úterý 15. listopadu 2011

Třetí druhá republika


17. listopadu 1939 zavřeli Němci všechny české vysoké školy. Prý jen na 3 roky, ale nikdy nebylo plánováno jejich znovuotevření. Jejich majetek byl zkonfiskován. Většina budov přešla pod správu německé univerzity, do budovy právnické fakulty se však nakvartýrovalo velitelství SS. 1200 studentů bylo deportováno do Sachsenhausenu, devět studentských předáků bylo bez soudu popraveno.

Ospravedlnění k tomuto zásahu dal okupantům manifestační pohřeb studenta Jana Opletala, který proběhl 15. listopadu. Opletal, který zemřel 11. 11., byl jeden z 11 těžce raněných z demonstrace k výročí 28. října 1939, kdy byl kulkou do srdce zastřelen i mladý dělník Václav Sedláček. Mohutné demonstrace probíhaly tehdy nejen v Praze, ale i v Plzni, Strakonicích, Jaroměři, Domažlicích, Berouně, Třebíči, Rakovníku, Slaném... Na klopách se nosily trikolóry, lidé nejezdili tramvajemi. Zpívaly se vlastenecké písně a československá hymna. Skandovala se hesla "Pryč s Němci!", "My chceme svobodu!", "Ať žije Beneš!", "Pryč s Hitlerem!", "Chceme právo!" V ulicích Prahy bylo ten den, necelé dva měsíce od oficiálního začátku druhé světové války, 100.000 lidí.

Česká policie "selhala". Demonstrace potlačovala jen obušky. Ale v ulicích byly i tisíce pražských Němců a sudeťáků, kteří nalezli do vedení pražských státních úřadů. A to včetně bývalého karlovarského knihkupce K.H.Franka, nyní státního tajemníka. Zasahovalo gestapo, SS, do lidí stříleli agenti v civilu, pravděpodobně i civilní Němci…

Český 28. říjen 1939 byl největším protinacistickým vystoupením v Evropě. Češi tak odčinili ostudu "druhé republiky". V roce 1938 neslavili dvacetiletí republiky, těsně po záboru pohraničí k tomu jaksi nebyla nálada. Zejména proto, že úmrtní listinu ČSR podepsali čtyři evropští papaláši v Mnichově. Z toho dva naši spojenci. Důsledky této zrady svým způsobem trvají dodnes.

První náraz Mnichovské "dohody" měl katastrofické následky. Nejen, že jsme přišli o území, obyvatelstvo a suverenitu, nejen, že země strádala strašlivými ztrátami hospodářskými, nejhorší byla morální kocovina. Národ se chtěl bránit, ale bylo mu v tom zabráněno. Výsledek se dostavil záhy: Z nor vylezla spousta židobijců, včetně katolických spisovatelů, vynořili se znalci toho, "kdo za to může": Krom Židů samozřejmě prohnilá demokracie a plutokracie, vedená prezidentem Benešem. Čeští nacionalisté naštěstí neměli mezi sebou sjednocující osobnost, která by spojila všechny nespokojence, ať už byli spokojeni se stavem věcí právem či ne právem. Hon na demokraty byl obhajován potřebou "národní jednoty v této nelehké době". Z tohoto hlediska bylo pro Čechy štěstím, že Němci nakonec 15. března 1939 "zbytkové Česko" okupovali…

Mnichovská zrada nesla své hořké plody i po roce 1945: Svobodné volby v roce 1946, (kterých se nemohly účastnit strany, označené jako kolaborantské), vyhrála v českým zemích prosovětská a tedy i "osvoboditelská" KSČ (40 %, na postfašistickém Slovensku byla KSS až druhá se 30 %). Komunisté ovládli "revoluční odbory", ministerstvo vnitra, zprostředkovaně i ministertvo národní obrany a média (hlavně rozhlas a filmový průmysl i s údernými týdeníky). Bylo zaděláno na násilné převzetí moci v únoru 1948.

Komunisti ukradli i odkaz 17. listopadu. Mezinárodním dnem studentstva ho vyhlásil už britský International Students Council, v roce 1939. V roce 1942 se připojil i mezinárodní sjezd studentů ve Washingtonu, kde byli zastoupeni delegáti více než 50 zemí světa. Od té doby se 17. listopad začal slavit v celém svobodném světě. Po válce, kdy se studentských mezinárodních organizací zmocnili marxisté, podporovaní sovětskými tajnými službami, se samozřejmě připomínal jako svátek (pro)komunistického odboje.

Neuplynulo ani 20 let od převzetí moci komunisty, když se začal jejich režim hroutit - hlavně kvůli hospodářským nedostatkům. Jejich důsledkem byly i časté výpadky elektřiny. Po jednom takovém výpadku na Strahovských kolejích vyšli opět studenti do ulic s mnohoznačným požadavkem: "Chceme světlo!". Bylo to opět na rozmezí sychravého října a tmavého listopadu, konkrétně 31. října 1967. "Veřejná bezpečnost" mlátila lidi na ulicích, ale 28 let po gestapu vnikla i na koleje. Komunistická policie mlátila studenty i na pokojích - podobně jako nacistická. Školy nebyly zavřeny a nebezpeční inteligenti nešli do lágrů, protože už nebyla padesátá léta. A protože zrovna ten den vystoupil na říjnovém zasedání ÚV KSČ jistý Alexander Dubček, který nepřímo napadl slučování pravomocí "strany a vlády". Načež propuklo Pražské jaro.

Neuplynul ani rok, a díval jsem se v Liberci na sovětské tanky s anonymními kříži na pancíři. A studentské protesty 17. listopadu 1968 a události kolem Palachova sebeupálení v lednu 1969 už pacifikovali naši nedávní obroditelé - aby byla zacována potřebná "národní jednota v této nelehké době" a "alespoň zbytky naší svobody a nezávislosti". Hloupé naděje, které jsme vkládali v ústupový boj našich politických miláčků, skončily nejpozději 21. srpna 1969, kdy na nás poslali do ulic tanky sami. Následovala morální kocovina národa.

Z Dubčeka se stal novodobý Hácha. Tato doba "druhé druhé republiky" skončila svým způsobem "naštěstí" s husákovskou "normalizací".

V bouřlivém roce 1989 povolil degenerovaný bolševik studentům oficiálně vzpomenout na 50. výročí prvního 17. listopadu. Pouze vyslovený hlupák mohl na tento den připravit bijce s rudými barety k zásahu na Národní třídě. Anebo značně prefíkaný agent. V každém případě byl svržen blbý režim.

Uplynulo dalších 22 let. Svět svírá hospodářská krize. Vlády demokratického světa roztočily rotačky na tisk peněz. Státní socialismus selhal. Ale z ulic a parků zní něco jiného: "Kapitalismus selhal, je třeba nového řádu!" volají ti, kteří bez protestu brali sociální důchody, půjčky na domy i na zájezdy do Karibiku. Evropě hrozí rozpad, nastupují vlády technokratů, které nebyly nikým zvoleny. Německá kancléřka volá po "nové Evropě": Musí se sjednotit hospodářsky, měnově i politicky. Odpovědnost Německa nekončí na jeho hranicích…

Česku vládne mafiánská partitokracie. Radostná nálada, která zavládla po loňské "volební kroužkovací revoluci", neměla dlouhého trvání. Ve městech se opět ustanovily staronové koalice, nejvíce zprofanovaní politici obdrželi výhodná koryta. Národ opět propadl morální kocovině.

Ze dna nespokojeného lidu se ozývají hlasy po nápravě. Jeden patřil šéfovi největší bezpečnostní služby, který špicluje své zákazníky, politické odpůrce a stranické soudruhy. Prozatímně padlý prapor tohoto bijce proti bezpráví zvedá bývalý komunista, současný nejbohatší Čech, který zbohatnul (mj.) na státem a Evropou dotovaných biopalivech, ničících životní prostředí na celém světě.

Silněji zaznívají hlasy, které už znějí celých 22 let: Potřebujeme národní jednotu, abychom v této nelehké době čelili prohnilým intelektuálům, cikánům, Asiatům a muslimům (když už nemáme skoro žádně Židy). Cikáni, Vietnamci a muslimové nám nevadí jen proto, že kradou, smrdí, pobírají nezasloužené sociální přídavky, modlí se pětkrát denně, nechají si zapalovat domy i se svými dětmi a rozhazují nám po ulicích bomby. Ne, oni nám vadí, protože jsou "nepřizpůsobiví". (Zatímco bílí korupčníci se současné realitě přizpůsobili skvěle.)

A tyto hlasy se ozývají nejen z různých obskurních rytířských řádů, zabydlely se v komunální politice, a poslední dobou jsou slyšet i z nejvyšších pater stran a státu. Naštěstí dnešní rytíři Národa nemají ani dnes mezi sebou charismatickou osobnost, která by se mohla stát jediným Vůdcem, jenž by sjednotil národ, co na zapískání nebo gól začne radostně skákat.

Ale obávám se, že právě nastává Třetí druhá republika.

K tématu viz i dřívější Šamanův článek Cesta k 17. listopadu.

210 komentářů:

1 – 200 z 210   Novější›   Nejnovější»
Harpyje řekl(a)...

Msgre. Tomáš Halík : "„Pouze kdyby se u nás stala prezidentkou Bobošíková, premiérem Bátora či Hájek a vystoupili jsme z EU, asi bych požádal někde na Západě o politický azyl, protože na partyzánskou válku či další odboj jsem už starý, a to, co by následovalo, bych nechtěl vidět.“
A Evropa, nejenom ČR, hnědne.
"Der Schoss ist fruchtbar noch" (B. Brecht)

Schumacher řekl(a)...

Šamane, nepropadejte panice. Tenhle národ neslyší na bubínky a píšťaličky, ...mit einem schritt není v jeho nátuře. K tomu třeba se podívat západním směrem za kopečky. Krom toho čítá jen necelch deset milionů. Chválím za tradiční menšinovou solidaritu se zdejšími muslimy. Obecně se chovám celkem mravně a těch pár přikázání jejich víry navíc by mi neuškodilo. Konečně i bez piva se dá přežít. Co dodržování ramadánu, no, Alláh nemá oči všude, kde není žalobce není soudce a to by bylo nějak s tím nevyjebat, k čemuž jsme cizotou nám po staletí vládnoucí znamenitě vycvičeni. Chápu, že některým z těch co snažně podporovali multikulturalismus bude ouvej. Když oni si mysleli, že když budou podporovat tohle tak se nebude opakovat tammto. Sice platí pravidlo, že dvakrát nevstoupíš do té samé řeky, ale současně s tím platí i pravidlo, že dvakrát nešlápneš do toho samého hovna. Jak jsem zjistil, potom co jsem na chodníku šlápnul do jednoho a na trávníku, o který chtěl očistit obuv, na mě zákeřně čekalo druhé. Obecně na přednesené nahlížím podobně. "Druhá republika" byla ostudná svou "malostí" a naservírováním svých občanů Říši na zlatém podnose. Až na výjimky ve vojenském zpravodajství nebylo učiněno nic pro to aby se důležité materiály nedostaly do rukou okupantů. To b ylo děsivé selhání předznamenající další selhávání v budoucnu. Ale to je jen "že". Třeba se pídit po "proč". Co je příčinou takové kultury, politiky, hospodaření. Jací lidé, jaké zájmy, jaké ideové koncepty. Nelze vysvětlit jen z toho či onoho vědního oboru. Nutná je syntéza historická, sociologická, národopisná, psychologická, ekonomická, biologická, hledání příčin obecných i zvláštních. Třeba proč (nejen)tento národ nemá vůdčí elitu, která by byla příkladem občanských ctností.

Kopretina řekl(a)...

Ano, když někteří ateisté hnědnou (chraň Bůh, většina z nás Čechů jsme slušní lidé!), tak to není tal hrozné, když nacismus proniká do křesťanství, nacismus církevního kléru (Semín, Petřík a spol.), Institut sv. Josefa, to je něco..."S Židy nesdílíme nic, ani Starý zákon...!". To, že nacismus proniká do křesťanských církví, nejen do katolické církve je ostuda...Josef Tiso... a na prop.sk, pči proti-proudu, to je hnus, nad hnus, kleronacismus...luďáci...A i ten manifest DOST, je psaný "vyznávám anticko-křesťanské hodnoty..."ani zmínka o Židech a jejich úctyhodném přínosu pro naši Západní civilizaci...Nikdy bych nepodepsala manifest DOST, ruce by mi upadly a propadala bych se studem...

informace řekl(a)...

Šamane,
nemyslela jsem si, že jste takový pesimista.
Ať se na Čechy díváte z jakékoliv perspektivy, dlouhé historické nebo dnešní, musíte uznat že je to velký malý národ. Přetrval tisíciletí, i když byl pod nátlakem silnějších sousedů, zachoval si svůj jazyk, chatakter, vydobyl si svou nezávislost. A to přes to, že ho dějinné události kolikrát převálcovaly.
Národ nemá teď vůdčí elitu? A který z malých nebo velkých národů ji má? Mají jen obratné politiky ale žádná světla morálních ctností. Česká politika je vrtkavá, každý myslí jen na svůj prospěch a na národní věc kašle? A není to tak náhodou všude? Všude jsou jen lidi a ne andělé a dovolují si to, co jim není výslovně zamezeno.
Národ se dokázal vždy vzchopit z porážky, z porobení, povstal k novému životu. A měl v dějinách velké osobnosti, jako Masaryk a Beneš, kterých si vážím, ať si o nich říkají cokoliv.
Nyní, po pádu komunizmu je Česko malý ale prosperující stát na rozdíl od jiných států sovětského bloku a na rozdíl od samotného Ruska.
Nač si tedy stěžujete? Jste na zemi a ne v oblacích na nebi.

STK řekl(a)...

Evropa hnědne, Evropa hnědne...

Možná. Ptejme se ale proč? Co způsobilo tenhle trend, který ale já tak moc nepozoruji - možná proto, že jsem fašoun jak vyšitý (??). Hodně se o tom píše, natáčejí reporty ale procentuálně je to jev myslím dost zanedbatelný. A za fašizující bývají často vydávány i obyčené akce "občanské sebeobrany".

Každá akce je obvykle reakcí na něco jiného. A pokud vidíme, že se leckde vytrvale míchá rudá se zelenou, tak se netřeba divit. Zkuste si to s vodovkama - tady mísení barev a mísení politických postojů dopadá stejně. Zajímavější je zamyslet se nad tím, kdo je míchá. Protože oba tyto politické směry by měly být pricipiálně neslučitelné. A přesto postupují velmi často ve shodě.
Místo diskuze a střetu názorů to ve společnosti končívá stejně, jako tady, v naší virtuální hospodě. Když má někdo jiný názor než já, tak jej napadnu osobně, pokusím se ho zesměšnit a pak už jej zesměšňuji preventivně. Problémem je, že zrovna takoví "psavci" mají opravdu moře času na zaplňování či spíše zaplevelování diskuzí téměř o čemkoliv.

A to je to, co se mi tady nelíbí a proč začínám s návštěvami zdejší Hospůdky šetřit. Uvažuji o založení jiné hospůdky, kde by takoví hosté nebyli vítáni*. Prostě žádná bezbřehá svoboda. Připouštět jiné názory - jistě, ale vyeliminovat nesnášenlivé diskutéry, kteří útočí na ne na názor, ale na jeho nositele. Účastnit se diskuzí na webu, případně napsat článeček je přece zábava, možná někdy i poučení, tříbení názorů. Ale k tomu opravdu nepotřebuji sto i vícekrát číst tutéž formičku, která, myslím, nejen mi už připadá otravná jak TV reklama. (Ale na TV se dívám zřídka.)
Budu pokračovat...

STK řekl(a)...

pokračuji:

A v reálném světě je to analogické, i když trochu jiné a "hustší". Když někdo přijde s nápadem udělat něco tak, že mi to nějakým způsobem hatí plány**, hned vyrazí do boje mí "čmuchací psi demokracie" - zaplacená nebo jinak spřátelená média a pofiderní detektivní agentury a na zmíněnou osobu už něco vyhrabou. Někdy se vyhrabává i preventivně - ještě mi nic neprovedl, alemohl by - aby každý měl něco na toho druhého. Nikdo přece není dokonalý, jak pravil jeden filmový milionář. A když nic kloudného nevyhrabou, tak si vymyslí. A vhodí to "do placu". Lejno, které na napadeném ulpí, ať už zveličené, nebo vymyšlené od samého počátku, už nikdy nikdo dokonale nesmyje. Ani soud, ani vynucená "oprava" či omluva v tisku. Protože Hobiti z Kotlinky i odjinud vyznávají úsloví "Na každém šprochu pravdy trochu!"
A není třeba se jim divit. V té džungli polopravd, lží a mystifikací se dá vyznat jenom tehdy, když problém dopodrobna znáte a navíc máte aktuální zprávy od "očitých svědků". Když pak odkrýváte jednotlivé vrstvy lží a vidíte (nebo si domýšlíte) příčiny těch mystifikaci a jejich účel musíte konstatovat, že se sice můžete dostat k pravdě blíž používáním toho, co máte mezi ušima (výraz "vlastní hlavou" dost vydrážďuje posměváčky), ale k úplné pravdě se dostat nelze - pravda je vždy jaksi z principu subjektivní***. Ale zjištěné skutečnosti často stačí k docela slušném znechucení. Je to stejné, jako když odklopíte kámen - těch podivných tvorečků a jejich hemživé snažení v tom jejich tmavém a vlhkém světě...


*/ opatření zvané BAN je kupodivu pro značnou část neslušných diskutéru hodně léčivé. Když nepomůže dočasný, zadá se do systému BAN doživotní. Některé blogy by bez tohoto opatření skončily podobně jako diskuze na i-dnes. Žumpa pro ulevování anonymů.

**/ souboje velkých firem nebo lidí o lukrativní místa či zakázky. Hodně nechutné, zažil jsem jen trošku, ale stačilo mi to. Když si na to vzpomenu, chce se mi blinkat.

***/ I vědecké teorie podléhají revolučním změnám. Za mého dětství byl celý Vesmír naplněn nezjistitelnou látkou - etérem. Tou se šířilo světlo a radiovlny. Pak se vědci dohodli, že je vesmír prázdný. Ale už opět uvažují o temné hmotě a temné energii - nějak jim totiž nesedí výpočty spojené s expanzí vesmíru. Bůhví, čím bude světový prostor naplněn za dalších 50 let. Třeba se zjistí, že jinde platí jiné fyzikální zákony - tak jak Einsteinovy teorie pobořily Euklidovskou fyziku.

STK řekl(a)...

Informace,
říkám to krajně nerad, ale Šaman má vlastně pravdu. Jsme už příliš staří na to, aby nám společnost dokázala vykecat moc velkou díru do hlavy. Á propos, víte, jak se bude jmenovat budoucí vládce Evropy? Merkozy!
Tak, jak jsem po letité rezignaci na okolní "politiku" začal v průběhu roku 1987 něco čuchat ve vzduchu a znovu začal po večerech poslouchat "štvavé stanice", tak teď brouzdám po www a snažím se odhadnout, kdo píše pravdu a kdo je "hloupý" nebo "navedený". Překladač "vod Gůgla" mi občas pomůže, ale virtuální svět je nepředstavitelně obrovský a plný agresívních reklam - těch obchodních i těch politických.
Čekal jsem, že tady si pokecáme o "záležitostech vesmíru a blízkého okolí", občas se o něco pohádáme - ale je tu [autocenzura], takže jednoho přejde chuť na jakoukoliv diskuzi - což je, pokud popustím uzdu svému stihomanu, možná účel hry.

Dobrou noc přeji!

Schumacher řekl(a)...

STK, jestli to není tím, že i ve společnosti i obecně platí Paretovo pravidlo 80/20. Netřeba nechat cloumat uraženectví svým majestátem, stačí nastavit štít a břitkým mečem humoru útok odrazit. Což novinky, tam hlas lidu tradičně duní temně. Ale té ssedliny na Hospodářkách, které jako celek šly do háje podbízejíce se všeobecnému vkusu v duchu, že každý abonent dobrý, umí-li alespoň číst...

Harpyje řekl(a)...

Božínku, ...

STK řekl(a)...

Ale jistě, pravdu díte příteli Schumachere.
Uraženosti není, jen to znechucení.
Protože: Aby bylo-lze někoho urazit, tak si urážený musí urážejícího alespoň elementárně považovat, víme?
TV reklama je podobná záležitost. Jen otravuje svou blbostí a vlezlostí. Je proto vhodné vypnout TV.
=============
To lejno Vás Schumachere tehdy taky nijak osobně neuráželo - ale smrdělo, že?
Ale ani pomocí sebelepšího humoru to hovno z boty neseškrábnete.
Maximálně "to celé" můžete s humorem brát.

informace řekl(a)...

Vážení,
lítáte moc fantazií po vesmíru a pak se vám zdá všechno na zemi fádní nebo dokonce hnusné a nesnesitelné.
Pořád hlavou v oblacích anebo na zemi jako skuhravé Kasandry.
Mám s vámi skutečně málo co společného.

Větší vlastenec řekl(a)...

Josef Kainar : Schůze před průvodem

Soudruzi, zahajuji
tuto dnešní báseň.
Já ze své čestné
funkce literáta
vítám k nám slunce
z rozdělovny zlata,
i s jeho paprsky,
s našimi devizkami,
vítám zde včely
provádějící sbér,
vítám dál strom,
co ze všech atmosfér
žene svou mízu
do výroby květů.
Vítám i pupen,
který se má k světu,
vítám podléšky
i s konvalinkami,
vítám zasloužilé
pěvce skřivany,
vítám celé jaro,
jež se dostavilo
do této básně.
Máji, práci čest!
Soudruzi,
to jaro letošní je naše.
Je naše z gruntu,
z hloubi od kořenů
až k nebi, na němž
dýmy továren
kreslí stoupající
křivku výkonnosti.
Je tolik naše,
že už možná zítra
(to zítra - na nás
závisí)
řekne v parku matka
děcku, které pláče:
- Na, tu máš hrom,
a zahřmi si, -
je naše tak,
že za rok, za dva roky
odemknem ráno
srdce jako dům,
a už je nezavřeme.
Kdo si zavzpomíná
na sebe z včerejška,
na toho dýchne plíseň
jakýchsi omylů,
nu, zkrátka - muzeum. -

...
Uprostřed věku
socialismus.
Uprostřed jara
máj.
V máji už kvetou
zahrady a luka
a v máji kvetou
naše tábory.
Londýnská kukačka
z daleka, marně kuká.
Tož, u nás nesnese.
Tož, mluví hladcí páni,
do éteru
jak po lese.
U nás zní jiná řeč,
řeč lidu zpátky k lidu!

...
Až dozní dnes,
až horké dlaně zchladnou,
pak poslechněte:
někdo tleská dál!
To rudý prapor
tleskat nepřestal.
Ať jeho plátno,
vzácnou krví prané,
nikdy už tleskat
nepřestane!
Soudruzi,
je těsně před průvodem.
A nová stránka dějin
začíná.
Proto já ukončuji
naši dnešní báseň.



Předseda přípravného výboru nového Svazu českých spisovatelů, soudruh Josef Kainar, zesnul v Leninu právě před čtyřiceti roky - 16.listopadu 1971.
Čest a sláva padlým revolucionářům !

A.S. Pergill řekl(a)...

To srovnání Háchy a Dubčeka dost kulhá: Dubček byl partajní funkcionář a nikdy nedokázal překročit svůj stín. Hácha se dokázal přeorientovat z ryzího a od politiky odtrženého právníka na prakticky orientovaného politika. Neoddiskutovatelným faktem je, že dokázal velice rychle zkonsolidovat "druhou republiku" takovým způsobem, že ani při úděsných hospodářských ztrátách, přetětí hlavních komunikací záborem ryze českých území (atd.) nedošlo k jejímu hospodářskému zhroucení. Hitler se sílící "druhé republiky" natolik bál, že ji zlikvidoval v rámci přípravy na další válku, bez ohledu za garance její samostatnosti, které podepsal v Mnichově.
15. březen byl v podstatě "Háchův gambit", protože republiku zabral Hitler naprosto protiprávně a zlikvidoval tím platnost Mnichovské dohody. Tohle významně pomohlo Benešovi při jednání o obnovení ČSR v předmnichovských hranicích. Němci na zbylém území a také ti, co tam nalezli z "říše", získali v podstatě statut hodně přerostlé zločinecké tlupy a po válce neexistoval žádný právní důvod k tomu, aby se s nimi jako s dopadenými zločinci nakládalo (mohli být např. popraveni za zradu všichni protektorátní Němci, kteří šli do Wermachtu a dalších německých ozbrojených složek) - tuhle možnost, bohužel, Beneš nevyužil, možná z důvodu animozity, kterou vůči Háchovi pociťoval.

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane, pochopitelně, plácáte nesmysly:

Animozita proti Romům: Je dána jednoznačně jejich kriminalitou (když si vyřizovali české občanství Romové rození na Slovensku, tak se ukázalo, že téměř neexistuje dospělý Rom s čistým trestním rejstříkem, takže museli dostat výjimku ze zákona "abychom nebyli rasisti"). Dalším problémem je jejich styl života, který silně obtěžuje okolí: Když boucháte 8 a víc hodin denně a v noci vás ruší ožralý řev těch, na jejichž sociální dávky vám seberou skoro polovinu výplaty, tak dříve nebo později začnete být "rasista" (a pokud ne, jste tu špatně, měl byste pět spolu s ostatními anděly na kůrech nebeských).

Animozita proti muslimům pramení jednoznačně z toho, co dělají jejich souvěrci v zemích, kde mají vyšší procento obyvatel. Nikdo nestojí o to, aby se u nás objevoval muslimský teror, jako v zemích, kde dosáhli kolem 5% podílu obyvatel nebo se tu zaváděly prvky šaríje jako v zemích, kde dosáhli přibližně 20% podílu. Případně je animozita vůči nim akcentována tím, že multikulturalisté lezením této (ale i předchozí) etnické skupině do konečníku v podstatě likvidují demokracii (protože demokracie stojí a leží na rovnosti občanů před zákonem, a to bez výjimek).

Vůči Vietnamcům (a dalším národům) se vyhrocují jen opravdoví rasisté, kterých je v populaci zlomek procenta a jejich podpora zbytkem populace je mizivá.

A.S. Pergill řekl(a)...

A na vzplanutí antisemitismu za "druhé republiky" se významně podílel fakt, že řada Židů se prohlašovala za Němce a aktivně se podílela na rozbíjení republiky (včetně účasti na desinformační kampani v zemích "mnichovanů") (viz také přísloví "poturčenec horší Turka"). Někteří se patrně domnívali, že získáním dostatečných zásluh získají "pardon" nad svými "nevhodnými" předky a zachovají si majetky.
Že Šamanova rodina se takto nechovala, ji zcela jistě ctí, ale, bohužel, jiné židovské rodiny se chovaly zcela opačně.
Svou roli sehrála i skutečnost, že demokratické síly byly Mnichovem zaskočeny a nedokázaly se zorientovat.

A.S. Pergill řekl(a)...

Možná ještě k tomu předání dokumentace, vězňů apod.
1. Nikdo neměl představu o zločinnosti a brutalitě nacistického režimu.
I např. v případě toho tábora v Letech měl zřejmě velitel představu, že osazenstvo bude "mimo dohled" nacistů.
2. Zde se dá mluvit o chybě demokratických politiků, a to jak Beneše, tak i Háchy (a, pochopitelně, i jejich spolupracovníků). Oni se honili za jakousi chimérou "právní kontinuity" (služební přísaha první republice formálně platila i pro protektorát atd.).
Tohle ale, bohužel, platí pro demokratické (ale i nedemokratické) politiky obecně: Nejsou s to natvrdo říct: "Selhali jsme a režim, který nastupuje, nemá s tím naším absolutně nic společného". Tedy něco na způsob známého "Loď je ztracena, zachraň se kdo můžeš", kterýmžto prohlášením kapitán vyvazuje v beznadějné situaci zaměstnance z kázně. Politici jsou naopak s to pronásledovat a trestat ty, kdo proti novému režimu aktivně bojují.
Je tady jednoznačnou chybou Beneše a do jisté míry i Háchy, že nevydali rozkaz k likvidaci policejních kartoték, propuštění vězňů apod. Nicméně jednali způsobem pro politiky obvyklým.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> ASP: "Vůči Vietnamcům (a dalším národům) se vyhrocují jen opravdoví rasisté"

Slovo "rasisté" je zde použito jako nadávka, nebo je to jen běžný politicko - filosofický blábol a mlžení pojmů? Pokud někomu vadí třeba ruská a/nebo německá menšina, tak je přece zcela absurdní ho označit za rasistu.

žibřid řekl(a)...

Ad Zdeněk Žíkovecký:
Zkuste to, prosím, trochu rozvést. Dělí se lidstvo do ras? Do kolika? Bylo by možné hovořit při nenávisti k Vietnamcům už o rasismu? Mohli Němci hovořit o své rase vyhraněně k například Slovanům?

Schumacher řekl(a)...

STK no však. Proto svoji hovnivou nehodu s potěšením vyprávím k potěšení ostatních. Na TV až na výjimky již několik let nedívám. Jako by nebyla.

Pergill to zas ošklivě schytá, neb osvědčeným platidlem za nepříjemnou pravdu je kopanec do zadele. Co se týče Židů, je to ošajstlich citlivé téma, ale když už to Pergill nakousnul, domnívám se, že mezi těmi z nich stěžujícími si v Evropě na ohrožení islámem je nezanedbatelný počet angažovaných multikulturalistů. Chápu příčiny i důvody toho snažení, chápu, že v pestré multikulturní mnohomenšinové a málovětšinové společnosti, ve které jsou jedněmi z mnoha, se cítí bezpečněji, jenže vypadá to, i podle jejich reakcí, že jim výsledky jejich úsilí přerůstají přes hlavu. Cítí se ohroženi růztem extremistických "pravicových" hnutí, současně se cítí být ohroženi militantnám islámem. Proto ve snaze oslabit vliv jedněch i druhých, staví se na obranu "umírněných" muslimů. I to má svoji logiku. jenže jen do času, než jejich vliv natolik posílí, že odloží svoji umírněnost. A co potom ? Kromě toho, islám na rozdíl od judaismu je "misijním" univerzálním náboženstvím získávající souvěrce bez ohledu na etnicitu. Proti tomu jsou Židé ve strategické nevýhodě a mohou získávat jen nečené sympatizující a užívat své zdatnosti projevující se vlivem v ekonomice a v médiích. Otázka je jak dlouho tato strategie může být účinná. Jak dlouho může kvalita odolávat kvantitě. Nejen jinde ve světě, ale především v Izraeli, kde demografický vývoj je jednoznačně v jejich neprospěch. Dokud se toto nezmění, je vysoce pravděpodobné, že se ve vlastní zemi stanou menšinou tak jako jinde. Z toho, co by mohlo změnit poměr sil, mě napadá jedině válka. A pokud válka tak taková, která by většinou světa byla považována za "spravedlivou". O čemž lze pochybovat při zdrženlivosti Číny, Indie a pravděpodobně i Ruska a při globálním počtu muslimů.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Ž: "Zkuste to trochu rozvést."

Stručně řečeno, rasista posuzuje lidi podle toho, jak vypadají, zatímco nacionalista podle toho, jakým jazykem mluví. K tomuto zjednodušenému popisu je ovšem třeba připojit několik poznámek:
1) Množiny rasistů a nacionalistů samozřejmě nejsou disjunktní, a navíc se kromě rasismu a nacionalismu vyskytuje i náboženský a politický aktivismus. To však neznamená, že bychom mohli tyto pojmy libovolně zaměňovat.
Čistý rasista by za svoje lidi považoval například všechny modrooké blonďáky (případně s patřičnými hrbolky na lebce), bez ohledu na to, zda mluví německy, česky nebo hebrejsky. Naopak čistý nacionalista by považoval za svoje lidi všechny lidi mluvící plynně například německy, bez ohledu vzhled, náboženství a politické názory.
2) Je třeba rozlišovat mezi nacionalismem a národovectvím (které je obvykle nepřesně označováno jako vlastenectví.) Nacionalista zastává názor, že jeho národ je lepší než ostatní a ty je tedy třeba zotročit / deportovat / v extrémním případě vyhubit. Národovec zastává názor, že jeho národ není horší než ostatní a má tedy právo (a povinnost ke svým předkům a potomkům) se bránit tomu, aby byl zotročen / deportován / vyhuben.
Podobné rozlišení by bylo třeba činit i u rasismu, ale tam odpovídající positivní termín asi neexistuje.

Anonymní řekl(a)...

Pletete se nacionalista se nanadřezuje nad ostatní národy.Být nacionalistou přeci není žádná ostuda.Dejte si pozor na ty co naše přesvědčení budou uměle spojovat s nacismem.
Také se zamysleme nad tím co pro nás 17 listopad znamená.Jsem hrdý na to že zítra půjdu na schromáždění DSSS.Už z morálně lidského hlediska je to v pořádku.Kdo to procítí srdcem tak pochopí že půda z české země má mnohokrát pro nás vědší hodnotu než půda ze země jiné.

Schumacher řekl(a)...

Anonymní s potěšením konstatuji, že naše diskusní fórum se obohatilo o další exemplář. Vítejte. To je přece jasné, že půda z české země má větší hodnotu než půda ze země jiné. Dá rozum, že při srovnatelné bonitě. Doprava není zadarmo a i substrát z Hornbachu se prodraží. Co se týče pojmosloví, mezi národním a nacionálním není žádný rozdíl, jsou to různojazyčná synonyma. Stejně internacionální a mezinárodní. To, že si někdo vypůjčí slovo pro nějaký svůj záměr nic nemění na jeho původním významu. Byť s tím jsou občas problémy jako například s pěkným českým slovem "soudruh" užívaných například ve starších překladech verneovek. No nic, trochu jsem se intelektualisticky zaběhnul.
Mám Vás nazývat Vaše Ozubenosti, Velkoozubenosti, Vyskoozubenosti nebo Veleozubenosti ? Račte si vybrat, možností je mnoho.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ještě je nutno poznamenati, že obyčejná půda se mění v Posvátnou Půdu Vlasti pouhým dotekem nohy nás Čechů resp. Rusů.

Nazdar !

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Sch.: "mezi národním a nacionálním není žádný rozdíl, jsou to různojazyčná synonyma. Stejně internacionální a mezinárodní."

A podle vás "domeček" a "hajzl" jsou také zcela rovnocenná synonyma? :-) Podle mého názoru v češtině tam, kde existuje jak domácí tak přejatý výraz, lze často volbou přejatého výrazu vyjádřit negativní postoj, zatímco domácí výraz má odstín neutrální nebo positivní; i když jsem si vědom toho, že v mnoha případech takový konsensus není všeobecný a můze vést ke kontroverzím, jako když nedávno byli úchylové uraženi označením za devianty.

žibřid řekl(a)...

Ad ZŽ:
Takže pokud by někomu vadila třeba německá nebo ruská menšina, byl by nacionalista, nikoli rasista. Ovšem vadila-li by někomu menšina vietnamská, jen tak bez dalšího bychom nepoznali zda jde o rasistu nebo nacionalistu a ASP tedy psal relevantní úvahu.

Anonymní řekl(a)...

-pouze pro rozlišení těch anonymních bych navrhoval tuto sortu řádně rozlišit.Tak,aby psal anonym např.č.1,2,3.
-opravdu se mi zdá být tento postup žádoucí,neb takto jsou tyto názorové výkvěty slučovány na jednu osobu.

-toliko můj názor,jsem se dnes neposral.

Schumacher řekl(a)...

ZŽ nejsem až tak vzdělán abych věděl, že "domeček" je český ekvivalent cizojazyčného substantiva "hajzl", leč domnívám se, že tomu tak není. Ostatně pokud to má být pojmenování hygienického zařízení, užívám slova "záchod". Ono užitečné zařízení již drahně let bývá organickou součástí obytných prostor a nachází se nikoli v budce u hnojiště leč v komůrce k tomu určené. Mám nějaké povědomí, že "hajzl" pochází z německého "Haisel" což byl jakýsi dareba. Nejsem nakloněn příliš volnému a neadekvátnímu užívání pojmů. Vede to k matení jazyka, k obtížím v dorozumívání a všeobecně ke špatnému myšlení.

Schumacher řekl(a)...

Ostatně soudím, že toto matení pojmů a nalévání cizorodého obsahu do nich je součástí "newspeaku" jehož účelem, kromě činění se zajímavým a učeným, je zakrývání skutečného stavu věcí a manipulace s lidmi.

žibřid řekl(a)...

Krom toho cizojazyčným ekvivalentem záchodu je spíše toaleta. A zní vznešeněji, nikoli vulgárněji, než záchod.

Schumachere, poslední větu tesat do kamene!

žibřid řekl(a)...

Obě Vaše poslední věty:-)

Schumacher řekl(a)...

Anonymní, třebaže nevím který, jestli předešlý či nový dělnicky ozubený, rač se nehněvat poznat to není, já se dnes také neposral, neb jsem ráno odložil do porcelánu.

Schumacher řekl(a)...

A pan plechovka mi příznačně předložil písmenka "NESSER"...

Schumacher řekl(a)...

Už sháním majzlik....Tahle hra s pojmy je příznačná pro "humanities", absolventy "parazitních studií", politické manipulátory, a podobné zjevy. V přírodních vědách se nehraje. Doporučuji pohádkovou knížku "Jasmínek v zemi lhářů".

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Ovšem vadila-li by někomu menšina vietnamská, jen tak bez dalšího bychom nepoznali zda jde o rasistu nebo nacionalistu

Vzhledem k tomu, že podle vzhledu lze odhadnout, že se jedná o Vietnamce ještě dříve než začne brebentit "Neumim čésky,"
tak zde jsou skutečně obě tyto (a i jiné) možnosti.

> a ASP tedy psal relevantní úvahu.

???

ASP přece psal: "Vůči Vietnamcům (a dalším národům) se vyhrocují _jen_ opravdoví rasisté"

Stačí tedy nalézt aspoň jednoho člověka, který tady Vietnamce nechce, aniž by byl rasistou, a ASPův výrok je vyvrácen. A jestliže píše "a dalším národům" (nikoliv rasám!), tak jaký jiný neevropský národ, který by tudíž významně koreloval se vzhledem, aby vůbec existovala možnost, že ho tady někdo nechce z rasových důvodů, tady je? Ostatní významné menšiny jsou přece z okolních států.

Schumacher řekl(a)...

VV chválím odlehčení debaty o chvilku angažované oezie. Také něco přihazuji.

Šumavské pastorále

Raníčko mlhavé na blatech bludičky
Kam oko dohlédne ztrácí se chodníčky
Kam oko dohlédne zem stříbrem se odívá
Poň bosá děvečka pro chleba chodívá

Pro chleba krajíček tenký jak pavučí
Za těžkou robotu v cizáckém područí
V chatrné sukničce vlásky jak uzlíček
Pověz mi děvečko kde je tvůj hošíček

Hošíček za horou za horou dalekou
Páni mu slíbili košilku bělostnou
Košilku bělostnou s radostí ve tváři
Až si svou děvečku povede k oltáři

Na bílé košilce červenou růžičku
V barevném kabátě po boku šavličku
Pospěš si děvečko už hrají mu dudáci
Hosté se scházejí vždyť jsou to vojáci

Za horou dalekou den se už vytrácí
Košilka bělostná růžičkou krvácí
Pospěš si děvečko slyš trubky volání
Kůň vraný s hošíčkem po poli uhání

Marné je volání
Nejede pro tebe
Nese ho ke hvězdám
Nese ho do nebe

informace řekl(a)...

Schumachere,
neztrácejte zbytečně čas s minus habentes a přečtěte si raději tohle. Jeden čláek je ve francouzštině - aktuálnější, druhý v angličtině - starší.

agoravox.tv/actualites/economie/article/le-systeme-goldman-sachs-32428
Le système Goldman Sachs décortiqué

keeptalkinggreece.com/2011/11/15/le-monde-draghi-monti-papademos-what-do-they-have-in-common/


Dolpňte si u obou http://www.

Co tomu říkáte?

Anonymní řekl(a)...

-dle mého úsudku v případě t.zv.Schumachera se jedná o tolerovaného,naivního blba,chovaného pro ůčel zachování dotací.
-proč zde figuruje pod smyšleným jménem.
-proč zde vůbec existuje.

Schumacher řekl(a)...

Informace, přelouskal v angličtině, mám takový nepříjemný pocit, že jsem nedávno četl prohlášení někoho z Česka, kdo dělá pro Goldmanny a tuze se mi to nelíbilo. Nedělá pro ně Dlouhý ? Říkal něco v tom smyslu, že bychom bez problémů snesli ještě větší zadlužení. Velmi mě to nadzvihlo. Dluhy jsou nástrojem ovládání. Na Goldmany a jejich propojení s politiky by bylo dobré kouknout, rozklíčovat a klepnout je přes pazoury dokud není pozdě. Pro Řecko je pozdě, pro Itálii je už možná také pozdě. Hospodářství EU sice na tom není skvěle, ale rozhodně ne tak špatně, jak lze soudit z "finanční" krize. Pokládám otázku, zda tato krize není uměle forsírována aby klesla cena lukrativních aktiv a ve výprodeji byly "za hubičku". Něco jako dotlačení solventního dlužníka k bankrotu a k levnému nákupu jeho majetku. Ne sice přesně, ale trochu jako styl "justiční mafie Berka a spol." jenže ve velkém.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Obuvník: nejsem až tak vzdělán abych věděl, že "domeček" je český ekvivalent cizojazyčného substantiva "hajzl", leč domnívám se, že tomu tak není.

Nemám teď při ruce německý etymologický slovník, ale při letmém nahlédnití do Wikipedie se zdá že "Häusl" se používá pouze v Rakousku a Bavorsku, nikoliv ve spisovné němčině. Nicméně to očividně pochází z Häuslein, což je zdrobnělina od Haus "dům".

> Mám nějaké povědomí, že "hajzl" pochází z německého "Haisel" což byl jakýsi dareba.

A nepletete si hajzla a grázlem? :-)

> Nejsem nakloněn příliš volnému a neadekvátnímu užívání pojmů. Vede to k matení jazyka, k obtížím v dorozumívání a všeobecně ke špatnému myšlení.

Ano, přesně tak.

Anonymní řekl(a)...

-jsem pánové věru zvědav,jak dál si povedete ve svém dialogu.Já bych upřesnil : 2 čuráci spl achují záchod obouručně.

Schumacher řekl(a)...

Děkuji Vaše anonymní velkoozubenosti. Myslím, že podle obsahu Vašich příspěvků nebude činit obtíž Vás odlišit od jiného anonymního. Je pro mě potěšující, že mne zatím považujete jen za tolerovaného naivního blba a ne za třídního nepřítele či dokoncza za rasově méněcenného. I když nečiním si iluzí, že s takovými jako jsem já ihned po Vašem vítězství naložíte osvědčeným způsobem. Avšak nemíním stahovat kalhoty před brodem a soudím, že na cestu komínem je ještě brzy. Co se týče věcných dotazů, tak Schumacher zde figuruje alespoň pod nějakým jménem tak jako většina ostatních. Až na pána tohoto blogu s odkrytým hledím. Má to své rozumné důvody jak vidno, například právě kvůli některým anonymním. Co se týče jeho existence zde a nejen zde ale i tak vůbec, je to proto, že existence zde a tak vůbec ho baví. Kdyby ho nebavila tak by tu a jinde neexistoval. Gratuluji Vám k Vašemu úsudku a jasnosti myšlenek. Budete zářící hvězdou zítřejších oslav. Nezapomeňte si naleštit obuv. Případně též pleš. Ať v průvodu neuděláte ostudu.

informace řekl(a)...

Schumachere,
nechte být ty minus habentes.
Je to Dlouhý, našla jsem to v jednom článku, kde psali právě o Goldman Sachs boys v Evropě.
Oni se v EU měli rozhodnout dřív. Pořád se dohodují, dělají prohlášení, ale spekulanti na to kašlou. A teď to bude trvat půl druhého měsíce než ta opatření, odhlasovaná EUparlamentem vejdou v platnost.
Itálie zatím má dost fondů, není insolventní a ani nepotřebuje půjčky, ale pod tímto nátlakem to dlouho nevydrží. A začínají tlačit na Francii, podívejte se, spread jim jde už nahoru.

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Šaman řekl(a)...

Ad ASP 7:20: "řada Židů se prohlašovala za Němce a aktivně se podílela na rozbíjení republiky (včetně účasti na desinformační kampani v zemích "mnichovanů") .

Prosím o konkrétní jména. Tentokrát je nebudu hledat, jako jsem hledal doklady k židovskému vraždění pokřtěných židů. A nenašel!

Žádám konkrétní jména, konkrétní citace, konkrétní dokumenty. (Nikoli protokoly sionských mudrců, Nerudovy spisky, ani že jste si to jako dítě přečetl v jednom kostele nebo Vám to řekl pan falář.) Dokud je nepředložíte k diskusi, už toto svoje nepodložené tvrzení neopakujte, prosím. Jo a -taky neberu "kolaboranstkou politiku" v Terezíně, kdy židi spolupracovali s Němci při potěmkinovské návštěvě Červeného kříže.

Ve druhé republice se stalo, že tátovi řekli Pražáci (jako vyhnanému Liberečákovi): "Kvůli vám jsme přišli o pohraničí. To jste se nemohli s Němci domluvit?" Takže nezapomeňte zmínit rozbíječskou skupinu české menšiny na "německém území".

Za zábor mohli také levičáci (třeba Osvobozené divadlo a Karel Čapek - provokovali pana Hitlera). Podle českých naci... No a Židi, samozřejmě, taky, takže je jenom spravedlivé, že byla první druhá republika antisemitská.

BTW: V zahraniční čs. armádě byla polovička Židů, ze začátku i víc. směrná čísla.

Šaman řekl(a)...

Ad anonymní 16.11.2011 18:41
"Co s tím uděláš."

Smažu.

Schumacher řekl(a)...

ZŽ to je zajímavé. Grázl je od Grasela. Což byl grázl. S tím domečkem to je možné, ale s takovým označením kadibudky jsem se nesetkal. Možná, že je to užívané místní či krajové označení.Nebo jako brněnský "hantec". Podobně jako jihočeské "syfón" pro sodovku nebo "jahody" pro borůvky. Jako kluk myslel, že příbuzenstvo říká, že půjdeme na jahody, a ony to byly borůvky. Rozlišovali tak že první červené, druhé černé.

Co se týče exposé Anonymního ozubeného, cituji "2 čuráci splachují záchod obouručně", asi se mi nedostává imaginace k pochopení hloubky té myšlenky, za předpokladu, ovšem, že v tom výroku je nějaká obsažena. Jistě se mnou budete souhlasit, že doslovný výkad nedává smysl. Pohlavní úd, jak lze dovodit, že byl míněn, nemá končetin. Z toho plyne, že musíme užít jiného výkladu, podle kterého jde o pejorativní označení nějaké osoby, v konkrétním případě dvou osob. Mám za to, že na základě lexikální frekvence sice poněkud sporého projevu lze usoudit, že autor vládne omezenou slovní zásobou charakteristickou pro jeho sociální zařazení. Takoví jedinci, vzpomínám na nabiječe tanku Gejzu Ščuku, však dokáží překvapit dovedností s jakou využívají omezenou slovní zásobu. Napríklad jmenovaný dokázal vyjádřit mnohé potřebné jen za užití "basmek, kokot, jebat" doplněných vhodnými předponami. Domnívám se, že Anonymní velkoozubenost by mohl být podobným případem, i když je s podivem jak si osvojil užívání počítače a internetu. Ale víme, že základní dovednost, třebaže ve velmi zjednodušené a přizpůsobené formě jsou schopni osvojit si zvláště nadaní jedinci z řad lidoopů a v některých případech užívat v komunikaci až několik set slov, spojovat je v logické celky a k označené věcí vytvářet na jeich základě i slova nová. Avšak poněkud jsem odbočil. Ze zmínky o obouručním splachování záchodu můžeme dovodit, že Anonymní velkoozubenost namísto splachovacího zařízení užívá vědra nebo lopaty v případě suchého záchodu. Je zde i další možnost a to, že v důsledku své chabé tělesné konstituce je nucen obsluhovat splachovací zařízení obouruč, případně i za pomoci další obdobně disponované osoby. Další záěvěry budeme moci učinit na základě analýzy jeho dalšího předpokládaného projevu.

Šaman řekl(a)...

Sch., prosím nereagovat na anonyma úda. Pak ho nemůžu mazat.

Schumacher řekl(a)...

Šamane, oceňuji lapidární přístup doprovázaný lakonickýou odpovědí, ale je škoda cenného studijního materiálu. Ještě bych tu toho exota nechal na pozorování. Škoda, že to nelze zjistit, ale zajímalo by mě, nakolik jeho verbální projev koresponduje s psaným. Především výslovnost. Na základě jisté praxe totiž předpokládám, že bude spíše hrdelní než patrová. A jistá zvědavośt co všechno by z něho vypadlo. Ta lakonická jednoslovná odpověď "smažu" mě pobavila.

Schumacher řekl(a)...

Śamane OK. Nechť je mazán do úplného vymazání.

informace řekl(a)...

Schumachere,
říkám Vám nechte být minus habentes.
Tedˇnabízejí k investici byty v Berlíně. Mají tam směšně nízké ceny, dvoupokojovvý byt 60 čtv.metrů jen 118.000 euro. V Říme by stál třikrát tolik.
Nechcete investovat, nebo se přestěhovat do Berlína? Čtvrť Spandau, jaká asi bude?

Schumacher řekl(a)...

Informace, předpokládám, že Francie to ustojí. Pokud Itálie, bude to tak tak. I když, nejsem úplně v obraze, ale údajně významné zadlužení Itálie je vnitřní, takže vnější pokus o "run" nemusí být úspěšný. EU by to měla vzít jako velmi vážné varování před dalším zadlužováním a naopak je snižovat. Což předpokládám, že některým věřitelům se nebude líbit, mně také banky vnucují nabídky "které se neodmítají", samozřejmě supervýhodné. A unisono zní : půjčůj si, nepřemýšlej a užij si. Jo, tůhle. Z kůže by mě sedřely. Jen bude problém v tom, jak udržet sociální smír a klid mezi lidem zvyklým na nějaký sociální standard a napojených na veřejné finance.

Šaman řekl(a)...

Vážení, zdá se, že jde skutečně o dva anonymy. Jednak sprosťáka a jednak ozubence. I když se zdá, že mají stejný způsob psaní (neodsazování po tečce), liší se.

Na rozdíl od sprosťáka neumí ozubenec česky. "schromáždění DSSS" "vědší hodnotu" jsou tak bezděčné chyby, že si jich člověk na první pohled nevšimne. Sprosťák sice užívá na začátku slov kroužkované "ů", ale zrazují ho drobné podvědomé intelektuální stylistické úchylky typu "ambice analyzovat", "jsem věru zvědav", "figuruje zde"...

Toho by ozubenec nebyl mentálně schopen. I kdyby ta slova slyšel, nedokázal by je napsat správně.

Anonymní sprosťák je proto nebezpečnější. Obvyklí anonymní sprosťáci si jen obecně ulevují, tento, mám podezření, "ůčelově" rozbíjí diskusi. A ulevuje si adresně: možná nadává lidem, čehož se se na jiných debatách, kde je evidován pod svým občanským jménem, neopováží.

Jo a pak taky - jsou to různá ípéčka.

informace řekl(a)...

Schumachere,
šedesát procent italského státního dluhu je v rokou italských bankovních nebo pojišťovacích ústavů,fondů malá část v rukou malých investorů a spořitelů. Zbytek je v cizích rukou.
Řecko do tohle maglajzu dostala Goldman Sachs protože jim nabídla na dluh pojišťovací smlouvy a ty se značně znehodnotily.
Kromě toho má vůči cizím státům kredity, na př. vůči Německu.

informace řekl(a)...

Itálie má kredity vůči Německu.

STK řekl(a)...

Pro Schumachera:

Ano, ty vztahy a poměry sil jste myslím vystihl velmi dobře, ale je tu "naděje", že se určité síly vymknou z pod oficiálního vedení a nastane něco jako "pogrom na muslimy" nebo "noc dlouhých nožů" - i když tenhle termín používám velmi nerad - asociuje mi totiž něco, co nemám na mysli. Ale provedením by taková akce byla spíše "nocí" než "pogromem". Pochopitelně s tichým souhlasem mlčící většiny. To je na takových akcích to nejstrašnější. Změna nálady, změna hodnocení. Všichni najednou, bez rozumného zdůvodnění. A nenamlouvejme si, že Češi nejsou schopni davové hysterie. Já v TV viděl návrat vítězných hokejistů z Nagana. "Kdo neskáče, není Čech!" je dost šílené heslo, známé teď i v Polsku a na Ukrajině. Jak jsem tehdy nezaujatě koukal na obrazovku, v mém chorém mozku se objevovaly prostřihy na shromáždění, na kterých mluvíval veliký Adolf H. Eskadry hysterek.
Ta nálada, ta asociace byla přiš silná. Dokonce jsem pak chvíli uvažoval, že ty dva dokumenty prostříhám mezi sebou - ale pak jsem si uvědomil dvě věci: Jednak bych ten dokument neměl komu nabídnout, jednak nych byl jako autor patrně novináři, kteří tyhle nálady ještě eskalovali předhozen davu - to pro opřípad, že by to přece jenom někdo odvysílal. Internet (You Tube) mě tehdy nenapadl. A ten zdivočelý dav mě občas pronásleduje i v těchto dobách. Muslimové, radující se z následků 11. září v USA, nebo jásající nad úspěšným teroristickým útokem. A vzápětí "umírnění muslimáci", ímánové, kteří se mě snaží přesvědčit o tom, že mohamedáni jsou mírumilovní lidé. A (asi krásné) muslimky, které říkají, že vše, co přikazuje Korán je dobré. Přitom si vždy vzpomenu na ty různé dojičky nebo prodavačky, které před +/- 1/4 stoletím odněkud vytáhli, postavili do ostrého světla před kameru a nechali je deklamovat (často špatně naučené) fráze k mezinárodní situaci, o které ty robečky neměly ani ponětí. S těmi muslimkami je to podbný přípsad. Mozek nejen vymytý, nýbrž i čistě vylízaný. Ale pokud si mohamedáni budou žít po svém na svém, nemám proti tomu vůbec nic. Jenom nechci mohamedánské milice na ulicích Ocelového srdce ani v okolní kotlince.
Budu pokračovat...

STK řekl(a)...

Pokračuji:
K Pergillovi: Já nevím, odkud čerpá své pravdy, ale až příliš často s ním musím souhlasit - snad až na "židovskou otázku" kde moje rodina i já sám máme odlišné zkušenosti. Ale opravdu nemám ani aprobaci ani čas se probírat v historických pramenech, abych se dobral aspoň částečné pravdy, jak to bylo. Pokud by to záleželo na mě, nechal bych minulost - když ne tvrdě spát, tak aspoň v poklidu dřímat.

Malinký úkrok stranou: Kdysi za protektorátu si židovská rodina z domu, kde bydleli i naši schovala svůj majetek právě u nich. Domnívali se totiž, že se brzo z koncentráku vrátí. Je zajímavé, že si to schovali u dědy s polským jménem (a babička Polka byla) a ne u některé jiné, ryze české partaje. A to přesto, že pianino se muselo stěhovat dvě patra nahoru. (Na tom pianinu jsem se pak naučil hrát, taktéž moje sestra i můj syn. Ti židovští sousedé se totiž z lágru už nikdy nevrátili.)

Ovšem A.S.Pergillovo rozdílné hodnocení menšin je naprosto realistické. Protestovat proti němu může kdo chce, ale taková je skutečnost. Proč jsou neoblíbeni Cikáni a proč 95% populace nijak nevadí Vietnamci nebo Rusové. Proč někde mají špatnou pověst Ukrajinci a kolik lidí má starch z muslimů.

Zase úkrok stranou: Míjím po cestě z Ústavu domů vietnamské bistro, kde se občas stavím a koupím oběd pro oba (když se ženě nechce vařit ani někam chodit). Kupuji jen jednu porci. Najíme se totiž za cca 100.- Kč bohatýrsky oba. Kuchař se ale na mě směje přes sklo i když jenom procházím a nic nekupuji. Proboha - proč bych měl mít něco proti Vietnamcům?
O Cikánech, které znám nebo které jsem potkal jsem už tady několikrát psal. Ale potkal jsem i takové, kdy jsem měl ruku v kapse a držel jsem v ní vyskakovací nůž. Pro jistotu.

žibřid řekl(a)...

Schumachere, byla-li řeč o ZŽ, tak základ jeho vzdělání bude spíše matfyzácký - cituji jej: "Stačí tedy nalézt aspoň jednoho člověka, který tady Vietnamce nechce, aniž by byl rasistou, a ASPův výrok je vyvrácen." Takové úvahy by se humanitně vzdělaný člověk nedopustil.

stk řekl(a)...

Pro ty, kdož by ocenili malou multikulti manipulaci čili jemné propláchnutí mozku spolu s přiloženým návodným testem.

Šaman řekl(a)...

Poslanec Bublan je zděšen ze zprávy BIS: Vietnamská tržnice SAPA je bezpečnostní hrozbou pro stát. Neřekl teda proč, jestli se tam vyrábějí drogy (nenalezeno), cvičí se tam teroristi (nenalezeno), prodávají zbraně (nenalezeno...)
Prodávají se tam prý padělky (nikoli padělky potravin jako v Bille nebo Lidlu), ale padělky hodinek, třeba. Prý posílají hotovost do zahraničí (ne do Švýcarska), ale daně ze zisku neodvádějí. Když se ví kdo, tak proč se na to nepodívá finanční úřad?
PS: Chystá se stavba metra do Písnice, a blízké pozemky náramně zlukrativní…

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Šaman řekl(a)...

"Anonymní řekl(a)...
-jednoznačně je třeba mazat agresory diskuze.Takovým zde pšenka nepokvete." (Z vymazaného příspěvku.)

Zdánlivě Anonymnímu z Prahy, který se připojuje ze stroje s prohlížečem Internet Explorer verze 8.0 a operačním systémemem Win XP, který je na síti UPC, kam se dostal převodem od Mistralu, se vzkazuje:

Pod svoje sprosťárny byste se nepodepsal. Jestli máte ještě trochu studu v těle, pak to sem už neposílejte. Názory, i kontroverzní, jsou přijímány a je jim spíláno.

Jak jistě víte. Jediné, co pro Vás mohu dělat je, že Vaše vulgární výlevy budu mazat. Takovým zde pšenka nepokvete.

Šaman řekl(a)...

Další komentář anonymního přesunut do spamu.
Opakuji: Pod svým nickem. Vím, že máte mnoho práce, a to i ve svátky, ale zde se můžete vyřádit i pod nickem. Bez vulgarit.

Kopretina řekl(a)...

Šamane, já nevím o co jde...Om ten Anonymní Vás hrubě urážel nebo psal antisemitské poznámky...? Jistěže, antisemitismus se trpět nedá, Janeček, Juchelka s Vodníkem byli zabanováni, šato i Scepticus Maximus, boleslav 1 a další ptentáti...No a právě kvůli těmto lidem, musel NP přistoupit k registraci, bohužel...

Šaman řekl(a)...

Je vulgární, Kopretino. Ne jako Hašek. Jako Vaněk. Sprostě nadává štamgastům. Hospodskej má taky svý povinnostě!
\ :-)

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
STK řekl(a)...

Tak už je to tady.
Hospůdka se stala dostatečně známou i pro exhibicionisty. Nám zatím stačili ti naši - a teď je tu další - filozofující blb.

Asi tak musí skončit každý tichý podnik.
Vzdát to? Já bych řekl, že ne.

Kopretina řekl(a)...

Stk stačí ignorovat, i když já to také nedokáži, také se neovládám, dělá mi to problémy...nicméně se o to pokouším...

Jakub S. řekl(a)...

Přišel jsem po dvou dnech večer. Souhlasím
1) s ohrazením proti srovnání Dubčeka a Háchy,
2) s rozborem, že anonymové jsou dva, důvody vidím jasné stejně, 3) s ohrazením proti tvrzení, že naši židé (tehdy s malým ž, že) se (obecně!) po Mnichovu chovali zle. Absurdní. Většina se za 1. republiky měla jak nikdy předtím ani potom, víte.

Jakub S. řekl(a)...

Tohohle anonyma pryč, kamaráde. Okamžitě. Sunt certi denique fines (po tom, co to je, nepátrej, chudáčku). V zájmu vyššího principu mravního. Tečka.
Uzavřenou partu? Tak jo. A co? Ne ovšem tvoji. Založ so svůj společek výkalů a tam se ukájejte, a bude.

Větší vlastenec řekl(a)...

DOPLNĚNÍ & UPŘESNĚNÍ :

Velký Šaman zapomněl, že v listopadu 1939 Němci uzavřeli nejen české vysoké školy, ale též moravské.
(To aby se někdo třeba nedomníval, že tehdy Morava podrazila Čechy jako v roce 1618.)

Míru zdar !

informace řekl(a)...

Pánové,
začíná vám chytat střecha nad hlavou a vy tu ztrácíte čas s nějakými anonymy.
Nenadsazuju. Jak píší dnešní noviny, Francie je už pod palbou a Merkelová je vážně znepokojena. Navrhuje změny traktátů o euro, přeměnu ECB ve smyslu americké Federal Reserve, která by kryla dluhy čerstvými penězi, protože záchranný fond Efsf je nedostačující opatření a pak kde se sebere těch tisíc miliard euro, které by měl mít k dispozici? Zatím jich mají 250. Proti se staví rozhodně Bundesbank.
Pomocnou ruku nabízí Putin. Ne že by Rusko do záchranného fondu přispělo, ale jak Putin ujistil gererální ředitelku MMF Christinu Lagarde, která byla v těchto dnech v Moskvě, Rusko podpoří eurozonu prostřednictvím mechanizmů MMF.
Zároveň dnešní Nezavisimaja píše Владимир Путин позвал немцев в Единое экономическое пространствo. Putin se včera sešel s představiteli německého východního výboru pro ekonomii (založeného v r. 1952), který sdružuje 130 německých podniků, mezi nimiž největší německé kolosy a vyzval německé podnikatele k stále uzší spolupráci v rámci jednotného ekonomického prostoru. Německo je po Číně druhým největším obchodním partnerem Ruska a obchodní spolupráce se dál utuží na poli energetických dodávek a technologie. Zároveň vyzval Němce k zvýšení investic - v současné době je v Rusku Německo největším evropským investorem - v minulém roce dosáhly 27,8 miliard dolarů. V tomto roce objem německo-ruských obchodních styků dosáhne 70 miliard dolarů. Ten se může ještě zvýšit, protože Německu se otevře i jednotný ekonomický bezcelní prostor Ruska, Běloruska a Kazachstanu.
Nevypadá to tedy, že by Rusko bylo ochotno nebo lépe řečeno schopno nějak eurozoně pomoci, ale spíš klepe na dveře, aby se do něj nalilo víc investic.
Mezi tím ministři eurozony a sama EU se pohybují velice pomalu. Opatření jako posílení fondu Efsf musí být ještě technicky zkonkretizována. Normy, odhlasované evropským parlamentem na omezení finančních spekulací se státními dluhopisy, musí projít řadou schvalování a začnou být platné až začátkem příštího roku.

informace řekl(a)...

Může se to zdát absurdním, ale včera ratingová agentura Fitch zvedla poplach kolem amerických bank, které se nacpaly evropskými dluhopisy. To vedlo k okamžitému poklesu jejich akcií na burze. Morgan Stanley (-7,72%) a Goldman Sachs (-4,24%).
Dost dobře ten mechanizmus nechápu, ale že by e spekulace obrátila proti samotným spekulantům? Vždyť právě ty dvě ve spekulacích vedou.

STK řekl(a)...

Víte Informace, to, že na to koukáme jak (pardon) "tele na nová vrata" neboli "sůva z nudlí" je asi proto, že nevíme, co se děje. Ani v politice*, ani v bankovnictví**. To že si o problému vyhledáme co se dá ještě neznamená, že mu rozumíme, že máme všechny informace. I skuteční profesionálové se v hodnocení situace mýlí - často zásadněji, že naši meteorologové milí. Působení informací: obrazů, hudby, zvuků, řeči i barev na pocity nebo rozhodování člověka je proti problémům ekonomickým malilinkatý a velejednoduchý obor. Po pětačtyřiceti letech praxe v oboru musím konstatovat, že nic vlastně nevím - určitě.
Takže musíme vyčkat, jak na co budou jednotliví velcí hráči reagovat, protože něco předpovídat se snesitelnou mírou pravděpodobnosti nelze. Věštit si můžeme dovolit tady - spíše ale jako sázková kancelář než jako pobočka věštírny v Delfách.

*/ důvod, proč se evropské mocnosti zachovaly během "arabského jara" tak, jak se zachovaly je pro mě naprosto nepochopitelný. Místo, aby měly partnera k jednání, obchodování, byť by to byl "zlý diktátor" mají teď v zemích bezvládí se silným náboženským (t.j. neodhadnutelným) nábojem a smlouva s kýmkoliv z povstalců může být vzápětí zpochybněna nebo zrušena jinou frakcí.
Pozoruji, že se možná poučili, protože k dalšímu angažmá v "bezletových zónách nějak není chuti.

**/ tam je situace vlastně už dlouho stejná. Jednoduše řečeno: Je natištěno více bankovek, než máme k dispozici koní. A boj se "zadlužováním" je bojem s nekrytými penězi. Připadám si jak v tom starém vtípku:
"Mám doma psa za 200 000.-!"
"Nekecej, to ti za něj někdo těch 200 000.- dával?"
"To ne, ale nabízejí mi za něj dvě kočky po 100 000.-!!"

STK řekl(a)...

Pro Kopretinu:
Až se Šaman vrátí z nedělní procházky před obědem, možná zapne počítač a trochu tady zamete. Mezitím "to" budeme překračovat.

A pokud jste to myslela tak, že je třeba ignorovat STK - co Vám v tom brání? [;>)

žibřid řekl(a)...

Fitch má proč eurozóně nevěřit. A je konec záchrany Evropy tím, že USA budou skupovat její dluhopisy. Jestli Rusko navrhuje Evropě jen spolupráci, tak na záchranu eura zbývá asi už jen Čína, protože nemyslím, že by Indie nebo Jižní Amerika měly dost kapitálu.

žibřid řekl(a)...

Mimochodem, před časem jsme tu spekulovali, koho si má Evropa vybrat ze světových hráčů - jestli raději Indii, nebo Rusko, nebo Čínu... Nakonec to vypadá, že si vybírat nebudeme my, ale oni.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehmm, drahý soukmenovče žibřide, dovolím si Vás upozornit na chybičku ve Vaší jinak bezchybné úvaze :
I my si budeme vybírat, i my budeme zvažovat, zdali Evropu podpořit či ne.
Marxudík, toto rozhodování nebude příliš těžké. Nebudeme nuceni zvažovat všechna „pro“ a „proti“ - prostě my řádní Slovani, my obyvatelé Západní Asie budeme postupovat JEDNOTNĚ.
A nemusíme se bát vlka nic, ani jestřábů z Bruselu a Pentagonu : Za námi Moskva, s námi rudá Čína. Evropu z nás hrůza jímá.

Čest a Nazdar !

Schumacher řekl(a)...

Dobrý postřeh, Šamane. Tu a tam se uklepnu, někdy se divím co mi prsty dělají, hlavně když píšu zatím co přemýšlím o kus dopředu. Jenže uvedené chyby nelze považovat za uklepnutí. Jsou spontánním a obvyklým přepisem fonetického projevu. Je zajímavý i předposlední příspěvek anonynmího. Vyznačuje se heslovitostí a útočností. Jako by řečnil na nějakém shromáždění. Postrádá spojitost a používá řečnické otázky. Krátké úderné věty jsou jako výkřiky. Je možné, že se věnuje nějakému bojovému sportu a je mu blízká "filozofie" třeba Daniela Landy. Celkový projev dává obraz primitivního myšlení, připomíná stylizaci řeči pravěkých lidí z knihy Lovci mamutů. Profesor Higgins z My fair lady by se v něm s potěšením porýpal. Škoda, že neznáme autorův autentický hlasový projev, předpokládám, že by byl v souladu s psaným.

Jakub S. řekl(a)...

Konečně to někdo řekl jasně. Na plnou ústa. Žibřid. Jistěže.
Každá soudná holka ví, že vybírat si může jen určitou dobu.

Jakub S. řekl(a)...

Prosím, neurážejte Kopčema a Mamutíka...

Schumacher řekl(a)...

Informace, ekonomická spolupráce Německa s Ruskem navazuje na meziválečné období. Předpokládám, že bude úspěšně pokračovat jako výhodná pro obě strany a neskončí snahou o ovládnutí východního prostoru prostřednictvím Pzkfw III a IV. Politika a ekonomika jako vedení války jinými prostředky. Že by Němci přistoupili na neáriskou osvědčenou moudrost, že výhodnější je obchodovat než válčit ? Vidím v tom naději na uklidnění poměrů.

Schumacher řekl(a)...

Šamane Písnice, SAPA a metro ? Mohlo by to mít nějakou spojitost. Ne, že bych podezříval Bublana, stačí trochu popostrčit... V SAPĚ jsem ještě nebyl, chystám se tam. Znám padělky hodinek tamní provenience, je to naprostá katastrofa. Vydělali by víc kdyby místo toho nabízeli obyčejnou dálněvýchodní elektroniku. Je spousta šikovných věciček, které v tuzemsku nejsou k mání a kupovat je přes internet je komplikované. Zdejší trh mi připomíná někdejší socialistický, jen s větším sortimentem. Ale všude mají to samé, těch stejných značek. Přitom když projedu internet, zírám, co všechno se nabící. Jen nen u nás. Stačil by jeden obchoĎák nacpaný tamní elektronikou. Jenže to by nepřipustili zavedení dovozci a prodejci zavedených značek. Proto také prosadili povinnou dvouletou záruku. U lecčeho levnějšího bych se spokojil i se zárukou podstatně kratší. Jenže to by nepřipustila zavedená konkurence. Samozřejmě, že pro blaho zákazníků. Textil mají dobrý, kvalita šla nahoru i zpracováním. Mnohdy ani odborník nerozezná padělek od originálu. Padělky nekupuju, nejsem příznivcem ADIDAS přes celá záda a vůbec nerad nosím cokoli co má výrazné firemní označení. Nejraději no name. Leckdy se od značkového zboží liší jen cenou. Nejde jen o ceny, ale o sortiment. Jsem zvědavý, po návštěvě něco napíšu.

Jakub S. řekl(a)...

Na Vltavě 13.40-14.25 Audience - Lanďák a Vašek Havel osobně - Mertova nahrávka z 1978! Navazuje Dienstbierovo pokračování s týmiž postavami.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jak všeobecně dobře známo, vážený Jakube S., samice si vždy vybere nejkvalitnějšího samce ve svém dosahu.
Takže se ptejme :
Jaké samce má ve svém dosahu ubohá Evropa, samice značně "ojetá", tolikrát zneužitá a znásilněná ?
Evropa se rozhlíží, a vidí : Dnes NEMÁ ŽÁDNÉ „vlastní“ samce. Ano, poslední řádný evropský samec, „Božský“ Silvio B., zavedl „svou“ zemi do pěkného bahniště.
Evropa s těžkým povzdechem konečně pochopila, že partenogeneze je dlouhodobě nevýhodná; že je nutno se porozhlédnout po jiných kontinentech, po nositelích nových, životaschopnějších genů.

Co tedy statný (až poněkud otylý) samec americký ? Evropa se otřese těžko skrývaným odporem : Takový barbar ! Ne, to raději zůstanu na ocet !
Co přičinlivý samec čínský ? Není sice nejhezčí, ale nesmírně pilně nosí materiál na stavbu hnízdečka lásky. Eh, nu, tedy, kdyby nebylo zbytí ..., špitne sklesle povadlá krasavice. Škoda přeškoda, že jsem se nezastala plukovníka Muammara. Byl to fešák, navíc pozorný, a bohatý ... Ach jo, jsem to ale koza.

No, co tedy největší bohatýr našich časů, Jasné slunéčko Vladimír Vladimirovič ?
Ach, ano ANO ANO !, vyskočí Evropa jako mladice. Vážně mě chce ?!
Nechce, milá Evropo, ale vezme si Tě. Ne z lásky, ale z povinnosti Tě přivede k oddávajícímu, k provedení prostého obřadu.
Vladimír Vladimirovič se obětuje, aby zajistil mír pro svůj lid, pro vší Slovanstvo. Obětuje svoje osobní štěstí, aby zajistil důstojný život stamilionům evropských pracujících. Ano, takový je On, takový je vší ruský lid.

Evropa se nesmírným štěstím rozpláče, v kabelce horečně šmátrá po kapesníčku, nemůže jej najít, nakonec v zoufalství vysype obsah kabelky na podlahu. Odkopne bez lítosti dary od svých bývalých samců, starou veteš, kterou tak dlouho zbytečně tahala sebou - multikulti, globálno, politickou korektnost a jiné cetky.
Kapesníčkem si utírá slzy radosti, rozmazává tlustou vrstvu šminek : Myslíte, že se budu Vladimíru Vladimirovičovi líbit ?

Určitě, milá Evropo. Žádný strach a hlavu vzhůru. Brzy bude svatba, a pak se bude tančit všude !

informace řekl(a)...

Proč se pořád ke krizi vracím, vážení štamgasti?
Protože je to nyní nejurgentnější problém. Mnohem víc než cikáni nebo neonacistické skupinky.
Že je to krize celosvětová, o tom nemůže být pochyb. I čínské burzy pořád oscilují nahoru a dolů, spolu s Hong Kongem a Japonskem.
Včera šly dolů americké, v noci asijské, včetně čínského H.Sengu, dnes ráno evropské.
Nejsem ekonom, ale zprávy jak v novinách tak v TV mě nutí něco z toho všeho pochopit. Kromě toho rodina mi darovala za tím účelem 500 stránkovou bichli Capire le finanze, ať prý mám co ke čtení.
Jistě k velkému zmatku přispívají v nemalé míře media, protože i finanční stránky novin jsou řízeny zájmy "velkých mocí", totiž finačními skupinami.
Dnes mě zarazil článek pana Macha na Psu, kde hlásá pravý opak toho, co píší jednohlasně zdejší a anglická media. Totiž pan Mach hovoří o svévolném tištění peněz Evropskou centrální bankou, aby se nějak ucpala díra. Podle toho, co píší noviny, a to že na tento postup naléhá Merkelová a Sarkozy, ale ohražují se proti němu guvernér ECB, německý ministr financí a guvernér Bundesbank, bych řekla, že tvrzení pana Macha, který je sice ekonom a přednáší na Vysoké škole, neodpovídají pravdě. Proč dělat ještě větší poplach?
Zatím zmatek panuje všude.

Schumacher řekl(a)...

Informace, sdílím názor, že je to nejurgentnější problém. Protože z něho vzcházející anticivilizační poměry jsou živnou půdou pro ty nám protivné.Problém je v tom, že my tady jsme v roli diváků. A bohužel, potenciálních obětí. Přesto je dobré se tím zabývat abychom se připravili čelit nepříznivým dopadům na své životy. Víc se svými nečetnými hlasy nemůžeme udělat.

informace řekl(a)...

Něco k příspěvku z 12:42.
Tedy "božský" Silvio nikoho nezavedl do bahniště. Jeho program na ozdravení teď bude provádět technická vláda, jak na tom trvají představitelé EU. Jednalo se o politický golpe, jak teď uznávají i noviny. Opozice mu podrazila nohy a teď bue schvalovat v parlamentě všechna opatření vlády Montiho, i ta, co jdou proti zájmům pracujících chudých lidí, jen aby se zas Silvio nevrátil na jeviště.
Pokud jde o Rusko, má samo velký dluh, jsou zalužené velké kolosy, za které ručí stát, a samo hledá půjčku, jak jsem už psala. Takže tam žádné vyhlídky nejsou. Ledaže by soudruzi poslali pomoc na lafetě děla.

Schumacher řekl(a)...

VV ani netušíte jak jste blízko pravdy. Rusko má zájem na politicky stabilní, prosperující a mírumilovné Evropě nahrazující sanitární kordon Varšavské smlouvy a RVHP. Protože jen taková nebude představovat nebezpečí. Spokojení lidé nepředstavují nebezpečí. Rusko potřebuje mít krytá záda, protože v budoucnu bude mít problémy s Čínou. "Europeizace" Ruska je v jeho zájmu i v našem zájmu. Je paradoxní, že před dvaceti lety jsme vylidili tamní obchodní pozice a svůj dobrý kredit abychom je přepustili své ideologicky nepředpojeté, nezmanipulované a o to více pragmatické konkurenci. Možná, že v partě s ní dostaneme trošku líznout. Rusko na Evropu nehledí s chtivostí, ale s opatrností. Evropa s chtivostí hledí na jeho zdroje a na stále nenasycený trh. Výsledkem může být hospodářská spolupráce přinášející všem zúčastněným bezpečí a prosperitu. Je v zájmu euroamerické civilizace aby se Rusko europeizovalo a amerikanizovalo v tom dobrém smyslu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, drahý soukmenovče Schumachře - připravujme se.
Neboť je boj.
Nejsme agresoři - jako naši předkové postavíme v obraně našich hodnot vozovou hradbu, projedeme s ní naší Západní Asii, a možná opět i pěkný kus Evropy.


BOHEMIA (D.Landa)

Hustý černý mraky,
hlubiny země duní tak,
že je to vážný,
a mě nezbejvá než říct svůj díl.

Hrozby budí draky,
v kotli prudce stoupá tlak,
a andel strážný
týhle země lítá ze všech sil.

Haló! Prober se snad je ještě čas. Taháme čerta za vocas.
A von tahá nás.

Všichni známe slova
písní, co připomenou strach
a temnou sílu,
která věčně dřímá v temnotách.

Hymna staronová, může znít nocí na poplach,
jak děla v týlu
jako vzteklý hlasy v hospodách.

Slyšíš? Nepěkně duní spodní proud! Slepej dav může napadnout
nahradit soud.

Lavina se valí
ústa jsou kulomety
z atmosféry mrazí, jednou uhradíme souhrn škod.

V lůně katedrály,
vyrůstaj minarety
nová doba vchází a s ní vymírá náš starej rod.

Vstávej! Rytíří už jsi dlouho spal, teď je čas abys miloval.
Musíme dál.

Hustý černý mraky,
zlý dluhy nad obzorem
hráči prachy nešetří když soukají zem do lisu.

Za podpory klaky
budou nás léčit morem.
Bída číhá v závětří jak žoldák dlužních úpisů.

Vstávej! Rytíři už jsi dlouho spal, teď je čas abys osedlal,
Schází nám král...


Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

Drahý soukmenovče Schumachře-utajený antisionisto, tušíte vůbec, jak velký jste komik ?
Možná ne, protože když mně s vážností napíšete „ani netušíte jak jste blízko pravdy“...

No prostě - jste vážně dobrý. Všechna čest stranou.

Nazdar !

Harpyje řekl(a)...

Soudím, že Daniel Landa je též nehobbit. Asi má taky doma korán.

Schumacher řekl(a)...

VV takové je kouzlo nechtěného.

Schumacher řekl(a)...

Jak čtu jeho výplod, tak Landovi nezbejvá lecčeho.

STK řekl(a)...

Já Daniela L. opravdu nemusím, ale nepodceňoval bych jeho přesvědčovací schopnosti. Taková (ne)jasná zpráva o konci světa může u leckoho zabrat, Schumachere!

Větší vlastenec řekl(a)...

Jistě, vážená paní Harpyje.
Soukmenovec Landa je dobrý a hrdý Čech, žádný hobit, žádný ovčan.
"Bída číhá v závětří jak žoldák dlužních úpisů." - o tom přece píší snad všichni zdejší "doupatoví" vlastenci, neovčani a nehobiti.
Ano, "hlubiny země duní tak", jak duní právo v jícnu : temně.
Vstávej! Příteli už jsi dlouho spal, teď je čas abys osedlal,
Jenom na strach Jen žádný strach
takovou fugu nezahrál sám Sebastian Bach
co my tu zahrajem


A výbuch zahřmí naposled.

Šaman řekl(a)...

Sch. k "před dvaceti lety jsme vylidili tamní obchodní pozice a svůj dobrý kredit abychom je přepustili své ideologicky nepředpojeté, nezmanipulované a o to více pragmatické konkurenci.":

Oni by Rusové rádi odebírali naše výrobky. Jenom je nechtěli platit. Slyšel jste někdy něco o "ruském dluhu"?

Schumacher řekl(a)...

STK, jestli Landa má nějaký problém a věští konec světa, ať si hodí mašli a neotravuje s nápady historicky osvědčenými jako průserové. Plecháč plechovej ozubenej. Já bych mu z brnění vybouchal dekl na kanál. Aby byl ten lumpen lempli alespoň něčím užitečnej.
Co se týče jeho textů, úspěšně by mohl soutěžit s vogonskou poezií.

Schumacher řekl(a)...

Vím o něm, Šamane, ale to nebyl důvod k vyklizení pozic, které obsadili jiní.

Šaman řekl(a)...

Po svržení nenáviděného Silvia B. vyšli do ulic v dnešní slavný den studenti ubohé Itálie, protestující proti nové vládě, pod hesly "Nejsme zboží v rukou politiků a bankéřů. Lidé před ziskem!"

informace řekl(a)...

Páni,
Vy jste informovaný, Šamane!
Představte si, že o se o tom TV zprávy v jednu hodinu ani nezmínily, odvysílaly jen dlouhý projev Montiho v senátu, kde předložil svůj program.
Jen na webu tu zprávu o protestech studentů uvěřejňují tiskové agentury.
Páni, to je nestranná informace!

Schumacher řekl(a)...

Šamane, žádoucí by bylo zjištění jak četně jsou mezi nimi zastoupeni studenti různých oborů. Domnívám se, že přírodovědné a technické obory jsou zastoupeny méně.

informace řekl(a)...

Schumachere,
jsou to vysokoškoláci a středoškoláci, jejich protest zorganizovali extremističtí "autonomní" a Cobas. Tedy extrémní levice, která není zastoupená v parlamentu. Uvidíme, jak se na to bude tvářit exkomunistická Pd v čele s Bersanim, která bezvýhradně podporuje Montiho.

Kopretina řekl(a)...

Ne Vás ne, milý STK, Vy jste slušný člověk...já myslím hulváty, ale já to nedokží také, u registrovaných diskusí na Psu se také někdy neovládám a dostala jsem důrazné napoměnutí.

informace řekl(a)...

Manifestace byly v šesti velkých městech, ke studentům se přidali i profesoři a vědečtí pracovníci bez stálé pracovní smlouvy.

Harpyje řekl(a)...

Nehobbit a neovčan je, předpokládám, něco jako "nekomunista".
Pan prezident, nekomunista a odpůrce občanské společnosti, musí mít radost z konzervativních vlastenců, jako je Daniel Landa, pí. s. Bobošíková, nebo Láďa Bátora. Z osob s neposkvrněnou minulostí.
O osobě s definitivně poskvrněnou minulostí http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=14815

informace řekl(a)...

Diskutéři pod článkem pana Macha na Psu o krizi eurozony se rozčilují, že budou muset platit za PROŽRANOU ITÁLII!
Ať se milánkové nebojí, Itálie má dost svých prostředků, aby si svůj státní rozpočet sanovala sama, i bez půjček.
Analysti banky Morgan Stanley si ji už prosvítili a zjistili, že italské rodiny vlastní největší majetek z celého G7. Oproti 1.900 miliard státního dluhu rodiny vlastní 8.700 miliard euro, z čehož 3.600 miliard ve finančních assets a zbytek v nemovitostech.
Takže prý bude stačit zvýčit daň z nemovitostí, aby se státní rozpočet vyrovnal. A to už také Monti ve svém projevu v senátu ohlásil. Že prý Itálie má oproti jiným zemím EU příliš nízké daně z nemovitostí.

Kopretina řekl(a)...

Tady, toto je hnusm z pera pana Geniálního
http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/6922-komu-vdecime-za-islamizaci-.aspx
Takové dobytky bych spolu s levičáky nametla na lopatu...

Harpyje řekl(a)...

Už jsem to psala na NP, Kopretino.
Kdyby obviňoval PC, multikulti, a jiné "zlořády", pokládala byste to taky za hnus?

Kopretina řekl(a)...

Přiznám se, že no. Multikulti a Politickou korektnost považuji za chybu...ale vinit z toho Židy je hnus...Židé jsou vždy hromosvod, pro někoho jsou "židobolševici", pro jiné "sionfašisty"...atd.

Kopretina řekl(a)...

Přiznám se, že jsem tento mejl poslala všem lidem, které znám, i Vám...Chtěla jsem ukázat obludnost Bartošových názorů a tím demonstrovat něco naprosto šíleného...

STK řekl(a)...

Dělám to velmi nerad Kopretinko,
protože se mi to, teď napíši určitě pokusí někdo z dvojčat Harpyje / VV ve vhodné chvíli "připomenout" - u nás se tomu říkalo "otlouct o hlavu".
Ale prohlašuji: Adam B.Bartoš je vůl jak lev. A to ještě zlý vůl.
Ano, takových "expertů" znám víc. Tentokrát ale ABB překonal sám sebe. Nicméně i on, stejně jako Vy, já, nebo Vlastimil Větší má právo říkat, co si myslí, pokud někoho osobně nenapadá nebo není obecně sprostý. Nebo prokazatelně nelže.
Z druhé strany jsem četl taky názory (V.Tydlitátová a spol.) které se mi hrubě nelíbily. Ale: nemohou být myšlenku "povolené" a "nepovolené". Kdo by je "povoloval" nebo "zakazoval"? Nějaká "Vyšší bytost?" Nadčlověk?
(Takže mě ani nenapadlo tu paní okřikovat.)

Ať si každý říká co chce a ať to poslouchá nebo neposlouchá kdo chce. "Ořezaná" svoboda projevu totiž není žádná svoboda. Jen menší či větší dvorek.
==============
Nakonec jeden citát z Osla:
Pravdu vždycky uslyšíš buď od dítěte nebo od hlupáka.

Schumacher řekl(a)...

VV je pro mě inspirativním provokatérem provokujícím ke kritickému přemýšlení o problému z různých pozic. Zpočátku byl pro mě nestravitelný a těžko pochopitelný, ale už jsem si zvyknul i na jeho specifický humor.

STK řekl(a)...

To Schumacher:
Na začátku existence téhle Hospůdky jsem se za něj u hospodského přimlouval, když se některým štamgastům "nepozdával", protože nerozuměli jeho zvláštnímu způsobu humoru. Nelituji toho.
Je jistě chytrý a vtipný - ale pohříchu pořád stejný. Dokonce stejný, jaký byl na Psu. Stejné balení, stejný obsah. A občas je i příliš osobní. Takže pak jej v diskuzích "překračuji".

Ale je dobře, že tu je. Jinak bychom si tu příliš spokojeně bručeli v akordu s podobnými názory.
[;>)

Schumacher řekl(a)...

2 STK ano, proto je dobré když kromě názorů jsou i násory.

Odbočím k technice. Udělal jsem si radost úlovkem v levných knihách, za necelé dvě stovky souborem cédéček Duke Ellingtona. Digitálně remasterováno takže poněkud sterilní, ale poslouchatelné. Hudba velmi příjemná, swing velmi můžu.Proč to píšu. Abych se pochlubil a navazuju na někdejší debatu o sluchátkách a výstupech. Poslouchám Koss Porta pro, 60 ohm. Sáhnul jsem do sbírky po oblíbeném discmanu se kterým jsem měl problém s načítáním. Kdysi s různým výsledekem zkoušel lecjaká kouzla až přišel na to, že při určitých otáčkách se disk dostává do rezonance, protoženení až tak přesný a hřídelka motorku, třebaže nového, má nepatrnou vůli. Zlobilo to na první stopě na začátku disku když otáčky jsou nejvyšší. U normálního přehravače by to nezlobilo, jenže tahle potvora to dělá tak, že roztočí disk velkou rychlostí, načte do paměti, dá si pauzu, pak zase roztočí a tak dál. Tenhle režim nejde vypnout. Jiné mašiny načítají kontinuálně při menších otáčkách. Otázka je jak utlumit vibrace když mezi cédéčkem a víkem je jen několik milimetrů místa a nevejde se am přítlačný talíř s ložiskem. Ta vynaleznul vzduchové tlumení. Když do víka provizorně nalepím jiné cédéčko, zůstane mezi nimi mezera tak jeden milimetr.Funguje to. Rotující a kmitající disk je tlumený vzduchovým polštářem a vibrace se ztišily. Zkusil vymyslet ještě něco jiného. Mezi unašečem a víkem je mezera necelé dva milimetry. Koupil neodymové magnety - kotoučky o průměru pět milimetrů, každý milimetr tlustý, zbrousil zhruba o třetinu a nalepil na unašeč a do víka tak aby se odpuzovaly.Protitlak tlačí hřídel do ložiska a ten se nevaklá. Také to funguje.Se vzduchovým tlumením by se to mělo doplňovat. Ve zlaté éře přehravačů se zkoušela lecjaká kouzla k potlačení vibrací,různé přítlaky, přikládací kotouče.Viděl jsem i roztodivná monstra. Jen jednoduché vzduchové tlumení nepřidávající rotující hmotu nikdo nepoužil. Přitom jednoduchým mechanismem by se mezera dala seřídit na minimum. Stabilizující účinek možná nastává i tím, že rotující hmota s malou vzduchovou mezerou vytváří elektrostatický náboj přitahující obě plochy. Vzal jsem to jako technickou výzvu, protože při poslechových testech tahle mašinka pokořila highendový přehravač s highendovým sluchátkovým zesilovačem za několik desítek tisíc. No a také proto, že kromě kecání si rád zabastlím k radosti z hmatatelného výsledku. A rád se pochlubím profi kolegovi.

Poznámka pro VV : Ano, je to mizerný přehravač imperialistické provenience vyrobený v odpadlické Číně a hudba je rovněž imperialistické provenience byť zčásti původem utlačované etnické menšiny, Leninužel zčásti i sionistického původu, proto zakázaná například v někdejší Říši. Tolerovaná osvíceným třídně solidárním proletariátem i když ve stínu častušek a sborových zpěvů, přetrvala do současnosti.

Poznámka pro anonymního : To bys nepochopil.

Větší vlastenec řekl(a)...

Vidím, že vážený STK pokračuje ve své čerstvě nastolené linii - ve velmi tvrdém žertování.
Nejdříve předstíral, že je ovčan a hobit (on, vlk a zlobr !), a teď že prý jsem „dvojčetem Harpyje“.

Jindy bych se chutě zasmál, ale zrovna teď na žerty nemám náladu.*)
Takže jednoduše : Co mám s váženou paní a zrádnou emigrantkou Harpyjí společného ?
Pouze dvě věci :
1) místo narození (Československou republiku)
2) kdysi dávno otce v diplomatických službách ČSSR

Jinak nic; jinak je v.p.+z.e.Harpyje mým pravým opakem.
Například po stránce vrozených schopností, které mají dvojčata obvykle podobná : Musel bych mít IQ asi tak 2x vyšší než mám, abych mohl vystudovat ty „její“ školy, abych se mohl naučit všechny ty úplně cizí jazyky, jež ovládá.
Kdybych měl být jejím „dvojčetem“ v duchovním slova smyslu, musel bych :
A) popřít činy i myšlenky prakticky všech svých soudruhů předků (abych mohl opustit naši drahou Matku Vlast)
B) zapomenout na krásy naší vlasti a všeho našeho lidu, na naše krásné závody, hutě, doly a lomy, na kombajny na širých rodných lánech bez mezí a kulaků (abych nezemřel steskem v temném fašistickém Německu)
C) zapomenout na Věčný Kreml, na svého s.prastrýce, jenž v jeho zlatých sálech věčně schůzuje s ostatními předsedy leninských Stran a Hrdiny SSSR (abych mohl obdivovat kapitalismus, demokracii a jiné podobné euroamerické vynálezy)

Navíc žertéř STK Marxvíproč pominul očividný fakt, že v řadě otázek mám s v.p.+z.e.Harpyjí vztah nejen antagonistický, leč dokonce NESMIŘITELNĚ antagonistický.
Vždyť já přece hájím ze všech sil, stejně jako Vy, vážený STK, stejně jako vy všichni zdejší vlastenci :
I. věčnou platnost Dekretů presidenta republiky (nesprávně „Benešových dekretů“)
II. náš nárok na všechny oblasti, v nichž se kdy rozkládal i kvetl náš stát
III. naše zdravé české a slovanské unikulti, prazdroj i výsledek naší síly, jednoty a socialismu

Co z těchto základů našeho národního a státního bytí hájí v.p.+z.e.Harpyje, mé údajné „dvojče“ ? Nic.

Co víc napsat ? Že prostá pravda je všem prostě pro smích ?
Znaven jsem tím vším.

------------------------------------------------------------------------------------------------
*) Včera večer jsem náhodou objevil bednu s písemnými památkami na zajímavého, leč naprosto zapomenutého člověka; ležela desítky let ve vlhkém sklepení pod hromadou plesnivých krámů -> potvrzení o odbojové činnosti za 1. i 2.sv.války, důstojnické jmenovací dekrety, potvrzení o vyznamenání Čsl.válečným křížem 1939, podepsané ministrem obrany L.Svobodou, fotografie (ateliér Langhans) atd., prostě VŠECHNO je ve špatném stavu. Navíc nemám komu ony dokumenty odevzdat - kromě kontejneru na papír.
Takže mne přepadly silné a rvavé myšlenky na vanitas.

EK řekl(a)...

Á propos, víte, jak se bude jmenovat budoucí vládce Evropy? Merkozy!
A na to nezapomněte.
čest v šest.

Harpyje řekl(a)...

Vážený STK, nežertéř, vlk a zlobr, Vlastenče, míní své kázání Kopretině o svobodě slova, i svůj amatérský gemellologický postřeh smrtelně vážně.
Myslím ale, že Kopretina tomu dobytkovi ABB ("Bůh. Vlast. Rodina.") neupírá právo hlásat jeho zvrácené názory.
Osobně nejsem žádnou přítelkyní bezuzdé svobody slova. Jsem si jistá, že kdyby v Německu někdo veřejně hlásal něco podobného, tak by měl spoustu nepříjemností.
Tento Bartošův text je pozoruhodný tím, že je zároveň antisemitský a antimuslimský - tolik cynismu, pohrdání a nenávisti se najde nanejvýš u skalních nácků, a naplňuje skutkovou podstatu štvaní (Volksverhetzung)podle paragrafu 130 německého trestního zákona. Škoda, že nemáme šariju. Bičování takových zmetků jako je ABB by mi připadlo jako adekvátní trest. Na holou.

informace řekl(a)...

STK,
jistě víte, že základním pravidlem této virtuální hospody je nebabrat se v identitě avatarů. Nejsme žádná investigativní kancelář, abychom pátrali po tom, kdo avatar je a zda jeho názory tady na diskusním foru odpovídají jeho skutečným nebo zda jsou nějak "stylizované". Když se Vám nezdají, přeskočte je. Pátrejte dál, jestli máte chuť nad dvojí nebo jednou identitou VV a Harpyje, ale nemluvte o tom tady pořád. Já jsem si to také předsevzala. Mám před sebou dva přispěvatele do diskuze a tak reaguju nebo nereaguju na dva. Jestli je za nimi jen jeden autor, to je jeho věc. V tom spočívá podstata virtuální diskuze, která je svým způsobem i hra. Jinak bychom mohli přejít na Psa a podpisovat se jménem a příjmením.

Teď bych vám všem chtěla přidat k diskuzi další námět. A totiž, že lídr francouzských socialistů, který je kandidátem v příštích prezidentských volbách, François Hollande, ve spojení se stranou zelených, prohlásil, že v případě jejich volebního vítězství Francie zlikviduje do 2025 roku 24 jaderných elektráren z 58, které nyní fungují. Francii to zavření bude stát 60 miliard euro, nepočítaje níklady na jejich rozmontování. Cena energie podle výpočtů stoupne až o 40 procent. Francie se tak stane energeticky nesoběstačnou, bude záviset na neobnovitelných zdrojích. Zároveň přijde o zisky z vývozu elektrické energie do jiných států, na př. do Itálie.
Bude to dostatečný důvod k přesvědčení francouzských voličů, aby nehlasovali pro Sarkozyho? Ten je už pod palbou mezinárodní finanční spekulace, takže musel ohlásit, že je nutné provést finanční "manévr" ve výši 19 miliard euro omezením státních výdajů a zvýšením daní.
Satirický list Le Canard Enchainé uveřejil jeden výrok Sarkozyho na zasedání vlády: "Nemáme žádný přehled, nikdo neví, co se může stát." Což je sice realistická konstatace, ale pro francouzského prezidenta značně nevhodná.

informace řekl(a)...

Vážený EK,
já bych o té vládě Merkozy tak moc neuvažovala. Může to být Merkollande jako třeba něco jiného, když kancléřka prohraje volby, anebo Bankoland, jak se to nyní z italského hlediska rýsuje.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Slyšíš? Nepěkně duní spodní proud! Slepej dav může napadnout nahradit soud.

To je zajímavé, z různých novinových článků bych si myslel, že ten Landa je snad ňákej extrémista, a teď vidím že naopak extrémismus odsuzuje a varuje před ním.

informace řekl(a)...

Gilotina dluhů nad hlavou cvaká lid mrazí v zádech jak zvěř před bouří.
Dlouho kobra králíka láká dostane cejch darebáka kdo se vzbouří.
Banky až budou chtít prachy zpátky, šedá nouze bude lítat ulicemi
až nám dojde krev na poslední splátky, seberou nám pod prdelí celou zemi.

Vstávej!

Vstávej! Chrápeš!

Extrémista? Realista? Je mezi tím nějaký rozdíl?

Harpyje řekl(a)...

Landa a extrémista? Ale kde!
Jeho názory nepředstavují žádnou směsici nacionalismu, xenofobie a islamofobie. Ten, jež se nechce nechat kopat do koulí, je pouhý odpůrce politické korektnosti a multikulti. Pravý vlastenec.
"Člověk by měl být nějakým způsobem hrdý na to, že je Čech, že máme nějakou svoji kulturu, historii, památky."
Václav Cojocaru, 11.5.2010
Co se Francois Hollande týká, tak ten se chytil do vlastní pasti. http://www.lefigaro.fr/politique/2011/11/17/01002-20111117ARTFIG00753-mauvais-depart-pour-le-rassemblement-de-la-gauche.php Dobře mu tak.

EK řekl(a)...

pro Harpyje řekl(a)...
Není to někde alespoň v nějaké jiné řeči, A nebo N ? F nevládnu.
čest v šest !

Harpyje řekl(a)...

http://derstandard.at/1319182809470/Linke-streitet-ueber-AKW-Stopp

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> ABB

Použití této zkratky může být matoucí. O panu Adamu B.Bartošovi jsem v životě neslyšel, pod iniciálami ABB se mi vybaví ten soudný rytíř (nebo jak se má do češtiny správně překládat "justiciary knight").

informace řekl(a)...

Obvyklé předvolební třenice. Mezistranické a vnitrostranické podle obvyklé logiky výpočtů. Ekologisti by asi dostali víc hlasů, socialisti sotva. Divné, že se Hollande pustil do podobných spojenectví, když 9. listopadu Rte, která spravuje francouzskou síť vydala zprávu, že během zimy se dodávky proudu mohou dostat do kritického stavu. Francie totiž není soběstačná a přes svých 59 jaderných reaktorů elektřinu kupuje v zahraničí. Což vzhledem k odstavení 8 německých elektráren může být problematické.
.rte-france.com/fr/actualites-dossiers/a-la-une/analyse-rte-de-l-equilibre-offre-demande-de-l-hiver-2011-2012-le-risque-de-rupture-d-approvisionnement-d-electricite-en-france-est-modere
dodejte http://www
To by pak asi socialistům moc neprospělo, kdyby občanům namrzaly zadky.

Harpyje řekl(a)...

Ten český ještě nepřešel k činům. To je snad jediný rozdíl.

Větší vlastenec řekl(a)...

Jaký ABB, vážená paní Harpyje ?
To je nutno VŽDY uvádět. Známe přece dva ABB; oba jsou hrdiny boje za záchranu unikulti :
1) norského (A.B.Breivika, jenž letos nesmírně obětavým způsobem upozornil na vražednou podstatu multikulti)
2) našeho (A.B.Bartoše, geniálního novináře, který odhalil např. spiknutí lékařů proti našemu pokrokovému prezidentovi)

Autorem podnětného textu Komu vděčíme za islamizaci? je právě náš ABB, před časem oceněný naším pokrokovým prezidentem za seznam nepřátel naší cesty zpět do lůna naší slovanské civilizace, cesty k tamtomu na Východě statnému dubisku ( Věční petenti ve službách pana Vaňka )

Jak naši vzdělaní vlastenci jistě zjistili, ve své přednášce se náš geniální novinář dopustil jisté nepřesnosti : Křesťani NEJSOU obránci unikulti (s výjimkou pravoslavných a husitů, samozřejmě). Bylo to právě křesťanství, jež těžce narušilo naší slovanskou unikulti, již v počátcích budování našeho státu. Bylo to právě křesťanství, ideologická odnož sionismu, které vložilo třaskavou nálož do základů naší zdravé unikulti společnosti : děsivou koncepci tzv.individuální svobody.

Takže : Po našem opětovném (a nyní již KONEČNÉM) vítězství nad multikulti, Euroamerikou, kapitalismem, demokracií a globálnem se s Muslimy bez problémů podělíme o svět. O svět osvobozený od zrůdných myšlenek a jejich nositelů (náš ABB jistě pracuje na seznamech VŠECH vnitřních nepřátel naší samostatnosti a unikulti).
S křesťany se dohodnout nedokážeme; jejich a naše koncepce jsou NAPROSTO neslučitelné.
To je vše.

Nazdar !

informace řekl(a)...

A s židy? Velevlastenče?
S těmi se dohodnout dokážete, anebo ne?
Co s nimi? Pozor na odpověď!

Větší vlastenec řekl(a)...

A ještě něco, vážená paní Harpyje :
I slovo může být činem.
A náš ABB se vážně činí, moloděc.
Čest jeho záslužné práci !

Harpyje řekl(a)...

Na ten Seznam věčných petentů jsem taky myslela.
Vzhledem k tomu, že už ale existuje jeden "Částečný seznam Židů a židovských míšenců v politice ČSFR, ČR a SR po r. 1989", tak si nemusí dělat zbytečnou dvojitou práci. Bude stačit, když ho vyčistí o jména Václav Klaus, Jana Bobošíková a Ladislav Jakl. Ti ostatní, jako Václav Havel, v něm můžou klidně zůstat.

EK řekl(a)...

Ten velký ABB, je to tento:http://www.abb.com/ bo se pletu.
čest v šest!!

Větší vlastenec řekl(a)...

Nevím, jestli je pan Havel sionista nebo sionistický míšenec - jsem odborník na čistotu třídní a národní, nikoli rasovou.
Díky svým zkušenostem s uplatňováním M-L-S v praktickém životě však vím, co je pan Havel zač, a komu slouží.
Vím také, komu posloužily obě listopadové provokace - jak ta v r.1939, tak v r.1989 : našim dědičným nepřátelům.
Pan Havel byl našimi dědičnými nepřáteli za své zásluhy štědře odměněn - nejdříve od nich dostal majetek, patřící všemu našemu lidu (např.Lucernu), nyní i bustu. Ano, busta toho německého, toho euroamerického slouhy od včerejška znesvěcuje naši Zlatou kapličku !!!
Ano, to je ta jejich svoboda, ta jejich demokracie !

Fujteufel.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Ten český ještě nepřešel k činům. To je snad jediný rozdíl.

A četla jste vůbec "2083 - A European Declaration of Independence"? Neříkám, že je třeba mařit čas čtením půl druhého tisíce stran, ale "Knights Templar Log" na stranách 1415 až 1473 (na první pohled přehlédnutelý, neboť je dost neorganicky začleněn jako poslední podkapitola kapitoly "Christian justification of the struggle") stojí za povšimnutí; třeba už jenom pro popis jeho návštěvy v Praze, kterou si velice pochvaluje, přestože se mu zde žádné zbraně nakoupit nepodařilo a místo očekávaného "nejdůležitějšího transitního bodu pro nedovolené drogy a zbraně v Evropě" a "nejnebezpečnějšího hlavního města v Evropě se spoustou velmi brutálních a cynických zločinců" nalezl "gigantické museum starobylých evropských historických památek, přitahující ročně milióny turistů" a kde se cítil "dokonce bezpečněji než v Oslo, pravděpodobně protože v této zemi nežijí vpodstatě žádní muslimové a většina zločinců zde jsou křesťanští Cikáni", z nichž podle něj "většina byla vpodstatě vyhnána z hlavního města do jiných českých měst", protože "všichni ti zločinci, kteří zde byli před několika lety, byli špatní pro turistický ruch".

STK řekl(a)...

Omlouvám se, Informace.

Přestávám tady rozumět už kdekomu, chyba proto bude na mém straně. Jsem asi už příliš starý a přestalo se mi to tady líbit. Navíc jsem tu trávil příliš mnoho času.
Nehodlám soutěžit ve nynějších zdejších roztomilostech - prohrál bych. Ve mě tolik zloby a potměšilosti není.

Starý Tlustý Kocour

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Extrémista? Realista? Je mezi tím nějaký rozdíl?

Extrémista? To je zřejmě dnes jen nadávka. V systému dvou stran jsou z podstaty věci pochopitelně krajní obě dvě. U nás se sice zatím ještě všechny pidistrany zlikvidovat nepodařilo, ale dříve nebo později se k systému dvou stran určitě dopracujeme - tedy pokud to stihneme dříve, než nám to naši čínští nebo arabští vládci ještě dále zjednoduší na systém pouze jedné Strany/Církve.

Realista byl kdysi definován v kontrastu s optimistou a pesimistou tak, že optimista se učí anglicky, pesimista se učí čínsky a realista se učí střílet. Nenapadá mě, čemu by se optimisté mohli učit dnes. Ostatně stejně za všechno můžou optimisti. Takový optimista předpokládá, že v každém konfliktu jedna strana musí být ta dobrá, a když vidí, že jedna z nich je evidentně špatná, tak se bez dalšího zkoumání přidá k té druhé. Když byl ten Hitler zlej, tak Stalin přece musí bejt dobrák, a kdo má námitky proti "reálnému socialismu", ten si přeje návrat nacismu.
A kdo neopěvuje naši "fungující demokracii", ten je zakuklenej komunista a stará struktůra. Jaképak spekulace o tom, jestli se sametová revoluce povedla či nepovedla. Chtěli jste, aby bylo jinak? Chtěli. Je jinak? Je. Komunistický režim tuto zemi pomalu devastoval, takže když my ji budeme devastovat rychle, tak to přece bude zásadní změna, ne?

---

Kdesi jsem četl teorii, která rozlišovala realismus na interpolační a extrapolační. Zatímco podle interpolačního realismu je realistický odhad uprostřed mezi odhadem optimistickým a pesimistickým, podle extrapolačního realismu je pesimistický odhad uprostřed mezi odhadem optimistickým a realistickým.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> byla-li řeč o ZŽ, tak základ jeho vzdělání bude spíše matfyzácký

Pokud vás to zajímá, tak tedy ČVUT FEL.

Jinak co se týče blátivého myšlení humanitních vzdělanců, tak jsem kdysi také zastával radikální pohled na humanitní a společenské vědy jakožto bližší pavědám než přírodním vědám, ale postupem času jsem dospěl ke smířlivějšímu názoru. Je třeba vzít v úvahu, že člověk nebo dokonce celá společnost jsou systémy tak složité, že k jejich popisu je zapotřebí vyšší úroveň vědeckého poznání než ke zkoumání třeba rovnováhy na páce nebo toku proudu elektrickým obvodem. Tak jako se kdysi od astrologie oddělila astronomie z alchymie se vyčlenila chemie, tak snad i v budoucnu budeme schopni zkoumat přírodovědnými postupy i jevy, o kterých se dnes pojednává postupy, které často nemají příliš daleko k pavědeckým. K této korekci názoru mě přiměla především jazykověda, která bývala tradičně považována za jeden z pilířů humanitního vzdělání - a dodnes se tak většinou bohužel vyučuje, přestože při dnešní úrovni komparativní lingvistiky můžeme k živočišné, rostlinné a nerostné říši přiřadit říši jazykovou jako rovnocennou a zkoumanou vědeckými metodami.

Harpyje řekl(a)...

Na to, aby jeden mohl číst traktát norského psychopata, a navíc z něj citovat s údajem stránky, :-)))) je zřejmě nutné mit technické vzdělání.
Humanitně vzdělaného by nenapadlo ztrácet čas s takovým odpadem.
Dzp.

informace řekl(a)...

Omlouvám se Vám, STK,
že jsem se do Vás pustila. Máte pravdu, diskutovat na tomto blogu se stává stále víc nesnadným. Na počátku dva avataři byli zábavným intermezzem v diskuzi, teď prostě svou kultůůůrou znemožňují diskuzi.
Na světě se děje tolik věcí a oni zaberou stránku švitořením o syfilidě nějakého francouzského básníka z 15. století.
Jeden se svou do nekonečna se opakující mantrou o svém původu, druhá s nejapnými pichlavými poznámkami odvádějí od vážných věcí. Chodí si sem vylévat špatnou náladu nebo ukazovat své básnické "střevo"? Dáma se svými novými názory mi připomíná silně italské "reformované" komunisty, na což nejsem skutečně zvědavá.
Ani u ABB nedokázali říct něco podstatného. jen všeobecné, nic neříkající odsouzení. To si každý může udělat sám. Tak proč sem to téma zavádějí?
Mně se tu také přestalo líbit.

Jakub S. řekl(a)...

I, STK, prosím, nesahejte po řešení zkratem - zkratkou. To snad ne, lidičky.

informace řekl(a)...

V Egyptě protestuje 50.000 muslimů proti vojenské vládě. Není to důležitější než článek nějakého ABB?

Kopretina řekl(a)...

Jinak Kajan (Karel Janyška) má ban. Chudák, diskuse s Kajanem mají říz a je to legrace, směji se, až se za břicho popadám, doufám, že nemá Kajan doživotní ban.

Schumacher řekl(a)...

VV vyhodit by byla škoda. Přeberte a zachraňte co lze. Zkuste nabídnout Ústavu paměti národa či jak se ta instituce jmenuje. Kdysi jsem nějaké dokumenty nechtěl převzít,je to bolavá rodinná historie a dnes si to vyčítám. Doufám že neskončily v popelnici ale v archívu.

Schumacher řekl(a)...

Harpyje to je právě rozdílným přístupem. Technicky vzdělaný to nejprve uchopí vědecky analyticky, humanitní ideologicky a protože to nezapadá do jeho konceptu, rovnou to zahodí aniž by se tím zabýval.

Schumacher řekl(a)...

ZŽ "takový optimista...." Dobře rozebráno. Nepřítel mého nepřítele nemusí být mým přítelem.

Kopretina řekl(a)...

Ono je třeba spojit technické a humanitní vědy...Nacistická sociologie a politologie řekla, že Židé (a další) jsou podlidé, hmyz, vši, potkani a věda a technické vědy umožnily zničení, jedovatý plyn Cyklon B, byl záležitostí chemie, chemici se podíleli na jeho výrobě a lékaři se podíleli dělali pokusy na lidech...Takže humanitní a technické vědy jdou ruku v ruce, oboje mají stejnou zodpovědnost za spáchání jakéhokoliv zla.

Harpyje řekl(a)...

Jsem přesvědčená, antisionisto Schuhmachere, že Vlastenec s jeho nálezem bude nakládat jak se patří.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> ideologicky a protože to nezapadá do jeho konceptu, rovnou to zahodí aniž by se tím zabýval.

Ale jak vlastně už předem ví, jestli by to zapadalo do jeho konceptu nebo ne? Řekne mu to Strana? Moudří páni novináři? Vzkáže mu to Bůh po archandělu Gabrielovi? Nebo si jednoduše hodí korunou, protože ani tak záleží na kterou stranu se přidat, hlavní je zaujmout zásadní a nekompromisní stanovisko a moct se hádat s tou druhou polovinou národa, které nepadla panna ale vorel?

Jakub S. řekl(a)...

Tak s legendárním, klasickým, anticky dokonalým spontánním řádsem lidské interakce už se nebude možno setkávat... Ano, je to škoda. Ovšem stejně želím těch tří - čtyř legendárních diskutérů z řad (příliš) starých emigrantů -

Jakub S. řekl(a)...

Vv: proboha - bednu o k a m ž i t ě nabídnout do nejbližšího muzea, kde vlastní nějakého historika. A proč ne v NM či v MZM. Ale klidně rovnou se zeptat na zájem (bude) pod Vítkov, Voj. hist. ústavu. Bože. První aji druhá válka - odboj atd. - možná jeden z těch neviditelných a už za života zapomenutých, na kterých stojí svět. Súl země. Já to dobře znám. Přezírání, nevnímání, pohrdání, averze, zesměšňování. Tzv. neúspěšnost. Přesto -viz výše.

Jakub S. řekl(a)...

Schumachere, bez varování jsem šokován. Tak opět averze vůči humanitním vzdělancům. Aha, oni vše začnou brát i d e o l o g i c k y . Tedy m y . Eště že mi to někdo sdělil, ó děkuji. No teda. Tak budu muset přijmout jako fakt, že ani tady mi pšenka nepokvete. Poté, co jsem - stejně šokován - četl, že něčeho nejsou schopni "ani kunsthistorici" (ne od vás). Šalom a možná sbohem.

Kopretina řekl(a)...

Autor: m. anklewicz Datum: 18.11.2011 19:54
Chvála klerofašismu.:
Autor: m. anklewicz Datum: 18.11.2011 19:54

Pro p.Orlitu. Křesťané nejsou národ, proto nemohou být na rozdíl od Židů vyvolenýnm národem. Tudíž se o to ani nesnaží. Máte to těžké, pokud je pro Vás klerofašista ten, kdo odmítne ideu vyvoleného národa. Mimochodem, nelituji smrti těch Židů, kteří se považují za vyvolený národ. Těm plynová komora neublížila. Zrovna tak si smrt zasloužili ti Němci, kteří považovali germánskou rasu za tu nejlepší. Střetli se dvě dosti hnusné ideologie a obě strany těžce zaplatili. Budiž nám to poučením (i p. Drápalovi) až zas začne plácat nějakou pitomost o vyvoleném národu. V jeho věku, by měl pitomosti přenechat těm mladším.

Toto mezi námi chodí a existuje...

Kopretina řekl(a)...

Z pochopitelných důvodů "úříspěvek" zmizel...Schvalovat plynové komory...no to je hrůza...z toho běží mráz po zádech...To jsou holt ti levicoví, pokrokově zaměření občané. Pouze levičák je schopný takové zhovadilosti...

Větší vlastenec řekl(a)...

Prosím o pozornost !
Není přítomen lékař ?
Jedna slečna zde trpí levicovou úchylkou !
Její stav se očividně zhoršuje !!
PROSÍM, POMOZTE JÍ NĚKDO !!!

Kopretina řekl(a)...

Milý Vlastenče, ocitovala jsem výrok pana Anklewicze! Takže mě nenapadejte o posměšné výroky si nechte por někoho jiného...Také pan redaktor Wagner tento hnus neprodleně smazal a dobře udělal...Do takových rozměrů jde antisionismus...Dzp.

Větší vlastenec řekl(a)...

Milá Kopretino, pokud jste si nevšimla, volám o pomoc pro Vás. Nezištně.
Neboť Vy opravdu TRPÍTE. Trpíte jakousi levicovou úchylkou - račte si někdy po sobě přečíst ty své výkřiky do tmy.

Na druhou stranu - rád Vás pochválím, pokud mohu : Už o panu W. nepíšete jako o nějakém psovi. To je skvělé, děkuji. Jen tak dál.

Přeji Vám dobrou noc a brzké uzdravení.

Kopretina řekl(a)...

Já jsem fit, milý Vlastenče a píši jen pravdu nic než pravdu...Na bolševiky a levičáky všech barev mám čich, poznám každého bolševika...

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku, milá Kopretino !
Nad Vaším příspěvkem jsem se smál, až mi slzy tekly.
No nic. Raději postupme dále. Vy jste produkt dnešního školství, že.
Takže máte velké zkušenostmi s dnešním způsobem zkoušení, že ano.
Takže, prosím, z následujících tvrzení vyberte ta správná. Máte na to 10 hodin :

A) Všichni levičáci jsou antisemiti
B) Všichni antisemiti jsou levičáci
C) Žádný pravičák není antisemita
D) Žádný antisemita není pravičák

Začínáte. TEĎ !

Kopretina řekl(a)...

A je správně, všichni levičáci jsou antisemiti, jinak B), C), D) neplatí...I mezi pravičáky se najdou gauneři, ale je jich podstatně méně než mezi levičáky...Také levice zahájila hon na Wielderse, kterého dokonce pohnala před soud, jen kvůli sionismu, i na Strachera (nebo jak se jmenuje?) zahájila levice hon...paní Aly(ová) opět na ni muslimové a levičáci zahájili hon a musela z Nizozemí vypadnout!!! Místo aby společnost vypověděla radikální imámy a radikální muslimy, vypovídá slušné lidi...
Kde to jsme? Bůh s námi...

Schumacher řekl(a)...

Jakube, v některých případech jsem ochotný připustit výjimku :-)

Schumacher řekl(a)...

VV : Správně je E)Všechno je jinak

Větší vlastenec řekl(a)...

Test končí až ve 21:30, milá Kopretino.
Máte tedy dost času na opravu.

Kopretina řekl(a)...

Ano, souhlasím se Schumacherem antisenitou, vše je jinak, nicméně je faktem, že míra antisemitismu je nejvíce zastoupena u levicové části politického spektra, to vím naprosto určitě, přesto nejede vlak...

Větší vlastenec řekl(a)...

Přesto nejede vlak ?
A nepomyslela jste, milá Kopretino, že vlak nejede naopak PRÁVĚ PROTO ?
No, každopádně se za chvíli podívám na Hlavní nádraží. Pokud vlaky nepojedou, je Váš výrok pravdivý.

Pravda vítězí !***Volte ČSNS 2005 a KSČM !

informace řekl(a)...

To má být nějaké cvičení na logický paradox? Který?

Harpyje řekl(a)...

Všechna média jsou levicová.
Všichni "levičáci" jsou antisemité.
Nácek a rasista Hans Christian Strache je "pravičák" a oběť "levice".
Nad takovými výroky zůstává rozum stát.

Kopretina řekl(a)...

Píši do jisté míry s nadsázkou z důvodů, aby se lidé nad daným problémem zamysleli. Ale nepopiratelným faktem je, že většina levicově orientovaných lidí jsou antisemité, tedy, těch, které zám osobně, či z levicových serverů Britské listy, outsidermedia,či levicových politiků...Vždyť si najděte servery Socialistická solidarita,Haló noviny, Novinky, Právo, Socialistický kruh...Pan Slanina mnohokráte pastoval seznam levicových organizací proti výstavbě radaru na území ČR...Proč někteří dobytci kritizovali Wielderse a Aly/ovou... Nebb hnusně štvavý článek na Psu od levičáka Roučka "Česká politika vůči Izraeli potřebuje korekturu"...Levice se staví vůči Izraeli zle a odmítavě, nedokáží se soucítit do pocitů Izraele, vždy a za jakýchkoliv okolností stojí při palestinských Arabech...To je bohužel nezpochybnitelný a nevyvratitelný fakt...

Red Kite řekl(a)...

Milá dívenko,
"Nadsázka" není nic jiného než vysvědčení Vaší vlastní hlouposti, a ten pro Vás "nezpochybnitelný a nevyvratitelný fakt", důkaz Vaší omezenosti.

Schumacher řekl(a)...

Potká Mangles Silbersteina. "Co říkaj tomu antisemitismu?" ptá se Mangles. "Nic moc," odpoví Silberstein. "Ledaže bychom to vzali do ruky my."

Myšpulín řekl(a)...

Taky si myslím, že Kopretina blbne.

Kopretina řekl(a)...

Vážně, než začnete urážet, tak vyvraťe fakta...Já mám svůj názor, za kterým si stojím a je mi jedno, co na to druzí říkají. Nikdo mi nedokáže vyvrátit nikdy nic...

informace řekl(a)...

Margherito,
jsste mladá a zapálená a tak je Vám nadsázka dovolena. Jen nenadsazujte příliš často nebo to staré mišpule podráždí.

Kopretina řekl(a)...

Ano, jsem zatím mladá a mám svůj postoj a své životní přesvědčení, které NIKDY nezměním, nikdy, protože vím, že mám pravdu, kdybych tomu nevěřila, nemohla bych psát články a chodit na diskuse. Kdyby mi někdo zakazoval psát o Izraeli či se za Izrael bít, tak by mě to zničilo a rozdrtilo...a můj život by byl prázdný a nicotný. Lidé hlásající parvdu nejsou vždy oblíbení, protože pravda bolí a nikdo přece nechce cítit bolest...

Harpyje řekl(a)...

Taky se obávám, že Vás nikdo nemůže přesvědčit, Kopretino.
O kterých faktech je řeč?
Že všichni levičáci jsou antisemité? Nebo že Hans Christian Strache, Haiderův ex-milec, není antisemita?

Kopretina řekl(a)...

Ano, jedno z fakt je, že je většina levičíku antisemitského zaměření, čtu i český levicový tisk. Strache asi také nebude ideální, přesto je menší zločinec než levicoví antisemité...Levice má zkrátka antisemitismus v sobě, nemůže jinak, tak jak křesťané věří ve Starý a Nový zákon, Židé ve Starý zákon a muslimové v Korán, tak levice věří v antisemitismus. Antisemitismus je hlavní středobod ideologie levičáků.

Harpyje řekl(a)...

Aha, no tak to jo.
Četba českého levicovéhu tisku je určitě zárukou obecného přehledu o "médiích" a "levičácích".
Kopretino, Vy jste skutečně beznadějný případ.

Kopretina řekl(a)...

A čtu i výňatky ze světových médií. Jak jsem psala Slovo z Jeruzaléma, tam můžete číst detailně rozbor médií jak v Česku, tak ve světě.

Kopretina řekl(a)...

Jinak Harpyje, Vám děkuji za námět dalšího článku, pokusím o Josephu Nasim něco najít. Středobod mého zájmu je sionismus, Židé a Izrael. Já zkrátka jsem taková, jiná nebudu a sionismus jsem vyznávala od narození, od malinkého miminka až do současnosti, ovšem je pravda, že má vášeň pro sionismus se den ode dne zvyšuje, sionismus prinikl do mého srdce, proto ty, co vyznávají ideologii antisionismu jsou mými nepřáteli, samozřejmě že duchovními, nikoho nikdy nikde bych nedokázala zavraždit, ani kreaturu Srworu...

Větší vlastenec řekl(a)...

Nuže, test nám skončil již před několika hodinami. Jakpak odpověděla milá Kopretina ?
Áááha, trvá na své původní odpovědi. Zaškrtla jako správný bod A) : Všichni levičáci jsou antisemiti.
Co teď; co s ní ? Zlomit nad ní hůl, či snad o ní ?
Ale ne; nebuďme zoufalí, nebuďme malověrní.
Vždyť přece není ztracena pro náš národ, pro naši vlast, děvenka naše zapálená, do sionistů zamilovaná. Tihle horečnatí zastánci nějaké „čisté“ ideje se přece tak snadno zklamou, tak snadno se odmilují. A pak si hledají novou ideu, novou lásku. Mnohým, přemnohým jsme už poskytli klidný přístav víry ve šťastnou budoucnost, v lid, národ a Nesmrtelného Lenina. I Kopretině jej poskytneme, až přijde její čas.

Takže jí pro jedenou přitakejme :
Ano, milá Kopretino, tu OBROVSKOU masu sionistů-levičáků můžeme označit za antisemity.
No ano, můžeme. Zavřou nás snad za to pravdoláskaři a multikulti nadšenci ? Nezavřou, ba ani nás nebudou vláčet tiskem. Jsme přece v Česku, a ne někde v Euroamerice.

Prostě, milá Kopretino - všichni ti nespočitatelní sionisti-levičáci JSOU antisemity, neboť mají vrozenou „jüdischer Selbsthaß“. Jako ostatně VŠICHNI sionisti.

Brzy na shledanou v naší Straně.

Větší vlastenec řekl(a)...

Ehmm ...
Má být nikoli „pro jedenou“, leč "pro jednou".

Za chybu se omlouvám všem vlastencům a vlastenkám.

Schumacher řekl(a)...

"sionismus jsem vyznávala od narození..." zajímavé. Kopretino, máte pro to vědecké vysvětlení jak k tomu takhle jednoduše člověk přijde ? Co času by ušetřil na školní výuce. Takhle snadno přijít třeba k matematice, fyzice, cizím jazykům...

Schumacher řekl(a)...

projedenou... Co když VV je to nechtěný projev podvědomí ?

Větší vlastenec řekl(a)...

I ne, drahý soukmenovče Schumachře-utajený antisionisto.
Mé utlačované podvědomí se prosazuje jinak : Prakticky vždy, když chci napsat "jsem", napíši "jsme".
Než bych se radil s nějakým intošským profesůrkem o příčinách resp. možnostech nápravy, podvratné podvědomí raději úplně zašlapu do nevědomí.
Kampak na nás s nějakým Frojdem-sionistou !

* * * * *

POZOR !
Kopretina MŮŽE být sionistkou od narození.
Nezapomínejte, že spousta tvorů se rodí dokonce jako Němci. A jejich počeštění (poslovanštění) je téměř nemožné.
Konečně, první (nesprávně „křestní“) jméno Kopretiny je zpropadeně sionistické.
Pokud se mé klíčící podezření rozvine v rudý květ jistoty, budu nucen přehodnotit svůj dosud shovívavý postoj.
Pohov.

K obraně vlasti BUĎ PŘIPRAVEN !

Kopretina řekl(a)...

Podívejte, matematice a fyzice, to jsou vědecké disciplíny, těm se člověk musí naučit, kdežto s určitým názorem se dítě rodí. Již malé děti mají určitý nozr. Jestli vás to všechny zajímá, nikdo mě v rodině (rodiče, prarodiče, tety, strýcové, zkrátka nikdo) mě k sionismu NIKDY nevedl, ano NIKDY. Bratr ten takový zastánce sionismu není, bohužel.Tož tak.

Větší vlastenec řekl(a)...

Podezření vyklíčilo, byvši zalito dalším výlevem oné slečny; nyní pěkně roste a sílí.

Neboť malé děti mají názor jen na kvalitu a množství mateřského mléka, teplotu okolního prostředí, včasnost výměny plenek - a taky na krásu obličejů, jež se nad ním sklánějí.
Zbytek je dílem VÝUKY.

Takže kde se vzala tu se vzala, stojí zde otázka, velká, masivní, chlupatá, cení zažloutlé tesáky :
Kdo by onu nešťastnici mohl učit sionismu, nežli nějaký sionista ? Nu ?!

Kopretina řekl(a)...

Právě, že nikdo. Víte, milý Vlastenče, co prohlásil Jurgen Buehler, německý křesťan? Láska k Židům je darem z nebes a pouze ten, kdo volá na ochranu Židů má právo zpívat gregoránský chorál. Mám dar, dar jasného ducha. Výuka? Ve škole? V rodině, ale jdetě, nikdo nikde nikdy mě k sionismu nevedl, k sionismu jsem dospěla sama a jsem na to patřičně pyšná. Možná snad velicí a spravedliví autoři, Martin Gilbert, Paul Johnson, Michael L Brown, Ludwig Schneider mi dopomohli jít po svaté cestě. V každém národě si Bůh uchovává spravedlivé, lidi jasného ducha...

Harpyje řekl(a)...

Nemluvně reaguje na vnější a vnitřní podněty (podělané plínky, hlad, žízeň, bolest, konejšivý hlas jemu důvěrné osoby, ...), kdežto "názor" je výsledkem součtu myšlenkové činnosti, vzdělání, informací, zkušeností.
Člověk se může narodit s vrozenou srdeční vadou, ale ne s "názorem".

Větší vlastenec řekl(a)...

Božínečku !
Naše slečna "má dar" !
A jde po "svaté cestě" !!
A očividně se považuje za "Bohem" uchovávanou spravedlivou osobu, osobu jasného ducha !!!

Tak to je vážné.
Zdá se, že zde máme novou Pannu Orleánskou, i s jejími záchvaty.
Lenin s námi a zlé pryč.

Větší vlastenec řekl(a)...

Pro Vaši informaci, vážená paní Harpyje :

Babies Prefer To Stare At Beautiful Faces

Kopretina řekl(a)...

Věřte nebo ne, je to tak, a záchvaty? Jaké? Epileptické? Tak ty nemám...Jsem fit, ale můžu být klidná, cesty spravedlivých totiž střeží Hospodin, které ani síly pekelné nezničí... A věřte nebo ne, je nás více s mým svatým a spravedlivým postojem...Kristus říkal apoštolům, že se jim budpu někteří lidé vysmívat, pronásledovat je, pohrdat jimi, ale že se nesmí daát a pokračovat v šíření idejí do světa...

Větší vlastenec řekl(a)...

Jauvajs !
Takže ne Panna Orleánská, leč rovnou apoštol ?

No, to tedy ...

Větší vlastenec řekl(a)...

Mimochodem, milá apoštolko, jestli Vám to dosud nikdo nesdělil :
Sionista Jošua Ha-Nocri (Ježíš Nazaretský) byl levičák jako Brno, už od narození ve chlévě.

Mír s Vámi !

Harpyje řekl(a)...

Na tom článku je nejlepší ten první příspěvek. :-)))
Vlastenče mám jednu otázku, na kterou nemůžu najít odpověď ani na internetu. Nevíte náhodou co je "půdovková dlažba"? Není to náhodou terracotta?

Kopretina řekl(a)...

Pozor, skutečných apoštolů bylo 12 (respektive později 11 po Jidášově zradě), my nejsme apoštolové, my jsme jenom následovníci Ježíše. O "levicovosti" Ježíše se dá silně silně diskutovat, v Brit Chadaše (v Novém zákoně) jsou pasáže různé, ale nebudu se tím na tomto diskusním fóru zabývat, poněvadž to tu nechci zahltit 100 a více příspěvky...Jenomže já, alesoň něco věřím, v co věříte Vy, milý Vlastenče? Jaké vyznáváte duchovní hodnoty? Prostituci, alkohol, drogy, automaty?

Větší vlastenec řekl(a)...

Ano, jde o tradiční cihelnou (keramickou) dlažbu, vyráběnou v různých rozměrech.
Do sionisticko-imperialistického vyhledávače si zadejte výraz "půdovky".

Mizím do práce. Ještě dnes budu šlapat m.j. po letitých půdovkách.

Nazdar !

Kopretina řekl(a)...

Vy pracujete v neděli? Tak to Vás lituji...v neděli i v sobotu se snažím dělat co nejméně, jenom doma to nejnutnější...

Pán zástupů řekl(a)...

ܚܪ ܒܗܘܢ ܝܫܘܥ ܘܐܡܪ ܠܗܘܢ ܠܘܬ ܒܢܝܢܫܐ ܗܕܐ ܠܐ ܡܫܟܚܐ ܠܘܬ ܐܠܗܐ ܕܝܢ ܟܠܡܕܡ ܡܫܟܚܐ ܀

Kopretina řekl(a)...

Pane zástupů, neovládám hebrejské (možná arabské, nevím, které to je¨) písmo...A divím se, že Vám to jde sem vložit, když jsem se pokoušela vložit hebrejský text do diskusního příspěvků na Psa, tak se v příspěvku objevily nečitelné paznaky...Víte ono chodit do kostela nestačí, znám mnoho lidí, kteří chodí do kostela a nejsou dobří lidé, dokonce jsou někteří z nich antisemité. Křesťana člověka dělá jeho postoj, jeho názory, jeho život. Myslet si, tak půjdu do kostela, splním si povinnost a vše je dobré, tak to není...

Harpyje řekl(a)...

Pán zástupů je jedna ze zdejších pavlačových drben, a s křesťanskými názory nemá nic společného.
Křesťanem rozhodně není. Na rozdíl od té osoby, kterou jeho první příspěvek (právem) pohoršil.
Fick Dich ins Knie, Páne zástupů.

Kopretina řekl(a)...

Povím Vám, Harpyje, že umírnění mohamedáni jsou mi milejší, než nějaké prostitutky, feťáci, alkoholici a takoví. Mají svou víru, alespoň v něco věří. Sice je hodně mohamedánů darebáků, je mezi nimi hodně zlých a netolerantních lidí, co zabíjejí křesťany, vypalují kostely, nenávidí Židy, ale jistě se mezi nimi najdou i slušní a spravedliví lidé a i ve Starém zákoně můžeme číst, že Abraham prosil za Sodomu.."Pane, když najdu 50 spravedlivých lidí, ušetříš město", Hsopodin řekl "Ano", leč Abraham nenašel a přišel zas Hospodinem a ptal se, "Pane, kdyžn najdů 30 spravedlivých lidí, ušetříš město"? Hospodin řekl "Ano", Abraham hledal a nenašel a šel znovu s prosíkem..."Pane, když najdu 25spraedlivých lidí, ušetříš město"? Hospodin odpověděl ano, leč Abraham rovněž ennašel 25 spravedlivých lidí, leč šel opět prosit za Hospodinem p tal se "Pane když najdu 20 spravedlivých lidí, ušetříš město"? Hospodin odpověděl "Ano", Jenomže Abraham nenašel spravedlivé lidi, a šel opět s prosíkem, "Hospodině, můj pane, ušetříš město, když najdu 15 spravedlivých lidi", Hospodin odpověděl "Ano", ale ani 15 spravedlivých lidí nenašel, nakonec šel opět s prosíkem k Hospodinovi a ptal se: "Pane, Králi všeho tvorstva, prosím, ušetříšě město, když najdu alespoň 15 sparvedlivých lidí" Hospodin odpěvědl "Ano, můj služebníků" jenomže ani 10 spravedlivých lidí nebylo nalezeno, tak Sodomu stihl spravedlivý trest. Co chci říši tímto textem? Pokud se nejade alespoň někteří spraedliví lidé, tak je třeba s tou pospolitostí počínat v dobrém.

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 210   Novější› Nejnovější»