pondělí 19. listopadu 2012

Konec Informace

Vážení štamgasti, naše ctěná přispěvatelka ze slunné Itálie, milá Informace, se rozhodla ukončit svoji docházku do hospůdky. Poslala mi rozlúčkový mail:

"Buďte tak laskav, pane Kovanici, a sdělte přispěvatelům, že jsou mé příspěvky mazány a že následkem toho nemohu odpovídat.
Alespoň to.
Zároveň Vám sděluji, že už nehodlám dál do Vašeho blogu přispívat. Je smutné, že nerozumíte ani legraci.
Nečekám na odpověď.
Informace"

Optal jsem se jí, jestli příspěvek jisté Anonymní informace, který byl poslán do spamového koše pro prakticky doslovné citování sudetoněmeckého vlastence, byl její. Protože ten jsem nepovažoval za "legraci", avšak za trollení.

Odvětila mi klasicky informačně:

"Chi ha coraggio di ridere è il padrone del mondo. Giacomo Leopardi
Kdo má odvahu se smát, je pánem světa.
(Giacomo Leopardi (29. června 1798, Recanati -14. června 1837, Neapol) byl jedním z největších italských básníků. Wikipedia)

Samozřejmě že příspěvek byl můj,  cožpak nepoznáte imitaci?
Bojíte se smíchu?
Nemusím Vám snad opakovat, že systém, co jste zavedl, je nedemokratický. Preventivní cenzura. A to i pro docela nevinnou legraci. No, Bůh s Vámi. Zveřejňujte si, co chcete, blog je Váš a nemíním Vám dávat rady.
Nemáte-li ale obavy ze smíchu, zveřejněte příspěvek s dodatkem, že je to imitace VV od Informace. Nemáte-li tedy obavy, že Drak a StK puknou vzteky.
Jinak je na Vás, co chcete dělat dál.
Informace"

Smál by se jen ten, kdo by chtěl, aby další štamgasti pukli vzteky. To skutečně nepovažuji za "odvahu se smát" nebo "nevinnou legraci", ale za záměrnou nenávistnou snahu někomu ublížit. Proto onu trollí "imitaci" nezveřejním.

S Bohem, Informace. Bylo to tu s Vámi zajímavé, budete chybět.

Přesněji: Zdá se, že Informace chyběla už nějakou dobu, tak ji za mě pozdravujte.

46 komentářů:

informace řekl(a)...

Využívám práva na poslední repliku.
Můj příspěvek, co správce blogu neuveřejnil, byla odpověď Pedrovi na jeho dotaz z 18. LISTOPADU 2012 17:54. Ve svém příspěvku jsem parodovala jeho konverzace s Větším Vlastencem z období 16.března - 3. duba 2010. Tedy z doby, kdy přispěvatel VV nebyl ještě dán na index. Naopak se tu těšil velké oblibě. V příspěvku jsem částečně opsala dvě věty VV, i když s pozměněnou formulací. Můj příspěvek rozhodně nebyl pro nikoho urážlivý, mohl by se ohrazovat leda VV, že jsem poněkud pozměnila jeho věty, aby mi pasovaly do textu. Anebo požadovat náhradu za zneužití autorského práva. To za prvé.

Pokud jde o větu, napsanou v soukromé korespondenci - zdůrazňuji soukromé - a to, že Drak a StK puknou vzteky, neměla jsem v úmyslu je nějak urážet. Jen jsem si představila jejich dlouhé obličje, až tu najdou, přeze všechny filtry, zase připomínku na velkého trolla. Nevím, kde tu pan správce nachází nějakou "nenávistnou snahu někomu ublížit". Dokonce nenávistnou! Kde je tu nějaká nenávist? ptám se. Snad jen ve zkreslené interpretaci adresáta. To za druhé.

Za třetí. Bylo mi dost nepříjemné, že jsou mé příspěvky preventivně cenzurovány pro obsah. Ale že jsou házeny do spamového koše pro parodování stylu anebo dokonce pro styl, jakým jsou napsány, je pro mne absolutně nepřijatelné. Proto mé rozhodnutí odejít.

Za čtvrté. V citátu Leopardiho jsem ve spěchu udělala chybu. Zní přesně: "Chi ha il coraggio di ridere è padrone del mondo." Dodávám, že Leopardi byl nejen jedním z největších básníků 19. stol., ale je všeobecně známý pro svůj pesimizmus - historický, psychologický a kosmický. Když i zatvrzelý pesimista vidí ve smíchu možnost, jak zlepšit existenci člověka, tak co můžeme ještě dodat?
Nemám slov.

drak řekl(a)...

Spousty lidí, si čím dál tím zatvrzeleji odmítají uvědomit, že demokracie není totožná s anarchií a že člen demokratické společnosti má krom práv, také povinnosti a že nárok uplatňovat ta práva má až po jejich splnění. A tohle čím dál masovější vymáhání práv, aniž by byly plněny jakékoliv povinnosti, může tu demokracii zahubit rychleji, než bychom se nadáli a to na hodně dlouho.

Po pravé nefalšované a jiskrné informaci se mi bude stýskat, po trollím otrapovi ale opravdu jen těžko. Kdyby se šťastnou náhodou už konečně do kanálu propadnout ráčil, neb tam patří, tak to asi nakonec zaznamená jen spamový filtr, kterému ubyde práce a fakturant v elektrárně, protože jim klesne odběr.

StK řekl(a)...

...a Apollo 11 na Měsíci taky nikdy nepřistálo. Dokažte opak!
Pozn.: Podrobné fotky z japonské družice, kde jsou vidět i stopy kosmonautů mohou samozřejmě být taky podvrhy. Rukolapný důkaz o existenci návštěvy prý nikdy dodán nebyl.
===
Ech, vysvětlím po ruském způsobu: Když pasáček "žertuje" a po několikráte volá, že ovce napadl vlk, tak když vlk opravdu přijde, už se pomoci nedovolá. Nikdo mu nevěří. Pokud budu v okolí nějaké VIP osoby "žertem" imitovat tasení zbraně, v normálním světě mě ochranka odbouchne, i když budu mít tu pistolku jenom stříkací a zelenou. Provokatér Vondouš má obrovské štěstí, že se narodil v Kotlince. Kdyby se narodil jako John Smith a udělal totéž na svého presidenta Obamu, už by si dneska nemohl nalepovat tykadla a chodit na demonstrace proti čemukoliv. Byl by totiž mrtvý. Tak, jako je pro mě mrtvá Informace.
===
Nicméně jí (tedy jemu) nevěřím ani ta "poslední slova". Zanedlouho se tu asi opět objeví v nějakém "slušivém převlečku", protože poučení z anabáze V.V. a spol. je následující: Neexistuje něco jako bývalý troll. Jsou jenom trollové "momentálně v utajení" a pak trollové mrtví. Přestat trollit je ještě obtížnější, než přestat pít alkohol nebo hrát na automatech. A nevím, jestli jsou na tuhle úchylku nějaké odvykací kůry.
[;>))

žibřid řekl(a)...

Čert aby se v tom vyznal. Díky za vše, Informace, a sbohem. ž.

Pedro řekl(a)...

Po té bývalé, vtipné Informaci se mi bude stýskat. Číst její příspěvky vždy bylo potěšením. A přitom se člověk dost dozvěděl. Její výklad o italských nářečích jsem si uložil ke své sbírce italských přísloví. Takže se jí jenom zeptám - Až Andrej Ručák uveřejní na svém blogu naszviretnik.net další pokračování svého seriálu o evropských zapadlých vlastencích, což by měli být Sardiňané, určitě tam bude pojednávat o sardinštině. Mohu tam případně v diskusi použít její slova: "Na Sardinii existuje asi tak 15 nářečí, při tom v západní pobřežní části mluví starou katalánštinou z 15. stol, a vůbec si mezi sebou nerozumějí. Chtěli by teď v rámci autonomie regionu zavést svůj úřední společný jazyk - sardinštinu, ale nemohou se dohodnout na tom, který dialekt by měli vybrat jako základ."? Platí to stále, nebo už se dohodli? Uvedu samozřejmě autora tohoto postřehu, protože se nerad chlubím cizím peřím.

Pedro řekl(a)...

Andrej Ruščák = Finrod Felagund - naturalmente. Saluti!

drak řekl(a)...

StK:

Já osobně třeba věřím, že Apolla a jejich posádky na Měsíci byly. Hovoří pro spousty podpůrných důkazů, například ten, zmiňovaný japonský snímek, přivezlo se značné množství hornin, těžko objasnitelné jiným způsobem, atd, atp. Věřím tomu třeba už jen proto, že nevěřím tomu, že by takovou věc šlo tak úspěšně utajit při tom množství zasvěcených, které by něco takového vyžadovalo. To by bylo možné za války a jen velmi dočasně, ale ne za normálních okolností a po tak dlouhou dobu. Dalším nepřímým ale velmi podpůrným důkazem, jsou poměrně nízká inteligence kombinovaná se značnou zarputilostí těch, kdož věří ve spiklenecké teorie typu, že přistání na Měsíci byl podfuk a šíří je. Ano, chápu tu narážku, o některých věcech se dá diskutovat donekonečna, ale je to jen otázkou názoru, soudnosti a dalšího, co si člověk vybere a čemu dá přednost, byť pro to nejsou absolutně a stoprocentně nevyvratitelné důkazy a argumenty.

Ke zbytku se vrátím, až si vyrobím něco dobrého k jídlu ;-)

informace řekl(a)...

Děkuji Vám, Žibřide a Pedro za Vaše milá slova. Alespoň někdo tady zachoval zdravý rozum a nepovažuje mne za Super trolla, který tady řídil všechny své postavičky v divém víru převlečení a posměšků. To se asi Vv/Sh baví. No, alespoň někdo, kdo se nebojí smát..
Dostal jste, Pedro, mou odpověď v trollském nářečí? Jak se Vám zamlouvá? Docela se mi povedla, když i Šaman si myslel, že ji posílá Vv prostřednictvím mého PC.
O sardinštině. Pokud jde o tu spisovnou, zvláštní komise vypracovala návrh jednotného sardinského jazyka, ve kterém se snažila prostředkovat mezi nářečními variantami středo-východními a jižními (mediare intro de sas variedades tzentru-orientales, prus cunservativas e sas meridionales de s'ìsula, prus innovativas), t.zv. limba sarda unificada, a ta je zatím doporučena k pokusnému užívání v úřadech současně s dokumenty v italštině, při čemž jen italská verze má úřední platnost. Ale lidé ji odmítají používat, protože je to umělý jazyk.
Ukázku limba sarda unificada najdete na Wikipedii pod heslem http://sc.wikipedia.org/wiki/Limba_Sarda_Unificada
Jinak o sardinských nářečích http://it.wikipedia.org/wiki/Lingua_sarda v italštině - to je nejpodrobnější verze anebo ve verzi limba sarda unificada http://sc.wikipedia.org/wiki/Limba_sarda
Až se ten Ruščákův článek objeví, dejte vědět. Taky chci vidět, jak se z toho vymotal.

StK řekl(a)...

"Bez komentáře!" [;>D

drak řekl(a)...

StK:

K těm blbým žertíkům, pakliže mne paměť neklame, tak ona existuje i anglická verse té pohádky o pasáčkovi a vlkovi. Pohádka je v anglicky hovořícím světě poměrně známá a kdyby po tom kdokoliv toužil, myslím, že se to jmenuje Petr a vlk, nebo tak něco a dá se to pravděpodobně bez potíží splašit na Amazonu. Docela by mi zajímalo, kde se tady vzala původně, ale ať se vzala kde se vzala, tak moudrá a poučná ona v každém případě je.

Když jsem nad tím během vaření přemýšlel, tak já jsem kdysi poměrně dobrovolně zanechal hloupých žertíků, po shlédnutí jedné úsměvné příhody. Shlédl jsem jí ve věku dvaceti a něco let. Dostal jsem se tehdy na palubu zájezdového autobusu plného dam v nejlepších letech. Protože se jelo poměrně daleko, měl ten autobus na palubě 2 řidiče. Jednoho z těch řidičů na jedné zastávce nenapadlo nic lepšího, nežli se potichu zezadu přiblížit k jedné z dam a v podřepu pak zavrčel jako pes a zároveň s tím jí chňapl rukou za lýtko, napodobujíc psí kousnutí. Dotyčná dáma zareagovala nečekaně, racionálně a nebývale rasantně, mě tím tedy tenkrát rozhodně překvapila a vlastně i okouzlila zároveň, čekal jsem původně úplně něco jiného. Zařvala jako tygr, mezitím se začala rychle otáčet proti směru hodinových ručiček, hlava poněkud předešla tělo, aby viděla co se vzadu děje. Paní zprvu "nabírala výšku" pak uviděla původce toho dění přikrčeného a začala zase tu výšku ztrácet, čím využila původně nabranou potenciální energii a proměnila jí v dynamickou a kinetickou zároveň. Dotyčný žertéř chytil takovou facku přes celou papuli, že odletěl tak metr dozadu, sedl si na zadnici a nezmohl se než na překvapené zírání.

Před touhle příhodou jsem občas tropil hloupé žerty, po shlédnutí téhle jsem si z toho vzal ponaučení a hloupého a nemístného žertování jsem raději zanechal. Kdyby paní měla kupříkladu nemocné srdíčko, nemusela takový blbý žertík přežít. No a ten trouba mohl chytit takovou, že třeba také mohl přijít o ušní bubínek, nebo mohl přijít k nějakému jinému nepříjemnému zranění či úrazu, třeba zbytečně přijít o pár zubů.

Co se týče záliby v trollení, zejména pak jeho aktivní provádění, tak to asi bude nějaká hodně ošklivá vada charakteru, fenomén do značné míry podobný domácímu násilí či pronásledování, jen je to na rozdíl od klasického domácího násilí prováděno výlučně ústně, nebo písemně, tedy klábosnicí. Nápravu v tomto ohledu asi zajišťuje jen důsledný nezájem o trolla. Případně ještě dobře fungující protispamový filtr. Ten ho, stejně jako nezájem o jeho výtvory, také dovede rozpálit do běla.

EK dotek... řekl(a)...

Není to tak jasné jako světlo odražené správně vycíděným vývrtem hlavně, ale je to tak. Byla to loutka v rukou supertrola, kdo další?

Její původ snad naznačí odkaz KLIKNI ZDE, PŮVOD SUPER LOUTKY TROLA
ČEST V .....

informace řekl(a)...

Vánoce se blíží.
Tipy a rady vybrané specielně pro přispěvatele tohoto blogu pro jejich vánoční nákup

Poznejte pravdu o nejstrašidelnějších stvořeních světa, které děsí lidské pokolení již od nepaměti.
Monstra ze starých legend a lidových pověstí, příšery ze starověké mytologie, filmů a knih, novodobé příšery.
Golem, mumie, troll, Kyklop, harpyje, Minotaurus, Drákula, Frankenstein, King Kong, yetti, šedivák, lochnesská příšera - všechny tyto bytosti a ještě mnoho dalších najdete v této knize, která vás seznámí s nejděsivějšími stvořeními z legend a pověstí, starověké mytologie, knih a filmů.
Jedinečné barevné ilustrace, ze kterých vystupují zrůdy všech kontinentů.
Přehledné mapky označují oblasti výskytu, klíčové informace doplňují zajímavosti ze světa nestvůr.

Kupte svým drahým Mytické příšery a monstra /Mythical Monsters/, autor McNab, Chris

Seznamy knihkupectví na webu (aby se neřeklo, že je to reklamní spam).

Pedro řekl(a)...

To Informace: Váš vzkaz, psaný stylem "à la troll" jsem nečetl. Pravděpodobně ho Šaman dříve, než na něj mohl padnout můj zrak, vymazal a pokud snad ne - kdybych viděl styl, jakým je psán, tak bych ho přeskočil. Přiznávám se, že před lety mě fórky páně R.Š. dost bavily. Postupně se mi ale stával jeho avatar V.v. stále protivnějším. Proto jsem se s ním několikrát střetl. Posléze jsem jeho příspěvky začal bez čtení přeskakovat. A když můj žaludeční vřed řekl "Dost!" i čtení žlučovitých výpadů paní Harpyje (jediná Vy jste jí tu byla rovnocenným soupeřem), tak jsem za sebou zavřel dveře. Vrátil jsem se sem vlastně jenom proto, abych štamgastům oznámil, že se mi konečně naskytla možnost vyzvat pana Ruščáka na jeho blogu, aby splnil svůj slib, daný před dvěma roky zde v hospůdce. Aby konečně vysvětlil, odkud vzal onen (údajný?) Benešův výrok o modrých a rudých Němcích. Vy nejste zvědavá, zda se potvrdily Vaše vývody o skutečném autorství těchto slov?
A shodou okolností jsem znovu otevřel dveře do hospůdky právě v době, kdy Šaman dováděl do konce svůj boj o to, aby zde nemohl beztrestně řádit troll, rozbíjející jakékoliv smysluplné diskuse a zaplevelující zde prostor kolovrátkovitým omíláním stále stejných krávovin (omlouvám se za to slovo, ale nemohu jinak). A přiznám se, že pokud mi byl páně R.Š. avatar V.v. protivný, tak pokud si vzpomenu na jeho vychloubání strýčkem, který pomohl odhalit Slánského a dědečkem, který v šalině majzl přes čuňu Skopčáka a vyrazil ho ze šaliny ven ….., tak mi jeho nový avatar S.h. připadl obzvláště odpudivý. Proto jsem úvodem tohoto textu napsal to, co jsem napsal.
A proto prosím, zůstaňte zde v hospůdce jako nám všem důvěrně známá a mnohdy i inspirativní Informace, a neodcházejte odtud jako napodobenina avatara pana R.Š.

drak řekl(a)...

Když už mi letos povinnosti zavály mimo jiné i do Německa, navštívil jsem po cestě zpět jak Zeppelinovo museum ve Friedrichshafenu, tak Museum Zeppelinů v Meersburgu. Obě jsou nádherná, každé svým vlastním způsobem a za návštěvu v každém případě stojí obě. Troufnu si odhadnout, že to v tom Friedrichshafenu, je to zajímavé i pro dámy, Meersburg je spíš pro pány. Zajímavé ale je, že v tom museu pracuje dáma v nejlepších letech a ta toho o těch exponáctech, vzducholodích, panu hraběti a dalším ví tolika, že jeden až žasne. Evidentně má svou práci ráda, s někým takovým je radost se setkat.

No a v tom Meersburgu zase měli krásnou knihu, jménem Zeppeline der Kaiserlichen Marine 1914 - 1918 od Heinze Urbana (ISBN 978-3-00-022731-8), který kvůli tomu, aby jí mohl napsat objel všechny německé vojenské archivy, kde byla byť jediná zmínka o vzducholodích od hraběte Zeppelina. Utratil poměrně dost prostředků, aby se vůbec dostal k dobovým fotografiím a výstřižkům, ony si ty archivy totiž za to zpřístupňování účtují nějaké poplatky. Kniha má přes 600 stran, obsahuje stovky fotografií, náčrtků, obrázků, citací z dobového tisku atd, atp, prostě si s tím pan Urban dal hodně práce, tolik, že mi stojí za to zkoušet kvůli tomu osvěžovat si kvůli tomu němčinu, kterou jsem dlouhodobým nepoužíváním dost zanedbal a zapomněl. No ale s touhle knihou se mi bude ta němčina osvěžovat dobře. Těším se na Vánoce, já už knihu k Vánocům mám a doufám, že budu mít čas ji aspoň z části přečíst a důkladně prolistovat.

informaci:

Příšer se ani moc nebojím a ani mi moc nezajímají. Z dnešního úhlu pohledu jen těžko najdeme stvoření, které by obstálo proti člověku a ze kterého by měl mít tedy strach člověk, místo aby to bylo naopak. Člověk je momentálně opravdu asi tou nejhrozivější bytostí na planetě. No a o trollech a trollení toho víme z poslední doby tolik, že bychom na to spíš rádi zapomněli. To není zrovna atraktivní téma.

informace řekl(a)...

Pedro, píšete,
že "jediná Vy jste jí tu byla rovnocenným soupeřem". Proto taky se mnou R.Š. před dvěma roky přerušil jakékoliv styky (jak sám uvedl proto, že se mu posmívám) a Harpyje se mnou velké hádky nevedla. Když člověk zareaguje hned, nemusí se pak dovolávat pomoci správce blogu, který teď musí sedět kvůli některým urážlivým cymprlínám u počítače. Ony jim totiž nevadily ani tak politické pamfletní řeči o Česku, zdejší situaci a historii jako právě osobní útoky proti nim. A teď tu šíří takovou davovou psychozu z Trolla e jeho klonů, že člověk neví, má-li se tomu smát nebo nad tím zoufat.
Mou odpověď v jazyce trollů Vám měl přeposlat Šaman mejlem, jak psal. Asi na to zapoměl.
Pokud jde o údajný výrok prezidenta Beneše o modrých a rudých Němcích, je to tak evidentní výmysl, ke všemu hloupý a nelogický, že to nepotřebuje další pátrání a komentáře. A jsem si jistá, že Vám na dotaz Ruščák neodpoví. Myslíte, že se k tomu plagiátu veřejně přizná?

informace řekl(a)...

Vážení štamgasti, Draku,
v italské lidové myttologii existuje nepřeberná řada skřítků a trollů. Podívejte se
http://www.bryonia.it/accessibile/guida-folletti-italiani.php

V Toskánsku o místních trollech napsali velice zajímavou knihu.
A tam také dávají radu, jak se bezpečně takového obtížného trolla zbavit.
Per allontanare il Linchetto (folletto toscano) bisogna farsi trovare seduti sopra un pitale e mangiare pane e cacio e facendo i propri bisogni dire: “ io mangio pane e cacio e del linchetto me ne incaco”.
K zahnání toskánského trolla Linchetta, je zapotřebí se posadit na nočník, jíst chleba se sýrem a při vykonávání svých potřeb říkat: jíme chleba se sejrem a na linchetta se vyserem"
http://www.nivis-regnum.com/folletti/come-difendersi-dai-folletti

Zaručují okamžitou účinnost.
Nedělám si srandu, jak myslíte, doloženo odkazy.
http://www.daveweb.it/wp-content/uploads/2007/09/folletto.jpg

Pedro řekl(a)...

To Informace - Píšete: "Když člověk zareaguje hned, nemusí se pak dovolávat pomoci správce blogu, který teď musí sedět kvůli některým urážlivým cymprlínám u počítače. Ony jim totiž nevadily ani tak politické pamfletní řeči o Česku, zdejší situaci a historii jako právě osobní útoky proti nim." Já za sebe osobně jsem se nemusel kvůli Vlastimilovým výplodům urážet, protože jsem je začal programově přeskakovat. A to ne proto, že bych se cítil uražený, ale proto, že mi bylo trapně (bohužel i za něho - rozumný člověk snad nemá něco takového zapotřebí produkovat) takové bláboly vůbec číst. A myslím, že ani ostatní štamgasti se neuráželi jako cimprlíny, ale jednoduše jim vadilo zaplevelování tohoto prostoru naprosto hloupými žvásty.
Dva lidé, kteří se potkají a rozumně se spolu baví až do chvíle, kdy narazí na téma, na které mají naprosto odlišný názor (třeba na otázku zda povolit nebo zakázat potraty), mají dvě možnosti. Buď se chytí pod krkem, dají si pár facek a pak jdou od sebe. A tím pádem je po nějaké další smysluplné diskusi. Nebo se shodnou na tom, že o tomto tématu nebudou nadále mluvit, i když si každý ponechává svůj osobní názor nezměněný. A baví se spolu dál, jenom o jiných tématech. Anebo je ještě jedna možnost - jeden z nich (je jedno který) začne mlít pořád dokola nějaké provokativní debility ve snaze toho druhého vyprovokovat k nějaké nepředloženosti. V takové situaci nezbývá tomu druhému než se zvednout a odejít. V našem případě bychom museli z hospůdky odejít prakticky všichni, proto Šamanovi nezbylo jiné východisko než dát Vlastimilovi ban.
Pokud se týká Finroda - snažím se od něj slušným způsobem dostat odpověď, jak to s tím výrokem bylo. Nemůže se vymlouvat, že se můj vzkaz k němu nedostal. Proto jsem taky volil formu výzvy na jeho blogu, aby si to přečetli "členové jeho fanklubu" a aby tak byl pod tlakem, že odpovědět musí, pokud nechce ztratit tvář. K udělení přímé odpovědi má čas do konce roku. Žádná odpověď je taky odpověď - pokud se týká autorství oněch dvou vět pak velmi jednoznačná.
To Drak: Poměrně nedaleko dálnice Drážďany - Berlín byla v Krausnicku obrovská hala, která kdysi sloužila pro garážování zepelínů, přebudována na rekreační areál Tropical Islands, s možností výtečného koupání. Bližší na http://blog.mitkid.de/top-10-der-spassbaeder-in-deutschland/

informace řekl(a)...

Pedro,
Vaše úvaha je perfektně logická a nemám k ní žádné námitky. Já, přiznám se, jsem v poslední době výlevy pana R.Š. také přeskakovala.
Jenomže. A tady dovolte, abych vyjádřila jisté pochyby. Nejsem informatik a ve filtrech na třídění došlé pošty se nevyznám. Jinde je používají, jak jsem mohla zjistit, nevím s jakým úspěchem. Ale určitě s jistou dávkou diskretnosti. Nikde jinde jsem totiž nebyla svědkem podobného honu na trolla, trvajícího několik dní, jako tady. Byla to dost šokující podívaná. A nikde se mi také nestalo, že by mi odmítli příspěvek jen proto, že byl napsán nějakým nepřijatelným stylem. A přispívala jsem občas i do velkých italských blogů.
Nechci zavádět další polemiku, bylo jí tu už dost. Fakt je, že podobné věci prosperitě blogu nepřispívají. Ani hysterické výlevy některých návštěvníků post factum.

Pedro řekl(a)...

Informace, pokud by se všechno odehrávalo ve skutečné hospodě, tak by takový otrapa jako pan Š. alias Větší vlastenec vulgo Sudetoněmecký henleinovec už dávno dostal od štamgastů na budku a už by ležel před vchodem v blátě. V této virtuální hospůdce s ním musel "vyrazit dveře" hostinský Šaman. A pokud se onou polítováníhodnou personou budeme stále zabývat, tak tu ten trollí prk bude čpět hodně dlouho. Víc se k oprsklému sviňákovi nehodlám vyjadřovat.

StK řekl(a)...

Promiňte Informace, ale "hon na trolla" byl pouze jakousi odpovědí, obranou proti tomu, aby lidem, kteří si chtějí vyměnit názory troll otravoval kyberprostor. Čili jen obrana a to vlastně chabá, vlažná. Na mém blogu (který nemám) by tak dlouho "trollit" nemohl, ani kdyby chtěl.
===
Váš "žert", kdy jste se vtělila do role trolla považuji za žert poměrně špatný. Nelíbil se mi, nebylo to příliš vtipné, byla to Vás pouze schválnost a pokus o manipulaci s majitelem blogu i ostatními - udělat z R.Š. málem nevinnou, pronásledovanou oběť (tak se VV čili SH čili RŠ rád stylizuje) - a ze sebe taky. Mažou chudinku Informaci, která se dovolává práva pro SH... Práva na co? Když se někdo chová, promiňte mi ten výraz, jako hovado, má s ním být adekvátně zacházeno. To jsou slova na adresu R.Š.!
Ale Vy sama si rovněž neděláte těžkou hlavu s tím co napíšete. Šamanovi jste napsala v tzv. rozlúčkovem mailu: "Zároveň Vám sděluji, že už nehodlám dál do Vašeho blogu přispívat. Je smutné, že nerozumíte ani legraci. Nečekám na odpověď. Informace"
Jak je vidět neuplynulo víc než pár hodin a Vy vesele diskutujete dál. Ono se nějak nedá přestat, že? Způsobná starší dáma - ta vůně levandule je cítit až sem. Nijak Vám v tom nebráním - a ani to nejde. To, že ostatní štamgasti mají "reflexy slušnosti", že když na ně někdo jde slušně, jsou okamžitě také slušní až pokorní mě ovšem nijak neopravňuje k tomu, abych věřil ve Vaši reálnou existenci. Jste dokonale zakonspirovaná, nikde žádné mezery, jediné, čím se projevujete jsou vaše příspěvky a maily - prý z Itálie. Nicméně vím, že není zas takový problém najít anonymizér, který mi zaručí, že budu přispívat nejen z určité země, ale dokonce i z určitého města. To umí mnozí - ale jen někteří toho používají. Většinou ti, kteří vykřikují něco neslušného ze tmy. Zbabělci, kteří nedokážou stát za svým názorem.
===
Takže kdybyste byla "vážená Informace" jen další Vlastencův klon, nemám žádnou možnost, žádný skutečný tzv. "rukolapný" důkaz, který by mě mohl přesvědčit o opaku.
Kdysi, na začátku existence tohoto kyberprostoru jsem prohlásil, že je mi jedno, s kým si píšu doopravdy, že když se někdo bude vydávat za mladou dívku a bude to ve skutečnosti "postarší homosexuál z Plzně" (tm), budu to respektovat a budu se k němu chovat jako k mladé dívce. To platí stále - s malou změnou. Nečekejte, že to z mé strany bude víc, než domluvená hra. Role.
Hezky česky: Nevěřím, že jste ta, za kterou se vydáváte. Vzhledem k povahové propojenosti s VV Vás považuji za manipulátora a přestanu na Vás reagovat. Nic víc. Nepožaduji po Vás žádný důkaz vaší reálné existence, ale současně ho ani neodmítám. Ale Vy mi ho nedáte, že? A nějak už to ostatním zdůvodníte.
Dám si asi zase přiměřenou pauzu a počkám, co se z naší hodné italské tetičky Informace časem zase vyvine. Zatím se tu pěkně bavte, přátelé!

Buona notte, signora Informazione!

informace řekl(a)...

Vážený,
ode mne nemáte co požadovat a také žádné důkazy o mé reálné existenci nedostanete. Capito?
Jinak se mnou nemluvte, moc mě to zas tak nerozhází.
Raději si ráno po vyspání přečtěte, co jste tu vlastně napsal.

EK pro StK řekl(a)...

od EK pro StK.
Průhled vývrtem se vyjasnil, je to pouhá imitace ta i.......
A sedí to jak ř... na h..Nic nedostaneš nic a nic a a a....
čest v sedm!

StK řekl(a)...

...Nepožaduji po Vás žádný důkaz vaší reálné existence, ale současně ho ani neodmítám. Ale Vy mi ho nedáte, že? A nějak už to ostatním zdůvodníte...
StK 20/11/2012, 22:28

informace řekl(a)...

Takže Vy, sebezvaný kocoure,
i po vyspání trváte na své verzi?
A co bysre řekl téhle: nejte náhodou tím klonem RŠ, co tu ještě zůstal, právě Vy?
Není to tak dávno, co jste se obracel k Vašemu idolu slovy Vlastimile milovaný a Největší, takže jste tím popudil i Harpyji?
Nebylo náhodou Vaším úmyslem provést převrat, zmocnit se blogu, uvěznit Šamana u počítače a sám se svým alter ego taky šířit dál bludy?
Nebyly výpady Vv a Sh proti Vám jen fingované, aby tak kryl svého zakukleného zmocněnce a kumpána?
A jaký Vy podáte důkaz vaši reálné existence, ha? Pošlete nám fotky svých dvou kocourů? A co když to jsou převlečení agenti Velkého trolla?
Lidé bděte, Velký troll nespí a chystá další pikle.

Pedro řekl(a)...

Štamgasti, prosím klid!! Zanechme toho stihomamu, všichni. Vlastimil stojí venku za oknem a srdečně se chechtá tomu, jak se tu navzájem podezříváme. Jenom tak na okraj, částečně tomu dopomohla ta zdánlivě nevinná legrační hra s falešnými nicky. Howgh!

informace řekl(a)...

Takže po deseti dnech od Velkého úklidu, kdy byl vymeten troll a jeho výhonky - chapadla, tu zbyli jen Drak a občas Kpretina, Pergill a EK?
Ti ostatní byli trollova alter ego?
No, u někoho jsem si tím byla téměř jistá, jiného jsem podezřívala, ale u někoho bych to byla neřekla.
Musím uznat, že ten chlap má opravdu talent. Takhle se kamuflovat v jazykovém projevu. Jaké bude asi jeho povolání?
A třeba už úřaduje jinde, navzdory vší registraci a to s trojnásobným alias. Nebo jinde pod nicky SYETEY KOTZOUR chrní v trní, Salsa verde nebo Toskánská mafie (já to tedy nejsem, i když by se to mohlo podle nicků zdát).

Dobře to vystihl pronikavý intelekt Milana Kundery:
„Nezadržitelný růst masové grafománie mezi politiky, taxíkáři, rodičkami, milenkami, vrahy, zloději, prostitutkami, prefekty, lékaři i pacienty mi dokazuje, že každý člověk bez výjimky si nosí v sobě spisovatele jako svou možnost, takže lidstvo by právem mohlo vtrhnout do ulic a křičet: My všichni jsme spisovatelé!
Každý totiž trpí tím, že zanikne neslyšen a nepostřehnut v lhostejném vesmíru a chce se proto včas sám proměnit ve vesmír slov.
Až se jednou (a bude to brzy) probudí spisovatel ve všech lidech, budou to dny obecné hluchoty a nesrozumění.“ (Kundera, Milan: Kniha smíchu a zapomnění, s. 116)

Chtěla jsem dodat, s vyjímkou literárních kritiků, ale pak jsem si vzpoměla na Umberta Eca a tak raději mlčím.

Šaman řekl(a)...

Milá Informace, nakouknout byli i další dřívější komentátoři, kteří dříve odešli. Myslím si, že teď je to tak, že když chce někdo něco poznamenat, tak to poznamená. Už si lidi nenadávají a neodpovídají na útoky svými útoky, na které je odpovídáno jinými útoky. Když chce někdo něco říci, tak řekne. A když se mu nechce, tak neřekne. Soudím tak podle toho, že na návštěvnosti se to nepodepsalo. (Když odečteme 20 % návštěv, kterými přispíval VV/SH.) Vzácný okamžik, kterého bychom si měli vážit:

Lidé poslouchají! A když komentují, tak je jiní nepřekřikují, nedochází k nekonečnému řetězení komentářů a antikomentářů. Ano, Kundera měl dobrý postřeh, ale pro tento vzácný okamžik spisovatel ve čtenářích dříme…

Vypadá to, že 90 % komentářů bylo jen trollení a antitrollení, čili potrollení. Informací pomálu.

\ :-)

informace řekl(a)...

Podotýkám předem, že s Vámi, Šamane, nechci polemizovat. Když ale říkáte, že 90 % komentářů bylo jen trollení a antitrollení, čili potrollení, chtěla bych poznamenta, že pod mými článečky, co jsem tu uveřejnila, lidi přispívali věcně, poznámkami, dotazy, někdy mě i opravili. I trollové byli věcní, dodávali odkazy, anebo byli jen umírněně žertovní, neosobní, ve svých kometářích.
Proč se lidi nezastaví teď, aby projevili svůj názor? Zřejmě nemají co dodat a to by mě vedlo k zamyšlení, proč tomu tak je. Anebo se snad zaleknou preventivní cenzury? A raději komentář nenapíšou?
Samozřejmě, a snad to ani nemusím podotýkat, pusté trollení neschvaluju, ale diskuze se po zákroku před deseti dny značně oslabila.To musíte uznat sám.
Pokud jde o nahlédnutí, lidi jsou pravděpodobně zvědaví, jak bude celá záležitost pokračovat. Vždyť si mohou Vaše články přečíst i na Psu. Takže za nimi sem chodit nemusí.
Přestalo pršet a tak běžím na nákup.
Železiční a automobilobá doprava mezi Toskánskem a Římem je po velkých deštích zase přerušena. Jako před 14 dny. A ve Florencii se bojí znova povodně. Zrovna jako před 14 dny.
To jako k informaci. Před 14 dny si toho nikdo v českém tisku ani nevšiml, i když byla severní a střední Itálie skoro celá pod vodou a bylo tu i několik mrtvých.
Ať žije objektivní informace a solidarita!

Anonymní řekl(a)...

Nezaleknou se preventivní censury an sich, ale toho, že to dlouho trvá než se jejich příspěvek objeví v diskusi.
A pak taky toho malinkého okýnka, co je dáno diskutujícím k disposici.

žibřid řekl(a)...

Anebo, jsouce zaneprázdněni, stíhají sotva kdy si tu něco přečíst, natož pak se zamyslet nebo dokonce přispívat...

Zdravím vespolek, ž.

informace řekl(a)...

Já bych řekla, že spíš než psát do malého okénka - do toho psali už dřív - nechtějí čekat kdy, a hlavně jestli, bude jejich příspěvek zveřejněn. Zda projde kritériiemi úsudku správce blogu, kriteriemi, které si sám stanovil a bohužel nezveřejnil.
Jak si mám jinak vysvětlit nezveřejnění mého příspěvku o přírodní katastrofě v severní a střední Itálii, který jsem zaslala před asi tak 10-11 dny? Text jsem si nezálohovala, psala jsen načisto, ale zůstaůy mi odkazy na novinové zprávy, fotografie a videa. Velké části území byly zatopeny vodou, lidi zůstali docela odřiznuti od okolního světa, bez proudu, bez vody. Civilní obrana je za pomoci vojska zachraňovala vrtulníky, čluny. Několik lidí se utopilo, tři technici elektrikáři zemřeli, když se pod nimi zřitil most, podemletý vodou. Voda nadělala miliardové škody.
Co bylo na příspěvku trollského? Dosud mi to vrtá hlavou.
Ať žije svobodná informace a solidarita'

informace řekl(a)...

Ten okamžitý vstup je zas nový tah?

Šaman řekl(a)...

Je to dočasný tah pro dobu, ve které sedím u stroje, milá Informace.

Co se týče nezveřejnění příspěvku o přírodní katastrofě v severní a střední Itálii, tak tam došlo někde k renoncu. Mohlo se i stát, že příspěvek Plechovka odmítl uložit, a Vy jste si nevšimla jeho varování, že nebylo uloženo – třeba pro špatné html v odkazu. Pro sichr stačí jedno ctrl c.

Ve spamovém koši končí výhradně sudetoněmecký henleinovec, a anonymní příspěvky, které se tváří, že jsou on.
\ :-)

informace řekl(a)...

Můžu Vám věřit a nemusím. Mazal jste ad personam? Bez ohledu na obsah?
Tady máte alespoň odkazy na tehdejší situaci, když nic jiného.
A ta ostuda, české noviny o tom také nenapsaly nic, jen folklorní článek o Benátkách.
Ať žije nezávisla informace a solidarita!

informace řekl(a)...

Takhle vypadala rozvodněná Tibera v Římě. Zaplavila přízemí kliniky Fatebenefratelli na Tiberském ostrově.

http://affaritaliani.libero.it/roma/il-tevere-in-piena-rigurgita-ai-prati-fiscali-arriva-l-acqua-alta-14112012_mm_328671_mmc_1.html
http://multimedia.quotidiano.net/?media=48441&tipo=photo&vid=1
http://www.ilmessaggero.it/foto/il_tevere_in_piena_gli_interventi_dei_vigili_del_fuoco_e_i_danni_alle_strutture_foto_toiati_stanisci_fabiano/0-10420-231605.shtml

Ať žije nezávislá informace a solidarita!

informace řekl(a)...

A Řím dnes po větrné smršti a dešti. Přerušeny místní železniční linky,
http://www.ilmessaggero.it/foto/mareggiata_a_fiumicino/3-10644-234536.shtml

Ať žije svobodná informace a solidarita!

(I když, musím konstatovat, jste v tomto ohledu pod bodem mrazu.)

informace řekl(a)...

Saluto S. al suo ritorno. Come va? Spero bene.
Tanti cari auguri.
Informace

informace řekl(a)...

Jo, pořídit si pletenou past na langusty, když pak u ní člověk musí sedět, to není zrovna velká zábava.

Šaman řekl(a)...

Zejména to není zábavné pro tu langustu, když u pastě lovec nesedí.

\ :-))

informace řekl(a)...


Ono to není pro ni zábavné v žádném případě, protože ji stejně uvaří za živa. Pro pochutnání stolujících.

Tess řekl(a)...

Jeden neví, co vůbec taková langusta považuje za zábavné, nejsa langutou :)

informace řekl(a)...

Mám jakési pocchyby, že by se to uvaření langustě nějak zvlášť zamlouvalo. Musí ji pevně svázat špagátem, aby jim z hrnce s vařící vodou neutekla!
A víte, k čemu dojde, když se náhodou setkají langusta, chobotnice a muréna?

Pedro řekl(a)...

Informace - když se Vám tolik stýskalo po Vlastimilovi - na Neviditelném psu už v bývalé formě zase diskutuje ta, jejíž jméno se nesmí vyslovit. Naštěstí se nám uzdravila. Teď určitě budete mít záhy možnost tady v hospůdce znovu vyzkoušet svoje diskusní dovednosti a ostrovtip. A já se pak tady zřejmě objevím až po Novém Roce, abych sdělil výsledek mé výzvy panu Ruščákovi, aby sdělil zdroj (údajného?) výroku bývalého prezidenta Československé republiky Edvarda Beneše o modrých či rudých Němcích.

informace řekl(a)...

Pedro,
ne že by se mi tak stýskalo po Vlastimilovi, stejně se mnou nemluvil, ale musíte uznat, že teď je tu pochmurné těžké ovzduší. Tady u nás jsou lidi vesměs veselí a vtipní, hlavně na vtipnosti si moc zakládají, a tak jak vylezu z domu, hned mi soused vykládá nějaký nový vtip, u novinářského stánku prodavač zase něco vtipného prohodí, ráno jsem se nasmála v bance s úřednicemi, co si utahovaly z kolegy, takže má člověk pořád dobrou náladu. Dokonce při té vší legraci mi povýšili kontokorent na privilegovaný.
Vlastimil to ke konci přeháněl, takže k vyhnání správce blogu vyprovokoval, ale často s ním byla legrace. Pochybuji, že by se sem paní H. vrátila. A jestli se vrátí, nebudu se s ní přít, ve dvou to není žádná zábava. Musím si najít jinde něco veselého.
Pan Feffé Vám určitě na dotaz neodpoví. Co by Vám taky mohl říct? Přečetla jsem si ty jeho Korsičany, ale je to všechno odněkud opsané, docela banální. To na it. WKP je třikrát víc údajů. Víte, že na Korzice se dosud mluví italsky? Na východě pisánským a florentským nářečím, na jihu severosardinským a na severu ligurským? Když jsme byli v Bastii, což je už dávno, taky vpomínám, že jsme v restauraci mluvili italsky.
Uvidíme, co napíše o Sardinii. Víte, že tam jsou archeologické památky z 5. tisíciletí p.n.l.?
Tak veselé vánočníí svátky přeju. Nechtěl byste recept na etruského hada, co dává člověku rovnováhu, klid, moudrost? Po sedm dní před Novým rokem ho musíte sníst každé ráno kousek.
Prý je to recept starých Etrusků, co se zachoval v lidové tradici Etrurie.

drak řekl(a)...

Pochmurné a těžké ovzduší tu rozhodně nepanuje kvůli tomu, že by tu nebyl přítomen mnohočetný padouch, známý mimo jiné jako VV a SH.

Na pochmurné a těžké ovzduší bohatě stačí, podívat se na to, co se děje na BV, v OSN a v EU.

Náš místní rybník, už jen trapně přicmrndává. Je těžké za týden najít aspoň jednu událost, kterou by šlo vnímat positivně a s nadějným výhledem do budoucna, snad jen vyjma toho, že člověk ten týden ve zdraví přežil i přes úpornou snahu některých nedouků, tupounů a ignorantů za volanty, usilujících mu několikrát denně o auto a zdraví a někdy i o život. To vše za netečného dohledu kamer a naprosté nečinnosti dopravní policie. Kdyby chtěli zase přidat na platech, přidal bych jim, ale klackem po hřbetě a co by se do nich vešlo a zbytek navrch...

Jakub S. řekl(a)...

Jako ode mne... a prosím: teď krátce za sebou hned dvě nečekaně kladné, úžasné události! No vidíte, že se člověk může najednou zaradovat.) A jede k nám pan Netanjahu a máme odstup od toho absurdního nelogického ocenění toho spolku. Dobrá psovi mucha!
Buďme občas a aspoň v něčem optimisty. A když to řekne někdo jako já v situaci, v níž nyní finančně, existenčně a vůbec i s potomky jsem, má to váhu. Howgh.