pondělí 31. května 2010

IZRAEL VRAH!

Na Staroměstském náměstí v Praze se dnes v pět hodin odpoledne sešla skupinka demonstrantů, vyjadřujících svůj protest proti zásahu izraelské armády v mezinárodních vodách vůči Mírové flotile šesti lodí, které vezly humanitární pomoc do sužované Gazy. Protestní shromáždění svolaly Sdružení Přátelé Palestiny a Mezinárodní hnutí solidarity.



O zásahu izraelské armády vím to, co ostatní ze sdělovacích prostředků. Zatím se předpokládá až 25 mrtvých. Konflikt a oběti se týkají jedné lodi, jejíž osazenstvo se obsazení bránilo. Ze zpráv:

"Pasažéři prý na Izraelce čekali s tyčemi, noži a také střelnými zbraněmi, takže se vojáci údajně byli nuceni bránit. Armádní mluvčí řekl, že se na lodích našly dvě pistole. V jednom případě prý aktivista odzbrojil izraelského vojáka. Zraněné vrtulníky dopravily do Izraele." Napadení izraelských vojáků dokazují záběry z termokamer.

Náklad obsahoval i stavebniny, kolečková křesla, léky a další zdravotnické vybavení. Mezi aktivisty byli i nejméně čtyři občané ČR: dva novináři z ČT, jeden volný novinář a jeden filmař. Flotila byla předem varována, že na území Izraele smí přistát jen v oficiálně uznaných přístavech, které jsou pod kontrolou izraelské vlády. Tato blokáda území Gazy je dána již mnohokrát potvrzenými obavami z toho, že se mezi humanitární pomocí mohou skrývat dodávky zbraní a materiály přímo pro teroristy Hamasu, kteří území Gazy ovládají. Samotný náklad zvící 10.000 tun měl být prohlédnut a po vyloučení problematických položek přesunut do Gazy pozemní cestou. Přidal by se tak k nákladu 15.000 tun zboží, které každý týden do pásma dopraví stovka nákladních aut.

Světoví bojovníci za mír jsou rozhořčeni. (Zde také odkazuji na ostatní média.) Někteří z nich své rozhořčení vyjádřili i na Staromáku. Hlouček asi čtyřiceti demonstrantů, převážně mladých a převážně palestinských (nikoli však výlučně) - včetně dívek, zahalených v klasické šátky - skandoval pod palestinskými prapory (a jedním tureckým) česky a anglicky : Free, free Gaza; Free, free Palestine; Zastavte zabíjení lidí, Zastavte zabíjení starých lidí, Zastavte zabíjení malých dětí... Megafonová hlasatelka pak česky a anglicky vyčinila českým médiím, že o jejich již dříve připravované akci zachovávala "absolutely silent". Vyjmenovala všechna protestní shromáždění, která se dnes konají - v New Yorku, Londýně i Paříži.

Když pak začala předvolávat, že izraelští vojáci jsou vrazi, nevydržel jsem už napětí chvíle a ztratil odstup, jaký by měl šlechtit každého vskutku objektivního novináře. Nejsem objektivní a vůči něčemu ani šlechetný. Přistoupil jsem k pánovi který držel nad hlavou papírový tácek s nápisem IZRAEL VRAH! a na druhé straně pak ISRAEL MURDERER! a roztrhal mu ho. Načež jsem byl odchycen pány policisty z protikonfliktního týmu. Pan policista mne upozornil, že narušuji ústavou zaručený zákon o ochraně projevu. Odvětil jsem, že kdyby tam někdo křičel "Židi do plynu", že by to taky asi byl projev svobody projevu. A když se za vrahy označují vojáci, kteří chrání izraelské životy a existenci židovského státu, že je to něco podobného. No a já jsem potom jenom zase využil mého práva na svobodu projevu...

Byl jsem vlídně poučen, že pokud mám něco proti, mám si svolat vlastní demošku anebo o tom "napsat do novin". Dále jsem byl vyzván k předložení občanky a pan policista mne pak oslovil jménem, což mi zpětně nepřipadá správné - při všech těch napjatých uších a jdoucích videokamerách kolem. Pravil, že z mého protiprávního jednání zatím nebude činiti žádného závěru. Po chvíli jsem pak již shromáždění opustil, neb bych nemohl dodržet slib, daný protikonfliktnímu týmu. Pán, který protestoval, že jsem mu zničil soukromý majetek (tácek s nápisem "IZRAEL VRAH!") hrdě držel poničený tranparentík ve výši a byl tak konečným morálním hrdinou.

Tak jsem poslechl pana protikonfliktního: šel jsem domů - a píšu do svého blogu. Zde tedy využívám i svého ústavního práva:

Doslovnými vrahy míru ve Svaté zemi jsou teroristické palestinské organizace - ať ty, které vládnou Gaze, nebo ty, které řídí běh života na Západním břehu. Přímými podporovateli těchto vrahů jsou pak mnohé mezinárodní organizace, z nichž mohu vyjmenovat OSN a EU. Podivuhodné pak je, že se k plánované provokaci, primárně připravené ke zviditelnění palestinských teroristů, připojila i česká veřejnoprávní televize...

Psáno v Praze dne 31. května 2010

68 komentářů:

Harpyje řekl(a)...

http://www.ynet.co.il/english/articles/0,7340,L-3896611,00.html
This fight isn’t about Gaza. The battle is about the future of the Middle East. A jde i o naši budoucnost.
Jsem ráda, Šamane, že připomínáte tuto událost. Před několika dny jsem četla na Figaru o přípravách této akce. Moje první myšlenka byla: to bude průser. Byl. Dnes ráno se mé podezření potvrdilo. A zase všichni klovou spojenými silami na Israel.

Harpyje řekl(a)...

Mírumilovní humanitáři: http://www.ynet.co.il/english/articles/0,7340,L-3897046,00.html video

informace řekl(a)...

Italské oficielné reakce jsou opatrné, zprávy v mediích jsou nestranné, zajímavý je neoficielní vyjádření ministra zahraničí Franco Frattini na facebooku.
Jako přítel Izraele musím upřímně říci, že Izrael udělal chybu, a že je třeba ji napravit. Proti protestům i těm sektářským se nemá používat zbraní. To je pak voda mlýn pro ty, co nechtějí mír a foukají do ohně pokaždé, když se dochází k nějakým výsledkům. Jsou tu síly, které se tohoto incidentu snaží využít a získávat tak další proselity. Proto izraelská demokracie musí dát jasnou odpověď, aby mohla pevně a věrohodně pokračovat v mírových jednáních s Palestinci.
http://www.facebook.com/pages/Franco-Frattini/49864656848

Šaman řekl(a)...

Odkazy na Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=P6jDIQr59Sk&NR=1

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den
Když člověk není obhájcem nynějšiho státu Izrael anebo Hamas, tak na přiloženém videu vidí pouze jakési mihajíci se skvrny, ze kterých není možno na něco usoudit. Pouze slovní výklad říká anebo neřiká kdo byl anebo nebyl útočníkem. Takže taková podobná videa nemají žádnou hodnotu, a takových videií o všem možném a nemožném je na Youtube obrovské množství. Ten kdo obhajuje Izrael vidí na tomto videu útok Hamasu. Ten kdo obhjuje Hamas vidí na něm útok IDF. Ten kdo je nestranný vidí na něm jakési míhajíci se šmouhy, a jaksi neví proč by se měl o těchto šmouhách bavit. To druhé video poskytnuté Šamanen ukazuje lidi v uniformách, kteři cosi mluví do mikrofonu. Není jasné na koho mluví, a také není jasné zda to někdo vůbec poslouchal. Kromě toho si myslím, že jakési blokády IDF a její činnost v mezinárodních vodách jsou nelegální. Když IDF dělá blokádu tak musí počitat, že se blokujíci bude bránit zuby nechty. Jestli si to IDF nemyslí tak jeho přislušníci jsou hloupí, a žádní hrdinové. A to stejné se dá řicí o občanećh nynějšího státu Izrael, a celém sionistickém hnutí, kteří si myslí že okolní státy Izraele budou jásat. To vše je můj subjektivní názor, a v demokracii mám právo ho vyjádřit. Stejné má právo Šaman / Harpyje / Informace / atd. Jsou to ale všechno pouze a pouze subjektivní názory. Mezi slušnými lidmi je zvykem si názory druhých přečist, najít si o tom něco více, a o všem přemýšlet. Mezi slušnými lidmi není zvykem někomu s jinými názory s kterými nesouhlasí začít nadávat a urážet. Protože jsem byl mnohokrát na NP a jiných podobných mediích českými obhájci jejich subjektivních pravd mnohokrát sprostě urážen, používám Anonymní. Ale podepisuji se Hledajíci.

Schumacher řekl(a)...

Velký malér, jestliže se událo v mezinárodních vodách. Bylo to neospravedlnitelné násilí, které nečelilo bezprostřední hrozbě ani nebylo reakcí na předcházející útok. Byl to akt nevyprovokované agrese na civilní loď v mezinárodních vodách. Tohle si Izrael nepěkně vyžere a předpokládám, že to bude to mít dopad i v tamní domácí politice. I na veřejném prostranství trhat účastníkovi nezakázané demonstrace transparent s protivným nápisem je, řekněme, nechváleníhodné. Policista měl pravdu, protože pravidla platí pro všechny. Roztrhání transparentu je přestupkem proti veřejnému pořádku. Přestupce měl být zadržen, předveden a mělo být zahájeno přestupkové řízení, pokud by nebyla uložena pokuta na místě. Jak by se Vám líbilo, kdyby Vám někdo roztrhal transparent na podporu Izraele ? Křičel byste a naříkal nad tou strašnou chucpe, domáhal se ochrany státu a stěžoval na policii, že nekonala jak měla. Právo a pořádek nezná vyvolených. Jestliže někdo veřejně nějakým projevem poruší zákon, má ho sebrat policajt a zavřít do šatlavy. Jestliže neporuší zákon a je mu ublíženo, policajt má sebrat a zavřít do šatlavy toho kdo mu ublížil. To je jeden ze základních principů civilizace.

informace řekl(a)...

Všichni doufáme, že se události zcela vyjasní. Ale, jak píší mezinárodní odborní komentátoři, ať dopadne vyšetřování jakkoliv, Izraelský stát bude v každém případě poškozen. Tato akce byla dobře promyšlena a připravena jako mezinárodní provokace. Jak píše Asia Times turecká loď Mawi Marmara byla zakoupena finačními skupinami, vázanými na Palestinu a na Gazu.
http://www.youtube.com/user/idfnadesk
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/un-calls-for-impartial-probe-of-israel-s-raid-on-gaza-flotilla-1.293299
http://eretz.cz/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/LF02Ak01.html
http://www.jihadwatch.org/
http://temi.repubblica.it/limes/israele-assurdo-furore-autolesionista/13038

Harpyje řekl(a)...

Vlastníkem lodě je Istanbul Fast Ferries Co. Inc., a tu lze těžko podezírat z vazeb na teroristy.
(MV Mavi Marmara is a Turkish passenger ship sailing under the flag of Comoros, which is owned and operated by Istanbul Fast Ferries Co. Inc.)
Iniciátorem této "humanitární" akce na pomoc Gaze je ale turecká "humanitární" organizace IHH (http://www.ihh.com/en/) s vazbami na Milli Görüs a Hamas.
http://gatesofvienna.blogspot.com/
Dnes mě poprvé zamrazilo při pomyšlení, že zde máme 2 - 3 M Turků. Člověk si na to už nějak zvykl, ale s rostoucími velmocenskými ambicemi Turecka a s nimi spojeným rostoucím nacionalismem, je tato představa poněkud znepokojivá.

Harpyje řekl(a)...

Na té lodi byli přítomní členi Hamasu, Hledající? Četla jsem sice o těchto nepotvrzených domněnkách, ale nechtělo se mi jim věřit. Můžete nám sdělit, z jakého zdroje tuto informaci máte?

informace řekl(a)...

Mavi Marmara.
Nearing the end of her utility as a commercial vessel, she was sold this year by the state-owned Istanbul Fast Ferries Company for just US$1.25 million. The ship's new owners were the IHH Insani Yardim Vakfi (The Foundation of Humanitarian Relief), a Turkish non-governmental organization that focuses on Palestine, and particularly Gaza.

Little is known about the group; various reports allege they are Islamists and have close ties to Hamas and al-Qaeda. The group itself strongly denies such ties. What is more likely is that the IHH has some form of backing from Ankara. Turkey is not famed for the strength of its civil society, and it is unlikely that any group would have been able to take such bold steps against Israel without the private support of someone in power.

It was under the auspices of the IHH - as part of the Free Gaza flotilla - that the Mavi Marmara found herself sailing towards Gaza, laden with medical equipment, books and building materials, as well as a number of dignitaries including members of various parliaments, a Holocaust survivor and a Nobel peace prize laureate.

The plan was to bust the three-year blockade that Israel has enforced around the Palestinian territory - a blockade designed to strangle the economic life out of the Gaza Strip and force Hamas from power - by simply steaming into the port at Gaza City. The logic of the organizations involved was that there was very little that Israel could do to forcibly halt nine unarmed ships. How wrong they were.

Tess řekl(a)...

Pro Schumachera:
Opravdu se jednalo o přestupek proti veřejnému pořádku? Já se neptám ironicky, mě to opravdu zajímá. A je-li tedy roztrhání "transparentu" (tácek s nápisem, viz foto) přestupkem proti veřejnému pořádku, kdy by měl být, jak píšete, "Přestupce měl být zadržen, předveden a mělo být zahájeno přestupkové řízení, pokud by nebyla uložena pokuta na místě" jak hodnotit ničení dětského hřiště, policií řešené průjezdem hlídkového vozu (ano, poté ničení skončilo, ale není společenské nebezpečí něčeho takového přece jenom o něco větší?) a není také přestupkem proti veřejnému pořádku... já nevím, třeba úmyslné rozbití láhve nebo vysypání koše nebo něco podobného? A měli by se všichni "pachatelé" předvádět, pokud by jim nemohla být na místě udělena pokuta? A mnoho-li by takových předvedených bylo v jednom letním večeru?
Je to známkou toho, že lidi jsou hovada, nebo je definice onoho přestupku poněkud ohebná?

Harpyje řekl(a)...

Israel je suverénní stát, a nikdo ho nemůže nutit snášet provokace, nebo se sebeobětovat na oltáři mezinárodního práva.
Akt agrese byla snaha prolomit blokádu za každou cenu. Israelská odpověď byla aktem sebeobrany.

Harpyje řekl(a)...

Tak ten údaj z Wikipedie je zastaralý. Trochu mě to překvapuje. Teď zrovna vidím, že ten zastaralý údaj byl zkorigován! :-))) http://en.wikipedia.org/wiki/MV_Mavi_Marmara

N.N.Nemo řekl(a)...

Problém nejsou palestinské vlajky na Staroměstském náměstí, ani nápisy na transparentících. Problémem je, že slovy Schumachera "právo a pořádek nezná vyvolených" - přičemž svět výslovně uznal právo palestinského lidu na návrat do staré vlasti (včetně potomků 5. generace), a mlčky přijal právo palestinského lidu vyvraždit Židy. Svět uznává právo na svobodu slova, když nechá arabské televize vysílat protižidovskou propagandu nabádající k vraždění, do muslimských rodin, usazených v Evropě a Americe.
A protože svět uznává to, že pořádek má být udržován podle vůle většiny, tak tímto svým idiotstvím spojeným s lidským právem muslimů na to nastěhovat se do Evropy a Ameriky, tak bude pořádek takový demokratický udržován všude.

Izrael si to nemyslí. Izrael si myslí, že má právo existovat. Izrael tvrdí, že jako stát má odpovědnost za to, aby zachoval životy svých občanů. Evropa si toto nemyslí ani o Izraeli, ani o sobě.

Takže až za všemožné pomoci Západu padne Izrael a Židi budou vyhnáni do moře (a do Evropy a Ameriky), pak teprve bude Západ v pravé prdeli!

STK řekl(a)...

Někdy přemýšlím o tom, že člověk asi musí být Židem, aby mohl být vlastencem. A je jedno, zda je jeho vlast "vysezená" mnoha generacemi před ním nebo přidělená platnou mezinárodní smlouvou.

Židi jinou pravlast nemají, tak si ji doopravdy váží.

A až jednou dojde ropa, přestanou být Arabové tak považovanými členy mezinárodního společenství. My už tu nebudem, ale bude to tak.

P.S.: Všechny filmy jsou vlastně jen směsí více či méně ostrých skvrn. Ty nejostřejší bývají trikové, t.j. falešné.

Judita řekl(a)...

ČRo6, Gita Zbavitelová:
"Pečlivě připravená byla celá akce. Jejím skutečným a od počátku zjevným cílem byla delegitimizace Izraele – jinak aktivisté mohli svůj náklad bez problémů doručit přes přístavy v Egyptě. O záměrech vyprovokovat konfrontaci svědčí i široká medializace flotily už před jejím vyplutím a výzva světovým médiím, aby se k plavbě připojili jejich zpravodajové.
Delegitimizovat Izrael se organizátorům povedlo. Teď přijde hysterická mezinárodní reakce. Turecko už vydalo několik dramatických prohlášení, několik států si předvolalo izraelské velvyslance a Evropská unie požaduje vyšetření izraelského zásahu. Palestinská samospráva požádala o svolání schůzky Arabské ligy a patrně incidentu využije k přerušení sotva zahájených nepřímých mírových rozhovorů s Izraelem. Jestli si izraelští vojáci průběh akce nenatočili, nenajde se jediný objektivní svědek, který by jejich verzi podpořil. Pranýřování Izraele se stalo oblíbeným celosvětovým sportem. Svět sáhne bez váhání po každé příležitosti, aniž věnuje pozornost faktům nebo izraelské snaze o zajištění vlastní bezpečnosti. Židovský stát se tak stal mezinárodním vyvrhelem kvůli odvetné operaci s cílem zastavit osmileté ostřelování svých civilistů raketami Hamasu, a dokonce i kvůli smrti notorického palestinského teroristy v Dubaji, přestože o podílu Izraele neexistuje jediný důkaz. Svět například ani z poloviny tolik nezajímá, že Severní Korea potopila torpédem jihokorejskou loď, a Jižní Korea marně usiluje alespoň o rezoluci OSN, která by tento válečný akt odsoudila.
Okolnosti zadržení propalestinské flotily se vyjasní až v příštích dnech, ale Izrael rozhodně čekají těžké časy. Svět ví totiž už předem, které verzi událostí chce věřit."

Více http://www.rozhlas.cz/cro6/komentare/_zprava/740386?hodnoceni=1

Judita řekl(a)...

Lubomír Stejskal, Na okraj incidentu u břehů Gazy a Ašdodu:
"Prohamásovští aktivisté mohou také tvrdit, že do Pásma vezou toliko humanitární pomoc. Vzhledem k režimu, který v cílové oblasti vládne, by bylo projevem pošetilosti izraelské strany, kdyby na lodích neprovedla inspekci, zda tomu tak skutečně je.
Ve válce s terorismem neplatí důvěřuj, ale prověřuj. Nýbrž – nedůvěřuj, ale prověřuj. Bez odkladu, důkladně a nekompromisně.
Ještě jeden aspekt nutno v této souvilsosti zmínit. Organizaci humanitárního konvoje pronacisticky smýšlejícími Evropany v roce 1944 by Spojenci právem považovali za provokaci. Lze snad obdobnou námořní výpravu, která v těchto dnech směřovala do Pásma Gazy, považovat za něco jiného?"

Více http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-na-okraj-incidentu-u-brehu-gazy-a-asdodu-fm9-/p_zahranici.asp?c=A100531_213330_p_zahranici_wag

Judita řekl(a)...

Jiří Svoboda, Není terorista jako terorista - nepochopitelná reakce českých médií (aneb Proč válčíme proti Al-Kajda a máme rádi vládu Hamásu):
"Zatímco české expediční vojenské útvary bojují v Afghánistánu proti jedněm teroristům, vládu jiných teroristů vnímají česká média, ale i představitelé mezinárodního společenství jako cosi přijatelného, co je třeba brát v ochranu.
Zatímco představitelé mezinárodního společenství tvrdě kritizují Izrael za incident, který byl předvídatelný, s daleko menší vervou a odhodlaností se zabývají smrtí stovek mírumilovných civilistů, do jejichž domovů v Afghánistánu zavítaly omylem inteligentní bomby.
Zatímco zpochybňování holocaustu je v řadě zemí, včetně ČR, považováno za trestný čin, za obdobné jednání televizní stanice, provozované Hamásem, který vládne pásmu Gazy, si Palestinci vyslouží stamilionovou euro pomoc Evropské unie."

Více http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-svoboda.php?itemid=9982

Judita řekl(a)...

Ondřej Neff, Pokrytecké rozhořčení nad incidentem u Gazy:
"Ztráty na životech jsou politováníhodné. V případě incidentu tzv. humanitární pomoci Gaze však nelze ztrácet ze zřetele základní fakta. Gaza je ovládána teroristickou organizací, která se netají úmyslem rozpoutat genocidu a vyhladit z mapy členský stát Organizace spojených národů, která se tak okázale nad incidentem rozhořčuje...
Je to tragické, že věci došly tak daleko a že incident skončil mnohanásobnou smrtí. Nikdy by k němu nedošlo, kdyby nebylo desítky let trvající genocidní nenávisti, rozdmychávané tmářskými režimy Blízkého východu. Jejich vládci potřebují zaměstnat masy svých poddaných a to je hlavní příčina toho, co se dělo a děje.
Jakpak by se asi chovali Češi, kdyby Němci vyhnaní po šesti stech letech v roce 1945 stříleli v roce 2010 raketami na Domažlice a Tachov?"

Více http://neviditelnypes.lidovky.cz/pokrytecke-rozhorceni-nad-incidentem-u-gazy-fmo-/p_cirkus.asp?c=A100531_213212_p_cirkus_nef

Judita řekl(a)...

Informace z tiskové konference ministra obrany a náčelníka generálního štábu IDF:

"Ministr obrany Ehud Barak se vyjádřil o plné odpovědnosti organizátorů plavby flotily do Gazy za situaci, která nastala a také za oběti na životech. Izrael se pokusil vysvětlit všemi možnými cestami, že flotilu do Gazy nepustí a navrhl, aby humanitární pomoc byla přivezena do přístavu v Ašdodu odkud po bezpečnostní prohlídce bude náklad odvezen do Gazy. Toto bylo organizátory odmítnuto.
Po té, kdy izraelští vojáci byli napadeni extremisty na palubě lodi a vážně zraněni, někteří noži a železnými tyčemi a někteří střelnými zbraněmi, zahájili střelbu z osobních zbraní. Všichni zranění byli dopraveni do izraelských nemocnic.
Ehud Barak označil celou plavbu flotily za provokaci určenou především mediím. V Gaze není žádná humanitární krize, celou oblast pásma Gazy kontroluje teroristická organizace Hamas, která také drží v zajetí izraelského vojáka Gilada Shalita. Organizace IHH, která organizovala celou akci je teroristická organizace. Izrael bude usilovat o osvobození Gilada Shalita a jeho osvobození je podmínkou pro mírová jednání.
Náčelník generálního štábu Gabi Aškenazi vysvětlil, že cílem akce bylo zabránit nekontrolovanému přesunu lidí a nákladu do Gazy. Po té, kdy byly vyčerpány všechny možnosti dohody s organizátory, bylo rozhodnuto proniknout na loď "Marmara", která je ve vlastnictví organizace IHH. To co se dělo na této lodi nemělo žádnou souvislost s mírovými aktivitami. Izraelští vojáci se tam setkali s hrubým násilím, které bylo předem připraveno. Byli napadeni noži a kovovými tyčemi a později střelnými zbraněmi včetně zbraní, které byly ukradeny vojákům. Pod takovým tlakem nemohli izraelští vojáci jednat jinak, než použít svoje osobní zbraně. Celá akce bude podrobně vyšetřena a veřejnost s výsledky šetření seznámena.
Velitel námořních sil Eliezer Marom zdůraznil, že střet s ozbrojenci se odehrál pouze na lodi Marmara, kde bylo asi 600 extrémistů, kteří chtěli uspořádat lynč. Ostatní lodě se podvolily bez odporu a byly doprovozeny do Ašdodu a nedošlo k násilí z žádné strany."

Judita řekl(a)...

Elie Wiesel:
"Je snadné nenávidět válku, jsme-li poraženi, ale v Izraeli válku zatracují vítězové. A to vysvětluje naprostou absenci válečné propagandy v naší tradici: to, co nenávidíme, není nepřítel, ale válka. Válka je nepřítel. A to do té míry, že tento odpor k válce vzbuzoval zájem nepřátel napříč údobími. Oni nás pobíjeli a my si umínili, že nebudeme jednat stejně; na naši sílu nedbali, ale zdáli se být fascinováni naší slabostí."
Více http://krestane.zide.info/modules/news02/article.php?storyid=7
http://krestane.zide.info/modules/news02/comment_new.php?com_itemid=15&com_order=0&com_mode=nest

guerrier řekl(a)...

Zde jsou celkem jasná videa přímo od IDF. Není na nich co řešit. Jako bývalý voják bych okamžitě střílel na obranu svojí a svých mužů.
http://eretz.cz/content/view/9755/
Jen by mne zajímalo na čí příkaz se této nechutnosti zůčastnili čeští novináři a pošpinili tak naší zem.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den Harpyje
tím že na lodi byli přislušníci Hamas myslím jenom jediné : kdo je o tom pevně přesvědčen, a i když to není pravda, bude to hlasitě prohlašovat, a Hamas obviňovat. Takový člověk nikdy nepřipustí žádnou kritiku Izrale a sionismu. Stejně jako Hamas a Palestinci nepřipustí také žádnou kritiku. Oba mají svoji subjektivní pravdu, o které si myslí že je pravdivá v každém bodu časoprostoru, a oba za svoji pravdu bojují, s nechtějí připustit pravdy jiných.
Nynější stát Izrael využívá strachu občanů mnoha zemí z nařčení z anti-semitismu a popiratelů holocaust. V Evropě není žádný politik, který by řekl že Izrael dělá přesně to samé co dělali Židům nacionální-socialisté v Hitlerově 3. Říši. Izrael a lokální židovské organizh by spustiliy obrovský pokřík, a takový politik by musel odstoupit. A je jaksi podivné že sionisté vůbec nemluví o utrpení jiných etnik, utrpení taktéž z způsobeném nacionálními-socialisty v 3. Říši. Vám to podivné asi nepřipadá. Nepamatujete si již co jste o mě psala na NP, když jsem se pokusil ukázat že existují i jiné pravdy o sionismu a nynějšim Izraeli?
Hledajíci

guerrier řekl(a)...

Co jako dělá Israel to samé ostatním Hledající? Poučte mne ale prosil bych bez vašich obvyklých lží prosím. To jsem na vás ale nastavil laťku velmi vysoko.

Harpyje řekl(a)...

Hledající, v tomto konkrétním případě jde ale o něco jiného.
Každý protiisraelský diskutér je najednou expertem přes mezinárodní právo a i mezinárodní tisk odsuzuje Israel, který se údajně dopustil x prohřešků. Že celá ta záležitost je ale právnicky poněkud komplikovanější, dokazuje rozhovor s prof. Khanem z mnichovské Uni der Bundeswehr: http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,697889,00.html V něm nejde o nějaká subjektivní mínění, antijudaismus, nebo proisraelské sympatie, nýbrž o holá fakta. Přečtěte si to.

Harpyje řekl(a)...

Guerriere, této "humanitární" akce se zúčastnili dvě ochechule, které sedí v Bundestagu, což je ještě horší. Sice za "Die Linke", bolševické pohrobky, ale přesto je to ostudné. A také užitečný idiot Henning Mankell. Od něj už nikdy nic nebudu číst!

Harpyje řekl(a)...

http://www.lidovky.cz/foto.asp?r=ln_nazory&foto1=GLU337ed5_hamasnici.jpg
"Mírový aktivista" s jemenskou džambií.

informace řekl(a)...

Izraelské vojenské velení připouští chyby v případě operace proti Mavi Marmara. Izraelské jednotky nebyly dostatečně připraveny, neměly být poslány na loď na pospas ozbrojeným humanitárním "cestujícím", selhala Intelligence.
http://www.abc.net.au/news/stories/2010/06/01/2915586.htm?section=world

informace řekl(a)...

Generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen žádá okamžité propuštění na svobodu civilistů a lodí zadržených Izraelí.
Dnes ráno vyplula nová loď pacifistů Rachel Corrye z Irska do Gazy. Je rozhodnuta pokračovat v cestě přes všechny zábrany, řekla novinářům Cnrmedia Mary Hughes z organizace Freegaza.
http://libero-news.it/news/424078/Diktat_Nato_a_Israele__liberare_subito_i_detenuti.html
Oni ti pacifisti mají skutečně na srdci mír podle rčení: chceš-li mír připravuj a podle možností i rozpoutej válku.

Šaman řekl(a)...

"...Izrael dělá přesně to samé co dělali Židům nacionální-socialisté v Hitlerově 3. Říši"

Tímto výrokem je axiomaticky definován nový antisemitismus.

Zatím to říkají tzv. "revizionisté", mezi něž patří i Hledající, na což již bylo mnohokráte poukázáno. Jest zbytečno s tímto tvorem polemizovat, neb je to neonacistický provokatér.

informace řekl(a)...

Německý Stern o nepřipravenosti izraelských oddílů čelit humanitární provokaci u Gazy.
http://www.stern.de/politik/ausland/angriff-auf-gaza-hilfskonvoi-israel-mit-scheuklappen-in-die-sackgasse-1570792.html

Harpyje řekl(a)...

Levicový Stern, zkompromitovaný zveřejněním Hitlerových deníků, bych raději necitovala.

STK řekl(a)...

2 Informace:

Taky je v tomto konfliktu poměrně těžké určit, kdo je civilista a kdo bojovník. Když se to hodí, jsou to nebohé ženy a děti, když ne, jsou to odhodlaní bojovníci. Záběry z Turecka i islamistické demnstrace z jiných částí světa (dnes jsem se dokonce díval na TV) mě velmi utvrzují v názoru, že se již dlouhá léta jedná o masívní expanzi islámu do evropského prostoru.
A platí o ni to, co říkám na počátku. Role civilů a bojovníků se podle mediální potřeby bez skrupulí střídají.

STK řekl(a)...

Zastoupím pro tentokrát Informaci.
Výpověď člověka, který tam byl:

http://zpravy.idnes.cz/nadavali-mi-do-teroristu-a-metr-ode-me-bili-ira-rika-cech-o-izraelskem-vezneni-1v7-/zahranicni.asp?c=A100601_214136_zahranicni_stf

Anonymní řekl(a)...

Asi tomu nerozumim, mistni milci israelske vlady mi to jiste vysvetli - pluji v mezinarodnich vodach a nad ranem me prepadnou po zuby ozbrojeni pirati z vody i ze vzduchu, dokonce 10-30 lidi zastreli (z piratu neni mrtvy nikdo), lode a jejich naklad ukradnou. A tady kazdy piraty podporuje. Pirat je jednou pirat a patri povesit na rahno, to je jedine rozumne pravo na volnem mori.

Anonymní řekl(a)...

""...Izrael dělá přesně to samé co dělali Židům nacionální-socialisté v Hitlerově 3. Říši"

Tímto výrokem je axiomaticky definován nový antisemitismus."

Kdo nedokaze rozlisit "Zidy" jako narodnost a "vladu Israele" jako politickou skupinu, s tim je tezka diskuse, s hlupaky diskutovat proste nelze.
To je jako nerozlisovat "komunisty" a "Cechy-Slovaky" nebo "nacisty" a "Nemce". Kdo treba popravil pi.Horakovou? "Komunisti" nebo "Cesi/Slovaci" ? Podle me to byli "komunisti"...

drak řekl(a)...

Fakta jsou taková, že kdyby se milí aktivisté nemíchali do probíhajícího konfliktu, tak by se jim bývalo nic nestalo. Zamíchali se, a něco se jim stalo, neměli tam lézt, toť vše.
Upřímně řečeno, nechápu, jak může někdo soudný a slušný působit ve prospěch natolik "lidožroutské" organisace, jako je Hamas. Něco takového prostě připadá v úvahu jen z ryzí blbosti, či pro peníze. Ale ať už je to z blbosti nebo pro peníze, je to sebevražedné a krátkozraké.
Celá ta věc nese evidentní známky připravené provokace s následnou propagandistickou kampaní. To, že se jí poměrně neobjektivním způsobem, účastní i naše veřejnoprávní média se mi ani trochu nelíbí, protože z určité části je to hrazeno i z mých peněz a já s tím nesouhlasím. Mám pocit, že se naše veřejnoprávní média hodně zpronevěřují svému původnímu poslání a čím dál tím častěji se spíše používají k propagandě kdejaké lumpárny či očividného svinstva. Před listopadem 1989 se pod hlavičkou MONu (Mezinárodní organisace novinářů) v Československu cvičili teroristé z OOP (Organisace pro osvobození Palestiny) a jak vidět, tak srdečné vztahy a vazby z oněch dob trvají dodnes a naše úžasná média stejně jako tenkrát stojí na špatné straně. Tenkrát ale neměla moc na vybranou ale čemu nerozumím a co nechápu je, co je k účasti na tomto mediálním honu a odstřelu přimělo dnes.

Anonymní řekl(a)...

Kdo je zodpovedny za incest Harpyji? Ten kdo ma power typu chrup za zub ci ten kdo provokuje? Kdyz te otravuje decko je jeho zabiti aktem sebeobrany, ale zodpovednost je tvoje.

Anonymní řekl(a)...

A jeste jednu vec by mi milci israelske vlady mohli osvetlit - proc tato vlada zabavila veskere kamery, ktere na lodich byly? Bylo by jiste zajimave porovnani z ruznych zdroju, odvysilat jen propagandicke zabery armady (takove se natoci ve studiu behem par hodin), to presvedci jen hlupaky (ja uz videl i fotky irackych chemickych zbrani prezentovane v OSN a nejak se ty zbrane nenasly dodnes).

Anonymní řekl(a)...

"Pasažéři prý na Izraelce čekali s tyčemi, noži a také střelnými zbraněmi, takže se vojáci údajně byli nuceni bránit. Armádní mluvčí řekl, že se na lodích našly dvě pistole. V jednom případě prý aktivista odzbrojil izraelského vojáka. Zraněné vrtulníky dopravily do Izraele." Napadení izraelských vojáků dokazují záběry z termokamer. - presne tak jak rika USraelska propaganda - tahle lhat o piratske akci - a opakovat - ze se nestydite ...

MeKu řekl(a)...

Díky za statečnost,

proti zlu se musí bojovat a Hamas je zlo.

Akorát že není slyšet žádného eurohujera,který se příležitostně ohání svým "židovským vyznáním/původem" (Cohn-Bendit, Rath a jiní), docela by mne zajímal názor těchto "moudrých".

Anonymní řekl(a)...

ze zahranicniho tisku - pro pana Samana: A 1988 U.N. Convention, to which both Israel and Turkey are parties, prohibits seizure of ships on the high seas or acts of violence against the passengers. Ironically, the treaty was adopted in response to the hijacking of the Achille Lauro in 1985 by Palestinian terrorists.

Its status in the West Bank and Gaza is widely viewed as a belligerent occupation, despite the 2005 disengagement. Belligerent occupation is different from a true state of war and may not confer the technical right to form a blockade. Second, Sunday's incident occurred 40 miles off the coast of Gaza, well outside the traditional blockade range. Finally, Israel has been firing on Palestinian fisherman, which is absolutely illegal.

Israel simply is not in any way an advanced society - its parliament is compromised, rabbis speak in extreme terms to its troops before incursion, it's a lunatic state with sophisticated knee jerk public relations. And it flat out does not in its current incarnation demand our respect. it is a madhouse, filled with madmen, with a nightclub bouncer for a foreign minister. Israel, given so gross an allowance, is a disgrace. Piratstvi, porusovani usovani mezinarodnich zakonu - v tomto stadiu paranoidni stat na urovni Severni Koreje -
________________________________________

Jiří Ostr. řekl(a)...

Chtěl bych zdůraznit fakt, že naše veřejnoprávní televize ČT se zúčastní provokace proti suverennímu a spřátelenému státu, se kterým máme velmi dobré historické vztahy. Co dělá Rada ČT a předpokládám, že ministerstvo zahraničí podnikne odpovídájící kroky na půdě parlamentu vůči ČT.
Objektivita informací ČT vůči Izraeli je dlouhodobě na velmi malá.
Jiří Ostr.

Anonymní řekl(a)...

Je to hanebné jakým způsobem se komentuje legitimní zásah jediného demokratického státu na středním východě! Nemůžeme být přepo... před islámem. Je to teroristické náboženství se vším všudy!

Anonymní řekl(a)...

Mne by zajímalo pozadí celé akce. Je zcela zřejmé, že přepadení lodi v mezinárodních vodách musel schválit někdo hodně vysoko, předpokládám, že sám premiér. Premiér byl na návštěvě Kanady a další den se měl sejít s Obamou. Kvůli tomuto incidentu byla schůzka ze strany Izraele zrušena. Stejným způsobem byla zrušena i předchozí schůzka - nějaký konflikt kolem stavby nových osad na okupovaných územích.

Obávám se, že tentokrát se ti lidé stali obětí vysoké politické hry mezi USA a Izraelem.

(jinak jsem zvědav, jak toto ilegální přepadení v mezinárodních vodách dopadne. Předpokládám, že OSN zvedne obočí a řekne: Ty, ty, ty, bakanej Izrael.)

Anonymní řekl(a)...

civilite a humanitarni lod z clenskeho statu NATO - Turecka -napadeni paranoidnim Israelem - uvidime jak NATO zakroci ...

Harpyje řekl(a)...

Anonymnímu k jeho zvratkům.
Teroristé jsou též "civilisti". http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177169
The IDF has identified about 50 passengers on the ship who could have terrorist connections with global jihad-affiliated groups.

Anonymní řekl(a)...

Pane Kovanici, máte, bohužel, pravdu.
Myslím, že za některé "příspěvky" ve včerejší diskusi na Aktualně.cz by se nemusel stydět ani Julius Streicher v neblahé paměti.
Ale svobodu slova bych kvůli tomu nerušil. Já osobně zastávám názor že většina Palestinců je dobytek, který ale z nich nadělala politika většiny arabských zemí. Je to jako kdyby Německo nutilo odsunuté sudetské Němce žít 60 let v táborech...

Anonymní řekl(a)...

Plně souhlasím s názorem autora. Nelze tolerovat podporu terorismu a snahu o zničení Izraele. Obdivuji Židy, jsou obklíčeni a EU a OSN je nabádá k tomu aby zavřeli oči a čekali. Kdyby na lodích bylo vše OK, stačilo pustit vojáky k prohlídce a ne je napadat, že?

Anonymní řekl(a)...

A co takhle zorganizovat humanitní pomoc pro turecké Kurdy a dopravit ji přes turecké uzemí? Byli by i v tomto případě svých náboženských souvěrců Turci tak lidumilní. O svých "starých" konfliktech s Armeny dosud odmítají mluvit.

Anonymní řekl(a)...

Srovnávat činy Izraele se zločiny 3. říše je ohavnost. Izrael NESTAVÍ plynové komory, nevraží tisíce palestinských Arabů denně, nevraždí palestinské Araby do jámy... Je zajímavé, že pokud se mají palestinští Arabové údajně špatně, že se množí jako králíci. Počet palestiských Arabů se zdesenátinásobil... Jsou to palestinští Arabové, kteří chtějí genociu židovského národs, Izrael se jen brání vyhubení, nic víc s slonní levičáci to odmítají. KOPRETINA

Milan řekl(a)...

Video z akce je jasné. Je jednoznačně možné detekovat kdo je voják (sjíždí po laně z helikoptéry) a kdo pseudoaktivista. Izrael to dělá správně. On totiž ví, že mu nikdo nepomůže a musí se spolehnout sám na sebe. Kde jsou všichni ti zastánci míru, když Hamas střílí rakety z Gazy ? Kde je EU a Sarkozi když Gilat Šalit (který má i francouzské občanství) je unesen z Izraele a je roky zadržován ? Doufám, že Izrael vydrží.

Anonymní řekl(a)...

Ale i Židé se musí rozhodnout, kde stojí.
Protože mezi salónními evropskými a americkými intelektuály, kteří šíří multikulturalismus a morální relativismus mají značný podíl.
Hovadský postoj vlád některých zemí EU je právě důsledkem činnosti rudozelených salónních levičáků.

Schumacher řekl(a)...

Tess : nepochybně je to přestupek, ale podle intenzity jednání by to mohlo být kvalifikováno i jako výtržnictví a podle výše škody jako poškozování cizí věci. Když by to hovado vztáhlo ruku na zakročujcího policistu tak i útok na veřejného činitele. Tak by to mělo fungovat v civizovaném státě, podle Artikulí pořádku a práva, jak by to podle nich řádně a rázně řešil svobodník Karotka. Pravidla mají platit rovně pro všechny.

Schumacher řekl(a)...

Zpravodajství informačních médií je zajímavé.Jak se v něm promítají vlivy obou protivných skupin z multikulti sféry. Židovské a islamistické. Zajímavé snahy o vyváženost...

STK řekl(a)...

Bylo by myslím dobré,
kdyby se diskutéři podepisovali. Značkou, samozřejmě. Ale pokud je tady tolik "Anonymních" pak jeden neví, kdo co píše a pokud by všechny považoval za jedinou osobu, nutně by získal pocit, že se jedná o pilně píšícího schizofrenika.
- - -
Způsob, jak se představit je zřetelně uveden nad okénkem, do kterého se vkládá komentář.

guerrier řekl(a)...

Hledající nedokáže odpovědět bez lži tak raději uhýbá a zvrací ty své zhovadilosti.

Anonymní řekl(a)...

Taj jsem si pročítala diskusi na aktiálně a byla jsem zděšena. Je zajímavé, že redkace takové zvratky dovoluje, nevadí ji onačení "terorističtí židáci", antisemitskou propagandu schvaluje, ale jak se někdo vyjádři kriticky o Palestivkých Arabech a nebp islámu tak to hned smaže.To je typický islamonacismus. KOPRETINA

Anonymní řekl(a)...

Slušní lidé, bojkotujte aktialne.cz, je to protižidovská stoka, redakce podporuje protižidovkou nenávist, ale jakmile se někdo vyjádří kriticky o palestinských Arabech, je okamžitě vymazán. Dědictví komunismu se nezapře.
KOPRETINA

Šaman řekl(a)...

Milý Jiří, řekl jste: "Chtěl bych zdůraznit fakt, že naše veřejnoprávní televize ČT se zúčastní provokace proti suverennímu a spřátelenému státu, se kterým máme velmi dobré historické vztahy."

Tak je to takhle: ČT žádá ministerstvo zahraničí, aby protestovalo proti nehumánnímu zacházení s našimi novináři...

Anonymní řekl(a)...

z NP (Noveho Prava) - "Nenávist a zase nenávist:
Autor: J. Potměšil Datum: 02.06.2010 08:48
Člověk by řekl, že když je podmínkou registrace uvedení vlastního jména a člověk i odesílá své údaje, že se lidé v diskuzích budou krotit. Zatím je to tu ale přehlídka nenávisti, rasizmu a fašizoidního myšlení. Palestinci=cikáni, poslat loď ke dnu, zasr*aní mohamedáni... - čím se lišíme od diskuzního fóra DS-SS nebo idnesu? Zkuste si za ty paslestince, mohamedány apod. dosadit "Žid" - jak to teď zní?

Neviditelný pes je zřejmě pro rasisty a xenofoby dobrou platformou, sám zde v této kauze publikuje jen příspěvky stranící Izraeli, aby si čtenáře nepohněval. Svědectví lidí, kteří prokazatelně žádnými teroristy nejsou (akademici, poslanci z evropských zemí) o střílení, házení granátů, ponižování, bez "provokace" cestujících na některé z lodí, zde uváděna nejsou, nikdo ani neřeší bohorovné porušování mezinárodního práva a nepřiměřenost zásahu.

Neviditelný pes je samozřejmě blog a nelze zde požadovat objektivní zpravodajství, pan Neff by se ale měl zamyslet, zda z něj poskytnutím prostoru pro otevřené rasisty a uliční nenávist nedělá žumpu."

Anonymní řekl(a)...

Každý, kdo straní Izraeli je podle pana Potměšila fašista a xenofob, to je levičáctví. kopretina

Šaman řekl(a)...

Všem neanonymním návštěvníkům i neregistrovaným štamgastům děkuji, že zde v naší hospůdce nepředvádějí "přehlídku nenávisti, rasizmu a fašizoidního myšlení" jak bylo popsáno Anonymním z NP výše.

Můj mateřský Neviditelný pes samozřejmě nenese odpovědnost za rasistické příspěvky - to nesou především ti samotní rasisté. Ale příspěvky, které NP uveřejňuje o Izraeli nemohou být jiné, protože je píší normální nezblblí lidé, kteří za své články nejsou placeni. Jestliže vám připadají nevyvážené, hledejte, pane/í Anonymní, na jiných webech či novinách, kterých je dost.
NP nepřináší ani tak zpravodajství, jako komentáře. Stejně je tak tomu většinou i zde.
NP ani Šamanovo doupě si nemá proč hněvat či nehněvat čtenáře. Jestliže jste pohněván, pak skutečně hledejte dveře této hospody, tedy cestu z ní ven. Neb zde ani neonacistům, ani akademikům, evropským poslancům, spisovatelům a jiným spolupracovníkům teroristů, kteří ze sebe pro ně vědomě dělají kanonenfutr, nenalejváme.

Tato neoantisemitská verbež se sdostatek vybleje v oficiálních evropejských médiích.

Ještě faktická: Ten, kdo už našel svou neotřesitelnou pravdu, by se neměl nazývat "Hledající".

97 řekl(a)...

Proč mi nikdo ze zde skálopevně pro-israelskovládních neodpoví? Kdo zavraždil pi.Horakovou? "Komunisti" nebo "Cesi/Slovaci"?

Podle me "komunisti" a proto si analogicky myslim, ze nazor, ze "israelska vlada se chova leckdy jako nacisti" nema lautr nic s nejakym antisemitismem ani antirusismem (nakonec 1/3 israelcu jsou z SSSR), ale s tim, ze uzavreli uzemi srovnatelne s Prahou velikosti i poctem lidi, jako by slo o nejaky lagr, a ze se ta vlada chova jako pirati.

Anonymní řekl(a)...

Pane Kovanici, vím, ze to není správné, ale já bych mel co delat, abych tomu pánovi s tím táckem jeste navíc neustedril kopanec do zadku... Vadí mi velmi, jak se OSN, EU a dalsí a rovnez nase media staví k této nezodpovedné provokaci. A chci verit, ze v tom Izrael nezustane sám.
Alain

STK řekl(a)...

- Žid je především člověk stejně jako jiní.

- Lidé jsou různí. Takoví i makoví. Jsou chytří, hloupí, snášenliví nesnášenliví, malí, velcí, tlustí, hubení.

- Židovství je životní postoj a víra. Jen tím se liší od mohamedánů, křesťanů, hinduistů, taoistů, pohanů všeho druhu i bezvěrců.

Též od komunistů, fašistů, liberálů, demokratů, technokratů atd. Ne, nespletl jsem se. I tam je nutná jakási "víra".

Kdo nemá víru, skončí stejně jako VV nebo já. Jako relativní bod v relativním světě. Teatro Mundi. Přemýšlet o všem je dovoleno...
- - -
Vydělovat "Žida" a pěstovat si k němu nenávist dokazuje jenom blbství mluvčího.
- - -
Nemluvíme tu ale o židech (ani Židech), mluvíme o právu/povinnosti jistého malého státu na obranu vlastního území. A o štvanici, která je vlastně jen "soft pogromem", který ovšem může eskalovat. A o neschopnosti mnohých započítat do svých úvah jednoduché, LIDSKÉ principy.
- - -
Nějak se vracíme do minulosti. Je-li to obecná lidská vlastnost, pomáhej nám všem Pánbůh - to říkám jako agnostik.

Mého oblíbeného asteroidu o průměru 10 km nebude pro zničení lidstva zapotřebí. Ani jiných zvláštních událostí. Není totiž možno pěstovat středověké postoje - s atomovou bombou pod břichem letadla.
- - -
Možná to Matka Příroda vymyslela dobře. Lidstvo, nebo přesněji řečeno lidská civilizace, pokud se odkloní od rácia, je jasně systémem autodestruktivním.

Harpyje řekl(a)...

Dobrý muži s nickem 97:
v případě "humanitární akce" na pomoc Gaze nešlo o napadení israelské vlády, nýbrž o útok na suverenitu státu Israel. V takovém případě nelze rozlišovat mezi vládou / režimem na jedné, a lidem na druhé straně.
Přátelé a dobrodinci Palarabů si s takovým sofistikovaným rozlišováním taky nedělají těžkou hlavu. Zločiní teroristé z Hamasu jim vadí zrovna tak málo, jako stejně zločinní a zkorumpovaní členi Fatahu.

Anonymní řekl(a)...

skvela pisnicka...We con the world
http://www.youtube.com/watch?v=x1sx-LUu-j0