pátek 22. prosince 2017

MOBY DICK: Předčasný Silvestr


Dělná vláda, přísně tajný OLAF, dům lží OSN, stateční nerozhodní Evropané a australská duševní choroba.

Pondělí 18. prosince 2017


Premiér Andrej B. Babiš (ANOfert) uvedl do funkce poslední ministry. Poté proběhlo již druhé zasedání vlády. To se neslo v duchu dělné spolupráce. Je zrušeno 73 míst pro náměstky, jiná se zato zřizují.
"Proč?" (Moby Dick)
"Aby i při dodržení služebního zákona mohli být vyhozeni ti nevhodní." (Žena Moby Dicka)
"Nehodní." (Mrtvá Kočka)

Úterý 19. prosince 2017

Ve druhém kole volby předsedy Komise pro dohled nad GIBS byl zvolen jediný kandidát, soudruh Zdeněk Ondráček, ideový agitátor čety mlátiček z Palachova týdne. Komunistickým agitátorem byl i ve svém vystoupení pro ČST v listopadu 1989 a zůstal jím dodnes. Ondráček sice v tajné volbě dostal 95 ze 179 hlasů, což bylo o pět více, než potřeboval. Avšak hlasování bylo následně zpochybněno kvůli tomu, že někdo si vyzvedl hlasovací lístky, ale pak nehlasoval, ale nejspíš někdo jiný nějaké hlasovací lístky vrátil. Sněmovna bude znovu hlasovat 16. ledna. V den, kdy se roku 1969 upálil Jan Palach. V den, kdy roku 1989 Palachovu památku přišli na Václavák uctít nejen disidenti, ale i desítky mladých lidí.

"A jiní mladí lidé je mlátili." (Muška na Zdi)
"Což je zřejmě dnešní klasifikace pro vedoucí funkce v českém parlamentu." (Mrtvá Kočka)
"Hele, já chci taky do českého parlamentu!" (Duch K. H. Franka)

"To už je srandy, jako by nekončil advent, ale začínal silvestr!" (Moby Dick)
*

"Jeruzalém je hlavním městem Izraele." (Prezident USA Kačer Donald Trump)

Toto dva týdny staré prohlášení vyvolalo vlnu nenávisti v muslimských a jiných antisemitských zemích, v evropských a jiných srabáckých zemích pak vážné výtky. Dnes kvůli tomu tak samozřejmému výroku (americkému zákonu z roku 1995) zasedala Rada bezpečnosti OSN. Čtyři z pěti stálých členů RB OSN (Čínská lidová republika, Francie,  Rusko a Spojené království Velké Británie) a všech deset nestálých členů (Egypt, Japonsko, Senegal, Ukrajina, Uruguay, Etiopie, Kazachstán, Bolívie, Švédsko a Itálie) schválilo rezoluci, v níž  odsoudili uznání Jeruzaléma za hlavní město Izraele. Návrh předložily Egypt a Jemen. Rezoluci vetovaly osamělé Spojené státy.

"Rezoluce je dalším příkladem toho, že OSN nadělají v izraelsko-palestinského konfliktu více škody než užitku… USA pokračují v úsilí o mír na Blízkém východě." (Velvyslankyně USA při OSN Nikki Haley)
"Spojené státy opět prokázaly, že nejsou objektivní. Jsme vetem šokováni. Je nepřijatelné, aby Rada bezpečnosti zůstala kvůli vetu v této záležitosti nečinná". (Turecké ministerstvo zahraničí)

"A není to už apríl?" (Moby Dick)

Středa 20. prosince 2017

Neostalinista Stanislav Gros Pič se bude 9. ledna v čele  mandátového a imunitního výboru ptát agenta StB Andreje Bureše Babiše, jak to doopravdy bylo s údajným padesátimilionovým dotačním podvodem pro jeho Píčí Hnízdo. Obhajovat bude i Babišova podřízeného Jaroslava Foltýnka, člena představenstva Agrofertu. Předvoláni k výslechu jsou ale hlavně dosavadní kontroverzní a zaujatý vyšetřovatel Pavel Nevtípil (klasifikace z úst obviněného A.B. Babiše). Gros Pič podrobnou zprávu o výslechu nepochybně podá i agitátorovi Zdeňku Mlátičce Ondráčkovi.

"Snad se Nevtípil dovtípí." (Gros Pič podle agentury Muška na zdi)

Evropský úřad proti podvodům (OLAF) už případ možného dotačního podvodu uzavřel a vydal k němu doporučení. Ta jsou přísně tajná do doby, než je zveřejní české úřady, kterým byla závěrečná zpráva odeslána.

"My nic nedostali." (Nejvyšší státní zastupitelství)
"My nic nevíme." (Ministerstvo financí)
"Asi to OLAF poslal na předsednictvo vlády." (Žena Moby Dicka)
"Poštou? Českou? Teď?" (Mrtvá Kočka) 

Výsledky by měly být známy v průběhu ledna.
"Pokud možno po 10. lednu." (Nejmenovaný politik ANOfertu pro agenturu Muška na Zdi)
"Raději po třináctém." (Mluvicí vovčáček Hradu)

(10. ledna proběhne ve Sněmovně hlasování o důvěře ve vládu. Se svým zásadním projevem vládu podpoří pan prezident Mlhoš Čínský Krtek Zeman.)
(Mlhoš Č.K. Zeman před prezidentskými volbami, jejichž první kolo proběhne 12. a 13. ledna 2018, nevede vůbec žádnou volební kampaň.)
*

China Energy Company Limited (CEFC), majitel mnohých českých lukrativních nemovitostí, majitel fotbalové Slavie a podílník dalších českých firem (např. většina v Pivovary Lobkowicz Group, polovina v aerolinkách Travel Service) hodlá zakoupit podíl v televizních společnostech TV Nova a Markíza. Připomeňme, že "soukromá" čínská společnost CEFC byla založena v roce 2002 jistým Jie Ťien-mingem, kterému v té době bylo 24 let. Toto bolševické princátko působilo v letech 2003-2005 jako tajemník generálního ředitele Čínského svazu pro mezinárodní přátelské kontakty (CAIFC), kterou agentura Muška na Zdi a časopis Epoch Times identifikují jako jednu z krycích firem čínské vojenské rozvědky.
*

"Všechno nejlepší k narozeninám, popravčí." (Text transparentu, který držela před budovou FSB v Moskvě Marija Aljochinová, recidivistka z punkové kapely Pussy Riot)

Mariju zatkli, možná kvůli transparentíku, možná proto, že někdo při drobné demošce rozbil místní pietně vystavenou bystu zakladatele Čeky Felixe Edmundoviče Dzeržinského. Čeka, první z nosných stupňů sovětských a ruských tajných policií, byla založena na Leninův popud právě před sto lety. Po pěti letech se transformovala do GRU. Za tu dobu stačila povraždit půl milionů lidí. Střílelo se bez soudů.
"Mělo by se rozlišovat. Někteří byli odsouzeni po právu." (Nezachycený současný ruský občan – zachytil jste ho někdo? Sputnik.cz o incidentu neinformuje.)

Dodnes je masový vrah Dzeržinský brán jako obdivovaný zakladatel současných ruských tajných služeb.
"Kágébák Putin ho přímo zbožňuje." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 21. prosince 2017, slunovrat

 Valné shromáždění OSN valnou většinou přijalo nezávaznou, avšak odsuzující rezoluci k americkému uznání Jeruzaléma za hlavní město Izraele. Rezoluce byla schválena 128 hlasy proti devíti.

"Alespoň ušetříme na vojenské a hospodářské pomoci." (US prezident Kačer Donald Trump) 

Zdrželo se 35 států, ze zemí EU pouze Česko, Chorvatsko, Maďarsko, Lotyšsko, Polsko a Rumunsko. 

"Stateční nerozhodní Evropané!" (Mrtvá Kočka)

Ostatní, včetně spojenců USA v NATO, jako Velká Británie, Francie a Německo, rezoluci podpořili. Proti byly krom USA a Izraele jenom méně významné státy, včetně nekolika ostrovních společenství.

"OSN je dům lží." (Hodnocení izraelského premiéra Bibi Netanjahua ještě před hlasováním)

Fakt je, že OSN je vinou převahy darebáckých států už na mnohem pokleslejší úrovni, než byla Společnost národů ve 30. letech minulého století. Která ve španělské občanské válce embargem na zbraně pro republikány a nečinností vůči nacistické podpoře fakticky dopomohla k vítězství frankistů, nechala fašistickou Itálii okupovat Habeš (Etiopii), mlčela k agresi Japonska v Mandžusku a Číně, mlčela při anšlusu Rakouska, a fakticky podpořila uzavření Mnichovského diktátu a dopomohla tak rozpoutat druhou světovou válku…

"Ach kéž už se konečně nejezdí na benzin, ale na vodu!" (Mrtvá Kočka)
*

Oslavy na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejen na "Západním břehu" a v muslimských a srabáckých státech, ale i v protilehlé Austrálii:

Řidič bílého SUV Suzuki Vitara (32) najel do davu lidí v Melbourne. Devatenáct lidí utrpělo zranění, čtyři z nich jsou ve vážném stavu, včetně dítěte v předškolním věku. Čin vykazuje všechny znaky teroristického útoku: Velké auto, vysoká rychlost (asi 80-100 km/hod) a řidič je Australan "afghánského původu". Policii "byl znám" kvůli dopravním přestupkům a "méně závažným trestným činům".

"A nekřičel při tom něco?" (Moby Dick)
"Křičel. Ale bylo mu špatně rozumět." (Žena Moby Dicka)
"Něco jako »Hahahu barbar!«." (Mrtvá Kočka)
"Ale možná si jen něco mrmlal pro sebe." (Muška na Zdi)

 "Nemáme v tuto chvíli žádné důkazy či tajné informace, které by naznačovaly spojení jeho činu s terorismem."  (Policejní komisař Shane Patton)

A japato? No protože onen miláček fetoval, ožíral se a měl psychické problémy, tudíž byl léčen z drogových závislostí, a patrně netušil, co dělá.
"A protože je zjevně musulman." (Moby Dick)
"O čemž se hlasitě mlčí." (Žena Moby Dicka)
"A to je dalším obvyklým znakem teroristického útoku." (Mrtvá Kočka).

Ubohého chorého muže zadržel na místě policista, který byl zrovna mimo službu. Policisté zadrželi také druhého podezřelého, který si incident natáčel na mobilní telefon a který měl u sebe v batohu tři nože. Vyšetřuje se, jestli byl mladík (24) do útoku nějak zapleten.

"V této fázi vyšetřování nepředpokládáme, že by tomu tak bylo. V době útoku byl podezřelý v autě sám." (Policejní komisař Shane Patton)
"Byl jsem tam před příchodem policie a vypadalo to, že jsou v autě dva nebo tři lidé." (Svědek z místa činu)

Nesnášenliví Australané nejspíše adventními trhy uráželi náboženské city nemocného člověka.

"No, asi by se měl opravdu léčit." (Žena Moby Dicka)
"V tom případě by se měli léčit všichni podobní mrmlalové." (Moby Dick)
"Napalmem." (Mrtvá Kočka)
 
Pátek 22. prosince 2017

Podle předběžných výsledků předčasných katalánských voleb, vyhlášených španělskou vládou, získala nejvíce křesel strana Občané, jež je proti odtržení Katalánska. 70 ze 135 křesel, tedy absolutní většinu, však získala separatistická koalice katalánského expremiéra Carlese Puigdemonta Společně pro Katalánsko plus třetí Republikánská levice Katalánska.

Španělský premiér Mariano Rajoy poblahopřál "vítězi voleb", jímž jsou podle něj Občané, kteří dokázali, že Katalánci odtržení nechtějí. I když vládu bude nejspíše opět sestavovat Carles Puigdemont, který má se separatistickými levičáky většinu, a novým zvolením získal novou imunitu.

"Třeba ví Mariano víc než já." (Muška na Zdi)
Výsledky se budou ještě přepočítávat, definitivně budou známy až na Štědrý den.
*

 "Můžeme potvrdit, že jsme obdrželi doporučení OLAFu ohledně českého projektu známého jako Čapí hnízdo. Doporučení prostudujeme a vyhodnotíme. Byli jsme dále informováni, že české úřady už rozhodly, že výdaj vztahující se k tomuto projektu bude vyjmut z programu financovaného z evropských fondů." (Mluvčí zastoupení Evropské komise v Česku Karolína Kottová pro iDNES)

"Što éto takóje »bude vyjmut«?" (Žena Moby Dicka)
"Že nepožádáme o proplacení 50 milionů z evropských fondů a všechno se platí ze státního rozpočtu." (Moby Dick)
"A pokud se už něco proplatilo, tak se to do EU vrátí." (Muška na Zdi)
"Takže nedošlo k poškození zájmů Evropské unie?" (Žena Moby Dicka)
"Ne." (Moby Dick)

Přesněji: Podle informací iDNES.cz krok českých úřadů znamená, že projekt nebyl fakticky placen z evropských fondů. Dotací se tak nemohou zabývat evropské orgány.

"To už není ani sranda. To si z nás dělají prdel." (Mrtvá Kočka)
***

Moby Dick a jeho menažerie se omlouvají, že pro nedostatek času a prostoru nepokrývají všechny zprávy týdne. Ale snaží se hlavně nacházet souvislosti věcí pod povrchem.
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na i schránku moby.dick@seznam.cz .

Všem dík!
>>:)) Moby Dick