středa 26. května 2010

Společně na klandru

Pokračující nářek pravicového voliče
---------------

Už jsem byl rozhodnut pro to, dát svůj hlas modrým ptákům, když jsem si na telefonní budce před barákem všiml reklamy, na které sedí tři stavební dělníci na ve výšce na klandru, v pozadí s ptačím pohledem na Hradčany. Na první pohled jde o remake slavné fotky ze stavby manhattanského mrakodrapu, která již byla mnohokrát použita k výtvarným i reklamním účelům. Na druhý pohled, který se mi naskytl na titulní stránce Pražského Metropolitanu, když jsem otevřel poštovní schránku naditou reklamami, jsou těmito dělňasy David Vodrážka, Jana Černochová a Pavel Bém, tedy první tři borci na pražské kandidátce ODS.


Před týdnem jsem horoval pro kroužkování, kde neúplatnou Janu jsem chtěl kroužkem podpořit proti mně osobně vadícím pražským lídrům Davidovi a Pavlovi. Fakt je, že abych je mohl vykroužkovat, musím volit ODS. Fakt je, že Vodrážka, Bratský, Černochová i Bém sedí na jednom klandru. Takže jsem se zase začal rozmýšlet, zda nepodpořím Topíky.

Mezitím jsem si v novinách přečetl průzkum veřejné mínky, podle níž by se ODS měla zdržet útoků na TOP 09, protože to by se nelíbilo 40 % jejich příznivců. Načež ODS zaútočila na TOP 09! Obvinila ji z toho, že se chystá po volbách koalovat se socialisty. Ano, průzkum měl pravdu, nasejřilo mě to - vůči ODS, samozřejmě.

Vedení TOP nato vyhlásilo, že po volbách s ČSSD nikdy. Načež jsem si přečetl podpultovou zprávu, že TOP 09 s ČSSD nikdy - pokud ji povede Paroubek... A ve vagónu metra, vždy když vzhlédnu od pravicových novin k průhledu do Prokopského údolí, se na mne usmívá bezelstná přívětivá tvář mého modrého favorita Petra Bratského (č. 15 na pražské kandidátce, což je ještě o 2 místa vejš než další můj oblíbenec Marek Benda). Takže už jsem byl téměř rozhodnut dát hlas ODS. A kroužkovat.

Načež v úterních Hospodářských novinách vyšel inzerát na půl stránky, graficky pojednán v těch nejhorších tradicích záporné reklamy: "Nevěříte? (Rudá hvězda) Dříve než si myslíte!" Na obrázku jsou obličeje Parkanové, Schwarzenberga a Kalouska před volbami - a po volbách, kdy ze svých hnusných socanských obličejů snímají tyto masky skuteční Rath, Paroubek a Filip. Reprint čtyři roky starého článku připomíná tehdejší Kalouskovu zradu, kdy chtěl zavést lidovce do náruče Paroubkovy - i s tím, že Miroslav musel připustit podporu této menšinové vlády ze strany komunistů.

Tento inzerát mne opět nasejřil. Dosti. A to hned čtverým způsobem:

Nejprve: Takováto negativní kampaň se mi nelíbí - nejen výtvarně ale i tím, že používá všech fíglů ovlivnění mas prostřednictvím reklamy. Nelíbí se mi takováto reklama a nelíbí se mi takováto propaganda a nelíbí se mi ovlivňování mas! A to už od sedmdesátých let, kdy jsem podobných kampaní v Rudém Právu zažil bezpočet!

Poté: Tento propagandistický plakátek je situován do HN. Kdo si myslíte, že čte Hospodářky? Voliči ODS a TOP 09, zejména. Voliče komunistů ani veřených věcí ani Zelených Khmérů nemůže oslovit! Toto není namířeno proti levici, ale proti TOP 09. Čili je to propaganda v "pravicovém médiu" proti pravici.

Navíc: Vadí mi, že zadavatelé této kampaně jsou tak bohorovně tupí! Neboť takovýto výtvor, negativně, avšak věrně otiskující Haló noviny, dali jako inzerát do HN - a tak vyhodili své peníze! Nebo peníze svého sponzora.

Nakonec: Odkaz www.tvojevolba.cz vede na stránky facebooku, které nabádají voliče, aby se postavili proti "vládě masek". Kde je nám předkládáno, že "Cílem naší kampaně je (mj): Připomenout, že klíčoví politici TOP 09 byli v minulosti součástí zrady..." Ale není řečeno, kdo je to "my". Stránku podporuje výrobce motocyklů, to je jediná veřejně a viditelně přítomná informace. Víme, že nedefinovaní "my" jsou proti ČSSD a TOP 09, avšak neměli takové koule, aby se pod svoje názory podepsali.

Tudíž jsem byl už téměř rozhodnut volit TOP 09, když tu náhle při vzhledu od novin do oken tubusu metra jsem opět spatřil náš milý Centrální park JZ města a vlídnou tvář patnáctky na modré kandidátce Petra B...

A přišel jsem domů a z přetékajícího kastlíku na mne vypadla modrá složenka. Asi před týdnem mi přišla jiná kráva nenažraná, která po mně požadovala zaplatit IHNED 121.000 Kč - za státní dluh ČR. Tak, různých složenek chodí hodně, takže jsem na chviličku znejistěl. A to jsem pravicový volič, a to se pokládám za chytřejšího než průměr - a to jsem byl varován! Před tímto drsným Kalouskovým "žertem". Ta vteřina, než jsem pochopil, mne vskutku vyděsila a rozpálila. Vychladl jsem při jízdě výtahem. Přinesl jsem složenku domů a i s dalšími tiskovinami podstrčil bez varování ženě . Ačkoli platí o ní totéž, co jsem tvrdil výše o sobě, taky začala nejdřív křičet... Bylo to drastické - ale účinné. Provokační kampaň TOP 09.

Načež mi dnes přistála ve schránce další složenka. Milá, modrá, s modrým srdcem a bílým ptákem. Která přes sumu =====0000,00 a zprávu pro příjemce NEPLATIT je přeškrtnuta velým bílým nápisem v modrém poli: NIC NEPLATÍTE!

Úhrada dluhu je nulakorunčeských. Na druhé stráně složenky máte vysvětleno: "ODS Naše srdce bije pro Prahu. Praha hospodaří s vyrovnaným rozpočtem. Volte ODS, aby i nadále nemusela vaše rodina platit žádný dluh. Budete-li volit TOP 09, může být na složence dluh, který vám posílal pan Kalousek. Politika TOP 09 totiž znamená, že se bude Praze brát a jiným dávat."

Tak. Pokud však věříte v zákon zachování - a pokud nejste Pražák a vaše srdce bije pro vlast - tak je vám jasné, že ty peníze, které nebude muset platit milion Pražáků, bude muset nad těch výše zmíněných 121.000 doplatit tedy zbylých devět milionů Nepražáků. Navíc je to doplněno sloganem "TOP 09 vezme Praze 15 miliard". Tento bolševicky zaměřený slogan, úmyslně povzbuzující přirozenou lidskou chamtivost, na kterou se dříve obraceli zejména levičáci, je vyveden v panýlku, jenž přechází zleva doprava z červené v modrou - přesně jako na tom motocyklovém webu, jehož provozovatelé nemají odvahu přiznat své modroptákovství. Jak se zdá, jedná se o zvláštní poddruh modrých ptáků - Modré ptáky pražské.

Pokud se tedy pražská ODS nedokáže dohodnout s ne-pražskou ODS na společném podílu na oddlužení našeho státu, pokud pražští modří ptáci sedí spolu na jednom klandru, odkud chvístají na Prahu, a pokud si jakožto Pražák mohu vybírat jen v regionální nabídce různých stran, tak - sorry, Petře - z toho pražského klandru musím shodít všechny: vinnej-nevinnej, blbej-neblbej, vychcanej-poctivej!

Volím TOP 09.

Psáno v Praze dne 27. května 2010, kdy aktuálně platí toto rozhodnutí, tedy v 21:55

PS: Po dopsání jsem se ještě porozhlédl na obchodním rejstříku. Zdarmý "pražský čtrnáctideník" Pražský Metropolitan (registrace MK ČR E 19488) nevydává ani neplatí ODS, nevydává ho ani neplatí pražský magistrát. Platí ho a vydává firma Press Media Group, a.s., Praha 1, Jindřišská 889/17, IČ: 282 15 206, jež má v obchodním rejstříku jako předmět podnikání zapsáno: "pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor s poskytováním pouze základních služeb zajišťujících řádný provoz nemovitostí, bytů a nebytových prostor, výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona". Jediný akcionář: GOLM s.r.o., Praha 1, Jindřišská 889/17, IČ: 281 89 507, Praha 1, Jindřišská 889/17. Akcie:200 ks kmenové akcie na majitele v listinné podobě ve jmenovité hodnotě 10 000,- Kč.
Vlastník akciovky Press Media Group, eseróčko GOLM, má jako předmět podnikání uvedeno: Pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor bez poskytování jiných než základních služeb zajišťujících řádný provoz nemovitostí,bytů a nebytových prostor.
Čili čuju za tím velrybárnu jako prase. My vám zdarma rozhodíme každé dva týdny 24 barevných (hlavně modrých) stránek, kde bude i čtrnáctidenní program TV i volební program ODS (odkryjeme až těsně před volbami) - a vy nám taky!

Moje výšeuvedené rozhodnutí platí i v 22:40

27 komentářů:

Šaman řekl(a)...

PS: Teprve teď jsem se podíval do předvolebního letáku TOP. Ta grafika, zleva doprava přecházející z červené v modrou, je originál Topácká. Takže antikampaň motocyklistů a velrybářů nemusí nutně pocházet z jedné pravicové strany... Třeba v tom jsou i Věci veřejné. (Ale pouze neveřejně.)

STK řekl(a)...

Nejlepší hodnocení volební kampaňoly éééé kampaně jsem četl včera na Psu - od Astona.

Cituji volně: "Vzhledem k tomu, že se už půl roku brodíme po kolena ve sr_čkách, těžko si všimneme, že si někdo upšoukl."

Napsal bych mu "Podepisuji!" ale nejsem (a nebudu) registrován. Tak to píši aspoň tady.

Postřeh: Když jsem se včera po desáté vracel z ústavu, míjel jsem dvě party lepičů. Jedna polepovala všechny plakátovací plochy plakátem "madam Bobo", druhá zase populárním Radkem J. Pečlivě zatapetovávali ostatní volební plakáty. Pozvolna se blížili z každé strany k rohu budovy. Neměl jsem nervy čekat na to, co se stane, až se srazí, šel jsem raději domů. Ráno jsem se díval z okna - nikde žádná krev, rožek "Textílie" zůstal nazasažen. Jenom na klandru visel štůček nenalepených plakátů božské Bobo...

Větší vlastenec řekl(a)...

Šamane Šamane, Vy srandisto jeden !

S Vámi je ale TAKOVÁ sranda, že by se z toho jeden posmál, vážně !

Ale teď beze srandy : ANI JEDEN z Vašich pravidelných čtenářů Vám neuvěří, že se rozhodujete mezi dvěma partajemi sudetoněmeckých agentů. Dvěma partajemi zrádců.

Přece VŠICHNI pravidelní čtenáři Vašeho vlasteneckého webu vědí, jak velkým jste vlastencem českým. A všichni si pamatují, jak hnusné, odporné, děsivé výroky pronesli placení sudetoněmečtí agenti Topolánek a Schwarzenberg :

Oba VEŘEJNĚ prohlásili, že humánní odsun Němců byl "VYHNÁNÍM" !!!!!!!!!!!!!!

Německý agent Topolánek dokonce zpochybnil i druhý ze tří pilířů našeho národního bytí, humánní znárodnění. Ani se mi nechce, a Vám asi taky ne, vzpomínat na Topolánkovy hnusné lži o jakési "krádeži". Co bychom taky mohli taky čekat od morální zrůdy, schopné oslavovat teroristy z protistátní skupiny bratří Mašínů, že ?

ODS sice německého agenta Topolánka zbavila nejvyšší funkce, ale ze strany jej nevyloučila, a od jeho velezrádných výroků se nedistancovala.
Takže NIKDO Z VAŠICH ČTENÁŘŮ, Ó Velký Šamane, Vám neuvěří, že byste chtěl volit partaj velezrádců, partaj quislingů, kteří nás chtějí prodat Němcům i s chlupama.

NIKDO Z VAŠICH ČTENÁŘŮ Vám neuvěří, že byste chtěl volit Němce Schwarzenberga, feudála, katolíka, osobního přítele zrádce Havla, který také prohlásil odsun za "vyhnání", jenž také zpochybnil správnost a blahodárnost znárodnění i jiných dekretů presidenta Beneše.

Prostě, VŠICHNI Vaši čtenáři vědí, že se rozhodujete pouze mezi dvěma Stranami, Stranami, jež dokáží ochránit naši vlast před Němci, Američany a sionisty.
Prostě, že se rozhodujete mezi ČSSD a KSČM. *)

Přeji Vám dobrou a uvážlivou volbu.

-------------------------------------------------------

*) DS není třeba volit; je zatím příliš malá, a její členstvo plně využijeme v bezpečnostních složkách našeho budoucího svobodného a solidárního českého státu.

A.S.Pergill řekl(a)...

Šamane,
TOPka ke pro mě zcela nepřijatelná vzhledem k silné náboženské angažovanosti podstatné části svých představitelů (Nečas coby praktikující katolík je jedním z mnoha důvodů proč ne ODS).
Tenhle šmejd se prostě začal rozlézat kde všude možně když se ukázalo, že by se jeho hlavní strana nemusela dostat přes 5 %. Opravdu si těžko vybírám, když tu nemáme ani jednu občansky (tj. nenábožensky) orientovanou pravicovou nebo alespoň středovou stranu. A faktem je, že je menší zlo "hodit to" komunistům než zůstat sedět doma, nebo volit tyhle náboženské šmejdy, kteří jsou mnohonásobně horší než komunisté (stačí porovnat, kolik škod tady napáchali křesťané a kolik komunisté).
Asi ještě letos komunisty volit nebudu, spíše nějakou pravicověji a liberálněji orientovanou menší stranu, ale pokud dojde na lámání chleba, tak raději komunisty než křesťany.
Faktem je, že je chybou naší "skvělé" pravice, že nedokázala za ta dvě desetiletí od Velké Sametové vyplodit stranu, která by nebyla kontaminovaná křesťanským zločineckým šmejdem. Přitom aféry našich politiků naprosto jednoznačně ukazují, že křesťané jsou největší a "nejvýkonnější" zločinci, rozkradači a tuneláři, ateisticky orientovaní socani jsou proti nim (až na pár výjimek) naprostí žabaři. On když ateista spáchá nějakou nepoctivost (nemusí to být jenom zločin, takové "záměny" LTO za naftu byly svého času téměř legální a některé aktivity našich tunelářů byly kdysi zcela uvnitř mezí zákonů), tak s tím musí žít zbytek života. A ne každý je tak otrlý, aby to zvládl. Naproti tomu křesťanovi stačí se farizejsky pomodlit v kostele, zasponzorovat pár mší (a když je moc velký průšvih tak koupit pro kostel nějakou sošku nebo obraz) a může jít krást a vraždit vesele dál.

informace řekl(a)...

Co píší o českých volbách v Itálii? Celkem nic nového, přejímají většinou zprvy z českých novin, jako na př. prestižní Internazionale uvádí jako zdroj zpráv Hospodářské noviny,Press Europe Lidovky. Prakticky bez vlastních komentářů. Jen na jednom blogu gossip vytáhli na světlo aféru s nahým Topolánkem na party ve villa Certosa a výrok Paroubkové o manželovu sexy mozku. Pod článkem byly dokonce tři komentáře, dva o něčem docela jiném, třetí příspěvatel se divil, proč tam dávají fotku škeble Paroubkové namísto manžela. Zřejmě, dodávám, fotku manžela pisatel asi nikdy neviděl.

Harpyje řekl(a)...

To se dějí věci! Co se s Vámi stalo, Šamane? Čtu a nemohu věřit svým očím, a to hned dvakrát! Užívání germanismů (klandr) se přece českému vlastenci nesluší. Horší snad už je jenom Vaše rozhodnutí volit cizáka, feudála a katolíka, který nazývá odsun "vyhnáním"! Ta osoba přece ztělesňuje vše, co je české duši cizí, viz velmi český příspěvek theologa amatéra Kropenky.

I.K. řekl(a)...

Šamane, uklidni se, vyspi se a mysli. Zcela zbytečně se samonas....... způsobem rozčiluješ. Jak jsi např. přišel na to, že základní reklama, kterou svoji vývrtku začínáš, pohází od ODS? Má totiž typické znaky řady reklam stejného rukopisu, jejichž původce se mi dosud nepodařilo odhalit (vyskytují se i na bilbordech). Nechápu, že když chceš volit pravici a máš možnost pomoci odstranit kroužkováním ty, co ti na ní vadí a popostrčit dopředu Bratského, saháš do ranečku, o němž vlastně nic nevíš. TOP 09 se do pozice přímého konkurenta ČSSD nemůže dostat, aby Paroubka vyšachovala, ale ODS ano. Na pstavení TOP 09 tvůj hlas nic nezmění, ale pro pravici jako celek je každý hlas pro ODS velmi důležitý, neboť v souboji s Paroubkem půjde o každý hlas!

žibřid řekl(a)...

Šamane, podle billboardů přece nemůžete vést své rozhodnutí, a to ani negativně.
Jakkoli vím, že v ODS je dost počestných lidí, tak mám v poslední době dojem, že převažují šmejdi, takže budu volit TOP09, ať je kampaň jaká chce. ODS třeba projde katarzí (už ten Nečas docela ujde, i když proti Topolánkovi jem taky moc neměl) a zase bude volitelná.

žibřid řekl(a)...

Pergille,
přece nemůžete požadovat, aby nějaká pravicová strana měla v podmínkách přijetí, že dotyčný nesmí být křesťan?

barbucha řekl(a)...

I kdyby byl Kalousek ateista větší než Marx s Leninem dohromady a na bilboardech a v novinách ho jeho konkurenti jen chválili, ten úlet se socany má u mě jak v kampeličce. TOPku ani v bezvědomí.

STK řekl(a)...

To Barbucha (i jiní):

Milé medvědí strašidlo, kdyby Kalouska chválili jeho oponenti, asi by to bylo velmi podezřelé. Byl by to Jidášův polibek, polibek smrti. Divím se, divím, že při tom veškerém svinstvu, při těch tunách lejn pravých i kašírovaných to nikoho nenapadlo. Mě to napadlo, ale já v politice nejedu.
Jinak jsem už tehdy uvažoval, co přimělo Kalouska, jinak docela mazaného politika k takovému, zdánlivě nesmyslnému kroku. Moje teorie je, že to byl pokus typu "kamikadze" zabránit velké koalici ODS a ČSSD. Tehdy by se politika zadřela, levo-pravé cloumání dvou, téměř stejně silných soupeřů by vedlo:

1.) k naprostému vyšachování menších stran, nebyly by k protlačení čehokoliv potřeba, pokud by se hlavní koaly dohodly, protlačily by parlamentem cokoliv. Tedy konec tradiční role lidovců jakožto "jazýček na vahách".

2.)Svou roli by si pohodlně obě maxikoaly zafixovaly změnou volebního zákona z poměrného na většinový a malé strany by se v budoucnosti mohly jít klidně klouzat. Kalouskův zdánlivý úlet vyburcoval hlavně ODS k činu, to jest za prvé zapomenout na pohodlí velké koalice.

3.) Kalousek si byl vědom své role kamikadze, protože vzápětí po "provalení aféry" rychle a bez řečí odstoupil z vedení KDU-ČSL. Myslím, že takový vývoj dokonce předpokládal. On opravdu není hlupák.

4.) O tom, že Kalousek není hlupák mě přesvědčila i ta falešná složenka na úhradu státního dluhu. Samozřejmě, pár lidí se leklo a když pochopili, že je to vtip, tak se tak na sebe nazlobili, že začali posílat složenky zpět, ať prý to zaplatí ti, co dluh způsobili. Ale je to další kardinální omyl. Je to opradu náš dluh, nás, voličů. Zadlužili nás přece politici, které jsme si předtím sami svobodně zvolili. Ba ne, přátelé, ten dluh je opravdu náš!
A až se na všechny trapné špinavosti z této kampaně zapomene, "Kalouskovy složenku" si bude pamatovat každý. Takže si už nikdo z politiků netroufne zakopnout tento problém pod koberec.

(Já jsem si složenku poctivě vyplnil a dal jsem si ji "k rádiu" v kuchyni, kam dávám veškeré takové věci, aby se na ně nezapomnělo. Mne osobně tenhle fórek dokonale pobavil - a varoval.)
----
Nevím, zdali se vám, odpůrcům TOP-ky, podaří zviklat Velkého Šamana. Ale mě nezvikláte. Před chviličkou jsem vám vysvětlil své důvody.

STK řekl(a)...

Jště poznámku k panu knížeti:

je mu 70, já jsem o celých sedm let mladší, ale pokud někdy sedím na zbytečné poradě (a při "manažerském" způsobu řízení ústavu jsou zbytečné téměř všechny), už pěstuji rovněž "knížecí manýry". Oči zavřené, leč poslouchám, abych v případě že budu "vyvolán" byl schopen smysluplně odpovědět.
Na ty žvanící ksichty se přece koukat nemusím, když už je musím poslouchat....

barbucha řekl(a)...

Schwarzenberg ani jeho narkolepsie :-) mi nevadí, toho jsme už volili co senátora.
Kalousek ovšem je možná inteligentní,to mu neupírám...ale ten zsinalý ksicht, když s Jyrkou ruku v ruce oznamovali to nerozborné přátelství, do smrti nezapomenu. To nebyl výraz státníka - to byl strach. Kdoví, co mu přátelé připomněli...A že neprodleně odstoupil? No bodejť, po tom řevu.
Zviklat nikoho nechci...snad můžu říct něco k tématu, jen tak. bar bar bar.

STK řekl(a)...

Baže milé strašidlo, proto se tu přece v hospůdce "U hřbitova" scházíme. Nezávazně pokecáme, někdy se i poučíme a když je konstelace zvlášť příznivá, tak se i pochopíme. ;-)

Inu i staří kocouři by si uměli představit lepší politiky. Jenže - když už je někde někdo k sežrání, má obvykle v partaji takové kolegy, že jednoho tak nějak přejde chuť. Je to holt bída...

barbucha řekl(a)...

Tak se holt dáme k ornitologům, v tý bídě. Bude se kroužkovat. Nakonec, jsou to pěkní ptáčci :-)

I.K. řekl(a)...

STK (21:22), s tím Kalouskem máte pravdu. Na vlastní uši jsem ho slyšela i na vlatní oči viděla, když své tehdejší hnusné jednání později vysvětloval tak, jak vy říkáte. Věděl prý o tom, že je připravena k podepsání koaliční smlouva mezi velkými stranami a rozhodl se tomu zabránit i za cenu vlastního sebezničení, což se mu povedlo. Nevím, jestli mu to můžu věřit, ale jeho vysvětlení jsem přijala a "odpustila" jsem mu. Přesto TOP 09 volit nebudu, neboť svým hlasem postavení této strany po volbách nijak nezměním. TOP 09 nemůže zvítězit nad Paroubkem, ODS by se to jediné mohlo přihodit. A koalice ODS a TOP 09 to je to nejlepší,co by se teď mohlo stát.

A.S.Pergill řekl(a)...

Milý Žibřide,
Mohou-li mít některé zcela jistě demokratické strany coby podmínku (pro řadové členy / funkcionáře / kandidáty na zastupitele), že dotyčný nebyl v KSČ, případně že má čisté lustrační osvědčení, tak nevidím sebemenší problém v podmínce neúčasti kandidáta členství (nebo alespoň funkcionáře / poslance na totalitě ještě hnusnější, než byla ta komunistická.

žibřid řekl(a)...

Pergille,
konsensus o tom, že komunismus a nacismus jsou zločinecké režimy, existuje, a snad proto mohou zůstat demokratické i ty partaje, které neberou ty, kdo byli ve Straně.
Ale není konsensus o tom, že římskokatolická církev je zločinecká organizace. (Chápu, že se tak mnohdy jevila.) Navíc církve vesměs stály v opozici ke komunismu a jejich vlastní zločinecké a totalitní období spadá o stovky let nazpět. Jsem prostě z vašeho požadavku na rozpacích, protože ho na jedné straně chápu, ale na druhé straně si myslím, že je dnes už neobhajitelný. členství v ŘKC sice prospěch a známosti přináší, ale jen na takové úrovni, aby člověk slušně přežil, ne na takové, aby nějak výrazně zbohatl.

drak řekl(a)...

Přeji všem v těchto volbách šťastnou ruku. Jestli budete hlasovat proti Sexy Mozkovi či bolševikovi kroužkováním nebo jinak, je řekl bych v podstatě jedno, hodně důležité je, aby se nám tu Sexy Mozek s bolševiky příliš neroztahovali a když ano, tak v co nejméně příjemných podmínkách a za co nejméně příznivých okolností pro ně. Pak ale bude důležité, aby další svobodné volby nebyly až za 40 let, to bych se jich už také nemusel dočkat.

N.N.Nemo řekl(a)...

A jestlipak bude dnešní Moby Dick horovat pro velrybáře? Bylo by to dosti kuriosní.

Anonymní řekl(a)...

Jeden by řekl, že 12 roků starý a okoukaný fígl už nezabere. A ejhle, kupodivu znovu zabere. Dnes ovšem provedený sofistikovaněji. Před 12 lety stačil jeden "B" tým. Dnes máme "B" i "C" tým a pro jistotu ještě rezervní "D" tým, jehož šéfovi před těmi 12 lety nemohlo býti přijito na jméno, ovšem dnes se tuze hodí pro odlouzení hlasů protivníka. V médiích a na billboardech pak zuří urputná bitva a mnozí, co se "pokládají za chytřejšího než průměr" jdou oddaně volit "B" či "C", když se dozví, že kdosi jiný volí "A". Kýženého cíle jednak maximalizace A+B+C a dvak D (ovšem ne tak moc, v tom parlamentu by "D" na slovo poslouchat nemusel, máme svoje zkušenosti) pak ... je či není dosaženo? Uvidí se v sobotu.

Anonymní řekl(a)...

Jo a ještě, Šamane: Jistou míru objektivity (aspoň v tom ukrutném boji "A" vs. "B" tým stejného družstva) Vám upřít nelze, takže se divím, že jste ještě nepostřehl, že "A" tým v Praze už dávno jede kampaň na KOMUNÁLNÍ volby, kde má mnohem víc staženou ric než u celostátních, neb tam jde o (pro ně) mnohem víc než o záchranu svodoby a demokracie etc., totiž o prachy - viz špičky ledovce typu otevřená karda a zkoumání ukrutné výhodnosti olympiády.

Šaman řekl(a)...

Tak nakonec jsem dal na radu I.K. Vyspal jsem se, podíval se na kandidátky ódéesky a topíků - a zjistil, že u topíků nevím, koho mám kroužkovat...
Dobře, tak jsem kroužkoval a dal hlas modrejm ptákům - ale je to hlas Nečasovi, aby odstřihl velrybáře. Je to hlas pro Bratského, aby neutíkal z partaje.
Nejsou to ještě úplně poslední volby, ale jsou to poslední volby pro ODS - aby dostala šanci se změnit - a aby se změnila!

STK řekl(a)...

Tak Velkého Šamana jste zviklali...

Až přijde kocour - totiž ne, až přijde Velký Koala, plačte.

I.K. řekl(a)...

STK, jak by více hlasů pro TOP 09 mohlo odvrátit velkou koalici? TOP 09 přece nemůže dostat více hlasů, než ODS. Takže já to vidím právě naopak: dostatečný počet hlasů pro ODS by velkou koalici odvrátil! Nějaká vláda se sestavit bude muset.

STK řekl(a)...

- ODS je ochotno jít s TOP, ne s ČSSD
- TOP půjde s ODS, s KDU ČSL, SSO, ne s KSČM a ČSSD
- Věci veřejné jsou (pro mne) nečitelné
- KDU ČSL půjde (jako vždy) s vítězem
SSO jen s ODS
ČSSD s KSČM a (tvrdí, že nikdy s ODS)
- Zelení a SSO se do sněmovny nejspíš neprotlačí, stejně jako Piráti a "Dělníci"

Neboli: Jistě, TOP Velkou Koalu nemůže odvrátit, pokud ODS poruší předvolební sliby - a ta je klidně poruší, bude nám to vysvětleno snahou zachovat politickou stabilitu a "nezbytností"). Navíc - už to jednou provedla.
ODS totiž potřebuje přijatelné koaliční partnery, aby sestavila většinu, pak nebude šilhat po velké koalici. Tedy volit TOP aspoň není škodlivé.

ODS, kterou jsem volil doposud, už nemohu, znám z ODS-ky několik lidí a věřím tak asi dvěma z nich a to zdaleka nejsou rozhodující hlasy. ODS prostě nemá samočistící schopnost, výměna Topolánka za Nečase to neřeší ani trochu.

Ostatní se jenom snaží udržet se u koryta. V TOP jich moc neznám, budou noví, naivní a i proto (nad, zpočáku) poctivější, než staří harcovníci.

Tedy: netvrdím, že volit TOP je lepší pro zabránění Velké Koale, ale škodu tou volbou žádnou způsobit nemohu.

Na vítězství ODS bych si nevsadil, takže pokud ČSSD nedokáže složit vládu (to dokáže jen s KSČM, případně VV), bude druhý pokus pro druhou nejsilnější - ODS. Pak bude vhodné mít po ruce silnou TOP-ku.
Krom toho se mi ODS zprotivila tím, že se zúčastnila bitvy s ČSSD pomocí "sračkometů". Pro hraběcí stranutaky neměla dobrého slova. Hnus.

TOP zdaleka není ideální strana, ale ještě se nestačila zprofanovat. A "sračkomet" nepoužívala.

Ale co s tím naděláte IK, já už to tam stejně vhodil, včera v 17:05. Pokud se objeví, že jsem sroubil kardinální chybu, můžu nadávat tak leda sám sobě.

Ostatně za 14 dní budeme chytřejší, IK.

I.K. řekl(a)...

STK, kardinální chybu jste samozřejmě neudělal. Někdo tu TOP 09 volit musí, aby mohla, jak správně píšete, "být po ruce", kromě toho bych samotnou ODS bez TOP 09 ani moc ráda ve vládě neviděla. Ovšem co bude TOPce platných pár hlasů navíc, když na ČSSD nemá šanci se dostat a bez dostatečně silné ODS jí budou nanic?. No uvidíme.