pondělí 26. září 2011

Věc

Pořídili jsme si společně se ženou Věc. Při východu z Makra nám ji nabídli nějací krásní mladí lidé. Věc byla velice užitečná a hned nás napadlo, že bychom ji mohli potřebovat. Tak nevěřili jsme, že by se snad někde prodávala za patnáct tisíc a jen zde se slevou za deset. Ale mohli jsme si vylosovat slevu. Žena si vytáhla jen padesátikorunovou. Ale já hned pětitisícovou!

No nekupte to, krásnou užitečnou Věc za pouhých 4990. Museli jsme sice sáhnout do finančních rezerv, ale pro zdraví člověk udělá vše. Ještě jsem se nezmínil? Věc je produktem trhu wellness a zdravotní vědy, jenž je jedním z nejvýznamněji rostoucích trhů na celém světě s vynikající budoucnosti a má blahodárný vliv na krevní oběh i lidskou psychiku. Doma jsme si ji každý jednou vyzkoušeli, a pak ji zase schovali do krabice. Věc určitě ještě někdy použijeme. Určitě se neztratí. Takový kauf - za výrobní cenu!

Při pravidelné sedánce jsme se přátelům pochlubili. A hle, oni byli tak hloupí, že Věc doma dosud neměli. I když ji dobře znali. Také jim byla nabídnuta, a šťastnou shodou okolností rovněž vyhráli pět tisíc na slevě! Přece jen jsme pochopili, a naštěstí ani ne pozdě. Takhle - naštěstí nás navštívila dcerka a ta nám po konzultaci s kamarádkou právničkou poradila: Pokud užitečnou věc nechceme, můžeme ji do 14 dní vrátit, jak bylo ostatně napsáno v kupní smlouvě a Všeobecně obchodních podmínkách. A měli jsme hned několikeré štěstí.

První štěstí bylo, že jsme vstoupili v kontakt s firmou, která užívá jen zákonných prostředků ke své činnosti. Takže jsme podepsali to, co jsme mysleli, že jsme podepsali, a nikoli nevypověditelnou objednávku dalších skvělých Věcí.

Druhým štěstím pak bylo, že k našemu probrání došlo ještě ve čtrnáctidenní ochranné lhůtě.

Třetí štěstí spočívalo v tom, že k obchodní transakci došlo "mimo prostory obvyklé k podnikání Prodávajícího". Tedy že to místo nemá ona firma nahlášeno na živnostenském úřadě. Jako v různých poliklinách, v tom případě bychom byli úplně nahraní.

Mimochodem, až při přečtení obchodních podmínek, které praví, že "Ustanovení VOP dle předchozí věty neplatí ohledně uzavřené Kupní smlouvy, u které si Spotřebitel výslovně sjednal návštěvu Prodávajícího za účelem Objednávky" jsem si uvědomil, jak nebezpečné je pozvat si do bytu dál cizí lidi. Lidi, kteří zvoní u dveří, strkají nohy do těch dveří a chtějí vám předvést něco, co nezbytně potřebujete. A nejsou to Svědci Jehovovi... Pokynete-li rukou dál, už jste si u nich "výslovně sjednali návštěvu".

Čtvrté štěstí je dáno mým bordelářstvím, které nic nevyhazuje. Takže jsem měl nejen Věc, ale i originální Krabici na Věc, igelitový Pytel na Věc a Drátek na svázání Věcného kabelu.

Páté štěstí bylo i to, že firma sídlí v Praze, takže jsem jim ten krám dnes vrátil, včetně předávacího dopisu, který jsem si nechal podepsat.

Jsem zvědav, jak daleko bude naše štěstí sahat, protože obchodní podmínky obsahují i ochranu firmy před škodami v jejím podnikání. "Prodávající má právo na náhradu skutečně vynaložených nákladů spojených s vrácením zboží, dále pak účelně vynaložené prostředky na uvedení Zboží do původního stavu, tak jak bylo prodáno." Na koženkově kožené Věci je totiž "mastný flek" (raději jsem si ho vyfotil - i když nebyl vidět). Abychom ještě nemuseli doplácet  - když jsme to měli se slevou.

Nicméně doufám, že i v tomto případě bude platit to hlavní štěstí, totiž to první. Proto také nejmenuji firmu ani konkrétní Věc, zveřejňuji pouze svou hloupost.

Jsem totiž hloupý, jestliže jsem skvělou Věc s tak omračující slevou vrátil!

35 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

Konzumní společnost potřeby lidí neuspokojuje, ale vytváří je.

STK řekl(a)...

Ano, člověk je už tak zařízen. Už od opice. Ta nešťastná pracka v láhvi.
Už "to" držím - a nepustím, i kdyby mě to mělo život stát!
Pohnutkám rozumím - proto nikdy nejednám ihned. Ráno moudřejší večera. Ale taky už jsem několikrát koupil Věc - naštěstí celkem levnou, takže za utrpěnou finanční ztrátu jsem sám sebe virtuálně vyfackoval a Věc obvykle někomu podaroval.

Teď hledám něco na stará kolena. Lék na svá vlastní stará bolavá kolena. Ze Sudet jsem v neděli vesele šlapal z kopce prvních 20 km bez motoru. Realita přišla večer. Ani Koňský Balzám (je to vlastně starý dobrý Opodeldok) nezabral a teď už vím s jistotou, že sice mohu i po infarktu s jucháním šlapat, ale večer a další den si to odskuhrám. Do letoška dobrý - a teď mi kolena provedou toto! Jediná pomoc je každých 10 minut vstát a projít se po svém mikro-obydlí. Ale dělat to celou noc se mi fakt nechce.

Takže gratulace Šamanovi (i Šamance,) že štěstí bylo nedaleko.

Občas se cos zadaří
i velkému smolaři.

stk řekl(a)...

4 2V: To jste někde opsal, Vlastimile. To nemůže být z Vaší hlavy! Taková stručnost! [;>))

informace řekl(a)...

STK,
co se týká kolen dojděte si buď k doktorovi, co dělá agopunkturu, anebo si na ně dávejte přes noc obklady z rozmačkaných kapustových listů. Je to prostředek užívaný ve fytoterapii už od dob antického Říma.

STK řekl(a)...

Kdyby někdo chtěl ještě větší VĚC než tu kterou málem koupil Šaman, tu je návrh, jak zlikvidovat své přebytečné peníze. Stačí se jen zamyslet nad tím, odkud se ten kyslík asi tak bere...
===================
Pro Informaci:
Našel jsem fůru přípravků s prakticky stejným složením účinných látek - pod různými názvy od různých firem za velmi různé peníze. Všechny byly naprosto nejúčinnější a všechny doporučuje 90% ortopedů. No nekup to!
Nejlepší řešení asi bude koupit přípravek pro "Koně a hříbata" a denní dávku si rozvážit doma sám. Vyjde to 3x levněji než ten nejlevnější přípravek Pro Seniory i se Seniorskou Slevou % a 60-ti tabletkami Zdarma!
[;>))

"Ravishing" Rick Rude řekl(a)...

Jak říkával dr. Gustáv Husák, "Důvěžuj ale prověžuj!".
Je dost možné, že kyslíkový koncentrátor opravdu funguje. Kyslík se bere ze vzduchu po selektivní absorpci dusíku na zeolit. Princip je popsaný zde.
http://www.nda.ox.ac.uk/wfsa/html/u01/u01_009.htm

Vždycky, když mne zaujme nějaká úžasná věc nebo lákavá nabídka, zeptám se Serjožky. Zadám název zázraku plus slovo "scam". Výsledky bývají velmi poučné. Moc to nefunguje s českými názvy, například "Kyslíkový koncentrátor Kröber scam". Zato "oxygen concentrator scam" dodá spoustu zajímavých odkazů.
Například 1st Class Medical's Rip Off & Scam Coalition was founded and launched by the principles of 1st Class Medical's oxygen concentrator division as a way to protect consumers against fraud and fly by night medical equipment suppliers that are coming out of the wood work to try and feed off the demand of FAA approved portable oxygen machines.

EK řekl(a)...

Jak je vidět, blbost kvete vzdor vzdělání nebo snad s přímou úměrou ke vzdělání? (UK ne Plzeň) A co používat sprostý "selský rozum" ?

informace řekl(a)...

Pro STK,
http://www.macroedizioni.it/libri/le-virtu-terapeutiche-del-cavolo-e-di-altri-rimedi-naturali.php

drak řekl(a)...

Prodejci Věcí a věciček(1)

Takových rozličných Věcí, které z nás pod rozličnými záminkami tahají prachy aniž by nám za ně poskytly jakýkoliv hmatatelný užitek, nebo nějaký ano, aby se neřeklo, ale naprosto to neodpovídá množství těch peněz, o které jsme byli připraveni, takových je plno. Je jich plno na internetu, je jich plno mezi všelijakými podomními a veletržními prodejci, dalo by se říci, že čím více se liší metoda prodeje od kamenného obchodu, tím pravděpodobnější je něco takového, že kupujete Věc, která je skrytou daní za Vaši důvěřivost a nedůslednost v používání zdravého rozumu. Ale i v e-shopech a kamenných obchodech jich není zrovna málo, byť tam ten nepoměr mezi cenou a neužitečností nabízených Věciček, není tak křiklavý.

Naše legislativa tedy přesněji zákonodárce, stát a jeho orgány nás vzhledem k tomu, kolik že se takových šíbrů a prodejců Věcí a věciček pohybuje na trhu a nejde proti nim v rámci platné legislativy jakkoliv zakročit, nebo jim aspoň znepříjemnit život, je řekl bych v tomto ohledu nedostatečná. Na jedné straně, objektivně vzato, je to daň za to, že nežijeme v policejním státě. Ale je to také daň za to, že žijeme ve státě darebáckém, kde kdejaká lumpárna prostě beztrestně prochází, protože to místy vypadá, jakoby organisovaný zločin se státem splynuly v jednu bytost, jinak si jen těžko vysvětlit tu vstřícnost našeho státu ke kdejakému darebákovi, nebo i snadnost, s jakou se vykroutí z těch jeho evidentních kejklí. Je-li někdo grázl a má hromadu prachů, tak je fuk jak se k ní dostal, když se přiměřeně podělí s orgány činnými v trestním řízení, nebo se státními zástupci, případně i se soudcem, tak prostě vyklouzne aniž by musel nakradené vrátit, ani ho nezavřou, jak by se mu stalo někde jinde, zpravidla na západ od našich hranic, kde to funguje aspoň o trochu líp, nežli tady u nás. Ačkoliv i tam se páchají zločiny ve velkém, jenom je to jinak, organisováno, děje se to na úrovni tvorby legislativy přímo šité na míru jednomu, či několika nadnárodním subjektům, děje se to v systému dotací, nebo tam patří například emisní povolenky, podpora biopalivům 1. generace, solárním korsárům atd, atp, ukazuje to směrem k OSN, Alu Goreovi a dalším, třeba mnoha výrobcům tzv zelených technologií v USA a Německu. Čím se tahle banda darebáků liší od těch našich? Jenom tím, že umí to svoje darebáctví mnohem lépe maskovat za obecně prospěšné myšlenky a tím, že kolem toho umí ztropit pořádný mediální, mozky důvěřivých prosťáčků vymývající humbuk, jinka bych řekl, že morálně jsou to snad horší zrůdy, nežli ti naši obyčejní podvodníčci a prodejci Věcí a věciček.

drak řekl(a)...

Možná bychom měli být rádi, že u nás zatím ještě převažují prodejci Věcí a věciček, byť i zástupců oněch nadnárodních megapodvodníků, jako třeba prodejců emisních povolenek a solárních korsárů tady také máme dost. Některé z těch Věcí jsou i poměrně užitečné Věci, třeba sady hrnců, či vysavače s doplňky, jenom ta cena je, že byste těch hrnců či vysavačů měli za ty prachy dostat tak 10 x tolik, nebo by ta cena měla být tak 10 menší, jenomže dostat takovéhle Věci se z trhu na základě zákona nejde, protože cenotvorba je volná, ničím nevázaná, je to vlastně věc dohody mezi prodávajícím a kupujícím a má-li kupující zbytečné peníze, proč by se o ně nemohl s prodávajícím podělit? Jasně, že prodávat něco za desetinásobek ceny neodpovídá dobrým mravům a že by s tím něco šlo dělat, ale to by se ti naši soudci museli víc starat a "ducha zákona" a spravedlnost, jenže oni se mnohem více starají o to, kolik jim kdo dá a pak už patřičně motivováni hravě vymyslí, podle jakého pokřivení paragrafů toho grázla osvobodit a jeho nemravný výdělek tak zlegalisovat a ještě mu nechat na úkor okradeného nechat zaplatit právníka.

Pravidlo a ochrana jsou jenom jedny, nic moc nekupovat, zásadně si nikoho nepouštět do bytu, nejezdit na žádné nákupní zájezdy zdarma a pod., důsledně odmítat monitorované hovory telefonních operátorů, bankéřů a pod., kteří nemají nic lepšího na práci, nežli nás připravit aspoň o několik set či rovnou tisíc do měsíce, konec konců, je-li ten hovor monitorovaný, tak stačí říci: "Nic nechci, Nevolejte mi, nepřeji si, abyste mi v této či jakékoliv jiné věci volali." Ono totiž díky morálnímu a dalšímu úpadku doby každý mladý hloupý kluk, který chvíli dělá u nějakého mobilního operátora a shání intensivně prachy na ty jeho zážitky a požitky, místo aby makal, tak vykrade databázi telefonních čísel a někam jí prodá. Pak vám třeba volají šíbři, co kšeftují s cennými papíry a komoditami a nabízejí vám kšefty století. Všechny jsem je odbyl, ale jeden byl obzvlášť vytrvalý, drzý a otravný, ale zabralo na něj, když jsem po něm vyjel, ať mi řekne, odkud vzal moje mobilní číslo, protože neexistuje legální způsob jak se k němu dostat a tudíž že bude mít na krku trestní oznámení pro neoprávněnou manipulaci s osobními údaji. Zmetek okamžitě zavěsil a už jsem ho neslyšel a nejenom to, už jich nevolá tak moc a tak často.

Celá naše civilisace je v úpadku a tyto pokleslé metody prodeje a jejich beztrestnost jsou bohužel projevem tohoto úpadku. Centralisované zásahy ve smyslu dotací, zákazů používání žárovek, příkazů používat něco jiného, ničit motory aut přídavkem biopaliv, podpory solárním a větrníkovým korsárům a další megalumpárny a zlodějiny jako třeba prodeje emisních povolenek, jsou jen prohloubením tohoto úpadku a krize vzájemných vztahů ve společnosti následkem toho úpadku vzniklé, kdy naši zákonodárci a ochránci prostě fungují bez jakéhokoliv ohledu na naše zájmy ve prospěch toho padoucha, který jim víc dá.

drak řekl(a)...

Vzpomněl jsem si na takovou tu úžasnou Věc, která se prodávala myslím, že nejvíc v Německu a Rakousku a která slibovala, že když si jí za těch cca 120 EUR koupíte a zapojíte do zásuvky, tak ty hodné elektrony z hydroelektrárny vám domů propustí a ty zlé z toho Temelína, tak ty ne, ty zůstanou venku. Podnik, co to vyrábí, bych za tučnou úhradu zestátnil, výrobek patentemn ochránil a pak zavedl jeho povinný odběr a nákup všech těchto zařízení všem těm, co nám do legislativy dostali podporu biopaliv, větrníkových a solárních korsárů, prodej emisních povolenek a dalších takových a podobných "dárečků". Tito zmetci a na ně navázané firmy by ten neužitečný a předražený šmejd museli povinně nakupovat tak dlouho, dokud by po zásluze nezkrachovali.

informace řekl(a)...

Pamatujte si vždycky, že vám nikdo na tomhle světě zadarmo nic nedá, jen se bude snažit vás lohnout.
To říkával už dědeček.

drak řekl(a)...

informaci:

Z naivních představ, že svět je báječným místem vhodným pro bezstarostný život, jsem už dávno vyrostl. Řekl bych, že na mnohé, co v životě už přišlo, nebo by ještě přijít mohlo, mi poměrně dobře připravili babička s tátou, ti dva rozhodně žádnou naivitou netrpěli. Takže občas, spíš vyjímečně na nějakou obzvláště dobrou fintu nějakému padouchovi přes veškerou bdělost a ostražitost stejně naletím, ale ono při tom jejich hojném výskytu a hlavně naprosté beztrestnosti je málem až s podivem, že se to neděje častěji. Také mi hodně leze na nervy, že ze strany státu, tedy zákonodárců, exekutivy i justice, jako by snad ani nešlo o netečnost, jako spíš o vstřícnost vůči kdejakým grázlům, a to už je hodně na pováženou, to už totiž vyloženě smrdí. Mezi nedostatečnou aktivitou, respektive netečností a vstřícností je totiž velký rozdíl a ten se pak silně odráží na zvýšení nesnesitelnosti místní situace a její nevhodnosti k životu, začíná to tu pomalu ale jistě vypadat a být k nežití, jako v nějaké ruské gubernii. Pořád ještě toužíme dohnat a předehnat náš velký východní vzor?

STK řekl(a)...

4 3R:
Já ale netvrdím, že ve výstupu toho nadstroje není vyšší koncentrace kyslíku. Ale ten nadpřístroj ho nutně odebral z ovzduší v místnosti, takže tam je pak kyslíku o to méně.
[;>)

Schumacher řekl(a)...

Pěkné, ale to hlavní chybí. Co je to za onen zázračný zdravotní udělátor. Ňěco jako byl "Středaform", "Středalejzr" a podobné 3,14 koviny ? Zvlášť za ten "Středalejzr" bych toho šejdíře kázal věšet do průvanu. Jak jsem zvědavej baterčičkovej, zašel do obchodu, tehdy na Národní třídě, nechal si ten zázrak předvést, moudře pokýval hlavou, že si to ještě promyslím, usmál se na milou prodavačku, a vychechtal se až venku. Jo, prdlajz lejzr, obyč lepší červená ledka. Když pak teta měla bércák, zbastlil jsem jí pravý lejzr na ozařování. No, víra tvá...ale za pár korun, třebaže ne tak pěkňoučký chromovaný.

drak řekl(a)...

Schumacherovi:

Nejsem si jist, zda je u bércáku vůbec co platné a tudíž smysluplné ozařování fotony či částicemi, myslím, že spíš ne, ale nejsa ani biologem ani doktorem ani fysikem, nemělo by mé myslím, být tou poslední instancí, která by o tom měla rozhodovat. Ale jako placebo to posvíceníčko asi nic nezkazí a určitě ničemu neuškodí.

Jakub S. řekl(a)...

x Důvěřuj, ale prověřuj je heslo Čeky za legendárního (že, VV?), jedinečného Felixe. Přímo Dzeržinského. Původně Poláka, pak internacionálního bolševika.
x Na NP n u t n o číst, tím spíš, esli o té neuvěřitelné - no... babě nevíte, souhrn CV dámy, zvané (aji mnou) už 40 let Hanoi Jane.
x A dneska na ČT2 až před půlnocí (!) nesmírně záslužný film, pseudodokum, o šokujícím experimentu - Můj vůdce. Původně v US, ve filmu v SRN. Já to neuvidím, od června mi nejde TV, na PC to nepůjde, to už vím. Někdo to snad nahraje. Jde o vytvoření modelové situace, nahrávající bleskovému vzniku stádního myšlení a dobrovolného podřízení sebe i ostatních zvolenému vůdci. U středoškoláků. To v reálu opravdu proběhlo! Mě výsledek nepřekvapil, su jako historik bez jakýchkoli iluzí v tomto směru, většinu lidí šokoval.
x Jako v ruské gubernii to naštěstí u nás ještě ani stínem nevypadá, klid! To by eště scházelo. Tak hluboko jsme eště neklesli, opravdu buďme klidní.

STK řekl(a)...

Je to strašné Informace,
ale ty zjednodušené dědkovské pravdy platí ve valné většině případů. Jenom je škoda, že člověk si musí napřed natlouct hubu, aby uvěřil.

STK řekl(a)...

Pro Jakouba S.: Jako člověka, který spoluvytváří emoce mě výsledek onoho experimentu rovněž nepřekvapuje. (Abych neříkal "stádo", píšu radši "hobiti".) Další film s podobnou tématikou se jmenuje "Vlna".
Díky promořenosti populace takovými "neukotvenými povahami" jako je Jane Fonda prochází pábitelům mnoho šílených myšlenek. Hitlera jeho "eskadry hysterek" vynesly vysoko, že?

informace řekl(a)...

Páni, ta americká radical chic kráva, co o ní píše Ulč, mi vždycky lezla na nervy jako všechna ta levicová "intellighenzia", exhibicionistická a blbá až do morku kostí. A ta pak působila prostřednictvím všelijakých skandalistických plátků na tu přituplejší část veřejného mínění.
Lepší o nich nemluvit. Stejně pak nevěřili vůbec ničemu jen svému předimensovanému "já".

drak řekl(a)...

Jakubovi.S:

Že to u nás nevypadá jako v ruské gubernii? Nebuďte naivní. Zajeďte si do Karlových Varů, nebo si zajděte na Václavák a poslechněte si tu řeč, která tam převládá. Pojezděte si po cestách tady, po cestách na Ukrajině a v Rusku a pak si zkuste ty německé a holandské a zjistíte, že už se té ruské gubernii podobáme víc, než bychom vůbec rádi a víc, než jsem ochotni si vůbec připustit. Konec konců, i v Polsku mají dnes lepší silnice, než my tady. Zašel jsem si na Strahově do restaurace a hodně dlouho, dobrých 10 minut po mě, tam přišli k dalším čtyřem stolům ruští okupanti. A co si myslíte? Ta naše verbež pinglovská nejdřív přijala objednávky od nich a pak teprve přišli ke mě. Poslal jsem je do háje a šel jinam. Když jsem tuhle potřeboval vyřídit cosi na cizinecké policii, tak to tam také bylo jak v Rusku, vzal jsem si číslíčko a čekal, mezitím tam chodili všelijaké drzé ruské ksichty, ty pak oslovovaly policajty na informacích, naprosto mimo pořadí zalézaly kamsi dozadu do kanceláří a expresně odbaveny spokojeně odcházely. Měl jsem neodolatelnou chuť nakopat té verbeži, myslím té ruské i té zkorumpované policajtské zadnice, až by si rok nesedli, ale bohužel to nejde. Neříkejte mi ale,, že se to tu nějak podstatně ještě odlišujé od nějaké zatracené ruské gubernie. Možná jen členstvím v EU a oficiálním úředním jazykem, jinak už ale skoro ničím. Ona možná klame ta plíživost té proměny, ale už je to skoro dokonáno a vektor našeho vývoje k tomu směřuje a to se zrychlujícími se tempy. Tak jako z Londýna už je de facto Londonistán, tak tady je z toho malé Rusko, na druhou stranu, možná je to lepší než další možná varianta vývoje, tedy Pragistán. Předpokládám, že Rusové budou území bránit tvrdě a že tady vozembouchové moc nepořídí.

Šaman řekl(a)...

Take Jane Fondová byla celkem pěkná herečka, ale její činnost v severním Vietnamu byla vlastizradou. A když předala moták od amerického zajatce Vietnamcům bylo práskačství, které vedlo ke smrti amerických hrdinů.
Takže vlastně - kráva, ale vražedná kráva!

drak řekl(a)...

informaci:

No na jedné straně mi vadí lidé, co si tak nějak rádi a ochotně nechají i nadělat na hlavy, prostě ovce, ale i ty ovce jsou mi tisíckrát milejší, nežli rozliční radioaktivní idioti, třeba ta otravná čůza o které hovoříte a s níž bych se asi nechtěl setkat v jedné místnosti.

drak řekl(a)...

Šamanovi a informaci:

Už to, že tam jela a pokoušela se podrývat úsilí své vlastní země v boji s ruským a vietnamským bolševikem, bylo hanebné samo o sobě. Pakliže ten moták předala tváří v tvář výhrůžkám, dá se to ještě pochopit, hrdina v nás buď prostě je, nebo není, nebo se projeví, nebo ne, to se nedá vynutit. Pakliže to udělala z přesvědčení a dobrovolně, tak by zasluhovala buď jít do kriminálu a to za velezradu, nebo aspoň za to, že následkem tohoto jejího skutku někdo přišel o krk, případně aspoň zbavit občanství USA a vyhodit ze země, ať si jde žít k těm bolševikům, do Ruska, Vietnamu, KLDR, Číny nebo na Kubu, když je má tak ráda. Věděl jsem o ní cosi, že je poněkud "radioaktivní", ale tu věc o tom motáku jsem opravdu nevěděl.

Jakub S. řekl(a)...

Samozřejmě a jednoznačně to byla vlastizrada. Zeptám se své dobré známé v US, emigrantky, právničky, proč něco takového tam může projít.
Takové chování, a tvrdošíjně opakované, v době, kdy má země ze všech sil za obrovských obětí pomáhá svému spojenci, pro to nejsem s to najít jiná slova. Slušná.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Já Vám toho Vůdce z ČT2 nahraji a nechám časem placičku k vyzvednutí u Šamana.

drak řekl(a)...

Jakubovi S.:

Určitě bych někomu, včetně té paní, jíž si hodně nevážím, neupíral právo svobodně vyjádřit svůj názor na probíhající válečný konflikt, na vyjádření názoru máme právo každý a nikdo by nám ho neměl upírat, až sem je to v pořádku. Jenomže aktivně se angažovat v konfliktu proti vlastní zemi a poslat na smrt válečné zajatce díky, to už je dost silné kafe, to už není kafe, to je přímo utrejch. Slušná slova pro něco takového asi ani neexistují.

informace řekl(a)...

Měli by ji zašít, až by byla modrá, na doživotí.
Ale kdepák, dáma se pořád předvádí publiku. Vykoupala se ve vaně, kam prý omylem vysypala urnu s popelem svého milovaného psa. A prý se po té koupeli cítila jako znovu zrozená.
Kráva!

STK řekl(a)...

Informace, klídek!
S takovými já přes 40 let musím pracovat. Nejsou tak nebezpeční jako JF, ale stejně blbí určitě jsou. A nevymluvíš jim nic z toho, co ve svatém nadšení tvrdí. Ostatně - už se o to několik desítek let ani nepokouším.

Hrdinný tenor si stěžuje, že mu to dneska nezpívá, protože vždycky, když "vytvoří tón"* tak se mu u úst objeví takový namodralý obláček a z toho tónu "vysaje veškerou sílu". A už máme vysvětleno, proč dneska nepodal na jevišti špičkový výkon.**

*) oni nezpívají. Oni "tvoří tóny". Žádní zpěváci - oni jsou "(s)tvořitelé tónů"

**) zpíval jako obvykle velmi dobře. Jenom měl (asi) pocit, že ovace po jeho áriích měly být ještě bouřlivější... [;>)

informace řekl(a)...

STK,
Váš tenor si kecá do lebedy, ale nikomu tím neškodí.
Ale tahle radical chic intellighenzia jen kouká, co by kde nabourala a zničila ve společnosti, kde má, mimo jiné, spoustu výhod a privilegií.
Proč se ta nána nepřestěhovala do Vietnamu a nežila tam jako normální občanka? To všichni tito pokrokoví velebili tyhle reakční totalitní režimy (zdá se, že jsou pro ně zvlášť přitažlivé) ale užívali si na západě výhod, peněz a slávy.

drak řekl(a)...

Také si myslím, že by všechny rudé aktivisty měli za odměnu poslat na okružní cestu do KLDR, Číny, Vietnamu a na Kubu, bez prostředků a zpáteční letenky. Mezi svými by jim přeci mělo být úžasně, sice jen možná do okamžiku, než by je strčili ke zdi a zastřelili, ale co si vybrali, to by dostali ne?

Jakub S. řekl(a)...

A kolik jich od dvacátých do šedesátých let patřilo k "inteligenci". Ano, v záp. jazycích se to dokonce uvádí rusky, různě transponované - intěligencija. Tak mi řekněte. co je inteligentního na tom, že železně v ě ř í m , že stát, kde jsem nikdy nebyl a celé mé okolí taky, je nejúžasnější na světě a předobraz zářivé rajské budoucnosti, a že kdo tvrdí, že tam denně umírají kulkou a kdovíjak stovky lidí a jejich vůdce je zločinec,, je ubohý zlý lhář, byť tam byl? Má teta byla jedna z nich. Inu: Komunisté jsou lidé zvláštního ražení. Jistěže!

Jakub S. řekl(a)...

Draku, dík. Už jsem to jednou napsal, ale kdoví kde to je. Ničevó. Spať nádo. Tóľko továrišč Stálin počtí vsju noč ně spál! Oblók v Kremle v noč svjétil. Nu i ja, kaňéšno, ně Stálin!!

Šaman řekl(a)...

Vážení štamgasti i náhodní hosté,
něco se stalo a ke komentování se od půlnoci nikdo nedostal, pouze informace z Itálie. Nevíme, co se děje, proto zkouším primitivním způsobem komentáře prošťouchnout tím, že zadám vlastní komentář.

Zachovejte nám, prosím, přízeň i nadále, a zatím si užívejte svátku. Možná se jen rozzlobil svatý Václav. Tak sorry, Vendo...

ŠŤOUCH!

\ :-)

STK řekl(a)...

PLESK!