úterý 23. října 2012

Naši pitomci

Nabízí se davy pitomců, koho jmenovat jako prvního? Snad nejvyššího ústavního činitele, tedy pana prezidenta republiky. Mám mnoho důvodů Václava Klause chválit, a několik nechválit. Dnes tedy nepochvala: Při vrácení zákona o důchodové reformě se zachoval jako pitomec.

Slova o tom, že "nejde o žádnou zásadní reformu" zní pěkně, ale to si měl pan prezident rozmyslet, než tu důchodovou reformu podepisoval při předcházejícím zákonu. Teď nepodepsal "pouze" prováděcí zákon, takže pokud se ve sněmovně nenajde sto jednička, která by tento vetovaný zákon protlačila, pak od Nového roku bude platit důchodová reforma, akorát se ti, kteří se jí budou chtít účastnit, nebudou moci účastnit. Pan prezident tak značně zvýšil bordel, který v českých zákonech panuje. Následná právní nekompabilita silně naruší ústavní pořádek a prohlubí nezakrytelné kolabování státních služeb.

Ano, Klaus má pravdu, když říká: "Mělo by být řečeno dostatečně hlasitě, že dosavadní, tzv. průběžný důchodový systém už nikdy v budoucnu nebude schopen poskytovat dnešní (a to ještě z různých stran kritizovanou!) úroveň důchodů ve vztahu k předcházejícím příjmům. Díky tomu musí být nejdříve ze všeho zásadně redefinován cíl a smysl státem organizovaných důchodů.“ Ale to měl říkat když byl sám ministrem financí, když sám vedl vládu! Nyní má ona pseudoreforma takovou formu, jakou dostala po koaličních jednáních. Když se do vlády dostal podnikatelský projekt, známý jako Věci veřejné. Jejich předseda, Vít Bárta, byl tak pitomý, že nahlas řekl to, co ostatní jen dělali… Ale to jen tak bokem, protože dalším pitomcem na paškále je pan premiér.

Petr Nečas nedokázal naplnit naděje nadšených voličů, ale ostudným způsobem je zklamal. Ještě se pamatujeme na první povolební koaliční jednání, ze kterých odcházel se silným a zásadovým postojem, ze kterého nejdéle do týdne ustoupil. A to mnohokrát za sebou. (Ostatně totéž činí i dnes.) Ano, věci se dohodly, ale z reforem se staly jen kosmetické změny. Pan premiér měl ale velký problém, protože ačkoli nadchl voliče, značně popudil kmotry politickopodnikatelské mafie uvnitř ODS, které se snažil odstranit od moci a od koryt. Jejich moc se jen dočasně snížila, a náhradní korýtka se vždy našla. Politická slabost premiéra je tímto dána před závorku, ale sám si mohl odpustit několik pitomostí.

Snad první, nejprve nezjevná pitomost bylo právě to salámové ustupování. Takže po dvou letech tu máme místo reforem jen jakési "balíčky" a baťůžky". Kdyby se statečný Nečas zabejčil hned na začátku, tak jsme dnes nemuseli mít tuto krizi. Bóže, o co se to různé skupiny politiků hádají? Jedno procento sem, druhé procento tam. Proč není důsledně vymáhána jednotná daň, kterou už nakonec parlament jednou schválil? Dnes jsme se měli hádat o její výši, jestli nechat těch 17,5 procent, nebo 18 či 19. Nejhorší variantou by ale bylo, kdyby se DPH trošku zvýšila, avšak jen na rok! Taková pitomost vůbec nic rozpočtu nepřinese, protože prvního půlku příštího roku si chytří podnikatelé zdaní ještě letos, a druhou půlku v roce 2014! A zákonnou povinností manažerů je přinášet zisk majitelům, ne nedůslednému a pitomě jednajícímu státu. Krom toho dodatečné náklady pro podnikatele budou patrně vyšší než k čemu si dopomůže stát. Snad by bylo vhodnější zavést rovnou 20% jednotnou sazbu s tím, že se nebude měnit alespoň pět let!

Ale zpátky k panu premiérovi: Jako hlavní Nečasova pitomost se ukázalo bleskové odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, které bylo velice nedůvěryhodně zdůvodněno. Pan ministr byl snad až nespravedlivě oblíbený, a jistě také napáchal mnoho pitomostí. Ale důvody jeho odvolání byly vysvětleny tak nedůvěryhodně, že jim nikdo neuvěřil. Že chtěl miliardu navíc na přeplněné věznice? Vždyť je dostal! Veřejnost tak žije v domnění, že skutečným důvodem bylo efektně podané víření kolem (ne)jmenování Lenky Bradáčové na místo pražské vrchní zástupkyně. Ve stínu těchto mediálních reflektorů se skrylo zašlapování Pospíšilem dlouhou dobu připravovaného trestního zákoníku. Ať už to bylo, jak bylo – neobratnost, hloupost či pitomost – jsme přesvědčeni, že nám pan premiér při odvolávání Jiřího Pospíšila lhal. Tento dojem byl potvrzen výsledkem krajských voleb v Plzeňském kraji, kde ODS těsně zvítězila jen díky osobním preferencím pana exministra.

Premiérova slabost se potvrdila i v tom, jak ochotně ponechal finanční agendu, včetně tvorby rozpočtu, na ministru financí Miroslavovi Kalouskovi (TOP 09). Je dobré, když je ministr financí silný, ale je špatné, když je silnější než premiér. A je pitomé kamarádit se spíše s koaličním partnerem než se svou vlastní partají! A je vysloveně trapné, když ministr financí právě teď stahuje rozpočet ze Sněmovny a chce přijmout jiný – protože v ODS není shoda nad daňovým balíčkem! Ve sněmovně se o rozpočtu bude nakonec jednat až za týden, ale pan ministr už rozhodl. Důvod? Vypadá to, že příslušná legislativa (zvýšení snížené sazby daně o procentíček na růček) zjevně platná nebude. A Kalousek pitomě ke svému sdělení dodal: "Jsem přesvědčen, že to platí pro celou vládu."

Všiml si toho i předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Nevšiml by si toho jen pitomec: Ministr financí jedná samostatně, svá rozhodnutí nepotřebuje projednávat na vládě ani s premiérem, je předem přesvědčen, že by s ním stejně souhlasili. (Nežeby ne.) Premiér až ex post poznamená, že to jinak nelze, protože v rozpočtu "v uvozovkách plave víc než 20 miliard korun". Zde je však za pitomce potřeba označit i Sobotku, který je po vítězství svých senátorů a hejtmanů na koni a volá po předčasných volbách, ve kterých se již předem cítí být vítězem. Samozřejně by vyhrál, ale otázka je – má to vůbec chtít? Vždyť moudřejší by bylo nechat vládu, aby alespoň trošku postoupila v potřebných reformách. Když nezvýší daně Nečasova vláda, bude to muset udělat vláda Sobotkova, tedy vláda toho premiéra, který v té době povede ČSSD.

Ovšem největší pitomostí nejlepšího ministra financí rozvojových zemí Evropy bylo, že příliš nepokročil od tupých škrtů ke škrtům chytrým. A tam, kde pokročil v adresnosti, tam pokročil ke škrtům pitomým. Totiž když zrušil základní nezdanitelnou položku u příjmů pracujících důchodců, což jejich příjem může snížit až o 2.000 Kč za měsíc. Zcela nepravicově tedy potrestal ty 2 % aktivních důchodců, kteří si ke svému starobnímu důchodu ještě přivydělávají. Ano, prosím, za posledních pár let stoupl počet starobních důchodců, kteří jsou odkázáni pouze na svůj důchod, z 95 na 98 %. (Anebo spíše stoupl počet těch, kteří jsou tak pitomí a svoje příjmy přiznávají…)

Toto je nejen pitomé, ale i podlé. Pracující důchodci totiž mohou těžko stávkovat. Jednak je jich málo (oproti "nepracujícím důchodcům") a jednak se to nějak nepozná. A tato pitomost je podlá dvojnásobně vůči těm lidem, kteří jsou v invalidním důchodu! Předem mohu panu ministrovi Kalouskovi oznámit, že je pitomec, jestli si myslí, že z důchodců něco vyrazí. Totiž celkově počítáno. To, co státní rozpočet do jedné kapsy snad dostane (v řádu zanedbatelné miliardy), na druhé straně bude muset vynaložit na sociální platby.

Když už pravicově a bez výjimek, nechť je zrušen ten odpočet všem! Výměnou za snížené daně.

Touto pitomostí dal Kalousek (s mlčenlivým Nečasovým souhlasem) největší argument do ruky nejen levičáckým, ale i pravičáckým pitomcům. Šestice Tluchořovců teď má pitomou záminku ke svržení vlády. Přičemž právě dnes je dle Nečasových slov "hotovo", neb ona Šestka odmítla i ten nejpitomější "kompromis", zvýšit sníženou sazbu na rok na 15 % a základní nechat, jak je. (Má vůbec smysl kvůli takovému pšouku svrhávat vládu, nebo tomu říkat "daňová reforma"???) Přičemž se těm pseudorebelům zjevně nechce do nových voleb. Hledají tedy "Antinečase", jehož první nevýhodou je, že je "Anti". Už nejméně dva zde nejmenovaní hodnostáři ODS takovou pitomou nabídku odmítli.

Veřejnosti je jasné, že "Gang šesti" nejsou žádní rebelové, avšak jednají v (tajné či neplánované, avšak faktické shodě) s panem prezidentem republiky. Nu, a teď se ptáme: Čeho chce pan prezident dosáhnouti? Předčasných voleb, které by dnes skončilo vítězstvím ČSSD s rudým květem KSČM ve vlasech jistě ne. Pan prezident dle ústavy může jmenovat nového premiéra, který mu přinese seznam nových ministrů. Vládu pak ještě čeká maličkost – vyslovení důvěry v parlamentu. I bez důvěry se však dá vládnout dlouhé měsíce, to jsme už zažili. Nejméně do prezidentské volby jistě. Avšak kdo je takový smělec, aby v dnešní Sněmovně, v situaci, kdy se drolí nejen ODS, ale mírně se odštěpují i Starostové od TOP 09 (zatímco VV se už rozpadla zcela) – aby získal alespoň tu uplichtěnou stojedničku? Získal a udržel???

Václav Klaus není žádný pitomec. Jeden plán, spíše z oblasti sci-fi, by mohl použít: Totiž když by jmenoval – tváří v tvář hrozící ústavní katastrofě s nefunkční Sněmovnou a dosud nezvoleným prezidentem – úřednickou vládu v čele s oblíbeným úřednickým premiérem Janem Fischerem! Tím by zabil dvě mouchy:

V lednu by se mohl stát jeho oblíbenec Miloš Zeman prezidentem. A s tím by se už premiér Václav Klaus nějak dohodl…

Myslím si však, že Jan Fischer není takový pitomec, aby na takovou nabídku kejvl. Je to jeden z našich furiantů, kterých je jinak na naší politické scéně pomálu.

Ale třeba se ti pitomci v ODS nějak domluví. Hora porodí myš, a místo strategických rozhodnutí bude současná vláda (ve které už padlo asi 10 ministrů) dále pytlíkovat neperspektivní politiku od průšvihu k průšvihu.

Cítím se jak pitomec, protože nevím, jak z toho.

Psáno v Praze dne 23. října 2012, dopsáno 19:43.

64 komentářů:

Jakub S. řekl(a)...

ANO! To měl říkat a vycházet z toho, když byl v tomto státě (tedy ještě v Č-SFR) hlavní personou přes finance!!
No co už. Mám k němu podobně výrazně ambivalentní vztah.
Dál jsem zatím nečetl, du se dívat na tu hrůzu v Mauthausenu. Jenom: su ovšem, potomkům to neříkám - velice rád, že už mám své měsíční love jisté!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Zákon na ochranu republiky, Hlava II. Poškozování republiky a útoky na ústavní činitele
říká jednoznačně:

§ 11 Urážka presidenta republiky.
1. Kdo před dvěma nebo více lidmi presidentu republiky nebo jeho náměstku na cti ublíží vyhrůžkou zlého nakládání nebo jiným hrubě zneuctívajícím projevem nebo ho uvede ve veřejný posměch,
kdo pronese o něm obvinění, věda, že tím vážně ohrozí jeho čest,
trestá se za přestupek vězením od osmi dnů do šesti měsíců.
2. Dopustí-li se vinník činu veřejně nebo tváří v tvář presidentu republiky (jeho náměstku) neb opětovně před dvěma nebo více lidmi při různých příležitostech nebo ho tělesně ztýrá, trestá se za přečin vězením od jednoho měsíce do jednoho roku.
3. Důkaz pravdy i přesvědčení o pravdě je vyloučen.


Prostě: Ó Velký Šaman má velké štěstí, že tento zákon komunisti zrušili.

Míru zdar!

drak řekl(a)...

Tento Klausův nepodpis mi připadne jako hodně velká podpásovka a nesympatická záležitost zároveň. Vůči Nečasovi a vládě je to vyloženě podlé, bude zajímavé vysledovat, co tím vlastně sleduje, spekulovat se dá, ale jak dobře víme, pan Klaus umí být překvapivý, takže zatím si na jednoznačný odhad netroufám. Můj vztah k němu je opravdu dost ambivalentní, pokud zrovna vykazuje do patřičných mezí Kohna Banditu a další zelené magory, tak je mi celkem sympatický. Jakmile provádí zákeřné podivnosti na domácí scéně, tak mě to dost děsí a odpuzuje zároveň. Jedno vím docela jistě, jako politického partnera bych ho mít nechtěl, je nečitelný, nevypočitatelný a není na něj spolehnutí.

Ta šestice vzbouřených nul s T(lu)chořem v čele, dost zapáchá. Pakliže to, co činí, činí z blbosti, tak nepochybuji o tom, že nakonec ustoupí a pracky zvednou, protože při současných preferencích by na jejich místě riskoval předčasné volby jen totální magor. Oni jsou určitě hajzlíci a trotlové, ale totální magoři nejsou určitě. Pakliže tak činí nikoliv z blbosti, ale pro peníze, tak pak jde asi o něco jiného a tam už ty předčasné volby zase až tak nemožné nejsou. Docela by mi zajímalo, oč vlastně jde. Sázkaři, jestli jsem to v tom rambajzu slyšel dobře, sázejí z cca 75% na to, že se vláda udrží, nevím kde berou ten optimismus.

Ty vyhrané předčasné volby s nástupem k premiérování vyžraného krámu a navíc za situace s neprovedenými zásadními reformami, tak ty bych zrovna Sobotkovi, Zao Ce Tungovi a dalším lumenům z KSČSSD docela s chutí dopřál. Zejména pak ještě spolu s rozdováděnými ROHatými čerty a vyděračskými doktory za zadnicí. K dokonalosti tomu jen chybí, aby ústava zakazovala zadlužování, takhle ještě pár let můžeme roztáčet dluhovou spirálu, než to úplně zkrachne a doženeme ba i předeženeme Maďarsko a Řecko. Což je ale trend, který se pořád ještě nepodařilo zastavit, jen velice mírně a dočasně přibrzdit.

Jakub S. řekl(a)...

P. ing. K. - tak, navenek a dovnitř výrazně rozdílná znaménka! Jako ode mne.
Dohnat a předehnat... bože, ale v tomhle ne. A ti vzbouřenci - můj výrazně převažující pocit z nich je údiv a zhnusení - a smutek, co se tu pořád takového může dít. Mohl by mi někdo říct, proč vlastně bychom měli dnes mít ve světě nějaké renomé či (budiž) image? No radši du spat...

drak řekl(a)...

Je tak trochu otázkou, zda by se ten seriál neměl nazývat Naši padouši a naši pitomci. Mě se to jeví tak, že v podstatě pár našich a cizích padouchů buď manipuluje našimi pitomci, nebo je korumpuje, případně oboje najednou. Pana presidenta bych pitomcem rozhodně nenazval, nesedí mi to k němu, padouchem ale ano, to zase naopak k němu sedne mnohdy až příliš často.

informace řekl(a)...

O pitomci jinak

Včerejší Lidovky uvádějí zprávu o českém zloději, který v italském městě Sinigallia údajně ukradl oblečení a pak byl zadržen díky stovkám občanů, kteří ho začali honit. Bližší údaje se Lidovkám nepodařilo zjistit ani telefonátem na velvyslanectví v Římě.
Kdyby redakce uměla hledat na internetu, našla by adresu místního deníku viveresenigallia.it, kde jsou události věnovány tři zprávy. Onen pán, na stránkách it. deníku jsou uvedeny jeho osobní údaje, neukradl oblečení, ale obsah kasy obchodu Stefanel a byl chycen díky třema ženám, z nichž jedna byla vedoucí obchodu, které ho zahnaly až před místní velení policie - karabiniérů. Ti ho zatkli a posadili do vězení.
To je tak nesnadné najít potvrzení zprávy?

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Devět možných důvodů k chválení V.Klause

Docela by mě zajímaly ony Šamanovy „mnohé důvody“ ke chválení Václava Klause.
Trošku si zaspekuluji. Je to možná:
1) Prosazení „standardního systému“ poltických stran (vůči Havlovu konceptu „Strany jsou jen pro straníky, Občanské fórum je pro všechny“)
2) Založení OPRAVDU pravicové + konzervativní & NESMÍRNĚ životaschopné politické strany (ODS)
3) Prosazení „české cesty“ privatizace (Představte si, co by se s vámi ubohými Čecháčky stalo, kdybychom všechny vaše socialistické podniky skoupili my Němci resp. Euroameričani: Měli byste skutečné peníze hned, a za těch 20 let VŠEOBECNOU pracovní morálku + ekonomické výsledky Škody Auto a.s.)
4) Prosazení mírového rozdělení Česko-Slovenska (Být Klaus jako Miloševič, tak hrůzy česko-slovensko-moravsko-maďarsko-polsko-rakousko-německé války by dalece překonaly všechny děsy válek na Balkáně.)
5) Kapitalistickou rétoriku spojenou s reálně-socialistickým bankovním systémem
6) Odpor proti „socialistické“ EU
7) Nepředstíranou lásku k vašim několikanásobným ruským osvoboditelům a jejich Milovanému Vůdci V.V.Putinovi
8) Nepředstíranou nechuť k úchylům („Kikina“ Klaus svým (p)oddaným rád dokazuje svoji mužnost - sexuálními poměry s letuškami ve věku svých vnoučat.)
9) Bytostný benešismus

Nebo důvody k lásce vůči „hradnímu pánovi“ jsou každému Čecháčkovi tak zřejmé, že prostě NENÍ NUTNO je vysvětlovat?
Mě tedy jasné nejsou, račte prominout moji vrozenou německou hloupost.

Míru zdar!

Jakub S. řekl(a)...

Ach bože. To sou žurnalisti. A zrovna v Lidovkách... za RU aji za tamté republiky aji za protektorátu vzor spolehlivé objektivní kultivované čtivé žurnalistiky na úrovni. Včetně komentářů, básniček, kurzívek, karikatur (Milén)... Přestože dlouho nikoliv v matičce, nýbrž v mém Brně. Heinrich, Gel, Golombek, Těsnohlídek, Khás, můj drahý Mahen, Valenta... no ovšem nejsou regulérním potomkem, pouze převzato jméno po zničujícím přeryvu, že. Přesto. Má to zavazovat.
Ale přece jen - sobotní Orientace aji Relax nejsou marné - !

drak řekl(a)...

informaci a Jakubovi S.:

Ne, že bych se těch našich novinářských nekňubů, kteří ve své většině na jedné straně honí za každou cenu sensace s bulvami vytřeštěnými navrch hlavy a na tu druhou pak projevují obdivuhodné dávky tupounství, idiocie a ignorantství. Na druhou stranu jsem si všiml, že po rasantní technologické změně, která před několika lety proběhla, tak to, co vám nejpoužívanější vyhledávač vyhledá, závisí mimo jiné i na tom, kde se zrovna nacházíte, on podle vaší IP adresy určí až překvapivě přesně vaši polohu a na základě té polohy a na základě haldy dalších údajů, mimo jiné i statistických, pak optimalisuje výsledky vyhledávání tak, jak si autoři algoritmu a jejich poradci myslí, že vás budou zajímat. Proto na dotaz vznesený z italské IP adresy v jazyce italském a na základě vámi dříve preferovaných výsledků vyhledávání, se můžete se stejným dotazem dostat k jiným výsledkům, nežli osoba, která udělá v podstatě to samé, ale s místní IP adresou, v češtině či angličtině a jejíž vyhledávací statistiky vykazují rozdílné preference. Zkrátka a dobře, když dva dělají totéž, nebývá to totéž a nemusí dojít ke stejnému výsledku.

Souhlasím s Jakubem v tom, že s kvalitní žurnalistikou se pořád ještě čas od času můžeme setkat, ale sdílím přinejmenším obavu, že jí není dost a hlavně že je spíš na ústupu, dost možná kvapném. V našich hlavních zpravodajských relacích už určitě ano, tam už je dávno dobojováno. Porovnám-li kdysi běžné texty z pera Kische, Borovského, Čapka, Peroutky a některých Jakubem zmiňovaných, s těm dnešními běžnými, bývá to spíš smutné než veselé, povzbuzující to rozhodně není a vzbuzuje to spíš obavy z toho, že to kvalitní nenávratně odejde do minulosti a nahradí ho ta čím dál tím běžnější, rozplizlá, senzace chtivá a hlavně k smrti otravná ohlušující hřmotná hrůza.

Z těch lidí, co působí dnes, mi zaujal už před delší dobou například Jan Petránek, který ale dávno není mladíkem, ale se kterým se na mnohém názorově shodnu, na lecčems ne, ale jehož projev je v každém případě velice příjemný, inteligentní, citlivý a kultivovaný.

informace řekl(a)...

Draku,
já jsem ty články našla na italských G.News. Takže s tím adresa IP neměla nic společného.
Mohli si zadat třeba Sinigallia, jako já, a zpráva by se byla objevila i jim.

drak řekl(a)...

informaci:

Řečeno jazykem diplomatickým, o profesionalitě a schopnostech většiny našich současných novinářů, by se dalo s úspěchem pochybovati. Že s úrovní naší žurnalistiky nejsem spokojen dlouhodobě, to myslím už za tu dobu víte, to že se obávám vývoje k ještě horšímu stavu, to jsem už dnes i dříve nejednou řekl. Těžko k tomu dodám něco jiného, krom toho, že jsem rád, že třeba ještě v Itálii se ještě pořád najdou zbytky té staré dobré klasické žurnalistiky, ze které by se ještě dal brát příklad toho, co je to staré dobré řemeslo, jaká je jeho vysoká úroveň, o kterou by bylo žádoucí, aby se každý novinář snažil. Jenže to je už jen zbožné přání, cosi z říše sci-fi.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Tak samozřejmě hlavní je, že jste spokojeni sami se sebou. Že, drazí Čecháčci?
Třeba zrovna zdejší Bedřich Klaus von Zillergut - ten je zajisté VELMI spokojen se svými vyjadřovacími schopnostmi. Těžko k tomu co dodat, že.

Ale zpět ke článku: Je mi vás výjimečně líto, Čecháčci. Vy jste všichni TAK DOBŘÍ, a vládnou vám TAKOVÍ PITOMCI. Jak se vám něco takového mohlo stát? Bylo to snad Boží dopuštění? Těžko - v Boha nevěříte, i když se Ho pořád dovoláváte.
Že by "vaši pitomci" byli dosazeni jinou mocí než Boží? Nejspíš ano - vy byste si přece taková hovada nevybrali, že.
Prostě - vaše prachpitomá vláda byla dosazena okupanty z EU a NATO, že ano. Nebo vesmírnými ještírky? No to je vlastně jedno; hlavní je, že za svou vládu nemůžete. To jen ti pitomí Euroameričani mají takové vlády, jaké si zaslouží.

Ale neklesejte na mysli. Až s pomocí Leninovou opět zvítězíte nad Euroamerikou, multikulti a globalizací, dostanete KONEČNĚ opět chytrou a schopnou vládu. Tak chytrou a schopnou, jako byly vaše vlády v letech 1946 až 1989.
Tehdy i já uznám, že si ji plně zasloužíte.

Čest a Nazdar!

Anonymní řekl(a)...

Další pitomec se ozval...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jistě se ozve ještě spousta dalších Anonymních pitomců - dle starého českého přísloví o potrefené huse (slepici).

Čest a Nazdar!

Anonymní řekl(a)...

Anonyme, nechte ho být. On bez oho veřejného sebeukájení prostě nemůže vydržet. Když ho budete dráždit, ještě přidá.

Anonymní řekl(a)...

Jen ať se ukájí. Jednou se přece ukojí do bezvědomí. A bude od něj pokoj.

StK řekl(a)...

Pořád se v Kotlince hlasitě pláče, jak se situace zhoršuje, že je zle, důchodci a samostatné matky a nezaměstnanost a ... ...atd.
Dostal jsem dnes mailem tento odkaz a pokud si pamatuji, nejsou v něm příliš velké nepřesnosti. Takže: je to tak zlé?
Přesto, že "je to tu samý šéf"!? (Námořník Sípavý ze hry Vsevoloda Višněvského Optimistické tragedie.)

Anonymní řekl(a)...

Jen jestli. Když bude v tom ukájení dobrej, tak se tím začne živit a pak už ho nikdo nezastaví. Pojebe nás tady všecky jak financ kozu.

Anonymní řekl(a)...

No, jak myslíte. Já zas myslím, že se z té sebeukájející nekonečné extáze nakonec pomate docela.
Už mu to chvilkami přeskakuje.

Anonymní řekl(a)...

No dyk jo. Při soutěžích v ukájení taky soutěžící chlapi přeskakujou z jednoho objektu na druhej. To je pak panečku extoška. Tohle von může klidně udělat tady a to by pak byl pěknej pojeb teda. U toho bejt teda nechci jako.

Jakub S. řekl(a)...

Ten odkaz je vynikající, dík. Ráno se na to ještě mrknu. Jasně, že reálně vzato na tom nejsme tak katastrofálně, jak by napovídalo bědování a nadávání vrchnosti (jakékoli, po staletí, že) a vytváření kdovíjakých obrazů na pozadí chat, chalup, auťáků, dovolených kdovíkde, soukromých SŠ a VŠ.
Tov. Višněvskij, segodňa, znajetě li vy, my takich nazyvajem manažer - ! A tak, segodňa povsjudu u nas toľko manažeri. I vsjo-taki - kak my živjom, čort beri! Spokojnoj.

Anonymní řekl(a)...

No tak nic. Já teda, že mu můžem vždycky dát na držku. Klidně bez nějakýho vzrůša, že jo?

Anonymní řekl(a)...

Souhlas. Normálně přes držku. Když nás bude dost. Všecky nás naráz nevojebe. Já si přinesu tonfu a pepřák. Co ty?

Anonymní řekl(a)...

Kopnu ho ve štylu kung fu. Pak ať si zbírá zbytky po zemi.

Anonymní řekl(a)...

Jasně. Až dostane pár ran tonfou nebo roxorem do kebule, tak vyměkne a my ti ho podržíme. Až pak bude ležet na zemi tak si z tý jeho šišky udělej fotbalovou merunu třeba.

Anonymní řekl(a)...

Dear Friends
If you wanna make some fun
You must have the machine gun

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Taky přispěchám se svou troškou do mlýna:
Klidně to hovado humánně vylikvidujte, Anonymní "diskutéři".
Ale mějte na paměti starou zkušenost všech likvidátorů: Nejsložitější je zbavit se těla. Proto vám dobře radím - mějte připravený spolehlivý způsob (rozpuštěni v kyselině, spálení ve vysoké peci, vhození do oceánu daleko od pobřeží, spálení v krematoriu + rozsypání popele na silnici ...), a pak si to likvidování užijte do sytosti.

Hlavně těla humánně vylikvidovaných NEZAKOPÁVEJTE do své zeminy. Určitě je někdo bude hledat, jednou najde kosti, a máte problém. Jako s těmi "odsunutými" Sudeťáky.

Čest a Nazdar!

Tvůj neznámý známý řekl(a)...

Ale nedělej si starosti s vylikvidováním svýho těla, soukmenovče a soudruhu. Na tebe stačí vobyčejný ševcovký šídlo. Píchnem do tebe a praskneš jak balonek. Třeba si do sebe píchneš sám, anonymní? Jen abys dokázal, kolik těch postaviček dokážeš sestavit?
Pořád mám dojem, že se odněkud už známe.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Jo tak to o MOJÍ likvidaci je tady ta družná až soudružská řeč anonymních vrahounků?
No tak to ano, tak to už chápu. Tu vaši anonymitu, soudruzi a soukmenovci. Nás Němce jste vraždili s chutí, zvlášť starce, ženy a děti. Ale veřejně se k "zásluhám" přiznat nechcete.
Ani k zásluhám v boji s Čechy, s třídním nepřítelem se zrovna teď moc nehlásíte.

Dám vám radu zdarma, Čecháčkové toužící beztrestně likvidovat:
Po svém opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globalizací si prostě schvalte obdobu zákona č.115/1946.
Zákon o právnosti jednání souvisících s bojem o znovunabytí svobody Čechů a Moravanů prostě prohlásí „Jednání, k němuž došlo v době od 28. října 1945 do ?.?.201?*) a jehož účelem bylo přispěti k boji o znovunabytí svobody Čechů a Moravanů nebo které směřovalo ke spravedlivé odplatě za činy okupantů nebo jejich pomahačů, není bezprávné ani tehdy, bylo-li by jinak podle platných předpisů trestné.“
A pak konejte do sytosti, ať můžete zase tančit všude, nad našimi kostmi.

Míru zdar!

------------------------------------------------------------------------------------
*) Datum pár měsíců po skončení vašeho zúčtování s Euroameričany a jejich domácími přisluhovači.

Tvůj neznámý známý řekl(a)...

Už je to s tebou fakt vážný.
Považuješ se nějaký symbol nebo dokonce mluvčího Euroameriky? Kvůli tobě budou vydávat nějaké nové zákony jako č.115/1946?
Víš co, hochu? My ti jednoduše ten provázek, na kterém je upevněný balonek tvé velikášské maličkosti, přeříznem. A pak poletíš nahoru, k vesmíru a tam praskneš sám. A jak poletíš, budeš se moci na všechny dole dívat oprávněně svrchu a budeš si moci i plivnout. Kam ta slina doletí, to teda vidět nebudeš. Hrozím se napsat, koho všeho by mohla zasáhnout.

Anonymní řekl(a)...

Co se má udělat s gramodeskou, která pořád přeskakuje v drážce a do nekonečna opakuje jedno a totéž? Myslím, že nejekologičtější by bylo odložit ji do kontajnéru s plastickými hmotami k recyklaci.

Tvůj neznámý známý řekl(a)...

A nakonec, až se nám ztratíš z dohledu, povzdychneme Další pitomec zmlknul Ať je mu vzduch lehký.

Kopretina řekl(a)...

Vážení Anonymové, on vážený Henleinovec omlouvá nacistické válečné zločiny, omlouvá holocaust Židů, omlouvá vraždění slovanských národů, omlouvá holocaust Romů, všechny tyto lidi, Židy, Slovany a Romy považuje za podlidi, za zvíření rasu podčlověka, omlouvá masakry v Lidicích a Babij Jaru, omlouvá zločiny ve vyhlazovacích táborech a lituje zastřelení esesmanů v Dachau, on žádný "Euroameričan" není, je to zapšklý nácek nenávidějící vše kolem sebe, Angela Merkeloví s Joachimem Gauckem pojmenují věci, jak jsou, neomlouvají nacistické válečné zločiny, berou to jako zvláštní zodpovědnost, jako břímě, které na sobě má jeden každý Němec a většina říšských Němců na sudetské Němce kašle, on se pan Hitler na sudetské Němce také díval shora, a proto, aby dokázali sudetští Němci svou věrnost, řádili ještě více, než-li říští Němci. Britský žalobce během válečných procesů psal o "hororu na východě", vyhlazovací válce a zvěrstev, které dějiny ještě nepoznaly. Pláče nad sudetskými oběťmi, fajn, děly se zločiny, které lze těžko ospravedlnit, ale v kontextu doby, když Němci vraždili v Osvětimi, Treblince, Majdanku, Lublinu, Belzecu, Sobiboru, Chelmnu, Dachau, Mauthausenu, Oranienburgu, Buchenwaldu, Bergen-Belsenu, Ohrdurhu, Mitalbau-Dora atd. Po osvobození Buchenwaldu američtí vojáci přinutili Němce poblíž krásného města německé klasiky Výmaru navštívit tábor, podívat, co se dělo JEJICH jméno. Generál Eisenhover si do deníku napsal "Nikdy jsem nebyl sto popsat své pocity, když mám před očima tak nepopiratelný doklad nelidskosti nacismu", spojenečtí vojáci plakali, omdlévali, zvraceli, pachu smrti se nedalo uniknout a hrdí němečtí vojáci si pochodovali navzdory odhaleným nacistickým zvěrstvům...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Kdy se vám ztratím z dohledu?
Až bude v Česku internet k dispozici jen OPRAVDU DŮKLADNĚ PROVĚŘENÝM osobám, samozřejmě ne doma, ale na zabezpečených pracovištích.
(Pro komunisty všeho druhu je pravda nebezpečnější než TNT.)
Na druhou stranu: Lze předpokládat, že alespoň někteří z Anonymů budou mít přístup k webu i po opětovném vítězství Čecháčků nad Euroamerikou, multikulti a globalizací.

No, snad nebudu tak důležitý, abyste mi posílali bomby v krabicích s doutníky resp. stříkali do obličeje kyanid draselný. Nebo, nedej Bože, mne unášeli do své osvobozené vlasti (to raději ten kyanid, prosím).

Čest a Nazdar!

Anonymní řekl(a)...

Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! Recyklovat! atd...

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Aha.
Tak proto recyklujete svoje "slavné" dějiny.
Jen tak dál, a směle vpřed.
Kupředu levá ...

drak řekl(a)...

STK a Jakubovi S.:

Za ten odkaz díky, neb některým členům širší rodiny jsem musel z hlavy a z toho, co si pamatuji, přepočítávat, že tak jak se mají dnes, že se neměli nikdy před tím. V průměru zhruba 2x tak lépe, nežli tenkrát před listopadem 1989. Je ale okouzloval ten pocit jistoty, že nemohou přijít o práci, v čemž sice s nimi lze částečně souhlasit, ale že to bylo ekonomicky neúnosné a také se to začínalo pěkně hroutit, to už jim vysvětlit nejde, účetní čísla jim nic neříkají. Nicméně prvotní i druhotná platební neschopnosti trápily tenkrát nejeden podnik a banky také neměly dost zdrojů na financování výrobní spirály produkce na sklad, která nemá odbyt. Zkrátka a dobře to jejich pofňukávání a postýskávání po starých dobrých časech pramení jen a pouze z toho, že jim vyhovovalo tenkrát a chtěli by i dnes, aby se o ně někdo staral a rozhodoval za ně. Takový socialistický full service. Pro mě noční můra, pro ně objekt touhy. Že to nebylo ekonomicky nadále udržitelné a padalo to na držku, to je pod jejich rozlišovací schopnost. Hrůza, ale s tím se jen těžko něco dá dělat. Kde není rozum a soudnost, tam těžko čekat něco rozumného. Na druhou stranu, nevím co by se mělo podniknout s tím, že asi tak po 45 roce věku, je člověk nezaměstnatelný ne proto, že by nemohl či nebyl schopen pracovat, ale proto, že nějaké nebetyčné hovado vůbec nedokáže jeho pracovní schopnost rozpoznat, protože přeci MBA... Na druhou stranu, co přivedli na svět a vychovali, to teď také rozhoduje o nich samotných, měli se svého času víc snažit, dostat do těch svých potomků krom ryzího sobectví, bezohlednosti a bezbřehé arogance i trochu něčeho lidského, je mi líto, ale i za tohle si v mnohém mohou sami. Jenže tohle nechtějí slyšet už vůbec.

Jinak na D-Fensu je na téma oněch voleb jakýsi článek:

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012102101

Asi tak v tom smyslu, že se toho rudnutí v těch volbách zase tak moc bát nemusíme, s čímž lze z části souhlasit, i bolševikům by mělo být dopřáno, aby se u vlády znemožnili, když už mám mezi sebou tolika těch, co se jim po těch starých časech tak stýská. Na druhou stranu je také velmi pravdivé, že my tu máme opravdu jen více, či méně levicové strany za pravici se jen některé z nich jakoby vydávají, ale ve skutečnosti s ní opravdu nemají nic společného, aspoň podle skutků určitě ne. Nechodím tam příliš často, ale toto za přečtení myslím stojí.

Jakub S. řekl(a)...

Dračí sémě vždycky stojí za to neopomenout. A PRO MĚ ŠPICA: socialistický full-service. Okouzlen, žárlím, že to nenapadlo mě... Ve 2-3 slovech vše.

StK řekl(a)...

...a chtěli by i dnes, aby se o ně někdo staral a rozhodoval za ně... napsal Drak o lidech. A trefil se naprosto přesně - protože opravdu by chtěli, aby za ně někdo myslel a rozhodoval. Myslet a rozhodnout se sám - to znamená používat mozku a to je pracné a rozhodnout - tam zase jeden nese všechny důsledky svého eventuálního špatného rozhodnutí. Ono je opravdu lepší být "mitfára" a jenom kecat do řízení tomu, kdo právě drží volat. A když se pak něco stane - Mitfahrer je z obliga*. On to přece nebyl a často ještě dodá - já říkal, že to tak (blbě) dopadne.
====
Pak se není třeba divit, že naši páni politici tak vágně a pokorně přistupují k příkazům z EU. Je hrozně pohodlné říct: To a to musíme udělat, protože to nařídila EU. (A že nařizuje občas blbosti!)
Vzepřít se je ale:
1. Pracné, musím sehnat protiargumenty, data atd.,
2. Nebezpečné. Ta "neposlušnost" vůči "většímu psu" se mi může vymstít - dokonce snáze od kolegů, než od vlastní EU.
A tak musím (nerad) psát o Hobitech v Kotlince. Bohužel většina lidí takto uvažuje a někteří jsou na tom se "zdravým rozumem" ještě hůře. Může někdo rozumný pít po takové době neprověřený alkohol? Ale pijí. Může někdo někdo s mozkem v hlavě tvrdit, že nepodstatnější vlastnosti pro dobrý výkon v zaměstnání je to, že je žadatel mladý a nekuřák?
Takže jako protiváha takových excesů pak vznikají ty různé, rovněž nesmyslné normativy a kvóty EU.
To vše vychází z naprosto mylného předpokladu, že každá nepravost musí být uvedena v zákoně, aby ji bylo možno stíhat a trestat. Myslím, že zákoník by nakonec musel být tak velký, jak je velká polovina vesmíru. Tedy nekonečně. (N/2=N) Můžeme si za to sami, doslovnou aplikací poměrně scestné myšlenky, že "Cokoliv není zakázáno, je dovoleno." Nepřihlíží se při doslovném používání této teze ani k elementárnímu, selskému rozumu, ani k dalším, špatně matematicky postižitelným vlastnostem, jako je slušnost, takt, svědomí atd. Vyčůránkům a jiným howadům se tupá aplikace takové poučky hodí převelice. Zákonodárci se pak snaží, ovšem vždy se zpožděním dostat do zákonů další a další věci, které se "nesmí dělat". To je ale činnost
marná, lotry nikdy zákon nedožene.
===
Taktéž přesný postup např. při pořizování důkazů. Najednou není důležité, jestli jsou důkazy pravdivé, ale jestli byly získány "zákonným způsobem". Nejsou-li, tak je na lumpa pohlíženo jako na slušného člověka, který nic neprovedl. Nejde ani tak o to něco mu dokázat, ale dokázat mu to jen a jen "zákonným způsobem".
Je to patrně implementace z anglosaského práva - ale "bezpřívlastková", tupá. NAŠE.


*/ Vím to z vlastní zkušenosti - když jsem přestal "dělat šéfa" a jsem jen sám za sebe, velmi se mi zlepšilo zdraví - krevní tlak, cukr atd., i když pracuji téměř stejně, jako předtím. Ale nezodpovídám.

Požádal jsem dneska o obnovení registrace na D-F. Zjistil jsem totiž, že tam existují nejen mí známí z doby, kdy jsem tam přispíval i psal, ale i mnozí, kteří odešli z Hospůdky po příchodu těch "našich" trollů. Na D-F je možno se klidně do krve pohádat, ale trollové jsou tam Adminy odfiltrováni nejpozději do týdne.
Doporučuji si na D-F přečíst článek od Urzy Od malého jehňátka k poslušné ovci Tak nějak navazuje na to, co tu píšu.

Jakub S. řekl(a)...

Ano! Je to zfušovaně či záměrně nedokonale provedená implementace. Tak jest.
Na D-F jsem, no co se mnou, nikdy nebyl. No zajdu... velmi zvědav.

Ernest řekl(a)...

StK a Jakube, velmi slušná hospoda! A hlavně - není tam nablito na podlaze!

Jakub S. řekl(a)...

Děkuji za oba, vynasnažíme se udržet. Jenom - předem je jasné, že slušnost neudržíme. Jednak na hrubý pytel atd., jednak holt tu nejsme sami. Ale tak čtyři-pět solidních sou-druhů (víte ještě, co tohle krásné slovo původně znamenalo?) tu máme. A další se doufáme brzo vrátí z tělesně nápravného zařízení... A hlavně solidní hospodský (bude frťan na účet podniku?), to se cení.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Doslova drzí jak vopice jsou tihle Čecháčkové.
Včera lezli po stromech, a dnes by chtěli poučovat civilizované lidi.
Včera vřískali jako paviáni: "Ať žije KSČ, SSSR, VŘSR ...“, a dnes jsou znalci kapitalismu a demokracie.
Včera volili VE SVOBODNÝCH VOLBÁCH socialismus, pak jej usilovně přes čtyřicet let budovali, a dnes je těm drzým vopičákům EU příliš levicová!
Včera měli nejtužší socialismus z celé Západní Asie s výjimkou Matky Rusi, Čechy (= svoje elity) vyhnali nebo zlikvidovali, pak jsme je vytáhli z ruského hnoje, oni si udělali privatizaci „českou“ (rozuměj zlodějskou) cestou, a dnes by chtěli radit Euroameričanům?!

KDE V SOBĚ BERETE TU NESKUTEČNOU DRZOST, VY OPIČÁCI ?!

informace řekl(a)...

Vřeští paviáni, vřeští? Že nikdy nic neslibovali. A jiní zas stírají tiché slzy v očích. Povědomá situace.
Skutečně: kde v sobě berou někteří opičáci tu neskutečnou drzost?!

Šaman řekl(a)...

Paviáne Švehlo, my jsme nic neukradli. Sudeťáci okradli naši rodinu, a pak komunisté okradli naši rodinu. Konkrétně - Švehlova rodina se svými soudruhy strýčky a babičkama okradla Kovanicovu rodinu. Kde berete tu drzost exhibovat tady a dělat ze sebe nevinnýho? Jestli "my" jsme volili komunisty, tak "vy" jste způsobili druhou světovou válku, a vyvraždili Lidice.

Já i moje žena jsme chodili k volbám, ale komunisty jsme nevolili, i když to bylo psychicky dost vyčerpávající, jít před soudruhy z volební komise za plentu. Držte laskavě tlamu, jo?

Jestli "my" jsme vřískali "Ať žije KSČ" (tedy naše rodina ne, Švehlo, tak vřískala Vaše rodina!!!, protože z toho měla vejvar,) tak "vy" jste vřískali "Heil Hitler"!

A jestli máte komplex, že nemáte akademickej titul, tak si ho proboha udělejte, a přestaňte tady onanovat. Toto je veřejný prostor, ale tak nějak spojený s mou existencí. A já už nehodlám nechat kazit jméno Kovanicům od nějakýho komunistickýho sudeťáka.

K Heřmanovu Městci: Kde berete v sobě tu drzost, že ausgerechnet k článku, kde zmiňuju vyvraždění židů máte starost o své zámky, na které mimochodem předkové těch židů nekřesťanskxy platili výpalné???

Ostatním: Deratizace proběhne až po víkendu.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

„Deratizace proběhne až po víkendu.“
Aha, tak už opět plánují humánní odsun.
A kampak že, prosím?
Z vaší země, nebo pod vaši zeminu?

Jinak: Samozřejmě, že NIKDO ze zdejších přítomných, od Otce Zakladatele po nejposlednějšího Anonymního, nám Němcům nic neukradl. Ani Židům, ani feudálům, prelátům, velko- či maloburžoům.
Kdepak vy.
To všechno "oni".
A ani "oni" nekradli, když se jednalo o majetek NE-Čechů, že?
To šlo jen a pouze o zestátnění resp. znárodnění, čili Leninumilý čin.

Prostě: Kradli jsme jen my Nečeši, díky osvobození ČSR jsme byli spravedlivě potrestáni.
To je opravdu konzistentní výklad historie.
Tento výklad vysvětluje nad Slunce jasněji, proč:
1) jste nemohli (NESMĚLI!) vrátit majetek Němcům, Židům a Baťům
2) ze "své" země děláte rejdiště ruského zločinu
3) plánujte odchod z EU a NATO

Nebo že byste v tom NATO chtěli zůstat, až zpřetrháte většinu svazků s Euroamerikou? Inu, není vyloučeno, že vašim osvoboditelům se vaše členství ve smrtelně nebezpečné organizaci bude hodit, že.
Každopádně v EU zůstat prostě NEMŮŽETE. Neboť EU - to je takový ten úpadkový svět, ve kterém vládne demokracie a kapitalismus, ve kterém vládne takový divný duch.
V tom světě se kdekdo omlouvá kdekomu; i po dlouhých letech po činu.
Dokážete si představit, jak by to s vámi dopadlo? Asi tak, jak naznačuje další adept humánního odsunu, placený euroamerický agent B.Doležal: Na pravidelný pietní akt v Lidicích by plynule navazoval obdobný akt v Sudetech. Prezidenti obou sousedících spřátelených zemí by nad ruinami jedné z německých obcí pronesli projevy, položili by věnce k památníku Němců odsunutých pod vaši zeminu, načež by navštívili vedle ležící obnovovanou stejnojmennou obec, budovanou potomky humánně odsunutých.
Vše na území ČR, standardního státu evropského soustátí.
Dokážete si to představit, Čecháčkové?
Nedokážete.
Proto musíte "deratizovat", ze své bytostně západoasijské společnosti vyhánět všechny odrodilce a úchyly, kteří by chtěli žít jako skuteční Evropani, jako Euroameričani.

Mimochodem - ta otázka z 0:01 byla jen řečnická. Já samozřejmě VÍM, kde se ve vás bere ta neskutečná drzost radit Euroameričanům, jak mají dělat kapitalismus a demokracii, vy opičáci.
Pramení ve vašem NEZMĚNITELNÉM západoasijském ustrojení. Stačí se podívat na naduté Rusáky, na ty „nositele kultury“, a je jasno.
Ne, vás prostě NELZE poněmčit, poevropštit. Češi se poevropští snadno; zvlášť když z vaší země, z vaší Západní Asie utečou. Vy zůstanete věrní rodu a Leninovi.
(Paradoxně je v tom pro nás kousek útěchy: Selhali jsme ve své 1,5 tisíce let trvající misi, protože tato mise je nesplnitelná.)

Čest a Nazdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ještě mám takovou malou připomínku pro zde virtuálně přítomné osoby židovského původu:
Zdá se, že i S VAŠÍ POMOCÍ Čecháčci opět zvítězí nad Čechy a ostatními Euroameričany.
To se vážně neumíte poučit z historie?!

Cožpak nevíte, kolikrát první president všech Čecháčků vás Židy zmínil ve svém nejdůležitějším projevu, v projevu, v němž oznamoval naprostou nezbytnost vítězství socialismu v ČSR?

Jestli to nevíte, tak nehledejte. Já vám to sdělím: Ani jednou.
ANI JEDNOU.

Cožpak nevíte, co následovalo v letech po tomto projevu?
Asi nevíte.
Takže jste proti EU a multikulti, takže spolu s Čecháčky hledíte toužebně k Jasnému Slunéčku, opět vzešlému z Moskvy.

Prostě: Po opětovném vítězství Čecháčků nad Euroamerikou, multikulti a globalizací čekejte znárodnění, čekejte počeštění svých podniků, čekejte na českou národní očistu.
Čekejte v klidu a tichém odevzdání.

Bůh s vámi.

Kopretina řekl(a)...

Pane Šamane, udělat si titul? Na to člověk musí mít hlavu, a jelikož na to pavián Švehla nemá hlavu, takže má smůlu. Studovat může každý, ale je nutné na to mít. Jenže on asi pan Švehla neprošel denacifikací o opírá se o Vás židovský původ, do kterému je mu hovno. Nacista se nezapře, zvráceně odporná bytost, představuji si ho jako panáka,s naleštěnými holínkami, vyžehlenou uniformou a s uřvanou němčinou, bez maturity (Eichmann měl základní vzdělání, stejně tak velitel Osvětimi R.Hoess), jak ukazuje palcem nalevo, napravo. Vlevo je okamžitá smrt, vpravo je život v nezměrné utrpení. Kdoví jestli jeho předci nesloužili v SS, možné to je, je antisemita a antičech. Česko je integrální součást Evropy, žádná "Západní Asie", to, že nadšeně Češi nekývou s čím přijdou euromarxisté, je jen dobře.

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Ještě jednou se vrátím k příslibu mého brzkého humánního odsunu (autor Ó Velký Šaman, 27.října 9:07). Ať to teda stojí za to:

Jsem upřímně překvapen - Vy jste snad NAPROSTO změnil svůj názor? Vy nás DNEŠNÍ Němce už neviníte ze způsobení druhé světové války a vyvraždění Lidic?!
To snad ne? To bych asi upadl, normálně!
To by přece mimo jiné mohlo znamenat, že souhlasíte, aby návštěva našeho prezidenta (Gaucka) v Lidicích byla POSLEDNÍ takovou osamocenou omluvou. Příště buď bude lidickou vzpomínkovou slavnost okamžitě následovat společná návštěva obou prezidentů v Památníku vyhnání Němců, nebo nebude nic. Že?
Neboť, jak hezky česky napsal náš placený agent Doležal, pokud bude německá vstřícnost i do budoucna narážet na zeď české neochoty, může se snadno stát, že začne být v Německu považována za nemístné flagelantství. Bude to i naše vina.

Jinak - kontinuita státu (národa), jenž způsobil vyhnání nás Němců + nezměrné utrpení statisícům svých vlastních občanů (rodáků) je NEZPOCHYBNITELNÁ. Neboť Česká republika je právním nástupcem ČSSR.
Vy osobně cestujete po „vlastech českých“, navštěvujete nemovitosti ukradené Němcům i Čechům, a jste v „poho“. Jen malý rozdíl proti dobám nedávno minulým: Píšete „zámky, na které mimochodem předkové těch židů nekřesťanskxy (sic!) platili výpalné“, zatímco před časem se psalo „zámky, které šlechtě postavil utlačovaný lid“. (A psát se to zase bude, až se odtrhnete od EU a NATO.)

Jestli máte mindrák z toho, že jste si udělal akademický titul za bezprávného režimu, že jste měl prestižní práci v době nesvobody, tak (si) to přiznejte. A nenafukujte se tady k prasknutí zdůrazňováním svých NESMÍRNÝCH partyzánských zásluh na dočasném ústupu slovanského společenského systému.
A začněte si KONEČNĚ všímat, na jakých základech stojí ten váš stát, ta vaše „demokracie“.
A zkuste si KONEČNĚ uvědomit, jak by Česko vypadalo bez nás Němců.

Mimochodem - sousloví „sudetoněmecký komunista“ není nelogické; viz např. Karel Kreibich.

Míru zdar!

Sudetoněmecký henleinovec řekl(a)...

Přiznávám, že jsem to trošku přehnal. Ve snaze plasticky vylíčit svou odpornou osobu jsem zapomněl na cosi podstatného.
Jistě - svůj exteriér jsem vykreslil dle skutečnosti, ovšemže přízračné: Po bůčku ztloustlý dvounohý kanec, navlečený do skvostné černé uniformy se stříbrnými runami na límci, v lesknoucích se kožených holínkách bez poskvrnky, leží rozvalen na gauči u české televize, a ...
Tady, jak správně tušíte, jsem učinil tu chybu: Ne, neukazuji svým tučným chlupatým prstem vlevo/vpravo. Jednoduše proto, že na takové důležité rozhodování nemám dostatečné vzdělání - nejsem lékař.
Prostě se tím tučným chlupatým prstem dloubu v nose.

Míru zdar!

Šaman řekl(a)...

Dloubejte se v nose. Ale ne už zde.

NAZDAR!!!

Jakub S. řekl(a)...

No on došel k chybnému závěru, že to bude vtipné.Dále to doplňuje (ne příznivě) obrázek jeho povahy, no, da i vsjó.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Myslím, že Vám to zahuštěné vyjadřování jde mnohem lépe od ruky, to bude dáno profesí, koníčky a v neposlední řadě léty praxe :-)

StK:

Ten jehněčí problém zmíněný a nadhozený na webu D-Fens, má samozřejmě své místo pod sluncem, dokonce možná větší, než bychom si chtěli připustit. Nic se nemá přehánět, ani to zahánění do stáda a neodlišování se, to už asi vůbec ne. Na druhou stranu, když se to bude při výchově přehánět s tím vyčníváním, odlišováním se a dalšími věcmi, tak to sebou může přinést také problémy a možná ještě horší, než přehnaná stádnost. Problém spíš tkví ve správném poměru a vyvážení různých vlivů a úhlů pohledů na lidi a věci. Být si vědom sebe sama a znát svou cenu, ale při tom vědět i o těch kolem a umět s nimi jak slušně vyjít, tak se jimi ani nedat zahnat do kouta. Průšvih je ten, že rodiče bývají k vlastním dětem bývají dost často dost nekritičtí. A na mnohých se to dost nehezky podepsalo.

Nandu řekl(a)...

WHAT?!

http://cdn.motinetwork.net/demotivationalposters.net/image/demotivational-poster/small/1105/what-funny-animal-family-attitude-nature-demotivational-posters-1306732361.jpg

Lukáš řekl(a)...

Obávám se, že to zametání zase dopadne tak, jak už jsem kdysi prorokoval v kapitole 11:
24 Když nečistý duch vyjde od člověka, chodí po místech suchých, hledaje odpočinutí. A nenalezna, dí: Vrátím se do domu svého, odkudž jsem vyšel.
25 A přijda, nalezne vymetený a ozdobený.
26 Tehdy jde, a přijme k sobě jiných sedm duchů horších, než jest sám, a vejdouce, přebývají tam. I jsou poslední věci člověka toho horší nežli první.

Jakub S. řekl(a)...

- čili tzv. ZLATÁ STŘEDNÍ CESTA. Předevčírem tuším jsem to zrovna někam psal, že to není vůbec nic tak obecně zavrženíhodného, jak se nám implikuje, a teď trochu rozvádím to z a h u š t ě n í : státní, rodinná i firemní politika to často přímo vyžaduje. Ta s t á d n o s t , dnes s tak výrazným znaménkem minus a nevyslovovaná jinak než s opovržením, byla až (historicky) donedávna běžná, samozřejmá a žádoucí v rodě/rodině, podniku/firmě, státě, povsjudu. A v Asii je tomu tak pořád. Jeden z důvodů (paradox, že? Nikoliv), proč tak jedou.
Moc útočně na mne neútočte, nejsu psychoanalytik, sociolog ani politolog.
Přečasto jde o to, jak jev nazveme/přejmenujeme a jaké znaménko (+ či -) mu dodáme. A už se vše může rozjet. Že se budeme divit. A brzo na vše můžeme ztratit vliv. Ach, kolikrát to v historii bylo.

Nandu řekl(a)...

Where the hell are the foregoing comments?
http://cdn.motinetwork.net/demotivationalposters.net/image/demotivational-poster/small/1105/what-funny-animal-family-attitude-nature-demotivational-posters-1306732361.jpg

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Jde vlastně jen o to, aby se každý princip, který se nějak uplatní při výchově uplatňoval k místu, přiměřeně a s rozumem a citem zároveň. Každý princip se dá použít a také zneužít, je to jako se vším, zbraní se dá bránit, ale i útočit, charakter použití určuje ten, kdo jí má v ruce. Umění být členem výkonného týmu je cosi, co ještě uměli naši předci za dob legií v dobách 1. světové války, případně ještě ledacos předvedli během té 2. světové, což bylo takové poslední vzepětí sil a pak už ano, cosi předváděly ještě předváděly některé velké socialistické podniky, vyvážející investiční celky, například ti, co stavěli ropovody, důlní rypadla atd, atp, ale to už byly takové poslední záchvěvy. Dnes už se kolektivně efektivně projevují jen rozličně velké zpravidla spolužácké mafie při plundrování rozličných státních a obecních rozpočtů a některé synergické a efektivní politicko aktivistické skupiny kolem alternativních zdrojů energií, no ale to je už vůči ostatním a jejich zájmům dost bezohledné svinstvo a protože na druhé straně stojí halda rozhádaných individuí, která si nevěří a podezírají jeden druhého z toho nejhoršího, nedokážeme se jim efektivně vzepřít a bránit. Je to trochu paradox, na jedné straně se dá říci, že se máme dobře, s dobou před 30-40 lety nesrovnatelně lépe, byť z části na dluh, ale co se týče celospolečenských nálad a vzájemných vztahů, tak je to obrázek velmi neutěšený. Sice to ještě není tak hrozné, jako kdysi v letech padesátých, ale tendence jsou sestupné, tedy k spíš k horšímu a na obzoru zatím nevidím nic moc optimistického, co by slibovalo obrat k lepšímu.

StK řekl(a)...

Jakubovi a Drakovi:
Každou lidskou vlastnost můžeme nazvat nejméně dvěma způsoby: jednou ji pejorativně zatratit, ale podruhé ji můžeme třeba i adorovat. Tak je to i se stádností. Když tuto stádnost nazveme kolektivním duchem, schopností podřídit své zájmy zájmům celku, už to asi není stádnost.
Jaký je v tom rozdíl? V uvědomění si, že teď právě nadřazuji zájem celku nad mé (sobecké) zájmy. Konám pro dobro celku, ne pro dobro výlučně své.
Pokud si to neuvědomuji a mám za to, že to jinak nejde, není jiné cesty než plout s proudem, myslím, že bych sám nepřežil nebo aspoň nevěděl, co dělat, jedná se naopak o "ovčansví".
A pravdu máte oba, pánové. Je třeba používat oba pohledy, oba přístupy. Jinak se tady individuality vzájemně pozabíjejí nebo naopak Ovčané si nebudsou vědět radu a zhynou na úbytě, nebude-li do jejich čela postaven silný "Vůdce".

K tomu, že teď je více individualit: Myslím, že není. Jen mají větší svobodu k tomu, aby se projevily. A je na to vše "lépe vidět". Buhužel, pořád je hodně ovčanů, kteří nemají dostatek odvahy, aby vzali své věci do svých rukou. A právě proto, aby rodiče nevychovávali své děti k pasivitě, k automatickému "zařazení se" do davu asi psal Urza svůj článek.
Ti rodiče, kteří nesmyslně protežují své ratolesti a chrání je až do své smrti vlastně těm dětem dělají madvědí službu. Když je ještě vybaví podstatnějšími hmotnými statky na začátku jejich "samostatného" života, zadělávaji jim na průšvih. Pocit vlastní "nedotknutelnosti" je pocit velmi ošidný. Vede téměř vždy k tomu, že se z takového jedince vyvine klasický zm*d. Týká se to převážně jedináčků nebo dětí z rodin, kde jsou kluci a holky od sebe věkově hodně vzdálení. Tak kde žijí dohromady a nutně vznikají třecí plochy, naučí se děcko od mala takové drobné lapálie řešit a v dospělosti je to pak obvykle dobrý, poctivý člověk. Obvykle, a jedináčci taky bývají někdy docela fajn lidi bez "syndromu jedináčkovství".
(Jeden takový jedináček je můj celoživotní kamarád.)

drak řekl(a)...

StK:

Z mého pozorování okolí dovozuji, že těch ovčánků, zejména když o něco jde, máme přeci jenom přinejmenším mírnou většinu, ke škodě všeho možného dlužno dodat, že bohužel. Což je částečně i důvod, proč to všechno kolem vypadá ne úplně dobře.

Dílem se ta množina ovčánků překrývá s určitou skupinou lidí, kteří jsou sice v menšině, ale kteří se nejsvobodněji projevují především tehdy, když je nikdo nevidí. Například když mrví sprejem sousedovu fasádu, to je ta správná svoboda! (Pro ně, samozřejmě, já bych se z něčeho takového radovat nedokázal.) Poměrně často se ovčánkové nechají tím blbým příkladem vtáhnout a strhnout aniž by tušili proč vlastně.


Dalším dílem se ta množina ovčánků překrývá s další skupinou lidí, kteří jsou sice v menšině, ale kteří se nerozpakují při jakékoliv vhodné i nevhodné příležitosti sápat se na něco, co není jejich a zkoušet si to bezostyšně přivlastnit, případně se hlasitě domáhat nějakých výhod pro sebe či své blízké, na které nemají nárok. Z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu se jim dařívá strhnout ve svůj prospěch poměrně dost ovčánků, byť to mnohdy bývá dokonce i proti jejich zájmu. Nad tím, jak snadno sebou ti ovčánkové nechají manipulovat. mi občas zůstává rozum stát.

Jakub S. řekl(a)...

Taktak. To jsou ti geniálně kdysi označení tím úžasným (to je takový překladatelský oříšek) termitem o v č a n é . A prosím: má někdo představu, kdo je jeho vynálezcem? Nebo aspoň vzpomene si dost přesně, kdy to uviděl/uslyšel prvně?
S v o b o d a : snad vám přijde zajímavý drobný exkurz do jazyka. Již staří Římané... jistěže. Takže: LIBERTAS, svoboda, byla původně definována negativně - jako protiklad servitudo, servitus = otroctví. Prostě stav, v němž se od narození nacházeli ne-otroci - občanská svoboda. Ale už od republiky bylo dalším významem SVÉVOLE, NEVÁZANOST! Ale rovněž UPŘÍMNOST, SMĚLOST, PŘÍMOST (ve vyjadřování a jednání). A l i b e r znamenalo nejen svobodný, nýbrž rovněž jak SVÉVOLNÝ, tak UPŘÍMNÝ! Tož tak. Shledá to někdo zajímavým - ?

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Už si nevzpomenu, od koho to mám, zda od někoho z D-Fens, z TV, z internetu, knížky či odkud, dokonce to možná máme od někoho ze zdejších návštěvníků, bohužel, hlava slábne a všechno si pamatovat nemůže. Na druhou stranu, tak nějak se to tím přirovnáním k stádním a tudíž manipulovatelným ovcím nabízí tak nějak samo. Možná to pochází z onoho skopce, potažmo Skopčáka, který narážel na manipulovatelnost a stádnost Němců před válkou, byť se v čase poněkud změnil obsah a okolnosti, když mluvíme o ovčanech, ale v tom podstatném se to shoduje.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Slovo 'ovčan' bylo vtipnou jazykovou inovací, ale mám takový dojem, že v poslední době je častěji než ve smyslu "kdo jde se stádem" užíváno ve smyslu "kdo jde s jiným stádem než s tím mým".

s řekl(a)...

Význam slov se přece pořád mění a posouvá. Třeba i do naprostého protikladu původního významu.
Ale zase některé bonmoty jsou věčné. Třeba: "Kdo není s námi, je proti nám!" Nebo to defétistické "Mluviti stříbro, mlčeti zlato!" Budeš-li mluvit, udáš-li bližního, budeš odměněn - třeba třiceti stříbrnými jako Jidáš. Nebudeš-li mluvit, budeš odměněn lépe - neboli můžeš někoho vydírat s tím, že povíš, co víš a za své mlčení můžeš žádat víc - zlato.
Divíte se, jak škaredé asociace mě napadají? Čtyřicet roků mezi umělci se mnou udělaly své... [;>))


A víte jaké je heslo k tomuto příspěvku? cloquan 123!