sobota 15. ledna 2011

MOBY DICK 2001: Nové myšlení Ivoše Kvakoše

Pondělí 15. ledna
Vedoucí ing. Duto Hlav se vrátil z pracovní porady na Sev. Městě s nezvykle dobrou náladou. Oznámil nám, že dnes byl instalován nový náměstek, Ivoš Kvakoš z Českých Mektáren, který v inauguračním projevu apeloval: "Mysleme pozitivně, s láskou a dobrem, odvrhněme lži, závist a zlo, cokoli, co způsobuje nízké vibrace." Načež všem rozdal bonbónky, které sebral v Globusu z reklamní ošatky pro děti.

Úterý 16. ledna
Nový náměstek Kvakoš se seznamuje s naší firmou. Dnes navštívil Areál zdraví a rekondice na Již. Městě a jeho šéfa Dur Duraka. "Delší dobu setrval v přátelském a srdečném hovoru s čápem marabu," napsal mluvčí Z.Vrh v tiskové zprávě na intranetu. "Cítím z něj dobro a zájem o nové informace," dodal Kvakoš na závěr setkání s marabuem. A to ještě nenavštívil naši halu, kde zatím není v bývalé voliéře uklizeno všechno guano!

Středa 17. ledna
No já zírám. Nový náměstek Kvakoš poctil svojí přítomností i náš kancl! Ihned sepsul Duto Hlava, že nemáme pohovkou - jak prý máme odpočívat v povinných pracovních přestávkách? Nás pak vyzval: "Až si lehnete, myslete na to, co je největším nebezpečím pro naši společnost? Dělat loutky a nemyslet! Myslete, myslete, myslete!" Ty jeho kradené bonbóny jsou opravdu dobré, karamelové.

Čtvrtek 18. ledna
Nový náměstek Kvakoš získal též nově vybavenou kancelář hned vedle ředitelny Běsného Kokota. "Má tam i rozlehlou válendu," prozradila sekretářce Vykulené její kolegyně Badavá, kterou Kvakoš zdědil po Cymbuchovi. Smutně dodala: "Ale žádné harašení se nekoná. Ivoš jen leží a myslí a myslí a myslí..."

Pátek 19. ledna
Náš kancl byl z podnětu nového náměstka Ivoše Kvakoše vybaven skutečně pohovkou pro odpočinek při pracovních přestávkách. Tedy inventárně. Fyzicky je umístěna u vedoucího ing. Duto Hlava.

Sobota 20. ledna
Jak je ten svět malý - Kvakoš učil ženu na vejšce! Prý to byl dobrý informatik. Než přešel do komerční sféry. Naposled ho slyšela na přednášce o řízení kvality, ze které si schovala zápisky:
"Povíme si, co je zóna vymístění, co je pozitivní a negativní stav a jejich plnost, jak se vyhnout nečinnosti a nemyšlení a spoustu dalších informací, které nám pomohou vyvarovat se dezinformací."
Následující přednášku pak bohatě prokládal příklady z večerníčku o Krtečkovi. Ano, takový člověk v našem vrcholovém manažmentu ještě chyběl!
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

drak řekl(a)...

Ano, když jsem si přečetl toto a pak název článku od STK, konečně mi docvaklo, nač myslím, když čtu tenhle článek, ano, jako bych to už někde někdy viděl, či zažil...

informace řekl(a)...

Moby Dicku,
z Vašeho vyprávění tedy vyplývá, že chudák čáp nezmrzl, ale naopak má i nějakou šanci na povýšení, coby poradce pana Kvakoše v PR. Jen aby si ho čáp nespletl kvůli příjmení s nějakým batraxem.
http://www.fotosearch.it/bigcomp.asp?path=IMZ/IMZ105/tri0049.jpg
To by byl pak malér!