neděle 23. února 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY: Problémy s barvou

Pondělí 16. února 2004

Vedoucí Ing. Duto Hlav přišel z prac. porady managorů poněkud vyplašený. Tento týden bude z nejvyšších míst rozeslán velice důležitý mail, se kterým se mají prokazatelně seznámit všichni zaměstnanci. Prokazatelně – to značí, že ho musejí podepsat. Tedy bude muset být vytištěn. Důležité maily bývají roztodivně barevné. A naše poslední funkční tiskárna už nějaký čas nemá barvu.

Úterý 17. února 2004

Problém s barevným tiskem při chybějící barvě před časem označil superexpert Hola Mátoha za pustý alibismus. Tuším, že se Duto bojí, aby Mátoha nechtěl na jeho flek. Hola by teď měl perfektní materiál pro své donášení – pardon – vypracování přehledové zprávy o některých dočasných nedostatcích na úseku rozvíjejícího se textárenského trhu.

Středa 18. února 2004

Proč Duto Hlav barevné kartridže prostě nekoupí? Nemůže – vyčerpal fond drobného nákupu až do konce kvartálu, když pořizoval uklízecí a hygienické prostředky pro naši uklízečku (tedy sebe). Zato přišel na vynikající nápad: Oživil naše barevné kartridže namočením do vody – a ony  skutečně tisknou opět barevně!

Duto Hlav tančil po textárně a volal: "Vidíte, že se člověk nemá spoléhat na výmluvy. Když se chce, všechno jde!"

Čtvrtek 19. února 2004

Dutova radost byla předčasná. Vyschla modrá.

Proč Duto Hlav barevné kartridže prostě nekoupí ze svého? Když je to pro něj tak důležité? Protože nesmíme na pracoviště vnášet svoje soukromé pracovní prostředky + pomůcky. Mladá Doga občas ráno postává u vchodu a velice přísně kontroluje, zda některý ze zaměstnanců si do práce nenese soukromý laptop, notebook, kufříkový psací stroj, brka (Havran Vetřelý a čáp marabu to mají dovoleno, stejně jako Archanděl Gabriel) nebo čisté papíry. Je nemilosrdná – při nedovoleném vnosu hrozí provinilci až vyhazov – bez odstupného!

Psáno odpoledne: Vyschla žlutá.

Pátek 20. února 2004

Vyschla purpurová. Naštěstí ještě onen důležitý mail nedorazil – nejspíš se jeho text stále dolaďuje.

Psáno odpoledne: Tiskárna tiskne barevně! Paní uklízečka Kruto Hlavová přinesla téměř nepoužité barevné kartridže. Vyměnila je za naše vypsané  při úklidu v ředitelském patře.

********************************
Listárna Moby Dicka

Dobrý den, Moby Dicku,
deníček čtu pravidelně a je to opravdu tak...

V naší kolbence jsou nezbytnou součástí života různé oběžníky, zasílané mailem. S tím, že i dvě věty je někdo schopen poslat jako přílohu ve stokilovém Wordu, už jsme se smířili. Došlo ale i k tomu, že odesílatel nevypnul funkci zaznamenávání změn, takže všichni adresáti mohli vysledovat červeně označenou historii směrnice, s perlami jako "to tam nebudeme psát, to by nepochopili" nebo "bylo by to moc výhodné", tak, jak si autoři několikrát vyměnili verze k úpravám.

Jak na Psu nedávno zaznělo, některá oddělení, místo aby poskytovala služby, žijí v domnění, že tomu šéfují.

Zdar mašinérii
 H. V.

*****************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick