sobota 14. září 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Jak psát sívíčko


Pondělí 15. září 2003

Ředitel Běsný Kokot prohlásil, že České Textárny mají příliš nemovitostí. Všechny se prodají - až na náš barák v Centru, kam se sestěhují všichni zbylí zaměstnanci. Sbohem klidné pondělky, které trávili managoři na Správě problémů na Severním Městě!


Úterý 16. září

Kokot zjistil, že skoro všechny nemovitosti jsme dávno prodali a užíváme je v nájmu! Patří nám už jenom Centrum. Takže se prodá i Centrum a budeme nájemníky i zde.

Středa 17. září

Prodáním Centra firmě No Problems (majitelem je jistý Děsný Kokot) získají České Textárny značnou sumičku. Okamžitě ji investují - na výstavbu moderní budovy na Jižním Městě.

Čtvrtek 18. září

Už se rýsuje, jak bude vypadat budoucí uspořádání naší textárny: Texty mám produkovat já, tlachy a mekty Ambrož, technickou podporu nám bude poskytovat Duto Hlav. A taky, v rámci maticového uspořádání firmy, mistr superexpert Hola Mátoha. Irma Badavá k tomu pravila: "Vůbec vám nezávidím, že zůstáváte. Když se sejdou tihle dva, pak to teprve bude žůžo!"

Pátek 19. září

Ráno se dostavil Mátoha, celý vymydlený, i přezka na jeho obojku jen svítila. Držel přednášku Virtuální univerzity morálky a lidství (VUML) pro identifikované a optimalizované pracovníky nazvanou "Vyhazov jako výzva". Mluvil však jen o tom, jak správně napsat nějaké "psí víčko"(?).

"Hlavně nezapomeňte zmínit i svoje mimoprofesní aktivity," nabádal přítomné. Badavá poznamenala: "Ano, kolik jsme sebrali starého papíru, jestli se zúčastňujeme brigád a péče o veřejnou zeleň".

Též přítomný Duto Hlav ji opravil: "Tohoto socialistického nešvaru jsme se již zbavili. Ale můžete napsat, jestli separujete odpad a podporujete ekologii životního prostředí ve svém bydlišti."
***

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick