čtvrtek 11. června 2020

Produkty doby

Indoevropský rasista Gándhí
Churchill a Ghandí rasisti, Napoleon a Kolumbus vrazi!

25. května 2020 zaklekl v americkém Minneapolisu bílý policajt Chavin černocha Floyda, který předtím v trafice za cigára platil padělanou dvackou. Floyd byl podezřelý, že v autě má další padělané peníze. Zakleknutí ovšem trvalo nepřiměřeně dlouho a policajt tak podezřelého udusil. A nechal se přitom natočit. To hovado se v tom snad vyžívalo. Teď čelí obžalobě z vraždy s přitěžujícími okolnostmi. Není to poprvé, a asi ani naposledy, kdy policajt zabil „sprostého podezřelého“. V USA mají ovšem v tomto silnou tradici. Ročně zabijí policajti při výkonu služby tisíc podezřelých. A podezřelí zase zabijou stovku policajtů.


Na tuto rasistickou vraždu odpověděli utlačovaní černí rabové spravedlivým rabováním, zapalováním aut a obchodů a postřelením několika policistů. Byli by asi postřelili či zabili policajtů více, kdyby se tito nestáhli od obchodů k rozehnávání demonstrací. Ty probíhají v době, kdy je Amerika největší továrnou na koronu a platí zákaz večerního vycházení. Podle zpráv z médií se rabující už nabažili rabování, ale protestující se nenabažili protestování. Jsou však už nyní hodní.

Nu a ti zlí se zatím vyřádili: Poslední květnový víkend různí podezřelí zavraždili v Chicagu 25 lidí a 85 jich zranili. Jen za neděli rozhořčení podezřelí zabili 18 lidí, což je rekord od doby, co se to tu sleduje. (Třikrát vyšší než doposud.) Za Al Capona bylo v Chicagu bezpečněji! Na druhém konci země, v Los Angeles, v první červnový týdem narostl počet vražd dvaapůlkrát oproti loňsku.

Může za to všechno americký rasismus. Americký rasismus je dnes takový, že být černý, znamená téměř vstupenku k vysokoškolským studiím. (Dobré je také tvrdit, že vaše praprababička byla indiánka.) Říká se tomu „pozitivní diskriminace". Přitom, jak poznamenal svého času kolega Ota Ulč: „Když se podíváte do univerzitní knihovny v pátek odpoledne, tak tam nejsou žádní černoši. Když se tam podíváte v sobotu, tak tam jsou jenom Asiaté.“ Nu, ve stejné logice by mělo být zavíráno víc bílých. Protože v US věznicích je moc černých, a to je nespravedlnost a rasismus.

Výsledkem těchto virválů je svržení, hanobení či plánované odstranění soch amerických historických osobností. Jde to až tak daleko, že HBO dokonce stáhla z nabídky osmioskarový film Jih proti Severu, který byl natočen roku 1939. Protože  je – produktem své doby. Načež zobrazuje tehdejší předsudky. HBO ho vrzne na síť asi až s vysvětlivkami. Před kažým promítáním se bude nejspíše půl hodiny „nastavovat zrcadlo“. Bóžínku, každé umělecké dílo je „produktem své doby“. Nejspíš bude příště zcenzurovaná Chaloupka strýčka Toma. A měla by být spálena i autobiografie Louise Satchma Armstronga, protože když vzpomíná na svůj pobyt v polepšovně, píše o sobě jako o „barevném chlapci“.

Otrokáři jsou dnes, po stovkách let, náhle politicky neobhajitelní. Tedy ti bílí otrokáři. Kteří kupovali černochy od Arabů, pro které je lovili jiní černoši… Avšak pouze bílí otrokáři jsou špatní nejen v Americe, ale i v Evropě. A ze všech otrokářů nejodpornější je – Winston Churchill. Pryč s jeho sochou. Byl totiž rasista. A v roce 1943 způsobil hladomor v Bengálsku. Zběžně informovaný člověk by řekl, že ten hladomor primárně způsobili Japonci svým postupem na Barmu. Takže zapalme japonské restaurace! Ale Churchill zjevně neměl rád své poddané Indy. (1942: „Nenávidím Indy. Jsou to bestiální lidé s bestiálním náboženstvím.“) Žral ho zejména jistý Gándhí, který mu dělal značné potíže. („Jestli je v Indii hladomor, tak proč Gándhí ještě neumřel?“) 

Mahátmá se proslavil zejména svým nenásilím. (Násilně se chovali jenom jeho přívrženci. Rozdělení Indie a Pákistánu stálo 2 miliony životů, kdy zabíjela nikoli bílá rasa, ale sousedi se podřezávali navzájem.) No a tomu Gándhímu za to byl vztyčen pomník. (Za to osvobození národa. Od Britů a muslimů.)  Třeba i v Akkře ve Ghaně byl takovej krásnej pomník. Mahátmá byl také velký bojovník proti rasismu. Stavěl se proti tomu, aby byli Indové za plotem – spolu s černochy. Po celých dvacet let stál o to, aby Indové – jakožto nadřazená rasa – byli na té straně s bělochy. Takže sedmdesát let po jeho smrti si na to někdo v Ghaně vzpomněl a Gándhí jde do šrotu. (Podle tohoto Otce indického národa z roku 1906 „negři jsou, což lze vztáhnout na všechny, necivilizovaní a obvinění jsou ještě horší. Jsou problematičtí, velmi špinaví a žijí skoro jako zvířata.“)

To jsou paradoxy, pane Jonáš!

Rasistický Churchill má sochu i v Praze, jejíž sokl nějací bojovníci proti rasismu postříkali nápisem, že „Black lives matter“. Nějaká taková hovada totéž udělala už dříve v Anglii. Což je humorné, protože kdyby Winston nevyhrál válku o Británii, kdy tento ostrov stál jako jediný v boji proti Hitlerovi, pak by žádná černá, zelená, rudá ani levičácká hovada v Británii nebyla. (Ani nehovada…) Vlastně ti zelenorudí levičáci ano, ti by se stali členy nacistické strany.

V Belgii teď sundali sochu krále Leopolda II. Soukromě si zkolonizoval Kongo takovým způsobem, že přitom zemřelo 10 milionů lidí. Dalším nechal useknout ruce mačetami. Od té doby se to v Kongu a okolí stalo kulturním dědictvím. Belgičané se probudili po sto padesáti letech, i český národ by se měl probudit. A po šesti stech šedesáti šesti letech svrhnout sochy císaře a krále Karla IV., známého antisemity. Karel IV. byl prostě – produktem své doby, kdy se tak chovali všichni panovníci. Netelevizní Marie Terezie ještě v pokrokovém 18. století. Pryč s ní!

Když už mi sem zavlál tenhle pramínek myšlenky, je zvláštní, že proti bělošskému protičernošskému rasismu protestují černoši, v jejichž komunitě je zažraný zase beztrestný antisemitismus. Stejně jako u zelených levičáckých nácků.

Starosta Londýna se dal už slyšet, že nějaké rasistické sochy budou muset být zlikvidovány. Neboť „město by mělo více reflektovat pocity komunit, které v minulosti byly předmětem otrokářského obchodu“. No, Sadiq Khan má sice pákistánský původ a je muslim, avšak liberální muslim, který hájil práva homosexuálů na partnerství. Načež mu imám z mešity v Bradfordu vzkázal, že se už za muslima považovat nemůže. Ať si je Sadiq muslim, jenže to, že je starostou Londýna značí, že je jedním z lídrů labouristické strany. Která je prolezlá antisemitismem. To ovšem nevadí, protože antisemitismem je prolezlá celá Evropa. Takže Francouzi a Britové a Belgičani protestují, že si Američani zaklekávají své černochy, zatímco jim vůbec nevadí, že v jejich vlastních zemích muslimové zabíjejí Židy. Ach jo.

Také v Praze jsme si sundali rasistickou sochu maršála Koněva. Sice v pětačtyřicátém osvobozoval Prahu, ale v šestapadesátém zase „osvobozoval“ Budapešť. A ta socha je z osmdesátého, z dob zase ruské okupace, takže jde o okupační, nikoliv osvobozovací sochu! A s tím maršálem to taky začalo nápisy na soklu a zabarvováním, za což už Praha 6 vydala hrozné statisíce. No, Praha 3 zatím říká, že jim těch pár stovek za odčervení Churchilla stojí za to, a sochu zachránce evropské civilizace před hnědým morem a bojovníka proti moru rudému sundávat nebude.

Cožpak když si Američani sundávají Američany, Britové Brity a Belgičani Belgičana, je to ještě, dalo by se říci, jejich věc. Nevím co říkali Indové, když jim Ghanci sundávali Gándhího, ale Rusům se sundání Koněva nelíbilo. Těm Rusům, kteří ve své zemi mají stále sochy masových vrahů Lenina a Stalina. Nu ale – to jsou ruští masoví vrazi, Rusové k nim mají kladný vztah, těžko jim zazlívat že pláčou po své bývalé velikosti. Stejně tak Francouzi zase oslavují Napoleona, který jim vybil dvě generace mužů. Dvakrát opustil svou poraženou armádu. V Rusku ji nechal napospas mrazu a Rusům, předtím, když utíkal z Egypta, nechal v Jaffě otrávit stovky svých raněných vojáků. V té Jaffě, ve které, když ji předtím dobyl, nechal povraždit čtyři tisíce Turků, kteří se mu vzdali za příslib zachování života.

Takovej hajzl ten Napoleon byl. A stejně má různě po světě sochy, na Hvaru k tomu dokonce celou pevnost! Hvařané jsou mu vděčni, neb je osvobodil od benátské okupace. No, my jsme Rusům nakonec taky vděčni.

Za něco vděčni, a za něco nevděčni. 

Nu co, my máme svého Karla IV., Britové (zatím, dokud je v Londýně 60% bělošská většina) svého Churchilla, Francouzi Napoleona a Rusové Stalina. No, Němci teď nemůžou mít Hitlera, tak mají aspoň svého Marxe. Nestačí jim ty staré sochy, tak mu stavějí nové. Ale mraky se snášejí nad kosmopolitou Kolumbem! Je jedním ze 60 rasistů, jejichž památníky chtějí samozvaní lidumilové z Hnutí Black Lives Matters odstranit, protože jsou podle nich rasistické a oslavují otrokářství. No, Kolumbus nejdřív zotročil ubohé indiány, pak obchodoval s černošskými otroky a nakonec nejspíš střílel do dělníků. Krom všech jeho soch by tedy měly být zrušeny i názvy všech Kolumbií, co jich ve světě je, států, měst, horstev a jezer, a zpětně i názvy všech lodí, včetně velitelského modulu Apolla 11.

Protože Američani se svou Columbií zotročili ubohé Měsíčňany! Nevěříte? Tak trošku couvnu, aspoň malinko: To Islanďané zotročili původní rasu!

Vyprávěla jedna česká průvodkyně, která provázela Američany po Islandu: Jeden z nich se optal na osud „původního obyvatelstva“. To děvče se podivilo a pravilo, že nativním národem, když sem v 10. století dorazili Vikingové, byli leda papuchalci a tuleni. Onen Amík se na ni pak zlobil. Že prý Islanďané záměrně zatajují, jak zatočili s domorodci!

Asi by se měly zplanýrovat všechny památky na Vikingy. A vůbec na historii lidstva. Pak by měl největší pravdu ten největší vůl s nejsilnějším bučením. Jak se již děje…

Inu – produkt naší doby.

Psáno v Praze na Lužinách ve čtvrtek 11. června 2020