pátek 2. srpna 2013

MOBY DICK: Dny krátkých nožů

Destabilizace zdravotnictví, obžerný prezident, odborářská kultura, armádní despocie a další smrtelné záležitosti

************************************
Sobota 27. července
V Česku zuří léto. Padají místní teplotní rekordy. Meteorologové si zoufají, že nebyl překročen ten absolutní, a nikde nebylo přes čtyřicet stupňů.


Zpráva agentury Muška na zdi: Bolívarský prezident české bolí-republiky míní svou podmínku "notářsky ověřených" Sto plus jedna poslaneckého podpisu smrtelně vážně. Předpokládá, že Miroslava Němcová tuto jeho bolí-podmínku nesplní. Pak on splní svou hrozbu, a nejmenuje ji premiérkou. protože Bohuslav Sobotka jednou pravil, že on se teď do premiérování nehrne, tak ho také jmenovat nebude, přestože Slávek svoje rozhodnutí pod tlakem bolí-reality české politiky změnil a už dvakrát si o to řekl. Ale dle Mlhoše pozdě! Panu prezidentu Zemanovi pak opravdu nezbude nic jiného, než – pokud jeho vláda důvěru ve Sněmovně nezíská – Jiřího Rusnoka znovu pověřit sestavením nové vlády. A to bolí!
Mlhologové upozorňují na možnost, že pak Sněmovna nedokáže sehnat dost lidí na seberozpuštění, což jediné by mohlo zastavit nástup zemanovské totality. ODS vyhovují volby v normálním termínu. Topce vyhovují volby v normálním termínu. Veverkám, LIDEM a nezařazencům vyhovují volby v normálním termínu. Haškovcům vyhovují volby v normálním termínu. Zemanovcům vyhovují volby v normálním termínu. Komunistům vyhovuje vše…

Generální inspekce bezpečnostních sil chce vyšťourat, zda se policejní exprezident Petr Lessy nedopustil zločinu v době své loňské nemocenské. Hodil se totiž v době svého odvolávání marod.
"A mohl jít třeba na nepovolenou vycházku." (Žena Moby Dicka.)
"Přijde mi to šílené." (Mrtvá Kočka a Petr Lessy.)
A neznásilnil náhodou při tom nějakou malou holčičku? Kolegové z vojenské rozvědky by mohli vědět…

"Novinky od zdroje v zimbabwské volební komisi naznačují, že zlí lidé se budou Mugabemu snažit podvodně zajistit vítězství s 54 procenty hlasů.“ (Neznámý zimbabwský bloger krátce před volbami.)
Robert Gabriel Mugabe (samoděržavý prezident Zimbabwe) se demokraticky drží u moci už 33 let. Výšeuvedenému porušení volebního zákona (o Vůdci jen v dobrém) se brání vypsáním odměny $300.000.

Neděle 28. července 2013

Vloni Nečasova vláda znárodnila tři miliardy, které ležely v kasách nestátních zdravotních pojišťoven, připravené na horší časy, a převedla je do kasy Všeobecné zdravotní pojišťovny. Tento nemravný státní zásah byl proveden za požehnání Parlamentu formou zákona. Současná dočasná vláda Mlhoše Zemana nemá parlamentní základ, proto musí podobnou loupež provést pouze vyhláškou. Tentokrát půjde o tři a půl miliardy, přičemž pojišťovny na běžných účtech mají sumu menší, než jsou měsíční výdaje!
"Zdravotnictví je třeba ekonomicky stabilizovat. To je priorita číslo jedna." (Martin Holcát, bolí-ministr zdravotnictví.)
Žena Moby Dicka: "Nejde o stabilizaci »zdravotnictví«, ale o zaplacení dluhů VZP. A to jenom pro letošní rok, protože VZP pořád ještě nezalátala všechny své černé díry!"
Mrtvá Kočka: "Čili jde o destabilizaci českého zdravotnictví".

Bolí-ministr financí Jan Fischer chystá výměny v dozorčích radách firem se státní účastí. Exposlanci a exministři (ODS) prý "v současné době nezastupují stát a nejsou dostateční odborníci".
Žena Moby Dicka: "A koho zastupujete vy, Honzíku?"
Mrtvá Kočka: "Lukoil."

Kdo to říkal, že žádnou personální "noc dlouhých nožů" nechystá?
Žena Moby Dicka: "Rusnok. Ale Rusnok tuto vládu evidentně neřídí."
Mrtvá Kočka: "A krom toho vypukly dny krátkých nožů."

Náboženské poutě se dnes již nekonávají putováním po svých, ale většinou autobusmo. Jeden takový poutní autobus havaroval na italské dálnici mezi Neapolí a Bari. Řidič se nevěnoval, jel rychle, za zatáčkou vletěl do kolony, sto metrů brousil o svodidla, která náhle a protizákonně povolila, načež se vše zřítilo do rokle 30 m hluboké. 39 poutníků zabito, devět vážně raněno.
"Jel do zatáčky příliš rychle", stejně jako strojvůdce španělského rychlovlaku ve středu. Tomu prý v době havárie telefonoval dispečer!

Ostatně soudím, že nechat osud tisíců lidí na zdraví a zdravém úsudku jediného člověka v kabině lokomotivy, je zvrhlost.

Bilance nočních nepokojů v Káhiře: Dle ministerstva vojenského zdravotnictví 38 mrtvých, dle nemocnic 100 padlých.
"Když jsem přijel, kulky svištěly kolem uší. Bylo to brutální." (Ahmed Nashar, Muslimské bratrstvo, mluvčí.).
"Všechno to byly jen střely se slzným plynem." (Dle tvrzení ministerstva vnitřního pořádku.)
Mrtvá Kočka: "To je umění, vyrobit slzákem průstřel hlavy."
"Pochod milionů" příznivců MB proti vojenské vládě neměl zdaleka milion kusů. Ale bylo jich dost, aby zablokovali hlavní komunikaci.
Muslimské bratrstvo vyzývá "svět" (USA a Západní Evropu), aby zasáhl.
Žena Moby Dicka: "Měli byste k tomu vyzvat své muslimské bratry!"
Mrtvá Kočka: "Muslimové na Arabském poloostrově a v Severní Africe jsou s vývojem v Egyptě spokojeni."
Avšak demokratický svět je znepokojen. Catherine Ashton (komisařka pro zahraniční věci, EU) poslední vývoj událostí v Egyptě "hluboce odsuzuje". William Hague (ministr zahraničí, Velká Británie) "vyzývá k dialogu". USA pozdržely dodávku čtyř stíhaček F-16.
"Zůstáváme věrní  americko-egyptskému obrannému vztahu, protože zůstává základem našeho širšího strategického partnerství s Egyptem a slouží jako jeden z pilířů regionální stability.“ (George Little, US ministerstvo obrany, mluvčí).
Překlad Moby Dicka: "USA nesouhlasí se současnou situací v Egyptě."

Rozhněvané davy napadly kanceláře vládní islamistické partaje Ennahda (Obnova) v Tunisu (Tunisko). Stalo se tak po pohřbu Mohameda Brahmiho z opoziční liberální strany, kterého kdosi zavraždil ve čtvrtek. Za půl roku je to již druhý podobný případ. Opozice z toho viní vládu. Buď že si vraždu sama objednala, anebo je za ni odpovědna kvůli rozdmýchávání nenávisti vůči liberálům.
Mrtvá Kočka: "Ještěže je Ennahda »umírněná« islamistická partaj!"
Žena Moby Dicka: "Jak je vše relativní."
Demošku ve městě Sídí Bú Zidu policie rozehnala plynem slzným.
Opozice chce sestavit "vládu záchrany".
Mrtvá Kočka: "Mohli bychom jim půjčit tu naši, včetně Rusnoka."
Žena Moby Dicka: "I Zemana!"

Rozhněvané davy napadly kanceláře vládní islamistické partaje v Benghází a Tripolisu (Libye).

Naskýtá se otázka, jestli je pro arabský svět lepší demokraticky zvolená náboženská despocie nebo násilně nastolená vojenská despocie.
Mrtvá Kočka: "Evidentně despocie, jakákoli. Dosti bolo demokratické žvanírny!"
Žena Moby Dicka: "Řešení navrhované nejen pro arabský svět. Že, Mlhošu?"

Zatímco politický lid krále Miroslava (z filmu Pyšná princezna) zpívá své obdivné "ááách" k diplomatickému úspěchu US ministra zahraničí Johna Kerryho, schválila izraelská vláda návrh zákona, podle kterého bude muset být každá mírová dohoda s Palestinci schválena také referendem. Pro ty, kteří to nevědí: Obdobný zákon již platí pro dohody o Golanských výšinách a východním Jeruzalémě.
Mrtvá Kočka: "Chtěla bych vidět toho Žida, který si schválí sebevraždu."
Žena Moby Dicka: "A víš, že je jich dost?"

Pondělí 29. července 2013

Okresní státní zastupitelství v Mělníku zastavilo stíhání komunistického exprokurátora Tomáše Liptáka (85), který se smočil v Akci K (Kulak). V padesátých letech se musel v každé vesnici najít nějaký kulak, který byl posléze i s celou rodinou okraden o statek, polnosti a úspory a vystěhován někam do pohraničí bez možnosti návratu. Podle prokurátorky Věry Lucykové je "čin je již promlčen".
Škodaže o tom nemohl rozhodnout soud! Který si již v několika případech všiml, že zločiny proti lidskosti jsou nepromlčitelné.
Tzv. "trojky" nezákonně (podle tehdejších zákonů i  Ústavy) vysídlily a okradly 3 až 4 tisíce "rodinných celků" (násobte si minimálně pěti – šlo i o rodiče a děti provinilého sedláka).
Jediný, kdo byl za akci K odsouzen, byl člen jedné "trojky", bývalý předseda místního národního výboru Ladislav N., který r. 2011 vyfásl osmnáctiměsíční podmínku. Ostatní zločinci byli příliš nemocní, anebo už došlo – dle dnešních prokurátorů – k promlčení. Ostatně, podle svých slov, jednali v zájmu lidu této země.
A krom toho KSČM je česká parlamentní strana, i když někteří její členové důchodového věku jsou sprostí zločinci a zbytek ti, kteří jejich zločiny schvalují.

Ve Švýcarsku se srazily dva regionální vlaky. Zraněno bylo 25 cestující, zahynul strojvůdce jednoho z vlaků.
Mrtvá Kočka: "»Řidič« prý jel do zatáčky moc rychle."

"Pokud je někdo gay a hledá Boha a má dobrou vůli, kdo jsem já, abych ho soudil?" (František, papež, Vatikán, v intervjůku na palubě letadla, kterým se vracel z Brazílie pro smečku novinářů.) Prý je to "nejvstřícnější vyjádření vůči homosexuálům" z úst jakéhokoli papeže. "Problém není mít tuto orientaci. Musíme být bratry." Homosexuálové Frantovi nevadí – pouze "lobby této orientace" stejně jako "lobby chamtivých lidí, zednářská lobby, mnoho dalších. To jsou horší problémy." I když, jaká lobby gayů? "Ve Vatikánu jsem zatím neviděl nikoho s visačkou, že je gay".
Franta použil jen poněkud více vymakanější píár, aby vyjádřil smysl "Vatikánské instrukce o kněžství a homosexualitě" z r. 2005, kterou vyhlásil už jeho předchůdce Benedikt Šestnáctka: Homosexualita není špatná. Špatné je "homosexuální chování".
Mrtvá Kočka: "U kněží vadí sexuální chování obecně. Homo i hetero. Takže co nového?"
Žena Moby Dicka: "Nového je už osm let to, že homosexuál není automaticky hříšník."

Konzervativci si mohou oddechnout: Mezi kněžími nebudou lesby. I podle Franty Jedna platí katechismus: "Pro ženy je uzavřena cesta ke kněžství, tak církev už promluvila a řekla ne." Howgh.

Bradley Manning, který vynesl flešku se 700.000 tajnými zpravodajskými, diplomatickými a vojenskými dokumenty (včetně jmen místních spolupracovníků US Army v Afghánistánu),  a poskytl tato data ke zveřejnění na WikiLeaks, nepomáhal nepříteli. Rozhodl o tom po tříleté vazbě US vojenský soud. Všechny další body obžaloby byly přijaty, včetně špionáže. Manningovi tak nehrozí trest smrti ani doživotí. Jen 154 let vězení.

Soud s neodpovědnými vedoucími magory, kteří dopustili, aby se k tajným dokumentům mohlo dostat asi milion lidí v uniformě (nejspíš včetně nádražáků) se nechystá.

Týmy Izraelců a Palestinců/abbásistů cestují do USA k mírovým jednáním. Palestinci/hamásisti jakékoli rozhovory s Židy/okupanty odmítli.

Úterý 30. července 2013

Ve 14:00 se schází dozorčí rada Českých drah, nedávno jmenovaná bolívarskou vládou Mlhoše Zemana. Na zasedání bedlivým okem dohlíží zástupce akcionáře ministr bolí-dopravy Zdeněk Žák, exporadce předsedy vlády Miloše Zemana pro oblast dopravy, infrastruktury a telekomunikací (2000), exgenerální inspektor Českých drah (2001), generální exinspektor Drážní inspekce (2003 – z kteréžto funkce byl odvolán r. 2006 ministrem dopravy Milanem Šimonovským (KDU-ČSL) pro "nesrovnalosti v hospodaření"), exnáměstek ministra dopravy Petra Bendla (ODS) (leden 2009 – z kteréžto funkce byl odvolán v dubnu 2009 pro ztrátu důvěry)… Jakožto "jarní předseda" DR ČD (2009) nestihl odvolat generálního ředitele ČD Petra Žaludu, což nyní hodlá napravit.
A skutečně! Byla předložena analýza hospodaření ČD, vyhozeno celé předsednictvo včetně Žaludy, telefonem sehnáno a vyslechnuto šest překvapených kandidátů a v deset hodin večer bylo už známo představenstvo, z jehož lůna vzešel nový soudruh generální ředitel. Stal se jím exgenerální ředitel ČD z doby vlády Mlhoše Zemana Dalibor Pendolino Zelený.
Pro pana bolí-ministra prý velké překvapení! Jak pravil pro Český rozhlas výběr byl zcela v nezávislých rukou (jím jmenované) dozorčí rady, a sám na to neměl jakýkoli vliv.
"Místo ve vedení mi minulý týden nabídl pan Žák." (Bezelstný Dalibor Pendolino na následné tiskovce.)

Protiromské nálady části veřejnosti se pro bezpečnost státu mohou stát větším problémem než skupinky pravicových extremistů. (Ze čtvrtletní zprávy BIS o vývoji na extremistické scéně.)
A?
Jsou známé dřívější zprávy BIS o nebezpečí prorůstání organizovaného zločinu a politiků. A co se stalo?
Žena Moby Dicka: "Nic."
Mrtvá Kočka: "Dokud to řešili politici."

Nejvyšší odvolací soud rozhoduje o projevech pana expremiéra a poslance současné vládní strany. Jde o projevy typu daňové podvody. Silvio Berlusconi se už výše odvolat nemůže. Zatím nepravomocný rozsudek mu na pět let zakazuje vykonávat veřejnou funkci, tedy i poslancování.
Žena Moby Dicka: "A co imunita?"
Mrtvá Kočka: "V Itálii se daňových podvodníků netýká."
Silvio byl odsouzen na čtyři roky, ale díky amině se mu trest snížil na rok. A kvůli své starobě (76) by ho ani do arestu nedali – jen do domácího.
"V případě odsouzení jsem ochoten jít do vězení." (Silvio Berlusconi, hrdý chlap.)
Mrtvá Kočka: "V případě odsouzení se na ochotu odsouzených nehledí, Silvio. Prostě jdou do lochu!"

"Jsem si jistý, že lidé budou volit svobodně a spravedlivě." (Robert Gabriel Mugabe (89), Zimbabwe, prezident, despotický.) Robert je natolik přesvědčen o svobodném a spravedlivém průběhu nastávajících voleb, že ani nepovažuje za nutné umožnit západním pozorovatelům jejich sledování.
"Pokud prohraji, ustoupím těm, kteří vyhráli." (Nečekané prohlášení prezidenta republiky Zimbabwe.)
Mrtvá Kočka: "V případě prohry se na ochotu poražených nehledí, Bobe. Prostě jdou od válu!"
Žena Moby Dicka: "Ale Mugabe neprohraje. Vsaď se!"
Pravda je, že zimbabwský gosudar panuje už 33 let. Lid ho vždy zvolí. Demokraticky. Jak to ten chlap dělá?

V bezpečném egyptském letovisku Hurgada zemřely dvě neohrožené české turistky, matka (36) s dcerou (8). Otec rodiny byl hospitalizován a zachráněn. Nikdo z ostatních hostů v hotelu se neotrávil. Příčina smrti je nejasná.
Žena Moby Dicka: "Měly jet do Izraele."
Mrtvá Kočka: "Tam by se jim to nestalo."

Týmy Izraelců a Palestinců/abbásistů mírově jednají ve Washingtonu, poprvé po třech letech.
"Jednání byla pozitivní a korektní, obě strany jsou připraveny jednat o sporných bodech, jako jsou osady, Jeruzalém či hranice. Jsem přesvědčen, že mohou dosáhnout míru." (John Kerry, US ministr zahraničí.)
"Palestinci trpěli dost a nikdo nebude z tohoto úsilí těžit více než palestinský lid. Jsem šťasten, že všechny otázky finálního statusu jsou na stole.“ (Saeb Erekat, abbásovský vyjednavač.)
"Není důležité se zabývat minulostí, ale soustředit se na budoucnost. Můžeme společně pracovat na něčem, co bude skutečné a trvalé." (Tzipi Livni, ministryně spravedlnosti, Stát Izrael.)
Další schůzka má proběhnout za dva týdny. Do devíti měsíců má být uzavřena konečná dohoda.
Žena Moby Dicka: "To bude porod."
Mrtvá Kočka: "Jen aby to nebyl potrat."
Moby Dick: "Anebo vražda novorozence další intifádou."

A vražda se už chystá:

"V závěrečné rezoluci neuvidíme přítomnost jediného Izraelce – civilisty nebo vojáka – na našem území.“ (Mahmúd Abbás, hodný palestinský vůdce, v Káhiře po setkání s hodným egyptským prezidentem Adlím Masúrem.) Židé ani nyní nesmějí žít na územích kontrolovaných arabskou autonomní Palestinskou správou. Prodej půdy Židům na tomto území je dle Palestinců trestným činem, za který lze uložit trest smrti.
Žena Moby Dicka: "Jinde než na palestinských územích by se to považovalo za etnickou čistku."
Mrtvá Kočka: "Bacha, Mahmúd. Aby vono to nedopadlo nakonec naopak! Izrael bez Palestinců! Arabové by mohli zůstat…"

Středa 31. července 2013

Prezident republiky Mlhoš Zeman přijal na Pražském hradě dvanáctihlavé lékařské konzilium, které mu identifikovalo cukrovku. Ale to prej nic není, protože tu má v ČR milion lidí.
Mrtvá Kočka: "A desítkám tisíc z nich se kvůli ní uřízne noha."
Prezident má zatím potíže pouze s palcem na noze, a to kvůli špatné funkci nervu, který mohla cukrovka sežrat.
Mrtvá Kočka: "Skutečný bolí-prezident!"
Polyneuropatie není u cukrovky nic neobvyklého. Přinejhorším Mlhošovi uříznou ten palec – který je zodpovězen za potácení pana prezidenta v nevhodných okamžicích.
Mrtvá Kočka: "Co Mlhošovi uříznou, když se mu – nejspíš kvůli napadeným nervům – potácí hlava?"
Žena Moby Dicka: "Nebyl by první hlavou státu, kterého poslanci odvolali kvůli zdravotním problémům."

Myslíte si, že bude Mlhoš dodržovat lékařská doporučení – totiž aby přestal kouřit a obžírat se?
Mrtvá Kočka: "Ne."
Žena Moby Dicka: "Minulý týden jsem tady říkala, že nám hrozí prezidentská republika pod vládou doživotního hradního Zemana."
Mrtvá Kočka: "Ale to doživotí nemusí tak dlouho trvat."
Žena Moby Dicka: "Načež na prezidentský trůn nastoupí další omamná můra."

Zasedá česká nedůvěryhodná vláda. Avšak lid země krále Miroslava ji musí milovat, protože rozpočet dřívějšího zlého a nepřejícího králova rádce Kalouska bude navýšen:
Školství dostane navíc 1 miliardu na platy učitelů v krajích + 550 milionů pro vysoké školy.
Kultura dostane navíc 500 milionů na opravu památek + 500 milionů na podporu české národní kinematografie (aby se mohl natočit velkofilm Jan Žižka a jiné podobné).
Vnitro dostane navíc 700 milionů na platy nových policajtů a hasičů.
Doprava dostane navíc nespecifikované stamiliony na spolufinancování projektů s EU. Tolik, kolik bude potřebovat.
Průmysl a obchod dostane navíc 1,5 miliardy na spolufinancování projektů s EU + 900 milionů na podporu technických center + 300 milionů na zahlazování následků po hornické činnosti.
Sociálno dostane navíc 250 milionů, ne na výplatu dávek, ale na zvýšení zaměstnanců úřadů práce o 700, a další miliony kvůli změnám v systému výplaty dávek.
Místní rozvoj dostane navíc stovky milionů, aby obce mohly postavit nájemní bydlení a nezdržovalo je to v privatizaci obecních domů.
Spravedlnost dostane navíc miliardu, aby si Ústečáci mohli postavit nový soud na kopci, kde by ho každé dva roky nezalévala stoletá voda.
Životní prostředníci dostanou navíc stovky milionů, aby mohli lépe připravit příští potopeň.
Zdravotnictví dostane navíc 5 miliard na "odkup pohledávek pojišťoven" a 5,67 miliardy na zvýšení plateb za státní pojištěnce.
Požadavky armády se nezvyšují.
Žena Moby Dicka: "Nejspíš proto, že tam zůstal stejný ministr."
I tak se jedná o dodatečné požadavky na téměř dvacet miliard.
Král Miroslav: "Snižuji daně a dovoluji zpívat!"
Mrtvá Kočka: "A zítra se bude zpívat všude!"

Vláda odvolala Tomáše Julínka (ODS) z dozorčí rady VZP. Místo něj nastoupí ekonomická odbornice Ing. Luisa Petráková, která prý byla na tento flek již dříve vybrána exministryní sociální práce Ludmilou Müllerovou, pro kterou pracovala jako ředitelka kabinetu. V této funkci ji ponechal i současný bolí-ministr, jehož jméno není třeba uvádět.

Policie ČR si požádala o různé informace z jednání Sněmovny za minulý rok. Sněmovní hodnostáři se zlobí – všechny informace z jednání Sněmovny jsou přece veřejné, tak si je můžou policajti zjistit sami!
Něco veřejné přece jen není: Záznamy vnitřních a vnějších kamer, a informace z přístupových karet. Srovnáním času nahraného korupčního vyjednávání a dat na přístupových kartách je možno lehce určit, které to neetické chování je kryto imunitou, a které ne.

"Demonstrace muslimského bratrstva ohrožují bezpečnost Egypta." Tímto výrokem se přechodná vláda vyrovnala s výtkami Západu, že nedodržuje svobodu shromažďování a svobodu slova. Policie dostala rozkaz, aby "zabránila dalším protestům".
Žena Moby Dicka: "Co policajti vyfasujiu? Budou stačit pistole?"
Mrtvá Kočka: "Anebo tanky."
Víte co? Na chvilku zavřeme oči, a to, co uvidíme, až je otevřeme, označíme za demokracii.
Žena Moby Dicka: "V Sýrii jsme měli oči zavřené dva roky, a je tam sto tisíc mrtvých."
Mrtvá Kočka: "Džihádu neporučíš!"

V Zimbabwe konečně začaly všeobecné volby. Před volebními místnostmi stojí polovina obyvatelstva – registrovalo se 6,4 milionu voličů. Tato vysoká volební účast dle mugabologů nahrává prezidentovu odpůrci, jímž je ministerský předseda Morgan Tsvangirai a jeho Hnutí pro demokratickou změnu (MDC). Agentura MnZ předpokládá spíše vítězství Roberta Mugabeho a jeho Vlastenecké fronty (ZANU-PF).
Mrtvá Kočka: "Vidím to na těch 54 %."
Robert Mugabe: "Moci mě zbaví jedině Bůh."

Čtvrtek 1. srpna 2013

Rusnok si musí ujasnit, jestli vládne on, nebo pan Nejedlý od zemanovců (Titulek rozhovoru Bohuslava Sobotky, předsedy ČSSD/sobotkovců, pro Hospodské noviny)
"Dlouhodobé podřízení sociální demokracie okolí prezidenta, nebo dokonce funkcionářů SPOZ, bych považoval za smrtelnou záležitost." (Bohuslav Sobotka v HN.) Na nedávné změny ve vedení Českých drah nemá vláda bez důvěry právo. Když přesto takto mocensky rozhoduje, neměla by získat důvěru!

"Já bych viděl takové zásahy v manažerských pozicích ve významných organizacích, které řídí stát, až po hlasování o důvěře." (Michal Hašek, místo předseda ČSSD/haškovců.) Když vláda takto mocensky rozhoduje, činí tak proto, že není jiného zbytí. Proto by měla získat důvěru!

Další bodnutí krátkým nožem s dlouhými následky: Bolí-ministr kultury Jiří Balvín (exředitel ČT a Óčko, mediální exporadce Mlhoše Zemana při prezidentských volbách) odvolal ráno nového ředitele Národního divadla Jana Buriana, který nastoupil do své funkce právě dnes, a stačil si vypít dvě kafe. Byl odvolán po ministrových poradách s odboráři, které mu na ministerstvo (kultury???) přivedl šéfodborář Jaroslav Zavadil.
Rekord v odvolání jakéhokoli ředitele. Důvodem je prý, že na tuto funkci nebylo vypsáno "transparentní výběrové řízení". Tedy transparentní dle českých "transparentů". Jinak výběrové řízení dle evropských pravidel pro podobné instituce probíhalo půl roku a řídili ho příslušní odborníci.
Žena Moby Dicka: "Tedy nikoli odborníci z odbornické vlády."
Mrtvá Kočka: "Myslíš z odpornické vlády."

Balvín chce nyní vypsat "veřejné" výběrové řízení.
Mrtvá Kočka: "Balvane, kdo se ti tam teď přihlásí!?"
Nejspíš kdokoli z ulice. Ale musí to být kovaný zemanovec. A určitě odborář! ND se zatím bude i nadále úspěšně rozpadat za nesmírného utrácení státních-našich peněz.
"Přijde mi to šílené." (Mrtvá Kočka a Mirka Němcová.)

Btw: ND má dotaci přes půl miliardy, přičemž do činohry jde jen 19 milionů, vlastní tržby činí 330 milionů (samotná činohra trží kolem 44 milionů!).

Až dnešní datum odvolání zaručuje panu řediteli odstupné, troubo Balvane. A Národnímu divadlu to zaručuje, že v něm bude pokračovat bezvládí a rozpad.

Televizní moderátorka Daniela Drtinová grilovala Balvana asi třičtvrtě hodiny, zatímco ho ožíral letský hmyz. A v přímém přenosu ukázala, že tento člen vlády je pánovitý, neschopný – a nebetyčně hloupý lhář!

Pan bolí-ministr kultury si na zítřek pozval nového ředitele Národní galerie Jiřího Fajta, který do své funkce ještě nenastoupil. Fajt na dotaz ČRo pravil, že nebude nic předjímat, ale pokud bude odvolán, odejdou s ním i rozjednané výstavy, které plánoval díky svým kontaktům v zahraničí. A dojednaní sponzoři.

Žena Moby Dicka: "Jestli to takhle půjde dál, tak pozejtří Zemanova bolí-vláda schválí dostavbu Temelína!"
A kdo ji dostaví? Amíci nebo Rusáci?
Mrtvá Kočka: "Zemanovci."

"Nejsem monstrum, jsem nemocný... Jsem závislý na pornografii…Nejsem násilník, ty ženy jsem k sexu nijak nenutil. Nebil jsem je, nemučil jsem je, jak se pokoušejí tvrdit." (Nikoli zvrhlý lékař Jaroslav Barták, ale zvrhlý řidič školního autobusu v Clevelandu, USA, Ariel Castro (53).) Ariel uznává, že jeho skutky byly "špatné", a na nátlak svého obhájce se přiznal. Díky dohodě s prokuraturou se tak vyhnul trestu smrti. Soudce jej  uznal vinným v 937 bodech obžaloby. Ariel část svého domu změnil ve vězení, kde si držel na řetězech tři ženy jako sexuální otrokyně. Za způsobení potratu u jedné ze svých obětí mu přišili i vraždu, a za tu má doživotí. Jinak za věznění, únos, zadržování, znásilňování a trýznění vyfásl rovných tisíc let. A nemůže si požádat o podmíněné propuštění.
"Byla jsem 11 let vězněna v pekle. Tvé peklo teprve teď začíná." (Michelle Knight (32), jedna ze tří obětí, které v sobě našly sílu zúčastnit se vynesení rozsudku nad oním vyvrhelem.)
Žena Moby Dicka: "Pěkněs mu to řekla, Míšo!"

Jak byla zkrocena zimbabwská ultrainflace (231 milionů procent)? Jako platidlo se zavedl US dolar! Ale nebojte se, rotačky Fedu jedou na tři směny, aby podpořily "finanční uvolňování". Včera Zimbabwe, zítra celý svět!
Mrtvá Kočka: "A pak přejdeme na marťanské dolary."
Žena Moby Dicka: "Možná bude stačit čínský jüan."

Edward Snowden získal potvrzení od ruské Federální migrační služby, o poskytnutí dočasného azylu po dobu 1 roku. Mohl tak opustit tranzit moskevského letiště Šeremetěvo, kde pobýval od 23. června.
"Rozhodnutí o poskytnutí azylu Snowdenovi je fackou všem Američanům.“ (John McCain, US senátor, REP.)
Hlas Ruska prezentuje tento a jiné výroky kongresmanů jako "protiruskou hysterii".
"Jsme velice zklamání tímto rozhodnutím ruské vlády. Pan Snowden není žádný bojovník za pravdu, ale člověk obviněný z úniku tajných informací. Byla proti němu vznesena obžaloba a musí se vrátit do USA. Je jasné, že jde o negativní vývoj situace a proto posuzujeme účelnost moskevské schůzky." (Míněno plánované setkání Obama-Putin v září.) "Je ale absolutně jasné, že politika restartu našich vztahů s Ruskem měla pozitivní výsledky pro národní bezpečnost USA a jejich občany." (Marie Harf, US ministerstvo zahraničních věcí, mluvčí.)

Mrtvá Kočka: "Jakože se zlobíme, ale pozitiva vidíme."

Pátek 2. srpna 2013

 "Na těle islámského světa je zranění ve stínu okupace Svaté země Palestiny a vznešeného Jeruzaléma. Muslimové ve světě by neměli na svá historická práva rezignovat a že by měli čelit tyranii a okupaci." (Hassan Rouhání, v neděli nastupující pokrokový prezident Íránu.)
Dle webu britského listu Guardian prý íránská agentura ISNA "zkreslila" toto prohlášení, když panu prezidentpvi "přisoudila výzvu k likvidaci Izraele". Pan prezident prý o žádné likvidaci Izraele nemluvil.
Že ne? Žádný z íránských politiků nevypustí slovo "Izrael" z úst, to je pro ně tabu. Všelijak ho opisují. Íránští předáci rovněž všelijak slovně opisují, jak bude zničen Izrael. Přečtete si to rouhání v úvodu dnešního dne znova.

Agentura MnZ prohlašuje, že Hasan Rouhání vyzval muslimy z celého světa k likvidaci Izraele.

"Předpokládáme, že prezident získá 70 až 75 procent hlasů. Věřím také, že budeme mít zhruba dvoutřetinovou většinu v parlamentu." (Rugare Gumbo, mluvčí ZANU-PF/mugabistů po sečtení výsledků v 52 z celkových 62 volebních obvodů.) To by Mugabemu umožnilo změnit poměrně liberální ústavu, která byla schválena teprve v březnu v referendu. Většinu v dolní sněmovně měl zatím kmen premiéra Tsvangiraie.

A jak to ten chlap dělá? Podle volebních seznamů pro něj hlasují i mrtvoly, a to i několikrát. Inu – Afrika! Mugabe si zřejmě získal podporu lidu i svým veřejným slibem, že znovu zavede samostatný národní zimbabwský dolar!

Mugabe tedy nebude muset plnit svůj slib. Berlusconi ho plnit nechce. Dnes bylo zveřejněno rozhodnutí italského Nejvyššího odvolacího soudu: Rok domácího vězení, veřejné funkce může Berlusconi zastávat.
Žena Moby Dicka: "Ale nebude moci hlasovat ve Sněmovně."

"Výměnou za skutky, které jsem téměř 20 let činil ve prospěch své země, jsem byl ke konci mého veřejného působení odměněn obviněním a soudním verdiktem, který není ničím podložený, ale pouze mi bere svobodu a politická práva." (Naštvaný Silvio Berlusconi.)
Silvio je pravomocně odsouzený, takže na něho můžeme hledět jako na vinného z daňových podvodů. Patrně brzo padne italská vláda, závislá na hlasech berlusconiovců. Evropa a její křehká demokracie se zachví v základech!
Žena Moby Dicka: "A za to všechno mohou italští policejní plukovníci!"
Mrtvá Kočka: "Spíš italský daňový podvodník."

"USA připravily Snowdena o možnost odletu a tak nedaly Moskvě na vybranou.“ (Z tvítu Alexeje Puškova, předsedy výboru Státní dumy pro mezinárodní záležitosti, o vydání dočasného azylu Snowdenovi.)
Snowdenův otec doporučuje Edovi, aby v Rusku zůstal.
Mrtvá Kočka: "Zatím ještě lepší než Venezuela."

Bolívarský premiér nařídil ministrovi bolí-kultury vrátit do funkce ředitele Národního divadla Jana Buriana. Jeho včerejší odvolání totiž naštvalo všechny. Odbornou veřejnost, herce a politiky všech stran. Tato dobrá zpráva je doprovázena hned třemi zprávami špatnými:
1. Ministry neřídí premiér, ale někdo jiný.
2. Rusnoka k tomuto kroku přiměl pravděpodobně postoj Michala Haška, který přesvědčuje ČSSD, hejtmana po hejtmanovi, aby vyjádřila důvěru vládě. Avšak tento skandální vyhazov odsoudil.
3. Budeme mít i nadále hovadnou vládu s hovadem na místě ministra kultury.

Protože Rusnok Balvana nevykmitne. Premiérovu důvěru pouze "nalomil", a dostává tak pouze "žlutou kartu".
Mrtvá Kočka: "Červenou kartu celé vládě!"

V jednu odpoledne se Balvan sešel s Jiřím Fajtem, při čemž nešetřil úsměvy. Převzal si od něj "koncepční materiál", který si "prostuduje". Fajtův nástup je plánován na 1. září, a tento termín bude dodržen – ať už bude ředitelem kdokoli. Protože stále ještě není jasné, jestli Balvan nevypíše "otevřené" výběrové řízení. Kterého by se ovšem Fajt už neúčastnil.
Žena Moby Dicka: "Balvanitého výběrového řízení se nemůže zúčastnit nikdo, kdo má kousek cti v těle."
Mrtvá Kočka: "A nadekretovanou vládu poslouchat budeme???"

Zemanovci jsou pro ČSSD přirozený koaliční partner (Titulek rozhovoru Michala Haška, místo předsedy ČSSD/haškovců, pro Hospodské noviny)
"Já nevidím důvod, aby tu až do příštího května vládla, byť s důvěrou, odbornická vláda." (Michal Hašek v HN.)
Když má dojít k rozpuštění Sněmovny, proč dávat této vládě důvěru?
"Hlasovat proti ní by znamenalo návrat pravice k moci, čímž by se ČSSD zkompromitovala před svými voliči a oslabila se před volbami." (Josef Řihák, Středočeský kraj, hejtman ČSSD.)

Jak hlasování příští týden dopadne, nevíme jistě. Avšak agentura MnZ čuje, že haškovci získají navrch nad sobotkovci, a socani podpoří zemanovce. Stejně jako komouši. Pravice je proti, ale "nezařazení" škárkovci, dobešovci a kočovci se nechali slyšet, že jim tahle nadegretovaná vláda "nevadí".
Žena Moby Dicka: "Takže pokud Rusnok důvěru získá…"
Mrtvá Kočka: "…bude záviset na přeběhlících…"

**************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík! >>:)) Moby Dick
**********************************************
Zdroje provozu:

Neviditelný pes
Šamanovo doupě
lidovky.cz
zpravy.idnes.cz
iHned.cz
Česká televize
Český rozhlas
PressEXPRES.eu
Hlas Ruska
Eretz.cz
Wikipedie
Zpravy.E15.cz