úterý 17. května 2022

Specifická situace ukrajinských Romů

aneb Obyčejný rasismus

Dobrosrdeční Češi dodnes (17.5.2022) udělili 340.597 dlouhodobých víz za účelem strpění Našim Ukrajincům, jejichž vlast je svírána ruským vpádem.

Zlosrdeční Češi nestrpí vydávání víz Nenašim Ukrajincům, jejichž vlast je svírána ruským vpádem, a kteří mají možná zároveň i maďarské státní občanství. Protože jsou Cikáni.

Inu - není cizinec, jako cizinec, některý není našinec!

Ministerstvo vnitra spustilo Národní asistenční centrum pomoci Ukrajině, které má koordinovat komunikaci se samosprávami. 

Praha chce po vládě zřídit asistenční centrum, které by se staralo o přerozdělení válečných uprchlíků rovnoměrně mezi kraje. Neznám jiný problém, který má Praha s utečenci, než jaký má s ukrajinskými Cikány. 

Přes 340 tisíc Ukrajinců získalo naše víza.

Asi 140 tisíc Ukrajinců se už vrátilo do vlasti. 

Několik set Ukrajinců stále bivakuje v prostorách Wilsoňáku - protože je nikdo nikde nechce.

Ale můžou si za to sami, protože podle TV Nova "odmítají ubytování ve stanech". Protože nechtějí rozdělit klany (čti rodiny). 

TV Nova dodává: "Ve stanech se ubytovalo 142 Ukrajinců." Celkově tam je k dispozici 150 míst. A 8 kusů tedy "odmítá pomoc". Které se jim  dostane jen na dobu 30 dnů. Pak budou vyhoštěni. Na Ukrajinu.

Na Hlaváku se večer každodenně schází k přespání a k jídlu stále ještě asi 400 ukrajinských Cikánů. Lidí, vyhnaných z domova válkou.

Anebo to jsou sociální migranti, kteří k nám byli dovezeni zločinnými organizovanými skupinami, jak jest jim předhazováno. 

Možná proto se o ně starají hlavně lidé z neziskovek.

Nejprve se u těchto (dle Čechů) nepřizpůsobitelných utečenců musí zjistit, jestli náhodou nemají taky maďarské státní občanství, protože pak by neměli nárok na pomoc. 

Neznám případ, že by se u statisíců bělošských Ukrajinců zjišťovalo, jestli náhodou taky nemají maďarský či jiný eupas, když teda přišli z "bezpečné" západní Ukrajiny.

Ale za tuto humanitární krizi, která za nezájmu vlády týdny probíhá v Praze, mohou Maďaři. Protože Orbán rozdával občanství všem sudetským Maďarům široko za maďarskými hranicemi, aby získal jejich voličské hlasy. A bylo jich za ta léta jeho vlády milion. 

A můžou za to Maďaři, protože na dotazy našeho zamini, jestli ti ukrajinští Cikáni nejsou třeba maďarští Cikáni, nechtějí odpovídat. Zjevně si je nehodlají převzít. 

V půlce března se přitom devítimilionové Maďarsko staralo už o 450 tisíc uprchlíků z Ukrajiny.  

No a kolik u nás tedy je těch Ukrajinců s dvojím občanstvím, tedy ukrajinským a maďarským? "Ministerstvo vnitra se s těmito setkává, nicméně statisticky nejsou vedeny," pravila mluvčí ministerstva vnitra Hana Malá pro Romea.cz

Což je zvláštní - protože statistiky uprchlíků s (asi?) jedním občanstvím jsou vedeny (tedy těch, co mají bjéloje licá).

A jak tedy poznáte, že konkrétní Ukrajinec má taky maďarský pas? Když ho třeba zahodí, jak už to často připrchlíci z neválečných oblastí dělávají?

"Protože má černej ksicht," nepravila mluvčí Ministerstva vnitra.

Marian Jurečka, místopředseda vlády ČR, dále ministr práce a sociálních věcí a rovněž předseda Křesťanské a demokratická unie – Československé strany lidové vysvětloval před týdnem ve Zprávách Epicentrum Blesk:

"Pokud tito občané přijdou a mají občanství jak ukrajinské, tak maďarské nebo jen maďarské a jsou to Romové, tak v tom okamžiku, kdy je tam to maďarské občanství, tak v České republice nemají nárok na podporu z našeho sociálního systému a my jim tuto podporu ani nevyplácíme. My jim říkáme, pokud máte maďarské občanství, tak běžte do Maďarska." 

A jak poznáš, bratře Mariane, že má žadatel TAKY maďarské občanství? Nebo by ho MOHL MÍT - když se prokazuje ukrajinským pasem?

"Už to neřeklo vnitro, já to taky neřeknu," nepravil Marian Jurečka. Avšak pravil ve svém výčtu: "...a jsou to Romové...". Což implikuje závěr, že pokud mají občanství "jak ukrajinské, tak maďarské nebo jen maďarské" - a zároveň to ale nejsou Romové - pak se s nimi zachází jako s válečnými uprchlíky...

Mimochodem, pane Jurečko, Cikáni jsou, jak známo, většinově vašinci, tedy vašimi bratry a sestrami v Kristu. Cítím, že se na vás někdo hooodně mračí!

No, jenže, dle Jurečky: "Nemají úplně ty základní hygienické a sociální návyky, a když jsme jim nabídli například ubytování, které odpovídá běžným standardům ubytoven a penzionů, tak se k těmto zařízením neuměli chovat a my logicky, když ten člověk to zařízení ničí a demoluje, tak mu nebudeme nabízet další a další, které by mohli dál ničit...", atd. 

Ničí ukrajinští Cikáni penziony? Tuto zprávu z řetězového mailu ověřovala Ověřovna Českého rozhlasu a ověřila, že - neničí. Nu, pokud jsou okna na Wilsoňáku dosud celá, ačkoliv historickou budovu už týdny okupují zoufalí lidé, kteří nemají kam jít, tak zjevně neničili ani zde. 

Jurečko, vy lodyho zoufalá, sbíráte a zveřejňujete protiukrajinské faky! To je tak, když je lidovec ministrem práce a sociálních věcí...

Na závěr shrnu nepoměr v číslech, pokud jste si sami nevšimli těch rozdílů: 

Asi 140 tisíc Ukrajinců se už od nás vrátilo domů. Nenašlo by se pro nanejvýš další tisícovku lidí v humanitární krizi místečko místo nich?

Menší Maďarsko přijalo svého času nejméně o 100 tisíc Ukrajinců více než my - včetně ukrajinských Cikánů. Nemohli bychom akceptovat místo téhle stotisícové masy tu necelou tisícovku Ukrajinců s (možná) maďarskými pasy?

Mohli? Nemohli? Nemohli! Zákony EU nám to prý "neumožňují".

Hm. Šaman čuje, že za tím je obyčejný rasismus obyčejných lidí i obyčejných politiků. Jeden nezachycený z těch obyčejných politiků omluvně vysvětloval, že ukrajinští Cikáni jsou ve "specifické situaci".

Ku*rvaže jsou!

Psáno v Praze na Lužinách ještě před zasedáním vlády, která se tomu má dnes večer věnovat. Tedy v úterý 17. května, na které připadá Mezinárodní den proti homofobii a transfobii, milí bratři křesťané.

PS: Na očekávanou námitku našich rasistů "Tak si je ubytuj u sebe doma, když seš tak chytrej," odpovídám: Ne, děkuji, neubytuji. Neubytoval bych u sebe ani zasloužilého českého bezdomovce. Ne, neubytoval bych u sebe ani čistotného pracujícího Čecha. Ne, neubytoval bych u sebe ani svou matku rodnou na dobu delší tří dnů - kdyby ještě žila. (Tchyně mé ženy u nás přespala maximálně jeden den. A stačilo...)