pátek 27. února 2015

MOBY DICK: Extrémě zbabělé chování

Pochod míru, záporný růst, evropská elita, hybridní zodpovědnost, vítězství US Army a těžké německé srdce



Sobota 21. února 2015

V Los Angeles se předávali Oskaři. Jistý Earl Ofari Hutchinson uspořádal demošku "afroamerických skupin na ochranu lidských práv" proti rasismu v rozhodování akademiků: Mezi 20 nominovanými/y herci/ečkami prý není žádný černoch/ška!
"A kolik tam bylo Indiánů?" (Moby Dick)
"Žádnej. Všechno to byli Židi." (Mrtvá Kočka)

Zatímco těžké zbraně na novorusko-ukrajinské frontě se stahují/nestahují, přes staroruské hranice se na Ukrajinu valí další ruské zbraně. K tomu podotkl US ministr zahraničí John Kerry při svém londýnském setkání s UK ministrem zahraničí Philipem Hammondem: "Rusko v posledních dnech provedlo naprosto bezostyšné a cynické kroky. Nyní jednáme o dalších sankcích, o dalším úsilí. Jsem přesvědčen, že v následujících dnech se ukáže, že tuhle hru hrát nebudeme a že nebudeme součástí tohoto extrémě zbabělého chování."

"Što éto takóje »extrémě zbabělé chování«? (Žena Moby Dicka)
"Další sankce, další žvástání." (Mrtvá Kočka)

Neděle 22. února 2015

Ukrajina si připomíná první výročí událostí na kyjevském Majdanu. V Charkově se za účasti 500 lidí konal "Pochod míru". Vlastně nekonal: Hned na jeho začátku vybuchla bomba, schovaná pod sněhem. Zabila jednoho policistu a jednoho z organizátorů průvodu, devět lidí bylo zraněno.
"To by se u nás stát nemohlo." (Moby Dick)
"Máme málo sněhu." (Mrtvá Kočka)

Orbán Viktor, maďarský premiér, slíbil, že ve městě Veszprém "postaví vláda" nový bazén v hodnotě 13 milionů €. Místní doplňovací volby do parlamentu vládní kandidát přesto nevyhrál. Poslancem se stane bezpartajní učitel angličtiny Kész Zoltán. Orbán tak ztratil ústavní většinu, se kterou vedl Maďarsko k systému "řízené demokracie" ve stylu přítele Vladimira Vladimiroviče.
Putin prý považuje Viktora za "vůdce protiamerické evropské elity".
Americký senátor John McCain považuje Viktora za "neofašistického diktátora, který se peleší s Putinem".
"To se nevylučuje." (Mrtvá Kočka)

Zoltán měl ve svém volebním programu i pasáž o volebním právu. Podle něj by ho měli mít jen ti, co platí daně…
"To má něco do sebe." (Moby Dick)
"A do kapitalismu XIX. století." (Žena Moby Dicka)
"Taky magor." (Mrtvá Kočka)
"Ale ne vládní." (Žena Moby Dicka)

Pondělí 23. února 2015

V charkovské nemocnici zemřel patnáctiletý chlapec, třetí oběť včerejšího teroristického útoku. Ukrajinské úřady připisují tento zločin Rusku.
Menažerie je mínění, že Rusko je za něj zodpovědno – ať už přímo, či nepřímo.
"Hybridně." (Mrtvá Kočka)

Česká vláda schválila návrh "finanční ústavy". Při nárůstu dluhu nad 55 % HDP by se mělo šlápnout na brzdu. Platová základna pro výpočet platů ústavních činitelů by se pak měla snížit o 20 %…
"Kromě soudců, že." (Žena Moby Dicka)
… a "sektor veřejných institucí" nedostane peníze na odměny. Podle propočtů by se však největší suma ušetřila na důchodech. Ty by mohly mít snížený, nulový, či záporný růst.
"Zatímco počet důchodců má stále růst kladný." (Žena Moby Dicka)
"Aby voni pak nezavedli »věkovou ústavu«." (Mrtvá Kočka)
"Co by to mělo být?" (Žena Moby Dicka)
"Zabíjení důchodců." (Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala)
"Odchod do důchodu ve stovce." (Mrtvá Kočka)

Na BBC je grilován konzervativní člen parlamentu Sir Malcolm Leslie Rifkind, exministr zahraničí UK a předseda parlamentního výboru pro bezpečnost a zpravodajské činnosti (jenž, mj., dohlíží na práci MI5 a MI6). Reportéři televizní stanice Channel 4 ho přistihli a natočili při tom, když jim, jakožto fiktivním hongkongským podnikatelům, za úplatu slíbil zprostředkování svých politických kontaktů. Rifkind to na BBC obhajuje:
"Jako poslanec pracuji na 76 %, a na 20 % podnikám jako konzultant."
Tím "podnikáním" nyní mělo být  zajištění přístupu k britským velvyslancům "kdekoli na světě", za což si Malcolm účtuje 5.000 - 8000 Ł za polovinu člověkodne.
Moc si tím nepolepšil. V Británii. Zatím sám rezignoval na funkci předsedy výboru, členem zůstává. Členství v poslaneckém klubu má pozastaveno.

Členství v klubu má pozastaveno (v růžovém za totéž) i labouristický exministr zahraničí Jack Straw. Ten chtěl 5.000 Ł/manday. V minulosti prý takto pracoval i za  60 tisíc Ł ročně pro jeden soukromý subjekt, a podařilo se mu svým vlivem dosáhnout změny jedné unijní legislativy.
"Zrušení žárovek? Výbojek?? Rtuťových teploměrů???" (Žena Moby Dicka)
"Dodržel jsem nejen literu parlamentních pravidel, ale také jejich ducha. Pracovní interview s touto falešnou společností navíc nemělo nic společného s mojí prací poslance. Bavili jsme se o tom, jestli pro ně budu pracovat, až skončím s politikou." (Jackova obhajoba.)
"Na práci a zkušenostech poslanců mimo Dolní sněmovnu není principiálně nic špatného." (David Cameron, současný konzervativní premiér UK)

Channel 4 oslovila 12 poslanců. Polovina z nich hrdě neodpověděla, jeden jim opovržlivě odvětil, že "jeho kontakty nejsou na prodej".  

"Dobrý skóre!" (Moby Dick)
"Nikoli v ranku ministrů zahraničí…" (Mrtvá Kočka)

Řecko v pátek požádalo o prodloužení finanční pomoci ze strany EU o čtyři měsíce. Do dneška mělo představit seznam reformních opatření. A představilo:

Zvýší se dohled nad daňovými úniky. A – zruší se dřívější vládou slíbené privatizace!!!

Úterý 24. února 2015

"Puč byl dokonán." (Tokio Omamura, předseda parlamentní partaje, jenž poté s prásknutím dveří opustil celostranickou konferenci.) Konference se zúčastnili všichni členové strany. Tokio na ni prohrál na hlasy 4:5.
"Příště si zaločím jednočlennou stranu!" (T.O. podle agentury Muška na Zdi)

10 ze 14 poslanců Úsvitu nové demagogie hodlá založit novou partaj na obranu národních zájmů, která má integrovat všechny pravicové subjekty, jako jsou Politika 21, Strana zdravého rozumu, Suverenita či Hlavu vzhůru.
"Myslíš Janu Bobošíkovou??? To by byla mesaliance!" (Moby Dick)
"Što éto takóje »mesaliance«? (Žena Moby Dicka)
"Tokio s Bobo." (Mrtvá Kočka)
"Šílená představa!" (Žena Moby Dicka)

Stali jsme se světovými. Zřejmě duševně chorý střelec vtrhl do uherskobrodské hospody Družba, kde zavraždil osm lidí a jednu ženu těžce zranil. Načež se sám zastřelil. Zmagořelá média dělají pro propagaci podobných hromadných vražd, co mohou. Ale jsme v Česku – 90 % informací pojednává o tom, co kdo kdy kde špatně řekl či neřekl, a kdo za to může a kdo za to nemůže.
Policie v noci dobyla byt, v němž se zabarikádovala zřejmě duševně chorá magorova manželka. Před tím nechala vypnout v celé ulici elektřinu. Policie, ne manželka.
"Možná by stačily domovní pojistky?" (Moby Dick)
"Ty jsi najednou taky nějak mediálně chytrý! (Žena Moby Dicka)
Více jiní jinde.

Menažerie tímto vyslovuje pozůstalým co nejhlubší soustrast. Finanční příspěvky jim lze posílat na účet 6373262/0800 (IBAN: CZ84 0800 0000 0000 0637 3262, BIC: GIBACZPX).

Středa 25. února 2015
 Za bolševika se slavil "Vítězný únor", dnes jde o spodní datovou hranici restitučních zákonů

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) přibyl na své pracovní a přátelské návštěvě Korejské republiky i do demilitarizovaného pásma s KLDR.
"A také ani on, jako generál Šedivý před týdnem na Golanech, nebyl oděn v uniformu." (Žena Moby Dicka)
"Počkej, on má snad modrou knížku, ne?" (Moby Dick)
"Ne, kvůli němu zrušili povinnou základní vojenskou službu." (Mrtvá Kočka)

ODS propaguje vyhlášení referenda k přijetí eura. Ačkoli jsme se k němu zavázali přístupem do EU. Jenže EU už není to EU – a euro už není to euro!
"To je fakt. V tomto plně podporuji ODS." (Moby Dick)
"Što éto takóje – »ODS«? (Žena Moby Dicka)

Janis Varufakis, řecký ministr financí a evropského dluhu, propaguje "částečné smazání řeckého dluhu".
"Nebylo lehké rozhodnout o prodloužení pomoci Řecku." (Německý ministr evropských financí Wolfgang Schäuble) Německé ministerstvo financí je se skřípějícími zuby pro, teď to musí schválit Bundestag. Janis situaci prý Wolfgangovi "neulehčil".

"Jakže se Janisovo jméno píše v řečitě? (Moby Dick)
"Βαρουφάκης." (Žena Moby Dicka)
"A v angličtině? (Moby Dick)
"Věru Fuckis." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 26. února 2015

Americká armáda odchází z Libérie. Kde zvítězila – nad Ebolou.
"Tuhle teroristickou organizaci neznám." (Moby Dick)
"Zabila v Západní Africe asi deset tisíc lidí. (Žena Moby Dicka)
"Machometánská Boko Haram taky zabila v Africe jen vloni asi 10.000 lidí. Ale nikdo nad ní nevítězí." (Moby Dick)
"Protože proti ní nikdo nebojuje. (Mrtvá Kočka)

94 % britských muslimů by oznámilo úřadům přípravu teroristického aktu svých souvěrců. Pouhých 6 % by tuto informaci zatajilo.
"Pouhých 6 % ze tří milionů je 180 tisíc. (Žena Moby Dicka)

Izraelský ministr energetiky a vodních zdrojů Silvan Šalom a jordánský ministr vody a zavlažování Házim el-Nasír podepsali v hlavním městě Jordánska Ammánu  zásadní dohodu o vodohospodářské spolupráci, jejíž součástí je i plán na 200 km dlouhý vodovod mezi Rudým a Mrtvým mořem. Plán krom výroby pitné vody z vody rudomořské, počítá s převedením "odpadní" vody se zvýšenou salinitou do vysychajícího Mrtvého moře, čímž ho má zachránit, aby se kolem roku 2050 nestalo jen solnou pouští. V rámci smlouvy se zdvojnásobí dodávka pitné vody ze severního Izraele do Jordánska a autonomní arabská Palestinská správa získá dalších 20 milionů kubíků pitné vody.
"Za kterou taky nebude chtít platit." (Mrtvá Kočka)

Pátek 27. února 2015

Španělská policie zatkla osm dobrovolníků, kteří se vrátili z vojenské služby, již konali na podporu sudetských Rusů na východě Ukrajiny.
"Na podporu říšských Rusů." (Mrtvá Kočka)

Bundestag schválil prodloužení pomoci vyděračskému Řecku. Proti byla jen kancléřka Anděla Merkel. Přesněji poslanci z její z konzervativní unie CDU/CSU. Ještě přesněji poslanci z bavorské CSU. Anděla byla samozřejmě pro. Pro byl i německý ministr evropských financí Wolfgang Schäuble:
"Cítím, že každý z německých poslanců bude dnes souhlasit s další pomocí pro Řecko s velkými obavami z budoucnosti a s těžkým srdcem… Nás Němce víc než ostatní čeká ve 21. století dobrá budoucnost jen tehdy, když se podaří sjednocení Evropy, když Evropa bude držet pohromadě… Společná měna ale vyžaduje, aby si všichni, kdo ji používají, byli vědomi své odpovědnosti za ni. A solidarita neznamená, že se necháme vydírat. Ať už dopadly volby v Řecku jakkoli, Řecko nemůže v Evropě rozhodovat samo… Prodloužení záchranného programu neznamená, že se Řecku budou poskytovat další miliardy eur. Spíš to je poskytnutí času navíc, aby bylo možné ten program úspěšně dokončit."

"A co tedy s těmi miliardami – když už jsou natištěné??? (Žena Moby Dicka)
"Věnují se na smazání našeho dluhu." (Janis Varufuckis)

Česká vláda hodlá znovu oddlužit nemocnice. Asi pošesté za dvacet let. Zase to bude zářez do státního rozpočtu o ráži miliard Kč.
"Kdo dobře hospodaří, je zjevně debil – nejen v Řecku!" (Mrtvá Kočka)
**********************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: