středa 25. února 2015

Neviditelná práce v Českých Textárnách



Událo se mnohé, co lze považovat za pozitivní a co by mělo přinést výsledky. Předně jsme více vymezili produkty a k nim přiřadili segmenty trhu. Následně jsme oslovili trh. Nyní budeme sklízet plody dlouhodobé a často neviditelné práce.
................................

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Všechno je to úplně vymyšleno - kromě motivačního projevu šéfa jisté nejmenované firmy. Ne té, na kterou myslíte, když čtete tyto zápisky!)


Pondělí 21. února 2005

Přišel mi mail od ředitele Běsného Kokota. Pochvala, či poprc? Posuďte sami:

"Vážený zaměstnanče, hodnocení uplynulého roku je velmi složité. Z hlediska finančního přínosu byl rok 2004 méně úspěšným oproti roku 2003. Přitom náš plán a cíl byl dosáhnout více a dále. Z tohoto hlediska se rozhodně o úspěch nejedná!!! Přesto patří díky všem, kteří svojí kvalitní prací přispěli alespoň k tomu výsledku, kterého jsme dosáhli."

Úterý 22. února 2005

Další citát ze včerejšího mailu:

"Máme slabiny především v naprosto nedostatečném efektivním využívání pracovní doby tou prací, která je nám svěřena, za kterou jsme placeni. Předávání projektů "na čas" musí být tou nejzazší dobou, kdy projekt zákazníkovi budeme předávat. Naším cílem MUSÍ být rychlejší, efektivnější a výrazně kvalitnější práce. Pokud chceme na velmi tvrdém trhu uspět, nemáme jinou volbu. Každý si musí zvážit, zda bude ochoten se tomuto podřídit, každý bude mít svobodnou volbu! Buď více a mnohem efektivněji pracovat a podílet se na celkovém úspěchu - nebo zvážit svoje setrvání ve společnosti."

Tak tady jde o vyloženě prcací mail. Duto však tvrdí, že je "motivační".

Středa 23. února 2005

Neustále se vracím k motivačnímu mailu od sou... pana ředitele a stále v něm hledám další inspiraci ku splnění svých cílů k dobytí zářných zítřků:

"Další slabinou je stále malé portfolio zákazníků. Zákazníků dlouhodobě spokojených, kteří nám dají práci a kteří ji budou ochotni dostatečně odměnit. I přes pozitivní signály není počet potenciálních zákazníků dostatečný!"

Jaké "pozitivní signály" asi Kokot zachytil?

Čtvrtek 24. února 2005

Další Kokotova moudra:

"V roce 2005 bude platit více než kdykoliv před tím - nelze pracovat jinak, než týmově. Ač máme každý své osobní kompetence a osobní odpovědnosti, stejně jako v týmových sportech, jako je hokej nebo fotbal, nevítězí vždy mužstvo s větším počtem "hvězd", ale tým, který umí bojovat kolektivně, kdy jeden podrží druhého, kde chybu může udělat sice každý, ale nesmí ji opakovat a vždy musí být jiný člen týmu, který jeho chybu nezištně napraví."

Tak nevím. Když se rozhlédnu, pak náš "sportovní tým" tvořím já - a spousta trenérů.

Pátek 25. února 2005

Závěr mailu mě bude hřát na prsou. (Když si ho tam dám, hada.)

"Vážený zaměstnanče, vloni se událo mnohé, co lze považovat za pozitivní a co by mělo přinést výsledky v roce 2005 a i v následujících letech. Předně jsme více vymezili produkty a k nim přiřadili segmenty trhu. Následně jsme tento trh oslovili a ukázalo se, že poměrně úspěšně. Vždyť jsme porazili i takové společnosti, jako jsou C.C.C.P., Matlárny - a další. Mnohé aktivity jsou důsledkem více než roční práce a tak nyní, doufejme, budeme sklízet plody dlouhodobé a často neviditelné práce."

Nuže dobrá, až mě příště bude vedoucí Duto Hlav jebat, že za mnou není vidět žádná práce, mohu mu odvětit, že právě za to jsem byl manadementem pochválen - za tu neviditelnou práci!
-----------------------------------

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: