pátek 23. září 2011

MOBY DICK: Krvavý týden

Prožrané dotace, neapolské smrady, parametry ředitele ČT, překlepy MF a palestinští Slováci
**************************************************************

Neděle 18. září 2011,
V Česku fouká: Na Novomlýnských nádržích se převrátilo 18 plachetnic a jedna z nich potopila. Záchranáři vytáhli z vody 11 jachtařů, z toho 5 zraněných.

"Brát peníze velkým městům znamená ohrožovat motor naší ekonomiky. Efektivnější je zrušit některé státní dotace, protože to jsou peníze, z nichž se velká část prožere nebo rozkrade." (Martin Novotný, olomoucký primátor k rozdělování daní mezi města a obce.)

Podle československého miliardáře Andreje Babiše už korupce v Česku překročila "únosnou" mez. Co je "únosné"? To nespecifikoval. Ale po roce 2006 se už stát rozkrádá po miliardách. Konkrétně: Po nástupu Pavla Béma a jeho přítele pana Janouška na pražský magistrát. A s příchodem premiéra Topolánka do vlády s Markem Dalíkem a Alešem Řebíčkem. Říká Babiš. A nezmění se to, protože zkorumpovaný je celý justiční systém.

No sláva! Konečně se něco změní. Další z magnátů se ozval proti korupci. Teď jen stačí, aby se se svými poznatky svěřil nejen Hospodským novinám, ale nějakému státnímu zástupci. A jaké má tedy ty důkazy?

Mrtvá Kočka: "Stačí číst noviny. Říká Babiš..."

Žena Moby Dicka: "Babiš! Tohle nechaj na Moby Dickovi! A místo hospodských řečí něco podniknou!"

A Andrej skutečně podnikne: Pokud vznikne nějaké nové občanské fórum, tak - "to asi cesta je". Ale asi ho finančně nepodpoří - nemá tolik kaše. Kupuje totiž každý měsíc nějakou firmu, pročež je dosti zadlužen...

"Dokázali jsme to. Píšeme dějiny" Tak hodnotí nejhorší volební výsledek za uplynulých sto let Helle Thorning-Schmidt, předsedkyně dánské sociální demokracie. Ale vede levou kolalici, která má 92 mandátů ze 179. Takže bude premiérkou!

Ve spolkové zemi Berlín vyhráli socani taky, s 28,3 %. 23,4 mají demokraté křesťanští - prohráli, ale mají lepší výsledek než minule. Zelení vyhráli tím, že jsou třetí s 18,6 %, takže se nejspíše stanou členy budoucí melounové koalice.

Obrat vlevo zaznamenalo i Lotyšsko. Centrum shody s 28,4 % však nejspíš nezíská účast na koale. Tedy jednoho koaličního partnera už má - Jednotné Rusko V.V. Putina, ale ten zatím sídlí v jiné zemi.

"Měl jsem sex s osmi z jedenácti žen, které čekaly u mých dveří!" Italská justice dělá reklamu premiérovi Berlusconimu tím, že médiím poskytla tisíce stránek přepisů jeho telefonních hovorů. Čtyřiasedmdesátiletý politik se jim zatím umí postavit.

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek  svou účastí v českém davis-cupovém týmu nám zajistili i pro příští sezonu účast v této souttěži. V baráži v Bukurešti vyhráli nad Rumunskem 5:0. Přitom oba jmenovaní hráči nedokončili nedávný turnaj US Open kvůli zranění ramene. "Oba" zde znamená "jiné schopné nemáme".

Pondělí 19. září 2011, Mezinárodní den míru
"Záleží na občanských organizacích, jak se k tomu postaví - na našich ulicích a náměstích. A my se pak tomu postavíme do čela." Pravil šéforborář Bohumír Dufek k v létě slibovanému "horkému podzimu"...

Pražská burza spadla o 4,5 %, zejména kvůli akciím ČEZ, které od pátka klesly z 741 na 702 Kč.

Ředitel Dopravního podniku Praha Martin Dvořák hořekuje, že se politici bojí podpořit jeho zlaté turnikety. Chápe, že na to peníze teď nejsou, ale vždyť po městu žádné nechce! Vezme si na ně půjčku. Neříká ovšem, jestli v těch půjčených miliardách jsou započítány i platy asistentů u turniketů, kteří by měli být jeden na každý vchod, v zatížených stanicích pak dva... "Hlavně si ale musíme říct, jestli ano, nebo ne."

Mrtvá Kočka: "Ne."
Žena Moby Dicka: "Ne."
Junior: "Ne."
Ambrož: "Ne."
Moby Dick: "Ne."
Primátor Bohuslav Svoboda: "Ne."

Bývalý liberecký primátor Liberce Jiří Kittner (ODS) byl obviněn poklicií z machinací s (bývalým) městským majetkem. Radnice v roce 2001 založila akciovou společnost Sportovní areál Ještěd, do které převedla nemovitosti potřebné k uspořádání proslaveného lyžařského šampionátu. No a po šampionátu akciovka bez vědomí zastupitelů už baráky a parcely rozprodala překupníkům. Policajti vyčíslili škodu na 17,7 milionů. Spolu s exprimátorem jsou obviněni i bývalý náměstek magistrátu a tajemník akciovky.
"Obvinění je zcela neodůvodněné a budu se proti němu bránit všemi dostupnými prostředky."(Kittner)
Tak "neodůvodněné" asi ne, když zmizely městské majetky. Ale k trestnému činu nemuselo dojít. Pokud nešlo o korupci, ale jen o hloupost...
"Bylo to od začátku dohodnuté." (Míní o kšeftu, při kterém město předávalo akciovce nemovitosti za vyhláškovou cenu, načež přešly dále za cenu tržní, také již bývalý primátor Liberce Jan Korytář ze sdružení Čmelák.)

Stát během příštích deseti let získá 3 biliony (tisíce miliard) dolarů, z toho polovička přijde ze zvýšení daní bohatým Američanům. Stát, tedy Spojené státy, mají mezi svými občany 8,4 milionů milionářů, a ti by nyní mohli platit více. Pokud to prezidentu Obavovi nezatrhne opozice.
"Je to vyhlášení třídního boje, který by ještě více rozdělí naši zemi." (Paul Ryan, předseda rozpočtového výboru Sněmovny, poslanec za republikány.)

MMF vzkazuje Řecku: Měli byste především méně utrácet a ne zvyšovat daně! Jenže Řecko peníze potřebuje. Třeba na podpory nezaměstnaným. Těch je už přes 16 %, přičemž mezi mladými je to až třetina!

Pražští squatteři vyhráli. Jejich obsazení chátrajícího baráku na Albertově, odkud je před dvěma lety vytáhli policajti, nebyl ani přestupek. Podle přídlušného přestupkového úředníka Prahy 2: "Míra zásahu, když vlastník objekt programově nevyužívá, je skutečně nízká. Navíc je třeba přihlédnout k tomu, že ta akce, což konstatoval i Městský soud v Praze, byla skutečně happeningového, demonstrativního charakteru."

Kodanští squatteři prohráli. Dánská policie je vytlačila z domů v centru. Romům z Balkánu a Slovenska bylo poskytnuto "jiné ubytování".

Vida, to jejich pražské druhy zatím nenapadlo - požádat magistrát o bydlení!

Jemen: Odstupující prezident Alí Abdaláh Sálih se po úspěšném léčení po neúspěšném atentátu vrátil domů - a opět neodstoupil. Vzkazy svým poddaným posílá prostřednictvím bombardérů a ostřelovačů. Obětmi přitom zdaleka nejsou jen demonstranti. Stát se jí může každý, kdo bydlí ve špatné čtvrti, anebo se ocitne na otevřeném prostranství - třeba i v zavřeném autě...

Italský premiér Silvio Berlusconi se opět nedostavil před neapolskou prokuraturu. Možná se bojí neapolských smradů z neodklízených odpadků. Ale snad nemusí vypovídat, kdyby si výpovědí uškodil, ne? Tak to alespoň bylo i v antickém Římě.

Žena Moby Dicka: "Před prokouše nejde jako obžalovaný, ale jako svědek  -a "poškozená strana"! Byl prý totiž vydírán podnikateli, kteří ho dříve zásobovali "děvčaty".

Silvio Berlusconi v odposlechu: "Proplouvám dny obklopen svými děvčaty. Premiéra dělám jen ve volném čase."

Do USA přibyl na pracovní návštěvu prezident ČR pan Václav Klaus, který vede delegaci na nadcházející 66. Valné shromáždění OSN.

Úterý 20. září 2011
Italší finanční opičáci vyjadřují překvapení ze snížení ratingu země z A+ ma pouhé jedno Áčko. Tohoto zločinu se dopustila agentura S&P. Pod průhlednou záminkou, že italský veřejný dluh činí 1,9 bilionu €. Tedy více než celé PIGS dohromady! Navíc je prý výhled "negativní". Růstové vyhlídky jsou bídné a koalice rozhádaná.
Berlusconi: "Zdá se, že hodnocení Standard&Poors je více než realitou diktováno zprávami z médií. Zřejmě ho negativně ovlivnily politické úvahy."

Ano, pane premiére!

14 zraněných je mezi utečenci z Tuniska na italském ostrově Lampedusa po srážkách s policií. Hochům ze severní Afriky se nelíbily ubytovací podmínky - v barácích pro 850 lidí se jich tísní 1500.  Aby si polepšili, zapálili ubytovny. Žádají převoz jinam! Úřady jim slíbily - že je do pátku skutečně vrátí do Tuniska.

Německý Siemens potichu přesunul víc než půl miliardy € z francouzské banky na ECB - prý kvůli lepšímu úročení. Siemens takhle u ECB má už uloženo asi 6 miliard €.

Mrtvá Kočka: "Alespoň bude mít ECB co půjčit Itálii."

Opičák Nouriel Roubini radí ve Financial Times Řecku: Z problémů se dostanete jen vyhlášením platební neschopnosti, dobrovolným (?) odchodem z eurozóny a návratem k drachmě(!).

Jo Řecko by mělo po problémech, ale co Řekové? A po problémech s vymáháním dlužných částek by měla i Evropa - dostala by tak akorát ty drachmy. A mohla by si koupit - ouzo...

Britský potravinářský obchoďák Selfridges buduje na Filipínách mořské rezervace pro ohrožené druhy ryb. Ohroženo sežráním je 70 % z šesti set sledovaných druhů. Proto Marks&Spencer začal prodávat tuňáky ulovené výhradně "šetrným způsobem" (s přirážkou) a sushi restaurace Nobu na menu upozorňuje - že tuňák je na vymření...

Mrtvá Kočka: "Výlučně žeru jen české mořské farmářské bioryby."

Česká sněmovna začala debatovat o čtvrtém návrhu na přímou volbu prezidenta republiky. Tentokrát ho podala vláda, takže opozice s ním nesouhlasí. Senát tedy nejspíš bude proti - zejména proto, že by ztratil jeden z důvodů své existence…

Ministerstvo obrany zrušilo šílený projekt na vybudování pětihvězdičkového hotelového areálu s bazénem a hodinkami s vodotryskem ve vojenské nemocnici ve Střešovicích. Stavební firma dostane asi 200 melounů za vykonané práce, aby nemrmlala u arbitráže. Zachrání se tak asi 6 miliard, které nebudou rozfrcány na projekt, který během doby nabubřel asi dvacetkrát!!!

Ministerstvo obrany zrušilo zakázku na nákup uniforem za 90 melounů. Uniformu měla dodat stejná firma jako už dříve měla dodat ponožky. Jenže tendr na fusekle zrušil v červenci Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Ano, pane ministře!

"Podle maďarských právních předpisů jsou srp, kladivo a červená pěticípá hvězda považovány za symboly tyranie." Tak odůvodnil tribunál Evropské unie v Lucemburku odmítnutí udělit ochrannou známku na znak, který zobrazuje rudou hvězdu, srp a kladivo. Ten si chtěli nechat zaregistrovat ruští umělci sdružení ve skupině Couture Tech. Ve skutečnosti se nepochybně jedná o origoš sovětský znak, tedy by šlo o podvod - přisvojení si autorských práv, za něco, co sami nestvořili. To však soud neřešil. Ale: Symboly bývalého SSSR podle soudu odporují veřejnému pořádku v zemích střední a východní Evropy. Jmenovitě v Maďarsku, Lotyšsku a České republice. Lotyšsko, Maďarsko a Estonsko je dokonce kladou na stejnou úroveň jako nacistické symboly. Podle evropského práva nemůže být ochrannou známkou symbol, který je nepřípustný třeba jen v jediné zemi EU. Ale v Česku je tedy praktiš "přípustný", že.

Tentokrát patří do Lucemburku Ano! I když - kdyby to prošlo, pak by ruští "umělci" kasírovali české komunisty. Možná by to byl konečně důvod, aby se soudruzi vzdali svých opovrženíhodných symbolů totalitního režimu a sovětské okupace!

MMF: Česko příští rok poroste o1,8 % místo dříve deklarovaných 2,3. Čili trochu méně. Zato letos to má být trochu lepší, než se čekalo.

Středa 21. září 2011, Mezinárodní den Alzheimerovy choroby
Nad Japonskem fouká. Tajfun Roke donutil milion lidí k "dobrobvolné" evakuaci - i v oblastech, zasažených březnovým zemětřesením a tsunami. Zahynulo pouze 13 lidí, asi 50 jich bylo zraněno.

Desítky mrtvých a raněných po sobě zanechal útok kmenových válečníků Muammara Kaddáfího na vládní povstalecké jednotky v oblasti Džufrá jižně od Tripolisu.

Bývalý afghánský prezident Burhhánuddín Rabbání byl v rámci mírových rozhovorů s Tálibánem zavražděn sebevražednými bombovými vyjednavači.  Tálibové se tak asi nedostanou do současné vlády. Afghánistán nejspíš čeká další kmenová ("občanská") válka. Odcházející Američani neříkají nic, což znamená: "Budete si dál válčit sami mezi sebou, to nás už nezajímá."

Reality show Superdívka zastavena! Obsahovala podvratné tendence - diváci měli možnost demokraticky volit z kandidátek. To příliš zavání "západním vlivem", pravili činitelé Státní správy pro rozhlasové, filmové a televizní vysílání. Kteráže to je země? No, vládnou tam komunisti, ale znají televizi a reality show. Je to v Asii - a mají tam cenzuru. A je to nejlidnatější země světa...

Česká vláda schválila rozpočet, podpořili ho i ministři VV. Pro Fond dopravní infrastruktury se nakonec našly alespoň 4 miliardy navíc. (Asi polovičku z požadovaných 8,8 mld. Vždy dostanete polovičku toho, co chcete. Chtějte proto vždy dvakrát víc!)  Kouzelník Kalousek vyšťouchl 2 mld. ze státního dluhu (který "splácíme levněji", takže je máme) a 2 mld. z peněz, které jsme nestihli utratit na spolufinancování evropských programů.
Ví se tedy, kolik je naplánováno vydat. Více ani korunu! "Co nám dělá starosti je příjmová strana..." Pravil ustaraný ministr financí Miroslav Kalousek. "Vývoj je nesmírně dynamický," upřesnil premiér Nečas. No tak odhad růstu 1,8 místo 2,3 procent - to je "velice dynamický" vývoj? Co mají říkat akcionáři?
Vysvětlení: Petr Nevčas si pamatuje ještě tu dřívější prognózu 2,5 %. Nu a už dopředu odhaduje možnost snížení růstu na 1,5 %.

Dynamický není ani vývoj daně z chlastu. Ta se sice zvýšila o 7 %, ale její výběr nikoli. Co se zvýšilo až na 20 %, je podíl černého trhu. No a ze zvýšené daně na naftu má Česko - ztrátu 8 mld...

Takže rozpočet je naplánován se 105 mld. schodkem. Uvidíme. Výdaje jsou jasné - škrtat. Příjmy jsou nejisté. Ale možná by stačilo zase zvýšit nějaké daně? (Kalousku, to byl ironický vtip!)

Vláda zvýší daně pro lidi s nadprůměrnými příjmy, rovněž firmy zaplatí na daních více. Přesněji - budou mít vyšší sazbu daní, což neznamená, že zaplatí více. Protože firmám se sníží zisk, když budou muset zvýšit minimální mzdu o 18 %. Tedy v Maďarsku, kde jediná nacionálněkonzervativní strana má ústavní většinu v parlamentu...

"Kalousku, zloději budeš viset!" (Jakýsi mladík na Malostranském náměstí  k MK ve vládní limuzině.)
"Jeden drzý spratek dostal pár facek, přesněji čtyři. Určitě to prospěje jeho mentálnímu vývoji." (Ministr Kalousek komentuje ve Sněmovně svou rychlou reakci na adresnou kritiku...)
"Vláda konstatovala, že pan ministr rozhodně neaspiruje na titul pegagog roku." (Premiér Nevčas)

Překvapení: Petr Dvořák, dřívější ředitel televize NOVA, se stal ředitelem ČT. Televizní radní měli zvídavé otázky na všechny kandidáty. Třeba - Co jste četl naposled?
Programové změny jsou možné nejdřív vánocích, ale spíše až na jaře. Dvořák hodlá znovu zavést satiru - normální i politickou. Chce spustit 5. program pro děti. Tak asi propouštět nebude.
"Podle mě jsme dobře zvolili." (Uhde, předseda Rady ČT). Proč? "Kandidát hlavně dodržel parametry."

Václav Klaus nečekaně objevil nového kamaráda v Americe. "Bylo to objevné a pozitivní" setkání – "s dnešní druhou osobou Ameriky, s republikánským předsedou Sněmovny reprezentantů Johnem Boehnerem... Je to výrazná osobnost současné americké politiky, rozhodný a sebevědomý člověk. Je si dobře vědom České republiky, našich mimořádně dobrých vztahů s USA, ví i to, že nemáme euro."
Podle Klause "pojem Návrat krize - to tady vůbec nezaznělo."

Mrtvá Kočka: "O provaze se nemluví v domě oběšencově."

Aha, tak proto se mluvilo pouze o - krizi eurozóny!

"Kontroverzní" (tímto slovem nikdy nic nezkazíte) záchranný fond eurozóny nehodlají podpořit trpasličí strany v koalicích ministátů Slovensko a Slovinsko. Tedy - ve Slovinsku se už vláda rozpadla v úterý.

Čtvrtek 22. září 2011
První německý papež přibyl do Německa. Jakákoli hlava jakékoli církve poprvé promluvila v Bundestagu - maskováno jako "projev hlavy státu". Sto levicových poslanců na protest odešlo. Zlobí se i některé církve.

Rady Moby Dicka: Nezlobte se a taky si založte nějaký stát! Třeba zrovna v Itálii - tam to teď jde snadno. A možná by si toho ani nikdo nevšiml!

Vrcholem návštěvy Svatého otce byla masová mše pro 70.000 katolíků na olympijském stadionu v Berlíně. Jó, berlínská olympiáda...

Benedikt XVI. je však demokratický otec - tedy připouští protesty "ve svobodné společnosti". (Nikoli v církvi svaté, ovšemže.)

Téměř všichni demokraté plus 48 republikánů ve Sněmovně reprezentantů, kterou ovládají republikáni, se postavilo proti vládnímu návrhu zákona na "rozpočtové provizórium". Takže se podařilo "nalézt shodu", ale ne takovou, v jakou US prezident doufal! BTW: Za jakou stranu vlastně Obava kandidoval?

Mrtvá Kočka: "Za demokraty. Ale za ty druhé demokraty."

Vida, S&P měly pravdu.

Zákon měl zabezpečit americké vládní finance pro období 1.10. - 18.11. 2011. Z finančního provizoria se zejména měly poskytovat dolary vládní pomoci po letošních katastrofách. Pokud se vláda se Sněmovnou nedohodne, přestane v pátek o půlnoci washingtonského času vyplácet peníze - příští týden jsou v USA svátky a až do konce měsíce Kongres nezasedá. Vůdce republikánských poslanců Eric Cantor veřejnost uklidňuje: "Vládě peníze nedojdou. Všichni by se měli uklidnit."
Samozřejmě  - vládě peníze dojít přece nemohou. V Americe si je zase natiskne - a v Česku zase nemusí platit státní dluhy (dle výroku Jiřího Paroubka, který pronesl, když byl premiérem).
Však vládce Fed Bernanke už napolovic slíbil tisk dalších papírků s číslíčky i "výměnu dluhopisů", čili "twist" - načež začal tanec: Začaly padat burzy - nejdříve americké, pak všechny ostatní - a to takovým tempem, že dnešní den označili opičáci jako "krvavý čtvrtek".

Padá i zlato - na 1722, klesá ropa, devalvuje měď. Pražská burza přišla během pouhých dvou měsíců o 336 miliard, neboli 34 % tržní kapitalizace. V souvislosti s důchodovou reformou se nabízí otázka: Do jakých akcií by asi tak měly důchodové fondy investovat?

Rada Pana Troglodyta: Investujte do sebe. Pořádně se najezte, dokud jsou potraviny levné, a dokud jsou. Ať si vytvoříte dostatek tukových zásob...

Mrtvá Kočka: "Doporučuju ryby - všem. Ať máme na co vzpomínat...".

Novela zákona, která měla zrušit 15% daň z dividend (ty se vyplácejí už ze zdaněných zisků) prošla už prvním čtením, než si někdo všiml, že úleva se týká výslovně pouze zahraničních majitelů akcií! Osvobození se má platit "pouze pro příjem poplatníka, který je daňovým rezidentem jiného státu Evropské unie." Podle náměstka ministra financí Ladislava Minčiče jde o "překlep, který bude odstraněn". Dopouštím se mnoha překlepů - toto překlep není. Spíše vklep! Kalousek to prostě zase jednou zkusil.
Dalším "překlepem" je návrh na zdanění drobných investorů od roku 2013. Z prodeje akcií se dosud neplatilo, pokud proběhly až 6 měsíců po jejich nabytí a pokud jich bylo méně než za 15.000. Tato výjimka padá  -a "časový test" se z 6 měsíců prodlužuje na 5 let. Týká se to jak 100.000 aktivních obchodníků na burze, tak i 1,5 milionů lidí, kteří uvěřili státu a investují v podílových fondech. A proč?
"Využila se vhodná příležitost, když se ruší zdanění dividend, pojďme někde jinde trošku přitvrdit a uvést do rovnováhy." (Martin Jareš u oboru daňové strategie MF)
Tedy - zatímco rušíme (pokud nám neprojde "překlep") nesystémové dvojí zdanění, zahojíme se na drobných akcionářích. Ti velcí totiž daně už platí. A ti malí by se mohli pocvičit v podávání daňových přiznání - aby měly finanční úřady nějakou práci a nezlobily velké žraloky...

Tato kulišárna měla do státního rozpočtu přispět krásnými 250 miliony - ale nepočítalo se s náklady na výběr daně. A nepočítalo se, že by se drobní akcionáři mohli vykašlat na akcie a začít spořit někde jinde - anebo nespořit! (A nepodávat daňová přiznání.) Proč taky spořit, když nejlépe se odebírají penízky pouze blbým spořivcům!

Ministr financí není ten, který by měl fackovat!!!

Pátek 23. září 2011, 150. narozeniny německého podnikatele Roberta Bosche (Motto: "Raději přijít o peníze než o důvěru.")
Benedikt XVI. se v Erfurtu (kde studoval Martin Luther) ekumenicky schází s představiteli protestantů. Má se sejít i s oběťmi zneužívání - tedy výhradně sexuálního zneužívání - katolickými duchovními. Zpráva neříká, jestli a jak bude reagovat na 600 žádostí o odškodnění...

"S velkým znepokojením já i ostatní kolegové ve vládě a v koalici pozorujeme v poslední době stupňující únavu ministra financí, která se projevuje vysokou podrážděností, jistou mírou verbální agresivity a neuváženými výroky. Osobně mám o psychický a zdravotní stav ministra financí velkou starost a trochu se o něho bojím. Přičítám jeho neuvážené a dětinské výroky velké únavě a velkému vypětí, a proto se na něj nezlobím." (Premiér Nečas v SMS pro Právo.)

"Cítím se naprosto zdráv a v pořádku. To, že občas veřejně pojmenuji některé známé skutečnosti, které stejně všichni vědí, přece nemůže být bráno jako známka špatného zdravotního stavu" (Odpověď ministra f. M.K.)

Ukazuje se, že nový generální ředitel ČT má skutečně všechny potřebné parametry: Petr Dvořák byl kandidátem KSČ (od roku 1987) a popřel že by byl členem: "Každopádně jsem nebyl členem KSČ, ale jen kandidátem. Už jsem několikrát řekl, že to byla chyba, kterou jsem udělal a vzal si ji k srdci." A přitom byl. Od září 1989.
Tak asi se v ČT přece jenom bude propouštět. Ale to bude výhradně v kompetenci nového ředitele zpravodajství. Petr Dvořák dnes reaguje na středeční pohovor, který s ním "neprofesionálně" (s arogantní útočností, jak je jeho zvykem) vedl Jakub Železný na ČT takto: "Přiznal jsem, že jsem byl kandidátem KSČ. Žádný další krok jsem však neučinil. Nepřevzal jsem legitimaci, nebyl jsem pasován či jmenován…"

Mrtvá Kočka: "Ty svině komunistický mu to neřekly!"

"Mluva se stala plamennou. Odpůrci Romů je nazývají „nepřizpůsobivými“ a spousta jich žádá, aby byli uzavřeni do obezděných ghet, což je šířící se praxe na Slovensku, kde krajně pravicový politik Ján Slota řekl, že by Romové měli mít vlastní stát (neřekl kde). Tvrdá slova připomínají nacistickou perzekuci Židů a Romů a českou válečnou kolaboraci s nacismem." (Britský časopis The Economist o současných náladách v Česku a na Slovensku.) Magazín píše, že neonacistické strany v ČR stojí mimo zákon, protiromských nálad však využívají i vysoce postavení politici.

Jaroslav Doubrava, senátor za Severočechy.cz, jenž se už léta věnuje romské problematice, je pobouřen: "Taková tvrzení může vyslovit pouze člověk mdlého rozumu. To nemá s nějakým rasismem či nacismem vůbec nic společného. Je to o tom, že ze strany většiny romské minority jsou porušovány základní principy slušného občanského soužití. Velká většina romské populace, ne všichni, ale většina, považuje práci ze nejhorší způsob obživy. Znám případ, kdy dostal Cikán pracovní nabídku za 20 tisíc měsíčně, ale on to odmítl s tím, že na dávkách bere 34 tisíc. Když berou dávky, tak je nic nemotivuje hledat si práci."

Český telekomunikační úřad projednává na 100 tisíc vážných sporů zákazníků s telekomunikačními operátory. (Ty nevážně ani nepočítá.) Řešení se blíží: Od Nového roku budou moci na český trh proniknout virtuální operátoři. Drobné povzdechnutí: Kyslíci skupují současné menší operátory po tuctech...

Český prezident Václav Klaus promluvil k Valnému shromáždění. Podpořil jadernou energii i prezidenta Obavu v jeho postoji k jednostrannému vyhlášení palestinského státu: "Je třeba, aby obě strany zaujaly inovativní přístup a překonaly některá stará, neflexibilní a rigidní schémata uvažování. Je třeba, aby obě strany vyjednávaly a hledaly vyvážené řešení, které bude trvalé. Takové řešení nemůže vzejít z jednostranných kroků, ani z těch vynucených OSN, ani z těch kroků, které udělá jen jedna strana sporu." Jako příklad uvedl rozdělení Československa před 19 lety, které se také obešlo bez vnějších zásahů.

Tak Češi jsou rozumní. Ale že by Palestinci byli jako Slováci...

Sobota 24. září 2011
Žena Moby Dicka:  "Mohli by si to alespoň jednou zkusit!"
*******************************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Předem dík! >>:)) Moby Dick

23 komentářů:

informace řekl(a)...

Vyšetřování neapolské prokuratury ve věci vydírání Berlusconiho bylo předáno do Říma, protože neapolský soud není kompetentní. Prokuratura to věděla už od počátku, ale musela se zviditelnit dalším skandálem na adresu premiéra. Snížení ratingu S&P s odůvodněním, že v zemi není vládní stabilita je důsledkem povyku, co po zveřejnění některých zvlášť "kompromitujících" vět spustili lídří opozice, požadující, aby se B. okamžitě klidil.
Itálie se stává zemí, kde je svoboda omezena, kontrolována státními prokuraturami. Nikdo si není jistý, zda jeho telefon není pod kontrolou, a to i už i řadoví občané.
Jestliže se nezmění ústavní zákon o pravomocích justice, o kontrole jejího fungování, o zodpovědnosti soudců za své výkony, skončíme v novém totalitarizmu.

Větší vlastenec řekl(a)...

Srp, kladivo a červená pěticípá hvězda jsou symboly mezinárodního dělnického hnutí, symboly osvobození dělnictva, rolnictva a pracující inteligence z pod tyranie kapitálu.
Pod praporem s těmito symboly sovětský lid porazil fašisty, osvobodil naši vlast. Díky tomuto osvobození jsme konečně mohli dokončit náš tisíciletý zápas o národnostní a sociální očistu naší vlasti : Po humánním odsunu Němců, Maďarů a zbytku německojazyčných sionistů, po humánní likvidaci buržoasie, kulactva a jejích přisluhovačů byla konečně naše vlast UNIKULTURNÍ.
A samozřejmě, jen jsme si nechali tyto symboly vzít, vrátila se hrůza minulých dob. Dochází k masivnímu porušování věčně platných Dekretů presidenta republiky - vrátila se buržoasie, vrátili se feudálové, Němci a ostatní Euroameričani, dosud v naší vlasti přežívající sionisti odhalili své pravé ledví. Vrátila se nezaměstnanost, vypukla krize, přišli mafiáni, vymahači dluhů, exekutoři.
Euroameričtí okupanti využili domácí reakcionáře, a za jejich souhlasu vnucují lidu multikulti, zrůdnou ideu, nad níž lid již jednou slavně zvítězil.

Co zbývá ? Buď kapitulovat, přijmout multikulti, kapitalismus, demokracii a ostatní „vynálezy“ nám tak cizí Euroameriky, nebo se postavit na odpor. Díky obnovení síly a slávy Velkého Ruska máme naději; vyhubit nás by už nebyl snadný úkol pro německé revanšisty a americké žoldáky.
Díky obnovené slávě praporu se srpem, kladivem a rudou hvězdou můžeme pozvednout hlavy : Naše slovanské unikulti má naději na znovuvzkříšení.
Ach, jak se nám jednou bude žít naší opět očištěné zemi ! V naší krásné vlasti bez Euroameričanů, bez buržoustů a feudálů, bez sionistů, křesťanů a všech ostatních úchylů !

Na prahu jen vlasti pravé
stojíme, není dobojováno.
Jsou ještě všude temné síly dravé,
ostnatých drátů k cíli nastláno.
Jen tedy dál a všichni na svá místa!
Jen do práce a v boj, jenž nelení.
Dál nad námi plá rudá vlajka čistá,
to avantgardní lidské znamení.

(S.K. Neumann: Čest rudé vlajce)

stk řekl(a)...

No ještě vy začínejte s tou Vaší obehranou písničkou, VV. Jako by nestačila ta sprška negativních zpráv od Mobyho. Takto sestavené zpravodajství je ale spíše těžká deprese - ani se nedivím, že Kočka je radši Mrtvá.
Jdu teď rychle do lesa, raději hned, abych si nemusel brát s sebou "metr dvacet kvalitního lana".
Vypínám...

Větší vlastenec řekl(a)...

Tak "obehraná písnička", vážený STK ?
No fajn.
Takže např. "Kde domov můj" je pro Vás obehraná písnička ?
Odpovězte si sám.
A taky si, sám sobě, odpovězte na otázku, zdali byste se mohl volně procházet po Sudetech plných krvežíznivých Němců-fašistů, kdyby nezvítězili prostí Slovani, pod praporem s těmi "děsivými" symboly práce a naděje.

Nazdar !

informace řekl(a)...

Páni, poslední zpráva: Němci střílejí po papežovi. V Erfurtu 400 m od domu, kde měl sloužit mši se střílelo. Byl zraněn jeden policista a zatčen pachatel.
No tohle!

Anonymní řekl(a)...

Jen drobnost - Davis Cup jsme nehráli v Budapešti ale v Bukurešti a nikoliv proti Maďarsku ale proti Rumunsku. Rádio Jerevan ...?

drak řekl(a)...

Moby Dickovi:

Ten sport příště klidně vynechte, je to zbytečnost a informační balast bez jakékoliv další hodnoty, respektive co se vlivu na společnost týče, je to spíš negativní záležitost, která odvádí pozornost těch méně důvtipných od opravdu důležitých věcí.

Moby Dick řekl(a)...

Jerevan opraven, jak jen jsem mohl...

Drakovi: Sport je důležitej, protože se v něm kšefty, mafie, porážky a vítězství sledují celkem jednodušeji a rychleji než ve "skutečné" politice...

Anonymnímu dík,

>>:)) Moby Dick

drak řekl(a)...

Moby Dickovi:

Předesílám, že bych se za žádných okolností nechtěl dostat do situace, kdy bych si třeba měl vybrat, zda budu z hořícího vraku letadla tahat dřív toho, či onoho bezvládného pasažéra, ale kdyby šlo o čas a musel bych to udělat a měl si vybrat, zda dám větší šanci na přežití třeba Řepkovi, nebo Pirkovi, tak bych moc neváhal a vybral bych si Pirka.

informace řekl(a)...

K neapolskému smradu.
Od zítřka začnou stávkovat zaměstanci firmy pro sběr odpadků v Neapoli a v Casertě. Důvod: už dva měsíce nedostávají plat.

Schumacher řekl(a)...

Co je únosná míra korupce ? Přeložím :
Únosná míra korupce je když korumpuji já ve svůj prospěch.
Co je neúnosná míra korupce ? Přeložím :
Neúnosná míra korupce je když jiní korumpují v můj neprospěch....
Jak na sebe lze mimoděk lecos prozradit...

Schumacher řekl(a)...

Ale VV, to je jen řečnická otázka aby nestála diskuse. Kdyby nezvítězili prostí Slovani tak by nikoho příčetného nenapadlo se tam procházet. Rozhodně ne prostého Slovana. Jednak by k tomu nedostal propustku, druhak z pracovních táborů a ze stepí Dálného Dýchodu či od břehů Severního moře by to bylo daleko. Jenže dopadlo to jinak, a proto je to jinak. Protože prohráli válku. Na to co spáchali, dopadli skvěle. Kdyby s nimi bylo naloženo podle jejich vlastního programu pro ty druhé, rovněž by nebylo o čem diskutovat. Co se týče toho, že západní Slované nebyli schopni vysídlené území plně osídlit a hospodářsky využít, to je jiná záležitost. Můžeme se dohadovat, jestli příčinou je jejich neschopnost či představa, že se to nevyplatí, protože tam všechno vezme za své při konečném zúčtování se západním imperialismem. Nebo obojí. Nebo něco jiného.

Větší vlastenec řekl(a)...

Správně, drahý soukmenovče Schumachře.
Šťoural by k první části Vašeho příspěvku dodal "s výjimkou Slovanů uznalých za poněmčení schopné", ale my do leninského vzdělání všeho našeho lidu šťourat rozhodně nebudeme.
„Naši“ Němci si prostě měli uvědomit, že skoro 1000 let páchali své temné fašistické rejdy na našem tisíciletém území. A jednou si to budou muset přiznat všichni fašisti a kapitalisti, kteří dosud okupují více než 50% naší vlasti : například rakouští Němci-fašisti, polští okupanti Horního Slezska a ostatních částí naší země, okupanti Kraňska, Furlánska, Lucemburska, Brabantska, Brandenburska atd.
Samozřejmě, my se k nim zachováme tradičně česky humánně – naložíme s nimi po husitsku, po leninsku. Kdo z nich dokáže, že zůstal věrný Česku, dostane po osvobození povolení setrvat v naší vlasti. A za slabých 20 či 30 let dostane i plná občanská práva, takže se například bude moci účastnit voleb kandidátů Národní fronty. A za nějaký další čas, kdoví, možná i potomkům fašistů a kapitalistů dovolíme studovat na našich vysokých školách.
Ano, takoví jsme my Češi a Moravané, my potomci Gottwalda a Lenina.

Čest a Nazdar !

Větší vlastenec řekl(a)...

A taky husítů.

drak řekl(a)...

informaci:

Kdyby mi někdo 2 měsíce neplatil, asi bych vyvinul důraznější, agresivnější a mnohem tvrdší a drsnější aktivitu, nežli pouhou stávku.

informace řekl(a)...

Draku,
v Neapoli stačí stávka. Noviny píšou, že zaměstnanci stávkovali minutý týden jeden den na výstrahu a stačilo to, aby se tam nahromadilo 250 tun odpadků na ulici.
Odkud ti nepolitánci ty odpadky berou?

Jakub S. řekl(a)...

Ano. To se občas ptám už od osmašedesátého. Odkud je tutti santi furt a furt berou?! To nejni normální. Ony tam snad prostě vznikají. A bobtnají a rostou po způsobu měňavek a hlenek a různého vesmírného inteligentního slizu v klasických sci-fi...

drak řekl(a)...

informaci a Jakubovi S.:

A to tam o vás v Itálii ještě nevíte, že jediným evidentně doložitelným smyslem existence civilisace je vyrábět odpad? No a že se v té Neapoli sakra snaží :-)

informace řekl(a)...

EU hrozí Itálii, že ji bude pokutovat, jestliže do dvou měsíců nevyřeší problém s odpadky v Neapoli.
Jako kdyby za to mohla vláda. Je to v kompetenci městské správy a ta nechce, aby tam znovu B. poslal na sběr a skládku vojsko.
Odpadky začali znova pálit v noci na ulici. Hasiči museli zakročit tuto noc třináckrát.
Neapolci asi pocházejí doopravdy z jiné planety nebo z jiné historické epochy.
Nepochopitelné.

Šaman řekl(a)...

Vážení štamgasti i náhodní hosté,
něco se stalo a ke komentování se od půlnoci nikdo nedostal, pouze informace z Itálie. Nevíme, co se děje, proto zkouším primitivním způsobem komentáře prošťouchnout tím, že zadám vlastní komentář.

Zachovejte nám, prosím, přízeň i nadále, a zatím si užívejte svátku. Možná se jen rozzlobil svatý Václav. Tak sorry, Vendo...

ŠŤOUCH!

\ :-)

STK řekl(a)...

Dovoluji si dát k dispozici link na článek na NP o problému, který jsme tady už párkrát probírali. Pisálkové začínají vadit více lidem. I když to tak nevypadá, já v tom vidím tendence - sociální, socializující a multikulturální. Je to pomalé ale dlohodobé vymývání mozků. V tom vidím hlavní nebezpečí těchto, obávám se plánovitých zkreslení.
Ostatně posuďte sami...

K.E.Suckert řekl(a)...

Napoli è la più misteriosa città d'Europa, è la sola città del mondo antico che non sia perita come Ilio, come Ninive, come Babilonia. È la sola città del mondo che non è affondata nell'immane naufragio della civiltà antica. Napoli è una Pompei che non è stata mai sepolta. Non è una città: è un mondo. Il mondo antico, precristiano, rimasto intatto alla superficie del mondo moderno. Napoli è l'altra Europa.

K.E.Suckert ha detto anche řekl(a)...

Che cosa sperate di trovare a Londra, a Parigi, a Vienna? Vi troverete Napoli. È il destino dell'Europa di diventare Napoli.

Peccato che il commissario europeo all'Ambiente (Environment Commissioner) Janez Potocnik non sia della stessa opinione.
EU: Italy receives another warning over Naples garbage crisis
http://www.adnkronos.com/IGN/Aki/English/Security/EU-Italy-receives-another-warning-over-Naples-garbage-crisis_312498539900.html