neděle 30. května 2010

MOBY DICK 2000: Požár v Českých Textárnách

Pondělí 29. května

Dohledové centrum požární bezpečnosti zjistilo, že patrně hoří v kabelových kanálech pod naší budovou. Signalizovala poplachová čidla. Tento poznatek byl předán koordinátorovi hasičů. Ten se obrátil na koordinátora údržby s požadavkem na otevření dotčených prostor. Zjistilo se, že nikdo nemá klíče. Ale snad zase jen blbnou čidla.

Úterý 30. května

Klíče od kabelových kanálů, kde včera čidla signalizovala požár, měl nakonec kolega Ambrož. Dali mu je kluci z údržby, než je vyhodili. Na osobní prosbu vedoucího ing. Duto Hlava předal klíče koordinátorovi koordinátorů mgr. Tluč Hubovi. Co jsem říkal - nehořelo. Kanály jsou jenom zatopeny vodou. Jako vždy po dešti.

Středa 31. května

Vedoucí ing. Duto Hlav si pozval kolegu Ambrože na kobereček. Hlav byl zjebán náměstkem Dur Durakem za to, že Ambrož měl v neautorizovaném držení klíče od kabelových kanálů, kde nakonec ani nehořelo. Duto serval Ambrožovi prémie za květen. Později Ambrož prohlásil, že až hořet bude, on si tak akorát opeče na tom ohni špekáček.

Čtvrtek 1. června

Dnes proběhla bilanční porada k dvouměsíčnímu působení nového vedení podniku. Konstatovala, že došlo k realizaci klíčových reorganizačních kroků. I my dole cítíme zřetelné dopady do struktury firmy. Nelze nic objednat, nic opravit. Jezdí jen polovina výtahů, nefunguje klimatizace, protékají záchody... Je to vůbec voda v těch zatopených kanálech?

Pátek 2. června

Konečně dorazilo rozhodnutí ze Správy problémů, co s vodou v kabelových kanálech. Hlavní manažer řízení G.S.Dc. Mrva Cymbuch doporučil nasadit tolstolobiky.
*************************************

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:))

1 komentář:

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
v minulých příspěvcích jsem psala o tom, čemu říkají italští novináři náhubkový zákon, jedná se o omezení rozšiřování zpráv o soukromém životě, získaných z odposlechů často i lidí, kteří nejsou ani vyšetřováni. S těmi indiskrecemi pak čachrují na prokuraturách, zřejmě s nimi obchodují.
Zároveň byl projednáván a schválen finanční zákon na úsporu alespoň 28 miliard v příštích dvou letech. V rámci úspor bylo odhlasováno snížení platů o 5 až 10 procent státních činitelů, politiků a manažerů. Tedy i soudců. Zatímco to všechny ostatní kategorie přijaly bez reptání, ctihodní ochránci práva se chystají ke stávce.
Jestli se na ně to opatření vztahuje musí mít hodně vysoké platy. NENAŽRANCI!
Zřejmě přijdou o dvojí zisk.