pátek 16. prosince 2016

MOBY DICK: Věci minulosti, věci budoucnosti

Socialističtí ROPáci, Donaldovi generálové, ruská pravdomluvnost a humanita - a konec v tunelu

Pondělí 12. prosince2016


Odbory na České poště vyhlásily na 19. prosince stávku.
“A jak se to pozná?“ (Mrtvá Kočka)
*


Donald Trump chce mít za ministra vnitřní bezpečnosti brigádního generála Johna Kellyho. Ten má přímé zkušenosti z obou válek v Zálivu. Poslední čtyři roky velel Jižnímu velitelství amerických ozbrojených sil, které také hlídá hranice s Mexikem. Teď má Trumpovi stavět Zeď.
“To nebude fungovat.“ (Žena Moby Dicka)
“V Izraeli to funguje.“ (Moby Dick)
“Ale tři tisíce kilometrů?“ (Žena Moby Dicka)
“Nakreslíme červenou čáru.“ (Donald Trump)
*
Ještě ne zcela zvolený prezident Trump si do vlády vybral další dva generály: Generál Michael T. Flynn má být poradcem národní bezpečnosti a ministrem obrany pak generál Vzteklý Pes James Mattis.
“Donald sestavuje válečnou vládu.“ (Mrtvá Kočka)

Úterý 13. prosince 2016


V kauze severočeského Palerma ROP Severozápad byla zadržena další kobyla ze stáje ČSSD exhejtmanka Ústeckého kraje, exsenátorka, exmístopředsedkyně ČSSD, exvychovatelka na základní škole a exkomunistka Jana Vaňhová.
Obviněna byla téměř celá ROPácká stáj (všechno ex): Mj. předseda ČSSD v Ústeckém kraji Arno Fišer, dva náměstci karlovarského hejtmana Jakub Pánik, Miloslav Čermák, náměstek hejtmana a místostarosta Mariánských Lázní Petr Horký, náměstek hejtmanky Vaňhové Pavel Kouda, předseda krajské ČSSD v Karlovarském kraji Petr Navrátil... Smočila si i ODS: podnikatel Daniel Ježek a bývalý senátor Alexandr Novák.

“Je někdo neobviněný?“ (Moby Dick)
“Ten, kdo byl zastřelenej. (Mrtvá Kočka)
*

Současný dočasný přednosta předsednictví EU slovenský premiér Fico pravil, že „Evropská unie by se měla vrátit ke svým kořenům“.
“A ke svým dvanácti členům.“ (Moby Dick)
“Ke dvěma.“ (Robert Schuman)
*

Novým US ministrem zahraničí bude Tillerson Rex.
“No vida, a generál to není.“ (Moby Dick)
“Je. Generální ředitel ropných koncernů ExxonMobil.“ (Žena Moby Dicka)
“A to je víc.“ (Mrtrvá Kočka)
*

Bohuslav Sobotka dokončil kolečko „bilančních schůzek“ u pracovní ministryně sociálních otázek, se kterou bilancoval už po třetí. Michaela Marksová (ČSSD) od něj dostala na poslední necelý rok hned tři úkoly: Zvýšit valorizaci penzí, zařídit sociální bydlení a zaměstnat obyvatele ghett.
“A neměla by se Míša přejmenovat na Marxovou?“ (Mrtvá Kočka)
*

Slávek se pak ještě setkal s ministrem Agrofertu Andrejem „Burešem“ Babišem.
“Vážený pane ministře, ten Ťok, ten Ťok, měl byste zvážit...“ (Sobotka podle agentury Muška na Zdi)
Andrejova odpověď se k nám nedostala, protože Muška prchla před jeho rozlétávajícími se slinami ze Zdi. Ale prej to znamenalo “ne“.
*

Bašár Asad společně s Rusy dobývá Aleppo. Na ruský způsob. Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská informoval, že syrská vládní vojska ozbrojence, kteří se vzdávají, zatýkají nebo střílejí.

„Filmy" o „popravách" a další scénky natáčely v Aleppu speciální televizní skupiny ozbrojenců.“ (Igor Konašenkov, mluvicí vovčáček ruského ministerstva obrany)
“A filmy z Katyně natáčelo Gestapo.“ (Mrtvá Kočka)
No, natáčelo. Ale hroby po ruských masových vraždách.
*

Místní obyvatelé na sociálních sítích informují o masových popravách a upalování na veřejnosti. Vojáci syrské armády nedělají rozdíly mezi dětmi, ženami či muži. Vojáci režimu prý v ulicích popravili nejméně 180 lidí.

“Přestože informace z místa lze jen těžko ověřit, varujeme před zvěrstvy, která jsou namířena proti velkému množství civilistů.“ (Generální tajemník OSN Pan Ki-mun) Pan vyzval zejména syrskou a ruskou armádu ke „zdrženlivosti a ochraně civilistů“.
 
Středa 14. prosince 2016


„OSN není připravena garantovat důvěryhodnost informací svých zdrojů o humanitární situaci v syrském Aleppu.“ (Ruská státní propagandistická agentura Sputnik takto cituje tiskového vovčáčka Úřadu vysokého komisaře OSN pro lidská práva Ruperta Colvilla)

Co Rusáci z Colvillova vyjádření necitovali: Provládní jednotky při dobývání posledních ohnisek odporu vnikají do bytů a civilisty na místě zabíjejí. Mezi zabitými je i 11 žen a 13 dětí. Není jasné, kde přesně k masakrům mělo dojít.
  “Včera večer jsme obdrželi další znepokojivé zprávy o tělech ležících na ulicích. Obyvatelé je nemohli odnést kvůli bombardování a strachu, že budou okamžitě zastřeleni... Zprávy naznačují, že z Aleppa se naprosto vytratila jakákoliv lidskost.“ (Rupert Colvill)

Čtvrtek 15. prosince 2016


Rusko prý „dohlédne“ na klidnou evakuaci Aleppa, z města vyjely první autobusy.
“No jestli tam budou ruští veteráni z Čečny...“ (Mrtvá Kočka)
A jestli bude ruská humanita stejně tak výživná jako je ruská pravda...
*

„Kde jsou odbory v dopravě, které mají dnes stávkovat v době, kdy jim rozebírají České dráhy pod rukama? Když se s nimi o tom bavíte, napíší petici, tiskovou zprávu a odejdou někam na soustředění. Nejlépe do zahraničí.“ (Ministr vnitra Milan Chovanec, ČSSD, statutární místopředseda partaje podle Hospodských novin)

Pan ministr dostal příslušný pojeb.
“To je špatný vtip!“ (Nejlepší ministr dopravy Dan Ťok)
„Pan Chovanec je historicky první ministr, který vyzývá ke stávce ve státní firmě.“ (Nejlepší ministr financí, že ANO, Andrej Babiš)

Legrační na tom je, že výrok zazněl na „uzavřené poradě“ papalášů ČSSD
“Jo, byla uzavřená. Byla jsem tam taky.“ (Muška na Zdi)
*

“Dotační kauza ROP Severozápad je věcí minulosti.“ (Bohuslav Sobotka, premiér ČR, ČSSD)
“ČSSD je věcí minulosti.“ (Žena Moby Dicka)
“Protože strana ztratila věrohodnost?“ (Moby Dick)
“Protože strana ztratila přísun peněz.“ (Mrtvá Kočka)

Pátek 16. prosince2016

No tak tenhle sumář sepisoval Moby cestou vlakem ČD z Vídně do Prahy.  Jenže teď, po Brnu, se místenkový vlak zahustil tak, žře cestující visí i na stropě a sedíýýý mi na klábesnicy... Protentokrát konex!

Jenom jsme žádostivi, jak se zítra, v sobotu, povede otevření jisté dálnice 8. Že prý to bude v tunelu. Jen, aby se nesesypal. To by bylo Česko bez všech svých politických vůdců!
“Kéž by.“ (Mrtvá Kočka)

*************************
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík!

>>:)) Moby Dick