středa 26. října 2011

Skvělé fleky

Není pravda, že je málo pracovních míst. Třeba na úřadu práce mají už srpna vyvěšen pěkný inzerátek. Jedno eseróčko tam shání nespecifikovaný počet "nejvyšších představitelů malých společností a institucí". "Nejvyšší představitel?" Što éto takóje?

Asi ne generální tajemník. Nejspíš generální ředitel či člen neb předseda dozorčí rady. Také obchodní ředitel by se hodil. Jistě finanční. Aby "jednal za společnost ve všech záležitostech a řídil provoz společnosti". Třeba při podepisování smluv a faktur malé společnosti či instituce. Ale je nutné mít řidičský průkaz a umět pracovat na počítači. Čistý trestní rejstřík se nevyžaduje, jen nějaký titul. Peněz není moc, nějakých 10 až 30 tisíc měsíčně, ale za dvacet hodin tejdně. A je to jen na rok!

Firmu neprásknu. Jednak to možná u nich zkusím, a zjistím, že vše je naprosto košer. A vy byste se generálními tajemníky stali místo mě a na mne by zbyl jen ten finanční. A za druhé majiteli a jednateli firmy jsou Rusové. Ale náborář je Čech. Možná už taky přišel na inzerát.

Další fleky se dobře hledají na jobs.cz. Některé jsou zajímavé, ale zase třeba vy nejste zajímaví pro jejich zadavatele. Ale lze získat i skvělé brigády. Dokonce i za 90, při úspěchu týmu 100, anebo až 140 Kč za hodinu, když budete skutečně skvělí. Padesátka zaručena i pro úplné lemply. Ale to vy určitě nebudete. Dostanete školení a další možnost rozvíjení komunikačních dovedností, výplatu každé dva týdny a možnost pracovat i v dalších městech, než je vaše. Skvělá možnost podívat se třeba do Kopřivnice!

Hele, potřebuješ jen zájem o dlouhodobou spolupráci, dobré komunikační dovednosti, příjemné vystupování, charisma, nápady a dobrou náladu, chuť rozvíjet své schopnosti,  nadšení a široký úsměv :) a věk nad 18 let.

Jako frontliner budeš v ulicích Prahy oslovovat veřejnost a informovat ji o naší činnosti s cílem získat nové příznivce Greenpeace. Příznivci jsou lidé, kteří nás pravidelně finančně podporují, čímž nám umožňují vést kampaně za záchranu deštných pralesů, oceánů, za ochranu klimatu či za budoucnost bez toxických látek a geneticky modifikovaných organismů. Zapoj se i Ty! Tajné heslo pro pohovor: detox

Greenpeace již 40 let účinně chrání naši planetu. S Tvou pomocí budeme moci v této činnosti úspěšně pokračovat. Kolik peněz nakonec dostaneš záleží jen na Tobě a na tom, kolik vyžebráš.

Tak tohle pouštím pro ty, kteří mají zájem o práci v Greenpeace. Sice jsem v úvodním kvízu získal/a 14 bodů a mám předpoklady, abych se stal/a opravdu dobrým frontlinerem, avšak odpověděl/a jsem zároveň, že nevěřím v globální změny klimatu. Hlavní kampaní Greenpeace jsou právě globální změny klimatu, protože je považujeme za největší ekologický problém, kterému v současné době naše planeta čelí, napsal mi automat.

Kdyby byla v kvízu jiná možnost, pak bych odpověděl ne "nevěřím" ale "jsem přesvědčen" o globálních změnách klimatu, ale nevěřím, že činnost Geenpeace je odvrátí - spíše k nim sama přispívá. Sami uznáte, že s tímhle nemá smysl sjednávat si termín osobního pohovoru a školení.

Ale třeba bych byl někdy rád aspoň za tu padesátku, abych měl ve své starobě na nezbytné léky. I když i ty se mohou získat zadarmo. Jako například rybí tuk z pravých norských lososů. Zaplatíte jen padesátku za poštovné. U dalších pravidelných měsíčních zásilek po třech stovkách, ke kterým se tímto dobrovolně přihlašuji, už poštovné platit nebudu muset. Stačí bojovat v ulicích Prahy (i jiných měst) za zelený mír jen šest hodin v jediném dnu. A mám na měsíc vystaráno. Oblaží mne omegatrojmastné kyseliny a vědomí, že se produktem pravidelně dopuje i naše milá Květa Fialová. Přestanu mít problémy s klouby a budu chytřejší. Uvědomím si konečně, že Eskymáci neznají slovo "srdeční infarkt". Zejména asi proto, že po zdravém životě, plném rybího tuku, umřou uprostřed kruhu svých věrných tuleňů v požehnaném věku čtyřiceti polárních dní.

A když může naše milá Květa, proč bych nemohl i já? Pokud si budu chtít znešvařit vzhled svého vozítka milou reklamou, mohu dostat "až" pět tisíc měsíčně! Nebo že bych znešvařil vzhled mého (není můj, já vím, pardon) tak tedy našeho milého blogu? Vždycky, když vlezu do jeho hlavního panelu, vítá mě tam mezi jinými i nabídka "monetizace". A dokonce občas vyšlehne ikonka "zdá se, že je Váš blog (sorry, anonymní:) čten. Nechcete si vydělat peníze?".

Chci, moc. Ale jen za něco. Třeba za psaní článků, povídek a knížek...

\ :-)

8 komentářů:

žibřid řekl(a)...

Jo, Šamane, takhle práci s velkou pravděpodobností neseženete. Na těch inzerátech snad není pravdivé ani datum vydání...

Schumacher řekl(a)...

Éto takóje...bjélyj lošaď.

Jakub S. řekl(a)...

Bělaja. Nu čego že, eto ne važno. Ale hlavně se mi nezdá, že to, o čem se v této pěkné causerii zmiňuje, odpovídá našemu bleskově před +- 15 lety obecně přijatému termínu bílý kůň.
Ale nevylučuju, že su kůň já. Eto sovsem možno, druzja!
Jeden ze slibů mé cerce (ing. oec.): Tati, slib mi, že nikdy nikomu nebudeš vykládat své ekonomické či finanční představy. V téhle oblasti, prostě, víš - jaksi... nejsi doma, víš? Víš to?! Podívej - nemáš to zapotřebí. A už kvůli nám (zeť je též ekonom)!! P r o s í m t ě , omez se v jakékoliv diskusi na to tvé umění, historii, jazyky... ano? - Ano.

Větší vlastenec řekl(a)...

Náš lid strádá a hladoví.
Přemnozí naši pracující nepracují - stojí fronty na Úřadech práce a na vyvařovnách pro chudé.
Na prázdných prostranstvích, kde se ještě před pár lety rozkládaly budovy našich skvělých národních podniků Českomoravská Kolben-Daněk, jsou dnes trhy - bleší a obří. Na nich se tisíce nezaměstnaných a důchodců snaží získat prostředky na holé živobytí - prodejem posledních cenných věcí, které si pořídily za naší samostatnosti, za onoho "děsného" socialismu.
Tisíce našinců jsou vyhazovány na dlažbu jen proto,že nejsou schopny platit nájemné za své tmavé a studené byty (elektřinu a plyn jim už vydřidušské firmy odpojily).

Na druhou stranu - poptávka po generálních ředitelích nadnárodních korporací stále roste. Znalost českého ani ruského jazyka není podmínkou. Plynulá až proudivá angličtina ano. Němčina ne - Němci nám sem posílají svoje lidi, česky znající sotva Topry ten.

Ano, to je ta "slavná" demokracie, ten "slavný" kapitalismus, to "slavné" multikulti.

Již vzhůru všichni, jež hlad zhnět !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

stk řekl(a)...

"Maminko, ty tomu nerozumíš!"
K. Čapek, Matka
[;>))

Jakub S. řekl(a)...

Jasně. Kde by někdo tak předpotopní jako šedesátník mohl eště vůbec něčemu rozumět. Ale o n i jsou laskaví a tolerantní a velkodušní. Jsou na dinosaury hodní. Oni vědí, že vyhynem.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Ano, oni jsou hodní na dinosaury, protože vědí, že vyhynou, to je v pořádku. Oni si jen ještě nestihli uvědomit, že vyhynou zrovna tak, o něco později, až přijde jejich čas. To je také v pořádku, já jsem si svou vlastní smrtelnost také uvědomil až někdy kolem 40 roku věku a do té doby jsem prostě byl nadčasový a nesmrtelný či co. No muselo to se mnou být velice zábavné. Já jsem také býval hodný a laskavý na dinosaury a dodnes jsem na ty ještě starší nežli jsem já, to je naprosto v pořádku, tak to má být.

Klidně si těch ekonomických představách povídejte dle libosti. Mohu Vás ujistit, že nemusíte mít obavy, ekonomové sami z toho dnešního dění nejsou zrovna moudří, hádají se a jsou nejednotní jak v prognózách dalšího vývoje, tak i v názorech jak čelit tomu či onomu nežádoucímu trendu, nebo jak ho aspoň ovlivnit k lepšímu. Já osobně si myslím, že aby ten obor jako takový vůbec k něčemu byl, bude se v něm muset hodně změnit.

Nicméně na to, abych z určitých životních projevů a jejich průvodních jevů vycítil a došel k závěru, že to nemůže skončit jinak, než více či méně tvrdým pádem na držku, tak na to nemusím být nositelem nobelovky za ekonomii. K tomu si přidejte na jedné straně rozšířenou mizernost lidské povahy, takovou tu přirozenou touhu minimalisovat výdaje a maximalisovat zisk, potom takové to svaté právo na blbost, k tomu povinnost státu blbce před jeho blbostí ochraňovat, jinými slovy možnost pod libovolnou ušlechtilou záminkou bezuzdně plundrovat evropský a národní rozpočet, no a k tomu navíc naprostou neschopnost na jedné straně nastavit aspoň trochu slušná "pravidla hry" a v jejich rámci potrestat aspoň ty nejodpornější padouchy, no a to je už příliš mnoho "dobra" na jedné hromadě, to nemůže skončit jinak, než blbě.

Jakub S. řekl(a)...

Tak tak. na dva dny jedu pod Světlov, bez pc, leč s mobílkem Béďou. Pak si všecko přečtu, varuju.