pátek 23. dubna 2010

MOBY DICK: Neslýchaná situace

Beránek Vlček masitý, z kůže stažený, Paroubek na volno puštěný, Jančík zaživa uvařený
******************************************************************

Neděle 18. dubna 2010, 2. den státního smutku, Mezinárodní den památek a sídel
Polsko se královsky rozloučilo s prezidentem Lechem Kaczyńským a jeho ženou Marií.

Benedikt XVI. se na Maltě společně pomodlil s některými oběťmi kněžských pedofilů. Slíbil, že církev se vynasnaží přinést jim spravedlivost – a ochranu pro mladé lidi do budoucna.

Prezidentem Kypru se stal dosavadní premiér Dervis Eroglu. Je to Turek – možnáže právě proto se stal prezidentem jen turecké části ostrova, kterou jako "stát" uznává ze všech zemí toliko Turecko.

První historická televizní debata lídrů politických stran ve Velké Británii ukázala, že liberálové mají šanci dostat se do vlády. (To je ta třetí strana ze dvou tradičních britských.) Pokud konzervativci neuzavřou labouristy velkou koalici, tak budou liberálové koalovat z jednou tradičních stran – nejspíše s toryi. 6. května budou volby, které možná postrčí monarchii trochu více směrem k republice. Když už padla letitá tradice dvou stran...

Tradiční japonská oslava květů sakur byla narušena sněhovým nadělením přímo v Tokiu. Stalo se tak v rámci globálního ochlazování poprvé po 40 letech. Zastaven byl provoz Šinkansenu a zavřeny byly některé silnice na východě a severu souostroví.

"Vulkanický prach vytvořil neslýchanou situaci." (Předseda Evropské komise José Barroso) Evropská komise založí komisi, jež bude zkoumat dopady sopečné krize na evropskou ekonomiku. Odhady hovoří o 200 milionů ztrát tržeb aerolinek za jediný den nelétání. Pozor, to nejsou "škody", ale nedoručení příjmů!

Soud ztratil zdravý rozum". (Jiří Paroubek se rozčiluje nad výrokem ústavního soudu, který označil výplatu starobních důchodů za "nespravedlivou" a naporučil státu do 30.9.2011 tuto nespravedlnost odstranit.) Socdemáci už přišli na to, jak problém vyřešit. Důchodová daň, která se nyní jmenuje "pojištění" se přejmenuje na důchodovou daň.

Modří ptáci sice volají po důchodové reformě, jejíž obrysy jsou už 5 let připraveny, ale ti do toho v roce 2011 nebudou mít co mluvit...

"Bohatí", kteří jsou na důchodech šizeni, tvoří 95 % české populace...

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer pomáhal "zločinecké organizaci zavražděného bosse Františka Mrázka." (Bývalý detektiv Karel Tichý)  Langer vědomou spolupráci  vyloučil.

"Pokud kampaň nezvládneme, velké břímě odpovědnosti je výhradně na volebním manažerovi, tedy na mé osobě. Pak budu skládat účty." (Ivan Langer je připraven odejít z politiky)

"Jestli nepředloží důkazy, měl by z kandidátky zmizet." (Současný ministr vnitra a lídr pražské kandidátky ČSSD Martin Pecina o aférách předsedy Sněmovny Miloslava Vlčka, ČSSD)

"Mezinárodní agentura pro atomovou energii se stala nástrojem některých mocností proti nejaderným zemím a měla by se změnit." (Íránský prezident Ahmadí Neřád na jaderné odzbrojovací konferenci v teheránu, které se účastnili zástupci 60 států).

Je nutné jaderné odzbrojení Izraele. Shodli se na tom ministři zahraničí Iráku, Libanonu a Sýrie.

Izrael zatím provedl jaderné odzbrojení Sýrie a Iráku...


Pondělí 19. dubna 2010, 65 lety výročí vypálení Ploštiny

Ploština dnes dostala od ministra obrany záslužný kříž 1. stupně. Místní kopaničáři za války podporovali partyzány. 19.4.1945 bylo za to zvláštním komandem SS zavražděno 24 lidí a zapáleno deset z dvanácti domů.

Ještě dříve byl oceněn naším státem velitel této vražedné operace, soudruh Kurt Werner Tutter, známý jinak jako Engelchen, který si říká Smrt. StB ho nasadila jako svého agenta proti vnějšímu nepříteli v NSR. Nejdřív ho ovšem musel soudruh prezident Antonín Zápotocký v roce 1952 amnestovat. (Ostatně Zápotonda amnestoval o rok později další čtyři nacistické válečné zločince, včetně lidického vraha Maxe Rostocka...)

Komunisti a nacisté, estébáci a esesáci – jedna soudružská svoloč! A přidejme k nim i sudeťáky, u kterých se masový vrah Tutter v bavorském Kötzlingu angažoval jako jejich místní fýrer...

Očekávané zemětřesení proběhlo v pražské ODS. Mimořádný regionální sněm odvolal z vedení starostu Prahy 5 Milana Jančíka, starostu Prahy 6 Tomáše Chalupu a poslance Jiřího Janečka. Na pražský pík se vrátil tradiční Bémův odpůrce Rudolf Blažek, postoupila Praha 8 svým starostou Josefem Noskem a Praha 9 radním Tomášem Portlíkem.

"Rozhodnutí sněmu respektuji, na práci s novými kolegy se těším. Odvolání Tomáše Chalupy ale osobně lituji." (Primátor Prahy Pavel Bém, který již nehodlá primátorovat, alebrž poslancovat.)

Možná hodnocení:

a) Pražská ODS se očišťuje.
b) Pražská ODS se připravuje na postbémovské období a už předem se zbavuje Bémovy kliky.

Michael Kocáb opět sedí ve Strakovce. Tentokrát ne jako ministr lidství, ale jako "vládní zmocněnec" pro lid a jeho práva.

Současní nejoblíbenější straničtí politici v Česku:
1. Radek John, Vv, 61 %
2. Bohuslav Sobotka, ČSSD, 50 %
3. Karel Schwarzenberg, TOP 09, 43 %
4. Petr Nečas, ODS, 40 %
5. Lubomír Zaorálek, ČSSD, 39 (31+8)%
6. Jiří Paroubek, ČSSD, 39 (29+10) %
 Radku, jsi jednička!

Počet obětí tibetského (čínského) zemětřesení se vyšplhal na 2.000 mrtvých a 12.000 raněných. V oblasti mrzne, stanové tábory pro přeživší mají nevyhovující hygienické podmínky.

Velkoobchodu Makro kvůli sopečné blokádě chybí čerství úhoři z Kanady, malajští tuňáci a izraelské bylinky.

Sčuch Mezinárodního měnového fondu, Evropské unie a Evropské centrální banky v Aténách se nekoná. Řecká krize se tak dále prohlubuje. Může za to – islandská sopka.

Však se už za ni Island omluvil.
Však byl za ni dokonce i pokárán!

"Chceme vyjádřit nespokojenost s tím, jak vlády krizi řešily. Bez zhodnocení rizika, bez konzultací, bez koordinace a bez vedení." (Giovanni Bisignani, předseda IATA)

Thajská armáda je připravena střílet do davu příznivců odsunutého premiéra Tchaksina Šinavatry. "Rudá trička" se totiž chystají vtáhnout do finanční čtvrti Bangkoku. Vojáci se budou pouze bránit před "teroristy, kteří se ukrývají mezi protestujícími", jak pravil mluvčí vlády Panitano Wattanajagorn.

"Dáváme vládě sedm dní na to, aby vrátila zemi klid, nebo se chopíme povinností, které nám určuje ústava.(Chamlong Srimaung, vůdce "žlutých triček", tedy příznivců současného padajícího premiéra Apchisita Vedžadžíva)

Sergej Volkov jakožto ofiš olympijský poradce pro ekologii varoval před drtivým dopadem, který má na kavkazskou přírodu bezohledná výstavba olympijských sportovišť u černomořských lázní Soči. Zejména se mu nelíbí dopravní koridor mezi sportovním komplexem Krasnaja Poljana a sočským pobřežím. Tak dlouho psal otevřené dopisy prezidentu Medveděvovi, až proti němu bylo zahájeno trestní stíhání. Pročež emigroval na Ukrajinu, kde se skrývá.

Další nepokoje v Kyrgyzstánu. Kyrgyzský lid žádá, aby mu úřady rozdělili půdu nekyrgyzského lidu – Rusů a Turků.

Klan padlého prezidenta Bakijeva v Dželalabádu neuznává centrální vládu z jiného klanu. 300 jihokyrgyzských vnitráků se vzbouřilo proti současnému ministru vnitra Bolotbekovi Šernizajovi. Bolotbek přijel na místo, aby osobně situaci uklidnil. Ženy jižních klanů mu nehty podrápaly obličej a holemi ho zahnaly na potupný útěk.

Exprezident pokračuje ve svém exodu. Z Kazachstánu se přesunul do Běloruska, a to na osobní pozvání soudruha prezidenta Alexandra Lukašenka. Společně s Bakijevem odešlo z Kyrgyzstánu i 200 milionů dolarů, a to z šesti komerčních bank, "spojených s jeho rodinou". Ne, Bakijev nebyl žádný monopolní diktátor – povolil tuhle tržní konkurenci...

Úterý 20. dubna 2010

Letadla se už rozlétávají. Ale jde to pomalu. Fronta na letenky je nekonečná. Ze Španělska evakuuje turisty hrdého Albionu bitevní loď - jak jinak - Albion...

Popel přinesl úspěch telekomunikačním a IT firmám. Náramně totiž vzrostl počet videokonferencí. A vono to de! A vono to dycky šlo!! A vono je to stokrát levnější, než osobní summity!!! Tak proč se většina jednání už dnes nevede elektronicky, když to de a je to tak nechutně levné???

Mrtvá Kočka: "Právě proto."

Aerolinky žádají od států odškodné. Aby však vyčíslily skutečné škody, musely by přiznat ušlý zisk, tedy i marži - což se jim nějak nechce. Krachující firmy by na tom mohly ještě vydělat - a získat tak "neoprávněnou výhodu" - kterou jejich konkurenti už dopředu kritizují. No tak ať se žádná státní podpora neplatí, no. Protože pokud ji stát (z daní poplatníků) zalatí aerolinkám - neměl by pak taky platit ztráty cestovek? A samotných cestovatelů?? A sociální pojištění za nebohé trosečníky??? A ztráty automobilkám a květinářům??? A nakonec by měly státy zdanit naopak IT a telekominické firmy, dráhy a busy - které na sopce vydělaly. Je to blbé? Je to blbé  - ale stejně jako proplacení "ztrát" aerolinkám... Je jim jistě možno poskytnout podporu při odložení splácení dluhů či poskytnout nízkoúročenou půjčku!

Německá BMW byla přinucena snížit výrobu aut ve svém americkém závodě, kam nedorazily kožené potahy z JAR a převodovky z Evropy. Just in time - a najednou just! a žádný tajm - a žádné součástky a žádná výroba. To je daň za zrušení skladů  při současném rozprostření po planetě, volové! Která vláda ztrátu nahradí - německá nebo americká???

"ÚSTR se plně zapojil do volební kampaně ODS pod vedením Íčka Langera s cílem ovlivnit volby do sněmovny." (zatím 6. nejpopulárnější stranický politik Jiří Paroubek v reakci na zveřejnění informací o spolupráci jeho kamaráda s StB.)

Několik vysvětlivek:

ÚSTR = Ústav pro studium totalitních režimů, který se v současnosti chystají likvidovat antikomunisté svými hlasitými protesty proti novému vedení

Zapojení do volební kampaně – ÚSTR má povinnost předložit jakékoliv materiály, které opatruje, komukoliv, kdo si o to požádá! Třeba i novináři!! A kdyby neposkytl, dopustil by se porušení zákona!!!

Kamarád – již 50 let kamarádí s Paroubkem Tomáš Melich, emigrant, který od roku 1982 působil jako zahraniční tajný spolupracovník StB. Melich vypomáhal bolševikovi při mezinárodních obchodech se zbraněmi. Při tom si vymínil, že nebude poskytovat informace, zneužitelné proti Rakousku – bál se, aby ho nová vlast nezavřela pro pomoc staré vlasti...

"Ve spisech chybí vázací akt, tedy vědomý souhlas ke spolupráci. Celá údajná spolupráce je proto postavena na záznamech zločinecké organizace a jak ukázalo již několik soudů, mnohokrát byli lidé ve svazcích neoprávněně." (Petr Dimun, poradce Jiřího Paroubka)

Vysvětlení:

Mnohokrát soudy rozhodly o vymazání agentů ze seznamů spolupracovníků, protože ministerstvo vnitra "neumělo" dodat existující listinné důkazy. Novináři to nějak "umějí". Těch papírů o Melichovi je na dvě stě. Mezi nimi i ty, které popisují "vázací akt" za přítomnosti dvou důstojníků. Ve speciálních případech nemusel mít písemnou formu. (Jako měl u jiného spolupracovníka naší - tedy "jejich" - rozvědky, současného místopředsedy Sněmovny Vojtěcha Filipa – Falmera, KSČ, KSČM).

"Zatím jsem neviděl žádný důkaz." (Jiří Paroubek na otázku, zda ČSSD vrátí peníze nejštědřejšího sponzora Melicha)

Obchodník se smrtí Melich poslal ČSSD 13 milionů korun, z toho polovinu na osobní kampaň Jiřího Paroubka.

ČSSD původ peněz řádně oznámila

Tomáš Melich pochází z rodiny roduvěrných socdemáků a není důvod podezírat Jiřího Paroubka nebo kohokoliv jiného z vedení ČSSD, že věděl o jeho angažmá pro socialistický zbrojní průmysl.

Bez otevření a zpřístupnění estébáckých archivů bychom se to nedověděli ani my, ani ČSSD – která tomu stále ještě nechce věřit... A spíše nežli vrátit peníze – požaduje zrušení ÚSTR!!! Což se jí po volbách může podařit...

Trojka ČSSD na liberecké kandidátce Michal Kraus, známý z předchozí africké aféry jako "Kakaový Bob", odmítá hyenám doložit, jak byl pořízen byt pro jeho devatenáctiletého syna. Kraus ml. má bejvák v domě, kterou stavěla firma, jejíž majitel dostal ze státních dotací  postupně 25 mil Kč na sportovní areál, který nepostavil. Tedy postavil – ale ne jako veřejně prospěšné sportoviště, ale součást horského hotelu. O dotacích rozhodoval Kraus st. jakožto předseda sněmovního výboru při "porcování medvěda" - ještě než byl odejit kvůli kakau.

Zájem hyen o Krausovo angažmá, které bylo způsobeno synkovým náhlým obšťastněním, dovedlo slídily až k nešťastnému zjevu Miloslava Vlčka.

Vlčka už hyeny okusují.

Rusové vyslechli křik kyrgyzského lidu "Pryč s Rusy" - a chystají se z Kyrgyzstánu odejít? Ne – přijít! Ruský prezident Dmitrij Medveděv "pověřil ministerstvo obrany, aby zajistilo bezpečnost ruských občanů v Kyrgyzstánu v souvislosti s útoky proti ruskému majetku a bezpečnosti etnických Rusů." V okolí Biškeku (sovětské "Frunze") je už hlášeno 5 mrtvých.

Pozor: Z obavy o bezpečnost "ruských občanů" se chystají vstoupit ruská vojska do vařícího se Kyrgyzstánu – aby ochránila "etnické Rusy" – tedy i ty bez ruského občanství...

Středa 21. dubna 2010, Den proti hluku

Už se létá. Do Řecka se slétli pomocní supi z MMF, EU, Evropské centrální banky. Řecko si přece jenom bude musit půjčit. Pouhé řeči o tom, že si "bude moci půjčit" totiž na dluhy nezabraly. 11. dubna bylo Řecku slíbeno 30 mld €, nyní – "v první fázi" – má obdržet 40-45 mld €. Musí se to stihnout do splátek 15.5. – a musí to ještě schválit Evropská komis, protože úroky z půjček na úroky budou nižší než tržní úroky, takže rozdíl budou muset zaplatit (ponejvíce) Němci. A na rok budou mít Řekové pokoj... Teď splácí úroky, kdy začnou splácet 300 mld € dluhů? A co bude za rok?? A kdo další natáhne ruku – vpodstatě pro německé (a francouzské, ale i slovenské) peníze???

Nakonec nás čeká rozpad eurozóny, prorokuje prezident Klaus – už skoro 20 let. Ví, o čem mluví. Jedna měna, ale dvojí hospodářství vedly až k rozpadu České a Slovenské Fede a Rativní Repu a Bliky. (A Slováci dnes mají problematické euro...)

Ukrajinský (proruský) prezident Viktor Janukovič a ruský (taky proruský) prezident Dmitrij Medveděv uzavřeli v ukrajinském Charkově holport: Rusko dá Ukrajině plyn o třetinu levněji, a Ukrajina mu za to prodlouží nájemní smlouvu k užívání sevastopolského přístavu na (ukrajinském proruském) Krymu o dalších 25 (+5) let – tedy do roku 2042, případně až 2047. Rusové tedy na Krymu zůstanou – a plyn se zlevní – "složitým výpočtem", který je dnes takový, a zítra bude makový. (Až plyn v průběhu století zdraží třeba o 3000 %.)

Ukrajinci nebudou muset drahý plyn domácnostem dotovat – a splní tak podmínku MMF pro poskytnutí půjčky 12 mld $.

Předcházející rozhovory v Moskvě byly "mimořádně obtížné" a závisely jedině na "ruské dobré vůli". (Nikolaj Azarov, ukrajinský premiér)

Ruský nejvyšší soud rozhodl, aby se ruské soudy opět začaly zabývat žádostmi o odtajnění dokumentů okolo Katyně.

Generál Reynaldo Bignone (82) vyfasoval před argentinským soudem 25 let navostro. Bývalý argentinský diktátor vládl zemi od roku 1982 – kdy vojenská junta měnila své vedení po prohrané válce o Malvíny/Falklandy – jen rok.

Juntáš odhadl počet "zmizelých" osob v době vlády junty na 8 tisíc, soud dospěl k číslu 30.000. (Tito lidé "zmizeli" tak, že je nahé, svázané a nadopované vojenští zločinci shazovali z vrtulníků do moře nebo do opuštěných oblastí.) Na 500 čerstvě narozených dětí bylo ukradeno svým matkám doslova z lůna a předáno "řádné výchově". Nalezeno bylo jen asi 100 takto postižených potomků...

Teď bylo souzeno celkem 6 juntášů. Odsouzeno bylo celkem 74 osob z 1464 podaných žalob. Žaloby byly podány po tom, co byly roku 2003 v Argentině zrušeny amnestijní zákony jako protiústavní.

Český právní řád považuje zločiny komunismu za nepromlčitelné. Nikoli tak čeští soudci. (Polovička bývalí komunisti, kteří ještě soudili disidenty - a druhá polovička absolventi plzeňských práv???)

Kdy bude u nás podána žaloba na soudce Vaše? Kdy začnou být souzeni konkrétní komunističtí zločinci?

Českomoravští biskupové se na svém sjezdu, é, České biskupské konferenci, připojili k omluvě papeže a vyjádřili lítost nad spáchanými hříchy. A okamžitě vyrobili další hřích:

Příručka ministerstva školství k sexuální výchově na školách prý nebyla dostatečně konzultována (s biskupy? kteří mají hojné zkušenosti s poučováním dětí o sexu??) a "nabádá k přílišnému individualismu". No tak, soudruzi biskupové, myslíte si, že lepší nežli individuální je skupinový sex?

Vlček se za skučení přiznal  "jako chlap". Lhal o své známosti se svým fotografem a podnikatelem Petrem Vrtalem, kterému rozpočtový výbor Sněmovny přihrál 25 milionů Kč. A porušil zákon. Trapně při vracení půjčky v hotovosti.

"Byl jsem zaskočený dotazy." A to skoro celý týden. Zdá se, že až když hyeny začaly kroužit kolem samotného Jiřího Paroubka, rozhodlo užší vedení partaje předhodit davu tučné sousto – samotného předsedu Sněmovny. Vysoký ústavní činitel, ale v partaji jinak politik okresní úrovně (a okresního traktoristického přeboru...)

To přiznání bylo přečteno z papíru. Na Vlčka z kůže staženého dohlížel přísně a tvrdě sám manažer volební kampaně Tvrdík, který nedovolil, aby se novináři lháře a podvodníka na cokoli zeptali.

Kraus vydržel. Žádné dokumenty ukazovat nebude, jde o soukromé a rodinné věci.

No a o 13 mil od estébáckého obchodníka se smrtí, z čehož šlo 6,5  mil na konto osobního přítele přítele Jiřího Paroubka, dnes nepadlo ani slovo. Vlček byl dosti masitý...

Čtvrtek 22. dubna 2010, 140. narozeniny VIL, Den Země

Mumie Vladimíra Iljiče Uljanova vulgo Lenina byla dnes obdařena nejspíše květinami. Mladí Rusové o zakladatele reálného komunismu nejeví zájem.

Dluhy Řecka nejsou 12,9 %, jak se dosud udávalo, ale 13,6 % HDP. "Upřesnění" směrem vzhůru proběhlo letos už potřetí. A upřesňování není konec, procenta polezou přes 14. Zato se snižuje rating Řecka. Absolutní výška jeho dluhů je 273 mld €.

Opožděný apríl: Prezident Obama nedávno zatrhl NASA pilotovanou kosmickou loď Orion. Nyní ji opět křísí – ale měla by sloužit pouze jako záchranný modul na ISS pro odvoz astronautů. Kteří se tam nemají jak dostat! Leda, když je tam vezmou Rusové – ovšem kosmické letenky jsou už nadlouho vyprodány. Nyní se ukazuje obmyslnost pana prezidenta. Američané mohou letět s USAF! Vojenské letectvo hodlá dnes vyzkoušet miniraketoplán X-37. Mise je tajná. Třeba poletí sám prezident Obama?

Vlček padl. Čestně, jako chlap. Jako "chlap" absolutně bez kulí. Po sedmnácti dnech od prvního zalhání. Svůj podíl na medvědovi pro svého pozdějšího poradce a fotografa však neosvětlil. Přednostovat Sněmovně bude jen do 30.4. Pak předá žezlo první místopředsedkyni Sněmovny Miroslavě Němcové (ODS). Z kandidátky odstupuje. Počkejme si, v jaké funkci se po volbách vynoří. Třeba jako ředitel Státních Traktorových Stanic, poskytujících našim vybraným zemedělcům technickou podporu jejich farmaření? Byla by to spravedlivá odměna za tu popravu, kterou na něm přátelé z ČSSD spáchali. Beránek Vlček, který polopřiznáním svého hříchu odvrátil pozornost od estébáckého dodavatele zbraní, sponzora partaje i přítele Paroubka...

Kdyby Miloš Zeman tolik nechlastal, mohl by z něj být dobrý premiér, pravil Karl Schwarzenberg pro LN. Miloš nato vyprávěl  vtip o spícím opilém Karlovi, jehož budí jistý člověk s otázkou: Jak se máte pane hrabě? Karlík prý jen zvedl hlavu a prál: kníže, vole! Miloš si myslí, že jeho obliba slivovice mu u českomoravských voličů spíše pomůže. Winston Churchil prý vychlastal denně tři lahve whisky a vykouřil osm doutníků. Zato Hitler byl vegetarián nekuřák a abstinent.

Ano, Miloši, i nekuřák může být vrah. A ožrala zase hovado!

Zatímco české firmy až do loňského Silvestra kácely stromy na svých pozemcích bez povolení obce načerno, od Nového roku tak již mohou činit dle zákona, ze kterého při novelizaci jaksi vypadlo jediné slůvko: totiž "právnické" ze sousloví "právnické osoby"...  Jediné omezení zůstalo: o povolení se musí požádat u stromů s  obvodem nad 80 cm. Do čehož se "vejdou" i staré borovice.

"Stojí na našem pozemku. Nikdo nemá právo nám do toho mluvit. Je to v souladu ze zákonem." (Prezidentka Forest (?) Golf Klubu Monika Bažantová ke skácení 20 vzrostlých stromů v (bývalém) Klánovickém pralese.)

Jedná se o zjevnou chybu, která prý vznikla při "načítání" pozměňovacích návrhů výboru pro životní prostředí.

Nechceš si na to, parlamente, konečně už jednou najmout nějakého textárenského odborníka?  Třeba Ambrože? Mrtvou Kočku, nebo i samotného Moby Dicka? Soukromé firmy totiž mají na vydávání dokumentů své lidi nebo si platí dodavatelskou firmu. Ti zajistí, aby ve vydaném dokumentu bylo to, co jeho autor zamýšlel! A zároveň aby to bylo správně a v souladu s dalšími dokumenty firmy!! A pak to musí obstát před různými audity!!! Ale, pravda, parlament se halt neřídí stejnými zákony, jako soukromé firmy. On vlastně ty zákony vydává - jenže zkurveně...

Pátek 23. dubna 2010, Světový den knihy a vydavatelských práv

"Musíme Matta Stonea a Treye Parkera varovat, že to, co dělají, je hloupé a že za odvysílání této epizody pravděpodobně skončí jako Theo van Gogh... Toto není hrozba, ale varování." (Abú Talhál Amríkí na RevolutionMuslim.com ve vzkazu tvůrcům South Parku, kde se v 200. díle objevil Mohamed v převleku za medvěda. V dalším díle byla M. slova vypípána - a v převleku za medvěda se zjevil Santa Claus...) 

Jak jsem psal posledně, Klementinum se už přestavuje. Ale nejenže "dostavbu Národní knihovny" za nějaké dvě mld dostal Metrostav bez výběrového řízení, ona neexistuje ani kompletní architektonická studie! Památkáři jen zabránili brutálnímu probourání portálu do Platnéřské, která měla jít asi až do druhého patra v šířce nějakých dvaceti metrů (odhad z vizualizace).  Jedenáctičlenný tým odborníků, který měl nad průběhem stavby bdít, se rok prakticky nesešel. Stavba má tak jediného dohlížitele - samotného ředitele NK Pavla Hazuku.

A nikde žádnej prezident, kterej by se připoutal k razicímu štítu...

Budoucí bývalý předseda Sněmovny Vlček dostane na odstupném 600 tis. Kč. Jiří Paroubek vyzval prakticky všechny hodnostáře konkurenčních partají, aby následovali čestnost tohoto lháře a odstoupili ze svých funkcí. Jak ČSSD naloží s těmi 13 miliony, které mohou klidně pocházet z krve ubohých Afričanů a Irčanů, nesdělil...

"V první řadě za pád Míly Vlčka může jeho špatný obraz v médiích. Samotná kauza je obsahově velmi slabá..." (místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach v dnešním Radiožurnálu.) Kolega Vlček prý oproti jiným reagoval rychle (17 dnů) a elegantně(??? čemu všemu se dnes říká elegance...) s důrazem na svou loajalitu ke straně (a k předsedovi - to zejména!). Konec Škromachova vystoupení, ještě před přáním sluníčkového víkendu:

"Toto je opravdu scestná debata. Tohle téma by se hodilo do Blesku nebo do Aha, ale že se probírá na Radiožurnálu..."

Ano - to je opravdu neslýchaná situace. Že se přednosta Poslanecké sněmovny chová jak nějaká lehká dívka!

Sobota 24. dubna 2010, Světový den laboratorních zvířat – Den boje proti vivisekci

Znechucená žena Moby Dicka míní: "Nejzcestnější je, že si vysoký ústavní činitel nedokáže vzpomenout na svého fotografa, pobíhá s milionem v papírovém pytlíku v kapse, že lže, podvádí - a ještě to vydává za čestné jednání! A jeho partajní kolegové mu mají za zlé jen to, že neumí dobře a soustavně lhát!!!".

********************************************************
minulý zápis: Kašpárek versus Večerníček a Miko kontra Mikeš

předminulý zápis: Naivka No1

*******************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003

Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz 
Předem dík! >>:)) Moby Dick

3 komentáře:

STK řekl(a)...

Pátek 23. dubna:
Našel jsem na síti hnusnou zprávu, že spisovatel Jan Balabán překročil řeku zapomění. Ještě před dvěma týdny jsem ho viděl, jak spokojeně sedí před divadlem na sluníčku a pozoruje okolní "cvrkot". O tomhle pozorování už ale nenapíše.

Byl to fakt fajny synek a bylo mu pouhých 49 let.

informace řekl(a)...

Sexuální zneužívání mládeže ze strany kněží je téma opravdu nechutné a člověku se o něm ani nechce psát. Po měsíce trvajícím skandálu, který se přispěním medií rozšířil po celém světě, se nakonec Benedikt XVI rozhodl k veřejné očistné akci na Maltě, kde byl přijat za jásotu věřících. Jenomže tím skandál nezastavil: dnes čteme v novinách o resignaci belgického biskupa, který se přiznal po létech k pedofilii, a resignoval. Tento týden resignoval také irský biskup, který se cítí zodpovědný za to, že pedofilskou činnost kněží kryl.
Zastánci církve a papeže nemají snadnou úlohu ve vysvětlení celé aféry. Podle prezidenta Asociace katolických profesorů a učitelů, se jedná o frontální útok protikatolických lobbies a nepřátelských církví, které jsou znepokojeny rozhodnou politikou papeže na obranu rodiny a křesťanských hodnot. Z článku prezidenta asociace se dozvídám, že katolická církev má 5.002 biskupů a 410.000 kněží, a že tedy skandál se týká jen nepatrné části kněžstva. Našla jsem na webu i blog zastánců a přátel papeže Ratzingera, kde je uveřejněn materiál, týkající se papežovy činnosti. http://paparatzinger3-blograffaella.blogspot.com/
Zároveň na Mondo Raro, an indipendent free magazin, se dočítám, že skupina asociací, mezi nimi Telefono Antiplagio a European Consumers započala class action proti kněžím pedofilům. A zároveň se tam dozvídám, že v Anglii katolická církev už od 90.let používá zvláštní pojišťovací fond na odškodnění malých obětí pedofilské činnosti kněží.

Šaman řekl(a)...

Kocoure, vloni jsme měli sraz abiturientů z gymplu. Tříďas nepřišel - umřel v týdnu před tím. Před tím týdnem dal při náhodném setkání ve městě kamarádovi číslo na svůj nový mobil.
Když se kamarád tu smutnou zprávu dověděl, nechtěl tomu taky věřit:
"To není možný, vždyť jsem mu ještě ráno telefonoval."
"A odpověděl ti?"
...
\I-I