čtvrtek 5. března 2015

České Textárny strhávají omezení oddělující evropské národy


Přijetí ústavní smlouvy nám dává právo a příležitost podílet se v přátelské spolupráci na utváření a prosazování hodnot celého kontinentu. Chceme strhnout omezení, které ještě oddělují evropské národy, a srovnat jim cestu navzájem.
................................

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Všechno je to úplně vymyšleno - kromě doslovných citací z děl skutečných autorů.)



Pondělí 28. února 2005

Vedoucí textárny ing. Duto Hlav přišel z pondělní prcporady v rozjásaném stavu. Vypadá to, že kdosi zhatil privatizaci Českých Textáren tím, že vyvolal vládní krizi.

Úterý 1. března 2005

Je březen, s lopatou ven vylezem. Zase musím odhazovat sníh kolem textárny. Mám však dopomoc: Brigádnice madame Kruto Hlavová mi k tomu čte z textu, který si u nás objednala česká vláda k propagaci evropské ústavy. Protože však vláda padá, není komu objednávku předat. Alespoň je čas vypilovat tento propagační materiál a přímo ho vycídit do dokonalého lesku.

Středa 2. března 2005

Já lopatuji, Kruto čte:

"Přijetí ústavní smlouvy je závažným krokem v naší historii. Dává nám právo a příležitost podílet se na utváření a prosazování hodnot celého kontinentu. Zavádí právní subjektivitu Unie. Až právní subjektivita dává souboru svěřených pravomocí celistvou ochranu. Teprve nabytím vlastní samostatné právní subjektivity se systém evropských institucí, nástrojů, cílů i práva stává utříděným, funkčním a efektivním celkem, schopným navenek EU jednotně zastupovat a chránit."

To znám, to si u nás už kupovala jistá Jana Hybášková pro tu jejich petici

Čtvrtek 3. března 2005

Sníh už nepadá, ale musím odsekat led z chodníku. Dělám randál, Kruto křičí a klepe si přitom do taktu botou:

"V mezinárodních záležitostech, v řešení sporných problémů je úspěch možný, budou-li se státy orientovat nikoli na to, co je rozděluje, nýbrž na to, co je sbližuje. Žádné ekonomické a politické rozdíly, žádné různosti v ideologii a náboženském přesvědčení nesmějí bránit členským státům v dohodě o tom hlavním - aby zásady mírového soužití a přátelské spolupráce svatě a neúchylně zachovávaly všechny státy."

Dověděl jsem se, že autorem tohoto textu je Hola Mátoha, před rokem 1989 byl na nějakém moc dobrém místě. Podle toho jsem hledal pravého autora - a našel. Hola opsal část projevu jistého soudruha Nikity Sergejeviče Chruščeva na zasedání Valného shromáždění v roce 1959.

Pátek 4. března 2005

Dnes už jen metu. Kruto mi k tomu ševelí:

"Máme zaručenou ochranu, nikdo nás nenapadne. Chceme strhnout omezení, která ještě oddělují evropské národy, a srovnat jim cestu navzájem. Konáme tu reformní dílo, které jednou bude zapsáno do knihy evropské historie velkými písmeny. Stojíme před volbou ujasnit svému národu skutečný stav věcí, představit mu před oči z vyššího hlediska, než se dálo dosud, historické úlohy, před kterými stojí Evropa."

Kdo je autorem? Bezpečák Mazanec, ve své funkci slouží Českým Textárnám nepřetržitě od roku 1941. I věděl jsem kam sáhnout. Mazanec přepsal kus projevu, který k českým kulturním tvůrcům a novinářům držel v září 1940 jistý pan říšský ministr Dr. Joseph Goebbels.
------------------------------------------
Komentáře 2005

není nad to mít knihovnu plnou klasiků :-)
Steven

Někdy mi, Šamane
napadne, jestli nejste proti EU zaujatej až do zaslepení
Marian

Áno áno, vážení sůdruhovja,
... každopádně jak jsem byl na 100% proti vstupu do EU, alespoň v takovém bordel-složení jak fyzična tak debilopsychična, ani magorskej paskvil zvící se Ústava EU nemá u mě šanci - a kdyby měl někdo námitky, že jsem jí ani nečetl, tak má smůlu - četl. Tu nudnou práci projít těch přes 300 stran jsem si dal.
BTW, naše ústava má pár stran, co je tohle za gigamegasuperhajzlpapír, to nechápu...
NeStádník (ani stádo, ani ČTÚ)

No a japá by si to Moby Dick představoval?
Ostnaté dráty na hranicích, buzerace na celnici, na každém metru hranice kulometné hnízdo strážců hranic, absolutní zákaz imigrace, absolutně žádná spolupráce při potrestání přestupků nebo porušení zákona které občan spáchal v cizině, neúprosná konkurence státu proti cizině, nebo jak by ta Evropa měla vypadat?

Hnyk

Podotek Moby Dicka 2015: Ne tak, jak si  to představoval soudruh Goebbels, k čemuž to reálně směřuje.
>>: //
-----------------------------------

MOBY DICK: nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík!
>>:)) Moby Dick