sobota 1. října 2011

ČESKÉ TEXTÁRNY 2001: Lidské a nelidské zdroje

Pondělí 1. října
K prvnímu výročí osazení našeho továrního komína čápem marabu se v závodní jídelně podávalo slavnostní menu a probíhaly i rozsáhlé slevové akce. Zároveň byly zprovozněny nové elektronické turnikety. Jídelna hlučela, jak už dlouho předtím ne. K svačince jsem si dal akční lahůdkový salát. Zbytek dne mi žena zakázala komentovat.



Úterý 2. října
Tlachárník Trn je u nás teprve měsíc a proto se podivil, proč se našemu osobnímu oddělení říká "Lidské a nelidské zdroje". Přitom ten název zní tak normálně. Osvětlil mu to Ambrož: "Je čáp marabu člověk? Není. Ale je to náš zdroj."

Středa 3. října
Náš VUML byl dnes poctěn oslňující návštěvou. Brilantní řeč nazvanou "Nežijeme v ideálním kapitalistickém světě" přednášel Václav Havel. Na závěr nás poprosil, abychom nešířili nízké vibrace a nebyli pyšní. "Cokoli zavání pýchou, je nebezpečné," zakončil a odkvačil za dalšími povinnostmi. Ředitel Kokot zářil: "Vidíte? A mnozí mi vyčítali, když jsem nechal arogantní mramorové stěny ve vstupní hale obložit střízlivým sádrokartónem." Pravil pyšně.

Čtvrtek 4. října
Běsný Kokot rozeslal mail, ve kterém na nás apeloval: "I my jdeme do boje za svobodu a demokracii. I my budeme muset přinést jisté oběti. V brzku zastavím distribuci spínáčků a připínáčků, abychom v případné krizi měli jejich dostatečnou zásobu. S ohledem na to, že odveta proti teroristům začne v nejbližších hodinách, určuji termín, do kterého si ještě budete moci S+P vyzvednout, na 10. října."

Pátek 5. října
V rámci boje proti terorismu byl na parkovišti před hlavním vchodem do našeho baráku zaparkován tahač raket "Spoon". (Vloni jsem ho omylem objednal jako "podavač sponek SDI".) Ještěže ho máme! Žádný terorista zde už nemůže zastavit s autem plným výbušnin. Ani zaměstnanec. To jsou ty oběti, jež nám sliboval Kokot. Všichni teď parkují na nepohodlném zadním parkovišti.
....................................

Sobota 6. října

Z listárny Moby Dicka

Z dopisu generálního ředitele zaměstnancům jisté firmy:
"To je cíl, se kterým se každý, kdo u nás pracuje, musí s radostí ztotožnit."
Zaslal čtenář O.K.

Ze článku viceprezidenta jiné firmy:
"Ti z vás, kteří se rozhodnou ztotožnit se s naší vizí, mají v této firmě velkou perspektivu rozvoje. Ti, kteří se rozhodnou pro druhou, neakční variantu, se budou muset v blízké budoucnosti zamyslet nad svým dalším posláním a působením v naší firmě."
Zaslal čtenář G.J.J.

MD: Zdá se, že managoři všech firem se už... ztotožnili!
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: