pátek 16. března 2012

MOBY DICK: Hluboké znepokojení

Chápavá reakce, integrační procesy, prosperující společnost a sionistická entita
************************************************************

Neděle 11. března 2012
V Česku se mírně ochladilo, ale jaro pokračuje.

Japonsko si ve 14:46 místního času připomnělo rok od katastrofálního zemětřesení a následné tsunami minutami ticha, řevem sirén a motlidbami za duše 16.000 mrtvých a 3.000 nezvěstných. V zemi sílí hnutí za uzavření všech jaderných elektráren.

Mrtvá Kočka: "A za zrušení deskové tektoniky."

Havárie reaktorů ve Fukušimě si vyžádaly – 0 (slovy nula) obětí. Třináct Rakušanů tyto oběti uctilo před Jadernou elektrárnou Temelín. Pro tuto příležitost se oblékli do kombinéz, které je ochránily před ozářením. Občané z iniciativy pro ochranu životního prostředí před elektřinou rozdávali v Českých Budějovicích lidem letáky, v nichž je upozorňovali na následky japonské tragédie. Zelení příznivci hodného ruského plynu se snaží zablokovat stavbu zlého horkovodu z Temelína do Budějic.

Žena Moby Dicka: "Kdyby si občané přitopili, mohlo by dojít k atomovému výbuchu."

Další italská loď včera najela na skály poblíž Sicílie. Ale tentokrát je to jen ropný tanker.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se včera v Káhiře dohodl se svými kolegy z Ligy arabských států (LAS), že Sýrie potřebuje nezávislé pozorovatele, jež by nezávisle sledovali situaci, humanitární pomoci a podporu společného vyslance LAS a OSN Kofiho Annana.
Závislí pozorovatelé uvádějí, že v dobyté čtvrti Homsu Baba Amr, jež je dnes liduprázdná, byli oddělováni muži od žen a dětí. Jako v Srebrenici a Lidicích.
Na čem se Rusko a Las neshodli:
"Nejdůležitější je ukončit násilnosti, bez ohledu na to, kdo je páchá."(Lavrov.)
"Rusko-čínské veto dalo syrskému režimu špatný signál, díky němu může brutalita pokračovat." (Saúd Fajsál, saúdský ministr zahraničí.)
"Zabíjení v Sýrii přerostlo v genocidu, klid zbraní tedy nestačí." ( Hamad bin Džasím bin Džabr Sání, katarský ministr zahraničí, si myslí, že LAS by měla do Sýrie poslat vojska a uznat Syrskou národní radu za legitimního zástupce tamního lidu.)
 "Nechráníme žádný režim, chráníme mezinárodní právo." (Lavrov odmítá vměšování.)

Po několikadenním intenzivním bombardování vstoupilo syrské vojsko do města Idlib na severozápadě Sýrie. Zde v sobotu zemřelo 55 lidí, v celé zemi 62. Za rok je to už asi 8.000. Kofi Annan vyjádřil "hluboké znepokojení". Poté předložil Asádovi II. několik návrhů, jež se "setkaly s otevřenou a chápavou reakcí":  Syrská vláda je "připravena přijmout jakékoli známky upřímné snahy a najít řešení" V mírových snahách jí avšak brání "teroristické skupiny", jež je tedy nejprve třeba zničit.

Lavina, která minulý týden spadla v afghánské provincii Badachšán a zabila 50 lidí, má zřejmě další oběti: dosud stále 145 pohřešovaných lidí.

Mitt Romney vyhrál na ostrovech Guam a Severní Mariany. Na Guamu získal mezi americkými vojáky 100% podporu. Rick Santorum zvítězil v Kansasu. V republikánských primárkách vede Romney nad Santorunem 440:181, který tak dle médií "zůstává lehce pozadu". K nominaci je potřeba získat 1144 delegátů.

Mrtvá Kočka: "Snad to hoši stihnou do prezidentských voleb."

Na pohřbu v pákistánském městě Péšávar se přivedl k výbuchu muslimský věřící sebevražedný atentátník. Zůstaly po něm hlava a nohy, 13 mrtvých a 30 zraněných. Náměstek předsedy provinční rady Chušdil Chán, kterého dal pákistánský Taliban na černou listinu pro jeho bezbožnost, vyvázl nezraněn.

Mrtvá Kočka: "Asi se dost modlí."

Muslimský věřící sebevražedný atentátník zabil při explozi svého auta před katolický kostelem sv. Finbara v nigerijském městě Jos tři křesťany. V odvetu mladí věřící křesťané na své trestné výpravě zabili deset muslimů.

Mrtvá Kočka: "A vůbec se přitom nemodlili."

Proti sankcím, jež EU uvalila na Bělorusko kvůli diktátorskému chování Lukašenkova režimu, se ostře postavil Sovětský svaz, pardon, Celní svaz, pardon Rusko (tedy Rusko, Bělorusko a Kazachstán): "Taková opatřen vytvářejí umělé překážky pro obchod a ekonomickou spolupráci na území Celního svazu a Jednotného ekonomického prostoru, poškozují jeho hospodářské zájmy a brání rozvoji integračních procesů na euroasijském kontinentu." (Z dokumentu, zveřejněném na internetových stránkách Celního svazu, pardon ruské vlády. Nevadí Lukašenko, vadí sankce proti němu)

Žena Moby Dicka: "S integračními procesy na euroasijském kontinentu pod vedením Ruska jděte do háje zelenýho."


Titulek z novin: Při izraelském náletu na Gazu zemřelo dítě
Z dalších informací: Série víkendových izraelských náletů je nejkrvavější za poslední tři roky. Pozadu nezůstávají ani palestinští ozbrojenci, za pátek a sobotu vypálili na izraelské území přes 100 raket a minometných střel.
Pozadu??? Što éto takóje "pozadu"?
Mrtvá Kočka: "Nejdříve vraždí Židi malé děti, a v odpověď na to, dva dny předem, bombardují teroristé izraelská města a vesnice."
Na konci článku uvedena informace: "V roce 2008 izraelská armáda odpověděla na provokace palestinských ozbrojenců" (míněno setrvalé raketové a minometné ostřelování) "operací Lité olovo. Třítýdenní invaze připravila o život tisíce Palestinců."
Připomeňme, že mezi cíle útoků patřily vojenské základny Hamasu, jeho výcvikové tábory, velitelství, kanceláře a sklady raket a dalších zbraní. Bylo zabito 390 teroristů a 940 civilistů ("tisíce nevinných"). Což při obvyklé taktice teroristů, kteří si pro své základny vybírají hustě obydlené oblasti, a své vlastní ženy a děti zneužívají jako lidské štíty, není z až tak špatné

Neuvedená zpráva z dneška: 15 ze 17 nebohých zabitých Palestinců byli teroristé z Hamásu.

Při vypalování suché trávy vyhořel včera gotický hrad Krásna Hôrka nedaleko východoslovenské Rožňavy. K zapálení střech od trávy došlo po vzplanutí hustého křoví a náletových dřevin, které nedovolili vysekat ochránci životního prostředí.

Robert Fico a jeho sociálně demokratický Smer-SD u slovenských voličů fenomenálně zvítězili. Mají 44,6 % hlasů a 83 mandátů ze 150. O zbylých 67 manádů se celkem rozdělilo dalších 5 stran. Ficovi do ústavní většiny zbývá 7 hlasů, které může získat společně s jakoukoli jedinou další stranou.

Žena Moby Dicka: "To by se u nás stát nemohlo."

Mrtvá Kočka: "Vsadíš se?"

"Pokud v příštích dvanácti měsících nezaznamenáme nějaký pokrok v revizi pravidel pro nelegální přistěhovalectví, Francie může pozastavit své členství v Schengenu." (Nicolas Sarkozy, dosavadní francouzský prezident na volebním mítinku na předměstí Paříže.) A co na to jeho voliči?
"Nicolas, Prezident!"

Jeden americký voják v jihoafghánské provincii Kandahár vystřílel několik domů v různých vesnicích, jak to tak vypadá. Zabil 16 spících lidí včetně tří žen a devíti dětí. Nejmladšímu byly dva roky. Jak tak chodil od domu k domu, měnil si zásobníky.
"Spojené státy vyjadřují svou nejhlubší soustrast rodinám obětí dnešní tragické střelby. Jsme zarmouceni tímto násilným činem proti našim afghánským přátelům." (Mluvčí amerického ministerstva zahraničí.) US ministr obrany Leon Panetta je střelbou "hluboce zarmoucen".
"Zasílám naše kondolence rodinám, které ztratily své blízké a všem lidem v Afghánistánu, kteří prožili tolik násilí a utrpení." (Barack Obama, US prezident.) Tato střelba byla "tragická a šokující". Vyjádřil obavy.
"Afghánská vláda a lid žádají vysvětlení tohoto případu od americké vlády. Když jednotky síly úmyslně zabíjejí Afghánce, je to teror, vražda a neospravedlnitelná akce." (Hamíd Karzáí, afghánský prezident, se skutečně zlobí.)

Afghánci chtějí hlavu onoho Američana. A když říkají hlavu, tak myslí hlavu.


"Myslím, že jsme na dobré cestě stáhnout se tak brzy, jak jen budeme moci." (Harry Reid, vůdce demokratické většiny v Senátu.)


Mrtvá Kočka: "Na zlé cestě."


Pondělí 12. března 2012
A nestačil vám víkend? Tak dobře alespoň ještě několik zpráv, o kterých jinde jiní tolik nepíší.

Rusko sice nepodpoří připravovanou rezoluci OSN k Sýrii tím, že by hlasovalo "pro" nebo se hlasování zdrželo, avšak se svržením Assada reálně počítá.
"Chtějí-li svrhnout Assada – ať svrhávají. Ale bez nás a bez sankcí OSN." (Nejmenovaný představitel ruského ministerstva zahraničí.)
Rusko se nestaví proti syrské opozici, odmítá pouze zahraniční ozbrojenou intervenci v Sýrii. "Syrský prezident promeškal svůj čas. Jeho šance na udržení se u moci je malá, kolem deseti procent." (Nejmenovaný diplomat "blízký Kremlu".)
Rusko se tak stejně jako další přátelská země Bašára Asáda, připravuje na jeho pád. Nebudou proti němu, ale nebudou ho aktivně podporovat.

Mrtvá Kočka: "Pouze dodávkami zbraní."


Sýrie zaminovává hranice s Libanonem a Tureckem. Minami z Ruska. Minami, které zakazuje mezinárodní konvence.

Hamás vyslal během jediné hodiny 10 raket na Beer Ševu, Ašdod, Aškelon, Kirjat Malachi a další jihoizraelská města. Obránci už mají v provozu protiraketový  systém "Železná kupole", který zlikvidoval 3 střely. Přes víkend byl úspěšnější. Ze 150 raket zničila "Železná kupole" 90 %. Kromě raket, které byly vyrobeny přímo v Gaze, se jedná i o rakety typu Fadžr, které teroristům z Hamásu dodává Írán, a které jsou schopny zasáhnout i Tel Aviv.

Žádáme OSN, aby dříve, než připraví další antisemitskou rezoluci, vzalo v úvahu, že Írán vede už nějakou dobu válku proti Izraeli. Abyste se pak nedivili.

V bruselské čtvrti Anderlecht vzplála po útoku zápalnou lahví mešita. Při požáru zemřel imám, jenž se udusil kouřem. Podezřelý žhář byl na místě zatčen a vzat do vazby. Mešita shořela téměř celá.

No vidíte. A to je teprve pondělí. A vynechávám českou louži.


Úterý 13. března 2012
Nicolas Sarkozy poprvé překonal (evidentně po svých nedělních silných slovech) v předvolebním průzkumu Françoise Hollandeho. O málo, ale přece.

Jean-Charles Brisard, takto uznávaný francouzský expert na terorismus, prohlásil, že v prezidentských volbách 2007 Nicolasovi pomohly peníze z Libye. Maličkost: 50 milionů € (1,2 miliardy korun). Sponzorský dar přítele Kaďoura.

Po nedělním masakru v Kandaháru je situace na místě opravdu výbušná. Americký ministr obrany Leon Panetta připustil, že by v tomto případě mohl vraždící americký voják od nezávislého vojenského soudu vyfasovat i trest smrti. Nejspíš za plýtvání municí.
Co bude s maniakovou hlavou agentury neuvádějí.

"Egypt po revoluci nikdy nebude přítelem sionistické entity, prvního nepřítele Egypta a arabského národa." (Z textu  rezoluce, kterou po bombardování pásma Gazy jednomyslně schválili poslanci Lidového shromáždění, dolní komory egyptského parlamentu.) Rezoluce rovněž požaduje po vládě, aby "revidovala všechny své vztahy a dohody s tímto nepřítelem." Dále by měl být aktivován arabský bojkot této "sionistické entity" a mezinárodních společností, které s ní obchodují. Takový bojkot je prý "projevem odporu a strategickou možností osvobození okupovaných území."

Žena Moby Dicka:podotýká: "Tak proč jste při podepisování mírové smlouvy s Izraelem výslovně odmítli vrácení pásma Gazy i s jejími obyvateli?"

Mrtvá Kočka: "Sionistická entita? Izrael! To je to slovo, co revoluční Egypťané nepustí přes rty ani klávesnici."

Saad al-Katatny ze Strany svobody a spravedlnosti (politické křídlo Muslimského bratrstva), takto předseda Lidového shromáždění Egypta, vyzval zvláštní parlamentní výbor, aby s vládou vyřešil "realizaci schválených požadavků". A schváleno bylo:
a)odvolání egyptského velvyslance z Tel Avivu.
b) Co nejrychlejšímu zastavení dodávek zemního plynu Izraeli. (Už by nemuseli vyhazovat do vzduchu plynovody.)
Co bratřím vadí?

Mrtvá Kočka: "Že na masivní plošné bombardování civilních cílů odpovídá Izrael precizními chirurgickými řezy do těla terorismu."

Další zásoby zemního plynu a ropy byly objeveny na šelfu 24 km od izraelských břehů.

Středa 14. března 2012
V OSN se před zasedáním Výboru pro lidská práva na chodbě poprali diplomaté Severní a Jižní Koreje.

Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí, se chystá na předání choulostivé zprávy do Teheránu. Ruská delegace s sebou veze "poslední vážné varování" vlády USA: Rozhovory se zástupci USA, Velké Británie, Francie, Německa, Ruska a Číny příští měsíc jsou "poslední šancí", kterou ještě Írán dostane před úderem USA a Izraele na svá jaderná zařízení.
Lavrovův náměstek Sergej Rjabkov sice připouští, že "eskalace je očividná". Vojenský útok na Írán však odmítá, protože "problém neřeší, ale vytváří milion nových problémů".
Chameneí a Ahmadíneřád si oddychli: Rusko na ně nezaútočí!

Oddychl si i Bášár Asád: Amerika na něj nezaútočí. Bude muset podporovat Izrael při jeho útoku na Írán.
"Pro USA je nyní důležité důstojně se dostat ze syrské situace. Američané pochopili, že Izrael zaútočí na Írán. A dvě války v regionu – to je moc." (Již dobře známý nejmenovaný představitel ruského ministerstva zahraničí.)

Mrtvá Kočka: "Oprava: Izrael na Írán nezaútočí. On jen odpoví na dlouhodobé útoky íránských raket z pásma Gazy."

Zpráva z jiné Sýrie: V zemi proběhnou 7. května parlamentní volby. Budou se konat na základě nové ústavy, již přijali Syřané v únorovém referendu, kdy ji schválili s 90% většinou. Referenda se zúčastnilo 57,4 % voličů. Syrská opozice referendum bojkotovala s tím, že nejdříve musí odstoupit Asád II. Ústava prý prošla jen kosmetickými změnami: Konec vlády jedné strany. Prezident je volený jen na dvě období, avšak nadále jmenuje premiéra a vládu, a může vetovat zákony. Politické strany nesmějí být založeny na základě náboženství, profese nebo etnické příslušnosti. Tím se nedemokraticky znemožňuje legalizace zakázaného Muslimského bratrstva či stran kurdských separatistů.

Mrtvá Kočka. "A křesťanských socialistů."

Čtvrtek 15. března 2012
"Museli jsme přijmout tyhle hovadské zákony o volbách, stranách a svobodě médií". (Bášár Asád v soukromé korespondenci, kterou ukořistili jeho protivníci a dali v plen britskému Guardianu.)
Guardian prý od povstalců získal více než tři tisíce dokumentů, což mají být maily stažené z osobních účtů prezidenta a jeho manželky.

Žena Moby Dicka: "Britská policie by měla zabavit počítače novinářů z Guardienu a poslat je šupem do USA, kde by měli být zavřeni za porušování autorských práv."

"Naši nepřátelé čekají na příležitost k překvapivému útoku. Armáda proto musí v případě napadení nemilosrdně vyhladit nepřátele." (Kim III, severokorejský fýrer, na manévrech, jejichž cílem je vyzkoušet si útok na nepřátelskou flotilu.)

Žena Moby Dicka: "Nefackujte severokorejské diplomaty, nebo vyvoláte 3. světovou válku."

Mrtvá Kočka: "Raději je skopněte ze schodů. To už je jedno."

Odpoledne se u sochy sv. Václava na Václavském náměstí v Praze sešli váleční veteráni a náhodně přítomní občané, aby si připomněli počátek  německé okupace.  Na schodiště pod sochou položili květiny se smuteční stuhou.
"Scházíme se ne proto, abychom rozdmychávali nedorozumění či spory mezi našimi zeměmi – Českou republikou a Německem, dříve nepřáteli a dnes partnery, ale proto, abychom s pietou vzpomněli nespravedlivé smrti statisíců našich občanů. Scházíme se i proto, abychom s úctou připomněli hrdinství a vlastenecký duch našich statečných bojovníků za svobodu a abychom připomněli nám, naší veřejnosti, nastupující generaci a politické reprezentaci, že nikdo nemá právo zapomenout a že tento den musí zůstat hlubokým poučením pro všechny národy, které chtějí žít v míru." (Z projevu 1. místopředsedy Čs. obce legionářské Jindřicha Sitty.)

O něco později na stejném místě proběhla jiná demonstrace, iniciovaná islandským turistou-demonstrátorem. Jiní informují jinde.

Slovenská společnost Rajo stahuje z obchodů stovky litrů nízkotučného mléka, které svou barvou spíše připomínalo vodu. "V žádném případě nebylo ohroženo zdraví zákazníků. Vysrážení mléka je způsobené enzymy pocházejícími z mikroorganismů, které byly deaktivovány pasterizací…Při výrobě mléka byly dodrženy všechny postupy a nebyly zaznamenány žádné odchylky, které by mléko znehodnotily." (Zuzana Stanová z představenstva pro obchod a marketing společnosti Rajo.)

Mrtvá Kočka: "Tekutina s obsahem 0,5 % tuku není mléko."

Pátek 16. března 2012
Belgie drží státní smutek za 28 většinou dětských obětí švýcarského tunelu.

V Česku začíná slunečný víkend s předpovězenými teplotami až 20° C. V Afghánistánu padají sněhové laviny a zabíjejí desítky vesničanů.

Vloni bylo v Německu registrováno 827 nových investičních projektů. Největším investorem je se 158 projekty lidově demokratická Čína.

Za měsíc si svět připomene 100. narozeniny zesnulého nesmrtelného Velkého Vůdce, Slunce jasného, Kima Prvního. Jako dárek mu bude věnován start již třetí severokorejské družice Kvangmjongsong (Jasná hvězda). Na polární dráhu ji má dostat nosná raketa Unha (Mléčná dráha), taky 3. Předchozí dva starty se nezdařily. Pokud bylo tedy jejich cílem dostat družici na oběžnou dráhu. Pokud šlo o pokusy s balistickou střelou, pak ty byly úspěšné.
Podle severokorejské agentury takový raketový start "velmi povzbudí armádu a lid k budování prosperující společnosti".

Američani by měli stornovat dodávku 240.000 tun potravin, za kterou KLDR před několika týdny slíbila, že nebude provádět balistické zkoušky a obohacovat uran. K balistickým skokům se chystají. A co s uranem?

Mrtvá Kočka: "Jednou bude na špičce nějaké Unha."

"Respektování práv křesťanské menšiny je součástí toho, co znamená být Palestincem." (Tak pravil Salám Fajád, premiér autonomní vlády palestinských Arabů na konferenci evangelikálních protestantů Christ at the Checkpoint, jež probíhala minulý týden v Betlémě.)

"Uvedli, že naše legitimita jako církve je z vládního pohledu neschválená. Řekli, že nebudou uznávat žádné právní listiny naší církve. To znamená rodné listy, oddací listy a úmrtní listy. Dokonce ani děti nebudou považovány za legitimní, pokud nebudou mít uznávanou listinu." (Steven Chúry, syn a asistent pastora První baptistické církve, o současném rozhodnutí palestinské správy pohlížet na tuto církev jako na "nezákonnou".)

Co vlastně říkají palestinští Arabové křesťanům v Izraeli? "Konvertujte k islámu. Konvertujte k islámu. Je to pravdivé a správné náboženství."

Žena Moby Dicka: "Baptisti by se asi raději měli vystěhovat z Betléma do Izraele."

Sobota 17. března 2012
Mrtvá Kočka: "Izrael by se měl přestěhovat do Betléma."

*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

90 komentářů:

Kopretina řekl(a)...

Algemeiner: Palestinská správy prohlásila baptistickou církev v Betlémě za nezákonnou
Palestinská správa označila První baptistickou církev v Betlémě za nezákonnou s tím, že nadále už nebude uznávat její práva jako náboženské instituce.

Stalo se tak jen týden poté, kdy předseda autonomní palestinskoarabské vlády Salám Fajád (Salam Fayyad) na konferenci 600 evangelikálních křesťanů z celého světa prohlásil, že jeho vláda respektuje práva křesťanských menšin. Informuje web Algemeiner.

„Uvedli, že naše legitimita jako církve je z vládní pohledu neschválená,“ uvedl syn a asistent pastora První baptistické církve Steven Chúry (Steven Khoury). „Řekli, že nebudou uznávat žádné právní listiny naší církve. To znamená rodné listy, oddací listy a úmrtní listy. Dokonce ani děti nebudou považovány za legitimní, pokud nebudou mít uznávanou listinu.“

Na konferenci evangelikálních protestantů Christ at the Checkpoint (Kristus na kontrolním stanovišti), která se konala v Betlémě od 5. do 9. března 2012, přitom palestinský premiér Fajád uvedl, že respektování práv křesťanské menšiny je součástí toho, „co znamená být Palestincem.“

Reverend Najm Chúry (Naim Khoury) nicméně říká, že nepřátelství vůči křesťanské menšině na územích Palestinské správy roste a je stále horší. „Lidé neustále říkají (křesťanům): ‘Konvertujte k islámu. Konvertujte k islámu. Je to pravdivé a správné náboženství,’” popisuje současný stav Chúry.

Jedná se už o druhý případ, kdy baptistům bylo řečeno, že na území Palestinské správy fungují bez schválení. Chúry má za to, že v postoji Palestinské správy může hrát roli „láska církve stejná k židovskému a arabskému národu a její víra, že oba mohou žít v zemi v míru.“

Algemeniner vysvětluje, že „církevní poselství usmíření odporuje propagandě, která prostupuje palestinskou společností. Muslimští duchovní běžně v televizi vedou antisemitské řeči a tak zvaní míroví aktivisté proměnili betonové části bezpečnostní bariéry v Betlémě na plátno své propagandy, která v některých případech vnucuje divákům znepokojivý fatalismus.“

Reverend Chúry prohlásil: „První baptistická církev v Betlémě během let ukázala společnosti své hodnoty a prokázala, že je zákon dodržující církev.“ Dále uvedl, že bude hovořit s americkými kongresmany, aby je upozornil na diskriminaci, k níž ze strany Palestinské správy dochází vůči křesťanské menšině v Betlémě.

„Dali jsme jim vědět, že o tom nebudeme mlčet. Naše církev si zaslouží být právně uznána stejně jako jiné uznávané denominace v Palestinské autonomii,“ řekl.


Plán Betléma (kliknutím se obrázek zvětší)
Poté, co Izrael v roce 1967 osvobodil Judeu a Samaří, izraelská vláda změnila dosavadní jordánskou politiku a po 19 letech jordánské okupace otevřela a zpřístupnila všechna židovská a křesťanská svatá místa.

Baptistická církev v Betlémě, která má ústředí na severu města nedaleko Rácheliny hrobky (Kever Rachel), byla v době vrcholu I. intifády (palestinskoarabské teroristické kampaně) terčem řady arabských bombových útoků.
No a co na to, propalestinští "křesťané"? Jako, že organizace Kristus na kontrolní stanici je propalestinská, známá svými propalestinskými tirádami. A tuto verbež jednu palestinskou podporuje...

Kopretina řekl(a)...

Zde je zdroj...
http://www.algemeiner.com/2012/03/13/exclusive-baptist-church-in-bethlehem-declared-illegitimate-by-palestinian-authority/

Schumacher řekl(a)...

"Zelení příznivci hodného ruského plynu se snaží zablokovat stavbu zlého horkovodu z Temelína do Budějic."

V takových případech si říkám, že zrušení Lidových milicí nebyl až tak dobrý nápad.

STK řekl(a)...

Ano Schumachere, plynový (a naftový) kohout v rukou cara Putina je tím nejlepším volantem na řízení Německa, potažmo celé EU.
Není nad to nechat si v zemi řádit komunistickou pátou kolonu a časem zblbnout téměř celá národ, že, Andělko? Bakaný atom! Soběstačné Německo! [;>)))
Myslel jsem, že Germáni vidí dál dopředu, ale jsou úplně stejní, jako ti naši. Ne víc než čtyři roky. A ještě k tomu ta "košile a kabát".

A.S. Pergill řekl(a)...

K tomu 15. březnu:
Je vcelku příznačné, že žádný ze sdělovacích prostředků ve vlastnictví německých (neo)nacistických firem 73. výročí vpádu germánských hord nevzpomenul.

Ty vypálené mešity a odvetou zlikvidovaní muslimové - to je, doufejme, blýskání na lepší časy. Za každý útok proti křesťanům a dalším náboženským minoritám v islámských zemích by měla následovat tvrdá odveta vůči muslimům v Evropě: Uzavírání mešit, obstavování kont, případně zabavování majetku islámských spolků, ukončování pobytu islámských imigrantů (přednostně duchovních).

I tohle je aktuální - tvorové, kteří nikdy nic podobajícího se kultuře nevyprodukovali, a jejich místní řiťolezci útočí na evropskou kulturu:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/261798-bozska-komedie-se-zda-expertum-osn-rasisticka-hani-muslimy-a-gaye.html

Tu Sýrii ani nemá cenu komentovat: Bez ohledu na to, co je Assad II zač, ho může nahradit jen režim mnohonásobně horší. Za podporu protiassadovských povstalců by se měli "EUrodiplomaté" soudit.

Schumacher řekl(a)...

STK, kterak car Putin kroutí tím volantem, co pro nás špatného požaduje? Daně, cla, co musíme, čeho kolik smíme a co nesmíme vyrábět, s kým obchodovat, co kupovat, kolik co má stát, čím svítit, jak chovat slepice, kvóty pro tohle a tamto... Uveďte mi jediný příklad jak a čím omezuje naši svobodu. Vydává nařízení, která jsou nadřazena našim zákonům i naší ústavě?
Náš car nesídlí v Moskvě, ale v Bruseli.

Harpyje řekl(a)...

Atomová energie jako alternativa k naftě a zemnímu plynu je poněkud jednoduchá a naivní vize, vážený STK. Zřejmě jste ještě nikdy neslyšel o tom, že EU usiluje nejen o diverzifikaci energetických zdrojů, ale i dodavatelů, aby se vymanila ze své závislosti na Rusku, kterému jsou taková úsilí samozřejmě trnem v oku. Protože Vladimír Vladimírovič je jen upřímný a nezištný přítel a dobroděj českého národa, a na rozdíl od EU "neomezuje v ničem naši svobodu", jak praví s. a s. Schuhmacher.

STK řekl(a)...

Car Putin ještě vůbec nezačal, Schumachere!
Ještě není vhodná doba. Zatím jen zahrozil, že když radar, tak na nás namíří raketky.
Nevím, jestli jste sám Rus nebo máte dobré vztahy s Rusy. V obou případech musíte nutně tušit (ne, to je eufemismus - vědět), že ten protektorský, ochranitelský, "velkobratrský" pocit v Rusech nikdy nevymizel. Mají nás rádi. Mají nás rádi - pod kontrolou. Ono si to kupodivu neodporuje.
Ale asi jsem se nevyjádřil přesně: Pokud se EU, Německo nebo "západní země" (kdo dneska ví, které to vlastně jsou?) postaví proti dlouhodobým záměrům Ruska, má Putin v plynu a ropě opravdu silnou páku. V této době bych řekl, že smrtící. A závislost na Rusku Rusko velmi podporuje - výstavba nových plynovodů severní cestou Balt Stream atd. A my bohužel patříme do podmnožiny EU.
Nebo myslíte, že nám Putin bude posílat plyn extra po dráze, když pokorně požádáme?
===
Jisté je, že hlavní nepříjemnosti přicházejí z Brusele. Navíc od úřednického molocha, který už dávno není voleným orgánem. Někdy se mi zdá, že je to nějaká "super-lobby", ovládaná nadnárodními monopoly, Silné státy se silnými, sebevědomými vládami jsou nežádoucí, nepřípustné. Hrdost na svůj národ je něco nečistého. Hospodářská soběstačnost je zvána zbytečností. Říkat pravdu o oteplování, alternativních zdrojích a podobně je považováno za kacířství.
Potud máte úplnou pravdu, Obuvníku. Ale když car Putin - a je úplně jedno, jestli ho zvolila valná většina Rusů z nedostatku jiných věrohodných kandidátů (mezi námi děvčaty: být Rusem, asi bych volil Putina taky!) nebo z touhy po pořádku a zákonnosti jednoho dne usoudí, že EU nějak Rusku závažněji vadí, to pootočení volantem obou energovodů pocítíme velmi citelně.

P.S.: Pro slovutnou paní Harpyji: Neobtěžujte se s odsudkem mých názorů. Je mi naprosto jasné, že Vám nemohou konvenovat. Vím to já, ví to i ostatní. Takže z Vaší strany zbytečná práce.
Diskutuji teď s Ševcem.


P.P.S.: A to ještě Rusko nabízí EU, že mu bude dodávat i elektřinu z atomových elektráren na svém území. Nebo jiných, jak si EU vybere. GWh jak GWh - jak to che někdo v propojené síti poznat! [;>)))

STK řekl(a)...

Pro Pergilla:)

- ano

- Muslimové (různé skupiny, většinou tzv. "nesmiřitelné") se začínají vzájemně likvidovat i na evropském území. To je dobře. Moc dobře. Snad se pár lidí chytí za nos, a řekne si, že "tohleto asi ne!". Protože: Která sekta muslimů je ta pravá?

- naši rektální alpinisté mě hněvají nejvíc. U muslima takovou reakci očekávat lze. U existence, která si hrdě říká "Evropan" mě napadá jenom jedna otázka:
Seš blbej nebo podplacenej?

Harpyje řekl(a)...

Jen si klidně diskutujte s Ševcem, vážený STK. Mně to nevadí-
Tím Balt Streamem máte na mysli příliv a odliv v Baltu? Musím Vás zklamat. Ten je asi tak existentní, jako pro Vás jsoucnost Boha. Maximum 15 cm u Wismaru nestojí za řeč.
Minulý rok ubil jeden Němec z Nordrhein Westfalen svého starého otce baseballovou pálkou. Myslíte, že se už i křestané začínají na evropském území vzájemně likvidovat?

s.t.k. řekl(a)...

Harpyje - kuk na strejdu! [;>)))
Vážně myslíte, že budu s Vašim Veličenstvem dišputovat na téhle úrovni? [;>)
MMJ: Dnes má jmeniny Vlastencův avatar! Je Vlastimila!

Moby Dick řekl(a)...

No jo, tu pondělní šíitskou mešitu v Anderlechtu prej vypálil nějaký muslim. Ultrakonzervativec. Islámista. Saláfista. Mrtvá Kočka míní, že spíš salámista.
>>:))

stk řekl(a)...

Náš rektální alpinismus už dosahuje přímo byzantské bohatosti!
Tož za to EU fakt nemóže! [;>)))

Jakub S. řekl(a)...

Slova scházejí.
Náš odhad nejnižší úrovně snahy lokálních mocipánků nikdy nemůže být dost nízký. (Už jenom zoufalá snaha to nějak dobře formulovat svědčí o mé vykolejenosti z toho.) A nemá to moc co dělat s tím, hodnotíme-li VH + nebo -, že.
Nejmenovaly se Prachatice dřív Kocourkov či Schilde? Anastázius Kočkorád (Katzengern), velký kouzelník (Slawitschek!) by se do krve styděl. A něco by jim provedl. On ano!
Slawitschek... jeho strašný a náhlý a tajemný konec v květnu 45. Úděsně naivní.

Jakub S. řekl(a)...

- Katzenschlucker. Bitte um Entschuldigung!

STK řekl(a)...

Su nevzdělanec. Nečetl, Jakube. Najdu, napravím.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,

- jaderná energie může nahradit ropu, jenom nesmíte hledět na to, co šplouchá v nádrži, jako na zdroj energie, ale jako na vektor (který do toho auta přenáší energii vyrobenou jinde). Takto, konec konců, fungují i biopaliva.
Můžeme prostě vyrábět syntetický benzín z uhlí (nebo i z biomasy) a energeticky (výroba vodíku, tlak a teplota) to dotovat energií z jaderek. Postup je známý a vyzkoušený, celou válku jezdily německé tanky a auta na takto vyrobený benzín (akorát ta energie na celý proces se vyráběla pálením uhlí).

- "diferenciace zdrojů": Reálně máme ropu, plyn, uran. OZE reálně spotřebují víc energie, než kolik vyrobí, maximálně vyjdou +- šul - nul. Vodní elektrárny jsou s to pokrýt maximálně část špičkové energie.
- - ropa: Jsme závislí na dovozu z politicky problematických regionů (arabské islámistické státy, Rusko). Jediná cesta z toho ven buď náhrada ropy syntetickým benzínem (viz výše) nebo těžba ropných písků (sever Evropy) a obojí dotovat jadernou energií.
- - plyn: Jsme závislí na dovozu z Ruska (případně z dalších problematických regionů), pokud neotevřeme těžbu metanu z břidličných ložisek (jsou i na našem území, největší zásoby má sousední Polsko). Faktem je, že otevření ložisek v EU by donutilo Rusko odstoupit od politiky vydírání plynovým kohoutem a plyn bychom od nich mohli kupovat i nadále, ale za rozumné ceny a bez rizika politického vydírání.
- - uran: Máme těžitelná ložiska a můžeme dovézt i z neproblematických států. Lze snadno vytvořit zásoby na mnoho let dopředu, tudíž je zde nízká míra vydíratelnosti od dodavatelů.
Vše to vyžaduje jediné: potlačit "zelené" a mít možnost ignorovat jimi ovlivněnou energetickou politiku EU.

Mimochodem, Polsko už staví technická zařízení, umožňující přerušit vedení přes polsko-německou hranici v případě přetoků větrné energie ve chvílích, kdy náhodou fouká ten správný vítr a německá síť (na tohle absolutně poddimenzovaná) nestačí přenášet energii od Baltu na jihozápad (kde je největší spotřeba). U nás podobnému opatření zatím brání proněmečtí (?pronacističtí?) rektální speleologové, ale to se může změnit už po následujících volbách, případně po pár Němci zaviněných blackoutech vyjdou lidé do ulic a toto opatření si vynutí.

Harpyje řekl(a)...

Nazývat takové Schildbuergerstreiche "rektálním alpinismem" je hloupé, nenávistné žvásty o "proněmeckých (?pronacistických?) rektálních speleolozích" jsou nechutné.

Rudolf Slawitschek v květnu 1945 zavražděn „revolučními gardami“ (podle jedné verze ve svém bytě, podle jiné, z úst českého ilustrátora jeho Pražského dobrodruha Zdeňka Gutha, situuje Slawitschkovu smrt na jeden z pražských stadionů, snad Masarykův státní (sletový) stadion na Strahově za tamního řádění Revolučních gard po devátém květnu.) Taky "nacista", že.

Harpyje řekl(a)...

Je mi záhadou, jak může v nějaké bytosti, která si říká lidská, vyvolat vražda pocit radosti - "To je dobře. Moc dobře." - a přitom se dovolávat své "úrovně".
Víte, vážený STK, ke které sektě náležel jak onen útočník v Anderlechtu, tak i v Arrasu? K sektě psychopatů.
Doufám, že Vás i nedávná vražda 16 afghánských civilistů stejně potěšila. Ten americký voják patřil ke stejné sektě, jako ti dva muslimové v Evropě.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
poněkud motáte příčiny a následky:
Nejprve na dvakrát (1938 a 1939) vtrhla do naší země horda germánských polozvířat a teprve potom, a jako jeden z logických důsledků tohoto zločinu, došlo k událostem v květnu 1945. A naprostá většina Němců a kolaborantů, kteří zařvali v tom květnu 1945, dostala jen a jen to, co si zasloužila svými aktivitami v uplynulých 6 letech. Tu a tam se mezi ně připletl někdo méně vinný nebo i nevinný, to se při takových událostech stává (rozhodně jich bylo podstatně méně než těch, co si svůj osud zasloužili). Nicméně tyhle události byly důsledkem šestiletého řádění germánských bestií na našem území, takže za ně do značné míry mohou sami germáni.

stk řekl(a)...

Ach ano. Psychopati. Z těch jde strach!
Cokoliv mi naruší můj skvěle vykonstruovaný svět nazvu neobvyklou poruchou, vyjímečným jevem případně "psychopatismem" a můj svět zůstane nadále dokonalý. Stačí pevně zavřít oči a zacpat si uši, že?
Tak to je ten level, kde opravdu nehodlám diskutovat.
Slepý dogmatismus. Diskuze s dogmatikem je stejně smysluplná, jako diskuze s hluchým o falešně zahrané skladbě. Nulla. Nichts. Nic.
Ztráta času.

A.S. Pergill řekl(a)...

A, mimochodem,
ti američtí vojáci v Afghánistanu musejí být dost frustrováni z toho, že je politici, prolezlí multikulturalismem, nenechají dělat pořádně jejich práci. Docela se nedivím, že jednomu ruplo v bedně (spíš je hodno obdivu, že pouze jednomu).
Viz např. islámofašistické vřeštění nad tím, že se na US základně pálil nějaký odpad a byly mezi tím i nějaké exempláře Koránu. Přitom samotným US vojákům jsou na vstupu do Afghánistanu odebírány a likvidovány Bible (a totéž se děje návštěvníkům vřadě dalších islámských zemí).

STK řekl(a)...

To A.S.Pergill:
Ano, diferenciace zdrojů a naše současné možnosti jsou takové, jak jste popsal.Jenom bych podotkl, že poměry jednotlivých způsobů získávání energie které jsou důležité pro rozhodování se pohříchu neustále mění. Ani ne tak vlivem vyčerpání zdrojů nebo technického pokroku, ale vlivem politiky - její populistické části. Al Gore, Greenpeace, České matky a jiné hysterické sešlosti, které chtějí budovat dokonalý svět (čti "Překrásný nový svět"). Na tyto hlasité skupiny pak reaguje výkonná politická moc a protože nechce ztratit žádné hlasy, tajtrlíkuje tak, jak tihle krysaři pískají. Doplácíme na to všichni a to, že ti Zelení a bůhvíjací taky mě příliš neuklidňuje.
===
Problémem využití el. energie z alternativních zdrojů je nemožnost energii rozumně skladovat. Ve větších objemech to umí leda přečerpávací hydroelektrárny - s mizernou účinností, která je ještě snížená nutností přenášet energii od místa vzniku do míst, kde mohou stát přečerpávačky. A i proti nim se znova ozývají Zelení a jiní s protesty, že nádrže kazí ráz krajiny, mění lokální podnebí a ohrožují bezpečnost. [;>) - asi neumějí plavat.
To celé mi připadá jako spiknutí tupců, lidí, kteří se snaží zarazit technický pokrok v Evropě. V Asii se jim to nepovede (asijská demokracie je jiného druhu než ta naše) a proto to bude tenhle světadíl, který půjde dopředu.

P.S.: Až bude vyvinut malý, lehký a levný akumulátor elektrické energie, přejdou veškerá pohybovadla na el. pohon.
Bohužel zatím se toho moc nezměnilo. Když jsem byl kluk, tak po Ostravě jezdil dědula na kole s el. motorkem a za sebou tahal dvoukolák akumulátorů. Přes tuto zimu jsem si chtěl předělat kolo se spalovacím motorkem na elektrické, protože motorek je hlučný - a benzín stál drahne. Takže abych dojel bezpečně do Sudet (97 km) bych musel - přidělat za kolo vozík s akumulátory. Buď velký vozík s levnými Pb aku (60-70 kg), nebo malý s metalhydridovými aku.
Cesta na chalupu "na benzín" mě vyjde cca na 60.- Kč a 3,5 hod. jízdy. Řešení s aku by spotřebovalo elektřiny za pouhých 9.- Kč za stejný dojezdový čas. Chybičku to má jen jednu - "metalhydridy" požadované kapacity by mě vyšly na cca 120 000.- Kč. (Kolo s elektromotorkem je položka zanedbatelná.)
Autobus tam jezdí (zatím) za rovných 100.- Kč za 2 a 1/4 hod.
Takže s elektřinou je to dneska takto: Za 55 let vlastně žádný viditelný pokrok v akumulátorech. Pořád ten dvoukolák...

STK řekl(a)...

Napadá mě kacířská myšlenka:
Co se vlastně správně a "po muslimsku" má s opotřebenými nebo poškozenými Korány udělat? Spálit tedy ne - pro lidská těla je ale kremace postačující způsob likvidace!
Takže pohřbít do země? Použít drtič odpadků? Nebo co?
Ví to někdo?

Harpyje řekl(a)...

"Psychopatismem" nenazývám nic, vážený STK, neb "psychopatismus" neexistuje (leda že by pan prezident vyhlásil psychopatisty za další antilidi a škůdce národa, jako např. homosexualisty, nebo NGO-isty a podobné úchyly).
Psychopat může být skutečně velmi nebezpečný. Takový Ted Bundy, Andrej Romanovič Čikatilo, nebo Fritz Haarmann mají na svědomí pěknou řadu obětí.
Kdybyste ovládal nějakou jinou řeč než češtinu, a byl trochu intelektuálně svěžejší, tak byste si mohl zjistit, že "un déséquilibré agresse des fidèles dans une mosquée d'Arras", tak jako že onen US voják "had previously suffered traumatic brain injury". I ten norský cvok, který dosáhl jedinečného skóre 77 obětí, dovedl uvést zdánlivě racionální zdůvodnění svého činu. Mnozí z jeho spolutrpících, i zde na Doupěti, mu to sežrali i s navijákem, a tak podle nich nevraždil vlastně Breivik, nýbrž ruku mu vedl multikulturalismus. :-))) Tak proč by se ten anderlechtský Herostrates nemohl odvolávat na náboženské pohnutky?
Místo zapojení Vašich šedých buněk dáváte ale želbohu přednost Vašim předsudkům a smysluprázdnému žvanění o jakýchsi "dogmatech".

Dva krásné příklady samolibé nadutosti, ruku v ruce s neuvěřitelnou zhovadilostí, kterou zde nadlidé Aspergill a vážený STK předvedli. Ale to, konec konců, není nic překvapujícího. Oba, jak známo, myslí přímo hlavou.

Co asi dělají, vážený STK, židé s vysloužilými exempláři tóry? Tak muslimové dělají více méně totéž. Ale čemu byste se nevysmíval u židů, o tom si rád zavtipkujete u muslimů, vždyť to jsou jen bezcenná polozvířata, jak tvrdí Váš soukmenovec Aspergill. Vaše "myšlenka" není kacířská, nýbrž jenom blbá.

s.t.k. řekl(a)...

Konec krmení trollů, Harpyje. TEĎ![;>))

Harpyje řekl(a)...

Vy mě též, vážený STK. Kreuzweise.

Kopretina řekl(a)...

Mimo téma, ale nemůžu si pomoci, diskuse pod úvodníkem se stále více anonymizuje:
P. Šhel, P. Jezevčík, K. Tequilla , E. Heusinger
Tato jména neexistují, stačí se přesvědčit na stránkách kdejsme...Podvodníci. Podmínkou k diskusi na Psu je zveřejnit jméno, příjmení a některé osobní údaje, kdo nechce, tak ať na Psa nechodí, nikdo nikoho nenutí, ať jdou diskutovat sem, kde žádná registrace není...

Anonymní řekl(a)...

Svobodu nebo vejce. Peníze a život z Vás dostaneme.

A.S. Pergill řekl(a)...

to STK:
Proto tvrdím, že je nutná nějaká strana s vysloveně antizeleným programem. Aby politici viděli, že pokud budou skákat podle magorů typu Děti Země nebo Jihočeské mutry, tak ztratí víc hlasů, než kolik jsou tyhle organizace schopné dodat i po mobilizaci veškeré členské základny.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Jihočeské mutry

Ta cizojazyčná verze slova "matky" zde zřejmě naznačuje odkud jsou placeny, ale nejlépe to v tomto kontextu zní při překladu do angličtiny: "nuts".

Schumacher řekl(a)...

STK a Harpyje, zajisté, že Putin a "jeho" Rusko mohou lecos. Jenže podstatou mé oponentury napadající politický romantismus je teze, že politika je praktickou činností naplňující pragmatický zájem. Technicky není problém udělat z centra Evropy nebo z kteréhokoli místa na Zemi jaderné spáleniště. Nepochybuji o tom, že kdyby nějaký psychopatický jednotlivec, nebo sekta měli takovou možnost, nepochybně by ji využili. Jenže naštěstí politická rozhodnutí jsou (z opatrnosti nevylučuji výjimku) jsou vedena pragmatickými zájmy. Jak jsem o tom psal. Třebaže reálný pragmatický zájem se může skrývat za pseudodůvody, rétorická cvičení, fangle, bubínky, píšťalky a podobný folklór. Hašteření, které pozoruji, mi připomíná klukovské trumfování, která z válčících stran měla lepší letadlo, tank a podobně. Jenže nerozhodují nepočetné výjimečnosti, nejsou-li zásadní strategickou výhodou, ale celková síla. Co se týče debaty o Putinovi a Rusku, jde o to o jakým účelem jsou svěceny jejich prostředky. O co jim reálně jde. Co je jejich konkrétním zájmem.
Co po nás požadují. To platí obecně o komkoli. Odpovědi na toto se mi nedostává. Jen od onoho, že nám hrozí raketami, nevím proč, od onoho, že nám hrozí zavřením kohoutků. Tak, sakra, chtějí s ními válčit nebo obchodovat? Oboje najednou nelze. Co všeobecně pozoruji, co vadí, že Rusko má tu drzost obchodovat se svými zdroji jak uzná za vhodné. To se nelíbí, protože selhává snaha ovládnout jeho zdroje. Tvrdím, že zájmem Ruska je 1. Mít v Evropě krytá záda, protože jeho soupeřem č.1 je Čína. 2. Obchodovat. Platí pravidlo, že jestliže hranice nepřekračuje zboží, překračují je armády. Znovu opakuji, že nám vnucená omezení pocházela ze "sovětského" režimu, ne obecně z Ruska. Co se týče naší energetiky, zásadně je nám diktováno ne z Ruska, ale ze "západního" zahraničí, především z Bruselu a z Německa za současného pruzení z Rakouska. Podle mého bychom měli být energeticky soběstační. Základem energetiky by měla být síť menších kompaktních jaderných elektráren. Není technický problém postavit takovou jadernou elektrárnu v každém kraji. Stávající zásoby uhlí ponechat pro metalurgii a chemický průmysl. Jenže tak to nebude, protože Česká republika není suverénním státem. Je daleko méně suverénní než byla do roku 1938. Není to Rusko, kdo omezuje naši suverenitu, kdo nám nařizuje co všechno nesmíme a co naopak musíme. Včetně těch žárovek a slepic. Pamatujme na to, když nám média předvádějí povinnou pětiminutovku nenávisti proti Rusku.

Schumacher řekl(a)...

Strana s vysloveně antizeleným prgramam je děsná pitomost, Pergille. "Zelené" hnutí začalo na základě potřeby řešit praktické problémy. Tak jako kdysi Greenpeace. Péče o kvalitu životního prostředí je naším zájmem. Problém je v tom, že se stala záminkou pro "zelené" sekty a jejich byznys. Novým náboženstvím sekt sloužícím ne člověku ale "přírodě" jako takové. V krajnostech proti člověku, pokládaného za škudce,kterého je třeba vyhubit. Tato hnutí přitahují stejné lidi, jako náboženská hnutí. Blábolí o "matce Zemi", o "Gaie". štěstí, že jejich moc nesahá do kosmu. Zatím. Protože už mají snahu před lidstvem, které považují za nežádoucí, chránit nebeská tělesa. V podstatě je hnutím "náboženským" a iracionálním. A nebezpečným. Čelit tomu lze ne jak se jeví nejjednodušším a tradičně špatným způsobem, otočením zneménka, ale pragmatickou ekologickou "prolidskou" politikou sledující zájem člověka a ne do extrému jdoucího "zájmu" třeba nějakého chráněného brouka. Je nejvyšší čas zařadit člověka na seznam chráněných druhů a tomu podřídit praktickou politiku. A ještě něco, všímejme si kdo tahá za "zelené" nitky, jestli za "zelenou" fasádou nejsou naprosto protichůdné obchodní zájmy.

Jakub S. řekl(a)...

Velmi zajímavé podněty, chlapi. Dva dny jsem byl jaksi doslova aji přeneseně mimo, teď na neurčito zas doma.
S, to šlo mimo. Někdy se stane - určitě se to někdy někde stává aji mně - že člověk, vyčerpán, unaven, v neustálém zápřahu či nějaké hrozbě zjistí nablízku velmi jasný nebezpečný jednoznačný cíl k ohrazení, oponování, útoku, výsměchu... jenže si do něj projektuje něco jiného, někoho jiného, svou představu o Tom proti mně. Takže to nejen nemá efekt, nýbrž je to zbytečně vyplýtvaná munice a je to škoda. Škoda energie, času, úsilí čestného, poctivého, solidního člověka. A to všecko jsou třeba aji ti na druhé straně. Jenom mají na něco jiný názor. Tož ho projevují. Na tohle jsem náhle dojel na Zvířetníku. Absurdně a ke škodě obou stran. Tož tak.
Takových darebáků, gaunerů, nebezpečných quasináboženských trotlů s vymytým mozkem, takových zlých primitivů, potměšilých podrazníků a zlodějů všeho (včetně myšlenek) máme kolem sebe, kam se podíváš (no, my tu asi víc). Zdá se mi nesmírným přepychem nesoustředit palbu či aspoň jasnou lhostejnost na ně... Absit invidia verbo: nechť v mém slově není urážky.

Schumacher řekl(a)...

STK, tak mě napadá, že by mohlo být racionálnější místo snahy a nákladů na opatření si prostředku "levné" dopravy, toto úsilé věnovat získání zdrojů, tedy vyděQlání nějaké té koruny navíc, která by pokryla náklady na rychlejší a komfortní způsob dopravy. Tak jak se vyplatí něco koupit než bastlit, protože výsledek při zahrnutí veškerých nákladů může přijít podstatně dráže. Z vlastní zkušenosti vím, že odměnou bastlení a vynalézání je vlastní radost. Je třeba vážit všechny výhody i nevýhody. Chtít něco za levno, může nakonec přijít i velmi draho. Jenže člověk je iracionální a jde mu o radost. No vždyť. Ale občas je dobré vážit rozumem a nenechat se unést. Například dnes, a co jsem se jich nabastlil, lze koupit ledkovou svítilnu pohádkových parametrů. Kdybych ji měl vyrábět doma, vyšla by mě na mnohanásobek a nemaje strojní vybavení, výsledek by nebyl valný. Stejně nebudu bastlit například zesilovač, gramofon nebo podobně, vyjma něčeho speciálního nebo nějaké úpravy. Samozřejmě, že si můžete opatřit elektrický vehikl s velkým dojezdem, s Li-pol či Li-ion baterkami. Jenže za takovou cenu, že se to nevyplatí. Ne, že bych ho také nechtěl. Sám uvažuju o lehké elektrické kolobrndě, nebo něčem podobném s dojezdem do dvaceti km. Jsou bicykly s dojezdem před sto km, ale relativně drahé. Moc líbí, ale je třeba uvažovat. Jsou to hračky pro radost, ne pro ušetření. Patří jim budoucnost, ale dnes jsou to jen drahé hračky. Ti kteří je kupují, financují vývoj aby byly levnější.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

> Strana s vysloveně antizeleným programem

Ovšem otázkou je, co vlastně je zelené a co antizelené, protože s ekologismem se to má stejně jako třeba s komunismem, demokracií nebo křesťanstvím: pod praporem dané ideologie se hlásají a prosazují myšlenky, které jsou zcela protichůdné její podstatě.

Harpyje řekl(a)...

Lituji, ale "mimo", přesněji řečeno morálně zavrženíhodné, jsou náckoidní řeči o méněcených polozvířatech a schvalování nábožensky motivované vraždy.

I v tomto případě platí "nejsme jako oni".

Oni si ti dva, o vlastní neomylnosti přesvědčení pánové neuvědomují, že se takovými výroky staví na stejnou úroveň jako "oni".

Jakub S. řekl(a)...

Chtěl jsem něco jiného: a l e : najednou jsou mrtvé tři další děti, v Evropě, a otec dvou z nich. Jenom proto, že to byli les juifs. A zas a zas.
Zcela nedávno jsem mluvil s vrchním rabínem konzervativních hebrejů v Praze. Moudrým, usměvavým, důstojným a současně hřejivě vstřícným obtloustlým (to se patří - ) chlapíkem s brejličkami (to se patří) a plnovousem a la Hospodin (to se patří). Radost, klid, osvěžení, jistota, logika tří a půl tisíciletí. A s jedním diplomatem, co tam byl roky, jsem diskutoval o tom, jak to asi vlastně bylo na Masadě. Takto a tam třicet let přísahali noví branci IDF: Už nikdy Masada!
Půjdou po vás, pořád a pořád. Totiž po nás. Geert Wilders: My všichni jsme Izrael. Ještě jste to nepochopili, vy pudově protižidácká většino pitomých sebevědomých do sebe zahleděných lidiček - ?
Sakra musím přece o tom napsat víc.
22. dubna na nám. Franze Kafky v Praze, pak průvod přes řeku atd.

STK řekl(a)...

Jakube,
děkuji moc za vhození ručníku do ringu, ale to všechno je asi ztráta Tvého času. Žádný zápas se nekoná. Harpyje už ve mně nemá protivníka.
Svět už je takový - lidi mají různé názory. Podstatné je ale odlišit názor od hodnocení jeho mluvčího. A to se nedaří nejen Harpyji. Toho jsou plné blogy a bohužel i plné noviny. A tam píší profesionálové, ne nějací frustráti.
Pokud se nedohodne jeden stařík ze severní Moravy s jednou postarší dámou v Bavorska, nic to neznamená. Pokud totiž dáma začne názor protistrany personifikovat a povýšeně a dogmaticky znamená to jenom to, že na ni ten stařík už nebude reagovat a to patrně navždy.
Pokud si potřebuje někdo ulevit, jsou na to jiné prostory. Japonští manažeři je ve svých podnicích záměrně budují a dávají tam gumové figuríny s jejich podobou nebo sady levného nádobí. Ty kamrlíky jsou výborně zvukově izolovány od okolí, takže si ulevující si člověk může dovolit úplně všechno.

Jeden ze zdejších štamgastů, kteří k vůli ní hospůdku už opustili mi před časem napsal, že je to taková naše Eulálie Čubíková ze Zvonokos. Myslel jsem, že poněkud přehání. Docela mě mrzí, že nepřeháněl.

Harpyje řekl(a)...

Pokud je pachatel identický s tím, který zavraždil ty 3 paras v Montaubanu a v Toulouse, tak bude těžko jeho výlučným motivem antisemitismus.

Harpyje řekl(a)...

Nic než blábol, invektivy a neschopnost vyjádřit se k věci.
Jako vždy.

Anonymní řekl(a)...

Jakube piš. Žádá to Madoff a FED.

Jakub S. řekl(a)...

Bože, to je vtipné... aneb Komu pámbů - !

Schumacher řekl(a)...

Jak to bylo na Massadě ? V bývalém luxusním sídle vystavěném Herodem se usadila hebrejská "Al Kaida" a svými výpady sužovala nejen Římany ale i umírněné hebreje. Pro Římany to bylo vítané rozptýlení a zaměstnání flákajících se legií, které by při návratu domů, navyklé válečnému životu a odvyklé prací dělaly tradiční bordel. Něco jako sparťanští fanoušci. Tak se utábořili dole a zaměstnávali se obléháním. To byla radostná činnost, protože v podstatě nedělali nic. Jenže když to trvalo dlouho, a morálka v jejich táboře povážlivě upadala, bylo ji třeba náležitě pozvednout. Řešením bylo dobytí Massady. A aby to šlo jako po másle a legie utužila svaly, bylo jí kázáno vystavět násep. Mezi tím na obráncům docházely zásoby, hlavně voda. Tak byla Massada hladce dobyta. Je možné, že někdo z obránců tam měl famílii, ale žádné hromadné sebevraždění se nekonalo. Mezi tím se to rozkecalo, každý si něco přidal, něco změnil a vznikla tahle pověst. Přísahu branců tam izraelská armádfa neprovádí. Jezdí tam jen pubertální flintičkáři jako doprovod školních výprav aby jim dali náležitý adrenalinový odér. A turisti, pro které jediným adrenalinovým zážitkem je cesta lanovkou, případně výšlap pěšmo.

Schumacher řekl(a)...

Realita může být daleko prozaičtější. V skutečnosti to bylo tak, že došlo ke strkanici mezi římskými a domorodými turisty ve frontě u pokladny v obchodě s kosmetikou a léčivým bahnem z Mrtvého moře. Židovky se popraly s Římankami. Proto ta pověst i o ženských.

Harpyje řekl(a)...

Zatímco seriózní novináři a diskutující tápají doposud v temnotách ohledně motivů toulouského vraha, a na Figaru se vyjadřují psychiatři a psychoanalysti o jeho možném profilu http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2012/03/19/01016-20120319ARTFIG00492-les-psychiatres-etudient-le-profil-du-tueur-de-toulouse.php, diskutéři na tak "úžasných" blozích, jako je německý PI News, už mají jasno.
Pozadu nezůstávají ani české diskuse: "Pevně doufám, že vrah bude muslimského vyznání a ne nějaký pomatený "pravicový extrémista". Alespoň je vidět, jaké hořké a smutné plody přineslo do Francie neodpovědné mutlikulturní běsnění", tvrdí jeden, reprezentující mínění "zasvěcených".
Je to sice typická reakce neználka, ale velmi rozšířená, viz protimuslimskou zavilost diskutérů Aspergilla a váženého STK.

Kopretina řekl(a)...

Zde je odkaz v češtině...
http://www.lidovky.cz/strelec-z-toulouse-pouzil-stejny-skutr-a-zbran-jako-pri-utocich-na-vysadkare-1wv-/ln_zahranici.asp?c=A120319_181449_ln_zahranici_mev
Útok na židovskou komunitu ve Francii, 3. největší v Evropě (po Izraeli a USA). Tento čin není tragédií jen pro Francii,ale pro celou Evropu, jak je možné, že lze zabíjet lidi, jen proto, že jsou židovského původu? Jsou Židé v Evropě vůbec v bezpečí?

Harpyje řekl(a)...

Jsou momentálně asi v stejném bezpečí, jako muslimové. Nebo znáte identitu pachatele?!

Jakub S. řekl(a)...

No... srovnávat cokoli, hlavně (pocit či vědomí) bezpečí u dvou tak početně nesrovnatelných množin (chtěl jsem napsat komunit, leč mnoho Židů ovšem v žádné komunitě nejsou, že) mi připadá nebezpečně naivní (řekněme).

Anonymní řekl(a)...

To STK 13:03 No ten Váš známý moc originální nebyl. K Justině Putet přirovnal jistou dámu už nějaký p. Bezouška - viz:http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A110427_211845_p_zahranici_wag&vlakno=47153134#47153134
BTW: Doporučuji kliknout si na odkaz: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/262302-mrzaceni-biti-unosy-nova-generace-britskych-muslimu-akceptuje-zlociny-ze-cti.html?ref=boxF

Jakub S. řekl(a)...

S tou Masadou (v Č netřeba psát dvě s) je to im groben und ganzen asi tak. Jenom bych to tak nehrotil. Ano, už dávno jsem došel k podezření, že to mohli být extrémisti, křídlo neuznávající kompromisy - takoví snad sirotci: buď anebo. Na Toulkách teďka znovu detailně unikátně probírají rok po roku husitské šílenství - a mj. se mi připomněla sama aji Masada. A kolik že jich tam nakonec zbylo? Dnes odhady činí 7 - 25. A k té přísaze: já jsem přece neřekl, že tam p r o v á d ě j í přísahu, leč že ji první desítiletí existence Státu Izrael prováděli. (Já o tom opravdu dost vím.)
Shrnuto: Masada je mýtus, jedno z opodstatnění státní existence a hrdosti na národ, je to Blaník a Lipany a Bílá Hora (no, satis) v jednom. Je to cíl nekonečných školních výletů všech škol a náb. učilišť... Ale že bych se tam za chvíli po vyjetí tou velkolepou lanovkou nudil, to tedy ani náhodou. Stáje, cisterny, visuté terasy, rozvody vody, hradby, římské tábory, rampa, obcházení kolem dokola... čtyry hodiny jako nic, a vím, že bych tam chtěl pobýt dny. Dole Mrtvé moře a vršky pustiny dokola... ovšem já nejsu typický turista, nikde. Prozradím jenom vám jedno tajemství: jednou se (zkoumal jsem kytičky na Golanech, okolo pusto, jenom vítr a olivy) se bus rozjel beze mne. Utíkal a hulákal jsem za ním jak blbec (no každý jak umí). To se šamanovi nestalo, heč! A v hotelu*** v Tiberiadě mě zadrželi vrchní, že jsem neuhradil útratu... jo, ty seš známá vostuda! - shrnula by má dcera.

STK řekl(a)...

Tak tak, Ševče Obuvníku Schumachere, elektrokolo je hračka. Ale já si strašně rád hraju. Celý život si hraju. Dokonce i povolání jsem si vybral hravé.
Kdybych měl život a nedejbože sebe brát vážně, vážně bych si už dávno "hodil mašlu". Dokonce si myslím, že chlap, který si nehraje je nějaký divný. Úchyl nebo nechutný snaživec.
Vždyť i ten motorek z křovinořezu s bicyklem mě přišel na víc, než malá motorka z Číny. Ale ta je na ježdění. Kolo s motorkem je naproti tomu pro zábavu. Kdybych chtěl být rozumný, racionální, koupím si ojeté auto nebo jezdím autobusem.
===
K rusko-sovětskému problému. Tyhle dva pojmy já mám v hlavě přesně odděleny. Rusko to je Dostojevskij, Puškin, Musorgskij atd. (mají jich fůru), "sovětsko" je Lenin, Stalin, Brežněv atd. Bohužel i Putin. Problém je v tom, že Rusové sami si nedokážou přesně odlišit, co je ruské a co sovětské. Nebo rozhodně většina z nich. Pokud máte na Rusko spolehlivé spojení, zeptejte se, kolik "bábušek" má v kredenci fotku fešáckého Josifa Visarionoviče, který jejich manžely nechal vychcípat na frontě. Lidské zdroje byly! Budete se divit!
Já netrpím žádnou nenávisti k Rusku nebo Rusům. Ale trvám si na tom, že je třeba počítat s velmocenskými myšlenkami, které má každý Rus zapsané snad i v chromozomech.
P.S.: Jistě, že si každý může se svým přírodním bohatstvím dělat co chce. Třeba používat ho k prosazování své velmocenské politiky. My s tím můžeme udělat jen jedno: Počítat s tím. Diverzifikovat, být multilaterární.

Ale nevěřte příteli Ševče, že nás nějaká EU nebo i NATO v krizi ochrání. Kdepak. Velcí mají své velké zájmy. My malí musíme hodně řvát nebo jim být nějak nebezpeční, aby nás vzali aspoň na vědomí. Ale oba tyto spolky jsou jenom takový shnilý klacek na hrození. Kdyby došlo na lámání chleba, vzpomeňte si vždycky na Mnichovskou dohodu. Tak to dopadne vždycky - přesně tak, jak v tom přísloví o košili a kabátu.

Dobrou noc přeji!

Harpyje řekl(a)...

VEB "Guck und horch" hat wieder zugeschlagen.

Vystačíš ještě s paměťovou kapacitou Tvého počítače, s.a s. Pedro, nyní Anonymní?
Tvůj archív poznatků o osobě Většího vlastence a mé maličkosti musí praskat ve všech švech. Pokud ne, tak mi dej vědět, ráda pomůžu chudému důchodci z nesnází, a věnuji Ti externí hard disk, abys mohl pokračovat v Tvé bohulibé činnosti.

Harpyje řekl(a)...

"srovnávat cokoli, hlavně (pocit či vědomí) bezpečí u dvou tak početně nesrovnatelných množin ... mi připadá nebezpečně naivní "
Lidská paměť je, milý Jakube, velmi krátká a selektivní.
Má ten zlozvyk, že vytěsňuje informace, které se nám nehodí. Jako například tuto, 4 měsíce starou zprávu:
"Německo je v šoku z odhalení skupiny pravicových extremistů, kteří od roku 2000 zavraždili deset lidí. Většinou vybírali oběti z řad drobných tureckých obchodníků ... Skupina, jež si říká Národněsocialistické podzemí, vraždy plánovala ..."
Ti lidé zemřeli, protože byli muslimové, tedy bezcenná polozvířata, hloupá, líná a zlá.

A.S. Pergill řekl(a)...

To Jakub S:
Ta Massada asi nejvíc ze všeho připomíná Jana Roháče z Dubé a jeho Sion. S tím, že ten nebyl stavěný jako pevnost a byl, když nebylo pro útočníky zbytí, poměrně hladce dobyt.

To Harpyje,
všichni ti "drobní turečtí obchodníci" přispívají více či méně na islámské teroristy, což bylo opakovaně prokázáno. V případě vyhlášení islámského státu budou právě takoví nejnebezpečnější, protože znají místní jazyk (včetně slangu a dalších nespisovných slov a slovních obratů) a místní a pomístní názvy, které nejsou na oficiálních mapách. (Něco jako sudeťáci za protektorátu, kteří patřili ze stejných důvodů mezi nejnebezpečnější agenty gestapa.)

Ono by bohatě stačilo, kdyby tzv. demokracie prosazovaly vůči musimům svoje zákony stejně tvrdě a nemilosrdně, jako to dělají vůči vlastním občanům. Realita je ovšem taková, že zatímco normální člověk se nemůže na veřejnosti ani podrbat za uchem, aby z toho nějaký "mazel" neudělal "vysoce závažné nacistické gesto", muslimové mohou přímo vyhrožovat vybitím Židů a policie a prokuratura příslušná oznámení (doložené svědky i videozáznamem) odloží. Obávám se stále víc, že v případě Velkého Průseru budou spasiteli západní civilizace spíše ti "náckové" než stále více rozložená demokracie. A pokud přitom přijdou k úhoně i Židé, tak nechť si vzpomenou na různé ty "mazely", "spolky proti antisemitismu" atd., kterými tu demokracii minimálně tím prosazováním dvojího metru na "nácky" a muslimy (z pro mě naprosto záhadných a nepochopitelných důvodů, pominu-li blízkou příbuznost judaismu a islámu) rozkládali. A nechť si i paní Harpyje v takovémto případě vzpomene na svůj podíl viny.

Anonymní řekl(a)...

To "štěkající jezevčík": Nabídka nového hard disku pro onoho Vámi zřejmě velice oblíbeného Pedra je velice šlechetná, tedy po pravdě odpovídající spíše Alphonsine de Courtebiche než Justine Putet. Pokud se tady ten Pedro někdy v hospůdce objeví, můžete mu svůj šlechetný návrh zopakovat. To "štěkající jezevčík": Nabídka nového hard disku pro onoho Vámi zřejmě velice oblíbeného Pedra je velice šlechetná, tedy po pravdě odpovídající spíše Alphonsine de Courtebiche než Justine Putet. Pokud se tady ten Pedro někdy v hospůdce objeví, můžete mu svůj šlechetný návrh zopakovat. N. z 21:53: To "štěkající jezevčík": Nabídka nového hard disku pro onoho Vámi zřejmě velice oblíbeného Pedra je velice šlechetná, tedy po pravdě odpovídající spíše Alphonsine de Courtebiche než Justine Putet. Pokud se tady ten Pedro někdy v hospůdce objeví, můžete mu svůj šlechetný návrh zopakovat. N. z 21:53

Harpyje řekl(a)...

Vaše národně socialistické báchorky vyprávějte těm, kteří Vám rádi naslouchají, Aspergille.
Já s Vaší ideologií nesympatizuji a rovněž nemyslím přímo hlavou.

Němá z Portici řekl(a)...

Poštěkávajícímu Ernestu Tafardelovi:
une fois suffit

Petr Kohout řekl(a)...

Pozemní miny jsou zakázané konvencí, ovšem nikoli mezinárodní, ale smlouvou mezi mocnými. Mocná armáda je totiž vybavena velkým množstvým tanků, letadel a dobře vycvičené pěchoty a tedy může rychle pronikat na území protivníka. Největším nebezpečím jsou pro ní miny - i když nezpůsobí ztráty, odminování zabere takový čas, že zvláštní jednotky protivníka mohou mezitím pěšky proniknout do týlu a zabíjet generály, ministry zahraničí i předsedy vlád a prezidenty. A téhle skupině obyvatel se nechce umírat ve válkách - od toho jsou obyčejní lidé.

Schumacher řekl(a)...

STK, o tom není sporu. Spojení dneška se včerejškem je generační záležitostí. V Rusku i v Německu v případě sudetendeutsche. Poslední odstaveček je pintlich. Tak to bylo, je a bude. Bylo by naivní doufat, že je to jinak.
Co se týče rozličných "to musím mít, protože to děsně potřebuju, protože je to děsně užitečné", nějak se to musí okecat. Protože rozuměn vzato, potřebu lze uspokojit jinak, levněji, výhodněji. Jenže nebyla by s tím spojená tvůrčí radost z hraní. Včera jsem koupil kapesní foťáček na každodenní tahání. Dá rozum, že potřebuju kapesní foťáček. Když foťáček tak kapesní. Nechápu jak jsem se mohl obejít bez kapesního foťáčku. To je tuze užitečná věc mít takový foáček pořád s sebou. Člověk nikdy neví kdy se mu hodí. K čemu foťák když není po ruce...No, je to tak, že jsem měl v ruce Fuji F100Fd, moc se mi líbilo co umí, pak dlouho mlsně koukal po novější Fuji F200 EXR. Tak dlouho, až zmizel z prodeje, pak i z doprodeje. Asi byl příliš dobrý. Podařilo se mi objednat poslední kus. Za polovic. Civím jak to nandává Canonu G7. Režim EXR s rozšířeným dynamickým rozsahem překvapivě dobře funguje. Snímky mi připadají fotografičtější a plastičtější. To EXR jsem moc chtěl. Vlastně nechápu jak jsem se bez něj mohl obejít. Abych si mohl hrát. Ne, že by mi nestačila ta G7, ale považte, ta dynamika. A radost z úlovku, jako když vylovíte posledního kapra v rybníce.

Harpyje řekl(a)...

Bože, to je ale kráva!
"Když pomyslíme nato, co se dnes stalo v Toulouse, když si vzpomeneme na to, co se stalo před rokem v Norsku, když víme, co se děje v Sýrii, když vidíme, co se děje v Gaze a různých jiných částí světa, tak myslíme na mladistvé a děti, které přisli o život", prohlásila Catherine Ashton v přítomnosti palestinského ministerského předsedy, zatímco celý svět tento hrůzný čin odsuzuje.

Schumacher řekl(a)...

Jakube, také nejsem obyčejný turista. Na Masadě se mi moc líbilo. Zásobování vodou donáškou musela být fuška. A jak měli utěsněné cisterny aby to nesáklo. Spotřeba vody v době Heroda musela být vysoká. Hyperluxus. Co se týče roztržitosti spojené s hyperaktivitou, to dobře znám, manželka tomu v mém případě říká zveveření.

Kopretina řekl(a)...

Ano, je to kráva! Vy mi Harpyje vyčítáte, že jsem psala o levicových médií a levicových novinářích. Máte mi to za zlé , ale, Předseda rodičovského Patrick Roumi, na židovské škole Ozar Hatorah v Toulouse prohlásil: "Musíme si přiznat, že na tom nesou díl díl viny levicová média. Jsme terčem politiků. Když ne na Izrael namířeno 250 raket, posloucháme pouze o palestinských obětech. Vše je důsledkem stigmatizace Izraele". ... Ano, levicová média jsou vinna strašlivým neštěstím, levicové štvaní proti Izraeli vede k tom, že si lidé řeknou, že zabíjení Židů je fajn, levicoví novináři jsou gauneři...

Jakub S. řekl(a)...

Tak. A omouváme se kravičkám, že. Tak krásná a milá a mírná s hodná stvoření, jejichž dětičky mají nejúžasnější oči pod sluncem (no všichni kopytníci), si to nezaslouží. A španělští poetové psali pajány na udřené tažné volky. Až po Garcíu Lorku.
D á m y . Britské a skandinávské a občas aji US d á m y . V té chvíli jeden pochopí sympatie ke komunismu. Tomu se praví kontraproduktivní jednání.

Jakub S. řekl(a)...

Sion, ano!! Jak to, že to nenapadlo mne? Máte u mě vroubek! Kromě toho, že su filosemita, shltl jsem zaníceně veškeré knížky M. Ivanova. A s odhalením detektivní záhady zvané obléhání Sionu, hradu bez studny, a to blízkým příbuzným obléhaného... Fascinující absurdní tragedie, bez přehánění. Nevíte-li, dejte vědět. Aještě přitvrdím: vše to dostalo náhle antické rozměry. Všechno do sebe zapadlo a náhle se projevila drtící kola předem daného o s u d u . Každý prostý Helén věděl, že mu prostě nemůže uniknout. Byli moudřejší než my.
Proč nikdo nenapsal román či hru o Hynci Ptáčkovi z Pirkštejna?

Harpyje řekl(a)...

V situaci, kdy se vůbec neví, kdo je pachatel a jaké byly jeho motivy, je takové přisuzování spoluodpovědnosti naprosto nesmyslné, Kopretino.

Harpyje řekl(a)...

Masada nebyla ve své době jediné přepychové sídlo v tak nezvyklé poloze. Nabatejští vládci si vybudovali obdobnou rezidenci nad Petrou.

Šaman řekl(a)...

Ad Masada:
Ten násep samozřejmě nestavěli římští legionáři, ale jejich židovští otroci.
V pevnosti v té době bylo asi tisíc lidí, včetně žen a dětí. Ohromné zásobárny by jim ještě vystačily na roky.
Dešťová se shromaždovala ve dvanácti podzemních cisternách.
Jeden Izraelec mi tvrdil, že na Masadě se už přísahy nekonají, druhý, že se konají, a to právě těch nejelitnějších jednotek. No ano, prostě se tam konají různé vojenské ceremoniály.
Více viz šamaní článek ze série Mír v Izraeli:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/samanovo-doupe-mir-stolove-hory-dau-/p_doupe.asp?c=A080914_183840_p_doupe_wag

Jakub S. řekl(a)...

Ano, rampu přirozeně stavěli domorodci. Nále Římani měli co dělat - organizovat (to přece uměli nejlíp v celém tehdejším světě), logistiku, dodávky, přísun prac. sil, materiálu atp. - no byli vytížení.
V Petře jsem žel nebyl a nebudu. I tak díky osudu, že člověk, co slyšel 69: Mladej, tak ty si už v kultuře a školách a nikde s lidma neškrtneš a na cestování ven zapomeň - viděl, co už viděl. Nemohl jsem dvacet let počítat s ničím, dokonce na rekreaci ROH do FJRJ museli dát licet direktor, šéf KSČ a zvláštní pracovnice výzkumáku. Po letech jsem se dověděl, že se divili, proč jsem to nevzal do Itálie: s ženou a dětma, jazyky umí... je normální - ?

נצר .ס‎ řekl(a)...

Spousta turistů spojuje Israel s Jordánskem, hlavně kvůli úchvatné Petře. Umm al-Bijara ("matka cistern") je taky taková tabulová hora jako Masada, a onu bývalou "oázu wellnessu" :-))), která se nachází na její plošině, objevili archeologové teprve nedávno. Já jsem o tom objevu četla v papírovém Spiegelu, a teď je ten článek i na Spiegel online. http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/0,1518,763981,00.html

נצר .ס‎ řekl(a)...

Jé Šamane, Váš blog sice zobrazuje hebrejská písmena, ale zleva do prava.

Schumacher řekl(a)...

STK, protože cizí neštěstí potěší, hlásím, že mi upadl ten nový foťák tak šikovně, že přestal fungovat. A protože na úrazy se záruka nevztahuje, mám se v čem hrabat. Spíš než na operaci to vypadá na pitvu. V digitálu jsem se do posledního šroubku ještě nehrabal. Budu mít spoustu zajímavých součástek. O peníze ani tak nejde, spíš o to, že na trhu za něj zatím není náhrada.

stk řekl(a)...

Ano, znám Schumachere: "Tak si pěkně operuji, operuji a najednou koukám, že už pitvám..."
Ale mě jste nepotěšil. Taková věc je k vzteku - plakat je nanic. Stejně jako já: Koupil jsem si před nedávnem Canon D7 a dvě slušná skla. S brašnou a a základními filtry necelých 90 kilo. Pečlivě jsem to od obchodníka donesl v tašce do ústavu, vyfotil kdeco a při 23 fotce mi ta věc vypadla z gramlatých rukou na stůl. Odnesly to brejle za 40.-, foťáku zdá se nic není. Ale už to není panenská věc.
Když jsem si kdysi kupoval auta, škrábnul jsem lak nejpozději do tří dnů. Abych snad neměl pocit, že mám něco bezvadného příliš dlouho.

Třeba se resuscitace povede. Přál bych Vám to.

Jakub S. řekl(a)...

Šma Jisroel - ano, zleva doprava! Jak říkal nesmrtelný dr. Šlitr - To je fóór! Páni.

Schumacher řekl(a)...

Díky za účast, STK, už jsem to rozdýchal. Rád se pro obecné poučení pochlubím nejen tím co se mi povedlo. Alespoň se poučím jak to vevniř vypadá. Abych se tam dostal, na tři šroubečky potřebuju specielní šroubovák, křížák, ale trojhranný. Charitativní péče výrobce o ztížené rozebrání blbcem z ulice jako jsem já. Musím dát pozor aby nebyl nabitý kondenzátor k blesku. Dokáže pěkně klepnout a potvora dost dlouho drží náboj. Šroubováček koupím, zbytek bude hodinařina spojená s elektrikou. No fuj. Aby všemu nebyl konec, jak tak zkoumal, tak zjistil známou bolest. Prach v objektivu. Nevím jak se tam dostal, zprvu tam nebyl. Ať to dopadne jakkoli, horší to být nemůže. Jenže ve mně to budí nedůvěru k téhle technice obecně. U G1X téměř za dvacet, by mě to bolelo. Nechápu jak je možné, že se do objektivu dostane prach, mám starý klasický kompakt se zoomem, plaval jsem s ním, fotil v hloubce skoro dvou metrů a nenateklo do něj. A dnes je problém utěsnit digitál proti prachu. A ty vaklavé objektivy...Sice jsou vodotěsné digitály, ale nejsou na pořádné focení, s mrňavým snímačem a periskopickým objektivem nejde žádný zázrak. Fotit mám čím, ale ta Fuji mi sedla. Rozmyslím si co dalšího si pořídím, u všeho budu čekat nějakou zradu. D7 je jiná kategorie. Jestli budu mít odvahu jít do té G1X, dám vědět. Stejně tak jak jsem dopadl s pitvou Fuji. Bez servisního manuálu to bude zabíračka. Jak bude čas, krůček po krůčku každý den kousek, včechno si psát, kreslit a fotit. Bavit se o tomhle je daleko přínosnější než kibicování u řízení Zeměkoule, kterým stejně nic nevyřešíme. Přeju Vám dobré světlo a úlovky. A tak vůbec.

Schumacher řekl(a)...

Jakube, to je kvůli zmatení nepřítele. Tzv. Šamanova šifra.

i řekl(a)...

Představte si, že mi dal zeť k přečtení a posouzení román osmnáctileté neteře, žánr fantasy.
Už to dával k posudku poradci nakladatelství a teď mně. Jsem z toho ještě celá nesvá - kromě témat všech známých děl klasických autorů, tam dala i jezdce z Apokalypsy, se kterým její alter ego souloží.
Co jsem mu měla říct?

Jakub S. řekl(a)...

No tak esli kromě témat známých autorů souloží aji s nějakým jezdcem z Apokalypsy, ihned bych chtěl vědět s kterým. Vidím mezi nimi značné rozdíly. Podle toho bych jí zařídil psychologa, psychiatra, sexuologa či kurátora mládeže. Pěkně tu mládež vedeme, pěkně. Haňba blut, cerko.

Šaman řekl(a)...

Milá נצר .ס, omlouvám se, ale za tohle nemůžu. Dokonce jsem to ani nepoznal! Je to asi trik, jak poznat toho, kdo zná, a kdo se jen přetvařuje.
Šalom
\ :-)

Šaman řekl(a)...

Schumachere, dneska, vlastně včera, jsem taky pitval rok zemřelý Canon G5 - praštil jsem s ním vloni v Jizerkách od skálu. A fotím teda G2, který nefunguje jenom displej. Dvanáct nebo kolik drátků přes otočněj šroub, to přece nemůže vydržet věčně, že. (Ale je pěkněj, dyť vidíte sami výsledky, žejo?) Čyřhrannej křížák, no, dyť křížák, dlouhej tenkej stačil. Ale do objektivu jsem se teda nedostal. Oni to mají nějak zatavený, čico.
Pak jsem lítal s vrtulníčkem Nine Eagles, a rozflákal jsem mu podvozek. Včetně držáčku na baterky.
A pak jsem někde založil/vsel/ztratil/nechal si ukradnout mobilek.
Prostě pěknej první jarní den. Dobrou!
\ :-)

Kopretina řekl(a)...

Alžírský islamita dopaden...
http://www.lidovky.cz/policie-na-jihu-francie-zasahla-proti-podezrelemu-ze-serie-vrazd-pxb-/ln_zahranici.asp?c=A120321_071709_ln_zahranici_mc

Schumacher řekl(a)...

Šamane, jestli problém je jen v těch kablících, mělo by to být ne až tak obtížně řešitelné. Za G5 by náhradou mohl být G1X. I když je relativně drahý. Záleží na zkušenostech. Jenže prý konstrukci objektivu má odvozenou od G12. To by mohl být problém, protože tahle řada od G7 počínaje trpí nasáváním prachu do objektivu. G12 asi míň, ale měl jsem to v ruce. Stejně vaklavej plasťák jako to ostatní.Prý trocha prachu v objektivu nevadí když to není vidět na fotkách. A že prach leze i do drahých elkových objektivů. Pravda, nevadí, ale stejně to už na první pohled nasírá. Profikompakt není žádný profi, to jsou jen leštěné prdy pro masového zákazníka, který by rád lacino něco "lepšího". Profi technika je za úplně jiné peníze. K té Fuji, čekala na mě zrada. Kdyby křížák. Tři šroubečky vespodu jsou jen třídrážkové aby se do toho nedostal moula jako já. Tak sháněl spešl šroubováček. jeden koupil v GME, druhý u Rasela na Francouzské. Jenže ne dost mrňavý. Proto skáknul do modeláře k Peckovi pro fungl jehlové pilníčky, měl to při cestě, došel mi vteřiňák. Typ "Gummi" doporučuju na všechno, nejen na záděry a jiné úrazy. Pro dílnu i lékárničku. Budu pižlat a žižlat, snad vypižlám kýžený tvar a vyšroubuju. Pak se uvidí, kde je závada. Hlavně musím uvážlivě, Japonci jsou záludní, všude samá nástraha jako na Indyho Jonese. Aby to najednou neudělalo "pink" a nevyskákaly součástky a pérka.Přijít na postup jak u G7 sestavit lamely krytky objektivu nebylo snadné. Teď by to byla brnkačka. Počkám až přibude víc prachu a teprv pak budu šťourat a vyfukovat. Zatím se neprojevuje, jen s... Rozebrat objektiv? Popadá mě hrůza. Jak to vypadá je k nalezení na "Vaší Rouře". Oproti tomu tam ukázané vyčištění čipu u Panasoního kompaktu je hračka. Výměna displeje, když je náhradní ? Relax.
Vrtulníček? To je sympatické. Časem také pořídím, asi už s kamerou. Budou adrenalinové záběry. Jenže čím větší a těžší vrtulníček tím háklivější. Lehounký PicoZ vydržel všechno a ještě lítá. Jenže ukočírovat ho je vysoká škola pilotáže. Mám nápad. Nerozbitný nafukovací vrtulníček. Nebo i nafukovací letadlo. To jsou starosti co ? Jenže člověk si jimi pěkně odpočine od těch vážnějších. A kdo si hraje, nezlobí a neprudí, nespřádá plány na lecjaké protivnosti. Vlast, národ, vůdce, životní prostor, revoluce...Takové malichernosti. Mně se předcházejí hodinky. Už jsem to stáhnul na dvacet vteřin denně. Až to stáhnu na pět, to bude výkon, panečku. Kdepak tamty zbytečnosti. Světovláda, pche! Takhle seštelovat hhodinky, to je kumšt!

STK řekl(a)...

Seštelovat hodinky umí kdejaký hodinář. Dokonce i já, nehodinář - a to i digitálky.

Na "seštelování světa" pracuje jeho "elita" a zatím furt "skutek utek´". Možná i proto, že hodináři do jeho práce nikdo nekafrá. (Pro případ, že je to poostravski překládám: "nemluví / nekecá / nežvaní".

Schumacher řekl(a)...

Hele, STK, ono to není tak jednoduché. A poštelovat digitálky už nejde vůbec, od té doby co začali dělat přesnější krystaly tam nedávají trimr. Seštelovat mechaniku není žádná sranda. Podle normy COSC pro "úředně" uznané chronometry odchylka za 24h je nejvýš asi (musel bych hledat) 5s. "Obyčejné levné" strojky např. jako ETA 2824 mají v normě denní odchylku až 20s. Dají se seřídit, ale je to fuška. Největší problém je u strojku bez mikroregulace, jen s obyčejnou ručkou se zámečkem kolem vlásku. To je hrozná piplačka s hodinářskou lupou. Ručky jsou dvě. Na jedné je uchycený konec vlásku, tou se seřizuje isochronie, na druhé je zámeček ve kterém kmitá vlásek. Vůle v zámečku např u kalibru Seiko S26, to je můj případ, je seřiditelná, měla by být co nejmenší ale taková aby vlásek nebyl sevřený a aby byl napružený tak aby v nulové poloze kroku byl mezi oběma dorazy. Krom toho chod není konstatní, záleží na poloze a teplotě. Rozhodující je ochylka za 24h. Odložené v noci jdou rychleji, nošené přes den jsou pomaleji. Plus mínus 5s. Ideální seřízení je takové aby při pravidelném nošeni, je to automat, se obě nepravidelnosti chodu vyrovnávaly. To znamená každý den o kousilíneček poštelovat, což bez mikroregulace jakou má např. kalibr ETA 7750 je hrozná fuška. Tak mi o tom něco povídaj.

STK řekl(a)...

Vidím, že jste se, Obuvníče, opravdu štelováním hodinek zabýval! Ano, seřízení mechanických hodinek je příšerná piplačka a trvá i několik týdnů. A "oběhá" se přitom zapuštění zadního pláště, jak se to furt otvírá a zavírá. Kolem těch +/- 5" denně je pěkný výkon, měl jsem Primky za pár korun, co šly +/- 2 minuty za měsíc - ale jenom v létě. Přeštelovávat je i "na zimu" jsem vzdal.

Digitálky: Trimr tam dávali jenom sověti a to jen ti ze severu (o jiné fabrice na digitálky než v Rize nevím). Ale u pravých Hong-Kongů se dal naletovat tlustší smaltovaný drátek, cca 0,3 mm, ovinutý tenčím (0,08 mm) a zkusit hodinky zpomalit paralelním připojením kapacity ke krystalu, který bývá v zapojení jako sériový rezonanční člen. A drátek postupně odmotávat...
Když ale strojek šel pomaleji, šel do koše. Při cenách kolem 30.- Kč u vietnamských trhovců to seřizování byla čistá zábava - ne potřeba. Poslední dobou se vylepšili i v tom Hongkongu a hodinky, které si kupuji, když se trochu ošoupou ty staré (elektromechanické, jsou daleko odolnější proti zavodnění a je na ně líp vidět v šeru) jdou tak přesně, že mi odpírají i tuto zábavu. Koupím za 80.- až 120.-, dva-tři roky používám a pak koupím nové. Když jdou moc "šejdrem", zajdu za "svým Vietnamcem" a vyměním za jiný kus nebo i model. Na rozdíl od foťáku považuji hodinky nikoliv za šperk, ale za užitný předmět. Navíc: Další hodiny mi běží v mobilu, v počítači, v televizoru, budík na nočním stolku, v meteostanici, v kuchyni na zdi a pravé pendlovky v přdsíni.
Skříň pravá, vyřezávaná, strojek z Dálného východu s přesností asi tak 5-10" za půl roku (stačí seřídit při změně času.) Za stovku na burze - a elektronický gong nejen odbíjel počet hodin, ale i hrál korejskou hymnu - o půlnoci.
Ale už nebijí a netikají. Tikat je učit nebudu, ale na bití mají kontakt, který brnkne o kostru v každou celou. Takže už mám navinutý elektromagnet, který původním kladívkem z původních pendlovek rozezní drátový gong z těchže. Byly to do roku 1985 funkční pendlovky se čtvrthodinovým bitím, jenom dírky v čílkách už byly za těch 120 let takové vyviklané a tak neseřiditelně "kulhaly". I svěřil jsem je vyučenému hodináři - specialistovi a ten mi je po mnohých urgencích (a dvou letech) vrátil v silonovém sáčku. Pár koleček chybělo. Vraždu jako řešení problému jsem zavrhl a raději zvolil tu elektromechanickou mesalianci. Hlavně proto, že mezitím mi švagr nádherně restauroval skříň a já jsem si zrestauroval původní rytý, několikavrstvý, postříbřený číselník. (Cca 40 hod. práce.)
A žena se mě stále nezáludně doptávala, kolik že je hodin - s významným pohledem na prázdnou skříň. (Hodná holka!)

Tož tolik o hodinách...

Schumacher řekl(a)...

STK, naštestí dekl je na závit. Tyhle hodinku mám rád, je to nejsznámější "kalibr5". Koupil ve dvaadevadesátém. Rafiky a ciferník ještě dotované tritiem, svítí pořád i po letech. Jen dal nový strojek a upravil pouzdro z typického soudečku do klasického projmutého tvaru ubráním materiálu u stěžejek. Tohle odlehčení moc pomohlo. Ne že bych, kdybych o to moc stál, si nekoupil Longines Avigation. Ale dát v tuzemsku šedesát tisíc za v podstatě obyčejný strojek Eta 7750, který se dává i do hodinek třikrát levnějších, například Hamilton, a za obyč nerez pouzdro, se mi nechtělo. Tak mám radost z originálu, který není ke koupi. S černým koženým páskem vypadá pěkně, pochválen hodinářem, k kterého kupoval pásek. Tyhle hodinky jsou pořád k dostání, korunku mají zapuštěnou na pozici 4h, ciferník tmavě šerý s černou mřížkou, ručičky část bélé, vteřinovka bílá. Sice bez tritia, ale svítí po nasvícení celkem dlouho. Doporučuju k úpravě. Vyndat strojek, obrubu se sklíčkem a opracovat pouzdro do žádaného tvaru a vyleštit. Budete mít originál automat modifikace "Schumacher".
Trimr jsem kdysi do jedněch digitálek přidal a fungovalo to. K chybějícím kolečkům - jestli historický strojek stojí za to, poptejte se u dobrého hodináře, možná, že by byl k mání i komplet.
Trojhranný šroubováček pasuje, šroubky vyšrouboval, pokračování v rozborce jindy. Zlepšovák - než šroubky po pytlících nebo krabičkách, zalepím do přehnuté malířské maskovací lepící pásky a označím popisem a nákresem kam patří.

STK řekl(a)...

Tak jest, Schumachere!
Lepící páska - užívám úspěšně již dávno. A lepím ji na papír s poznámkami o "rozborce". Z 98% se mi zařízení podaří nejen rozebrat, ale i složit. Ovšem ne vždy do funkční podoby. Pak následuje slavnostní pohřeb do odpadové nádoby!
===
Ale víte, co je nejkrásnější? Že do těchhle našich "plytkých debat" nezasahuje ani Nesnesitelná Pýcha ani Nezastavitelný Průjem. Takže pohoda. [;>)

Jakub S. řekl(a)...

A ani já ne. Protože to zbožně čtu a nevěřím, že jsou lidi, pro které tohle všecko je radost a hračka a zábava a ovládAJÍ TO A VYLEPŠUJOU TO LEVOU ZADNÍ. Jo jo...

Schumacher řekl(a)...

STK, pořád objevuju Ameriku a vynalézám vynalezené. Připadám si jako Cimrman. "Teď, právě teď ti před Váma byl...." A když to skončí v odpadové nádobě, nebo jako součástky v krabici zvané "šrotiště" s jinými šroubečky, pružinkami, kolečky, součástkami z čehosi předešlého co skončilo stejně "úspěšně" a protože "to se může hodit", je z toho alespoň pocit "Pěkně jsem si pohrál, už vím jak to funguje". Z něčeho občas nechám jen nějaké "anonymně" vypadající díly, aby mě neiritoval pohled na trosky nepovedeného. Budu postupovat pomalu a systematicky. Pak se ukáže jestli sláva nebo na součástky a zbytek do popelnice. Nebo bych darovat někomu komu by to k něčemu bylo.
Ano, "odborné" téma je zárukou, že do toho "politikáři" nekecají. Sice nemohu ovlivnit něco v nějaké "Sakramordii", k tomu mi nepomůže jakákoli zdejší diskuse o stále stejném k ničemu, ve které si akorát můžu honit triko a tříbit argumentaci, ale mohu ovlivnit například to, že budu mít čím fotit. A můžu mít dobrý pocit z příjemné výměny informací o podobných užitečnostech. Přidávám základní pravidlo pro úspěšné vylepšování - nesnažit se o naprostou dokonalost za hranicemi možného. Protože jak pravil strejda "Ty to budeš tak dlouho vylepšovat až to úplně zurvíš." Jenže jak poznat ty hranice možného.... Jestli to rozchodim a možná budu muset čistit optiku a dojde až na snímač a na rozborku objektivu, bude to velmi napínavé. Když si představím, že na snímači zůstane nějaké smetíčko a budu muset znova... No fuj. Zajistit bezprašné prostředí, potravinářskou fólii, chirurgické rukavice, ofukovací sprej. Ale mám zkušenost, že v případě úspěšného složení, další rozborky a sborky jsou čím dál snazší a rychlejší. Dám vědět jak to dopadlo. Kutilům a bastlířům zdar!

Schumacher řekl(a)...

Jakube, není to hned levou zadní, ale rádi se tak tváříme. Jestliže nejsi obecně nešikovný a trochu znáš jak věci fungují a měl bys servisní manuál a vercajk, zvládnul bys složení a rozložení notebooku. Podruhé už bez manuálu. Nynější servismani jsou jen vyměňovači náhradních dílů. Bez servisního manuálu je to náročné. Je zajímavé vědět jak věci fungují, spoustu toho najdeš na netu. Na druhou stranu je pro mě potěšující když se dovím něco z historie avůbec ze všech zajímavých oborů. Ten zná to a ten zas ono...