čtvrtek 1. října 2015

MOBY DICK 2005: Proč nemohou České Textárny propustit zaměstnance

Vedoucí musí mít aspoň dva podřízené. Co se stane, když se jeden vyhodí?
(Neopisuji od profesora Parkinsona, ale ze skutečnosti.)

...........................................................................................

Pondělí 26. září 2005

Tak se nestanu managorem textu, pouze specialistou - textárníkem. Ale nevyhodí mě. Nemůžou! Protože jinak by neměl vedoucí Duto Hlav dva podřízené - mě a brigádnici Kruto. A protože panuje příkaz, že vedoucí musí mít aspoň dva podřízené, tak by mým odchodem byl zrušen referát Textárna.

Úterý 27. září 2005

Jde to dál. Kdyby byl zrušen referát Textárna, nemohlo by dále pokračovat oddělení Texty - Tlachy. Už dřív zrušili referát Mekty. A protože oddělení musí mít aspoň dva referáty, tak by zrušili i celé oddělení.

Středa 28. září 2005, státní svátek

Svátek nesvátek - stejně mě napadlo, že bez oddělení Texty-Tlachy by v odboru Výroba textů zůstalo jediné oddělení . A protože odbor musí mít aspoň dvě oddělení, musel by se zrušit celý odbor.

Čtvrtek 29. září 2005

Bez odboru Výroba Textů by zůstal osamocen odbor Distribuce Textů, a protože útvar musí mít aspoň dva odbory, skončil by i útvar Výroba a distribuce textů.

Pátek 30. září 2005

Ředitel šéfuje aspoň dvěma divizím. Pokud by divize Provoz neměla aspoň dva útvary, musela by být eliminována, ředitel by měl pod sebou už jen divizi Obrana a tak by skončil  Běsný Kokot a vůbec celé České Textárny.

Proto se už nemůže propustit žádný zaměstnanec.

Ale možná by se mohli propustit managoři...
************
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík!
>>:)) Moby Dick