čtvrtek 29. srpna 2024

Bodavý problém

10 cm, dobrý na krájení chleba
A taky sečný a řezný problém. Ve Velké Británii bylo vloni napadeno na 50 tisíc lidí noži a mačetami. Velkou část tvořily domácí rozepře. (Prosímvás, rada kriminalisty: "Nehádejte se v kuchyni!") Je to prý hlavně způsobeno zoufalou ekonomickou situací a z ní plynoucí frustrací, takže za to ti vrazi vlastně nemohou. Určitou, nezveřejněno jak velkou část, však tvořily útoky islamistů. Britové tenhle problém vyřešili po jevropsku: zakázali nosit na veřejnosti mačety a vystřelovací nože. Načež se soudruzi islamisté začali producírovat se svými oblíbenými mačetami v protestních demonstracích. Nová britská vláda přitom ještě ani nezačala s deportacemi ilegálních připrchlíků, ona s nimi před volbami vlastně nezačala ani stará britská vláda.

Takhle - oni v Evropě nějakou dobu z hlediska zápaďáckých médií ani žádní "islamisté" vůbec nebyli. Zejména (britsko-)kanadská agentura Reuters se v tomto překonávala. A Evropané nezůstávají pozadu. Když před deseti lety, v květnu roku 2014 došlo v Bruselu k útoku na židovské muzeum, trvalo dva dny, než případ převzala federální prokuratura jako teroristický čin. Nepadlo tehdy v evropských médiích ani slovo o tom, že útočníkem byl muslim. Vyrobila se takováhle slovní konstrukce: "Útočník na záběrech kamer pálil z automatické pušky kalašnikov, kterou ve světě často používají islámští radikálové." Ba nepadlo ani slovo o tom, že to byl útok, zacílený proti Židům! Jen to, že šlo o "střelbu v židovském muzeu". A to, že ze tří obětí byli dva Izraelci a jedna Francouzka. A že "čtvrtá osoba belgické národnosti je těžce zraněná a leží v nemocnici v kritickém stavu".

Nakonec se zjistilo, že vrahem byl "islámistický extrémista", násilný recidivista, "Francouz arabského původu", který v roce 2013 bojoval po boku islamistů v Sýrii. Čili terorista, jenž se vrátil se do své muslimské Marseille, aniž byl obtěžovám francouzskými úřady! A pak už měl v EU volný prostor ke svému rozvinutí.

Ona Francouzka tehdy pracovala v muzeu jako dobrovolnice. Takže byla také židovským cílem. Postižená "čtvrtá osoba", čtyřiadvacetiletý "Belgičan" (člen židovské ochranky), který byl v muzeu také "zaměstnaný", zemřel po týdnu.  Mluvčí bruselské prokuratury po tomto útoku prohlásil: "Pokud jde o motiv, máme málo informací. Všechno je možné. Víme, že místo, tedy židovské muzeum v Bruselu, svádí k myšlence, že s jedná o antisemitský útok, ale nemáme dostatek informací, které by potvrdily, že se jedná o tento případ." No to je výkon!

Média k tomu dodala, že šlo o "osamoceného střelce", který v židovském muzeu pálil po "náhodně potkaných osobách"… No, on šel do židovského muzea záměrně zastřílet si do Židů, koho asi čekal, že tam jinak náhodně najde??? Arabský muslimský terorista prostě zabil čtyři Židy. Z toho, jak o tom informovala připosraná euroamerická média je mi dodnes na zvracení.

Tehdejší izraelský ministr zahraničí Avigdor Liberman definoval jasně setrvalý, špatně skrývaný evropský antisemitismus. "Je to důsledek protiizraelského a antisemitského podněcování vyzývajícího k bojkotu Izraele, různých akcí proti Izraeli, mezinárodních fór, bojkotu izraelských výrobků a automatické jednostranné protizraelské pozice. V historii je mnoho různých forem antisemitismu, ale základ zůstává stále stejný – nenávist k Židům, jen proto, že jsou Židé, všude tam, kde jsou, bez ohledu na to, zda žijí v Jeruzalémě, Tel Avivu, Arielu, Hebronu, Bruselu nebo na Marsu."

Tak, a teď to máte natvrdo, Evropané, myslel jsem si v březnu roku 2016, když došlo v tom Bruselu k dalšímu teroristickému útoku na letišti Zaventem i v metru - tentokrát ne jmenovitě na Židy, ale na "bílé" Evropany. Bylo mi nesmírně líto obětí – ale nejednalo se o nic, co by už v Izraeli neznali desítky, ba tisíce let. Svítala ve mně malá naděje: Třeba už nebude Izrael tak peskován za to, že chrání své občany před vyvražděním. Třeba začne Evropa více spolupracovat s Izraelem – a nejen v bezpečnostních otázkách, vždyť ta malá zemička kvete i uprostřed pouště, zatímco Evropa stále pláče nad vzrůstajícím suchem a přívalovými povodněmi. Které zatím řeší – dotacemi zemědělcům. Ne dotacemi na zavlažovací systémy a umělé nádrže, zachycující dešťovou vodu, ne! To by bylo popřením dotační politiky EU. Ty dotace mají nahradit finanční ztráty… (Zde jsem si dovolil citovat ze svého deset let starého článku "Přes Brusel do Haify".)

Ale nestalo se tak. Ani média se nedokázala překonat. Vždy, když došlo v Evropě k nějakému útoku - nověji podle palestinských návodů jak nejlépe zabít nožem - bylo slyšet maximálně, že nějaký muž pobodal a zabil neznámé lidi. Už vycvičen jsem se ptal: A nekřičel při tom něco? Jo křičel. A co? No, křičel "Alláhu akbar". A nebyl on vlastně znám policii? Jo, byl znám, trestán, v zemi pobýval ilegálně. Aha, a teď zabíjel, nebyl to náhodou muslim? My nevíme. Zjistili jsme jenom, že byl frustrovaný a že byl v těžkém psychickém stavu. Takže je vlastně i otázka, zda ho spíše léčit než soudit.

V tomto médii překrouceném informování se není co divit, když se ubodané tři holčičky hodí na krk připrchlému muslimovi. Média totiž tradičně mlží, až si lidi řeknou - muslimové zase vraždí naše děti! A lid pak volá po lynči. Moc situaci nepomohlo, že policie skoro celý týden tajila identitu "sedmnáctiletého mladíka" (zanedlouho mu bude osmnáct). Pak se řeklo, že se narodil ve Walesu, takže je Brit, a ne připrchlík. A taky je "křesťanského vyznání" (pokřtěný), takže žádný muslim. Tak tenhle ne. (A co těch zbylých 49.999 případů?) Jenže tohle byl vysloveně policejní fejk! Za úspěch dezinformace nejsou odpovědni ani tak dezinformátoři, jako policejní neinformátoři.

Nakonec se stejně provalilo, že vrahem je jistý Axel Rudakubana, černoch, jehož rodiče přišli ze Rwandy. Tak to opravdu nepomohlo zvýšit návist k připrchlíkům! Slovy odborníků:

"U nejnižší britské třídy převažují xenofobní postoje, hlavně u pravicových extremistů."


Člověk se stane pravicovým extremistou, aniž by chtěl. Takhle - nestane se jím, je pouze za něj označován, když přejde na druhý chodník než aby měl potkat nějakého připrchlíka... Ale díky Marxovi povstávají na obranu islamistických vrahů noví aktivisté, kteří mávají palestinskými vlajkami a oslavují teroristy. Ne muslimové, zblblá evropská pokrokářská mládež, kterou by v Palestině sežrali zaživa.

Amerika má na podobné "protirasistické" bouře, při kterých hoří auta i univerzity a jsou rabovány obchody skvělou odpověď: Ruší policii!!! Tak daleko Evropa ještě nedošla.

Mnoho humoru se spustilo v mých rodných Čechách, když před týdnem přinesly noviny zprávu: "V západoněmeckém městě Solingen zaútočil neznámý muž nožem. Zemřeli tři lidé a osm dalších bylo zraněno, z toho pět těžce. Útočník bodal tak, aby způsobil co nejvážnější zranění." To ještě není ten humor. Ten teprve přijde:

"Německá vláda zakáže nože delší než 6 cm..." 

Hm, a kdy zakáže nůžtičky z manikúry? A že by si je pak voják Islámského státu nedovolil použít, aby náhodou neporušil vyhlášku?

Už k tomu smích ve zdejším publiku proběhl párkrát. Ale neměli bychom zapomínat, že i německá policie se konečně po desítkách let zdravě naštvala. Vlastně až poté, co jejich devětadvacetiletého kolegu začátkem června zabil nožem "rodák z Afghánistánu" (který při tom pobodal dalších pět lidí). Tady mám výběr některých novějších zpráv z Německa z nedávného období:

"Minulý týden zastřelili němečtí policisté v jednom ze supermarketů v Mnichově ženu, která na ně předtím zaútočila nožem."
"V úterý zastřelili němečtí policisté v Moers am Niederrhein v Severním Porýní-Vestfálsku útočníka s nožem."
"Policie ve středu na západě Německa zasáhla proti třiatřicetiletému muži, jenž ohrožoval okolí nožem. Když hlídka dorazila na místo, onen muž se s nožem vrhl směrem k nim. Poté policisté vystřelili a zranili útočníka na krku. Muž zranění později podlehl.“

Vítejte v Izraeli!

Když po tobě jde chlap nebo baba s kudlou, tak nemáš čas přemýšlet, jestli se jen trochu zlobí na manželku, nebo není náhodou frustrován. Nepřemýšlíš o místu jeho narození, natož náboženském vyznání. Prostě ho zabiješ dříve, než on zabije tebe! Když jsi tedy policista a umíš zacházet se zbraní. Jinak to Izraelci nedělají, víte?

Tahle výšezmíněná trojka z německých zpráv možná nepatřila k muslimům nebo připrchlíkům enté generace. Však on se ten bodavý problém netýká výhradně islamofobie (je trestné se bát muslimů!), ani nejde o pravicový extremismus (který se také vinou "křesťanské lásky" kancléřky Anděly Merkel i v Německu rozbujel). 

Tohle je pouze poučení z ověřené policejní praxe - jak se bránit proti hajzlům s nožem v ruce.

Psáno v Praze na Lužinách ve čtvrtek 29. srpna 2024