pátek 18. května 2012

MOBY DICK: Příliš mnoho důkazů

Melouny v krabici od vína, prorůstová opatření, nastávající Grexit a otázky nastolení moci
*************************************************************
Neděle 13. května 2012, Svátek matek; r. 1955 byl v pankrácké věznici popraven z politických důvodů dělník Adolf Petrovský; probíhá Měsíc obětí komunismu

Do Česka přišli zmrzlí muži, přesně podle kalendáře. Začalo Pražské jaro. Tradičně se hrála Smetanova Má vlast, Českou filharmonii netradičně řídil skvělý ruský dirigent Vasilij Petrenko.


Mezinárodní PENklub včera valnou většinou odmítl návrh zbavit Güntera Grasse funkce čestného předsedy kvůli jeho protiizraelskému inzerátu ("básni") ve čtyřech světových periodicích. Zasedání PENklubu proběhlo v německém Rudolstadtu.

Mrtvá Kočka: "Čeká se na větší ostudu."

Každý víkend jsou nějaké volby. V nejlidnatější spolkové zemi Porýní-Vestfálsku dosáhla CDU kancléřky Anděly Merkel na české poměry hezkého výsledku 26 %. Ovšem zde jde o "volební fiasko". Zatím tu vládla SPD, bude v tom i nadále pokračovat (39 %) společně se Zelenými (11,5 %). Tyto volby věští problémy CDU i pro celoněmecké volby. Jo, a Piráti dostali skoro 8 % a budou mít 20 mandátů.

Mrtvá Kočka. "Většina českých politických stran by takové volební fiasko brala."

Ze sportu: O titul fotbalového mistra hráli na hřišti u Nisy domácí Slovan Liberec s FC Viktoria Plzeň. Plzeňáci dali sice několik tyček, ale nakonec vyhrál Liberec 0:0. Vyhrál ligu! Místo machrující Sparty, přes kterou se snad musí prát peníze, protože jinak by v normálním hospodářském systému nemohla fungovat.

Ve Švédsku a Finsku probíhá mistrovství světa v ledním hokeji. Tento "nový formát" znamená katastroficky malý zájem diváků, alespoň prozatím. Nepomáhá ani zlevnění lístků v stokholmské hale Globen. Švédy nějak hokej nezajímá. Možná proto, že finále se má hrát ve Finsku. Příští rok se bude hrát MS jinde – ve Finsku a Švédsku. Dále o hokeji jiní jinde.

Pondělí 14. dubna 2012, 696. narozeniny Karla IV; r. 1955 byl ve Varšavě podepsán vojenský pakt socialistických států Varšavská smlouva

Kontroloři NKÚ skončili s auditem stavby Pražského okruhu a svoje nálezy předali rovnou policii: Aby se "stihly" dotace z EU, byla úplně zbytečně koupena benzinka Shell, kterou pak stavbaři zbourali pro výstavbu napojení na D1. Znalec ji ohodnotil na 43 milionů Kč. Shell chtěl 400. Nakonec dostal 300 milionů. Mezi Vestcem a Lahovicemi se stavba prodražila o čtyři miliardy. Na tyto "vícepráce" neexistuje doklad. U Vestce se například rozšiřoval přechod pro srnce z 26 na 40 metrů. Srnci odtud již dávno utekli – i bez přechodu. Však to Evropská unie zaplatí!

Mrtvá Kočka: "Nezaplatí."

Další kousek D8 otevřen u Lovosic. 3,7 km dlouhý úsek, jenž zachraňuje Lovosice před kamionovým provozem, byl dostaven už před pěti měsíci, jeho otevření však bylo způsobeno buzerací ze strany Zelených Khmérů.

Z virtuálního světa průzkumů:
a) Český lid většinově uznává nutnost zásadních reforem v sociální, zdravotní a daňové oblasti.
b) Český lid většinově odmítá  probíhající reformy v sociální, zdravotní a daňové oblasti.

Řecký lid reformy odmítá, ale odmítá i nutnost oněch reforem. Naštěstí "příslušní činitelé Evropské unie" stihli připravit plán Grexit k vystoupení Řecka z eurozóny. Řecké dluhy jsou už prakticky odepsány – u soukromých bank a fondů. Desítky miliard € ztratí ti, kdo nakupovali řecké bez-cenné papíry, např. ECB (45 mld. €). Avšak po krachu Řecka by dost těžko někdo půjčoval Španělsku a Itálii. Jen tyto dvě země potřebují do r. 2014 odněkud schrastit 700 mld. €, aby mohly splácet dluhy a roční deficity.

20:15 dostal nejmenovaný hejtman jednoho nejmenovaného kraje box s nejmenovaným vínem. Při cestě domů ho přepadla zásahová jednotka protikorupční policie, jež v krabici objevila "sedmičku". Pan hejtman k tomu vydal prohlášení: "Je to jednoznačně odplata za tvrdou opoziční práci, kdy policie pod vedením ministra Kubiceho zneužívá svou pravomoc k zastrašování a likvidaci politických odpůrců."

Úterý 15. května 2012, r. 1970 byla zřízením Úřadu pro tisk a informace obnovena cenzura

Zpráva o zadržení hejtmana dr.D.R. vzbudila nesmírný poprask. Zejména mezi souposlanci, kteří se tak asi poprvé dozvěděli, že mohou být zavřeni na fleku bez ohledu na svou "imunitu".
Pod podlahou jednoho z podezřelých domů bylo objeveno třicet melounů. Možná byly připraveny na hostivické farmářské trhy? Anebo na volbu prezidenta? No tak ten jeden jistý už prezidentem nebude. Ani České lékařské komory.

Vláda premiéra Roberta Fica získala důvěru slovenského parlamentu. Ruský premiér Medveděv předložil prezidentovi VV. Putinovi návrh nové vlády. Zatím je tajný.

"Aby překonala svou krizi, Evropa potřebuje projekty, potřebuje solidaritu, potřebuje růst." (François Hollande, po nástupu do funkce francouzského prezidenta a převzetí kódů k francouzským jaderným zbraním z rukou exprezidenta Sarkozyho.) Tato "Nová cesta" má několik drobných kamínků na svém jinak skvělém povrcvhu: "Především ohromné zadlužení, slabý růst, vysokou nezaměstnanost a oslabenou konkurenceschopnost".

Načež Hollande odstartoval směr Berlín, kam doletěl se zpožděním, neb do prezidentského letadla udeřil za letu blesk a musel přepřahat. Média si všímají, že se s Andělou Merkel nelíbá, ani ruku, tu jí jenom stiskl. Ale jinak se shodli:

"Existuje povinnost společné práce." (Anděla.)
"Všechno se musí vyložit na stůl. Všechno, co může přispět k růstu."(Franta.)
Merkel však nechce otevírat dohodu o fiskálním paktu. Už tři země eurozóny ji ratifikovaly. Asi se jen přijme "doplňkový text".

Řečtí politikové se nedomluvili na nové vládě kvůli zaťatosti Koalice "radikální levice" Syriza, která odmítá úsporné batohy, domluvené předchozí vládou s MMF. Komunisti na další jednání o vládě vůbec nepřišli – nebylo prý o čem jednat. Takže zemi bude vládnout "technický premiér" Panajotis Pikrammenos. Ale jen měsíc, do příštích voleb, jež proběhnou 17. června. A v nich má největší šanci zvítězit právě Syriza, a to s "českými" 20 %.

"Bohužel, země směřuje k předčasným volbám za velmi špatných podmínek, protože někdo nadřadil svoje stranické zájmy nad národní. (Evangelos Venizelos, předseda socialistické strany Pasok.)
"Pokud některé politické síly říkají, že návrat k drachmě by nebyl špatný, je to stejné, jako by řekl, že máme odejít z eurozóny… Pokud to uděláme, budou všechny naše úspěchy zničeny a proběhne to natolik násilně, že mám obavy o budoucnost naší demokracie." (Karolos Papoulias, předseda strany Nezávislí Řekové.)

Banky prý mají připraven "alternativní režim", který jsou schopny zavést do 24 hodin. Euro pochopitelně klesá. S eurem klesá i koruna. A zvyšuje se obava z "nákazy". Řecko by se mohlo stát "nebezpečným vzorem". Třeba by se mohlo poučit od současné Argentiny. Finanční poradci se obávají, že by mohlo zavést "legislativní opatření, kterými vám zabrání v získání peněz, jež vám dluží" (státní loupež).

Středa 16. května 2012 91. narozeniny KSČ; r. 1949 byly vyneseny rozsudky nad "protistátní skupinou" generála Kutlvašra

Patřičný soudce uvalil na dr.D.R., který rezignoval na funkci hejtmana, vazbu. Hodnostáři a souhejtmani z Č.S.S.D. mají protažené tlamy. Lid se raduje a místně vtipkuje.

Předseda imunitního a mandátního výboru Bohuslav Sobotka nechal dopravit zapečetěnou obálku se všemi údaji k zadržení poslance D.R. kurýrem ze své poslanecké kanceláře do stranické centrály ČSSD. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka pak nejspíše ony materiály pečlivě okopíroval a seznámil s nimi své spolustraníky. Socialističtí papaláši si oddechli: Tohle je zjevně případ, kde Rath krad´ pro sebe, a ne pro partaj.
Poučená policie v těchto materiálech nezmiňuje totožnost klíčového svědka.

Na ministerstvu vnitra už leží žádost o registraci politické strany LIDEM. Avšak nepodala ji nepoučená Karolína Peak, ale nějaký vtipálek, nebo někdo s nedobrými mravy.

Žena Moby Dicka: "Anebo někdo ze strany LIDští EMzáci".

"Politický růst Zlatého úsvitu může vyvolat otřesy po celé Evropě. Evropští představitelé musejí zakázat a ostrakizovat jakékoliv politiky a politické strany, které káží nenávist a násilí. Vystupování řeckého Zlatého úsvitu už svojí nenávistností překročilo hranici prostoru, kde platí svoboda slova."  (Moše Kantor, prezident Evropského židovského kongresu, v rozhovoru s českým premiérem Petrem Nečasem). Kantor je v Praze, aby získal podporu "naléhavých opatření" na ochranu evropských židovských komunit před antisemitismem, růstem moci krajní pravice a zločiny z nenávisti. Nečas by měl tento plán prosazovat mezi dalšími vysokými evropskými představiteli.

Žena Moby Dicka: "Proč jel Kantor do Česka?"
Mrtvá Kočka: "Kam jinam – v Evropě???"

Do Sýrie zamířila trojice českých vojenských pozorovatelů. Na základě žádosti OSN ze dne 27. dubna 2012 se začlení do mezinárodní mírové pozorovatelské mise UNSMIS.

Grexit se nezadržitelně blíží, eurozóna se připravuje na návrat Řecka k drachmě. Řekové taky: řecké banky jsou v obležení lidí vybírajících si úspory, dokud jsou v eurech. Za dnešek to bylo jen 700 milionů €, za minulý rok 35,4 miliard €. V bankách ještě zůstává 165 mld. €. Asi ne nadlouho.
"Guvernér centrální banky mě informoval, že nejde o žádnou paniku. Avšak panují značné obavy, že se situace do stavu paniky může vyvinout." (Karolos Papoulias, řecký prezident, informuje veřejnost o rozhovoru s guvernérem banky.)

"Pan prezident promeškal vhodnou příležitost spolknout druhou větu svého chlácholení." (Žena Moby Dicka.)

"Pokud mají Řekové pocit, že můžeme nějakým způsobem podpořit i růst, tak jsme ochotni se o tom bavit." (Anděla Merkel, německá kancléřka.) Nezdá se, že by Andělčina náhlá vstřícnost k "růstu" byla dána přesvědčováním ze strany nového pana francouzského prezidenta. Spíše jde o reakci na výsledek voleb v Porýní-Vestfálsku. Však už sama německá vláda jedno prorůstové opatření zavedla: Ve třech krocích – aby to nebylo tak kách – si zvyšuje platy průměrně o 5,7 %. Konečné navýšení proběhne v srpnu 2013 . Merkelová si ke svým 17.016 € přidá navíc směšných 930 €.

Mrtvá Kočka: "Ale to už bude platit pro jinou kancléřku."

Francouzský prezident François Hollande jmenoval  novou vládu, jíž povede premiér Jean-Marc Ayrault.

Nová palestinská vláda složila slib do rukou předsedy palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse, který ovládá území "Západního břehu". "Radikální" (teroristické) hnutí Hamas, které ovládá Gazu, je značně pobouřeno: Po předchozí dohodě počítalo s vytvořením "vlády národní jednoty". Tato vláda dostává peníze jak od Státu Izrael, tak od mezinárodních organizací.

Exprezident Liberie Charles Taylor (64) by mohl od Mezinárodního soudu v Haagu vyfasovat až 84 let vězení. Obhajoba to považuje za neúměrné a žádá "jednoznačně nižší" sazbu.

Mrtvá Kočka: "Třicet let?"

Taylor dodával zbraně povstalcům v Sieřře Leone, kde bylo během občanské války v letech 1991-2002 zabito asi 120.000 lidí. Dostával za to "krvavé diamanty", které zase rozdával mezi své oblíbence. Vzbouřenci z RUF se proslavili dětskými vojáky a osekáváním lidí mačetami.

"Celý svět ví, kdo jsem. Jsem generál Ratko Mladić. Bránil jsem svůj národ, své lidi, teď bráním sám sebe." (RM před Mezinárodním trestním tribunálem pro bývalou Jugoslávii.) Ano, celý svět to ví: Jste řezník ze Srebrenice (8.000 pobitých mužů a chlapců), Banja Luky, Prijedoru a Ključi, velitel obléhání Sarajeva (kde bylo zabito 10.000 civilistů), na které jste ze zábavy střílel ze minometu i osobně. Smůla: A nechal se přitom natáčet na video. Další smůla: Dřívější podřízení pana generála jsou připraveni proti němu svědčit. Jsou nahrány i radiové depeše.

Španělská ropná společnost Repsol bude v mezinárodní arbitráži požadovat po Argentině $10 mld. za znárodnění svého většinového podílu v argentinské ropné skupině YPF.

Ze sportu: Švédové začali rozdávat lístky na šampionát zadarmo. Aby to nevypadalo moc nevychovaně vůči divákům, kteří si kupovali sety vstupenek za drahé peníze, děje se tak formou různých výher v pseudosoutěžích.

Čtvrtek 17. května 2012, r. 1952 byl v pankrácké věznici popraven z politických důvodů dělník Alois Jaroš
Technická řecká vláda složila slib a převzala řízení země.

"V Evropě není místo, kde se výzvy Izraele těší většímu porozumění. Češi rozumí tomu, jaké je to věřit v demokracii v nepřátelském regionu. Češi si cení svobody, podnikavosti a vědy. To mezi námi vytváří spojenectví." (Benjamin Netanjahu, izraelský premiér, při setkání s českým premiérem Petrem Nečasem.) Bibi si přivezl do Prahy sedm ministrů, takže proběhlo první společné zasedání české a izraelské vlády. Následovala bilaterární jednání, při nichž byly podepsány různé důležité dokumenty.

Kuriózní: Kdyby nebylo České televize, tak se o této události nic nedovíme, tak je všude přerathováno.

Ústavní právníci upozorňují, že poslance či senátora lze "zadržet" s následným schválením tohoto kroku předsedou příslušné komory, ale nelze ho "stíhat", tedy ani "obvinit". "Stíhán" může být až po souhlasu své komory, který je projednán na jejím nejbližším zasedání. Bez "obvinění" by však nemohlo být "zavazbení". Čímž by skončilo "zadržení". Ještě se tedy asi v kauze "Buštěhradský zámek" kvůli dírám v Ústavě dostane ke slovu i Ústavní soud…

"Podle zákona o jednacím řádu má poslanec Rath právo se jednání výboru zúčastnit." (Bohouš Sobotka už poslal písemnou pozvánku zadrženému poslanci na jednání mandátového a imunitního výboru.) Slyšení se koná v úterý v devět ráno. Poslanci by se měli dohodnout, jakou "formou" bude probíhat. Sobotka doufá, že do té doby se kolega mandátu vzdá. Pokud by tak učinil, přišel by o imunitu a výbor ani Sněmovna by nemusely nic projednávat.

Mrtvá Kočka: "To by byl blbej."

"Nejméně pravděpodobná je varianta, že bychom jako mandátový a imunitní výbor jeli do litoměřické věznice. Nejsme výletníci. Jsem přesvědčen, že do Litoměřic nepojedeme." (František Dědič, místopředseda výboru, ODS)

Žena Moby Dicka: "Mohli by si vás tam nechat!"

Tribunál v Haagu přerušil proces s Ratkem Mladičem na neurčito. Prý pro "chyby prokuratury": Obhajoba od ní dostala důkazy "příliš pozdě" a neměla tak možnost dostatečně se s nimi seznámit.

Mrtvá Kočka: "Příliš mnoho důkazů."

Ze Sýrie se vrátil český pozorovatel  Milan Krajčo, jenž v zemi působil v mezinárodní mírové misi organizací "Světová federace demokratické mládeže" a "Světová rada míru": "Na vlastní oči jsem v Damašku mohl porovnat mediální obraz a realitu… Za celou dobu jsem neviděl žádné pouliční boje ani protesty, natož masové. Dokonce jsem za celou dobu neslyšel ani střelbu. Jediné násilnosti, které jsem bohužel zaznamenal, byť ne přímo, bylo několik krvavých bombových teroristických útoků, všeobecně připisovaných protivládní opozici."

Obě organizace, dříve pobočky sovětských tajných služeb, jasně deklarovaly svou pozici k syrským událostem: »Naše dvě mezinárodní organizace zdraví mír milující lid a mládež Sýrie a vyjadřují svou upřímnou solidaritu s opravdovými a mírovými společenskými protesty za spravedlivé požadavky na ekonomické, sociální, politické a demokratické změny v zemi. Syrský lid musí být vlastním pánem svého štěstí, bohatství a budoucnosti. Pod žádnou záminkou neakceptujeme zahraniční politickou nebo vojenskou intervenci v Sýrii, která je v současnosti plánována USA, Izraelem a NATO, ruku v ruce s Tureckem a některými monarchiemi Perského zálivu, údajně na ochranu civilního obyvatelstva a lidských práv.«

V březnu, rok od počátku násilí v Sýrii, bylo oficiální číslo zpravodajských služeb OSN 8.000 mrtvých. Nezávislá syrská organizace na ochranu lidských práv SOHR zná jmenovitě 9.113 obětí: 6.645 civilů, 1.997 vojáků a 471 vojenských zběhů.

Doslova hodiny chybí do začátku VIII. sjezdu KSČM. O místo předsedy se budou ucházet tři kandidáti. Haló noviny se jich zeptaly "Jak byste charakterizoval dnešní KSČM?".

1. Současný předseda Vojtěch "Falmer" Filip (člen KSČ od r. 1983, mj. nositel "Ceny za lidská práva", jež mu r. 2007 udělila německá Společnost na ochranu občanských práv a lidské důstojnosti, vedená bývalými důstojníky Stasi): "KSČM je možné charakterizovat jako politickou stranu s pevným zakotvením v české společnosti, která má čistý štít, reálný a realizovatelný program, schopné lidi a je na vzestupu v autoritě ve společnosti nejen doma, ale i v zahraničí."

Mrtvá Kočka: "Evidentně ji čeká zlatý úsvit. "

2. Současný místopředseda a stínový ministr zahraničí Stanislav Grospič (člen KSČ od r. 1987): "KSČM je levicová parlamentní strana, jejímž cílem je socialismus a vzdálenějším cílem beztřídní společnost… Podle různých průzkumů Komunistická strana Čech a Moravy většině občanů nevadí. Nyní je třeba nabídnout společnosti cestu, které lidé budou rozumět, k překonání problémů finanční a hospodářské krize a jako protiváhu záměrům české pravice i Nečasovy vlády…"

3. Starosta ostravských Michálkovic Martin Juroška (pro své mládí – 36 let – nebyl v KSČ): "Mnoho občanů konfrontuje svou současnou sociální zkušenost s nesplněnými nadějemi a KSČM chápou intuitivně jako stranu, která dlouhodobě upozorňovala na rozpor mezi pohádkami o prosperitě a realitou spojenou s nezaměstnaností, korupcí, postupným odstraňováním sociálních práv a snižováním životní úrovně občanů. Tento rozpor se v obnažené formě projevil v pravicových reformách, které nejsou ničím jiným než přiznáním skutečnosti, že po 20 letech kapitalismu je stát a ekonomika v horší kondici než na konci 80. let…"

Avšak není vše tak růžové, vlastně rudé: "Mezi občany se KSČM ve svém celku jeví jako neprůhledná, spíše jako spolehlivá součást dnešního buržoazního politického systému. V situaci krize kapitalistického ekonomického systému, kdy by měla být na čele protestů lidí proti bezohledné asociální politice pravice a ukazovat na příčiny a východiska z ní, přešlapuje vedení bezradně na chvostu protestů. Tím strana mezi lidmi ztrácí poslední zbytky důvěry. Praktická činnost většiny jejích vedoucích představitelů, poslanců a senátorů je tak jimi chápána jako parazitující na tomto systému." (Z prohlášení Iniciativy za obnovu marxisticko-leninského charakteru KSČM a Marxisticko-leninského odborného klubu.)  Marxleninisté kritizují také neprůhledné čachry se stranickými nemovitostmi.

Pátek 18. května 2012, r. 1950 byl v pankrácké věznici popraven z politických důvodů autodopravce Ladislav Linder

Policie po roce vyšetřování předala státnímu zastupitelství kauzu podvodného autoservisu, který z pojišťovny neoprávněně vymámil 50 milionů Kč. Jedním z jeho zákazníků byl i pražský zastupitel za ODS a zpěvák Jan Kalousek, který si zde nechal opravit auto r. 2006 a o podvodech prý "věděl". Policie předala návrh na podání obžaloby na něj a další zúčastněné. Zpěvný zastupitel vylučuje, že by se dopustil něčeho nekalého. Podle zpráv ČT to vypadá, jakoby J.K. byl majitelem onoho servisu a zinkasoval těch 50 melounů…

Mrtvá Kočka: "Pokus o vyvážené zpravodajství."

Ze sportu: Do boje o finále v hokejovém šampionátu nastoupí Česko - Slovensko.

Neznalá žena Moby Dicka: "Proti komu?"

Na nadcházejícím sjezdu KSČM se má projednávat spisek "Socialismus v 21. století". Tento původně hluboce interní stranický dokument se na světlo dostal díky konferenci na půdě Masarykovy demokratické akademie (institut ČSSD), jež proběhla 23.2. 2012 za účasti Lubomíra Zaorálka a Oto Novotného (vedoucí Politicko-analytické sekce ČSSD). KSČM zastupovali poslanec Jiří Dolejš a člen rady Centra strategických a teoretických studií KSČM Josef Heller. "Cíl byl poměrně jasný: vysvětlit, že dnešní KSČM již není stranou temné minulosti, nýbrž moderní levicovou silou, kterou stále více okruhů činnosti, používaných metod a forem práce, spojuje se sociální demokracií. Nic tedy nestojí v cestě k dalšímu sbližování a překonávání historického rozkolu. V diskusi dokonce zaznělo několik optimistických sentencí na téma nového slučovacího sjezdu, přirozeně na bázi ČSSD."

Zaorálek (místopředseda ČSSD i Sněmovny, absolvent filosofických oborů marxisticko-leninská filozofie a politická ekonomie) ocenil, že »dokument je "vstřícný k sociální demokracii" (především proto, že v něm "evoluce vítězí nad radikálností"). Jeho chybou je, že je na některých místech dost abstraktní (zejména tam, kde řeší otázky nastolení moci), a že používá "antikvární" terminologii. Podle jeho názoru stále používá příliš Marxových kategorií, které jsou přežilé, neodpovídají potřebám současnosti a jsou "mimo realitu" – jak přesvědčivě prokázal Miloslav Ransdorf v Novém čtení Marxe. Proto oceňuje, že Socialismus v 21. století eliminoval přežitá klišé o třídách a třídním boji. Celkově však jsou komunisté, přes pozitivní názorový posun řady z nich, stále málo aktivní v boji za budoucnost, která spočívá pouze a výlučně v upevňování a prohlubování evropské integrace. Komunisté jsou stále dost poznamenáni nepřijatelným Klausovským "národovectvím", což se nepříznivě projevuje i v příslušných kapitolách dokumentu.«

Filip bude mít na sjezdu těžkou pozici, tvrdé jádro ho viní z revizionismu. "Je jednostranné zdůrazňování různých domnělých chyb a omylů minulého režimu. To je nedialektické, škodlivé a nemělo by být tak postupováno. Vše nové se rodí v bolestech při překonávání nedostatků. Vždyť 40 let budování socialismu přineslo rozkvět celého národa, sociální vymoženosti, které kapitalismus nyní bezohledně likviduje."

Český lid čeká s napětím na závěry VIII. sjezdu KSČM a je rozhodnut je splnit také díky slibně se rozvíjejícímu závazkovému hnutí.

Sobota 19. května 2012, v libereckém Centru Babylon začíná VIII. sjezd KSČM; r. 1950 byl v pankrácké věznici popraven z politických důvodů student Karel Bušek, r. 1951 byl v bratislavské věznici popraven z politických důvodů Viktor Palkovič

Žena Moby Dicka: "Houbeles. Českému lidu jsou závěry sjezdu, a bohužel i líbánky ČSSD a KSČM u p…"

Mrtvá Kočka: "Upozaděny."
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

148 komentářů:

R.Švehla řekl(a)...

Česká otázka dnešních dnů
aneb
Kudy ven z euroamerického korupčního prostředí?

Václav Klaus, hrdý prezident hrdé, byť Euroameričany znásilňované České republiky, několikrát varoval před zveřejňováním tzv.afér českých politiků. Takové věci prostě škodí jeho vlasti; špinavé prádlo se má prostě má prát doma. A odposlechy českých politiků jsou prostě špatné. Míněno odposlechy politiků VŠECH partají, nejen jeho osobních oblíbenců typu P.Béma.
A měl pravdu, český Obránce Vlasti; jako už tolikrát. Dnešní Lidové noviny, ten ohavný protičeský plátek vlastněný velkoněmeckým velkokapitálem, uveřejnil další ze série pomlouvačných článků: Kouzlo operace Rath

Článek je podepsán přímo naším (= velkoněmeckým) vrchním slouhou, tzv.šéfredaktorem Daliborem Balšínkem. Pan šéfredaktor popisuje Česko jako nějakou banánovou republiku, jako zemi ovládanou organizovaným zločinem. Přitom každý český vlastenčík, každý opravdový Čecháček ví, že Česko prostě je VZOREM pro každý vyspělý stát - jednoduše díky kromobyčejné kvalitě jeho obyvatel. (Rozuměj: Obyvatel české národnosti.)
Prostě: Česko MUSÍ být, z čecháčkovské definice, zemí zdravou. Propojení mezi zločinci a politiky tedy musí být výsledkem vpádu Němců, Židů, a vůbec Euroameričanů, musí být následkem neomaleného vměšovaní EU a NATO do českých vnitřních záležitostí.
Tuto českou národní pravdu ale samozřejmě v tzv.Lidových novinách nenajdete. Snad jedině v diskuzích, dokud příspěvky opravdových českých vlastenců němečtí slouhové nesmažou.

Jak z toho ven, drazí Čecháčkové? Jednoduše: Vezměte si opět příklad z Ruské federace, státu vám duchem nejbližšího.
Vladimir Vladimirovič, velký přítel českého národa a V.Klause osobně, sám dohlíží na pečlivé vyšetření všech afér, všech zločinů tzv.velkopodnikatelů. Díky tomu je RF zemí bez korupce, zemí veskrze právní, zemí vzkvétající. Po neslavné jelcinovské éře se opět celou širou Rusí rozlévá zpěv šťastných lidí - od Tichého oceánu po Karlovy Vary, od Pamíru k Severnímu pólu.

Máte snad lepší příklad k následování, drazí Čecháčci?

Schumacher řekl(a)...

Vatikán připravuje Rathovo svatořečení. Bude považován za Ježíšova pokračovatele. Ježíš učinil zázrak, v Káni Galilejské proměníl vodu ve víno. Rath přeměnil víno na peníze.

Schumacher řekl(a)...

Beztřídní společnost vzdáleným cílem? Snadno může být již nyní. Stačí prohlásit, že třídy neexistují.

Schumacher řekl(a)...

Co se týče "komunistů", jsem toho názoru, že by měli testovat a prokazovat praktickou uskutečnitelnost svých hlásaných ideálů na sobě samých. V tom jim nikdo nebrání. To platí obecně o každém.

A.S. Pergill řekl(a)...

Moby Dick tak nějak zapomíná, že "oběti" ve Srebrenici byli pachatelé masových vražd. A Zatímco Srbové skutečně likvidovali jen členy vražedných komand, příslušníci těchto komand likvidovali vše: Od nemluvňat po starce a stařeny a bez ohledu na pohlaví.

Schumacher řekl(a)...

Bylo to tak Pergille. Terorizovali okolí a když jim teklo do bot vždy našli úkryt v Sebrenici. Tak to Srbové vzali komplet, vinný nevinný. Takových zločinů se dopouštěli všichni, nejen Srbové. Jenže tomu někteří účelově nechtěli věřit. Například Václav Havel. Zprávu a svědectví o chorvatských zločinech na srbských civilistech označil za propagandu a fotografie hromadných hrobů pořízené členy naší mise za podvrh. Když jednání skončilo, jeden z členů mise na jeho adresu poznamenal :"To je ale blb."

Jakub S. řekl(a)...

Ano, jistěže, prostě Balkán: vyvražďovali se bleskově všichni se všema, pouze za pomíjivých účelových koalic. A Bosňáci se věru měli po generacích zač mstít. A nejbestiálnější byli většinou Chorvati, že. Nicméně lapám po dechu: j e n členy vražedných komand? Nenacházím slov pro tohle označení sebraných mužů všeho věku a jejich postřílení hromadně po způsobu komand SS na Ukrajině. ASP, někdy mne velmi šokujete. Doufám, že to byla neuvážená formulace. Velmi mi záleží na vaší odpovědi. Ostatně nemusí být veřejná, šaman vám dá mou adresu.

informace řekl(a)...

Jak jsem mohla pochopit z těch několika článků, co dal Velryba jako odkazy, nynější česká komunistická strana se ve svém vnitřku štěpí na tři frakce.
1/ staří komunističtí dynosauři, co si dělají lifting a pudrují se rýžovou moučkou, aby nevypadali tak staře a nepřijatelně
2/ reformistická frakce, která by chtěla vystupovat jako nějaká obdoba sociální demokracie, a která vsází na postupný vývoj společnosti k demokratickému socializmu, a tím pádem na své větší zapojení do politického života účastí v parlamentu a ve vládě. Zřejmě tu vidí možnost dostat se znovu k plné moci. Parlamentní cestou a ne revoluční.
3/ v podstatě revoluční frakce, která tu reformistickou kritizuje jak pro malou výraznost, ne-li nulovou, její politické linie, tak pro její "attendismus". Hlásí se při tom k tradicím Marxe-Engelse a pak, to je myslím výmluvné, ke zkušenostem jiných zemí, kde komunisté jsou u vlády, jako severní Korea, Čína, Kuba (státy se značně rozdílnou politikou jak zahraniční tak vnitřní).
Jak jsem pochopila, Leninovo učení o diktatuře proletariátu jako přechodném stadiu po provedení proletářské revoluce k socializmu, hodili všichni, kdo víc kdo míň, do kopřiv. I když u neomarxistické frakce to není tak zcela jisté, ve svém provolání hovoří o historickém poslání komunistické strany, o nutnosti obnovit její revoluční charakter. ( Přijmout kvalitativně nový program zaměřený na zásadní, revoluční přeměny uskutečněné demokratickou cestou. Přeměny buržoazní, formální demokracie v demokracii lidovou, reálnou, na bázi socialistické orientace, v souladu s předpokládanými revolučními změnami v Evropě a ve světě.)
Ten společný dokument o Socializmu v 21.století je pravděpodobně pokus o kompromis mezi jednotlivými tendencemí a seskupeními. Na jedné straně je velice vágní, pokud se jedná o stadium přechodu od kapitalizmu k socializmu, na druhé straně zní dost výstražně právě závěrečná věta: "Toto jsou hrubé kontury socialistické společnosti a cest jejího vzniku, jak se nám jeví na počátku 21. století. Kdy a jak se stanou realitou, je otázkou budoucnosti, která ani nemusí být tak vzdálená, jak by se na první pohled mohlo zdát. Neschopnost nejen malých, ale i velkých kapitalistických zemí vyrovnat se s následky finanční a ekonomické krize, nevídané rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými, ekologické katastrofy, nekonečné války a vzpoury proti diktaturám – to všechno jsou pověstné jiskry, které mohou zažehnout požár nečekaných rozměrů. Nevíme, jak dlouhou lhůtu historie ještě kapitalismu poskytne. Až však jeho čas přijde, chceme být připraveni nabídnout lidem cestu vedoucí k lepší budoucnosti."
Může se to zdát prázdnou vysoce znějící závěrečnou frází. A prozatím jí skutečně je. Ale jak dlouho to může přerozeným nebo přebarveným komunistům trvat, než zasáhou do toho světového požáru podle svých staro-nových receptů na změnu společnosti ve snaze ten proces přeměny v socializmus urychlit?
Umíte si představit celosvětový socializmus? Já jen s přebíháním mrazu po zádech.

informace řekl(a)...

II

Na celé té situaci není nic nového. Podobnými změnami prošli i italští komunisté, jenže je udělali s větším tempizmem, prakticky začali po rozpadu SSSR. Nejdřív se rozštěpili na umírněné a radikální (těch radikálních straniček vzniklo víc), pak se umírnění spojili s levicovými katolíky do jedné strany a po několikeré změně názvů strany jsou nyní Demokratická strana. Levicové straničky se také štěpily a zas slučovaly, ale nyní jsou mimo parlament, ztratily voliče. Demokratická strana obsadila na politické scéně místo sociálních demokratů, kteří vyhynuly za soudní akce Čistých rukou počátkem 90. let.
Takže dnes Demokratická strana zcela ustoupila z revolučních pozic, na kterých mimochodem ani před rozpadem Sov svazu nebyla (totiž od r. 1976, kdy tajemník PCI Enrico Berlinguer na Sjezdu Komunistické strany SSSR prohlásil, že Itálie půjde k socializmu svou vlastní cestou, po válce naopak PCI Togliattiho připravovala státní převrat). V každém případě, když se dostala k vládě v koalici a levicovými straničkami a levicovými křes´tanskými demokraty, nebyla schopná vládnout právě pro různorodost svého složení, nakonec ji levičáci položili sami.
V ČR by byla asi situaci odlišná -spojením s ČSSD by vytvořila dost pevnou koalici, alespoň číselně, a ani poliitiky obou stran by se moc nelišily. Co by dělali extremní levičáci? Dokud by zůstali ve straně, asi by nic proti straně samé nepodnikali.
Neznám zas tak situaci, abych mohla něco předvídat.

informace řekl(a)...

Ještě dodatek. K Leninovi se explicitně v dokumentu o Socializmu v 21. století komunistická strana nehlásí, ale v závěrečné frázi, ejhle, se objevuje narážka na Leninovu frázi o jiskře, ze které vzplane požár proletářské revoluce.
Nebude to náhoda. Podívejte se na článek z jednoho levicového blogu s názvem:
Leninská Jiskra poučením i pro dnešek
„Marxistou je jedině ten, kdo uznání boje tříd rozvádí v uznání diktatury proletariátu. V tom tkví nejhlubší rozdíl mezi marxistou a tuctovým malým (jakož i velkým) buržoou. To budiž zkušebním kamenem, na kterém je třeba ověřovat, kdo opravdu chápe a uznává marxismus." (Stát a revoluce, Svoboda, Praha 1949, s. 46)
http://www.facebook.com/notes/dialog-ot%C3%A1zky-a-odpov%C4%9Bdi-prolet%C3%A1%C5%99i-v%C5%A1ech-zem%C3%AD-spojte-se/leninsk%C3%A1-jiskra-pou%C4%8Den%C3%ADm-i-pro-dne%C5%A1ek/396489694856
Přemýšlejte lidi! Není nakonec ta mlhavost o cestách k dosažení socialiazmu jen nějakou zástěrkou pro uklidnění důvěřivých?

R.Švehla řekl(a)...

Vy prostě NECHCETE pochopit, co je A.S.Pergill zač, že, vážený „intelektuále“ Jakube S.?
Vy prostě NEČTETE jeho volání po likvidaci „podřadných ras“, po likvidaci zastánců „podřadných idejí“ (např. křesťanů), že?
Vy prostě NECHCETE vidět pravdu, pokud se Vám nelíbí, že?
Vy prostě NEJSTE intelektuál v evropském slova smyslu, že, vážený Jakube S.?

Kopretina řekl(a)...

To není všechno, Komunistický svaz mládeže (KSM) je ještě hnusnější, než-li "dospělí komunisté". To je úskalí demokracie, i monstra mají právo na svobodu, jenže se zapomíná, že po převzetí moci KSČSSD bude po legraci. Jinak na Balkáně se to mydlilo mezi sebou, Srbové, Chorvati, Albánci, nelze říci, ten národ je špatný, všichni Srbové jsou zločinci, vrah jako vrah, ať je z jakéhokoliv národa, byl nalezen i masový hrob Srbů, Albánci povraždili 3000 Srbů, pak Srbové 8000 Albánců, hrůza, hrůza, hrůza, divoký Balkán, nikdo není lepší, Srbové, Chorvati a Albánci si můžou podat ruce, říci, ti jsou v poho, jen ti jsou padouši. V právu není NIKDO, protože všechny národy na Balkáně páchaly zvěrstva...

STK řekl(a)...

Inu Kopretinko, právě proto se tomu říká "bhalkánské řešení". Tam je to tradiční už několik set let.
Tady snad "nejsme na Balkáně".

P.S.: Pochybuji, že se Vlastimilovi Richardu Švehlovi podaří vyprovokovat Jakuba S. Maximálně tak lehce znechutit. On je totiž velký rozdíl mezi vzdělaností, chytrostí a moudrostí.

Harpyje řekl(a)...

Oběti ze Srebrenice může dát do uvozovek jen lidský dobytek.

R.Švehla řekl(a)...

Inu, vážená paní Harpyje, pro opravdového Čecháčka jsou tzv.oběti ze Srebrenice vesměs pachatelé masových vražd.
Čili v podstatě bhalkánští Sudeťáci.
Pro takové pachatele je kulka snad až příliš humánní způsob vylikvidování; z hlediska opravdového českého (resp. srbského) vlastenčíka.
A my Euroameričani nejenže Srbům (resp. Čecháčkům) nepoděkujeme za vrozenou a příslovečnou humanitu - ještě soudit bychom je chtěli ...
Jsme vážně hnusní.
Ble.

Harpyje řekl(a)...

... místo abychom jim byli vděční, že nás chtěli chránit před těmi bezcennými muslimskými polozvířaty. Tento názor přímo hlavou myslícího Aspergilla je k nalezení na mnoha vlasteneckých webech.

Harpyje řekl(a)...

Národy nepáchají žádná zvěrstva. Vina je vždy individuální.

Říct, "V právu není NIKDO, protože všechny národy na Balkáně páchaly zvěrstva..." je pitomost non plus ultra.

A.S. Pergill řekl(a)...

To Jakub S:

Ano, tzv. "oběti" ve Srebrenici byli opravdu "jen" sprostí vrazi. Pokud se mezi ně připletl někdo nevinný, nebylo to o mnoho vyšší procento než např. kolik procent nevinně popravených mají v USA (a záleží na tom, jak definujete vinu, tj. jestli "vinní" budou jen ti, co stříleli, nebo i ti, co jim nosili náboje a proviant, to se také v různých evropských zemích liší*).
MMCH jednání tzv. "mezinárodního soudu" tuhle akci prakticky stoprocentně ospravedlnilo, protože tento "soud" nebyl v případě muslimů schopen usvědčit a potrestat ani ty, kteří vraždili v přítomnosti novinářů a před televizními kamerami (běžícími). Takže se dá s úspěchem předpokládat, že pokud by to Srbové nechali na této instituci, tak by nebyl potrestán žádný muslimský vrah. Konec konců i soudkyně Ponti, původně výstavní figurka tohoto "soudu", se nakonec od jeho praktik veřejně distancovala.

Čímž není pochopitelně nijak dotčeno to, že v jiných konkrétních kauzách mají zase víc másla na hlavě Srbové.
_______________________
* Např. ve Francii je téměř nemožné odsoudit členy zločinecké bandy, která se dopustila vražedného útoku, pokud není přesně prokázáno, který konkrétní člen bandy zasadil osudnou ránu (a pokud se neprokáže, které zranění to bylo). Naopak v GB stačí samotná příslušnost k organizované skupině, která někoho zavraždila, k nejtvrdšímu trestu; k smrti byli odsouzeni i ti členové bandy, kteří byli v době vraždy už v rukou policie.

Harpyje řekl(a)...

Ta soudkyně Ponti v Haagu se jmenovala křestním jménem Carlo, a "
k smrti byli odsouzeni i ti členové bandy, kteří byli v době vraždy už v rukou policie" v minulém století, že Aspergille?

informace řekl(a)...

Tady jsem napostovala příspěvek o "grexit", tabulka ho dává jako zveřejnění, na stránce ale není. Asi bude v Pixle.

R.Švehla řekl(a)...

Pro Vaši informaci, vážená paní Harpyje:
A.S.Pergill, český spisovatel-svědomí národa pravděpodobně načerpal své „vědomosti“ o britském trestním řádu z detektivních románů. Kupříkladu ze špionážní detektivky P.Cheyneye „Teď jsi na řadě ty, miláčku“ („Your Deal, My Lovely“).
V jedné pasáži této knihy trestem smrti za pouhé členství v gangu vyhrožuje Lemmy Caution nějakému podřadnému grázlíkovi; grázlík je také z USA -> je zaskočen tvrdostí britských zákonů => práskne ostatní grázlíky.

Vůbec je borec, tenhle Lemmy Caution. Jako nějaký moderní Conan mlátí drsný Lemmy kolem sebe hlava nehlava, vítězí nad všemi padouchy a úklady, získává ty nejkrásnější ženy. To přece musí imponovat každému chlapci se zraněnou duší, i chlapci v dospělém těle, který v sobě nese trauma školní šikany.
Není divu, že si takový přestárlý chlapec pamatuje jen určité pasáže z určitých knih.
Jen mi není jasné, proč tak nenávidí Židy a křesťany.
No nic.

* * * * *

Na víkend odjíždím mimo civilizaci; zdejší Čecháčci budou mít pokoj od zrcadla & pravdy o sobě až do nedělního večera. Pokud je nebudete rozeštvávat Vy, nebo nějaký jiný Sudeťák.

Hezký den přeji.

Schumacher řekl(a)...

Pergille, jak Srbové v Srebrenici rozeznávali vinné od nevinných, když to mladé, staré brali šmahem? Kolik procent mužů nad patnáct let? Srovnání s americkou justicí je nesmyslné.

informace řekl(a)...

Už mi zas Piksla sežral další příspěvek o explantaci orgánů Srbů, zajatců kosovárským UCK.
Já s tím praštím, takhle se nedá diskutovat.

R.Švehla řekl(a)...

Vaši mladší srbští bratři ve Srebrenici humánně vylikvidovali jen a pouze Muslimy. Čili, z hlediska obránců Slovanstva, POTENCIÁLNÍ pachatele masových vražd.
Prostě - vaši mladší srbští bratři pouze vyčistili svůj životní prostor od balkánských Sudeťáků.

Čest a Nazdar!

Harpyje řekl(a)...

To víte, že l´homme qui était Lemmy Caution, byl sionista ruského původu, jménem Constantinowski? http://www.youtube.com/watch?v=S47PEiGryWM :-)))), takže pozor s tím srovnáváním! Conan, čacký slovanský junák, abstinent a nekuřák, hovořící libozvučnou řečí a ne nějakými zvířeckými skřeky, nebyl nějaký inglourious basterd.

informace řekl(a)...

Zasáhnout nějak do tohohle žvanění si na cinták není možné.
Tak se bavte dál.

STK řekl(a)...

Je to tu "značně řídké", jdu raději dělat něco užitečného. Naši dva narcisové mají při sobotě, zdá se, příliš mnoho času, takže zbylý prostor spolehlivě zaplní.
Ciao!

Harpyje řekl(a)...

Co má Srebrenica společného s explantaci orgánů Srbů, zajatců kosovárským UCK, prosím?

Harpyje řekl(a)...

To je věčná škoda, vážený STK, Vaše moudra mi budou chybět.

s.t.k. řekl(a)...

...na poslední chvíli: Zkuste samoobsluhu, Harpyje. U Vás by to mohlo docela fungovat. [;>))

Ale proč jsem ještě tady: velmi zajímavé výzkumy o povaze lidské je na Oslu.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
druhá polovina 20. století. Bylo kolem toho tehdy dost pozdvižení, protože samotný pachatel vraždy (=ten, který střílel) špagát nedostal, protože byl nezletilý.
Jinak jak konkrétně členy vražedných komand v té Srebrenici identifikovali, nevím, ale nevinní mezi zlikvidovanými prakticky nebyli.
Ono když byste vystřílela šmahem všechny dozorce z Ausswitzu, tak by se jistě taky našli týpci, vykřikující, že mezi nimi byli nějací nevinní nebo alespoň méně vinní. A když člověk vidí, jak německé soudy postupují (postupovaly) v případě usvědčených válečných zločinců z WW2, tak si říká, že řešení na způsob té Srebrenice by mělo smysl i bezprostředně po skončení WW2.

informace řekl(a)...

Skutečně se divím, že nikdo nereagoval na zprávu o VIII. sjezdu KSČM. Ani nikdo nic nenapsal o mém příspěvku, třeba jen že to jsou blbiny.
Podle mého neděláte dobře, je to početně dost silná strana, třetí nebo čtvrtá a má šance, že poroste dál, vzhledem k současné finanční a hospodářské krizi. Ta sice ještě ČR plně nezasáhla, jen okrajově, ale pro budoucnost se neví, jak se věci mohou otočit.
KSČM má šance dostat se do vlády při příštích volbách v koalici s ČSSD a tak by snad bylo dobře seznámit se s tím, co říkají na sjezdu.
Ve volbách tajemníka uspěl starý politik Filip s dost solidní většinou a radikální menšina ostrouhala kolečka. Převládla tedy linie postupného přechodu k socializmu - rozuměj - pochodu vládě. Kam se těší jako karavana v poušti, když má v dohledu oazu. Nejsou, jak jsem pochopila, ani pro velkou agitaci mezi "masami", doufají, že krize a nespokojenost lidí je do vlády donese sama. Na to jsou tedy už připraveni. Nač potom odhalovat své záměry a cíle? Stačí lidem říci, že strana hájí zájmy pracujících a důchodců.
Jiný kafe je zase radikální menšina, soustředěná, jak jsem viděla, kolem SMKČ a pak jakési Dělnické komunistické organizace, u které jsem dost dobře nepochopila, jaký má statut, je-li to organizace autonomní, nebo poboční část strany nebo svazu mládeže. Na jejich situ jsem si přečetla rozbor - historický !- Lukáše Kollarčíka: "Klíčové procesy, události a tendence komunistického a dělnického hnutí v Českoslovenku", kde podává svůj výklad sta let událostí, mezinárodních, vnitrostátních, stranických. Upřímně řeknu, že mne jeho rozbor občas nadzvedl na židli, tak byl "smělý" a nekonformistický. Místy je docela protiřečivý, ale to si můžete přečíst sami. Jen dvě tvrzení: Stalin byl prakticky zavražděn (bez udání dalších argumentů), "Gorbačov se zachoval jako likvidátor, ve spolupráci a placen imperialisty zasadil těžkou ránu celému táboru reálného socialismu". "V ČSSR se o tento převrat v r. 1989 postarala část StB ve spolupráci s KGB a někteří straničtí funkcionáři".
Z čehož podle něj vyplývá, že strana musí vsadit na revoluční mládí a na soudruhy nezatížené porážkou před jedenadvaceti léty. Mladí se derou kupředu! Prozatím staří soudruzi okupovali vedení, ale mladí se hlásí ke svým právům.
Další poznámka, jejich orientačním bodem jsou státy, kde je u moci komunistická strana, severní Korea, Kuba, Čína. Když vezmeme v ůvahu sociální postavení dělníků v Číně, roli tamnější komunistické strany, která nejen kontroluje ale i potlačuje jakýkoliv protest proti režimu, která se dala na cestu toho nejdivočejšího kapitalizmu, máme tedy pěkné vyhlídky. Komunistický kapitalizmus!
Rozštěpí se obě křídla, anebo potáhnou v politice dál? Bude-li radikální křídlo provádět intenzivní propagandu strany, jak požaduje, doufejme, že při tom voliče spíš ztratí než aby je získalo. Při agitaci voličů se má, podle ultralevičáků, zdůrazňovat, že za reálného socializmu se lidem žilo líp. Zřejmě pohádky pro mladé, kteří nic nepamatují.
Já na vašem místě bych si to přečetla.

informace řekl(a)...

Tady máte názorně symbolicky zobrazeno to šťastné období.
http://www.hlubocky.eu/wp-content/uploads/gottwald-stalin.png

Schumacher řekl(a)...

"V ČSSR se o tento převrat v r. 1989 postarala část StB ve spolupráci s KGB a někteří straničtí funkcionáři".
" To znamená, že o převrat se postarala KSČ. Nechť si soudruzi komunisté nestěžují na to co sami spáchali si a udělají si pořádek mezi sebou. Ty soudruhy, kteří to přivedli kam přivedli k poměrům všeobecné nasranosti lidu dosadili sami a ne zákeřní imperialisté. Podobně jako poté jsme si "demokraticky" vybrali jiné, kteří to přivedli tamtéž. V tom punktu si můžeme stěžovat sami na sebe. No, ono je to složitější, protože je výběr a výběr a dobře si vybrat znamená mít schopnost spravovat vežejné záležitosti a to je podmíněno schopností spravovat vlastní záležitosti a k tomu mít nějaké osobní vlastnosti a sdílet nějaký hodnotový systém, který nepadá z nebe,ale utváří se dlouhodobě za nějakých podmínek a přitom jak se vytváří zpětně ty podmínky ovlivňuje. Jednoduše nynější stav je projevem nějaké kultury v obecném smyslu. Tak jako byly například kultury Mínojská, románská, gotická...byla kultura fialových sak,podnikatelského baroka, žraloků v akváriu, tygrů v klecích a milionů v igelitkách, v krabicích od bot a naposledy v krabici od vína. Z toho logicky plyne, že nynější zdejší poměry nemohou být jiné než jsou.
Co se týče soudruhů komunistů, užívají svobody jako jiní a nikdo a nic jim nebrání aby sami žili "po komunisticku" v souladu se svými ideály. Nejlepší agitace je jestliže svým spoluobčanům budou osobním příkladem. Mohou zakládat družstva, společné podniky, všechno podle svých představ.Když ostatní uvidí jak jim všechno funguje, jak jsou zdraví a spokojení, budou je následovat. Jenže největší potíž a slabina jejich ideologieje, že pro uskutečnění svých ideálů požadují podrobení všech ostatních, kteří je nesdílejí. Pokud možno na celé planetě a kdyby měli prostředky a opodál byla jiná zalidněná planeta, byla by do jejich plánů zahrnuta i ona. Jenže ono je to ještě složitější. Brání tomu naše přirozená podstata. A tak jako přirozená podstata člověka brání uskutečnění těch ideálů stejně brání i uskutečnění těch demokratických. Důsledkem takové pošetilé honby za zítřejším rájem, nespokojující se s postupnými malými vylepšeními, je dnešní peklo.
Na závěr dávám téma k zamyšlení o následcích "outsourcingu" vylučujícího vztahy založené na přímé kooperaci, pronikajícího z obchodu do osobních, rodinných a sousedských vztahů.

Harpyje řekl(a)...

Zírám, když vidím, jakým způsobem může diskutovat exaktní vědec. A jak mohou slovanský šovinismus a xenofobie vzdělanému člověku zatemnit mysl.
Vaše nelidské, z hlediska morálky odporné a zavrženíhodné názory, mají svou obdobu pouze u nácků, bolševiků a islamistů, nejhoršího odpadu lidstva.
I Vaše srovnání s dozorci z Auschwitzu kulhá. Ten koncentrák byl v tomto konkrétním případě Srebrenica, a jeho dozorci byli tuto enklávu obkličující Mladičovi hrdlořezi a vrazi.

Harpyje řekl(a)...

Gotika je umělecký sloh. Na rozdíl od kultury románské, nebo minoiské. Srovnávat tyto s "podnikatelskou" nekulturou popřevratového Československa a nevkusem módy osmdesátých let, je pitomost na druhou.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
obávám se, že Srebrenica spíše snese srovnání s posledními kousky neosvobozeného území "třetí říše", kde ještě SS honily vězně na "pochodech smrti" a beztrestně vraždili civilní obyvatelstvo. Srovnání dost pokulhává, protože na konci WW2 neexistovaly žádné enklávy, které by byly nějakou "nadnárodní" organizací nacistům garantovány jako bezpečné před obsazením Spojenci.
Jinak možná ještě k těm muslimům: Právě bosenské muslimy charakterizuje ono známé přísloví "poturčenec horší Turka", protože se jedná o potomky protureckých kolaborantů z dob turecké okupace Srbska. A za WW2 se ukázalo, že potomci těchto poturčenců nejsou o nic lepší: Byla pro ně zřízena zvláštní divize SS, jejíž příslušníci (spolu s příslušníky obdobné divize albánské) se na srbském, chorvatském a židovském obyvatelstvu dopouštěli zločinů, jaké odsuzovali i němečtí SSmani. Takže resentimenty proti nim jsou hluboce zakořeněné a chování muslimů za občanské války jen dokázalo, že stojí na reálných základech (respektive že současní muslimové jsou naprosto stejné zrůdy, jako jejich předkové). Včetně toho, že muslimové byli ochotni zmasakrovat minometnou palbou vlastní obyvatelstvo (při obléhání Sarajeva) a snažit se to svést na obléhající (což se jim díky "užitečným idiotům" vašeho typu podařilo; výsledky vyšetřování, které jednoznačně prokázalo, že minomety střílely z muslimských pozic dodnes nemají stejnou publicitu jako lži, že stříleli Srbové).
Jinak jsem už uvedl, že v tomhle konfliktu stoprocentně čisté ruce nemá nikdo, nicméně Srbové byli v pozici obrany svého národního území před agresí.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,
gotika nebyla jen umělecký sloh. Promítala se i do oblékání, písemnictví, zbraní a dalších složek materiální kultury. Navíc jsou s jejím obdobím spojené i některé sociální jevy (např. na přelomu románské a gotické doby došlo k zásadnímu přebudování systému lidských sídel v krajině a jeho výsledky do značné míry přetrvávají dodnes).

Schumacher řekl(a)...

Pergille, jaké své národní území Srbové bránili ve Slovinsku?

EK nadhoz řekl(a)...

Plácáte,plácáte a ani vás neudivuje, že čt 24 "veřejné služby" přenáší přímo sjezd KSČM, nástupnické strany zločinecké KSČ ???
čest v 18.33

informace řekl(a)...

Schumachere,
uniká Vám, že strana je rozpolcena na dvě části - "starých" komunistů a mladých, a že frakce mladých vystupuje dost ostře proti současnému vedení strany. Dovolávají se tradice Gottwaldova vedení, jeho "bolševizace" strany po devětadvacátém, kdy se strana zbavila kolísavců, revizionistů a kdy " se ostře vyhranila proti všem reformistickým i buržoazním stranám, včetně buržoazního státu", což jasně hovoří o jejich snaze vyčistit i dnešní KSČM a postavit se do jejího vedení. Cituji: "Bolševizace spočívala, zjednodušeně řečeno, ve vybudování páteře nové stranické struktury, postavené na prioritní existenci závodních buněk, v důsledném uplatňování demokratického centralismu, železné kázně, vnitrostranické disciplíny, principů kritiky a sebekritiky atd. "
Uvažují podle paradigmat minulosti, jakoby se historie měla mechanicky opakovat. Tak si představují dnešní svět rozpolcený na dvě části jako za doby studené války, kdy se podle jejich názoru zostřil "třídní boj" a kdy orientace na "zkušenost" Sov. svazu pomohla ubránit socialistickou revoluci v Československu, zahájenou vítězným únorem. Byla to nejen zkušenost sovětského vedení, co pomohla ubránit revoluci, ale také logická "pomoc sovětských odborníků v řadě resortů, včetně bezpečnosti". Dnes tu Sov. svaz už není a tak se orientují na "komunistické státy, hlavně na Čínu. Ve střetnutí dvou táborů - kapitalistického a komunistického - vidí jako vítěze ten komunistický.
Nemusím dodávat, že je to značně anachronistická vize. Světová situace je podstatně jiná než v létech 1948-1953, kapitalizmus nedává nějaké známky, že by sám od sebe natáhl brka, totiž explodoval zevnitř pro neřešitelné vnitřní rozpory Čína má docela jiné zájmy než podporovat tuto skupinu věrných marx-leninizmu, aby se dostali k moci.
A vítězný únor? jak by ho mohli opakovat bez "zkušeností" a hlavně "pomoci" zvenku? I kdyby se přece jenom dostali do vlády, bez té "pomoci" se tam dlouho neudrží.
Pohrobkové.

EK,
neudivuje mě to. KSČM je parlamentní strana, oficielně uznaná. Doufejme jen, že z těch jejich veřejných "externací" na sjezdu lidi pochopí, o co jde, a nebudou je slepě volit jako spasitele jak v 1946 r.

Šaman řekl(a)...

Pro čtenáře, nikoli pro ASP, k výrokům tohoto stvořitele "nově pojatých" dějin:

0.Výrok "Včetně toho, že muslimové byli ochotni zmasakrovat minometnou palbou vlastní obyvatelstvo (při obléhání Sarajeva) a snažit se to svést na obléhající (což se jim díky "užitečným idiotům" vašeho typu podařilo; výsledky vyšetřování, které jednoznačně prokázalo, že minomety střílely z muslimských pozic dodnes nemají stejnou publicitu jako lži, že stříleli Srbové)." je srovnatelný s osvětimskou lží. Což neznamená, že některý z "muslimských" granátů nemohl omylem vybouchnout ve městě.
1. Blýsklo se v horách, v pozicích, obsazených "bosenskosrbskými" jednotkami.
2. Po patřičné době padl granát do města.
3. (Bosensko)srbští důstojníci se nechali fotografovat, jak střílejí na Sarajevo.
4. Blokáda města trvala od roku 1992 asi 3 roky. Po celou tu dobu bylo město systematicky ostřelováno minomety, děly a odstřelovači a to z hor kolem mětsa, kde byly srbské jednotky! Tvrdit, že si to město rozstříleli sami Bosňáci, kteří přitom naschvál zabili 10.000 svých lidí, je strovnatelné s tvrzením, že si Leningrad nebo Stalingrad rozstříleli sami Rusové. Btw: Z území Černé Hory bylo ostřelováno chorvatské město Dubrovník, kde nebyly prakticky žádné menšiny. Šlo o válečný akt přímo srbské ("jugoslávské") armády. Rovněž byl zničen vodovod. Na blokádu tohoto města se zapomíná, nebyla tak dlouhá, a město nebylo obklíčeno.
5. K Srebrenici: Šlo o masové popravy, které nemůže ospravedlnit, že někteří s Bosňáků byli (nejspíš) taky vrazi. Všech osm tisíc určitě ne!!! (Však ti zabití polští důstojníci v Katyni taky nebyli všichni výlupek ctnosti, co?)
6. K běsnění "muslimů" za 2. světové je třeba dodat, že děsivé koncentráky měli chorvatští "vlastenci", pravoslavní.
7. "Muslimové" se stali "národem" v Bosně-Hercegovině kvůli debilnímu mezinárodnímu "nezasahování": Srbům po rozpadu Jugoslávie zůstala armáda se všemi zbraněmi, ostatní země byly pod embargem. Neschopnost a tupost EU, OSN a všech mezinárodních organizací dokázala to, že se do Evropy natáhli mudžahedínové z arabského světa. Ti jediní měli zbraně a uměli válčit a mohli pomoci svým nově nalezeným soukmenovcům.
8. Neexistuje rodilá "balkánská" nenávist. Mluvil jsem s mladým Kosovcem, který na začátku rozpadu Jugoslávie šel do Chorvatska, aby si mohl zastřílet na Srby, když to tehdy v Kosovu ještě nešlo. Pamatoval si, jak jako dítě nedělal rozdíly. Ve smíšených rodinách se běžně mluvilo tu srbsky, tu albánsky. Náboženství neřešili, někdo chodil do mešit, někdo do kostelů, někdo do synagog. Velmi mi to připomělo tátovy vzpomínky na předhenleinovský Liberec. Kde existovala jistá animozita mezi Čechy a Němci, ale normální byly smíšené rodiny, kde se nerozlišovalo, kdo je Žid, kdo Čech a kdo Němec, mluvilo se česky i německy, občas jidiš. Ještě v roce 1937 se kamarádil s německými dětmi. A stačil jediný rok, a už létaly kameny a v pohraničí se střílelo!
9. Může to kdykoli začít znova. Právě v tom roce 1992, když se viditelně začala dělit Česká A Slovenská Federativní republika, nám říkali přátelé z Jugoslávie: Nedělejte si z toho srandu. Před rokem jsme říkali taky: Jsou tady smíšené rodiny, nikomu nevadí, jak kdo mluví. Mezi námi nikdy nemůže být nenávist. Pamatuju se, jak jsem po zvlášť výživných trollích projevech Vlado Mečiara začínal cítit nechuť až nenávist ke všem Slovákům. A myslel jsem si, že oprávněnou. Stejně jako oni. Naštěstí ten jeden rok neproběhl jugoslávsky a včas, i když pro nás, Čechoslováky bolestně, jsme se rozloučili.
10. Rasová a ideologická nenávist může znovu kdykoli vypuknout, a už vypukává. Klasickým případem, kdy vraždí "hodný bílý Evropan" je norská tragédie na Utoyi.

Šaman řekl(a)...

2. část

A.S.Pergill je zde hlasatelem takové náboženské a rasové nenávisti. Ponechávám ho tu jen proto, aby bylo vidět, že takoví lidé existují, a aby se ostatní komentátoři mohli pocvičit v diskusi, která se vynořuje z podsvětí a zamořuje kulturní i politické prostředí.

ASP mě pořád udržuje v pozornosti, a dusí ho Harpyje i reinkarnace VV, kteří přidávají mně neznámé argumenty, taky proto ho zde ponechávám. Ale může se stát, že se naštvu, a pak bude konec. Ostatně – celá tahle hospoda je jen dočasnou záležitostí. V okamžiku, kdy budu muset pro zachování vlastního duševního zdraví vykázat další komentátory, přestane mít smysl a zavřu ji.

\ :-//

Šaman řekl(a)...

Vytaženo z Pixly:

informace řekl(a)...

Promiňte, ale tady se nonšalantně žertuje o "grexit", totiž o vyjití Řecka z eurozony a o jeho finančním krachu, který s sebou povede padesátiprocentní devalvaci řecké drachmy.

Ví někdo, co ten grexit obnáší v číslech, pokud jde o bezprostřední ztráty a, což je ještě horší, pokud jde o perspektivy ztrát nejen eurozony, ale světových financí, kdyby se řecká "nákaza" rozšířila na další země?

Kdo na řecké krizi vydělává? Jak psaly v minulých dnech noviny , jsou to t.zv. vulture funds (supí fundy), sídlící oficielně na ostrovech Cayman, které nepřijaly 75 procentní "haircut" v březnu t.r., a tak před dvěma dny si odnesly domů 400 miliard euro z půjčky 436 miliard poskytnuté Řecku BCE na splátku státních obligací. Co jsou supí fundy a kdo je za nimi?
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/may/17/greece-vulture-funds
Řecká vláda nemá peníze na platy státních zaměstnanců, musí ale platit finančním spekulátorům.
http://www.nytimes.com/2012/05/16/business/global/bet-on-greek-bonds-paid-off-for-vulture-fund.html?_r=1

Kolik bude stát řecký default jen Německo a Francii ?
Eric Dor z Ieseg School of Management di Lille vypracoval podrobnou tabulku, podle které Německo by přišlo hned o 89,8 miliard, Francie o 66,4 miliard.
Pokud jde o perspektivní ztráty, jedná se o čísla, o kterých si ani neumím udělat představu.
Bude se jednat o celkovou depresi nejen eurozony, ale globální, vzhledem k tomu, že Evropa je největší světový trh.
http://www.ilsussidiario.net/News/Economia-e-Finanza/2012/5/17/GEOFINANZA-Tutti-i-numeri-che-inchiodano-la-Grecia/279980/
http://www.ilsussidiario.net/News/Economia-e-Finanza/2012/5/15/GRECIA-FUORI-DALL-EURO-Ecco-quanto-ci-costera-l-addio-di-Atene/2/279032/

Je na čase, aby Německo přestalo se svou tupou politikou austerity, která vede jen k zhoršení situace, říká Obama a ostatní evropští partners.
http://www.milanofinanza.it/giornali/preview_giornali.asp?id=1772421&codiciTestate=14&sez=giornali&testo=&titolo=Atene,%20ultima%20trincea

C'è poco da scherzare, balenottera! Tobě taky dojde plankton.
19. května 2012 9:41

Šaman řekl(a)...

Vytaženo z Pixly:

informace řekl(a)...

A co mi řeknete, vážení, o explantaci orgánů Srbů, zajatců, kosovárským UCK a o obchodu s nimi? Právě Carla Del Ponte na to poukázala v r. 2008 ve své knize. A bylo to potvrzeno při vyšetřování na návrh Komise pro lidská práva EU.
A co mi řeknete o obchodování s drogami ze stranu UCK?

In seguito alle accuse di traffico di organi in Kosovo, avanzate da Carla Del Ponte, ex-procuratore presso il Tribunale Penale Internazionale dell’Aja per l’ex-Jugoslavia, nel suo libro, La caccia: Io e i criminali di guerra, nel 2008, la Commissione degli Affari Legali e dei Diritti Umani nell’Assemblea Parlamentare del Consiglio d’Europa nominava Dick Marty [http://www.dailymotion.com/video/xgr3ff_euronews-dick-marty-sur-le-trafic-d-organes-au-kosovo_news], come suo incaricato per avviare una inchiesta. Indagine che lo portava ad accusare il Primo Ministro kosovaro Hashim Thaci di aver gestito un traffico di organi per molti anni, ricavandone ingenti guadagni e mutilando, senza ritegno, prigionieri serbi e cittadini kosovari, accusati di tradimento. Un ruolo fondamentale avrebbe avuto in tutta la vicenda Shaip Muja, anch’egli ex-comandante dell’UCK.

http://www.ildialogo.org/inchieste/indice_1326211621.htm
19. května 2012 11:44

informace řekl(a)...

Přiznám se, že nechápu tuhle vaši zálibu v retrospektivních hádkách. Místo abyste diskutovali o zásahu OSN, o Daytonské smlouvě a dnešním uspořáddání Bosny, jaké jsou tam poměry dnes. A jaká je situace v oblasti Kosova. Víte, co se tam děje? Jaké jsou důsledky mezinárodního zásahu do jugoslávské situace?
Pokud jde o vytažení mého příspěvku z Piksly, přiznám se, že nepodporuje mou chuť k diskuzi fakt, že příspěvek zůstane někde ležet po 36 hodin.
To k Vašim hrozbám, Šamane, že hospodu zavřete.

informace řekl(a)...

Jinak děkuju za vytažení i druhého příspěvku.

stk řekl(a)...

Ano, Informace,
když se zhroutí v Řecku měna, zhroutí se i vláda a vypadá to na občanskou válku - nebude co jíst, ne že jen nebude taková pohoda, na jakou byli Řekové zvyklí. (Máme v v našem Ústavu i jednoho Řeka. A má "doma" (už je doma tady, pochopitelně) příbuzné. Jezdí za nimi. Takže vím.)
Ale vážně: Je snad jiné řešení než Řeckou nezodpovědnost nějak utít? Má A. Merkel riskovat totální prohru v dalších volbách pro udržení spolku zvaného EU? Dokáže někdo říct, jak se bude vyvíjet situace v Italsku, Španělsku nebo Portugalsku? Zda se tam udrží současné "proevropské" vlády nebo zda se vlády chopí ulice - potažmo populisté, kteří ulici naslibují i modré z nebe? Nebo vlády půjdou po volbách do extrémů levých nebo pravých?
EU si příliš dlouho hrála na "centrální evropskou supervládu" a prakticky se jí situace už vymkla z rukou.
Kdybych byl zlomyslný (jsem zlomyslný), tak bych řekl, že se jedná o Boží pomstu za normy o zakřivení okurek atp. a zákazy, zákazy, zákazy. Mělo to zůstat jako bezcelní prostor se sjednocenými technickými normami*. On už ten "šengenský prostor" není moc dobrý nápad a už se jeví tendence budovat zase zpátky celnice. Volný pohyb osob totiž využívají hlavně lumpové.
=====
*/= Normy sjednocené, ale pokud chce někdo svítit petrolejkami, nemělo by se mu to zakazovat. On časem přijde na to, že LED jsou ve výsledku levnější. (A nemusí se dolívat petrolej a zastřihovat knot.) Mám škodolibou radost, že výrobci úsporek začínají drasticky slevňovat. LED technologie to totiž začíná válcovat přímo dramaticky. Veškeré venkovní světla v té naší "Fukušimě" jsou LED. A v interiéru se střídají halogenové bodovky s LED, asi tak 50/50.

informace řekl(a)...

STK,
nejsem znalec co se týká mezinárodních financí, ale když mi jednohlasně odborníci a s nimi i politici jako Obama nebo čínský ministr financí, řeknou, že euro se musí udržet za každou cenu (a Číňani jsou ochotni vlít další peníze), jinak tu budou ztráty pro všechny ve výšce desítek triliard, tak nad tím nemudruju. Upřímně řečeno triliarda jde nad mou představivost.
A pak, kam ty peníze jdou? Přečetl jste si? Mezinárodním maxi spekulantům. Supím fundům.
A představa, že vylítnou do vzduchu finance poloviny, ne-li víc světa s následujícími revoltami a revolucemi se Vám snad líbí?
Jak to s Řeckem splácají, nevíme, teď nad tím jednají na G8.
Okurky jsou doopravdy "ne k stati".

informace řekl(a)...

A dodatek.
Jsem tvor mírumilovný, nerada se hádám, ale nesnáším hrozby. Ty u mne vyvolávají okamžitou protireakci.
Jak dlouho myslíte, že může trvat než z blogu bude kůlnička na dříví?
Už dva tak zavřely pro mé polemické příspěvky.
To není vyhrůžka, jen odpověď na jinou vyhrůžku.

Šaman řekl(a)...

Možné zavření hospody nebyla výhrůžka, ale konstatování této možnosti. A netýkala se primárně činnosti Informace, ale VV a ASP. Zatím má tato hospůdka smysl i pro mě, i když mi žere čas. V nějaké podobě asi bude fungovat dlouho, alespoň do té doby, co bude fungovat Neviditelný pes. Tady se totiž dovím, co lidi asi zajímá nejvíce a právě teď.
Dobrou noc,
\ :-)

informace řekl(a)...

Dobrá, Šamane,
nechme věci být tak jak jsou. Ten můj výrok taky nebyl vyhrůžkou, ale upozorněním.
Dobrou.

A.S. Pergill řekl(a)...

Šamane,
k vašemu bodu č. 6: Chorvati jsou římští katolíci (na rozdíl od pravoslavných Srbů). A římští katolíci měli s Hitlerem smlouvu o spolupráci (před několika měsíci byla vystavena na massive-error.blogspot.com), proto ty koncentráky.
Ostatní vaše body jsou vyvratitelné rovněž, byť ne takto jednoduše.

informace řekl(a)...

Pergille,
máte na mysli Říšský konkordát (konkordát mezi Německem a Vatikánem) z 1933?
Ten dovoloval stavění koncentráků?
Měla jsem Vás za vtipnějšího!!

EK podotek řekl(a)...

NA VATIKÁN a třetí řísi: MOŽNÁ TO BUDE STAČI
ČEST V 9.05

informace řekl(a)...

Pěkně vás prosím, ušetřte, laskavě mé nervy, a nezačínejte polemiku kolem politiky Vatikánu vůči fašizmu a nacizmu.
Ta polemika se tu rozpoutala už v 2009 r., když Benedikt XVI, po ukončení první fáze beatiifikace Pia XII (započaté v r. 1067 Pavlem VI) ho prohlásil za ctihodného. Argumentů pro a proti jsem přečetla tolik, že myslím, k nim není možno nic nového dodat. Otevření nějaké domácké diskuze tady mi jen nahání hrůzu.
Kniha L. H. Lehmanna je verzí militantního antikatolíka. Na druhé straně jsou tu verze katolíků, stejně podepřené důkazy, dokumenty a zdůvodněním.
Kde je pravda? Snad nám na to odpoví v budoucnu nějaký nestranný historik

drak řekl(a)...

Co se území bývalé Jugoslávie týče, tak latentní vzájemná nevraživost na základě sentimentů z dřívějška, ta tu byla skoro od nepaměti, to není žádné tajemství. Dlouhá léta po válce to silou držel na uzdě Tito. Po jeho smrti a rozpadu Jugoslávie došlo k tomu, že na jedné straně srbští bolševici a nacionalisté neunesli tíhu toho rozpadu a v mnoha případech došlo k tomu, že lezli kam neměli a snažili se udržet a zachránit nezachránitelné a neudržitelné. Srbové, z počátku nejsilnější hráč hry, svou roli evidentně nezvládli a pokazili, co jenom šlo. Na druhé straně ale to, co nazýváme mezinárodním společenstvím, se v této situaci nezachovalo ani státotvorně ani mírotvorně. Místo toho si pragmaticky vybralo jednu stranu konfliktu, na jejíž straně se připojilo do občanské války a to vždy a za všech okolností tu protisrbskou. Mediální humbuk, který se nám snaží veřvat do palic, že jediné oběti, kterou jsou hodny nějaké lítosti jsou ty albánské, bosňácké či chorvatské a vůči srbským se tváří jako by žádné nebyly, je víc než důstojným dědictvím po Dr Göbbelsovi. Na takovéhle věci jsem dost citlivý a nemám je rád. Netvrdím, že Srbové nedostali v mnoha případech přes pazoury právem, naopak, ale zrovna tak přes ně měli dostat i Chorvaté, Bosňáci a Albánci, zejména pak kosovští, ale nestalo se, evropští a američtí spojenci to prostě nepřipustili. Evropské, zejména pak německé a francouzské a v neposlední řadě americké angažmá v těchto událostech považuji za směsku ryzího cynického, hlavně pak ale krátkozrakého pragmatismu a prolhaného, uřvaného mediálního humbuku. Není nač být hrdý, zejména těší-li se nerušenému pobytu na svobodě zločinci, kšeftující s narkotiky, zbraněmi a lidskými orgány, kteří by spíš patřili za mříže a navíc ještě, stalo-li a děje-li se tak za podpory amerických a evropských zbraní.

Naši čeští bolševici se sice navenek mnohdy projevují, jako by byli z jiné planety, protože to, co propagují, už v nejednom případě reálně prokázalo, že není schopno života. Na druhou stranu, v době ekonomických turbulencí, by se mohli dostat k moci následkem touhy manipulovatelných mozečků, toužících po "silné ruce". Další volby by se pak už buď nekonaly vůbec, nebo by byla na výběr jen jedna partaj, to už známe... Ty ekonomické turbulence vznikají především díky neschopnosti států zvládnout populismus a také díky neschopnosti zvládnout finanční sektor a vykázat ho do patřičných mezí, oboje se to pak chová jako rakovina urvaná ze řetězu a to pak logicky musí působit potíže.

informaci:

To, co říká Obama, je blábol z jiné planety, Obama je přesně jedním z těch, kteří nezvládají populismus a táhnou to ke krachu, protože věří na zázraky a neumí počítat. Čínský bolševik má své vlastní zájmy a řekl bych, že je až příliš evidentní, že klidně půjde přes mrtvoly, ty naše nevyjímaje. Ať si lije prachy kam chce, ale v názoru na Řecko a situaci kolem něj se spíše shodnu s Petrem Robejškem, nežli s čínským bolševikem, na rozdíl od Číňana mu mohu věřit, že naše zájmy jsou totožné. Řecko se do eurozóny dostalo podvodem a chovalo se tak, že dávno mělo být "odejito", předešlo by se tím spoustě neblahých problémů, ale lepší to udělat pozdě, než nikdy, nebo ještě později, je totiž velmi důležité přiznat si chybu, to je 1/2 cesty k nápravě. Trvání na chybách a setrvávání v nich může ty následky jen zhoršit.

informace řekl(a)...

Draku,
italské Panorama otisklo skutečně otřesné zprávy o tom, co se dělo v Kosovu a ve Srebrenici.
Jeden z mála listů, který se nenechal strhnout do všeobecné manipulace a vymývaní mozků.
Zpravodaj z Balkánu zase píše, že v Kosovu se manifestuje za připojení k Albánii. V Bosně etnické komunity žijí odděleně, i děti chodí do různých škol. K žádnému smíchání obyvatelstva tam nedošlo. Ta segregace i na správním poli tam působí velké potíže.
http://www.faustobiloslavo.com/articoli/29203.pdf
http://balkan-crew.blogspot.it/2012/05/srebrenicacome-sono-andate-veramente-le.html
Pokud jde o Obamu, kromě projevu svého "populizmu", jak říkáte, se řídí také radami svých finančních expertů.

Harpyje řekl(a)...

"... římští katolíci měli s Hitlerem smlouvu o spolupráci ..."
To snad není pravda, pane docente!

drak řekl(a)...

informaci:

Kolem Obamy už toho smrdí tolika a od samého počátku, že docházím k názoru, že když si ho vybrali za presidenta, museli aspoň dočasně ztratit soudnost. Tým jeho poradců se měnil už tolikrát, že jeho i je už snad ani není možné brát vážně, každý kdo má trochu sebeúcty a vědomí si ceny sebe sama od něj v podstatě buď odešel, nebo odchází a drží se kolem něj spíš hodně pragmatické povahy s konkrétními cíli, nežli lidé, od kterých by se dalo čekat nějaké rozumné řešení tíživých problémů dneška. To by vylo na delší povídání, ale musím do vyrazit do akce.

Je to zajímavé a zvláštní, že zrovna italská žurnalistika si dokázala zachovat nějakou kvalitu a objektivitu a je příjemné vědět, že o zdravý rozum a o čest, tu profesionální nevyjímaje, nepřišli všichni. No budu-li mít sílu, večer se k tomu vrátím, ale my to asi stejně nevytrhneme.

R.Švehla řekl(a)...

No to se nedá nic dělat, vážená paní Harpyje
A.S.Pergill, naprosto nezávislý myslitel, opět nalezl podstatu (či „dotkl se podstaty“, nebo jak to tak hezky píše vážený STK; zapomněl jsem přesné znění jeho laudatia).
Ano, A.S.Pergill, český spisovatel-svědomí národa, prostě NEMŮŽE mlčet tváří v tvář děsné pravdě: „... křesťanům obecně a římskokatolické církvi zvlášť šlo vždy především o fyzickou likvidaci českého národa. ... katolíci a nacisté byli spojenci.“.
Sudeťácká část mé nechutné osobnosti se prostě NEDOKÁŽE ubránit obdivu k takové myšlenkové statečnosti, statečnosti vpravdě žižkovsko-leninské.

Sám jsem zvědav, jestli se někdy dozvíme plnou pravdu o smluvních podmínkách těsné spolupráce zuřivých nepřátel Slovanů a ateistů obecně; to jest spolupráce:
1) křesťanů a německých fašistů (křesťanů obecně a římskokatolické církve zvlášť)
2) křesťanů, muslimů a židů

Samozřejmě - jsem placen Euroameričany a Židy, takže bych měl ze všech sil podporovat UTAJOVÁNÍ odvěké snahy křesťanů o vyhubení Slovanů, ale jsem ... ehm, zvídavý.
A jak jinak se dozvědět pravdu o Temnu, než na denní světlo vytáhnout dokumenty o celosvětovém spiknutí - vytáhnout je z ponurých katakomb vatikánských, z tajných ocelových sejfů tzv.Spolkového kancléřství resp.Bílého domu. (Kam schovávají své nejtajnější dokumenty moji bratranci Židi, to netuším. Po odhalení Protokolů jsou DĚSNĚ opatrní.)

Prostě - židovská část mé nechutné osobnosti, část z definice se nenávidějící, touží po porážce euroamerické civilizace, po triumfu Slovanstva a ateistů obecně. Neboť teprve po naší konečné porážce se svět dozví pravdu.
Já VÍM - svět se pravdu dozví, já ne. Neboť budu: BUĎ humánně vylikvidován Slovany jako nenapravitelný nepřítel, NEBO zákeřně zavražděn svými chlebodárci jako zrádce.

A protože po smrti žádný život není, z pravdy se budou radovat jen žijící vítězové.
Ach jo.

Anonymní řekl(a)...

... římští katolíci měli s Hitlerem smlouvu o spolupráci...
Zajisté. Smlouva měla různé specifické dodatky, např. článek o umírání hladem po dobu 40 dní, o kterém by mohl vyprávět katolický kněz Maxmilián Kolbe, kdyby se, hlupák, nebyl býval ke smlouvě připojil, že.

STK řekl(a)...

Polemika pod článkem není místo na vyjadřování pouze souhlasných názorů. I když se často změní téma diskuze na úplně neco jiného, než byl směřován původní článek. To snad ale nevadí.
Co mi na některých diskuzních skupinách vadí (i tady) jsou osobní invektivy. Na ty nemá smysl reagovat, jejich autoři jsou obvykle mnohem agresivnější, než vy. Pak ovšem účast v diskuzi není zábavou (kdo si nechá zbytečně nadávat) a nemá smysl v ní pokračovat. Zatím co extrémní názor (nikoliv zjevně lživé tvrzení - i když se to někdy těžko rozeznává) může diskuzi rozproudit, napadání a vytrvalé ironizování vedou k tomu, že jeden raději na odkaz neklikne - "zas se tam bude někdo natřásat..."
===
Tolik k tématu "poslední rundy" v hospůdce U hřbnitova.
Riziko zanášení nevkusu do diskuzí ale Šaman předvídal už kdysi a od počátku taky tvrdil, že než by uvedl do chodu nějaká opatření proti trollům, raději blog zavře - jako "Neregistrovaná alternativa" ke Psu by ztratil význam. Takže tak - nekontroloval jsem starší příspěvky, spoléhám jenom na paměť. Takže "o Vás" to Inforamace na 99,9% není.

informace řekl(a)...

Máte-li silný, ale doopravdy silný žaludek, přečtěte si články válečného dopisovatele Fausta Biloslava z války v bývalé Jugoslávii.Jsou všechny uvedeny na jeho blogu.
http://www.faustobiloslavo.com/articoli.php?act=last10
Některé se v jeho archivu neotevřou, musí se hledat v archivech novin, kde je uveřejnil.
Otevře se ale článek o Kosovu.
http://www.faustobiloslavo.com/articolid.php?id=29203
Jsou to věci tak hnusné, že z nich nemůžu udělat ani vejcuc.
Dodám jen, že podle svědectví generála Maura Del Vecchio, který tehdy velel italským odíílům, bylo položeno přísné tabu na to, co tenkrát v r. 1999 vojáci nalézali. Nesměli pod přísným trstem ani nic vyprávět, ani dělat fotografie. Hrůzný masakr Srbů.
O čem tu, vážení, vlastně diskutujete? Nad několikrát přecenzurovanými zprávami!

R.Švehla řekl(a)...

Jakých „čtyřicet dnů“, Anonymní popleto? Máš snad na své zakalené mysli knihu Franze Werfela o tzv.genocidě Arménů?

Mimochodem - kdyby se Maksymilian Maria Kolbe ke smlouvě mezi námi nacisty a katolíky připojil, zůstal by na svobodě. Minimálně do osvobození Polska Rudou armádou.
Ale on se nepřipojil, snažil se podvracet poměry, podporoval tzv.hnutí odporu, ba dokonce i Židy *). Byl odhalen, a po právu odsouzen.
V Osvětimi nepřestal provokovat svou poddajností a (údajně křesťanským) smířením s osudem - prostě tzv.sílou víry. No jistě - kdo si myslí, že náš svět je jen předstupeň tzv.Života věčného, v podstatě touží po smrti.
V bunkru M.M.Kolbe vydržel dva týdny, čili nejdéle ze všech odsouzených. Potřebovali jsme bunkr vyčistit, takže jsme neposlušného katolíka humánně vylikvidovali fenolovou injekcí.

Pro řadu věřících (nejen křesťanských) bezcenných polozvířat představuje čin tzv.sv.Kolbeho odpověď na otázku „Kde byl v Osvětimi Bůh?“

* * * * *

Pro zdejší ateisty (agnostiky) bude zajímavé si připomenout, co padalo z nebe v souvislosti s tzv.svatým Kolbem :
1) Atomová bomba v Nagasaki nedokázala zničit jím založený klášter.
2) Sovětské konvenční bomby humánně vylikvidovaly oba syny Franciszeka Gajowniczka, kvůli kterému šel Kolbe dobrovolně na smrt


Zdravím všechny zdravé slovanské ateisty (agnostiky)!

----------------------------------------------------------------------
*) Židi ho dozajista nenáviděli : Chtěl je vystěhovat na Madagaskar, navíc studoval spisy největších teoretiků i praktiků marxismu-leninismu-stalinismu (chtěl v nich nacházet nové podnětné myšlenky).

R.Švehla řekl(a)...

Ehm ehm ...
Vážený STK, nechcete výraz "polemika"*) nahradit nějakým výrazem příhodnějším?
Jistě chcete, že.

Nemáte zač; rádo se stalo.

----------------------------------------------------------------------
*) Váš dnešní příspěvek ze 12.53: "Polemika pod článkem není místo na vyjadřování pouze souhlasných názorů."

Harpyje řekl(a)...

„A kde byl člověk, když se vraždilo v Osvětimi?“
Na takovou potměšilou otázku může přijít jen nějaký pravdoláskař v personální unii s bezcenným křesťanským polozvířetem.
Pan docent má na rozdíl od něj ve všem jasno. Tak jako ten anonymní. Ten ví, že místem martyria a úmrtí Maximiliana Kolbeho byl Musa Dagh.

Harpyje řekl(a)...

Musíte za každou cenu vzájemně vyúčtovávat, Informace?
Nemyslíte, že všechny nevinné oběti nacionalistického, rasového, nebo náboženského běsnění, si jsou rovné? Arméni, Židé, Chorvati, Srbové, Tutsi, Kongolézani, a já vím, kdo ještě.
Vaše odkazy na masakry Srbů jsou opravdu naprosto mimo.

informace řekl(a)...

Hapyje,
dávám odkaz na celý blog Fausta Biloslava, ne jen na článek o masakru Srbů v Kosovu.
Můžete tam najít i jiný materiál. Říkám, že to byla svinská válka a že o ní jsme byli informováni jen jednostranně. Nevraždili jen Srbové. Byla to etnicko-náboženská řež.

informace řekl(a)...

Česká Wikipedie:
Ramuš Haradinaj (* 3. července 1968) ve vesnici Glodjane v Kosovu, je bývalý velitel Kosovské osvobozenecké armády (UÇK) a bývalý předseda vlády Kosova. Haradinaj patří mezi bývalé důstojníky, kteří byli obviněni z válečných zločinů Mezinárodním trestním tribunálem pro zločiny v bývalé Jugoslávii.
.....
3. dubna 2008 učinil Mezinárodní trestní tribunál v Haagu rozhodnutí, že je Haradinaj nevinný, což vyvolalo rozhořčení. Celý proces doprovázelo zastrašování svědků, dva z nich odmítli svědčit, kosovský Albánec Shefquet Kabashi odmítl svědčit i prostřednictvím telemostu z New Yorku. Protože svědci z minulých procesů proti Haradinajovi byli zavražděni, řekl Kabashi: „Nechci ochranná opatření, protože ve skutečnosti taková účinná opatření neexistují; existují jen uvnitř této soudní síně, nikoli venku.“

Z obžaloby
„ Nejprve jedné ze zadržených osob uřízli nos, řezali je do krku, paží a stehen, vtírali sůl do jejich zranění, zašívali jim rány jehlou, zabalili tři muže do ostnatého drátu, ostny z drátu vrazili do masa pomocí „nástrojů“, poté je přivázali za motorové vozidlo a táhli je, dokud nezemřeli.

Stačí číst. Na webu je materiálu dost.

R.Švehla řekl(a)...

Vážená paní Harpyje, ve Vaší otázce je klíčový pojem "nevinné oběti".
Pokud mezi nevinné oběti zahrnujte Slovany, Armény, Židy, tak opravdový český vlastenec s Vámi bude souhlasit (nad "nevinností" těch Židů se zasměje až mezi svými, ve Vaší nepřítomnosti).
Ale pokud mezi "nevinné oběti" zahrnete i Němce, to jest německé civilisty, humánně vylikvidované Slovany během všech humánních odsunů - tak to bude oheň na střeše.
A pokud se zmíníte o jiných podobných - Čečencích, Krymských Tatarech, a dalších pronárodech, zabírajících DODNES území tisícileté Slovanské vlasti - tak to budete za zlovolnou Evropanku nebo rovnou za Němku.
(Cikány resp. homosexuály opravdovému českému vlastenci raději nepřipomínejte - mohl by se rozzuřit nad Vaší urážkou českého národa.).

Ano, ten děsivý euroamerický mravní relativismus - nerozlišování mezi takzvanými nevinnými oběťmi - je z hlediska Čecháčka pouze další podlá zákeřnost jeho dědičných nepřátel. Neboť, pokud by český národ akceptoval tento euroamerický trend posledních desetiletí, vyvstala by mu NAPROSTO NEPŘIJATELNÁ povinnost: Povolit nám Sudeťákům postavení pomníku obětem humánního odsunu.
Dovedete si to představit, vážená paní Harpyje?
Dokážete si představit tento průběh kulturně-historické části oficiální návštěvu prezidenta Spolkové republiky Německo v ČR:
1. Dopoledne prezidenti obou sousedních zemí navštíví Lidice, položí věnce, pronesou projevy
2. Oběd na Pražském hradě; prezident ČR připomíná v českých zemích narozené resp.působící Němce a Židy, zdůrazňuje význam multikulturalismu pro český národ
3. Návštěva Terezína; položení věnců. Německý prezident pronáší projev na téma „Německá vina, již nikdy více“
4. Další den dopoledne prezidenti obou sousedních zemí navštíví symbolický Památník Sudet, položí věnce. Český prezident pronáší projev na téma „Vyhnání Němců a německojazyčných Židů těžce poškodilo český národ; jde o draze zaplacené poučení.“

Něco takového si asi nedokážete představit, že? Zato vozové hradby proti „křížové výpravě“ Euroameričanů, resp.novou Smlouvu o přátelství a poválečné spolupráci mezi ČR a Ruskou federací - to asi ano, že.

No, nic, jdu chvíli podvracet Slovanstvo na jiný web.

Hezký večer přeji.

Harpyje řekl(a)...

Co se, proboha, snažíte dokázat, Informace?

informace řekl(a)...

Snažím se říct, Harpyje,
že válka v bývalé Jugoslvávii byla svinská válka a že o ní jsme byli informováni jen jednostranně. Nevraždili jen Srbové. Byla to etnicko-náboženská řež.
Podívejte se, na příklad na masové znásilňování žen v Bosně. Najdete, že to provozovali ne jen Srbové, jak nás tehdy přesvěčovala média, ale i Chorvati a Bosňáci, jinde zase Makedonci a Černohorci.

drak řekl(a)...

informaci:

Co se těch událostí tenkrát týče, tak pohnutky všech zúčastněných aktérů mi nejsou nejsou známy úplně všechny, ale Evropa, konkrétně Německo s Francií rozpad Jugoslávie uvítaly, podobně jako se jim "hodil do krámu" rozpad Rakouska - Uherska po 1. světové válce, prostě došlo na princip: "Rozděl a panuj", všem po léta utlačovaným nacionalistům na onom území, s výjimkou srbských, se to hodilo do krámu stejně tak. Američané navíc jako bonus získali území pro základnu, o které měli zájem, ale které jim Srbové nechtěli poskytnout a jako bonus je tam k mání ještě jakýsi poměrně velký důl s jedním či více barevnými kovy. Když přihlédneme k tomu, kolik svinstva se kvůli tomu muselo udát a kolik z něho bylo přeřváno prolhanou propagandou, dočasně, a s jakou odpornou verbeží se kvůli tomu spolupracovalo a komu se umožnilo vytvořit si stát, tak si myslím že se za tu anabázi zaplatila až příliš velká cena a to ještě není všemu placení konec. Jak moc ošklivou odvrácenou tvář nám kosovští drahoušci časem po Evropě předvedou, to se teprve ještě postupně budeme dovídat. Nic moc dobrého to asi nebude.

STK řekl(a)...

Myslím, že v každé válce je to stejné. Pomsta za pomstu.
Neboli, jak údajně pravil jakýsi Schweik (kterého nemám rád): "Zabili jste mi strejčka, tak tu máte do držky!"
A stranický výklad (čti "nikoliv nestranný") toho, co se dělo pokračuje i po válce, v dějepisu i umělecké literatuře. Až do nové války.
Když máte možnost se podívat na jakýkoliv "spor" nestranně, z třetí pozice, tak to vidíte jasně. Bohužel. A není to vůbec oblíbený názor. "Lid" chce někam patřit, vyznávat společnou ideologii a vymezovat se proti ideologiím jiným. A toho, který to vidí zvenku, nakonec odsoudí obě strany.

R.Švehla řekl(a)...

Kdo rozbil Československou republiku, demokratický stát Čechů a Moravanů?
Němci, Maďaři, německojazyční Židi, evropské tzv.velmoci, USA a jiní podobní.
Kdo rozbil Socialistickou federativní republiku Jugoslávii, demokratický stát Srbů a pokrokových příslušníků dalších jihoslovanských národů?
Výše zmínění dědiční nepřátelé Slovanstva.
Ovšem Jugoslávii nám pomáhali ničit (a Srby vraždit) i mimozemšťani. Viz pravdivá svědectví neohrožených českých a srbských vlastenců.

Ano, Václav Havel dostal svých „30 stříbrných“ (ve skutečnosti miliony €) nejen za omluvu nám Sudeťákům + rozkradení majetku československého lidu, ale i za podporu agrese NATO vůči Jugoslávii.

Jojo, milí Češi, nečeká vás nic dobrého v té vám tak cizí Evropě. Ostře nabroušeným košerákům se jen taktak vyhnuli, vinou osudového rozhodnutí Vůdce všeho našeho lidu; ale skalpelům muslimských kšeftařů s lidskými orgány se nejspíš nevyhnete (alespoň vy mladí a zdraví).
A kdybyste se zprotivili, kdybyste se postavili na odpor genocidě jako husiti, tak dálkově řízené letectvo NATO vám rozbombarduje vaši zlatou Prahu.
Je s vámi konec.


Zvoní zvoní zrady zvon zrady zvon
Čí ruce ho rozhoupaly
Francie sladká, hrdý Albion.
Zaprášený Knesset, pyšný Bílý dům,
vrahům vás předhodí jako maso psům.
A vy jste je tak milovali!

R.Švehla řekl(a)...

Račte si doplniti slůvko, milé minulé i budoucí oběti naší vrozené rozpínavosti:

„...Ostře nabroušeným košerákům jste se jen taktak vyhnuli ...“

Nashledanou.

Harpyje řekl(a)...

Že válka je vůl, víme,Informace, nejpozději od roku 67 68, už si přesně nevzpomínám. Myslím, že o takovém elementárním faktu nemusíme diskutovat.

R.Švehla řekl(a)...

Švejk se napil důkladně a pokračoval:
"Vy myslíte, že to císař pán takhle nechá bejt? To ho málo znáte. Vojna s Turky musí být. Zabili jste mně strejčka, tak tady máte přes držku. Válka jest jistá. Srbsko a Rusko nám pomůže v té válce. Bude se to řezat."
Švejk v té prorocké chvíli vypadal krásné. Jeho prostodušná tvář, usměvavá jak měsíc v úplňku, zářila nadšením. Jemu bylo vše tak jasné.
"Může být," pokračoval v líčení budoucnosti Rakouska, "že nás v případě války s Tureckem Němci napadnou, poněvadž Němci a Turci drží dohromady. Jsou to takový potvory, že jim není v světě rovno. Můžeme se však spojit s Francií, která má od jedenasedmdesátého roku spadeno na Německo. A už to půjde. Válka bude, víc vám neřeknu."
...
A tak zasáhl dobrý voják Švejk do světové války svým milým, roztomilým způsobem. Historiky bude zajímat, že on viděl daleko do budoucnosti. Jestli situace vyvinula se později jinak, než jak on vykládal u Kalicha, musíme mít na zřeteli, že neměl průpravného diplomatického vzdělání.



(Jaroslav Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války; 1.díl - V zázemí.
Kapitola první - Zasáhnutí dobrého vojáka Švejka do světové války)

Není zač, vážený STK; opět se rádo stalo.

drak řekl(a)...

STK:

Já se domnívám, že ono nezaujaté vidění zvenku sice málokdy někomu přidá na popularitě, ale to je stejně věc natolik netrvanlivá a pomíjivá, že jí podobně jako včerejší noviny snadno oželím. Naopak ona schopnost pokud možno nezaujatého a nezávislého vidění je mnohem cennější, protože Vám může dopřát to, že nebudete snadno manipulovatelnou figurkou a hračkou v rukách nějakého populistického hajzlíka.

informace řekl(a)...

Válka je vůl, skutečně geniální závěr. Má to vůbec cenu se s Vámi o něčem bavit, Harpyje?
Válka je hnusná vždycky, v případě Bosny-Hercegoviny jde o válku zkomplikovanou nejen srážkou etnické nenávisti a náboženského fanatismu mezi srbským, chorvátským a bosenským etnikem, ale i zásahy armád států jako jugoslávská armáda na straně Srbů, tak armáda samostatného Chorvatska, která navíc využila konfliktu k vyhnání Srbů z Krajiny a Slavonie.
Při té příležitosti se projevila neschopnost OSN zamezit podobným konfliktům, genocidě. Jsou známy případy, kdy vojáci OSN vůbec nepochopili situaci a jen přihlíželi.
USA, jak psaly americké noviny, o konflikt neměly velký zájem, protože se odehrával mimo sféru jejich zájmů. Když bosenský prezident požádal Bushe o pomoc v r. 1992, ten odpověděl dost vyhýbavě, slibil jen pomoc dodáváním potravin a léků. (Senior American officials have said Washington does not have the kind of "national interest" that it had in Kuwait). Ani později Clinton se o konflikt moc nezajímal.
Co k tomu dodat? Je to záležitost složitá, složitější o to víc, že nemáme skutečně objektivní přehled o událostech. Z části proto, že mnoho věcí zůstalo utajených a z části proto, že média podávala jednostranně orientované zprávy.
Snažte se dodat nějaké méně výsměšné a hlavně podstatnější argumenty. Totiž, máte-li nějaké.

informace řekl(a)...

Rozštěpená osobnost asi není schopa koordinovat činnost jednotlivých částí mozku a tak alespoň lepí Švejka, aby náhodou nevyšlo najevo, že nemá co říct.
Stačilo by jen dát číslo stránky, Švejka máme doma.

stk řekl(a)...

On ten známý bonmot nenapsala Informace, ale STK a na jiném vlákně, víme? A ne "válka je vůl" ale "vypjatý nacionalismus".

Napsal si někdo, na starej kůl,
prostinkej nápis, válka je vůl.
Před kůlem stojím, čepici smekám,
v očích mám slzy a pak si klekám.
Modlím se za ty, kteří ten kůl,
nevidí a nečtou, že válka je vůl,
nevidí a nečtou, že válka je vůl,
nevidí a nečtou, že válka je vůl,
nevidí a nečtou, že válka je vůl,
nevidí a nečtou, že válka je vů...

To je praktická ukázka, jak vznikají vaše "diskuzní příspěvky", ctění (?) trollové. Nejdřív Google a pak Ctr+C a Ctrl+V. Nic víc.

R.Švehla řekl(a)...

Tak nevím - buď nějaký troll sprostě zneužil nick váženého STK, nebo vážený STK píše o sobě ve třetí osobě ...

No nic.

Jakub S. řekl(a)...

Promiňte trochu mimo: dočetl jsem od počátku po šamanovo upozornění, že vyloučení ASP je případně podmíněné, na spadnutí; a spěchám hned konstatovat, že já (záleželo-li by na tom trošku) jsem jednoznačně proti. Nevidím v tomto kolegovi to, co hned v první větě tohoto vyjádření šaman. Ani náhodou jej nekladu na totéž místo jako jistou nejmenovanou osobu, snažící se vystupovat jako samozvaná inkarnace Zlého. Má své názory, někdy ohromující - jindy nikoliv, nu. So what, fellas? Není potměšilý, vulgární, zákeřný. Podle mne, prosím. Myslím, že by mne přistoupení k takové restrikci trochu či hodně (podle okamžité situace ap.) rozladilo. Jsem bytostný demokrat a liberál téměř ve smyslu toho Voltairova omílaného výroku. Tož tak. A čtu chvilku eště druhou půlku dál, než zase usnu.
Naopak ten páně šéfův precizní souhrn v deseti bodech je velice precizní, všecka čest stranou!
Dámy, přátelé: původní smysl d i s c u t i o je rozrazím/rozrážím, roz-tříštím, rozháním. Třeba i slunce stíny - Vergilius: Sol discutit umbras. Pak tříštím čili mařím (něčí) záměry. A pak je to... rozrážet (něčí) vybudovanou myšlenkovou soustavu, probírat ji, přetřásat... diskutovat. Ivan Vyskočil: r o z d i s k u t o v a t něco, až to zmizí. Líbí se někomu takovéto exkurzy, sím?

R.Švehla řekl(a)...

Naprosto souhlasím, vážený Jakube S.
Také jsem za zachování A.S.Pergilla, českého spisovatele-svědomí národa v tomto vlasteneckém Doupěti.
A to ve vlastním zájmu: Kdyby nesměli své propracované názory publikovat autentičtí čeští nacisti, tak my němečtí národní socialisté bychom ztratili důležité soukmenovce.

Čest a Nazdar!

stk řekl(a)...

Buzzing je slůvko, které je (tady a teď) rovněž případné. Znamená bzučení, buzzing insekt též bzučící hmyz. Třeba taková moucha masařka: Není nebezpečná, ale když po vás v létě po ránu vytrvale leze a bzučí a bzučí kolem vaší spící hlavy, může se za několik desítek minut i z klidného člověka stát vrah, bažící po její krvi. (Má moucha krev?)
===
A.S.Pergil má občas hodně extrémní názory, ale neotravuje, neútočí, není agresívní. Názor sdělí, snaží se ho argumentačně podepřít, ale to je vše. Pochybuji o tom, že je skutečný nacista, zatímco o jiných nepochybuji, že patři do čeledi "buzzer". Reálně neškodí, ale svou neuvěřitelnou vytrvalostí otravují do nepříčetnosti. Jedno se jim musí nechat. Jsou už asi "za vodou" čili mají vyděláno, protože se tomu bzučení mohou věnovat prakticky 24/365. Ani penzista si to nemůže dovolit, protože má obvykle i jiné zájmy nebo i povinnosti. Tihle ale ne. Bzučet a nepřestávat je jejich prioritou a patrně i smyslem života.
Na chalupě mám pro takové případy plácačku na mouchy, kterou vyrobil ještě můj děda z kousku gumové holínky a lískového prutu. Bohužel v kyberprostoru ji nelze účinně použít.
===
Ve hře XIV. hrabě Gurney tento (rovněž poněkud nezvyklý šlechtický potomek) v jedné scéně prohlásí, že má "ústní průjem". To je přesný termín pro to, co tu občas čtu. Píše to "Elektrický Messiáš, stejnosměrný i střídavý - a není uzemněný!

R.Švehla řekl(a)...

Tahle ostravština - to je panečku řeč!
Osvojuje si cizí termity jako běžící pásek, zlomyslnou oplátkou svému nositeli vytěsňuje schopnost pochopit psaný český text. (Je pravděpodobně tak náročná, že zcela zahlcuje mozek postiženého.)
Nuže dobrá - termíny „buzzing“ a „buzzer“ v ostravštině znamenají co znamenají - viz vše vysvětlující příspěvek váženého STK. V nelibozvučné řeči Anglosasů, těch dědičných nepřátel všeho Slovanstva, znamenají cosi jiného, ale co nadělám. Mohu být rád, že jsem se jakžtakž naučil česky; kratky jazyk ostravsky už do své zvěrské sudeťácko-hebrejské mordy nenarvu.
Musím tedy důvěřovat vysvětlení vzdělance, neb, jak praví klasik, Nedůvěra je moudrost hlupáků. (Prosím zdejší samostatné myslitele, aby si tento výrok nevztahovali na sebe a svoji ZCELA OPRÁVNĚNOU nedůvěru v kapitalisticko-demokratické instituce.)

Pravda - jsem ještě všecek rozvrkočen, jak jsem si právě přečetl hafo slangových významů těchto slov, jeden sprostší než druhý - ale když buzzer, tak klidně i Lionel "Messiáš" Messi.


Přijde den, a Češi s námi zúčtují.

A.S. Pergill řekl(a)...

Harpyje,

1. na tu smlouvu Hitlera s katolíky jsem dal odkaz, račte se tam dohrabat.
2. pokud nějací katolíci byli v odboji proti Hitlerovi, byla to jejich soukromá iniciativa, která šla proti tomu, co se od nich po linii církve požadovalo (asi jako nacisté, kteří schovávali Žida: šli také proti oficiální linii NSDAP a nemůžete na základě existence několika takových rehabilitovat nacismus).
3. ano, je rozdíl mezi oběťmi. Je rozdíl mezi vězni umučenými v koncentráku a dozorci z toho koncentráku, postřílenými na konci války. A je pochopitelně obrovský rozdíl mezi obětmi v řadách útočníka a obětmi v řadách napadeného.
A je propagandistickou technikou mj. neonacistů prohlašovat "oběť jako oběť", aby se zamaskovalo to, že jedna oběť byla léta mučený vězeň a druhá sadistický dozorce, případně že jedna oběť byl nevinný civilista a druhá oběť byl jeho dopadený vrah.

R.Švehla řekl(a)...

Tak jest!
Doslova proti své (zlo)vůli musím souhlasit s A.S.Pergillem,. spisovatelem českým-svědomím národa:
Ve Srebrenici (a jinde) byli humánně vylikvidováni masoví muslimští vrazi, v Česku masoví sudetoněmečtí vrazi.
Dobře jim (Muslimům a Chorvatům) udělali vaši srbští bratři, dobře jste nám (Němcům) udělali vy Češi. Kdyby jste je (nás) humánně nevylikvidovali, my Euroameričani by je (nás) nepotrestali. Euroameričani by masové vrahy postavili před soud, dali by jim obhájce, odsoudili by některé z nich (nás) jen k trestu vězení, některé by dokonce shledali "nevinnými".
A dnes dokonce ani nejvyšší trest nemáme nebo neprovádíme ...
Hnus, ta naše "civilizace", vážně hnus ...

i řekl(a)...

A ještě doslov k humanitárnímu zásahu vojenských sil OSN a NATO v Bosně-Hercegovině a Kosovu na podporu Bosńáků a Kosovárů proti srbským agresorům.
Je to J´accuse pro následky bombardování letadly F-16 USAF v rámci operace “Allied Force” na jaře 1999 r., které trvalo nepřetržitě 78 dní. Objektem byla Jugoslávská federální republika. Při bombardování byly použity bomby z ochuzeného uranu *- 10.000 hlavic, při zjevném překročení Ženevské konvence z r. 1977. Zdroje samé OSN psaly o 8 tunách ochuzeného uranu. Objektem byly průmyslové závody, sklady, kasárna, dopravní linky. Byly zasaženy i nemocnice (33), školy, veřejné úřady, chrámy, 14 letišť, desítky průmyslových závodů, elektráren a rafinerií. Zabito 2.000 civilistů, 6.000 těžce raněno.
Kromě toho bylo svrženo 1.085 t. zv. cluster bombs, které se v terému roztríštily na víc jak 35.000 malých bombiček, které zůstávají aktivní po dalších 10 let.
Zdroje: http://www.ariannaeditrice.it/articolo.php?id_articolo=25396
http://www.balcanicaucaso.org/aree/Italia/Qualcuno-dovra-pure-chiedere-scusa-100515
a mnohé další, které neudávám vzhledem k Piksle
Tím ale účinky nekončí. Podle závěrů italské parlamentní komise, která se zabývala případy onemocnění rakovinou a Hodgkinovým lymfomem** italských vojáků, kteří se zúčastnili mise v Bosně a v Kosovu, příčinou onemocnění bylo vystavení účinkům radioaktivního odpadu. Do dubna 2009 r. se jednalo o 2.558 onemocnění a 171 úmrtí. (Commissione Mandelli, pověřená ministrem obrany)
Účinky u obyvatelstva, které v zasažených oblastech zůstalo, zatím nebyly kvantifikovány. Bylo zaznamenáno vysoké procento onemocnění u dělníků, kteří pracovali na úklidu zbořených objektů.

Další dosud neprošetřenou kapitolou je svržení do bosenských jezer cementových bloků s radioaktivním odpadem francouzskými vrtulníky v r. 1994-95. Zona byla tehdy pod francouzským velením a nikdo se nemohl ani přiblížit, aby zkontroloval. V okolí Sarajeva byly také nalezeny zdroje radioaktivity. Podobně i v okolí míst jako Igman, Hadžići, Trnovo.

Teprve nedávno se začaly o problém zajímat i srbské úřady založením Agentury pro ochranu proti radioaktivnímu záření.
V případu Bosny zatím nebyly podniknuty žádné kroky. Pokud jsem mohla vidět.

Byl to skutečně humanitární zákrok?


*Ochuzený uran (angl. depleted uranium – DU, řidčeji tulalloy) je uran, v němž je podíl 235U (radioaktivního izotopu) snížen na 0,23 % (ve srovnání s přírodním uranem, v němž se 235U nachází v množství 0,7 %). Přídomek „ochuzený“ získal právě proto, že byl zbaven podstatné části izotopu 235U využitelného jako palivo pro jaderné reaktory.

**Hodgkinova choroba nebo Hodgkinův lymfom (lat.: Morbus Hodgkin, angl.: Hodgkin's lymphoma nebo Hodgkin's Disease) je systémové nádorové onemocnění mízních uzlin,

informace řekl(a)...

i = informace
Někdy to Piksla sežere, tentokrát si pospíšil, aby ukázal, jak je demokratický.

Jakub S. řekl(a)...

Ta fakta o tom "vbombardování Srbije do doby kamenné" jsem naprosto v této kompaktnosti neznal. Šílené. Už tehdy jsem k tomu měl velmi rezervovaný postoj, a šokovalo mě, jak bleskově o tom bylo rozhodnuto a začalo to. Donutit suverénní zemi odstoupit velkou, odvěkou, historickou, pro věřící svatou část území, resp. celou jednu řekněme spolkovou zemi postupně se tam nastěhovavšímu národu v čele s doslova mafiány - to myslícího demokrata a Evropana dokope k střízlivosti.

Zdeněk Žíkovecký řekl(a)...

Jen pár poznámek na okraj k těm mouchám:
1) Za určitých okolností může být moucha smrtelně nebezpezpečná - například když si vám sedne na čelo a máte za kamaráda medvěda, jako v té známé bajce.
2) V dětství jsem četl verneovku "Zemí šelem", kde byli dva hajzlíci, kteří co soutěžili o to, kdo první zastřelí svého stého tygra. Tenkrát jsem byl tak blbej že mi to imponovalo, a po jejich vzoru jsem si dělal čárky, kolik much jsem zabil. Od té doby mouchy většinou nezabíjím, aby mi to nepřipomínalo jakej jsem byl blbec.

Schumacher řekl(a)...

Dotaz na i : Proč jsou bomby vyráběny z chuzeného uranu ?

informace řekl(a)...

Schumachere, nejsem odborník.
Tak Vám dávám odkaz na http://cs.wikipedia.org/wiki/Ochuzen%C3%BD_uran
Případně na anglickou verzi.

Jakub S. řekl(a)...

To je krásné, s těma muchama!
Já jsem poznenáhlu na chatě - velký zděný přízemní objekt s terasou a trávou, keři, stromy kompletně okolo a 5 m les - dospěl ke konečnému stavu vybíjení: zásadně pouze komáry a moly, nezásadně pak - podle okolností - vosy, sršně, muchy, vše ostatní (cca tisíc druhů) nějak donutím vyletět / odejít / dát se vynést a pak je to na nich, aby byli uznalí. Velké vítězství a zadostiučinění (Genugtuung, dle první zemské řeči, že, abbé?) jsem zažil, když můj nejml dal na mne a přestal definitivně vybíjet fantastické bytosti odjinud, zvané podle té ubohé dívky z Lýdie arachné. Pavouci jsou j i n í .

R.Švehla řekl(a)...

Tak tak.
To jsou ti čeští humanisti.
Mouchy a pavouky nechají žít, bezcenná polozvířata (Židy, Cikány, Němce, křesťany, muslimy ...) humánně vylikvidují.

Jak lituji, že nejsem Čech, nebo ještě lépe Čecháček. Nehleděl by na mne Bůh, netížilo by mě svědomí ...

R.Švehla řekl(a)...

Cil USA: Vybombardovat do doby kamenné - Srby i Čechy

Klidně se přiznám, protože vy s tím nedokážete nic udělat: Od svého soukmenovce a nedostižného vzoru J.Goebbelse jsem převzal účinnou propagandistickou metodu - míchat lež a polopravdu s ověřitelnou pravdou.
Takže do svých lží o „pravé podstatě“ vašeho holubičího národa (jenž nad tyrany a zrádci všemi pravidelně vítězí lví silou a vzletem sokolím) přimíchám kapičku pravdy - konkrétně o příšerných plánech euroamerických imperialistů na vybombardování Prahy.
Ano, novodobí křižáci nepotřebovali Československo nedotčené válečnými hrůzami, Československo svobodné a prosperující. Kdepak - mezinárodní velkokapitál toužil po odbytištích průmyslových přebytků, toužil po mase bezprávných dělnických otroků, toužil po levných surovinách a zemědělské půdě.
Prostě - ideálem nejreakčnějších kruhů angloamerického kapitálu byla ČSR rozbitá na maděru, jako prakticky celá Evropa. Proto vaši dědiční nepřátelé posílali své bombardovací svazy na vaše města, na vaše závody a nádraží - na Plzeň, Chomutov, Záluží a desítky dalších měst dopadaly bomby angloamerických leteckých pirátů.
I Prahu chtěli zničit, vaši dědiční nepřátelé. Naneštěstí, rychlý postup Rudé armády a principiální postoj s.Stalina vám vaše hlavní město (postavené německými, italskými a francouzskými architekty za peníze feudálů a bank) zachránil.

Více třeba ZDE.

Ano, nebýt statečnosti a prozíravosti vašeho pres.Beneše, vašeho s.Gottwalda a dalších, tak vás Evropa schramstla jako malinu již po 2.světové válce. Německá menšina by vás už dávno nahnala do koncentráků všechny, nebo alespoň do židovských robotáren - prostě jako v evropských zemích, kde US Army zabránila provedení humánního odsunu.
Dnes už by svébytný český národ neexistoval - vaše zbytky by nebyly rozeznatelné od hloupých a nevzdělaných Evropanů.

Tehdy bude v Čechách dobře, až kozák ve Vltavě svůj tank omyje !

stk řekl(a)...

Pro Schumachera:
Četljsem, že se ochuzeného uranu používá ve střelách (ne v bombách) proto, že je to velmi těžký kov a tudíž je nositelem velké kinetické energie a je schopen bez směrované exploze (jako měla např. známá německá Panzerfaust) prorazit i pancíř tanků. Má téměř 2x větší měrnou hmotnost než Pb. A na rozdíl od zlata je cca 3x tvdrší. A protože se jedná o odpad, asi bude o dost levnější než Au.
===
Ale Variabilní Vlastimil určitě najde o U něco jiného. Takže podrobnosti raději nechám na něm a jeho Wiki.[;>)

informace řekl(a)...

STK,
bomby s ochuzeným uranem.
http://www.uranioimpoverito.it/bombe.htm

informace řekl(a)...

Zápis ze zasedání parlamentní komise, pověřené šetřením o případech úmrtí a těžkého onemocnění vojenského personálu v mírových misích a při používání střeliva s ochuzeným uranem při výcviku.
http://www.gestionecreditipubblici.it/public/allegati/pagine/commissione+parlamentare+uranio+impoverito+2005.pdf
kdokoliv byl postižen může žádat o náhradu škod italský stát. při bezplatné legální asistenci.
http://www.gestionecreditipubblici.it/settori.asp?IDSettore=13&idcampagna=115

informace řekl(a)...

Vidím, že jste trochu pozadu v informacích, soudruzi!
Stačí vám to, nevěřící Tomáši? Nebo chcete další? Italský web je těch zpráv plný, tady se o tom veřejně diskutuje už alespoň 10 let.

R.Švehla řekl(a)...

Zase jste někomu skočil na špek, vážený STK.
No ano - na špek. Neboť vlastenec Schumacher umí příslušné řeči, na rozdíl od ... některých jiných vlastenců, že.
Takže si našel velmi snadno, ve kterém typu bomby a proč se tzv.ochuzený uran (o.u.) používá.

Co se týče "běžného" použití o.u. - opravdoví slovanští vlastenci přišli už dávno dávníčko na důvod: Zamoření nepřátelského území radioaktivitou, bez "klasického" jaderného výbuchu. Obyvatelé zamořeného území, určení k likvidaci, tudíž nejsou varováni, nepoužívají IPCHO, pohybují se v kontaminovaném prostředí, požívají kontaminovanou stravu, brzy hynou.
Nebo alespoň onemocní natolik, že nejsou schopni klást účinný odpor postupujícím tlupám žoldáků US Army, potažmo armád NATO.
Prostě - obvyklá zákeřná sprostota vládců USA.

Tuto taktiku můžeme použít i proti vám, pokud se rozhodnete osvobodit svou vlast z okovů EU a NATO.

Takže: Bacha!

A.S. Pergill řekl(a)...

To Schumacher a Informace:
Jak uvedl STK, ochuzený uran je v podstatě odpad při výrobě elektrárenského nebo zbrojního uranu. Původně se na kužely kumulativních střel a bomb používal wolfram, uran je proti němu o hodně levnější. Má některé technické nevýhody, které tu vyšší cenu wolframu trochu srovnávají, ale nepřaváží. Z hlediska zasaženého území je zajímavé, že je silně jedovatý, jako třeba rtuť, arsen nebo olovo, takže zmíněná onemocnění jsou především otravou. Při zásahu dojde k odpaření uranového kužele a páry se rozlétnou do širšího okolí.

A.S. Pergill řekl(a)...

K tomu islámu doporučuji
1. Tenhle odkaz:
http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Articles/7600-desiva-rafinovanost-islamu.aspx
Jakési shrnutí pro ty, kdo považují heslo "Vše, co jsem potřeboval vědět o islámu, jsem se dozvěděl 11. září" za příliš stručné.
2. A tento:
http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/46361/nahrdelnik-z-lidskych-usi-zpoved-ceskeho-vojaka-ktery-za-penize-odesel-do-africke-valky-s-islamskym-terorismem.html
Možná trochu jednostranné a subjektivní, ale opět velice výstižné.

informace řekl(a)...

tady máte tabulku o použití zbraní s ochuzeným urnem v Kosovu.
http://web.peacelink.it/tematiche/disarmo/u238/mappe/kdu.shtml

informace řekl(a)...

Použití ochuzeného uranu pro civilní a válečné účely.
http://www.uranioimpoverito.it/utilizzo.htm

R.Švehla řekl(a)...

Pro Leninovy rány, co to zas ten soukmenovec Pergill píše?!
"Původně se na kužely kumulativních střel a bomb používal wolfram..."
To je skoro tak dobré, jako „Kvůli doktrýně [náboženství]. Doktrýna je soubor myšlenek - idejí.“
Já ho mám rád, soukmenovce, přestože on by mne s chutí humánně vylikvidoval (jako Němce, Euroameričana, křesťana atd.) - poněvadž je vážně zapálený a spolehlivý nacista. Ale co je moc, to je moc - takové bláboly škodí celé doktrýně národního socialismu.
Jestli ho TOHLE učily vaše „zelené mozky“ ve Vyškově a Alma-Atě, tak potěš vás Věčný Marx - s takovým „materiálem“ se našim žoldákům neubráníte.

informace řekl(a)...

Usi militari dell'Uranio Impoverito
http://web.peacelink.it/dossier/uranio/cosae1.htm

Depleted Uranium
http://www.fas.org/search/index.html?cx=011272476961064978591%3Alx1cammk60s&cof=FORID%3A11&q=deplected+uranium&siteurl=www.fas.org%2F&ref=web.peacelink.it%2Fdossier%2Furanio%2Fsistemi.htm
Fakt je, že to mirotvorci v bývalé Jugoslávii pořádně zasvinili. A nejen tam.

drak řekl(a)...

ZŽ:

S tou mouchou to sedí, to se opravdu povedlo :-) Vzhledem kolik Rusů a ruských zájmů je tu přítomno a kolik škody tady po tom ruském medvědovi zůstává bych řekl, že to možná sedí víc, než by bylo žádoucí.

informaci:

Ochuzený uran je prostě věc, kterou budete chtít mít v hlavni, když budete potřebovat zastavit tank, ale kterou zaručeně nebudete chtít vdechnout či pozřít, protože to takřka zaručeně nemůže dopadnout dobře.

To, co se stalo 11 září a ta ryzí nefalšovaná vlna islámské radosti, která po těch událostech následovala, mi toho řekly hodně, mimo jiné i to, že tady už jde o krk, ne jednotlivcům, ale civilisaci jako takové.

Harpyje řekl(a)...

Překlad onoho článku o doktrýně islámu je skvostný. Na první pohled je zřejmé, že se ho ujal opravdový fachman. :-)))
Článek je dalším důkazem kvality serveru eurabia.cz. Je příznačné, že pan docent je jeho horlivým konzumentem.
Vysokou úrovní se honosí i diskuse. Pod tímto článkem píše jakási "Žena": "... zlatí komunisté - ti si dokázali uchránit hranice! Jenom proto tu nemáme ručníkářů X tou generaci, jako je tomu ve Francii, Německu, Holandsku, Norsku atd." :-)))

A.S. Pergill řekl(a)...

Ta žena má pravdu, bohužel. Oni do Evropy cpali muslimy hlavně Němci, protože se jim nechtělo dělat nekvalifikované a špatně placené práce. Možná to ale byli o pro souznění islámu s nacismem (Hitler je v islámských zemích nejvydávanějším autorem, hned po Mohamedovi, a je také jediným evropanem, kterého muslimové uznávají až uctívají).

A.S. Pergill řekl(a)...

.. Možná to bylo pro souznění islámu s nacismem .. (sakra)

Harpyje řekl(a)...

No, když to tvrdí takový expert přes doktrýnu islámu, jako jste Vy, tak to musí být pravda. :-/

informace řekl(a)...

Upřesnění:
pokud jde o používání wolframu na kužely kumulativních střel a bomb, má pravdu Pergill. Viz dva mé odkazy z 0:25.
Pokud jde o Eurabii, je to podle mého informační site, který přináší zajímavé zprávy o islámském světě. Nic skandálního nebo podřadného tam nevidím.
Orianě Fallaci se také vysmívali a napadali ji. Jeden přiblblý rapper Jovanotti na ni složil písničku, ve které s úžasným "vkusem" ji zesměšňoval pro to, že zestárla a zošklivěla, když už umírala na rakovinu. Tenkrát to byl velký hit pro multikulturalisty, kteří se chechtali na plné kolo.
A dneska, kupodivu, proč asi? ji berou všichni vážně.
Německo, které přijímalo v poválečných letech turecké muslimy, protože potřebovalo pracovní síly, hlavně nekvalifikované, má s nimi teď problémy. Jako poslední příklad rozdávání německého překladu koránu před zemskými volbami v severním Porýní a Vestfálsku. Mohla bych taky připomenout návštěvu Erdogana a jeho "energické" požadavky. Nebo konstataci ministra vnitra, že v islámských rodinách dochází k vraždám dívek, které se příliš nechaly svést západním způsobem života. Vraždy ve většině případů jsou dobře zamaskované, takže se to nepodaří dokázat.
Co si tu máme nalhávat?
Definice doktriny:
dottrina
1 cultura sapere sapienza insieme delle nozioni apprese con lo studio
uomini di grande dottrina
2 pensiero teoria principi su cui è basato un movimento culturale, professati da un autore o relativi a un problema
una dottrina politicafilosofica
la dottrina di Platone
la dottrina della relatività
professareconfutare una dottrina
3 catechismo catechesi complesso dei dogmi su cui si basa la fede religiosa

Anonymní řekl(a)...

V jednom má Schwechler nezpochybnitelnou pravdu: Je výborným žákem říšského ministra informací a mistra jejich správného podání. Jeden by mu i věřil, že uran nemůže být radioaktivní a škodit (když už!!) může jen mírovým šiřitelům svobody a demokracie, nikdy však zaostalému domácímu* obyvatelstvu.
*) myšleno tvory podobné lidem, vyskytující se dočasně v prostoru, do nějž je nezištně přinášena svoboda a demokracie

R.Švehla řekl(a)...

Pro informaci pana Informace:
Takzvané kumulativní střely NEMAJÍ a NIKDY NEMĚLY nic společného s wolframem resp. s ochuzeným uranem.
Ochuzený uran, stejně jako (dříve) wolfram, je používán ve střelivu PRŮBOJNÉM.

Čili: Nevíte o tom VŮBEC NIC, a přesto žvaníte.

R.Švehla řekl(a)...

No to víš, Čecháčku anonymní, že ti agresivní Američani jsou jako vlci, jako sněť, jako mor.
To víš moc dobře, již od 1.třídy ZDŠ, od prvního sběru amerického brouka.
Víš moc dobře, že nejreakčnější kruhy amerického vojensko-průmyslového komplexu BYTOSTNĚ POHRDAJÍ i prostými Američany - proto je cynicky ženou do nových a nových válečných konfliktů po celém světě.
Proto je vystavují zničujícím účinkům radioaktivity tzv. ochuzeného uranu, stejně jako obyvatelstvo okupovaných území (např. tvoje mladší bratry Srby).
Proto je zavírají do tanků, které mají ochuzený uran zabudován přímo v pancíři.

Jednou s nimi zúčtujete, vy Slovani, s těmi americkými vrahy. Rádi se spojíte s muslimy, abyste ruku v ruce mohli donést rudé a zelené vlajky na hořící kupole Bundestagu, Elysejského paláce, Bílého domu.
Pak začnete čistit svět od ochuzeného uranu, od Agent Orange, od tyranů a zrádců všech.
Až svět dokonale očistíte, tak se bude tančit všude!

Z východu světlo, z Východu svoboda!

informace řekl(a)...

Ano, vážená slečno Švehl(a/ová), skutečně jsem neprodělal vojenské školení, jako Vy a tak nemám o druhu střeliv ani páru.
A co Vy, slečno, dovolili Vám nadřízení nosit při výcviku, třeba při plazení po zemi, najlonky? Snad se Vám nedívali pod sukně, sviňáci!
Měl/a jste jim hned dát do rypáku, jak jen zvedli hledí! A pak je praštit přes kopÍtka.
Chachá, ti by valili bulvy na Mordechaje Abonenta & comp.!

Jakub S. řekl(a)...

Doktrina:
První a třetí význam platí pouze v italštině - učenost a vyučování (kat.) náboženství, čili katechismus. Druhý může být neutrální nebo lehce znevažující, nicméně to je ten internacionální, vero? U fyz. aj. teorií se užívá slova teorie (t. relativity), ve filosofii a větš. rovněž v teologii slova učení (Platónovo učení).
Tož tak. Pokusím se po italsku: É semplicemente cosí! Kúrňa jak sú tí Talijáni ukecaní. Valach praví jagdyž sekerú sekne a je!

informace řekl(a)...

A neusekne si Valach při tom něco, na příklad palec?

Anonymní řekl(a)...

Tak speciálně ve zmíněném Srbsku ti to spojení s muslimy nějak neštymuje, Schwechler. Zatím tam hoří akorát tak křesťanské kostely a kláštery, což šiřitelům svobody, demokracie, té správné civilizace a všeobecného blaha ani za mák nevadí. Neb podstatný je Camp Bondsteel a ten je v oukeji.

Jakub S. řekl(a)...

Tož třebas aj usekne. Šak ích eště zopár má, no... Ono Valachom bárco scházá. Ale to ím nepravte! Ať na mňa nekeří nedondú.

drak řekl(a)...

Posmívat se někomu, zejména staršímu proto, že vypadá zuboženě, je-li nemocen rakovinou, to může jen genetický a mentální odpad. Směje-li se tomu někdo spolu s ním, jedná se o stejný či podobný odpad, jakým je autor toho posměšku a poskytuje-li někdo něčemu takovému prostor v médiích, zejména pak veřejnoprávních, tak je také odpadem, možná i horším než autor a spoluposměváčci. Zkrátka a dobře, jen to o nich vypovídá, jaká jsou ubohá verbež. Ta rakovina si měla vybrat spíš je, rozhodně by to zasluhovali víc než ta paní, které se smáli, ale není všem dnům konec, třeba na ně ještě dojde.

Arogantního zmetka Erdogana jsme také pomohli přivést na svět naší blbostí, tak dlouho jsme řvali na tureckou armádu nesmysly o lidských právech, až Turecko ovládli islamisté, kteří žádná práva krom těch jejich neuznávají, odtud tedy ty Erdoganovy energické "výštěky". Mají ho s nimi poslat do háje, čím tvrději a důrazněji, tím líp, to aby si vzpomněl a nadále ctil a věděl, kde má Turecko hranice.

informace řekl(a)...

Pásli ovce valaši při betlémské salaši.
Ono je to nářečí víc slovenština než čeština.
Slova jako zopár, bárco jsou uvedena ve slovenském slovníku jako západní nářečí.

informace řekl(a)...

Draku,
multikulturalismus, totiž jeho hlásání se stalo velkým kšeftem. Mám totiž nařízený na Googlu každodenní alert na toho heslo, a tak to můžu pravidelně sledovat. Peníze, státní nebo regionální, jen tečou na pořádání těch jejich seancí o ničem - blábolení o té budoucí společnosti, kdy se všechny národy a kultury smíchají v jedno lidstvo. Samozřejmě že si organizátoři za svou "námahu" nechají zaplatit. A pak ta různá "školení" pro správnou orientaci učitelů ve škole, a podobně.
Není den, aby se někde podobná konference nepořádala.

R.Švehla řekl(a)...

Nejspíš nevíš, Čecháčku anonymní, že tvoji starší ruští bratři se spojili s námi německými fašisty již dlouho před podpisem smlouvy z 23.8.1939.
Spojili se s námi, protože evropská (euroamerická) civilizace byla naším společným nepřítelem. Nyní je euroamerická civilizace společným nepřítelem vás Slovanů a muslimů - kde tedy najdete mocnějšího spojence? No nikde, Čecháčku anonymní, nikde.

Jistě, muslimové nejsou zrovna spolehlivý spojenec - po společném vítězství si na ně budete muset dát pozor. A oni na vás, samozřejmě. :-))
Ale vaše společná láska k unikulti (a nenávist vůči Židům a křesťanům) vám jistě pomůže překonat vzájemné spory. Prostě si svět rozdělíte, každý na svém území zavede svoje unikulti, a začne nová éra spolupráce dvou jen mírně odlišných systémů.

Čest a Nazdar!

informace řekl(a)...

Přestaň už žvanit, slečno Švehlová a jdi si raděj přemalovat pysky. Tím prskáním se ti smyla barvička!

R.Švehla řekl(a)...

Vy, pane Informace, máte dlouhodobé problémy se svojí sexuální identitou => ujasněte si konečně svoje pohlaví.
A také své vzdělání.
Jistě víte spoustu věcí např. o žrádle - já o žrádle nevím nic, tudíž o něm nepíšu.
O střelivu nevíte nic Vy, a přesto o něm píšete - nesmysly.

Takže tak.

drak řekl(a)...

informaci:

Nebojte, ony těm zelenorudým blbečkům ty prachy poměrně brzy dojdou. Stane se tak následkem nadměrného zatěžování veřejných rozpočtů výdaji na boj s kysličníkem uhličitým a na eurobujné (rakovinovému bujení podobnému) zmnožování neproduktivního byrokratického aparátu a podobné neužitečné či vyloženě kontraproduktivní nesmysly. Přírodní a ekonomické zákony lze ignorovat a porušovat bez nepříjemných následků jen dočasně a v omezeném rozsahu. Současný stav se v tomto ohledu ale už dávno vymkl jakékoliv kontrole a dá se to přirovnat k letadlu, kterému slábne výkon motorů, padá rychlost a začíná hrozit přechod do "vývrtky" a nekontrolovaný pád. Vyhlídky prostě nic moc.

informace řekl(a)...

Slečno Švehlová,
problémy s mou sexuální identitou máte Vy, ne já.
Hodíte splávek do rybníka s kusem sviňáčího rypáku a divíte se, že ryba nebere. A tak začnete sakrovat. A hned si to vysvětlujete po svém. To nebude ryba, to bude žába nebo rak.
Každá ryba nebere na všechno, to byste měl/a vědět.
Že Vám to musím dávat tak na rovinu.

Anonymní řekl(a)...

Krááásně kličkuješ, čecháčku Schwechler. Takže ještě jednou:
Speciálně ve zmíněném Srbsku ti to spojení s muslimy nějak neštymuje. Zatím tam hoří akorát tak křesťanské kostely a kláštery, což šiřitelům svobody, demokracie, té správné civilizace a všeobecného blaha ani za mák nevadí. Neb podstatný je Camp Bondsteel a ten je v oukeji.
(Teď bys mohl vytáhnout třeba něco o Vilému Dobyvateli, to by tak sedělo na tvou "argumentační" úroveň, Schwechler.)

informace řekl(a)...

Jo, a nakonec.
Dva roky jste se mnou nemluvil a já s Vámi tím pádem taky ne. A krásně jsme spolu vycházeli.
Co kdybychom obnovili znovu tento náš vřelý přátelský vztah?

R.Švehla řekl(a)...

Jesus Christus!
Dutohlavý Čecháčku, rozhodni se: Buď jsem Sudeťák-fašista, nebo Čech-zrádce.
Čecháček rozhodně nejsem, neboť nesplňuji ANI JEDNO z kritérií čecháčkovství. (Někdy mne to mrzí - Čecháček, jako každý stádní tvor, má lehčí život. Minimálně nepochybuje o správnosti směřování svého stáda, vedeného Moudrým Vůdcem, resp. Moudrou Stranou.)

Ovšem jinak máš pravdu: My Němci, my Židi (a vůbec my všichni Euroameričani) NENÁVIDÍME vás Slovany; proto jsme rozvrátili Sovětský svaz, ČSSR, NDR, SFRJ atd.
Proto jsme podpořili brutální agresi Poláků, Slovinců, Chorvatů, Bosňáků, Kosovanů, Čečenců, Gruzínů a jiných podobných proti vám roduvěrným Slovanům.
Zdůrazňuji „vám roduvěrným Slovanům“, neboť Slovan útočící na Srby resp. Rusy je Slovanem špatným, odrodilým.
No, pokud my prohrajeme, pokud vy Asiati zvítězíte, tak osvobozená území tradičně hezky etnicky a třídně vyčistíte - a opět započnete s budováním vašeho osvědčeného slovanského společenského zřízení.

Dá-li Bůh, nedostanete mne živého.

informace řekl(a)...

Draku, tady vidíte aktivitu multikulturalistů za posledních 10 dní. Totiž to, co jsem hned nesmazala. Pěkné vymývání mozků, že?
Napoli Multiculturale. Dominazioni, integrazioni, contaminazioni 20.5.
Roma Progetto università.
Multiculturalismo: cultura, etica e politica 18.5.
Calcio e comunità ispirandosi al multiculturalismo 18.5.
Napoli. Il multiculturalismo è l'ideologia che auspica la creazione di una società nella quale ... 16.5.
Milano. «Italianità, cultura e giovani» Solo tenendo vivo il multiculturalismo, possiamo creare una comunità 15.5.
Giornalismo, etica e multiculturalismo. La comunicazione nell ...SienaFree 14.5.
Le società multiculturali L'idea di una possibile società multiculturale muove passioni e paure, 14.5.
Multiculturalismo. Oltre la classe 13.5.
Roma MULTICULTURALISMO: MUSLIMS IN ROME 12.5.

drak řekl(a)...

informaci:

Nic takového jako Google Alert raději nevyužívám, přiznám se, že jsem na to příliš útlocitný. Vědomí, že část mých daní a dluhů, které hrozí, že budou splácet moje děti a vnuci a možná i další generace, jde na tento propagandistický oblbovací odpad a sajrajt, mne nikterak netěší. Na druhé straně dobrou zprávou je, že počet lidiček, kteří se tím nechají oblbnout nehledě na rostoucí intensitu oné mediální palby postupně klesá. Ono není divu, střet s realitou ať už jejich, nebo někoho z jejich okolí se totiž liší od toho, co jim rvou do palic, takže ona obecně dost klesá i ochota něčemu takovému věřit, úměrně tomu, jak se šíří zprávy o těch osobních zkušenostech a jak to neodpovídá té propagandě. Proto mimo jiné ta úporná snaha dostat pod kontrolu internet jako médium. Dost devastujícím důsledkem toho ale také je, že mizí i jakákoliv vzájemná lidská důvěra, mezi prodejcem a kupujícím, mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci, mezi bankéřem a klientem či mezi občanem, policií a justicí. Tohle je poměrně neklamnou známkou poměrně pokročiléjo rozkladu.

Jakub S. řekl(a)...

Smilujte se nad ním a podejte mu honem něco na zastavení toho průjmu.

Jakub S. řekl(a)...

A je na místě všecko šmahem zavrhnout, předem? Není to najednou v konkrétním případě škoda?
Italianitá - no to by mě zajímalo. Češství, národná p o s t a ť (samozřejmě pronášeno hlubokým dunivým hlasem, pomalu, s pohledem hore), Deutschtum, svojskosť - íírečitosť (to je specialita, kerou vůbec nikdo jiný nemůže pochopit)...
A teď uvidíte vzorné omezení na svůj vinkl zájmů: divím se, divím, co to je - Vápník a společenství inspirovaná multikulturalismem - no kalcium, proč?! Pak najednou svitlo: jo FOTBÁL!!! Dobrý. to se nedá vymyslet.

R.Švehla řekl(a)...

Nesouhlasím, vážený Jakube S.; nejde o průjem, ale o svébytnou poezii.
Viz např. "Tohle je poměrně neklamnou známkou poměrně pokročiléjo rozkladu."
Srovnej s:
The dead swans lay in the stagnant pool.
They lay. They rotted. They turned
Around occasionally.
Bits of flesh dropped off them from
Time to time.
And sank into the pool's mire.
They also smelt a great deal.

informace řekl(a)...

Co je to italianità? To je podle ostatních Evropanů italská "uřvanost, hulvátství a barbarství".
To před léty světovým tiskem otřásla zpráva, že si italští gastarbajtři ve Švýcarsku upekli k velikonocům labuť z Ženevského jezera. To byl virvál!
A když se jeden novinář ptal, proč něco tak barbarského udělali, jen se divili. -Co prý je taková labuť! Jen husa s delším krkem. A prý ani nebyla moc k jídlu. Měla tvrdé maso!
No vidíte, něco podobného by Češi neudělali!

Jakub S. řekl(a)...

Ale co by ne - ? Vy neznáte dost svých primitivních krajanů, tedy ze staré vlasti?
A vůbec - kdo je pro vás v běžném hovoru k r a j a n , našinec, kde je u n á s - da noi, myslím? Nebo podle okolností? Nebo se toho vystříháte, abstrouháte od toho (Hurvínek)? Mi piacerebbe sapere, per favore...

informace řekl(a)...

Jakube,
O tom se už vyjádřili v minulosti velcí myslitelé.
Cicerone (Tusculane, V, 37, 108): Ubi bene, ibi patria
Voltaire «Ubi libertas, ibi patria»
Bernhard Bolzano: Ubi panis, ibi patria
"Dle našich představ, má každý člověk považovati za svou vlast onu zemi, od které nejvíce dobrodiní přijal a jíž navzájem největší služby prokázati dovede. Neníť tu zajisté žádné pochybnosti pro vás, že země, ve které žijete, jest pravou vaší vlastí. Dobrodiní, za kteráž k díkům zavázáni jste rodné zemi své, jest také důležito, snad vzdělávala rodiče a prarodiče vaše." (O lásce k vlasti 1810)
Takže tak.

Jakub S. řekl(a)...

To je krásné. Neznal jsem! Jo, Bolzano - všichni z FF jsme k němu získali velkou úctu. On na tom byl vlastně přesně naopak jako vy, ne?!
Kde chléb, tam vlast. No... ono se to dá pochopit a cítit v dvojím smyslu - přímo protikladném. Nebo ne? Zamyslete se nad tím.. BB byl největší český (sic) myslitel své generace. Přinejmenším.
V rádiu teď zpívali tu dokonalou Avinu malkeinu. Není určitou starou vlastí nás všech dnes tamta země, na kterou nemůžu nemyslet denně, co jsem se z ní loni vrátil - ? A o kterou se denně obávám?

informace řekl(a)...

Teď jsem v TV vyslechla zprávu, nad kterou nevím, jestli se mám smát nebo co.
Před ukrajinským velvyslanectvím v Římě různé organizace onlus za přítomnosti mnoha novinářů uspořádaly velkou protestní manifestaci. Někteří manifestanti se dokonce připoutali řetězy k bráně velvyslanectví.
Delegace manifestantů byla přijata velvyslancem, kterému chtěla předat chartu svobody a zároveň vyjádřit protest proti ... řeknete uvěznění Tymošenkové ... omyl ... proti zabíjení toulavých psů na Ukrajině. Velvyslanec je prý přijal velice zdrženlivě a odmítl převzít chartu s tím, že jeho vláda se podobnými věcmi nezabývá.
Asi to vzal jako nějakou recesi. Celá Evropa protestuje kvůli Tymošenkové, chystají bojkot fotbálového mistrovství a Talijáni přijdou s toulavými psy!
Ale bylo to myšleno vážně, vedou tu kampaň na záchranu ukrajinských toulavých psů už týdny.

Jakub S. řekl(a)...

Onlus - ?

informace řekl(a)...

Onlus = bezziskový = za státní peníze.

Jakub S. řekl(a)...

Ma guarda un po´! A zas su chytřejší. To už nepůjde dál, myslím. Šak céra mi víckrát pravila: Tebja jednú budú muset odstřelit, abys dal klid!