pátek 19. prosince 2014

MOBY DICK: Hluboce narušení jedinci

Vysoce motivovaná armáda, skuteční objevitelé Ameriky, zbrojní pas magora, impérium v dočasné agónii a masové vraždy pod kontrolou



Sobota 13. prosince 2004

12 pyrotechniků bylo zastřeleno a další tucet jich bylo zraněno Talibanci v provincii Hílmand na jihu Afghánistánu. V zemi před týdnem oficiálně skončila bojová mise spolupráce a bezpečnosti NATO.
"Zjevně neskončila práce Talibanců." (Mrtvá Kočka)

Rovnoprávní organizace pořádají v USA demonstrace proti vraždící americké policii. Na demošku do Washingtonu dorazilo 10.000 lidí, včetně členů rodin Michaela Browna a Erica Garnera, Afroameričanů, již byli zahubeni krutou rukou iroamerických policistů ve Fergusonu a v New Yorku.

V noci bylo ve švýcarském Zürichu zraněno sedm policistů, kteří brutálně bránili happeningu aktivistů neformálního hnutí protestujícího proti tomu, že ulice jejich města získávají "buržoazní" vzhled. Asi 200 neformalistů s tvářemi, zakrytými maskou, bylo ozbrojeno železnými tyčemi a holemi. Rozbíjeli výlohy, rabovali obchody a podpalovali automobily, čímž dávali najevo nespokojenost s prohnilou švýcarskou společností.
"Doporučuji zájezd do KLDR." (Žena Moby Dicka)
"Bez zpáteční letenky." (Mrtvá Kočka)

Neděle 14. prosince 2014, třetí adventní

V Turecku bylo zatčeno 23 lidí, policie pátrá po dalších devíti, na něž má zatykače. Zloduši pocházejí z mediálního prostředí, konkrétně televize Samanyola a novin Zaman. Mezi zatčenými je i šéfredaktor listu Zaman a dva bývalí šéfové policie, kteří se snažili svrhnout miláčka národa pana prezidenta. Miláček Recep Tayyip Erdogan se tak vyhnul puči ze strany médií, jež ho pomlouvaly, a policie, která ho vyšetřovala kvůli korupci, jíž se dopustila jeho rodina.
"To se stalo ještě, když byl prostý premiér. Ale lid si ho i pak demokraticky zvolil za milovaného prezidenta!" (Moby Dick)
"Každý národ má své stádo." (Mrtvá Kočka)
"A většinou má většinu právě to stádo." (Žena Moby Dicka)

Erdogan – to je ten myslitel, jenž prohlásil, že "nestrpí", aby islámská civilizace byla považována za méněcennou ve srovnání s jinými civilizacemi?
"Ano, ten. Ten co prohlásil, že Ameriku objevili muslimští námořníci." (Žena Moby Dicka)
"Zapomněl zmínit, že za židovské peníze." (Mrtvá Kočka)

Pondělí 15. prosince 2014

Do kavárny v Sydney vstoupil chlap, který zajal 20 přítomných lidí. Do výlohy vyvěsil muslimské vyznání víry a po australské vládě požadoval, aby mu dodala vlajku ISIS.
"Nejspíš si ji zapomněl doma." (Žena Moby Dicka)
"Anebo se v Austrálii špatně shání." (Mrtvá Kočka)
Velká policejní akce skončila osvobozující střílečkou, při které byl zastřelen únosce, jeden z hostů a manažer hotelu. Čtyři lidé byli zraněni. Austrálie truchlí.

"Šlo o hluboce narušeného jedince." (Ofiš prohlášení pro média.) Australané si oddechli – nic nenasvědčuje tomu, že šlo o teroristický útok.

Do jednoho bytu v belgickém Gentu vstoupili čtyři ozbrojenci a zajali jedno rukojmí.
"Nic nenaznačuje, že by šlo o teroristický útok."  (Ofiš prohlášení pro média.)
"Tři muži byli odvedeni, přestože se tam nenašly žádné zbraně. Rukojmí je v pořádku. Dřívější zprávy hovořily o čtyřech mužích s kalašnikovy. Není ani zcela jasné, zda byl skutečně někdo zajat." (Mluvčí prokuratury, nejmenovaná, po ukončení záchranné akce policejního komanda.) Zdá se, že šlo o vnitřní záležitost mezi překupníky drog.
"Skončilo to." (Představitel policie, nejmenovaný.)
"Zapomeňte." (Mrtvá Kočka)
A za incident je zodpovědný kdo?
"Příliš pozorní sousedé." (Žena Moby Dicka)

Úterý 16. prosince 2014

Zjistila se totožnost sydneyského narušence. Šlo o íránského imigranta, který byl dříve obviněn ze spoluviny na vraždě své manželky a byl podezřelý z desítek sexuálních napadení. Sám se označoval za duchovního léčitele, a věnoval se numerologii, astrologii a magii. Také psal urážlivé dopisy australským vojákům bojujícím v Afghánistánu. To vše ho opravňovalo k držení zbrojního pasu.

"Takový australský MUDr. Jaroslav Barták." (Mrtvá Kočka)
"Je jen otázkou času, než nějací podobní čeští magoři ještě více zmagoří, a pak se můžeme těšit na Sydney, anebo i Péšávar." (Žena Moby Dicka)
"Já se těšit nemusím. Nemusím! Já už je vidím! V parlamentu." (Mrtvá Kočka)

V pákistánském Péšávaru obsadilo sedm hluboce narušených Talibanců školu, kterou pro své zaměstnance provozuje armáda. Chodí do ní děti pákistánských vojáků a učí tam jejich manželky. (Není to tedy vysloveně "vojenská" škola.) Útočníci prý propustili "malé děti" (< 10 let), ale asi 500 studentů a zaměstnanců školy zůstalo jejich rukojmími. Při následném útoku "vysoce motivované armády" byli zabiti všichni narušenci, a 141 lidí, včetně 132 "velkých dětí" (10 - 20 let). Nejméně 122 lidí bylo zraněno. Největší počet mrtvých má na svědomí odpálení se sebevražedného útočníka. Pákistán se zahalil do tří dnů státního smutku.

Pákistánský Taliban útok odsoudil.
"???" (Žena Moby Dicka)
Akci má na svědomí afghánský Taliban.
"A ten by měl zabíjet Afghánce a Američany, ne muslimy." (Mrtvá Kočka)

Pákistánský premiér Naváz Šaríf obnovil "dočasně zrušený" trest smrti. Slíbil, že budou popraveni zločinci odsouzení za teroristické činy.
"Dobrý příklad pro Izrael." (Mrtvá Kočka)
"Ne, Izrael teroristy propouští výměnou za své občany, unesené jinými teroristy. A pak se z těch propuštěných teroristů stávají ministři palestinské samosprávy." (Žena Moby Dicka)

Středa 17. prosince 2014

Za svou falešnou humanitu byl Izrael patřičně odměněn: Evropský parlament "podpořil uznání palestinské státnosti". Zároveň soud EU "dočasně vyřadil" palestinský Hamas ze seznamu teroristických organizací.
"A to jako proč?" (Žena Moby Dicka)
"Protože Hamas je součástí palestinské vlády." (Moby Dick)
"Aha, tak to je stejné, jako s tím s libanonským naciarabským teroristickým vládním sdružením Hizballáh." (Žena Moby Dicka)
"Až dojde v Bruselu k islámistickému útoku, tak bude ta dočasnost zrušena, podobně jako v Pákistánu?" (Moby Dick)
"Ne, bude přijata rezoluce, odsuzující Izrael." (Mrtvá Kočka)

Palestinští zrušení teroristé žádají Radu bezpečnosti OSN, aby donutila Izrael do dvou let "ukončit okupaci Palestiny".
"A ukončit dodávky vody a elektřiny." (Mrtvá Kočka)

Ropa klesá, s ní i ruská ekonomika. Ruský rozpočet je postaven na těžbě ropy a plynu, která činila 16 % HDP a páčila dvě třetiny ruského exportu, a jež státní rozpočet naplňovala z 52 %. Rubl se dostal do volného pádu. Český banko- a tele- baron Petr Kellner přišel za jediný den o 4 miliardy Kč.

Zástupci 16 zemí středovýchodní Evropy jednali včera v Bělehradě s členem Stálého výboru Politbyra ÚV KSČ a premiérem ČLR Li Kche-čchiangem. Předseda ČSSD a premiér ČR Bohuslav Sobotka byl jako evropský premiant připuštěn k soudruhovi Li ještě před davem méně zasloužilých hodnostářů. Li jednal se Sobotkou o možnostech rozšíření vzájemné spolupráce obou zemí a dalším rozvoji česko-čínských vztahů především v oblasti investic, strojírenství, moderních technologií, zdravotnictví a energetiky. ČR bude hlavním zahraničním partnerem Veletrhu technologií v Šanghaji v dubnu 2015. A hlavně – Česko se má stát "branou Číny do Evropské unie".
"Vpustíme do Evropy trojského koně?" (Moby Dick)
"Číňani už tady dávno jsou." (Žena Moby Dicka)
"A nahrazují zchudlé Rusy..." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 18. prosince 2014

"Putinovo impérium se zmítá v agónii. Miliardáři kvůli Rusku krvácejí" (Titulky zdarmých novin) A jeden i vykrvácel zcela – zastřelil se.
"Chudák, z těch miliard mu zbyla jen slabá polovina." (Moby Dick)
"Zatímco Rusové, žijící na hranici životního minima se dostali na polovinu životního minima." (Žena Moby Dicka)
"Ti nevykrvácejí. Zachrání je tráva, kůra a samohonka. Za Putina, stejně jako za Stalina či za cara" (Moby Dick)
"Za vlast!" (Mrtvá Kočka)
"Ne, počkej, za cara se měli nevolníci celkem dobře." (Žena Moby Dicka)
"Pokud je majitel vesnice neutopil v rybníce za vzpurnost." (Mrtvá Kočka)

Nejoblíbenější ruský prezident V.V. Putin se v pravidelné každoměsíční monstrózní televizní šou (tentokrát maskované jako "Výroční zpráva", před měsícem to byla "Zpráva o stavu federace") pochválil, jak výroba v RF stoupá, a nezaměstnanost klesá, a hlavně, že letošní rozpočet bude opět přebytkový. I když drobné problémy existují. Avšak:
"Hovořit o krizi je možné, ale státní banka a vláda reagují adekvátně."
A: "Můj optimismus vyplývá z toho, že ekonomika se bude zlepšovat."
Na připravenou otázku svého osobního finančního poradce reagoval odpovědí, připravenou svým osobním ekonomickým poradcem. Média to zkrátila na štěpné: "Do dvou let Rusko krizi překoná."
"Ne, počkejte, to je nejpesimistější výhled. Ale situace se může zlepšit i po prvním kvartále příštího roku. Nebo po druhém. Či už za rok." (Vladimir Vladimirovič Putin, car-prezident ruského impéria)
"Imperátor právě ohlásil termíny možného rozpoutání jaderné války." (Mrtvá Kočka)

Všech asi dva tisíce novinářů odměnilo VVP bouřlivým potleskem.
"Kdyby netleskali, tak by je nechal utopit v rybníce?" (Moby Dick)
"Ne, nepustil by je na následný raut." (Žena Moby Dicka)

Pátek 19. prosince 2014

V severoaustralském městě Cairns objevili policisté osm ubodaných dětí ve věku od 18 měsíců do 15 let a jejich pobodanou čtyřiatřicetiletou maminku s nožem v ruce. Její stav je stabilizovaný a dotyčná pomáhá policii při vyšetřování. Podle svědků řekla ta paní, když si brousila nůž: "Pán Bůh mi dal sílu dělat cokoli."
Zatím není nikdo podezřelý. Policie ani jako svědka nepředvolala jmenovaného pána.
"Vedle toho vypadá tragédie ve Žďáru jako…" (Mrtvá Kočka)
"Mlč, Kočko!" (Žena Moby Dicka)

"Podle momentálního stavu věcí není nutné, aby byla veřejnost znepokojena, kromě skutečnosti, že jde o velmi tragickou událost. Situace je pod kontrolou." (Vyšetřovatel Asnicar)

A na závěr něco veselého z neobolševického obludária rovných práv:

Eukomisařka  pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a spotřebitelek, a otázky rovnosti pohlaví Věra Jourová (exministryně za ANO) považuje za svoji prioritu prosadit eusměrnici pro umístění žen v dozorčích radách firem, které obchodují na burze, a přesvědčit o tom i své vládní exkolegy, kterým se to zatím nelíbí.
"Však bez toho by ona komisařka pro otázky ohanbí ani na ten svůj flek nedostala!" (Mrtvá Kočka)
"Teď bude součástí přijímacího řízení i test DNA." (Moby Dick)
"Znám specializovanou firmu, v jejímž vedení jsou pouze ženy!" (Žena Moby Dicka)
"Tak tam to teď budou mít fakt těžký." (Mrtvá Kočka)

"»Rovnost pohlaví« – to jako, kdo ho bude mít delší, tak mu ho ufiknou?" (Moby Dick, když se jeho Žena zrovna nedívala na text.)
"A ty krátké natáhnou na skřipec. Těš se!" (Žena se podívala.)

"Všem párům budeme 24. prosince odmítat vstup, a to bez výjimky!" (Vývěska ve výloze těstovinové restaurace PiaPia v Tokiu) Manželské ani partnerské dvojice (bez rozdílu pohlaví) jsou ten den odmítány proto, že by jejich štěstí mohlo nezadaným zaměstnancům restaurace připomínat, že jsou na Vánoce sami!!!
"Tak jim dejte vánoční přídavky a dárkové balíčky!" (Mrtvá Kočka)
"To se v Japonsku nenosí." (Žena Moby Dicka)

Ve Francii už nějakou dobu nepěstují školní vánoční besídky a veřejné vánoční stromy. To by totiž mohlo muslimům připomínat že…
"Že jsou na Vánoce sami." (Žena Moby Dicka)

Málem bychom zapomněli na Chanuku, která začala v úterý 16. prosince večer, a potrvá až do Štědrého dne.
"Zapomněli možná proto, že židům nevadí Vánoce ani ramadán…" (Mrtvá Kočka)

Tak – pěkné Vánoce a šalom!

**********************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick