čtvrtek 10. prosince 2015

MOBY DICK 2005: Paroubkovy čínské žlázy


Paul McCartney se rozhodl bojkovat olympijské hry v Číně. Možná bychom měli taky.

Managorstvo je zalezlé na ředitelském patře. Píšu texty, mám při tom puštěný FM Classic se zprávami BBC.
..................................................


Pondělí 5. prosince 2005

Paul McCartney se rozhodl bojkovat olympijské hry v Číně. Vadí mu, že Číňani vaří psy a kočky zaživa. V čínských komunistických koncentrácích je zavřeno nejméně tři sta tisíc lidí.

Úterý 6. prosince 2005

Čínská policie začala střílet do demonstrantů, kteří ve městě Šan-wej protestovali proti konfiskacím půdy pro výstavbu větrné elektrárny. Nejméně dva lidé byli zabiti. Čínský premiér Wen Tia-pao uzavrřl ve Francii dohodu na nákup 150 letadel Airbus A320 za miliardy eur.

Středa 7. prosince 2005

V čínských věznicích je zavřeno asi pět set "kontrarevolucionářů". Jedním z nich je novinář, který uveřejnil interní směrnici Čínské komunistické strany o způsobu oslav masakru na Náměstí nebeského klidu v roce 1989. Tehdy čínští komunisté povraždili odhadem 600-3.000 lidí. Čínská delegace dnes navštívila Slovensko, kde uzavřela oboustranně výhodné hospodářské smlouvy.

Počet členů hnutí Falun Gong za mřížemi se odhaduje na tři miliony...

Čtvrtek 8. prosince 2005

Čínští soudruzi dorazili do Česka. Premiér Paroubek s nimi uzavřel výhodnou smlouvu. Výtka opozice, že převod vydělaných peněz z Číny je obtížný a nejistý, je bezpředmětná: většinou nám Číňani platí stejně méně, než kolik činí naše výrobní náklady a výlohy, takže jaké vydělané peníze? Krom toho naše výrobky vždy okopírují a potom nám se svými padělky ve světě konkurují. To je další odměna za naši politickou a hospodářskou vstřícnost. Posledním bonusem může být pokuta od EU za nedodržování pravidel uzavírání hospodářských smluv s Čínou.

Pátek 9. prosince 2005

Čínská delegace dorazila do Lisabonu. Během dvoudenní návštevy se Portugalsku dostane označení za „strategického partnera“ Pekingu. Doposud se tohoto „ocenění“ v Evrope dočkali Britové, Francouzi, Němci a Španělé. Tyto země EU penalizovat nebude. Každý rok v Číně popraví asi 3.400 lidí. Většinou výstřelem do týla, aby mohly být odebrány orgány pro zájemce o transplantaci. Co asi dostal Paroubek od Wena? Čerstvé žlázy?

Sobota 10. prosince 2005


Při pozemkové reformě v letech 1950-52 zabili čínští komunisté 2,4-5 milionů lidí.

Velký skok vpřed, tento grandiózní plán zdvojnásobit produkci oceli, stál Čínu v letech 1959-61 30-40 milionů mrtvých.

Během Kulturní revoluce v letech 1966-1976 bylo 7-8  milionů lidí zabito nebo donuceno k sebevraždě.

Počet členů hnutí Falun Gong, které čínští komunisté mučili od roku 1999 činí 30 tisíc. Zabili jich 5-7 tisíc. Vraždí je dál.

Čínská armáda nakupuje zbraně po celém světě. Hong-Kong dostala zadarmo, teď chce dobýt Tchaj-wan.

V roce 2008 budou čínští komunisté pořádat olympijské hry. Měli bychom je bojkotovat.

Číňani totiž trápí zvířata...

**********************************************************************

Perly Moby Dicka můžete s desetiletým odstupem shlédnout zde v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.)
A zde něco pro internetové archeology: Vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách – verze z dubna 2003

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: