středa 1. dubna 2015

Sranda premiér

Standa slavně zvítězil v Poslanecké sněmovně, protože jeho vládě byla nevyslovena nedůvěra, totiž přesněji - nebyla vyslovena nedůvěra, anebo úplně přesně: Nebyla vyslovena důvěra. Pro samotnou vládu se nic neděje.
................................
(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí, většinou. Všechno je vymyšleno - nebo skoro. Až na aprílový den. To je ten Apríl - že jsem si 1. dubna 2005 nemusel nic vymýšlet.


Pondělí velikonoční 28. března 2005, svátek

Tenhle hlod jsem zaslechl v rádiu, ale nenapsal ho Běsný Kokot z Českých Textáren, ani z žádných konkurenčních Patláren:

"Současná vládní krize podle rozhodnutí ÚVV ČSSD neexistuje."

Úterý 29. března 2005

Hospodské noviny píšou, že Stanislav Gross porazil na sjezdu ČSSD pomocí esemesek opozici ve své straně. Tím se stal silným premiérem. Vládní krize, která neexistuje, bude vyřešena. Odpoledne se Standa vydal na Pražský hrad, zeptat se prezidenta Klause, jak se mají odvolávat ministři.

Středa 30. března 2005

Je dobře, že vládní krize je vyřešena, protože vláda bude moci konečně zprivatizovat České Textárny. Dnes večer se otvírají tajuplné obálky s nabídkami.

Čtvrtek 31. března 2005

Tři lidovečtí ministři podali demisi. Ale nic se neděje, protože prezident Klaus ji nepřijal. Takže vláda může prodat České Textárny za nečekaně velkou hromadu peněz firmě Texe ze sv. Moniky. Ale mělo by to být rychle, protože naše akcie jdou hbitě nahoru, a Moničani by nemuseli mít dost peněz na povinný odkup akcií.

Pátek 1. dubna 2005, Apríla

Standa slavně zvítězil v Poslanecké sněmovně, protože jeho vládě byla nevyslovena nedůvěra, totiž přesněji - nebyla vyslovena nedůvěra, anebo úplně přesně: Nebyla vyslovena důvěra.

Takže vláda snad konečně může prodat ty Textárny, ne? Teda vláda bez těch tří lidoveckých ministrů. A bez našeho ministra informačních zdrojů. A asi i bez dalších dvou unionistů. A dvou bezpartijních. A bez dvou sociálních demokratů, co chtějí podat demisi a bez těch dvou dalších, které chce Standa vyhodit. Prostě kompletní vláda, zbavená pouze zrádcovských ministrů.

"Pro vládu se nic neděje, může normálně dál pracovat," pravil Sranda premiér.

Česká televize otevřela hlasování o O největšího padoucha českých dějin.

2015:  Konečné pořadí ankety dopadlo před deseti lety takto (uvádím borce na bedně, jinak viz onu stránku):

1. Klement Gottwald
2. Stanislav Gross
3. Václav Klaus
*****************************************************************

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Archiv deníčku od dubna 2000 do konce roku 2002
Leden 2003
Únor 2003
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003

Anebo si kupte knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003. Ale kde ji prodávají, nevím. Stojí 199,- Kč.

Avšak můžete si knížku objednat přímo u nakladatele na konvoj@konvoj.cz , pak ještě doplatíte za poštovné.

Žádné komentáře: