pondělí 5. května 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Souboj v nebesích

Pondělí 3. května 2004

Ředitelé se hádají, v důsledku jejich války prudce oslabila celá pražská burza. Ale to prý nevadí. Jak prohlásila pomocná mluvčí Květopráva Cintálová:
"Předpokládáme, že privatizace Českých Textáren bude úspěšná a že se jí účastní významné textárenské firmy i finanční investoři. Se snižující se cenou roste jejich zájem."

Aha, to jsou tedy borci - oni se hádají naschvál, aby nalákali investory!



Úterý 4. května 2004

Ve vichru vnitrotextárenských třenic jsme ani nepostřehli, že jsme vstoupili do Evropské unie. Co nám to přinese? Zdanění zahraničních služeb, takže služby cizích textárnen se prodraží. Zároveň se snižuje DPH našich služeb z 21 na 19 procent.

Hlavní čistička ("managor Kompetenčního centra pro procesy zřizování a zajišťování čisticích služeb") Lenka Pilná to však na pravidelném chlebíčkovém brífinku v kantýně uvedla na pravou míru:

"Na tom jen vyděláme. Zákazníkům účtujeme vyšší DPH jako za služby, ale státu odvádíme jen 5 %, protože – vlastně píšeme knihy!"

Středa 5. května 2004

Na dnešní čtvrtfinálový zápas našich hochů s Amerikou se do Sazka Areny vydali i zaměstnanci Českých Textáren. Firma si tam trvale zakoupila na třicet sedadel. Takhle to prý vyjde levněji - jen jeden a půl miliónu za rok. Plus tisíc za lístek. Plus tisíc za povinné občerstvení. Ale prý se to má zlepšit - příště se už zaměstnanci mají občerstvovat za tři tisíce při jedné návštěvě. Potom nás má tahle zábava přijít na nějakých 5.000.000 korun ročně. Ale můžeme si to odečíst ze zisku. (Z jakého zisku?)

Je jasné, že něco zasedne manadement. Ale mluvčí Zlato Vrh řekl jasně: "Část lístků bude rozdána jako odměna pro naše zaměstnance."

Psáno odpoledne: Divná věc. Přihlásil jsem se o ty podnikové lístky, ale už prý byly rozdány. Tak snad příště.

Čtvrtek 6. května 2004

Včera jsme prohráli. Z podnikových sedadel na to zíralo celé naše nejvyšší vedení - ovšem krom odvrhnutého ředitele TLAMY Krakoše. Zaměstnanci byli zastoupeni šéfodborářem Milivojem Plachým.

Dnes panuje na ředitelském patře smutek. Ne proto, že to naši projeli, ale protože Běsný Kokot zjistil, že TLAMY mají v aréně zakoupený skybox, ze kterého se na něj tlemili Krakoš s Hlavním, ministrem informačních zdrojů! Kolik za ten museli dát... Jak závidím tlamárenským zaměstnancům!

Pátek 7. května 2004

Další smutný den pro České Textárny: HMIZ vyhlásil maximální ceny našich textů, za které je smíme prodávat našim distributorům. HMIZ prý nadále pravil v kuloárech (nejspíš v těch nebeských krabicích), že "odvolaný managor Krakoš má vynikající reputaci. Jeho firma prosperuje a odvádí státu daně. Dravá podnikatelská kultura TLAMY se dlouhodobě neslučuje s kulturou monopolu bývalého národního podniku."

Z ředitelského patra až do kantýny zalehl výkřik Lindy Živé, ředitelky divize pro komunikaci: "A já jsem vám říkala – pořiďme si skybox!"
********************************************************

Listárna Moby Dicka

Zdravím. Už dlouho nebyly žádné zprávy o Junior's. Přežili bitvu managorů?

V.K.

Pracujou, nemají čas na intriky a pomluvy.

Za dotaz dík,

>>:)) Moby Dick

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Jakákoli podobnost je čistě náhodná. Všechno je to úplně vymyšlené. Odmítám jakoukoli odpovědnost za jednání reálných postav.)
*********************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick