sobota 5. října 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Zrno od plevele

Pondělí 6. října 2003

Samé změny! Přes víkend vzniklo ve vstupní hale rozsáhlé bludiště z přenosných panelů, které se bude každý týden obměňovat. Prý to má probudit u přicházejících zaměstnanců odhodlání, které pak přetaví v průbojnou energii při své práci. Teď teprve získaly tu správnou působivost roury od klimatizace, kabely, trubky a táhla, které zde byly v srpnu instalovány pod stropem.
Ztratil se zahradník.


Úterý 7. října 2003

Ani dnes se zahradník neobjevil. V kantýně koluje fáma, že vstupní bludiště má oddělit zrno od plevele a nedovolit neschopným dostat se na pracoviště. Áčkaři pak ani nedostanou odstupné. To je snad drb, vždyť dnes jsem halu překonal za pouhých pět minut! Ale fakt je, že zahradník byl identifikován k optimalizaci jako první.

Středa 8. října 2003

Podnikové Zprávy přinesly interview s novým velitelem Jednotky rychlé reakce (JRR). Jejího dočasného šéfa, Ivoše Kvakoše, který byl při této příležitosti urychleně optimalizován, nahradil plukovník Havran Vetřelý z Urny. V rozhovoru si pochvaloval:

"Od svého předchůdce (s nímž jsem se ani nestačil setkat) jsem převzal dokonale připravenou jednotku, která okamžitě zasáhne proti každému gaunerovi. To nemusí být jen usvědčený zločinec či odsouzený kriminálník, ale třeba darebák, který pomlouvá svou firmu anebo dokonce po svém optimalizování nevrátí všechny nevypsané propisky!"

Čtvrtek 9. října 2003

Plukovník Vetřelý je snad první managor se smyslem pro humor. V kantýně při srdečném rozhovoru s čápem marabu prohlásil:

"Říká se o mně, že nemám gaunery rád. To není pravda. Já je mám rád! Na octě, s cibulkou."

Jenom nevím, proč si pak objednal pytel cibule a basu octa.

Pátek 10. října 2003

Přišel hromadný mail od velitele JRR Havrana Vetřelého:

"Nemám radost z toho, že jedním z mých prvních úkolů je razantní snížení početního stavu zaměstnanců. Zatím vás všechny dokonale neznám. V této informační tmě se musím spolehnout pouze na svůj ostrý sluch."

Btw: Ztratil se Ivoš Kvakoš! A našel se umolousaný zahradníkův svetr. Ve vstupním bludišti na plynové rouře pod stropem. Objevila ho uklízečka, když ráno smetala hromádku černého peří.
***
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick