české národní organizace. Ale i jeho osud po roce 1948 by s jistotou byl velmi neradostný, protože ona organizace byla velmi nepohodlná i organizaci zavádějící lepšozítřkové pořádky. Což by ho předurčilo ke zvláštnímu zacházení v převýchovném zařízení, včetně léčby konopím a s neblahými důsledky pro celou rodinu, která tak díky Říši toho byla té hanby ušetřena, protože po nastolení lepšozítřkových pořádků, na vdovu s dětmi po českém vlastenci, byť představiteli vykořisťovatelkých tříd bylo shovívavěji nahlíženo.

stk, grafomanské příspěvky jsou osobami na nich závislými vyhledávány za účelem rozhořčování a spílání, což je významnou náplní jejich života, podobně jako za takovým účlem i nahlížení do cizích ložnic a hrnců. Je to i projev závisti, protože na rozdíl od grafomanů nemají jejich radost poskytujícího tvůrčího ducha. Poznají se už od mala, když vyhledávají pískoviště aby šlapali po cizích bábovičkách. V dospělosti v lese rozkopávají houby, které se jim nelíbí a po různu škodí svému okolí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Je mi líto, ale z Vašeho popisu Vašeho dědečka vyplývá, že byl, v nejlepším případě, českým nacionalistou. S takovými jsme se my opravdoví vlastenci opravdu museli rozloučit, a to co nejdříve po našem vítězství nad Němci a buržousty.

Mimochodem - v lese houby neškodí. Houby po různu škodí v lidských příbytcích.

Hezký zbytek neděle přeji.

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 VV: Nepochybně. Třeba zúčtovat se zrádci všemi ! Houby po různu neškodí. Například houby po různu v kuchyni. Ostatně až na buržoazně zhýralé výjimky, jako například žampiony, nebo dokonce lanýže, je to proletářská strava. Nakládané v octě dokonce velmi žádoucí strava země kde včera již znamenalo zítra, toho času na přechodném odpočinku před celosvětovým nástupem. Opravdový internacionální proletář se nelekne ničeho, sní i mochomůrku zeleno, případně zbělenou. Tu zrevoluční iskusstvěnnoj kráskoj iz něfti izgotovljennoj kak i konfjety. V té zemi tak bylo iz něti vsjó. My učílis on étom v škóle. Mupy Mup ! Některé houby škodí budovatelskému úsilí, například dřevomorka, pozůstatek to prohnilého kapitalismu, jenže my s nimi rázně zatočíme tak jako s mandelinkou, americkým broukem. V proletářských obydlích se nevyskytovala, taková v nich byla bída. Jedine v kulackých chalupách. A s kulaky jsme zatočili a zatočíme zas. Ovšem pod čarou mi něco chybí, proto sám doplňuji :

Volte ČSSD a KSČM !

Na to pozor, to nevynechávej, jinak to bude vypadat, že ustupuješ z revolučních pozic. Nacionální imperialista nevynechá jedinou skulinku by prostrčil svůj hrabivý pařát.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ach, kéž by bezezbytku platilo přísloví všeho našeho lidu "Kde nic není, ani smrt nebere" ! To by naši lidé, zbídačení proletáři, žili věčně. Jenže bída zabíjí, vážený Schumachře-antisionisto; kam nechodí Slunce, tam chodí lékař, a když není po ruce lékař chudých (např. L-F.Céline), tam jen Smrt a exekutoři berou chudině jejich nejdražší, i nejlevnější vybavení jejich nuzných chýší a brlohů.
Tudíž sporadický výskyt spor dřevomorky (natožpak přímo houby) není přímo způsoben bídou a nouzí, leč relativně stálou teplotou oněch ubohých a nevytápěných příbytků uražených a ponížených. Právě střídání teplot, kondenzace vlhkosti ve vnitřních prostorách domů bohatců, kteří si mohli dovolit kamna, kteří měli co a na čem vařit, kteří se dokonce KOUPALI ve svých vilách a palácích připravilo dřevokazným houbám přívětivé prostředí k uchycení a růstu.
Ano, právě v tomto týdnu jsem posuzoval stav stropních trámů v posledních patrech dvou pražských činžovních domů z 90.let 19.století. Jedním slovem : Bída.
Bída, způsobená bohatstvím a lakotou příslušníků privilegovaných vrstev, kteří se opičili po Evropanech, kosmopolitních multi-kulti buržoustů, kteří nechtěli bydlet v našich tradičních českých zdravých zemnicích.
Prostě : Pýcha předchází pád. V tomto případě pád stropů.

Nejhlouběji v tvém srdci, Chudý, vidím nenávist ! (J.Wolker)***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Hygienik Céline, lékař chudých:
" Racisme d'abord ! Racisme avant tout ! ... Désinfection ! Nettoyage ! Une seule race en France : l'Aryenne ..."
Jeho dnešní stoupenci mluví nejenom o "negrification", ale i o "chintokisation" (péjoratif pour Schlitzauge) a "métèquisation" de l´Europe. Několik by se jich našlo i na této žvanírně.

Harpyje řekl(a)...

Na vlastní oči jsem jednou viděla obydlí chudých proletářů, zeď jednoho penthousu, po odstranění zabudované skříně. To sice nebyla dřevomorka, ale houba jak plíseň.

informace řekl(a)...

Existují houby, které vyvolávají psychedelické stavy, halucinace (psilocybe, stropharia, panaeolus). Třeba si je někdo pěstuje doma v bytě.

stk řekl(a)...

2 Informace:
byl bych býval byl ve fabulaci pokračoval, ale už jsem neviděl na oči a Vlastimi se mi zazdál jakýsi distronovaný.
Dnes jsem od Božího rána dělal kustoda v našem ústavu, neb jsme měli DOD - den otevřených dveří, následovaný roztomilým kouskem F. Sahneho "La sposa venduta", kde končím s prací dva takty před úvodním sborem "Proč bychom se netěšili...".
A vzhledem k tomu, že už zpívají píseň o pivečku, tak ..já píši Vám... zneužívaje erární PC. Celé dopoledne jsem si totiž musel dávat pozor na hubu, abych z ní nevypusti žádný dvoj- nebo více-smysl. Zda se mi to povedlo poznám až za čas, až mi přijde gáže.

Celá ta věc nemá s atavarkou zvanou Harpyje nic společného - jen ten její nick byl vhodný ke zkomolení. Doufám, že mi to promine. Proto také ta "schodišťová inteligence" stran identifikace paniců...

No, ale schválně - lze panice bezpečně poznat?

Větší vlastenec řekl(a)...

Zabudovaná skříň ? V tom případě nešlo o obydlí proletářů *).
Proletáři svých pár švestek prostě pokládají na podlahu resp. věší na hřebíky.
Prostě : Zabudovaná skříň je znakem obydlí vykořisťovatelů.
Vy jste se nám opravdu v té Euroamerice odrodila, vážená paní Harpyje.
Ach jo.

--------------------------------------------
*) „Chudý proletář" je pleonasmus, neboť pokud proletář zbohatne, přestane být proletářem.

informace řekl(a)...

STK,
přiznám se, že mi ta Vaše narážka na HAARP došla, až když ji rozvinul VV. Ten článek na Psu jsem totiž nečetla. Takže jsem neměla vůbec žádnou referenci.
Zato Harpyje se asi naštvala, nevím ke komu z nás se ten kozel vztahuje. Ale pro jistotu jsem jí dala odkaz na erotický studentský časopis, aby se o panictví poučila. I když mám dojem, že tam o podobném argumentu nebude asi řeč. Je to spíš pro pokročilé.
Jak poznat panice, to nevím. Ale v Itálii existuje spolek paniců a panen, samozřejmě katolíků, Memores Domini , který má dva tisíce členů, mezi nimi jsou i postarší páni, jako jeden primář neurologie a univerzitní profesor Ceroni, nebo guvernér Lombardie Formigoni. Sice o nich kolují řeči, že ve skutečnosti mají milenky, ale oni tvrdí, že zachovávat čistotu je pro ně snadné a bohulibé.

http://club.quotidiano.net/?q=node/3772

Harpyje řekl(a)...

Nic ve zlém, STK.
Bylo to poněkud průhledné, a z toho důvodu ten jidiš odkaz o koze. Jak psal Větší vlastenec, tak můj nick dal podnět už i k horším osočením.
Tento můj krásný nick nemá nic společného s pyji, Harpyjemi, nebo jinými hnusy. Jde o čistě osobní zážitek s ptákem (ornis).
Dzp.

Harpyje řekl(a)...

What the fuck is "distronovaný"?
Je to to důvod k vlastnecké hrdosti?

informace řekl(a)...

To musel být nějaký hromopták, co prý požíral i lidi. A ne jen nějaký obyčejný krkavec.
http://cryptozoologie.xf.cz/imgzoom/ptak004.gif

Větší vlastenec řekl(a)...

Zkusil jsem použít imperialisticko-sionistický internetový vyhledávač : „Na váš předmět vyhledávání - distronovaný - nebyl nalezen žádný odkaz.“ Uh huh.
Takže pořád nevím, na čem (čí, jaký, který ...) vlastně jsem.
Z čehož jsem tedy poněkud distonovaný, vážně.

informace řekl(a)...

Hm, to je řečí.
Říká se "fištron v apatyce nekoupíš". Tedy distronovaný namísto defištronovaný. (Přenesení lidového výrazu do literární řeči). Tady jako bez glancu.

Schumacher antisemita řekl(a)...

VV přesně tak. Vím o čem to je. Nechal jsem si zhotobit pár takových vestavěných skříní. Stály takové nekřesťanské peníze, že proletář by z nich byl dlouho živ i se svou početnou rodinou. Ano, věren maloburžoaznímu původu zradil jsem dělnickou třídu, ale vykořisťovatelská chamtivost a chtivost nemístného luxusu, zatím co lidové masy hladoví, byla silnější než než všechna léta strávená nad učebnicemi marxova leninismu a jiných velikánů revoluce.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jménem lidu Vám děkuji, soukmenovče Schumachře. My pokrokoví, levicově založení lidé opravdu dovedeme ocenit přiznání bez mučení (šetří nám práci a zrychluje celý proces).
Ano, předpokládal jsem, že patříte mezi třídní nepřátele; Vaše zásluhy v boji se sionisty sice nebudou po našem vítězství zapomenuty, ale před spravedlivým trestem Vás neochrání.
Ano, po našem opětovné vítězství, až se zbavíme protektorátu EU a euroamerických okupantů, budeme postupovat vyzkoušenou národní cestou : Nejdříve se zbavíme feudálů a papeženců, pak Němců a ostatních Euroameričanů, pak domácí buržoasie. Prostě se postupně opět zbavíme tyranů a zrádců všech, pěkně česky humánně, po husitsku, po leninsku.

Doufám, že Vaše vestavěné skříně jsou navrženy a vyrobeny správně, aby je náš lid mohl bez problémů a prodlení převzít a řádně používat.

Nejvyšší formou demokracie ve třídní společnosti je diktatura proletariátu ! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 VV : a věrni revoluční důslednosti se nakonec zbaví i sami sebe. Poslední nejkovanější přeživší soudruh naleznuv i v sobě kontrarevoluční myšlenku nebo alespoň stín pochybnosti o správnosti jediné vytýčené cesty se oběsí sám. A tím velké revoluční dílo bude naplněno.
Skříně navrženy i vyrobeny správně, leč potkávaje nedaleké místní obyvatelstvo a jeho projevy, shledáváme, že místo našeho přebývání nejeví se až tak příhodné jak jsme předpokládali, neboť v místech více tradičních, huržoazních a více usedlých, takových projevů nacházíme pozřídku a zejména u přespolních. Tak na našich podvečerních obchůzkách po okolí je nám trpěti rozličné projevy zahrnující hýkání, chrochtání, huhňání, frkání ba někdy i táhlé vytí připomínající zvuky z afrického buše, prokládané vulgárními či argotickými výrazy, korespondující s výrazem, vzhledem i držením těla naznačujícím správnost Darwinovy teorie. Výslovnost převážně hrdelní až těžko i hádat, že užívaná řeč je ještě česká. Krom toho i rozličné projevy neverbální, především místní lidové grafické tvorby na zdích. Čímž naše nacionálně buržoazní cítění bývá často dotčeno. Rovněž hospůdek, kaváren, cukráren či jiných libých osvěžoven a obchůdků zde nenacházíme, leč přehršel heren nikoli však dětských, s podivnými zastavárnami a bary skrze výtržnosti těšícími se i policejní pozornosti. Tak k potěšení patra i oka třeba vážiti cestování do centra, neboť rozličné "Mlýny" a "Majáky" či rádoby pizzerie valný požitek krom příležitosti utracení hamoněné zatím ještě korunové měny neskýtají, stejně jako shopping centra představující rozedranou proletářskou bídu vydávanou za marně našim buržoazním očím předstíraný luxus, když lepší zboží za daleko nižší peníz je k pořízení u soudruhů z Vietnamu, které tímto podporujeme bychom alespoň nějak odčinili vinu na nás ulpívající skrze někdejší imperialistické bombardování Hanoje.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale kdeže, soukmenovče Schumachře. Poslední soudruh se neoběsí sám. Přímo naopak !
Po fázi zostřování třídního a národního boje, nevyhnutelně nutné k očištění Strany a společnosti od zakuklených třídních a národních nepřátel, přijde konečně začátek Rudozlatého věku lidstva.

Duha třídního a národnostního smíření rozklene se nad osvobozenými územími, z obláčků snášeti se bude jemný deštík na louky a háje, na pole od souvratě ku souvrati, jichž bude neozbrojeným zrakem nedohledno, neboť všechny meze již budou rozorány, od Vladivostoku po Atlantik, od Murmaňska po Kapské město. Po deštíku jasné slunéčko vykoukne zpoza obláčků, usměje se hřejivě jako soudruh Stalin : „Zdrávstvuj, hospodáři ! Ať se ti práce zdaří !"
Po zemi bez mezí a hranic tančit budou krásní a veselí lidé, soudruzi a soudružky jasných tváří a urostlých postav. Z továren bude zaznívat tlukot bucharů, překovávajících meče v pluhy, v polích zpěv motorů a pásů mocných traktorů soupeřit bude s jásavou písní skřivánkovou, po nebi proletí oceloví ptáci našich letců, pod zemí horník bušit bude do tvrdé skály, v tanci rozbuší se srdce dívek objímaných tvrdými tankisty a dělostřelci.
Předseda Národního výboru předá slavnostně a vážně novou umělou hmotou vonící Občanský průkaz bývalému buržujovi, navrátivšímu se z výkonu spravedlivého trestu : „Jsi tedy převychován, jsi nyní jedním z nás. Tak neboj a se a hlavu vzhůru, soudruhu Sch. ! Hlavu vzhůru, do očí mi směle hleď ! Jsi jedním z nás, do budování se zapojíš vráz ! Kolektiv tě přijme, žádný strach, vždyť jsi Čech, ne euroamerický vrah ! Tak zítra v šest u píchaček, zaspíš-li, přiznej se bez vytáček ! A říkám ti po lopatě, žádné velké chmelení a výtržnosti po výplatě ! Tak Čest, a zítra v šest !“
A hle – jaká proměna ! Shrbená ramena propuštěncova po pohlazení těmi mužně proteplenými slovy se napřímila, zrak zjasněl, úsměv zkrásněl neholené vrásčité líce : „Jsem opět jedním z nich ! Žít mohu a budovat, svou prací vinu napravovat !“
A dříve pan, nyní soudruh Sch. vychází na rušnou ulici mezi šťastný lid, vychází náhle křepkým krokem. Směje se, směje stále víc, až začíná být nápadný i mezi rozesmátými chodci. Náhle soudruh Sch. hodí pytel se svým majetkem na pažit, vyhodí svou čapku vysoko do oblak, rozpřáhne ruce jako k širokému objetí, hlavu svou šedivou zakloní k jasnému nebi, a z plných plic volá : „Já jsem tak šťastný ! Děkuji, soudruzi, děkuji, Strano !“
Kamera stoupá a pomalu švenkuje stranou. Soudruh Sch. se ztrácí ze záběru, mizí pohledu diváka mezi stovkami a pak tisíci zmenšujících se postav pracujících. Kamera stoupá, divák vidí město veliké, jehož sláva stoupá ke hvězdám.

Konec ? Ne; začátek.


Jen ten zvítězí a udrží moc, kdo věří v lid, kdo se ponoří do zřídla živé tvůrčí síly lidu ! (V.I.Lenin)***Volte ČSSD a KSČM !

Schumacher antisemita řekl(a)...

2 VV : Dobře znám. To je lokalizovaná demoverze komunismus v2.0. Původní lokalizovaná demoverze v1.0 je z roku 1946, ostrá je z roku 1948. Update na v1.1. v roce 1968 se nezdařil v důsledku zásahu administrátora z důvodu neslučitelnosti se síťovým připojením. V roce 1989 po kolapsu administrátora, z důvodu dlouhodobé systémové neslučitelnosti s hardware přeinstalována již málo podporovaným systémem kapitalismus v1.0, zatím co aktuální verze je kapitalismus v1.1. zahrnující některé knihovny z demoverze komunismus v1.0. Z důvodu vysoké systémové náročnosti a nároků na přidělování systémových prostředků především zastaralému hardware a nedostatečné jazykové podpory a zpomalujících chod systému a způsobujících jeho nestabilitu, očekává se upgrade na kapitalismus v2.0. pod názvem Vista. Recenze dosud není k dispozici avšak optimisté očekávají uživatelsky velmi příjemné prostředí a stabilitu. Pesimisté očekávají opak.

Tuzemská implementace kapitalismus v1.0 se plně nezdařila, částečně přetrvávají problémy s hardware, viry typu "corruption", trojskými (werze "white") koňmi, částečně v důsledku předčasného zrušení firewallu a sdílení některých podprogramů nezbytných pro fungování na starším hardware.

Teď bych prosil o prezenstaci aktuální ostré komunismus v2.0.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ale kuš.
Kolikrát zde bylo řečeno, že se musíme vrátit ke kořenům ? Že musíme odmítnout všechno cizí, že musíme odstranit všechen nános brutální multi-kulti, pašované resp. násilně nám vnucované Euroameričany od 7.století našeho letopočtu ?!?
Ne počítače a úpadková buržoasní pavěda, tzv.kybernetika, ale návrat k přírodě, návrat do našich prostých slovanských zemnic a láptí – to je východisko z naší dnešní krize ! Až humánně odsuneme Němce a ostatní Euroameričany, až humánně znárodníme a zneškodníme vykořisťovatele, tak obnovíme naše tradiční a skvělá pohraniční ženijně-technická opatření, a chráněni ostnatými dráty a kosmatými hruděmi našich a sovětských vojáků opět vybudujeme zdravou společnost bez hardvéru a jiných kvérů, bez angličtiny a podobných hatmatilek.

A pak se bude tančit všude !

stk řekl(a)...

Vlastimile bude se CO? Tančit? I prd.
Učte se čínsky!

informace řekl(a)...

Kdepák čínsky, STK,
nedávejte zavádějící rady. Učte se arabsky a studujte korán. Příští administrativní volby v Miláně v půli května jsou předobrazem, jak to bude zanedlouho vypadat po celé Evropě. V Miláně se už střetl "pokrokový, demokratický" islám s tradičním. Levice, aby získala hlasy, si totiž nabrala několik členů UCOII (Sdružení islámských komunit v Itálii) do volebních listin jako kandidáty, mezi jinými i Davida Piccarda, syna vedoucího UCOII, jakéhosi Hamzy Roberta Piccarda, ex militantního člena extremistické straničky Autonomia Operaia, který konvertoval k islámu před dvaceti lety. Proti tomu vystoupil milánský imám, který vyzývá musulmány, aby ho nevolili, protože vedoucím listiny Ekologie a Svoboda, kde Piccardo jr. kandiduje, je známý homosexuál Nicky Vendola, Ital. Imám proti němu vydal i fatwu.
Teď nevím, kolik je v Miláně usedlých musulmánů s hlasovacím právem, že by mohli vážně zasáhnout do výsledku voleb. Pokud vím, mohou hlasovat pouze ti, co mají italské občanství, přesto že tu bylo v minulých letech několik návrhů zákona na rozšíření hlasovacího práva i na zde usedlé cizí občany (při tom se hlavně myslelo právě na imigranty z Afriky). Proč si tedy levičáci nabrali musulmány do kandidátních listin? Chtějí tak získat hlasy Italů?
A do toho se ještě plete imám.

stk řekl(a)...

Tak k tomu jen krátce:
No nazdar...!

STK řekl(a)...

Konečně jsem, vážený pane Ševče - Schumachere, pochopil dějinné souvislosti.
Inu - záleží na systému (operačním) a jazyku (programovacím). Druhá polovina 20. století v kostce! Koncentrované jak Maggi Original!

Braví!

Schumacher antisemita řekl(a)...

VV to je jedině správné. Zjistil jsem, že hůř vidím, nechal si změřit zrak a ejhle, o další mínus dioptrii navíc. To z toho, že pořád čučím nablízko. Oď moňitoju mám škažený žrak. Nová škla ďo brýlí mě štála majlanť....Toho bych byl ušetřen. Žádný monitor, žádné nová skla. Dokonce žádné brýle, protože obrýlení jsou podezřelí z protilidových úmyslů, z intelektualismu, všelijakých úchylek a ze spřažení s imperialismem a sionismem. Po úderu motykou do hlavy netřeba žádných brýlí. Svět bez brýlí a tančit se bude všude !
Jen s tou tezí o vybudování společnosti bez hardvéru bych byl velmi, velmi opatrný. To je na ránu motykou do hlavy. To zavání idealismem a náboženským tmářstvím. Duchem vznášejícím se nad vodami, dušemi bez těla a podobnými zlořády. Je vidět, že i přes veškerou vynaloženou revoluční snahu nepominul vliv faráře - popa.

STK řekl(a)...

Ty nejvznešenější myšlenky, jako například komunismus bez přívlastku začínají po čase vnějškově připomínat jakousi tuhou víru. Jasnou, čistou a nezvratitelnou. Jako libertariánství. Nebo islám. Či křesťanství.

Přízemní lidé, ba i celé lidstvo se takovým jevům instinktivně brání. Jen tak mě napadá kdysi Pol-Pot v Kambodži nebo islám dnes. Lidé ztrácejí prostor na své drobné podvůdky, pletichy, lži...

Když ovšem k takovým vznešeným a čistým ideálům přihlédnete blíže, zjistíte i tam drobné kazy, pečlivě zaretušované podvody, které se objevily už kdesi na počátku vzniku systému. Nehledě na to, že realizaci programu vždy zajišťuje člověk, ten nespolehlivý hardware s nízkou životností a nestabilními parametry...

Až to jednou nebude Homo Sapiens, kdo bude šířit jedinou Pravou Víru, bude to znamenat konec lidstva. Několik SF povídek i románů od těch nejlepších autorů už na tuhle myšlenku narazilo. A zaleklo se jí...

Proto se raději prohlašuji za agnostika. Agnostika v širším smyslu slova. Opak fanatika. Ale nejsem skalní bezvěrec - ateista. V něco věřím. V něco věřit je nutné. Bez jakékoliv ideje může žít jen nihilista. A ani ten ne. Má přece tu svoji víru - nihilistickou.
(Toto zde je můj vzkaz pro váženou Harpyji.)

Větší vlastenec řekl(a)...

Jste prostě dobrým Čechem, vážený STK. Váš agnosticismus, Vaše čínština, Vaše dlouholetá služba Straně a lidu (se zaťatými zuby, to se ví), a konečně, i Vaše šibalské pomrkávání „já nejsem čistokrevný“ - to vše jsou projevy ryzího češství. Jako například dva držáky vlajek na soukromých budovách.
Ano – roduvěrný Čech (a Moravan) prostě není fanatik; například věřící, trvající na své hloupé, náročné a v důsledcích nebezpečné víře.
Roduvěrný Čech (a Moravan) prostě je agnostik nebo ateista věřící Straně, Spartě, Božskému Kájovi a horoskopům. A především věří v bytost nepomíjivé hodnoty a nesmírného významu - v sebe.
Roduvěrný Čech (a Moravan) je velký vlastenec, vždy připravený vyvěsit obě národní vlajky : československou (resp. českou) a rudou (resp. sovětskou), resp. českou a čínskou (Zelenou Prorokovu atd. apod.).
Ano, roduvěrný Čech (a Moravan) zná své úkoly – co se ciziny týče, s nikým si to moc nerozházet, moc nevyčnívat z řady, abychom přežili, aby naši mocní spojenci měli koho osvobozovat; a doma být zadobře s celým naším ateistickým národem a jeho Stranou, ale taky s bohem (co kdyby tzv.bůh náhodou existoval, jako existuje pátek třináctého resp. černá kočka přes cestu, že).
Ve srovnání s drtivou většinou našich sousedů prostě vynikáme.

Ještě jednou přeji hezké ráno.

STK řekl(a)...

Je pátek třináctého, Vlastenče!

Big Brother ZPĚT! Big Bloger mi poslední dva dny vytrvale zakazoval reakci na Vaše "Kázání o Češích" a dovolil mi ji až nyní (v což doufám...)
S velkým zklamáním musím přiznat, že v hodnocení češství máte pravdu. Ano, my bastardi "už jsme takoví, matinko!" Jenom se to nesmí říkat moc nahlas - ale to víte nejlíp Vy sám.
Sice se poněkud mýlíte v míře mé sebestřednosti (naštěstí), ale v ne v míře mého fanatismu. Bývával jsem věřícím člověkem (do svých cca 7-mi let), přesvědčeným komunistou - teoretikem (do svých cca 12-ti let), pak antikomunistou do svých cca 24 let) a zjistil jsem, že obě (všechny) strany jsou jednak naprosto nepravděpodobné, jednak tak silně propojené, že jsem míval často pocity jako Alenka před a za zrcadlem. Zmatené. Takže jsem skončil jako člověk, který si musí "osahat" všechno sám - až pak to vezme na vědomí - i s rizikem, že tu věc vidí jinak než druzí. Vaše souznějící duše Harpyje i Vy, Vlastimile si sice děláte legraci z některých mých sebehodnotících výroků ("myslet přímo hlavou" - to je mimochodem replika z jedné scénky Šimka a Grossmana), ale u mě s tím nenarazíte. Rád "Vás" čtu, ale jak jsem pravil - jsemť i v obyčejném životě agnostikem. Váš názor na mě nemohu ovlivnit (a ani nechci) a tak jej neřeším. Proto si s vkládáním malých špílců do textu nedělejte starosti. Ani Harpyje. Vidím je, no a co? Mám se snad zout?

Až nás jednou bude soudit nějaká vyšší bytost, např. HAL 2100, shledá nás lehkými.*

Neterminujeme-li se do té doby sami (k čemuž máme už slušně nakročeno), budeme patrně terminováni.

*/ Dva držáky na "prápory"? Pásek i kšandy!! Pod obojí! "Pochválen buď Ježíš Kristus, soudruhu tajemníku! Až na věky, bratře Sokole!" Atd., atp.

stk řekl(a)...

Ještě dodatek (Schodišťová inteligence):
Co nemám "osahané", to beru na vědomí s tím, že to možná může být i pravda...

Moby Dick řekl(a)...

K VV o 2 držkách na vlajky:
Dva držáky jsou - na státní a evropskou, třeba taky. Anebo na státní a městskou. Anebo na státní a vlastní. Nebo na dvě české.

Před slovenským prezidentským palácem je dokonce devět žerdí - a na všech vlajka Slovenské republiky...

>>:))

Větší vlastenec řekl(a)...

Dva držáky na prapory jsou znakem našeho češství. V cizině je nenajdete; v cizině je buď jeden (na vlajku státní), nebo víc (na vlajky států EU, kupříkladu).
Prostě - jde o jeden typických znaků našeho zdravého krásného češství.

Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Jen maličké upřesnění Vaší jinak hezky české úvahy, vážený STK :

Roduvěrný, své ceny si vědomý, na všechny budoucí změny připravený Čech si na dům namontuje dva držáky na vlajky, a zdraví „Pochválen buď Ježíš Kristus“ černoprdelníky a „Čest práci“ své soudruhy.
POZOR !
Soudružským pozdravem roduvěrný Čech může pozdravit své soudruhy před černoprdelníky, ale NIKDY nesmí pozdravit černoprdelníky „Pochválen buď Ježíš Kristus“ před svými soudruhy.
Pohov.

stk řekl(a)...

Jsem rád, že i prostí Rakušáci jsou Češi jak poleno.
Stožáry, držáky na praporky a podobné věci se v párech často, přečasto vyskytují i u našich jižních sousedů (často i bratrů) Rakušáků.

informace řekl(a)...

Nevím, jak kde, ale v Itálii podle zákonů "n.22 del 5 febbraio 1998, il D.P.R.M. 121 del 7 aprile 2000 ed il D.P.C.M. del 14 Aprile 2006" obě vlajky italská a EU mají být vyvěšeny na státních a veřejných budovách jako:
• I ministeri
• I consigli regionali, provinciali e comunali, in occasione delle riunioni degli stessi
• Gli uffici giudiziari
• Le scuole e le università statali
v přesně stanovených datech při oslavě různých příležitostí.

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak to jste uhodil rovnou do hlavičky, vážený STK !
Jak všeobecně dobře známo všem opravdovým českým vlastencům, nejen Korutany a Štýrsko, ale CELÉ Rakousko je české. Je české jako tzv. Sudety, Horní Slezsko, Kraňsko, Furlánsko, Lucembursko, Brabantsko, Brandenbursko atd., protože se v něm kdysi rozkládala naše zem.
A kdyby tzv.vítězné mocnosti po 1.světové válce opravdu důsledně prosadily Právo na sebeurčení určitých národů, patřilo by nám celé Rakousko již od r.1918. Vždyť procento Čechů ve Vídni bylo mnohonásobně vyšší než v tzv.Sudetech.
Nu což, tuto dějinnou nespravedlnost napraví až naše vítězství, až osvobození Rakouska (a celé Euroameriky) od tyranů a zrádců všech. Pak konečně budou dva držáky na vlajky na všech budovách.

Hezké odpoledne přeji.

STK řekl(a)...

To je, vážený Vlastimile, čistá pravda. (Málem jsem napsal "Pravda".) Když jsem před časem svou teorii o tom, že Rakušáci jsou vlastně jen (špatně) německy mluvící Češi vykládal v jednom městysu v Dolních Rakousích v hospodě, nebyl jsem obloukem vyhozen ze dveří, jak jsem předpokládal, ale byl jsem pozván od několika tamních na pivo k jejich stolu. Inu, když se je to tam sám Nowak, Sedivy, Ptacek, Dvorak, Kos, Zeleny nebo Skrivanek, těžko oponovat...

Všichni litovali zániku Rakousko-Uherska....

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistěže. Zrádní emigranti prostě musejí litovat konce německé nadvlády nad naší vlastí; vždyť právě naše osvobození od Němců nám umožnilo zúčtovat s domácími tyrany a zrádci : Po 1.sv.válce jsme skoncovali s feudály a papeženci (alespoň co se jich vlastnictví naší půdy týče); po 2.sv.válce jsme se od osvobodili od buržoustů a křesťanů.
A naši vlast začali houfně opouštět prašiví emigranti; utíkali bez svolení a vědomí Strany a státu, utíkali před hněvem lidu.
Asi namítnete, že někteří z Vašich tehdejších spolustolovníků byli potomky dřívějších příchozích - našich rodáků, kteří se dostali do Rakous ještě před osvobozením naší vlasti zpod rakousko-uherské nadvlády. Zřejmě ano, ale to je přece nijak neomlouvá. Po roce 1945 přece měli povinnost vrátit se do osvobozené vlasti ! Měli povinnost přispět k našemu budování, a ne pomáhat nějakým mizerným Němcům !
Prostě, vážený STK, po našem osvobození Rakous *) od Němců a ostatních Euroameričanů musíme okamžitě podniknout opatření na zajištění bezpečnosti této staronové součásti naší republiky : Musíme zajistit všechny zrádné emigranty, jako to učinili soudruzi z NKVD ve všech od fašismu a kapitalismu osvobozených zemích, včetně ČSR.

Takže tedy : Nowak, Dvorak, Sedivy, Zeleny, Ptacek, Kos, Skrivanek ? Výborně ! (Zvláště ti tři posledně jmenovaní jsou pro kocoura jistě lákavou kořistí, že, hehehe ?) Máte adresy, alespoň přibližné ? A co nějaké fotografie, nemáte ? Jestli ano, přineste nebo zašlete vše na ÚV mojí rodné Strany, na známou adresu v ulici Politických vězňů. Opravdu všechno nám pomůže při hledání a identifikaci zmíněných zrádců vlasti a národa. Děkuji Vám předem jménem republiky.

Qui percit nocentibus, innocentes punit***Volte ČSSD a KSČM !

-----------------------------------------------------------------------------------------
*) Rakousko je integrální součástí naší vlasti od dob Přemysla Otakara II.