sobota 8. června 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Referendum ke vstupu do EU

Pondělí 9. června 2003

Ta miliarda, za kterou dokupujeme akcie tlachárenské TLAMY, má být vyplacena v hotovosti. Ambrož k tomu podotkl: "A jistě to bude v malých a použitých bankovkách. Neprodává nám ji Saddám?"



Úterý 10. června 2003

Vrcholí kampaň ke vstupu do Evropské unie. Na výrobě štěpných hesel se podílely i České Textárny, konkrétně náš nový spolupracovník specialista bez specializace a mistr superexpert Hola Mátoha. Byl to nápad vedoucího ing. Duto Hlava, jak prý "co nejrychleji začlenit nováčka do pracovního týmu". No, nováček, už u nás textaří pár měsíců – jenže většinou byl stále na nějakém školení. Prý plní svůj rozvojový plán, seznamuje se s prostředím a nastavenými procesy, orientuje se v profesní oblasti, posiluje pocit sounáležitosti, buduje své osobní kontakty, získává povědomí o společnosti. Tak teď konečně začal makat!

Středa 11. června 2003

Ráno jsem dostal esemesku s Mátohovým textem k evropskému referendu: "Neni co resit: Jsme vsichni EVROPA NE!"
Večer jsem zaslechl další jeho dílko v televizi: "Jak budeme dnes volit, tak budeme zítra žít!"
Hm, to jsem nevěděl, že si u nás zaplatili kampaň euroskeptici!

Čtvrtek 12. června 2003

Před Českými Textárnami parkuje náš Mobilní podavač sponek "SDI"  - kdysi přes PAS3 omylem objednaný tahač raket a továrních komínů. Jak se dnes hodí: Přes celou fasádu našeho baráku natáhl olbřímí transparent s dalším Mátohovým textem k referendu:
"Jak volit? Ano, to je přece JAS NÉ!"

Pátek 13. června 2003

Mám dost Mátohova poučování. A just budu volit ANO. Teprve v jednotné Evropské unii se dočkají České Textárny toho pravého rozkvětu!

***
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna  lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick