pátek 28. května 2010

MOBY DICK: Tato katastrofa nemá obdoby

Aby vyhrál ten, kdo má vyhrát
**************************************************************

Neděle 23. května 2010

23. 5.1950 byli v pankrácké věznici popraveni z politických důvodů rolník-poslanec ČSL Stanislav Broj, major tankových vojsk René Černý a stržm. SNB Čeněk Petelík.

Euro padá, v Indii spadlo letadlo, v Bangkoku a Kingstonu se střílí, střílet se bude možná i v obou Korejích. Pochod slovenských neheterosexuálů v Bratislavě napadli neonacisté. V Česku se schyluje k volbám do Poslanecké sněmovny. (Protože tento záznam vyjde ještě v době samotných voleb, nebude zde žádná zmínka o současné předvolební kampani, aby nemohl nikdo namítat poškození své strany ve volbách a tedy ani aby nemohl kvůli Mobymu požadovat těchto voleb opakování...)


"Komunistická strana nemá v úmyslu střední stav zničit, jak to tvrdí o nás naši nepřátelé, nýbrž má zájem na silném, prosperujícím živnostenstvu, jehož oprávněné požadavky jsme vzali do svého programu a budeme je se vší rozhodností také prosazovat" (Klement Gottwald na sjezdu živnostníků, Rudé právo 26.února 1946)

"Tato katastrofa nemá obdoby a hlavní otázkou je, jaké poučení z ní vyvodíme, aby se neopakovala." (Barack Obama k zaropění Mexického zálivu a blízkých lokalit planety.) Dnešní pokus BP zabetonovat vrt se nezdařil. Poučení: Propříště musí každý těžař, než dostane licenci, předložit "záruky".

Podobně jdou na to i Tchajwanské textárny Foxconn, které se snaží odvrátit nechtěný úbytek přetěžovaných zaměstnanců: Ti se musí písemně zavázat, že se nepokusí o sebevraždu.

České povodně budou stát 3 mld. Kč, o které se zvýší deficit rozpočtu.

České slunce bude stát 10 mld. Zaplatit kšeftařům se solární elektřinou budou muset hlavně ČEZ a E.ON. Protože o to bude menší zisk ČEZ (zákaz zvyšování cen), bude o část těchto zisků chudší státní rozpočet, do kterého jdou dividendy ČEZu... Příští rok už regulátor prý zohlední "nečekaný" nárůst evropských obchodníků s českým sluncem a českou krajinou – ceny pak už budou platit přímo odběratelé. Vloni tato sluneční daň činila 0,050 Kč na kWh, letos je to 0,166 – a příští rok to bude 0,600 Kč/kWh.

Ministři financí EU přistupují na německý plán sankcionovat rozmařilé země.

Jsou i lepší zprávy: Čeští hokejisté získali na mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem zlato. Ve finále porazili Rusko 2:1. Česko také porazilo Ukrajinu 84:22. Tedy při hlasování o hokejovém šampionátu v roce 2015. Bude v Praze a Ostravě, ne na Ukrajině.
Ej,já-fiala,jé-kul dochrlila popel.

Pondělí 24. května 2010, Evropský den národních parků, 105. nedožité narozeniny sovětského spisovatele M. A. Šolochova

"Navazujeme na Masarykovo historické dílo a přijímáme z Masaryka všechny živé hodnoty a především jeho demokratické a humanitní ideály, jež v nové formě uplatňujeme." (Protokol VIII. sjezdu KSČ ve dnech 28. - 31. března 1946 v Praze)

24. 5.1949 V pankrácké věznici byli popraveni z politických důvodů student Karel Bacílek, podplk. ČSA Josef Hruška a student Boris Kovaříček.

24.5.1956 "V našich věznicích není ani jeden politický vězeň. Jsou tam pouze kriminální zločinci." (Předseda vlády Viliam Široký)

24.5.1960 ÚV KSČ přijalo usnesení o Čs. televizi, kde se konstatuje, že její přímé řízení ÚV KSČ se osvědčuje.

V Česku chybí 700 lékařů. Tedy tolik je "volných míst". 200 našich doktorů utíká za lepším na Západ. Z Východu a Jihu zase míří lékaři k nám. Ukrajina, Slovensko, Polsko, Albánie, Keňa, Izrael, Indie – tyto země jsme ochudili celkem o asi 2000 lékařů.

Nová vláda chce šetřit. Do státní správy přestanou proudit noví úředníci, ti staří přijdou o osobní šoféry a auta. To by mělo ušetři 6,2 mld. liber. V Británii.

I německá vláda hodlá podobnými kroky do roku 2016 ušetřit 10 mld. €.

Američtí majitelé německého Opelu se dohodli s německými zaměstnanci, že jich celkem 8300 vyhodí, nebude slíbený nárůst mezd 2,7 % a odpadnou dovolenkové a vánoční prémie. Zaměstnanci nechtějí potopit firmu. Na platech se tak ušetří 265 mil. €, které se věnují na modernizaci, aby se v roce 2012 firma opět navrátila k zisku - i růstu platů.

Z antimonopolního úřadu v Brně odcházejí do soukromého sektoru hned tři experti. Vadí jim, že přednosta úřadu Petr Rafaj neakceptuje jejich návrhy na boj s korupcí.

Nový pražský arcibiskup Dominik Duka podepsal s prezidentem Václavem Klausem dohodu o správě katedrály svatých Víta, Václava a Vojtěcha. Katedrála VVV zůstává státu, církev o ni bude pečovat a stát ji na to dá prachy. Tak, jak to fungovalo už za středověku. Nebo jak to dodnes funguje ve Francii...

Do Polska dorazila baterie protiraketových střel Patriot. Rusové se hněvají: "Rakety u hranic" jsou prý namířeny proti nim. Tak hranice jsou 60 km daleko – a byly by ještě dále, kdyby se Rusko stáhlo z enklávy Královce. No a ty střely jsou namířeny proti letadlům a raketám, které poletí na Polsko. Když ruská letadla a ruské rakety na Polsko nepoletí, tak nebudou namířeny proti ruským cílům. Opačně: Když to Rusákům vadí, tak tím říkají, že chtějí Polsko bombardovat...

V jiném koutu planety se schyluje k mezikorejskému pokračování války, která dosud nebyla ofiš uzavřena. Severní Korea potopila v březnu torpédem vojenskou loď jižní Koreje. Teď se to dovyšetřilo. Mělo by se proti seveřanům něco podniknout! Jižani k nim vypouštějí balóny s rádii. Jižní tlampače dují protikomunistické tirády přes hranice. Severní komunisté hodlají jižní imperialistické tlampače rozstřílet. Seveřany může k rozumu přimět jen další válka, ktreou by už prohráli, anebo tlak jejich jediného spojence a relevantního obchodního partnera, tedy komunistické Číny. Čína už svůj budoucí postoj naznačila:

V případě potopené lodi by se mělo na věc raději zapomenout...

Úterý 25. května 2010, Den Afriky; Mezinárodní den solidarity s lidmi z nesamosprávných území, Mezinárodní den pohřešovaných dětí

"KSČ trvá na udržení soukromého vlastnictví pracujících zemědělců a nepomýšlí na nějaké tvoření kolchozů". (Dopis ÚV KSČ k přípravě VIII. sjezdu KSČ, březen 1946)

25.5.1950 byli v pankrácké věznici popraveni z politických důvodů majoři ČSA Miroslav Plešmíd a Josef Pohl.

25.5.1953 byl v pankrácké věznici popraven z politických důvodů rolník Stanislav Plichta.

Baron Christopher Dudus Coke neprodává koku, ale všechny druhy drog. Ukazuje se, že ve "své" , tedy ve své čtvrti hlavního města má větší moc, než jamajský, tedy "jamajský" premiér Bruce Golding. Premiér poslal na pana barona vojsko: "Je to výjimečná odpověď na výjimečnou výzvu." Výzva je z USA, které žádají baronovo vydání. Pokud by nebyl baron vydán, mohly by se možná na Jamajce vylodit oddíly US Navy, aby zatkly samotného pana premiéra, který s cokem prý taky golduje...

Policie vyhání černochy z hlavního města. Jsou deportováni dle dekretu 217/1997, který zakazuje pobyt lidem z venkovských provincií v Havaně. Kubánská rasistická policie ví, že na venkově žijí hlavně černí, proto je v Havaně více kontroluje. "Zvláštní období" nepřeje ilegálům. Tedy ne nikoli uprchlíkům z USA a ostatních západních úpadkových zemí na Ostrov svobody. Ilegály jsou v Havaně Kubánci.
Na jiném kousku planety jsou v Moskvě ilegály hlavně Rusové a obyvatelé bývalého Sovětského svazu...


Ani návštěva státní tajemnice Hillary Clinton neodradila čínské předáky od úmyslu zapomenout na nějaké potápění. Přesněji: Zvláštní čínský vyjednávač Ta-wej v Soulu apeloval na obě Koreje tímto ostrým prohlášením: "Je třeba zdůraznit význam míru a stability na Korejském poloostrově".

Středa 26. května 2010

26. 5. 1946 V prvních poválečných volbách v Československu zvítězili komunisté.

26. 5.1960 V pankrácké věznici byl popraven z politických důvodů rolník Jaroslav Bočan.

Co by se stalo, kdyby lid ve volbách prohrál: Zvítězivší reakce by uloupila našemu lidu nejen jeho revoluční vymoženosti, vysokou životní úroveň a práva, uloupila by mu i jeho národní kulturu. Zaměnila by ji americkými krváky a škváry, které vedou člověka k rasové a nacionální nenávisti, k pohrdání člověka člověkem, k vraždám, jak to ukázala řádění amerického imperialismu např. v tříleté válce v Koreji a všude jinde, kde se američtí žoldáci usadili.

Ministerstvo vnitra zakázalo činnosti Českého svazu artistů a estrádních umělců ARTES za "protistranické, protisovětské a protisocialistické postoje" během Pražského jara 1968. (Květen 1970)

"Česká televize je nejen mimo trh a soutěž, ale i mimo kapitalismus. Dokonce chvílemi ztrácíte jistotu, jestli se vám převrat v roce 1989 jen nezdál..." (Jan Kraus se pro HN vyjadřuje k ukončení pořadu Uvolněte se, prosím, 2010.)

Naposledy přistál raketoplán Atlantis. Po odstrojení od nebezpečných součástí bude na prodej. USA se stahují z "vesmírné hranice planety".

Válka Goldinga s Cokem již stála život 60 lidí.

Rada Bezpečnosti, kde je Čína jedním ze stálých členů, se chystá útok Severokorejců proti jihokorejské lodi projednat. Výsledkem by mělo být zpřísnění sankcí proti Severu. Timesy to komentovaly: "Najít další hospodářské sankce je jako pokoušet se mučit holohlavého vytrháváním vlasů."

Italští novináři a vydavatelé se bouří proti připravovanému "náhubkovému zákonu", který hodlá prosadit premiér Berlusconi v parlamentu i tím, že ho chce spojit s hlasováním o důvěře. Podle novinářů má zákon "ruské parametry". Protestují proti němu i soudci, policajti, náměstek amerického ministra spravedlnosti Lanny A. Breuer a také krmič čtyř milionů italských diváků televizní zábavou Rupert Murdoch.
Média by např. nesměla uveřejňovat telefonické odposlechy a nesměla by vynášet předběžné rozsudky. Odposlechy by mohly fungovat max 75 dní, což by – porušilo "ústavní svobodu slova"! O ústavní ochraně osobnosti a rodiny obviněných se nehovoří.
Mobyho názor: Po mediálním běsnění různých investigativců by se v každém normálním státě každý skutečně odpovědný soudce musel prohlásit za podjatého a neschopného soudit spravedlivě dle řádných důkazů – nikoli dle médií...

Slovensko zasáhla "maďarská provokace, šířící se hnědý mor z Budapešti, gaunerství, zrádcovství a podobnosti s Hitlerovými záměry". Nová maďarská pravicová vláda dala starým slovenským nacionalistům munici před brzkými slovenskými volbami svým spěchem na vyhlášení o dvojím občanství Maďarů na celé planetě. O maďarizaci však může požádat toliko Maďar; avšak není jisto, jakým způsobem své maďarství dokáže? Nicméně v tomto ohledu maďarskému premiérovi Orbánovi spěchá na pomoc slovenský premiér Fico: "Máme určité složky, které to udělají."

21.000 českých dětí je drženo v zaopatřovacích ústavech ministerstva školství a ministerstva sociálních věcí. Dříve, než je převezmou ústavy ministerstev vnitra a spravedlnosti... Asi sedm tisíc dětí je zavřeno zbytečně, dalších sedm tisíc zbytečně dlouho! Ačkoliv nic neprovedly!!!
"S rodinou se nepracuje... Neexistuje jednotný princip financování. Neexistují jednotné standardy kvality, které by definovaly, za jakých podmínek a jak by měla být náhradní péče vykonávána." (Jan Folda, programový ředitel Sdružení SOS dětských vesniček.)
SOS vesničkám chybějí pěstouni i sponzoři. Děti jim zatím nechybějí.

Po 26 letech pěstounské péče a vychování 13 dětí byli odsouzeni manželé Rosnerovi jen na dva roky s podmíněným odkladem na tři roky. Mohli být zavření až na osm! Podle státní zástupkyně se ke svým svěřencům chovali zle a bezcitně. Vulgárně jim nadávali a ponižovali je za jejich postižení. Podle výpovědi oněch dětí. Odborníci u nich nalezli syndrom týraného dítěte nebo obětí domácího násilí. Zbylých devět dětí tvrdí, že se ti jejich sourozenci chovali jak hajzlíci a mstí se za to, že je rodiče nepustili na diskotéku.

Pokud se objeví během příštích tří let další tvrzení o bití či urážení, budou Rosnerovi bručet natvrdo. Ještěže nežalovaly mne moje děti, když jsem po jednom hodil pantoflem a druhého jsem jako mimino vyklopil z kočárku!

Zavření jednoho děcka do ústavu přijde stát na asi půl milionu za rok, pěstouni jsou desetkrát levnější... Chování děcka z děcáku a chování děcka z rodiny po dovršení dospělosti je rozdílné, a nedá se prachama vyjádřit. Rozdíl mezi životem těch dětí v rodině a jejich životem ve státním zařízení jakéhokoli druhu je také dosti podstatný!

Čtvrtek 27. května 2010, Den koní

20.5.1952 byl v jihlavské věznici popraven z politických důvodů katolický kněz Jan Bula.

Co by se stalo, kdyby lid ve volbách prohrál: Ceny by nebyly snižovány, nýbrž stoupala by drahota, jako stoupá všude, kde vládnou kapitalističtí vydřiduši. Pracující rolníci by otročili na panských lánech a v panských lesích. Dnes a denně by se proháněli našimi vesnicemi exekutoři a četníci, jak to náš venkov dobře znal za buržoazní republiky.

"Co je vaše, to je naše. Co je naše, do toho vám nic není." (Slogan koaličních vůdců na předvolebních billboardech karikaturisty Shootyho. Internetová kampaň přinesla na jejich financování 50.000 místo předpokládaných 5.000. Suma je v Eurech, neb origoš nápis je ve slovenštině:) Shooty má i další slogany. Třeba ten, který se line z nakresleného tlampačového auta:

"Svetobčania, ktorí majú viac ako jedno štátne občianstvo, sú povinní dostaviť sa do najbližšej kancelárie komisára pre svojstojnosť, kde im bude pridelený štatút verejného nepriateľa a odobrané odtlačky prstov a ľudské a občianské práva!... Opakujeme!..."

Parlamentem prošel většinou jediného hlasu úsporný balíček, který bude znamenat 5% snížení platů státním zaměstnancům. Nedojde k valorizaci důchodů podle inflace, sníží se státní výdaje. K již dříve schváleným škrtům ve výši 50 mld. se tak přidá dalších 15 mld. úspor. V €, protože mluvíme o Španělsku, a koná tak socialistická vláda - protože jí už nic jinýho nezbejvá! Pracující lid plánuje na 8. června mohutnou protestní stávku. Je zajímavo, že zaměstnancům státu nevadí, že potopí - stát!

Zdarmé noviny propagují "organickou biomódu" a "přírodní biopotraviny". Ukazuje se, že žít "bio" si mohou dovolit jen velmi bohatí lidé – anebo ti velmi chudí...

Atentát v ruském Stavropolu, který zabil sedm lidí a 30 dalších zranil, mají na svědomí možná ruští nacionalisté. Výbuch nastal před přeplněným koncertním sálem, kde měl vystoupit čečenský státní sopubor písní a tanců. Stalo se tak právě tři roky po jiných mezietnických konfliktech. Zástupce prezidenta v Kavkazském křídovém, tedy federálním okruhu Alexandr Chloponin upozornil, že za útoky nemusí stát náboženství, ideologie či nacionalismus, ale prostě jen sprostý organizovaný zločin...

Vloni zvolený místopředseda Českomoravského fotbalového svazu a podnikatel Miroslav Kříž "zmizel". Buďto utekl nebo byl unesen. Národní fotbalový tým konečně vyhrál. Nad USA 4:2. (Oni v Americe hrají soccer? Jo, aha, ano - už tam měli šampionát...) Naše reprezentace se zatím pyšní pěkným 33. místem v žebříčku FIFA. Slováci jedou do jižní Afriky, Češi si kupují... něco. Auto, televizi nebo životní pojištění, už nevím, na co ta reklama byla. Jenom vím, že propagovala, proč je dobré sedět doma na zadku a nezúčastnit turnaje těch nejlepších!

Pátek 28. května 2010, Mezinárodní den mléka; narozeniny československého prezidenta Edvarda Beneše (1884)

Co by se stalo, kdyby lid ve volbách prohrál: Malou, ale strašnou a pádnou ukázkou toho, co by byla v případě svého vítězství dala reakce našemu lidu, jsme viděli na osudu mnoha nešťastných, svedených lidí z řad poúnorové emigrace. Ty Zenkl přímo prodával jako otroky do francouzské cizinecké legie a ta je posílala na vietnamské bojiště.
(Protože se zde i výše jedná o volby v letech 1946 a 1948, neporušil Moby zákon k volbám v roce 2010. Nebo žeby přece jen?)

Indičtí příznivci čínské varianty marxismu (maoisté) stojí pravděpodobně za dnešním atentátem na vlak v Západním Bengálsku. Bylo zabito více než 100 lidí a těžce zraněno asi 160. Rychlík vykolejil a srazil se s protijedoucím nákladním vlakem. Západobengálští komunisté bojují za práva chudých lidí, kteří nemají na to, aby jezdili vlakem, ve kterénm jsou spací vozy...

Chystá se vybuchnout islandská sopka Hekla. Ale ta to dělá každých 10 let. Naposled chrlila v roce 2000. Spokojuje se s lávou. Tedy v posledních desetiletích. Uvidíme - nakonec pořád někde něco soptí!

Nikoli ti nejlepší, ale ti, kteří se přihlásili, stojí na startovací pásce českých sněmovních voleb. Ve 14:00 to začalo.

Velrybáři půjdou před soud. Mezinárodní! Japonské lovce kytovců hodlá žalovat australská vláda. Moby Dick ji zcela podporuje!

BP se podařilo utěsnit průnik ropy. Po pěti týdnech nezměrného úsilí a nepředstavitelných škod se zdá, že - zatím - zátka drží.

Sobota 29. května 2010, Mezinárodní den mírových jednotek OSN; prezidentem ČSSR se poprvé stal generální tajemník ÚV KSČ soudruh Gustáv Husák (1975)

29.5.1954 V pankrácké věznici byli popraveni z politických důvodů dělník Karel Gruber a úředník Anton Kandrač.
29.5.1979 V procesu s VONS byla k podmíněnému trestu odnětí svobody na 2 roky odsouzena uklízečka a domovnice, signatářka a mluvčí Charty 77 a spoluzakladatelka VONS, psycholožka Dana Němcová.

České sněmovní volby skončily ve 14:00.

Upovídaná žena Moby Dicka dnes přepouští prostor Jaromíru Jágrovi (prosím čtěte až po 14.00): "Byl bych rád, aby to i tady dopadlo dobře. Abychom se za pět nebo deset let neocitli tam, kde je Řecko. Aby vyhrál ten, kdo má vyhrát!"
*********************************************
30. května 1948 Lid v těchto konečně svobodných volbách, kde si mohl vybrat jen jednu možnost, vyslovil nezpochybnitelný souhlas s politikou KSČ a obrozené NF a řekl hrdé ANO lidově demokratické republice.

31. května 1953 V Československu byla provedena měnová reforma.

Další (nejen) květnové kalendárium viz na http://www.totalita.cz.
********************************************************
Čtenáři, kteří by si toužili koupit Deníček Moby Dicka, kde popisuje první tři roky kvasu v ČESKÝCH TEXTÁRNÁCH, mohou tak učinit na stránkách internetového knihkupectví Daemon.cz
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Dostupné staré kousky Moby Dicka: Leden 2003, Únor 2003
Kdo byl kdo v Českých Textárnách v dubnu 2003.
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .


Předem dík! >>:)) Moby Dick

10 komentářů:

informace řekl(a)...

Jedna mlsná a příjemná.
Ve Florencii od 28. do 30. května se koná Festival zmrzliny. Nejen že si návštěvníci mohou koupit pravou cukrárenskou zmzlinu všech možných chutí ve stáncích na všech náměstích starého města, ale otevřou se i staré vinné sklepy pro milovníky vína. Ve Fortezza da Basso pak je uspořádána výstava dějin zmrzliny a budou se tam konat i konference a koncerty.
Snad by to stálo za to si tam zaskočit, ale nejlepší zmrzlinu dělají na Sicilii.
A věděli jste, že v Itálii existuje i univerzita zmrzliny? Já ne, dozvěděla jsem se to dnes večer.
Udělat dobrou zmrzlinu je umění, které se musí cukrář naučit.
http://www.gelatouniversity.com/?langid=it&lng=it

informace řekl(a)...

K t.zv. náhubkovému zákonu, proti kterému protestují levicoví novináři. Hvězda protiberluskonských novinářů Michele Santoro, který v programu Anno zero, vysílaném veřejnoprávní televizí, se chce zbavit této nesnesitelné cenzury a tak si hodlá koupit vlastní televizní kanál spolu se sardinským podnikatelem Soru. Ptáte se, kde na to vezme ten ubohý novinář peníze? Noviny psaly, že dostane od veřejnoprávní televize 10 milionů euro jako likvidaci za své soustavné štvaní proti vládě a jejímu předsedovi, pardon, chtěla jsem říct za aktuální a pravdivou informaci.
Nezdá se, že by se ti novinářští proletáři topili v nedostatku.

informace řekl(a)...

Promiňte, vyskočilo mi "nejen kritizuje všechna opatření vlády, ale často desinformuje o současných problémech"

I.K. řekl(a)...

Informace Informaci za informace: A v jižních zahradách Pražského hradu je tento víkend "Food festival". I zmrzlina se zúčastní. Ach, už se nemůžu dočkat. Podrobnosti vizte na (www.praguefoodfestival.cz)

informace řekl(a)...

I.K.
Vypadá to lákavě. Dobrou chuť!

Anonymní řekl(a)...

Nebudete to trochu jinak s tim priplatkem za solarni elektrinu? google povidal, ze jedna kwh stoji v CR neco pres petikorunu, tam se asi i pri prislusnem navyseni cen 6 kacek jenom za slunce nevejde.

Coz nemeni nic na skutecnosti, ze kdyby byl proud kvuli nesmyslnym solrnim panelum o 5 haleru drazsi, tak je to stale o 5 haleru moc.

informace řekl(a)...

Nové nesnáze v Řecku.
Hladové žáby u Soluně zaplavily dálnici, takže musel být vícekrát zastaven provoz.
http://video.it.msn.com/watch/video/grecia-linvasione-delle-rane-blocca-lautostrada-vicino-a-salonicco/6hml00su

Šaman řekl(a)...

Je to KATASTROFA! - ale pro komunisty všech barev. Pozn.: Voliči ČSSD+KSČM mají stejný profil.) Vypadá to, že se podařilo utěsnit ropný únik...

Právě jsem se vrátil z tradičního setkání s kamarády, kdy jsme plkali a radio měli vypnuto. Dcerka mne ale vyrušila mobilem po sečtení 99,9 %, a sdělila výsledky - ten nejhlavnější je, že levice nemá většinu!!!

Takže stručně: Levice je v prdeli, i když se růžoví tváří, že vyhráli. No, vyhráli. A předseda JP odstoupil. Protože prohrál...

On se masakr předsedů odehrál skoro ve všech stranách! ODS si ho ještě stihla provést včas.

Podiv jest ale nad tím, jak masivně se liší výzkumy veřejné mínky od konečných výsledků!

Teď budou dva důležité okamžiky: Jak bude vypadat povolební jednání, kde však nebude už prudit Paroubek, takže by mohlo být rychlejší a vést k výsledku.

No a pak pro nás, liberály, bude velice důležité, jak se přetransformuje ODS, jestli se Nečasovi podaří odstřelit velrybáře a vyčistit pražskou organizaci od Bémovy mafie...

Budu dnes po delší době zase spát klidně. K současnému spíše pozitivnímu výsledku voleb musím vyslovit dvě poděkování - jedno je tedy za účast krajanů na těchto volbách, kteří sice poměrně málo avšak velice hlasitě ukázali, co si myslí a co chtějí.

Druhé, avšak důležitější poděkování, patří Tomu, kdo vyslyšel mé modlitby...

Teď se jdu navečeřet a kochat volebním speciálem 24 - zajímá mne ještě jak to bude vypadat s mandáty a taky, jestli postoupili mnou okroužkovaní modří ptáci...

A hele, bacha! Z klávesnice mi vylejzá nějaký červík, asi si ji budu muset vyčistit. Komunisti mají stále svých 26 mandátů........

\ :-)

STK řekl(a)...

Ba ne Šamane,

ten celkem přívětivý výsledek voleb byl jen první krok. Teprve v následujících dnech se dozvíme, kdo je opravdu kdo. Kdo s kým a za co.

Potěšilo mě, že se dá mrzký chlap "vykroužkovat". To je opravdu dobrá zpráva.

Ta špatná je, že 29,5% obyvatel Ocelového srdce republiky má tu... ....celulitidu anýbrž pomerančovou nemoc. V hlavě, ne na stehnech.

Připadá mi to divné, já takové neznám. Ale jsou tu mezi námi, určitě je potkávám na ulici a v obchodě. Trochu mě to děsí. Každý třetí je bezmozek...

Nemělo by se dovolit volit jen těm, kteří mají IQ aspoň 100?
Svéprávným?

Moby Dick řekl(a)...

Z mailu čtenáře:
Chtěl bych Vás poprosit o respektování faktů při uměleckém zpracování svých myšlenek.
...Vloni daň činila 0,50Kč/kWh letos..1,66 napřesrok 6. Cena za ony OZE (tedy nejen fotočlánky ale i vítr, voda(malé elektrárny) dřevo sláma a další) dále na podporu KVET a DZ (pojmy z faktury vysvětlivky dole) činí dohromady 0,166 Kč/kWh (letos) 0,0522 Kč/kWh (vloni) a 0,04075 Kč/kWh (rok 2008). Vše z ceníku distributora a z přiložených faktur. Čili 10x méně než uvádíte. Neříkám, že je to zanedbatelné nebo, že to přítí rok neporoste ale rozhodně je to jen desetina Vámi uváděných částek. ...
---------------------------
Omlouvám se. Nemilá chyba vznikla při přepočítávání z MWh na kWh. Takže letos cena za veškeré OZE činí 166 Kč/MWh, to jest 0,166 Kč na /MWh, nikoli 1,66. Příští rok nebude stát 6 Kč/kWh, ale jen 600 Kč/MWh, to jest 60 hal / kWh. - Do textu zde výše nyní posouvám desetinnou čárku, abych docílil efektu /10... Na Neviditelném psu učiním poznámku k opravě ve svém deníčku příští týden...

Omlouvám se za nemilou chybu a oceňuji, že mí čtenáři umí myslet, počítat - a i se ozvat...

Za upozornění dík,
Moby Dick
\ :-)