neděle 31. října 2010

MOBY DICK: Kultura lhaní

Italské smrady, podnik Vláda, pivo devítka, vítězný Mohamed, finanční katastrofy a další nepovedené vtipy
**************************************************************

Neděle 24. října 2010, Den OSN, Světový den rozvoje informací, začíná Týden za odzbrojení

Žena Moby Dicka říká Moby Dickovi: "Už to přeháníš. Kdo má ty tvoje víkendové přílohy číst celé!? Propříště dávej nanejvýš tři zprávy denně." Žena má vždycky pravdu. Tak tohle berte jako první zprávu.


Druhá je o druhém kole senátních voleb. ČSSD získala svých kýžených 12 křesel a většinu v Senátu. Když se k ní připočtou ještě lidovci a zbylí komunisté, pak má levice v horní komoře jasnou většinu. Ještě do této zprávy patří kuriozita: Kandidát ODS na Prahách 6+17, bývalý starosta Prahy 13, Petr Bratský zvítězil nad Bedřichem Moldanem (senátorský klub ODS, avšak kandidoval za Topku) 10.851:10.781, tedy o 70 hlasů...
Předsedou Senátu bude zřejmě jeden ze dvou osvědčených oranžových koní. Buďto bývalý ministr sociální práce (funkcí) a přednosta odborů (srdcem) Zdeněk Škromach, nebo bývalý přednosta odborů a vášnivý zahrádkář Milan Štěch. O druhou nejvyšší ústavní funkci mají zájem oba. Snad se poperou...
Psáno později: Nepoprali se. O funkci bylo doporučeno ucházet se jen jednomu z odborářů - zahrádkáři...

Neapol a okolí smrdí odpadky, které se neodvážejí kvůli protestům občanů, kteří protestují proti smradlavýn odpadkům. A zapalují odpadní hromady, které po zapálení hoří a smrdí ještě mocněji. Otevření nové skládky, schválené zákonem v roce 2008 je ohroženo. Tím by prý byla ohrožena přírodní rezervace. K protestujícím občanům se po setmění přidávají živly. Není úplně jasné, jestli jde o anarchisty, skalní komunisty nebo mafiány z Camorry - převracují a zapalují auta a perou se s poldy stejným způsobem. Krom anarchokomunistických mafiánů útočí na vládu i Evropská komise: Pokud Itálie problém s odpadky "nevyřeší" (musí se otevřít skládka, na k tomu naplánovaných místech se nesmí otevřít skládka, musí se pálit odpadky a zároveň se nesmějí rozšiřovat spalovny) - odejme Itálii Brusel finanční pomoc z unijních fondů, připravenou k řešení odpadkové lapálie...

Mrtvá Kočka: "Skládka neskládka, spalovna nespalovna, dotace nedotace - tady nesmrdí odpadky, ale politika a korupce."

Tak ještě jednu zprávu, ta první nebyla první: Spisovatel Antonín Bajaja obdržel Státní cenu za literaturu "za jeho knihu", jak pravila reportérka ČT. Už pro ni bylo nadbytečné říci, za jakou. Takže - je to "zlínský" román Na krásné modré Dřevnici.

Pondělí 25. října 2010

"Ve Velké Británii vláda sice škrtá ve výdajích, ale zvláštní je, že to ve skutečnosti žádné škrty nejsou. Výdaje vlády se totiž z dnešních zhruba sedmi set miliard liber zvýší na 750 miliard liber v roce 2015. Pokud řídíte podnik s názvem vláda, tak vaše výdaje porostou. Takže když dnes mluví o škrtech, mluví jen o škrtech v odhadech budoucího vývoje. Proto mě baví, když se toto téma otevře a řeč je o snižování výdajů. Není to pravda. Pravda je, že se vláda stává stále důležitějším klientem." (Martin Sorrell, ředitel WPP, nadnárodní sítě reklamních a komunikačních firem v rozhovoru pro Hospodské noviny.)

Školné se dle vládního prohlášení bude platit až pro školní rok 2013/2014, a to "odloženým způsobem". Školné se dle ministra Josefa Dobeše (VV) bude platit už příští rok a předem. Takhle: Nebude se splácet 20 tisíc celkem, ale šest tisíc za rok. A nepůjde o "školné", ale "zápisné". Ale bude se platit.

Mrtvá Kočka: "A bude se to školné neškolné vracet, když škola nedokáže studenta naučit?"

Už alespoň týden nebylo nic z KLDR. Tak tedy: Dalším úspěchem korejského lidově demokratického lidu pod vedením moudré Korejské strany práce a dohledem tří Kimů - nesmrtelného, umírajícího a nominálního - je konstrukce tak malé jaderné nálože, že se vejde do hlavice balistické rakety. Politologové uvažují o možném ohrožení Japonska. To by ale asi vadilo Číňanům.
Moby Dick upozorňuje, že Severní Korea už letecky dováží své rakety do Íránu, který je v poslední době znám hlavně jako propagátor mírového využití atomové elektřiny. Tak tedy - mírový atom může topit a svítit v íránských chaloupkách i palácích, bombardovat se bude hlavicemi spřátelených Korejců.
A kdo bude bombardován? Hádejte! EU praví: "My ne." Nejspíš to dopadne na nějakého obecně odporného zlotvora, cizí těleso v mase islámu, které na Blízkém Východě nemá koneckonců co pohledávat.
To by asi Číňanům nevadilo. EU to nevadí už dnes.

Úterý 26. října 2010

"Proč bych měl něco dávat na veřejně prospěšné účely? Ani o tom neuvažuji." (Jan Slezák, 1,7 mil.)
"Mám pokyn, abych se k tomu nevyjadřoval." (František Adámek, 750 tis.)
"O té výzvě jsem neslyšel. Takže těžko můžu raeagovat." (Antonín Weinert, 234.560 Kč.)
Tři opoziční (ČSSD) zastupitelé k výzvě svého řídícího předsedy Bohuslava Sobotky, aby prachy, které si nahrabali jako funkcionáři v městem řízených firmách, věnovali na charitu. (S ohledem na to, že peněz nabyli obejitím zákona o střetu zájmů.)
Oranžová vrána Karel Klíma ze svých 230.450 věnoval na charitu celkem 300.000 - straně jako dar...

Ta skutečná krize teprve přichází: 12 % snížení odbytu a následné zdražování piva. (50 haléřů za štěně.) A jeho zřeďování: Pivovary po přechodu ze "stupňů" vaří kvůli daním místo dvanáctky jedenáctku a místo desítky - devítku? "O stupeň méně se zdaňuje pivo dříve označované jako desítka." Devítku! (Od ledna se za jeden "neexistující stupeň" zvyšuje daň o osm kaček - za hektolitr. Obchodní řetězce opakují mantru, které uvěřila i spousta zákazníků: "Češi žádají hlavně láci." Proto se začínají ve větší míře dovážet chcanky v plastu.

Žena Movy Dicka: "Nebuď vulgární!"
No cococo. Vypadá to jako ch., pění to jako ch. a stojí to taky jenom jako ch.
Mrtvá Kočka: "A chutná to jak?"

Neodvážil jsem se ochutnat pivo čtyři koruny za litr...

Pražská Topka nabídla pražské ODS v budoucí plánované koalici místa prvního náměstka, jednoho řadového náměstka, pět míst z jedenácti v radě. Tato nabídka ódéesáky tak překvapila, že se k ní nebyli schopni vyjádřit. Na nočním zasedání nakonec našli řešení: Připraví "potenciální smlouvu" - s ČSSD. V pondělí se pak rozhodnou, za kým půjdou jednat. Když ono manželství ODS a ČSSD bylo sice plné hádek - ale jako u každého manželství, podle Marxe - šlo zde hlavně o vzájemné finanční zabezpečení. Velká koalice dvou poražených zůstává nadále velice pravděpodobnou.
A co na to voliči?

Mrtvá Kočka: "Od těch dob, co se nedají kvůli klimatizaci otevírat okna, ztratili zastupitelé poněkud respekt."
Žena Moby Dicka: "Možná budou v Praze opakované volby ještě letos - a pak poletí i zavřeným oknem!"

Středa 27. října 2010
V Číně se rozjíždí Facejob pro Zápaďany: Stojí vedle činitelů, usmívají se a tváří se jako obchodní partner. A říkají do mikrofonu věty typu "Jsme v tomto jobu partnery už deset let". Číňané dobře vědí, že cizinci jsou bohatí. Když stojí na pódiu, znamená to, že ti, kdo si je koupili jsou úctihodní - neb mají peníze. Věřit tomu snad nemohou? Jeden cizinec evropskovo licá už se už předváděl jako německý laserový vědec, americký stavař i evropský kněz.
Lhaní je součástí vyspělé čínské kultury. Upřímnost nebo morálka zde nemají místo!

Jako většinu střed i dnes zasedala česká vláda. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil navrhl odvolání nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké. Návrh byl prý přijat "jedním hlasem?" (Jednohlasně...) Úřední předseda socdem Bohuslav Sobotka se zlobí - že tak pozdě. Pravda, měla vyletět hned, jak kryla nezákoné odposlechy, které Inspekce ministra vnitra, nasadila na poslance ODS Vidíma a Langra, jejich tchýně a jejich nezletilé děti a také na novináře při vyšetřování kauzy "Kubiceho zpráva". Aféra vyšla najevo až při pokusu IMS nasadit štěnice do Sněmovny... Ředitelem IMV byl tehdy Miroslav Borník, který se proslavil už při Palachiádě v lednu 1989 - tedy jako policajt s estébáckými manýry, který vyráběl falešné důkazy proti zatčeným disidentům. Jo, Vesecká se stala státní zástupkyní za vlády papá Paroubka, pane Svobodo, tehdejší místopředsedo ČSSD. Ano, i zasloužilého Borníka, do fukce uvedl sociálně demokratický ministr vnitra...

Trenčínský soud vyzval jistou ženu, aby se do jednoho roku přihlásila úřadům. Musí se přihlásit - jinak ji nemohou prohlásit za mrtvou! Dědici se tak nedobudou dědictví. Bylo doloženo, že ta paní se narodila, že se vdala, ale jestli zemřela, to nikdo neví, o tom neexistuje žádný dokument. Jen ten, že by jí dnes bylo - 192 let. Snad se přihlásí!
Mrtvá Kočka: "Pokud čte v Japonsku slovenské noviny!"

Čtvrtek 28. října 2010, státní svátek (Den vzniku samostatného československého státu)

Ve Velké Británii předběhl ve jménech novorozenců Oliver Jacka, který vedl žebříček celých 14 let.  Agentury si však více všímají Mohammeda, který je sice až na 16. místě (i to je skok z dřívější příčky hluboko pod padesátkou), ale pokud se započítají všechny modifikace tohoto jména (i Muhammad, Mohammad či Mohmmed), pak takto bylo pojmenováno 7549 novorozenců. A Mohamed je první - ještě o 200 jmen před Oliverem.

Prezident Václav Klaus udělil v medailový den 14 medailí za zásluhy, pět řádů TGM a tři nejcennější řády Bílého lva. Ty tři Lvy dostali dosud žijící hrdinové druhého odboje - plukovník Emil Boček, letec RAF, Marie Ljalková-Lastovecká, plukovnice Marie Ljalková-Lastovecká, ošetřovatelka a ostřelovačka ze Svobodovy armády a plukovník Jan Plovajko, vězeň stalinského gulagu, odkud se zachránil, aby mohl bojovat mj. u Dukly a pak být pronásledovaný komunistickým režimem. Tři hrdinové, kteří se dožili...
Toto je důležitější, než debaty o Knížákovi a Jágrovi - kteří si své medaile Za zásluhy také zasloužili.

Ne konkláve ani meeting - v Bruselu se konal summit přednostů a přednostkyň zemí EU, na kterém se projednával návrh na mírnou úpravu Lisabonské smlouvy, který už byl předsjednán těmi, na nichž skutečně záleží - Andělou a Nicolasem. Jednou z drobných změn je, že ve výčtu "rozsáhlých přírodních katastrof a dalších nekontrolovatelných a neobvyklých událostí" mají být zahrnuty i hrozící krachy zemí eurozóny. To by je zařadilo do seznamu výjimek a umožnilo, aby budoucím Řeckům EU mohlo pomáhat i po roce 2013. Objeví se ustanovení o řízeném státním bankrotum, aby se vědělo, jak správně bankrotovat. Za překročení rozpočtového deficitu o více než 3 % se objeví finanční sankce - ne automaticky, ale po projednání. (To projednávání těžko nese Sever - Finsko, Švédsko, Nizozemsko. Jih - Řecko, Španělsko a Portugalsko si oddechl. Pokuta se navrhuje ve výši 0,2 % HDP. Neprošel nápad, že prohřešivší se země budou dočasně zbaveny hlasovacích práv.)
Pokuty by dnes měly platit skoro všechny země. A komu?

Mrtvá Kočka: "Těm, kdo už zkrachovali."

Pátek 29. října 2010

"Chovají se ke mně jako rodina, která schovává nerudného dědečka před návštěvou". (Jiří Paroubek, poslanec ČSSD, v reakci na průzkum veřejné mínky společnosti Newton Media. Podle něho právě on zůstává mediálně nejvýraznější tváří strany. Přesto na něj jeho bývalí podřízení a kolegové nyní hážou bobek.)

Nákup vojenských dopravních letounů Casa zaplatíme možná ještě jednou - krom Španělům, provize Omnipolu a jiných úplatků navíc i pokutu - pokud o ní rozhodne Evropský soudní dvůr.
"Je otázka, jestli by to pro armádu nebylo dobře." (Premiér Petr Nečas v žertovné odpovědi redaktoru HN.)

Mrtvá Kočka: "Nesměju se.

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) navrhl mandátovému a imunitnímu výboru zahájit disciplinární řízení s hejtmanem a poslancem Davidem Rathem (ČSSD), který ho na půdě Sněmovny obvinil z toho, že je zase opilý... To, že poněkolikáté opakovaný vtip není vtipem se D.Rath možná přesvědčí až pokud mu zmíněný výbor napaří pokutu (až do výše poslaneckého platu).
"Tak z Kalouska se stal žalobníček? Nejprve na mě pokřikuje nadávky, přičemž jeví známky opilosti a pak si běží postěžovat, že jsem řekl, že mi připadá opilý? Jako lékař si za svým názorem stojím a jsem zvědav, jak o tom budou koaliční poslanci hlasovat. Je to takový test svobody a pravdy." David Rath na serveru ParlamentníListy.cz)
Čtenáři se postavili za MUDr. Ratha. Jací čtenáři? Deníků Blesk a Aha!

Sobota 30. října 2010

Mrtvá Kočka: “Aha!“

Žena Moby Dicka: "Nemá se hlasovat o tom, jestli byl Kalousek opilý, ale jestli je David Rath sprosťák."

"Je". (Jako Moby Dick si za svým názorem stojím.)

************************************************
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

22 komentářů:

STK řekl(a)...

Moby Dick píše:
Lhaní je součástí vyspělé čínské kultury. Upřímnost nebo morálka zde nemají místo!
Starý Tlustý Kocour tvrdí, že ve výroku je jedno slovo nadbytečné. Je to přídavné jméno "čínské".

informace řekl(a)...

Takhle to vypadalo v Neapoli před měsícem a tak to tam vypadá i dnes.
Neapolitánci své odpadky nechtějí a nechtějí je na skládky ani okolní obce.

http://www.youtube.com/watch?v=04tbgjfD-gs

Šaman řekl(a)...

Pokud by mělo chybět slovo "čínské", pak je potřeba škrtnout i adjektivum "vyspělé"...

STK řekl(a)...

2 Šaman: Navrhuji tato dvě slova nahradit jedním: "současné".

informace řekl(a)...

25. října vyšel v nakladatelství Bompiani nový román Umberta Eca Il cimitero di Praga (Židovský hřbitov). Informovaly o tom v Česku Literárky v síti z 30. října s tím, že český překlad vyjde až na podzim příštího roku. Na tom by nebylo nic zajímavého nebo záhadného - normální kulturní zpráva.
Jenomže už 28. října některé italské noviny jásají nad tím, že prý už dva dny před vyjitím román strhal Ecův český překladatel Zdeněk Frýbort. Podle toho co píší noviny jako il Giornale, Frýbort se prý vyjádřil, že Eco je sice dobrý spisovatel ale absolutně nic geniálního. Je to spíš vědec, který přišel na to, že romány se získá sláva a vydělají peníze.
Uveřejnil to někde Frýbort anebo to řekl v soukromém pohovoru? A italské noviny se ptají, kdo bude román do češtiny překládat. Hej, vy v Praze, nevíte o tom něco?

informace řekl(a)...

Ještě dodatek
Román Umberta Eca strhal i římský rabín Riccardo di Segni, který v pohovoru se spisovatelem, organizovaným týdeníkem l’Espresso, velice zdvořile ale jasně řekl, že román je dvouznačný, že nakonec čtenář neví, co je a co není pravda. Existovala anebo ne ta různá spiknutí zednářů, jezuitů, židů, o kterých se v románu píše? „Nakonec – říká rabín – čtenář se ptá, co vlastně chtějí ti židé, rozvrátit společnost a vládnout světu?“
Eco totiž vkládá do úst hlavní postavy - špiona různé výroky antisemitické propagandy.V románu se mimo jiné píše i o slavných nebo neslavných Sionských protokolech.
Eco říká, že tím chtěl antisemitizmus demaskovat a zesměšnit. Ale rabín to četl jinak.
Četla jsem jen ukázky a vypadá to na hlavolam a galimatyáš.

Anonymní řekl(a)...

„Očekávám nicméně dva druhy čtenářů," sděluje Umberto Eco.

„Ti první nemají ani zdání, že všechny tyhle věci se ve skutečnosti staly, nevědí nic o literatuře 19. století a jsou proto těmi, kteří berou vážně dokonce i Dana Browna...

...Poslední skupina čtenářů ví nebo přinejmenším cítí, že věci, které líčím, se skutečně staly. Tento čtenář možná zjistí, že se mu zlehka potí čelo, bude se úzkostlivě ohlížet za sebe, zhasne všechna světla v bytě a pojme podezření, že všechny ty věci se mohou stát znovu nebo že se dokonce dějí právě teď. A bude si myslet to, co bych rád, aby si myslel: ‚Jsou mezi námi...'," očekává autor od svých čtenářů.

stk řekl(a)...

Tož čekají nás asi zajímavé věci, milá Informace.
Budu hledat a ve střehu.
Protože to je jediná věc, o které nepochybuji. Jsou mezi námi...

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
Omlouvám se, ale zdá se, že to všichni píší špatně. oStřelovač je obsluha kanónu - děla oStřelují cosi (loď, město, postupující kolonu). člověk s puškou je oDstřelovač, protože své protivníky oDstřeluje.
Petr Kohout

informace řekl(a)...

“Jsou mezi námi, bude si myslet čtenář” a “bude se úzkostlivě ohlížet za sebe, zhasne všechna světla v bytě ...“ a kdo jsou ti oni? Sionští mudrci, židi, co připravují komplot, aby se zmocnili vlády světa? Jezuiti, zednáři? Vyráběči falešných dokumentů, manipulátoři lidského vědomí, lháři a nenávistníci jako negativní hrdina románu? «Occorre un nemico per dare al popolo una speranza... il senso dell'identità si fonda sull'odio... per chi non è identico… l'odio riscalda il cuore». (Je zapotřebí mít nepřítele, abychom dali lidu naději … pocit identity je založen na nenávisti … k tomu, kdo není identický s námi. … nenávist hřeje srdce” To je poselství negativního hrdiny, morální základ jeho existence. A jaké je poselství autora románu, ptají se recenzenti.
“Un fallimento e un deserto dell'anima occidentale perduta, secondo l'autore di un libro disperato, nel «cimitero di Praga». Perché al falso segue sempre una tragedia. (Krach a pustota zblouděné západní duše, podle autora knihy zoufalství na pražském hřbitovu. Protože za krachem následuje vždy tragedie.) píše Gianni Riotta.
«Il sesto romanzo di Umberto Eco ci trascina nel gorgo irrazionale della modernità fino a rivelarci come possa esserne scaturito un progetto di sterminio totale» (Šestý román U.E. nás zatahuje do iracionálního víru moderna a ukazuje, odkud mohl vzniknout plán totálního vyhlazení.) píše zas Gad Lerner.
Historikové jako Anna Foa a Lucetta Scaraffia se shodují na tom, že přílišné trvání na negativních stránkách může dezorientovat nepřipraveného čtenářě, kterému autor nepodává pomocnou ruku k pochopení. „A forza di leggere cose disgustose sugli ebrei, il lettore rimane come sporcato da questo vaneggiare antisemita, ed è perfino possibile che qualcuno pensi che forse c'è qualcosa di vero se tutti, proprio tutti, i personaggi paiono certi di queste nefandezze". (Jak bude čtenář stále číst nechutné věci o židech, bude se cítit pošpiněný tímto vynášením antisemitizmu a je dokonce možné, že někdo bude myslet, že je na tom něco pravdy, když všechny, opravdu všechny postavy jsou jisté, že tyto hanebnosti jsou věc přirozená a normální.)
Já říkám, kolik čtenářů je tak informovaných o historii, literatuře, publicistice 19. stol., aby nejen pochopili o co jde, ale aby našli ve svém vědomí protiváhu? Kdo ví něco o bitvě u Catalafimi, o Ippolitu Nievovi, o Pařížské komuně, o Dreyfusovi, o Josefu Balsamovi, o zednářských ložích? Alespoň o Freudovi snad slyšeli všichni.

Schumacher antisemita řekl(a)...

Co vlastně chtějí ti židé ? Správná otázka. Vím já ? Vědí oni ? O tom se tisíce let hádejí a k výsledku nedošli. Budou se hádat dokud budou. A dokud se budou hádat, dotud budou. Já bych rád žil tak dlouho dokud by mě bavilo se hádat.

STK. řekl(a)...

O manipulaci s vědomím nás všech jsem cosi malého sepsal. Možná to dneska Šaman vyvěsí. [;-)

P.S.: Occorre un nemico per dare al popolo... ...l'odio riscalda il cuore. Moc pěkně formulováno. Kdo to napsal?

N.N.Nemo řekl(a)...

To Petr Kohout Ad Ostřelovač:
Já bych řekl, že obsluha kanónu je dělostřelec.
Protože odstřel je střílení zvěře pro úlovek, je odstřelovač lovec, anebo protože odstřel je taky odstraňování budov trhavinou, tak třeba pyrotechnik.
Pravidla češtiny neznají ani ostřelovače ani odstřelovače. Řekl bych, že to je snajpr. A anglický slovník říká, že sniper je odstřelovač... Ostřelovač jen střílí a nemůže se trefit...
Takže pravdu má Kohout - dobře kokrhá!

informace řekl(a)...

všichni.
STK,
To je fráze z románu Eca, ze scény rozhovoru mezi carským funkcionářem a kapitánem Simoninim, negativním hrdinou románu, špionem a cynickým oportunistou. . Konverzace pokračuje takto:
„Ecco perché gli ebrei. La divina provvidenza ce li ha dati, usiamoli, perdio, e preghiamo
perché ci sia sempre qualche ebreo da temere e da odiare.” (To dúvod proč tu jsou židi. Božská prozřetelnost je nám dala, využívejme jich tedy, a modleme se, aby to byl pořád nějaký žid, kterého se máme bát a nenávidět.)
Dnes večer bude v televizi debata Eca s historiky a novináři. Uvidíme, co si řeknou.

informace řekl(a)...

Oprava: aby tu byl

informace řekl(a)...

Sdělení redakce: Kvůli vzájemným urážkám a napadání některých čtenářů jsme byli nuceni diskusi zrušit. Slušným čtenářům se za tuto lapálii omlouváme.

Čtu namísto diskuze pod Vlkovým článkem na Psu, a já se tak těšila, že si nějakou tu nadávku přečtu na konci dne k obveselení!
Takže ani registrace a vystavení vlastního jména diskutéry nezastaví.
To jen tak mimochodem.

Pedro řekl(a)...

No my se můžeme těšit na diskuse v naší útulné hospůdce. Oba osvědčené diskutéry, které jsme tak dlouho postrádali, už tu máme zpátky.

Pedro řekl(a)...

Myslím, že by Šaman měl po dnešku Hospůdku u hřbitova přejmenovat na Hospůdku u dvou hrdliček.

žibřid řekl(a)...

Pedrovi
:-)

Pedro řekl(a)...

žibřidovi
Ach jo. :-(

STK. řekl(a)...

Pro Pedra & Žibřida & vůbec štamgasty:

Melou se tu už druhý den krávoviny a je tu hlučno jako v zaplivané nádražní restauraci IV. cenové skupiny. Nechci tu dnes nic psát a nebaví mě ani číst ta velemoudra. Počítám, že tu "eskadru žvástů" odněkud vyhnali. Přijdu se do Hospůdky podívat znovu koncem týdne, jestli už ti "noví" náhodou nezmizeli. Alespoň budu mít víc času k procházkám (po plotě i jinde). Pokud bude situace setrvalá, možná by to chtělo aplikovat nějakou A.S.Pergillovu "ABC zbraň" v internetové podobě.

Zatím "Ahoj!" do soboty. Vypínám....

Pedro řekl(a)...

Do uwidzenia w sobotę. Czołem