pondělí 5. dubna 2010

ZASLÁNO: Separace

Autor: STK

    Na titulní straně Lidových novin jsem si při Bílé sobotě přečetl článek s názvem "Stát chystá sčítání obézních lidí". Je začátek dubna, patrně opožděný apríl, říkám si...
      Ale ne, myslí to vážně. Tlusťoši prý odčerpávají prostředky našemu rozvinutému zdravotnictví, protože trpí častěji cukrovkou, nádorovými onemocněními, trpí jejich cévy i klouby - a na léčbu těch zdravých pak chybí peníze. Tak to musí být pravda, protože sloupek vpravo to potvrzuje jinými slovy jiného autora.

      Budeme to muset začít nějak řešit: buď vyšším zdaněním nezdravých potravin - tam je to trochu komplikované: ztloustnout se dá i z potravin zcela zdravých, ba přímo dietních, když jich ztláskáme příliš mnoho - nebo zvýšením pojistného pro lidi s nadváhou. Přijdeš na úřad, tam tě změří, zváží, spočítají BMI. Máš-li BMI nad 27, budeš platit vyšší zdravotní odvody. A už ti holenku nezbude na prorostlý bůček nebo hamburger. Je to přece pro tvoje dobro občánku, zhubneš, budeš žít déle - a ještě ti naspoříme prostředky na zlepšování zdravotní péče.
     Zdá se ti to nespravedlivé? Tak zhubni, dojdi opět na úřad a podle výsledku ti možná zdravotní daň zase snížíme. Ale za čtvrt roku na kontrolu, protože bys mohl zase ztloustnout. A ti hubení se budou chodit vážit taky! Co když přestanou sportovat a ztloustnou? Nebo se začnou po večerech přežírat z nešťastné lásky? Tak to ne, holenkové, každý jednou za 1/4 roku pěkně pofrčí na úřad. Laserem změřit výšku postavy a šířku ramen, tenzometrickou váhou zvážit, procesor to bleskem zráchne a zavede patičnou konstantu do tvých papírů. No, papírů - asi bude třeba zavést komplexní centrální (zdravotní i jinou) on-line databázi, aby v tom byl pořádek, no ni?
      Že tu máme úřad na ochranu osobních údajů? Žádné nezákonné shromažďování dat? Nenechte se vysmát. Podle zákona nesmíte být monitorování žádnou kamerou bez toho, že byste na to byli předem upozorněni. Jinak se prý můžete soudit. Tak se všude rozmístí nápisy "Prostranství je pod dohledem kamer městské (státní, tajné či jakékoliv jiné) policie" a můžeš se jít třeba klouzat, občane. Třeba do kteréhokoliv hypermarketu. Tam jsou kamery taky.
     Ale co když některá mladice otěhotní? Aha? To přece nejde, aby platila pokutu za to, že nosí pod srdcem nového řádného občana! I to vyřeší centrální databáze. Od celkové váhy těhule prostě procesor odečte průměrnou váhu novorozence, placenty a plodové vody. Co nad to bude, od ďábla bude a bude tedy po právu zdaněno. A je to - ve třetím tisíciletí to přece není žádný problém. Stačí vydat patřičný zákon a o zbytek se postarají spolehlivé stroje. Projdeš chodbičkou, přiložíš svůj osobní bezkontaktní čip, který máš zašitý pod kůží k označené destičce, stroj udělá ve zlomečku sekundy svou práci a už se na tebe na velkém červeném displeji směje procento tvé aktuální zdravotní daně. A těm, kteří se dostavit nemohou, dojdou dva neúplatní úředníci až k posteli a pomocí přenosného zařízení udělají zcela zdarma patřičné úřední úkony. Nikdo se přece nebude vyhýbat kontrole BMI!
      Trochu je tu problém s lidmi, kteří přijdou po nehodě třeba o nohu - jejich váha klesne, ale výška zůstane stejná. Mohou proto trochu přibrat. Naopak, když přijdou o nohy obě, jejich výška klesne více, než jejich váha. Měli by tedy zhubnout. Ale naši zákonodárci určitě tento problém hravě (za pár let) vyřeší.
  
    Tradičně pronásledovaná zvěř, kuřáci, si už na diskriminaci pomalu zvyká, chodí kouřit do temných zákoutí, kde je nikdo nevidí, protože leckde kuřáka ani nezaměstnají pod heslem "Jsme nekuřácký kolektiv!". Smrdí jim, zdravě žijícím lidem i když se před nástupem dopráce okoupou a navoní. Takže pryč s nimi, normální je nekouřit, tedy kouřit je  nenormální a my s nenormálními lidmi pracovat nechceme. A kouřit si doma po práci? Vyloučeno, sousedé nad vámi jsou třeba zvyklí větrat celý den a stoupající dým by jim mohl lézt do stále otevřených oken. Trestuhodné! Být nekuřákem je přece v některých případech ta nejlepší kvalifikace. Tak!

     No vida, pokročili jsme, normální je nekouřit, štíhlí žijí déle, držení většího než malého množství drog je trestné...

    Chybí ještě nějaký silnější tlak na pijáky alkoholu, piva pak zvláště. Alkoholici si ničí nejen játra, snižují svůj pracovní výkon, ale na rozdíl tabakistů a tlusťochů jsou nebezpeční nejen sobě, ale i svému okolí - ať už sedí za volantem silného samohybu nebo se nevypočitatelně motají pěšky v jeho dráze. A z piva se tloustne! Takže až se vyrovnáme s tlouštíky, vrhneme se na alkoholiky. Tam bude nejlépe zavést takovou daň aby byl alkohol pro průměrného občana finančně nedostupný. Kdysi tomu v Americe říkali snad prohibice. Že se to neosvědčilo není ani tak důležité. Musíme to prostě zkoušet znova a znova. To by v tom čert byl, aby se to jednou nepovedlo! Takže zase budou v kuchyních na skřínich  pětilitrovky, kde budou kvasinky pilně něnit ovocné cukry na alkohol za vývinu nebezpečného skleníkového plynu. A v mnohých sklepích budou šikovné české ručičky po nocích sestavovat destilační přístroje po dědovi.
    Ti opravdu bohatí se ale bát nemusí. Na trochu toho chlastu jim vždycky pár tisícoveček zbude. Nebo si zajedou ožrat zobák někam, kde ještě prohibice tak nepokročila.

    Ale abych se nezapletl: proč separace. Separace je podle slovníku odlučování, oddělování. V době, kdy se nám vede docela dobře musíme vymyslet něco, co by oddělilo občany od sebe, postavilo je proti sobě, protože by, nedejbože, mohli přijít na to, že je jejich svoboda stále menší a menší, že se pomalu vracíme do komunismu, možná ještě dál, do středověku, kde panstvo bylo skutečně pánem nad osudem lidu. A kdyby dělení na levičáky a pravičáky, věřící a ateisty, katolíky a protestanty, židy a křesťany, kuřáky a nekuřáky, tlusté a štíhlé, abstinenty a alkoholiky, hetero a homosexuály, mladé a staré, vzdělané a prosté nestačilo, určitě najdeme další a další vlastnosti, podle kterých půjde lidi rozdělit do skupin a ukázat jim jejich malinko odlišné "nepřátele".

Divide et impera!

    Takže se vesele separujme -  za vytrvalého monotóního hučení médií, které opakují do zblbnutí mantru o tom, že mezi lidmi nesmí být rozdílů rasových, pohlavních, kulturních atd. 

    Nebuďme ale smutní. Ježíš přece vstal z mrtvých - a pořád se něco legračního děje...

STK

13 komentářů:

Větší vlastenec řekl(a)...

PRYČ S TYRANIÍ TZV. ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU !!! (1.část)


Vážený Starý Tlustý kocoure, včera ve 22:28 jste napsal mj. ".. budu muset volit podle návodu VV...".
Což je naprostá pravda.
Ale nikoli snad proto, že byste byl tak naivní. Naopak - Vy, jako každý jiný starý tlustý kocour, jste VELMI CHYTRÝ. *)
Tudíž víte, co Vám prospívá a co ne.

Takže také víte, proč tzv. vyspělé západní společnosti (mezi které by vší náš lid chtěla zločinně zatáhnout naše zrádná buržoasie) se starají o zdraví pracující třídy – aby udržely její práceschopnost, aby snížily výdaje na zdravotní péči, aby zvýšily efektivitu hospodářství.
Proč před lety vládnoucí kruhy USA podle zavedly volební právo pro ženy ? Aby ženy-voličky zakázaly svým chlapům chlastat pomocí zákona, když už to nedokázaly doma po dobrém ani po zlém.
Jenže, jako obvykle, nepromyšlené opatření se obrátilo proti vládnoucím kruhům USA. Prohibice, jak praví historik, přinesla Spojeným státům tolik škod a utrpení, jako Evropě mor a Třicetiletá válka dohromady.

Naštěstí pro nás, pokrokové, levicově založené lidi celého světa, prohibice přinesla dva podstatné pozitivní výsledky : 1) pokles víry občanů USA v autoritu zákonů; 2) obrovský vzrůst moci a vlivu amerického organizovaného zločinu.
Organizovaný zločin prosadil zavedení nové prohibice, tentokrát drogové. A my musíme uznat, že následky urputné péče kapitalistických a demokratických zemí o zdraví lidu způsobují našim nepřátelům větší škody, než by jim dokázal způsobit útok běloruského a ukrajinského frontu dohromady.

Nuže, přes veškeré brutální a stále vzrůstající vykořisťování pracujících tzv.vyspělé státy nemají na stejnou zdravotní péči pro všechny své občany. Hledají proto nové a nové způsoby, jak na zdravotní péči ušetřit.
Víme již, jak brutálně byli občané některých západoevropských zemí přinuceni starat se o svůj chrup – prostě omezením celkové částky, kterou zdravotní pojišťovny vynakládají ročně na stomatologickou péči pro jednotlivého pojištěnce. Víme, k jakým následkům to vedlo : místo zdravého socialistického spoléhání se na bezplatné zdravotnictví byli ubozí poddaní kapitalistických států přinuceni kupovat si kartáčky na zuby, pasty, zubní nitě, ústní vody atd. a pod. HNUS !!!

Nyní se svět násilí a bezpráví potácí v další z periodických, neustále se prohlubujících krizí. Buržoasie se zoufale snaží udržet své panství, takže přišla s dalším nápadem – omezit výdaje na péči o tzv. obézní osoby (zrušit drogovou prohibici ustrašené buržousty naštěstí ani nenapadne).
Ale jak omezit zdravotní péči o obézní osoby, když to nejde jednoduše nařídit ? (Díky pomoci pokrokových zemí se proletariátu západních zemí daří hájit alespoň ty malé výdobytky poválečné doby.)

Zpropadení imperialisté si tedy vymysleli ono Vámi právem kritizované třídění osob na přijatelné a tlusté. Jistě, ve svých konečných důsledcích by důsledně provedené rozdělení zcela jistě vedlo ke snížení STÁTNÍCH výdajů na zdravotní péči. Ale co ty tzv. obézní osoby, které si svoje majestátní postavy vypracovaly dlouholetým úsilím ? Co jejich pocit štěstí ? Vždyť by musely změnit způsob života ! Musely by cpát SVOJE peníze do všelijakých diet, sportovního nářadí, pobytů v přírodě !!! HRŮZA !!!!!

Nu, naštěstí takovéto otázky my Češi a Moravané řešit nemusíme. My si zvolíme návrat bezplatného zdravotnictví. My zahodíme všechny úpadkové kapitalistické zubní nitě apod., my si dáme pivko, knedlíky a omáčkou a buchty. My obnovíme náš slavný cukrovarnický průmysl.
Prostě - kampak na nás s nějakými kampaněmi za zdraví, jež jsou ve skutečnosti jen reklamami na výrobky kapitalistických firem. Pche !

Takže :
Volíme všichni našeho př.Předsedu, opravdového muže s klasickou českou postavou, znamením dokonalého zdraví !

*** Volte ČSSD a KSČM ! ***

Větší vlastenec řekl(a)...

PRYČ S TYRANIÍ TZV. ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU !!! (2.část)


---------------------------------------------

*) Zde si můžete ověřit, že jistý slavný starý tlustý kocour je, přes snahy závistivců, se svou postavou PLNĚ spokojen :
http://www.gocomics.com/garfield/2008/08/20

Též možno změnit URL na 2008/08/19 , 2008/08/25, 2008/09/01, 2008/12/22, 2008/01/21, případně si pohlédnout sérii 2008/01/19 až 2008/01/14 .

STK řekl(a)...

V-V-V! (Vzkaz Většímu Vlastenci)

"Jsme jedné krve, ty i já!" (Rudyard Kipling: Kniha džunglí)

Moje krycí identita byla dnes vážně narušena. Protože jsem s tím ale počítal, nenápadně jsem podhodil Šamanovi pouze podobiznu svého avatara. Ve skutečnosti nejsem ani tak krásný, ani tak chlupatý a dokonce ani tak tlustý.
A proto mě mrzí, že někteří hosté této prosté hospůdky prozrazují základní inspirační zdroje mých tezí. Ale jak říkáme my, líní kocouři: Na každou myš jednou dojde!

Pište tiše, nepřítel naslouchá!

Větší vlastenec řekl(a)...

William Blake : The Tiger


Tiger, tiger, burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye
Could frame thy fearful symmetry?

In what distant deeps or skies
Burnt the fire of thine eyes?
On what wings dare he aspire?
What the hand dare seize the fire?

And what shoulder and what art
Could twist the sinews of thy heart?
And when thy heart began to beat,
What dread hand and what dread feet?

What the hammer? what the chain?
In what furnace was thy brain?
What the anvil? What dread grasp
Dare its deadly terrors clasp?

When the stars threw down their spears,
And water'd heaven with their tears,
Did He smile His work to see?
Did He who made the lamb make thee?

Tiger, tiger, burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye
Dare frame thy fearful symmetry?

Harpyje řekl(a)...

Už jste někdy viděl tlustého tygra?
Divoká zvěř se, na rozdíl od pána tvorstva a jím domestikovaných tvorů, jako tato politováníhodná kreatura na obrázku, nepřežírá. U ní ještě fungují zdravé instinkty. Člověk má ale možnost vydávat vlastní obezitu za výsledek svobodné volby, a ne za nedostatek sebekázně. V tom případě každý, kdo jen poukáže na škodlivost nadváhy, oklešťuje osobní svobodu dotyčného, média, která na tento fakt upozorní, "separují" zdravé od závislých.
Kdo že to tvrdí, "že mezi lidmi nesmí být rozdílů rasových, pohlavních, kulturních atd."? Média? Není tomu spíš tak, že v naší společnosti panuje konsens o tom, že nikdo nesmí být diskriminován na základě rasy, pohlaví, etc.? Pokud se nějaký tlouštík cítí být na základě své obezity diskriminován, tak má možnost zhubnout. Rasu nebo pohlaví nelze vyměnit (alespoň u většiny smrtelníků).

Větší vlastenec řekl(a)...

Divoká zvěř se nepřežírá z JEDINÉHO důvodu : nemá dostatek potravy.
Pokud jsou zvířata v zajetí, uvězněna mřížemi (např. tygr) nebo naší láskou (např. pes), žerou a žerou, dokud je krmíme.

Zde je výsledek :
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://farm4.static.flickr.com/3130/2630779396_55669671f6.jpg&imgrefurl=http://www.flickr.com/photos/msbell/2630779396/&h=375&w=500&sz=177&tbnid=_jIhSdx9t-i17M:&tbnh=98&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dfat%2Btiger&usg=__RH1EjAAmdz60jtS2uT8qTKVlIr0=&ei=awO7S4nKJMeOOKfYoLoI&sa=X&oi=image_result&resnum=3&ct=image&ved=0CAoQ9QEwAg

Omlouvám se za ten děsný link.:-)

Harpyje řekl(a)...

http://www.tigertempletruths.org/

Větší vlastenec řekl(a)...

Člověk je pán zvířat !

A to je právě ten problém; kdyby člověk byl zvířatům nikoli pánem, nýbrž přítelem nebo soudruhem, takové ukrutnosti by se neděly.

Jenže v nelidském kapitalismu a demokracii vládnou zákony vlčí smečky, vládne zákon džungle.
Bestiální zacházení s tygřími bestiemi má na svědomí zákon nabídky a poptávky : turisté ze Západu si chtějí pohladit tygříka, zaplavat si s delfínky.
Viz http://www.tigertemplethailand.com/

A jak ví každý cirkusový drezér : "S láskou naučíš psa mnohým kouskům, s bičem dvakrát tolik."

Nicméně Velebná Matka Příroda stále zůstává velkou čarodějkou. Zemětřesení, tsunami, hurikány atd. – to všechno zatím zůstává. Takže nás stále čekají velké úkoly; po obrácení toků sibiřských řek, po výstavbě suchých poldrů po celé naší vlasti, nás čeká zkrocení síly zemského jádra.

Do té doby si musíme připomínat osud jednoho "velkého znalce divoké přírody", jenž celému světu předvedl, že tzv. divocí medvědi jsou v podstatě hodná zviřátka :
http://www.yellowstone-bearman.com/Tim_Treadwell.html


Poručíme větru, dešti !***Volte ČSSD a KSČM !

Harpyje řekl(a)...

Máte pravdu, bestiální zacházení se zvěří musí zůstat privilegiem vyvolených.

Anonymní řekl(a)...

Když já poslední dobou nevím kdy si V.V. dělá prdel a kdy to myslí vážně! :o)

STK řekl(a)...

VV? Prdel? Pořád! A tak je to správné soudruzi, tak to má být...

Jak gadamy tu, v kraju razovinem: "Sranda musi byť, i kdyby tatu věšali!"

informace řekl(a)...

STK
říkáte, že "ve skutečnosti nejsem ani tak krásný, ani tak chlupatý a dokonce ani tak tlustý".
Asi takhle? Starý moudrý a málo chlupatý kocour. http://www.essentialnews.net/images/853.jpg

STK řekl(a)...

Jsem s tímto svým avatarem docela spokojen. Tak to bude vypadat za pár let. I ty uši jsou docela v pořádku. Chtělo by to jen zešedivět srst.
Globálně. ;-)