úterý 4. prosince 2018

Špioni mezi námi

Rezignace na suverenitu České republiky.“ Takto alarmuje Bezpečnostní informační služba (BIS) ve své výroční zprávě, která upozorňuje na stále silnější přítomností agentů Ruska a Číny u nás a na to, že naši politici tento fundamentální problém opomíjejí. Podle amerických zdrojů je pouze v Česku 400 špiónů z ruských tajných služeb. BISka předala vládě další zprávu, tentokrát o hospodářské špionáži ze strany RF a ČLR a o kolaboraci politiků s těmito tajnými službami (beze jmen). Problémem je, že politické špičky, včetně prezidenta Zemana, premiéra Sobotky či ministra zahraničí Zaorálka, Moskvě i Pekingu stále více nadbíhají a ohrožují tak národní zájmy.



No moment, premiér Sobotka? Ministr zahraničí Zaorálek? AHA! Jde o výroční zprávu BIS – za rok 2013!!! (Více o čínských a ruských agentech v ČR a jejich podpoře ze strany dnešního prezidenta a tehdejší vlády viz článek v Reflexu Tajná služba varuje před agenty Ruska a Číny, vláda a prezident ale velebí tyto dvě země, kde je toho mnohem více.)


„Inu, ono je to tak: BISka každý rok vydá zprávu, a vláda každý rok s tím nic neudělá. Žádného špiona jsme od roku 1990 nezatkli! Vada je možná v tom, že BIS tuto pravomoc nemá. Jediné co může, je sbírat informace a předávat je vládě. Konat má policie, kterou však u nás (většinou) řídí ministr vnitra. A to je politik…“

Proč dnes tolik humbuku ze strany opozice, když veškerá naše politická garnitura po celých 28 let prakticky nehnula prstem? Když už v roce 1990 bylo jasné, že Sovětský svaz/Ruská federace svými pseudodiplomatickými aktivitami kryje zejména hospodářské aktivity milců tehdejších carů a ruských tajných služeb, aby ti si mohli co nejvíce nahrabat? No, možná právě proto – aby pak měli z čeho platit našim odpovědným tučné ne-všimné.

Možná je i tolik humbuku proto, že – Rusové (a Číňané) jsou u nás dnes už tak silní, že žádné úplatky rozdávat nemusejí.

S BISkou je to dokonce tak šílené, že pokud naše civilní bezpečnostní služba získá nějaké důkazy, tak ty nesmí být použity u soudu. Otázkou pak je, k čemu takovou BIS máme.

A nebo se nabízí protiotázka: K čemu máme takové politiky???

Odpověď Mrtvé Kočky: „Aby z nás udělali kolonie totalitních velmocí.“

Psáno a kopírováno v Praze na Lužinách v úterý 4. prosince 2018