sobota 22. ledna 2011

MOBY DICK 2001: Boj za svobodu přesvědčení v ČT

Dnes se rozhoduje i o vašich zítřejších kolekcích!

Pondělí 22. ledna
Vedoucí ing. Duto Hlav dorazil z prac.por. na Sev. Městě už v poledne. Svolal rekordně krátkou poradu k problému přestávek. My, jako zaměstnanci s klouzavou pracovní dobou, si je můžeme brát, kdy chceme. On, protože začíná v 8, má dobu přestávky přísně nadekretovánu od 12.30 do 13.00, a v té době si nepřeje být rušen. Načež nás vyhnal ze svého kanclu a zamkl se v něm i se sekretářkou Vykulenou. No toto...

Úterý 23. ledna
Prokleté přestávky! Zmínil jsem se ženě o tom, že se Duto přes poledne zamyká se sekretářkou Vykulenou (s "Viki", tak jí říká) ve svém kanclu. Dal jsem to do souvislosti s novou pohovkou od Kvakoše. Žena vynadala mně! Že prý mám "obsesi", že do Duta "projektuji své představy"... Nic už jí nepovím, nebudu si ani všímat činnosti pana vedoucího o přestávkách. Kdyby se aspoň nechichotali!

Středa 24. ledna
Šéfodborář Milivoj Plachý oznámil hromadným mailem, že "všemi prostředky podpoříme boj za svobodu přesvědčení v sesterské České Tlachárně". Lidé v ČT nedostali k Vánocům žádné kolekce, vzbouřili se a odvolali k Parlamentu. Jejich ředitel už sám odstoupil. Ale kolekce stále nedorazily. Prý už je po Vánocích.

Čtvrtek 25. ledna
Parlament přijal usnesení, ve kterém konstatuje, že "v Českých Tlachárnách nebyla narušena svoboda přesvědčení" a vyzývá vedení ČT, aby zaměstnancům vydalo vánoční kolekce nejpozději do Velikonoc.

Pátek 26. ledna
Parlament může přijímat usnesení, čímž neporušuje Ústavu, ale tato usnesení nejsou zákonného rázu, jak by snad mohlo vyplývat z toho, ze jde o akt tělesa, zvaného Parlament, čili nejspíš by žádná usnesení neměl přijímat, aby si snad někdo nemyslel, že jde o zákon, když o zákon nejde a jde jen o nezávazné usnesení. Na tom jsme se usnesli s Ambrožem.
Junior tvrdí, že manažment ČT by se měl vystřílet.

Sobota 27. ledna
V telce byl šot z Českých Textáren! Mgr. Tluč Huba v něm mlnil: "Podstatou vnitřní komunikace se zaměstnanci je poskytování relevantních informací zaměstnancům firmy. Kromě vertikální komunikace v sobě zahrnuje ještě jednu silnou stránku - zpětnou vazbu. Pokud jsou správně nastaveny komunikační toky ve firmě a pokud existuje otevřenost v rámci společnosti, právě zpětná vazba může pomoci vedení firmy odhalit případné problémy hned na počátku a vést i k mnoha zlepšením a hlavně k úsporám."
Na to opáčil rezolutně šéf našich odborů Milivoj Plachý: "Na vánoční kolekce si sahat nedáme!"
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: