pátek 11. října 2013

MOBY DICK: Kdo je tady zločinec

Brněnský pištec, socdem motorkáři, rasistický Úsvit, průhledný Lukoil, ruská kosmonautika a čeští uhlopolitici
************************************
Listárna Moby Dicka

Co tak kdybyste okomentoval: jen si tak trochu písknout v Brně?
S.L., Břeclav

Vážený čtenáři, nemohu, bohužel, okomentovat celé světové dění. Popis světa by byl stejně složitý, jako svět sám. Krom toho mi uniklo, co značí "jen si tak trochu písknout si v Brně"… ? Za mail dík,
>>:)) Moby Dick

Písknout v Brně = pískání na prezidenta a následně zadržení policií, vyšetření na psychiatrii a pokuta 7000,-.
S.L., Břeclav

Vida, to je už skoro jak v SSSR za Brežněva. Protestuješ – tak jsi blázen. A do psychiatrického vězení s tebou! No alespoň ho pustili. Zatím.
Za připomenutí dík,
>>:(( Moby Dick
***
Opisují z Deníčku Moby Dicka!
"Ten, kdo dostane výpověď, se to dozví dnes mailem. Komu nepřijde, tak pracuje dál. Komu ano, tak se dostaví v pondělí nebo v úterý na určené místo. Bude to strategicky mimo budovu. V pondělí dostávají výpovědi lidé z HN, v úterý z iHNedu.“ Více na Mediáři.
Petr N.

(Z odkazu  vyplývá, že Společnost Economia opustí 58 nastálo zaměstnaných redaktorů z celkových 178. Dalších 42 identifikovaných kusů jsou externisté.)

Milý Petře, to víš, Bakala musí ušetřit na další provozování Paskova. Už teď Hospodské noviny mnoho důležitých věcí vůbec nezachytí. A také se objevují tragické chyby pravopisné a faktografické, které svědčí, že se šetří i na korekturách a editorech. A že ani přetížený redaktor nemá čas si text po sobě přečíst…
Původně jsem z Hospodek čerpal monopolně, ale už před několika lety jsem si musel rozšířit portfolio.
Potvrzuje se Parkinsonův zákon: Pořídíš si nový barák (v Karlíně), zkrachuješ!
Za mail dík,
>>:)) Moby Dick

Zajímavé bude pozorovat, jak si novináři, identifikovaní k vymístění, zachovají morální a profesionální integritu. Zejména jestli vrátí nevypsané propisky!
Žena Moby Dicka: "Zajímavé bude pozorovat, jestli po tomto dalším transferu zvládne zbytková redakce ještě přinášet nějaké vlastní zprávy, nebo jestli se stane pouze doménou komentátorů a zprávy bude přejímat jen od tiskových agentur, a přičiní k nim jen vlastní titulky."
Mrtvá Kočka: "To bychom pak mohly Hospodky provozovat samy jen se Ženou!"
Moby Dick: "Až si je koupíte."
Žena Moby Dicka: "Za korunu."

V HN to je teď, jako v Českých textárnách v roce 2001. Zde zápis ze středy 21. února: "Myslel jsem si, že když Ambrož, Junior a já jako jediní vytváříme texty, se kterými České Textárny dále obchodují, že nás snad ani vyhodit nemohou. Ukazuje se však, že dnes je jednodušší cokoli koupit od dodavatelských firem a uchovat si jen pružnou páteř obchodních a podpůrných manažerů. Krom toho textům klesá odbyt, nastoupila konkurence mektů a tlachů."

Propouštění, rušení nadbytečných míst,zeštíhlování, liberalizaci, transfer a vymístění zajišťovala v Českých textárnách firma Morgue. "Redukci stavů" v Ekonomii koná firma TCC ("Tvoříme cesty k cílům"). To by ani Moby nevymyslel…
>>://

Sobota 5. října

Před třemi měsíci kdosi koupil nějaký sklad v Libině na Šumpersku. V noci se zde střílelo. Na soukromém setkání. Je jeden mrtvý a jeden postřelený. Ne, Ženo, to nebyl večírek ČSSD, ale motorkářů.
Žena Moby Dicka: "Jaký je rozdíl?"
Mrtvá Kočka: "Policie tentokrát zajistila všech 90 přítomných."

Zaslal Ota. Dík! >>:))
"Já si nedovedu představit, že bych byl ředitelem nějaké státní firmy a uzavíral kontrakty s takovými společnostmi. Mě to prostě děsí." (Nedůvěrný premiér zemanovské vlády Jiří Rusnok si předvolá na kobereček podezřelého ředitele státní firmy Čepro. Transparency Internacional vynašla, že s touto firmou obchoduje neprůhledná společnost P3Chem se sídlem na Kypru, jež neobchoduje s nikým jiným než s Čepro.

Menažerii spíše děsí těsné spojení SPOZemanovců s Lukoilem! A nic nepomůže, že je to tak průhledné!!!


Vůdce zlatého Úsvitu byl uvalen do vyšetřující vazby kvůli podílu na vytvoření zločinecké organizace. Nikolas Michaloliakos popírá jakoukoli vinu. Jeho partaj jenom protestovala proti tomu, aby se na sociálních výhodách Řeků nespravedlivě podíleli i přistěhovalci. Skutečně pravicoví politici chtěli bez falešné korektnosti svou zemi a svůj národ očistit od příživníků a komoušů. Strana má i internacionální charakter – její delegace vyrážejí po celé Evropě, aby se po boku svých kamarádů zúčastnily proticikánských akcí. No a to, že jeden z jejích členů zavraždil levičáckého zpěváka Pavlase Fyssase, to byla čistě jeho osobní věc. Stejně jako čistě osobní věc bylo zapojení jednotlivých Úsvitářů do Řecké dobrovolnické gardy ve válce v Bosně. Tam statečně bojovali i proti srebrenickým muslimským teroristům, za což byli osobně vyznamenáni Radovanem Karadžićem
"Zlatý úsvit disponuje striktně hierarchickou strukturou, kterou řídí všemocný předseda podle hitlerovského Führerprinzipu." (Ze zprávy prokurátora.)

Žena Moby Dicka: "Jestlipak senátor Tokio Omamura hledal pro název svého Úsvitu Přímé Demokracie inspiraci v zahraničí, anebo ho to napadlo maně?"
Mrtvá Kočka: "Tokio neopisuje. Jeho rasismus je originální."

Úsvit získal ve volbách 6,9 % a je tak v parlamentu.
Moby Dick: "Bože, něco jsem zaspal?"
Žena Moby Dicka: "Vypadáš tak. V Řecku! U nás ještě volby nebyly."

"Doufám, že je jasné, že Spojené státy nikdy neupustí od snahy dopadnout osoby odpovědné za teroristické činy." (John Kerry, US ministr zahraničí po úspěšném zajetí abú Anase Libího v libyjském Tripolisu a neúspěšném pokusu o zajetí nejmenovaného velitele z Čečenska, který slouží v žoldu machometánského spolku aš-Šabáb v Súdánu.

Libí stál za útokem proti americkým velvyslanectvím v Keni a Tanzanii v roce 1998, při kterých bylo zabito 220 lidí.
Žena Moby Dicka: "Někdo asi zinkasuje $5 milionů, která byla za informaci, vedoucí k dopadení tohoto masového vraha vypsána."
Mrtvá Kočka: "Nezáviď. Jde to na šlechetný účel."

Neděle 6. října 2013

Státní prezident Mlhoš Zeman s manželkou Ivanou a bohatým doprovodem novinářů a podnikatelů přibyl na státní návštěvu Izraele. V 17:45 místního času přistál prezidentský speciál na letišti Ben Guriona. Tiskový odbor Hradu opatrně označuje tuto destinaci jako "letiště v Tel Avivu". Česká média úzkostlivě tají informaci, že součástí delegace jsou i ministři zemanovské vlády v demisi: financí Jan Fischer, zahraničí Jan Kohout, obrany Vlastimil Picek a dopravy Zdeněk Žák.
Žena Moby Dicka: "To myslím Zemana příliš nepřekvapilo."
Mrtvá Kočka: "Ale mohli něco plácnout, když už je Mlhoš dopravil na místo státním speciálem, ne?"
Žena Moby Dicka: "Takto čeští novináři už 20 dokazují svou nezávislost!"
Mrtvá Kočka: "Svoji chucpe."
Moby Dick: "Tuto informaci pečlivě tají i tiskový odbor Hradu."
Žena Moby Dicka: "No, tiskový odbor Hradu… Schopnější byla i tisková mluvčí Českých textáren Linda Živá!"

Po týdnu rozhlížení z Damašku začali experti Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPWC) odklízet první zařízení na výrobu syrských chemických zbraní.

Nebezpeční islamisté a bezpečnostní silanisté se v Egyptě zase perou: 34 mrtvých, stovky zraněných. Srážkám nezabránily ani oslavy 40. výročí vítězství Egypta nad Izraelem.
Mrtvá Kočka: "Myslíš Jomkipurskou válku? Tu Egypťani vyhráli???"
No, nejdřív jim to šlo. Skončilo to tak, že izraelské tanky stály na dálnici na západním břehu Suezského kanálu u stého kilometrovníku, a mezi nimi a Káhirou nebylo nic než poušť a prázdná vozovka. Posledních 200 egyptských tanků zkejslo na Sinaji, a nebýt izraelské humanity a starosti o své zajatce, chcípla by tam i celá dvacetitisícová 3. egyptská armáda…
Žena Moby Dicka: "Sýrie tenkrát taky vyhrála?"
No, tam se IDF zastavily 31 km před Damaškem. A Izrael pak obsazené Golanské výšiny anektoval, takže těžko mluvit o vítězství…

Skutečným vítězstvím však byla egyptsko-izraelská mírová smlouva, ve které Izrael vyměnil r. 1982 strategicky důležitý Sinajský poloostrov (61.200 km²) za mír s Egyptem (na věčné časy).
Izrael tehdy ještě nabídl Egyptu, že mu předá Gazu, což Egypťani rozhořčeně odmítli.

Pondělí 7. října 2013

Evropská komise po pouhém čtvrtroce zkoumání rozhodla, že česká vláda může uvolnit českým zemedělcům naléhavou pomoc, která by měla částečně kompenzovat jejich ztráty, způsobené červnovými povodněmi. Státní pomoc ve výši 685 mil. Kč. se arciť nebude týkat těch sedláků, kteří měli svou úrodu pojištěnu: Byli by totiž "překompenzováni".

Mrtvá Kočka: "Neměli jste se pojišťovat, volové."
Pojištění sedláci: "Příště už to neuděláme."

Prezident Státu Izrael Šimon Peres přivítal státního prezidenta České republiky Mlhoše Zemana. Jejich plodnou debatu však přerušil rabín Ovadia Josef, (strana Šas), který v 93 letech začal zlovolně umírat, takže Peres rychle odkvačil od Mlhoše k lůžku umírajícího. Ovadia pak zemřel, čímž připravil Mlhoše o zář izraelských médií.
Mrtvá Kočka: "Ovadia byl rabín? V poslední době spíš ajatolláh!"
Žena Moby Dicka: "Méně drzosti, Kočko. Ovadia byl uctívaný jako halachická autotita a otec židovského lidu."
Mrtvá Kočka: "Kdybych nebyla drzá, nebyla bych Kočka."
Moby Dick: "Kdybys nebyla Mrtvá, nedovolila bys si být drzá!"

Na večerní pohřeb giganta přišlo 800 tisíc lidí, čímž se stal největším pohřbem v dějinách Izraele a v židovských dějinách vůbec.

Mlhoš prý povečeřel, před čímž něco pronesl.

Nicolas Sarkozy, (exprezident Francie) nepůjde k soudu za machinace s partajními financemi pro volební kampaň 2007. Francouzská justice zastavila vyšetřování.
Žena Moby Dicka: "Proč?"
Miroslav Kalousek: "Protože to by mohla jít sedět celá tehdejší i současná vláda."
Mrtvá Kočka: "No a???"

Exministr obrany shledán vinným z praní špinavých peněz, které získal korupcí při nákupu zbraní pro armádu. Akis Tsochadzopulos (Řecko) vyfasoval 20 let, jeho první dáma a první slečna obržely po dvanácti.

Expremiér by prý svou vinu mohl odčinit (lépe než domácím vězením) veřejně prospěšným umýváním záchodů. Silvio Berlusconi by si pro svůj roční trest vybral raději práci s padlými dívkami, ale to mu italský soud nejspíš neumožní.

Na indonéském Bali začíná každoroční summit Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC). Letošní téma dvoudenního summýše: "Dynamika v asijsko-tichomořské oblasti je motorem světové ekonomiky". Přítomno je tisíc papalášů, avšak US prezident Barak Obava lituje.
Žena Moby Dicka: "Senát mu nezaplatí letecký benzin do No 1. Air Force."

RF carPutin lituje, očekáváné setkání s US Obavou se tedy nekoná.
Mrtvá Kočka: "Mohl kolegu založit, ne?"
Žena Moby Dicka: "Anebo mohli benzin Barakovi půjčit zemanovci od Lukoilu, ne?"

"Nejostřejší fázi krize máme za sebou. Avšak počítat s rychlým ozdravením globální ekonomiky nemůžeme. Problémy současného ekonomického modelu mají strukturální, vleklý ráz.“ (RF carPutin na summýši APEC.) "Svět potřebuje nový dlouhodobý model ekonomického rozvoje, který musí být zaměřen na růst zbrojení, na vytváření kvalitních pracovních táborů a na strukturální reformy vězeňství."
(Dodatek z ruštiny volně přeložil Moby Dick.)

Úterý 8. října 2013

Čeští policisté začali stíhat firmu Metrostav. Od letošního 1. ledna se to už může, ale že začnou s tak velkou rybou, to nikdo nečekal.
Žena Moby Dicka: "Ani velká ryba nesmí podvádět."
Mrtvá Kočka: "Tak velká je, že podváděla."

Jde jen o trapných necelých 100 milionů Kč, za který se pro gang Davida Ratha měl opravit pavilon ORL v nemocnici v Kolíně. David je zavazben, pavilon nestojí, a eurodotace odplynuly.
Žena Moby Dicka: "Někdy si říkám, jestli ty dotace stojí za takovou ostudu."
Mrtvá Kočka: "Ano: Blaze tomu, kdo nic nedostane, nestará se, jak to ukradne."

Ehm, pražský magistrát právě schválil stavbu trasy metra D, která povede z Písnice na Pankrác, zatím. V r. 2022 by měla být tato investice ráže 25 miliard Kč hotova. Tunel bude dlouhý 10 km. Radní zařadili projekt do "operačního projektu". Tím pádem by do něj mohly připlout dotace z EU.
Žena Moby Dicka: "A já, proč to stojí právě miliardu eur."
Mrtvá Kočka: "Déčko povede z Písnice na Chodov, bude stát 50 miliard Kč, a otevřeno bude k slavnostnímu přistání thajkonautů na Mars."
Žena Moby Dicka: "A ty dotace pak budeme muset vracet."

Třetí a poslední den návštěvy státního prezidenta Mlhoše Zemana v Izraeli. Pan prezident poobědval s paní Cipi Livni, ministryní spravedlnosti Státu Izrael a hlavní vyjednavačkou s Palestimci, přičemž ji určitě zase něco poradil. Prohlédl si památky Jeruzaléma, načež dorazil na slavnostní večeři pořádanou Česko-izraelskou obchodní komorou a Izraelsko-českou obchodní a průmyslovou komorou.
Zástupci médií byli přítomni do skončení projevů, na večeři je už nepustili.
Mrtvá Kočka: "Tak se pak nedivte!"

Někteří izraelští komentátoři radí Mlhošovi, že nemá srát Palestince, když chce pomoci Izraeli.

Europarlament schválil mírnější verzi tabákové směrnice. Ocitl se totiž pod silným tlakem zlobbistů, mezi něž se zařadil (po bok svého předchůdce Klause) i státní prezident Mlhoš Zeman.
"Ale zlobbing je přece v Bruseli legální, ne?" (Žena Moby Dicka.)
"Za hranou byl rozsah tlaku a metody a celá diskuse… Diskuse se přesunula od zdraví do podivné narkoekonomiky." (Pavel Poc, europoslanec za ČSSD a zdraví, spoluautor celostátní metodiky likvidace bolševníku, pro HN.)

Generální tajemník KSČ a prezident ČLR Si Ťin-pching na neveřejném zasedání summýše APEC přednesl důležitý projev, v němž objasnil čínskou současnou hospodářskou situaci, reformy a názory na rozvojový směr asijsko-tichomořské oblasti v budoucnosti:
"Jsme příliš závislí na ropě a nedpředvídatelném pohybu jejích cen. Dvouciferný růst hospodářství již nelze očekávat, ostatně trvale je to matematicko-fyzikálně vyloučené. Byly by potřeba hlubší hospodářské reformy a uvolnit zahraniční obchod, což však nemůžeme dopustit, aby se nám řízení státu nevymklo z ruky jako v Sovětskému svazu, kolego z RF. Víme, že podnikat v Číně chce hodně trpělivosti, osobních vztahů a úplatků. Což naši velkou zem posunuje v žebříčku Doing Business, který ukazuje, jak je kde snadné podnikat, až na 91. místo ze 185 hodnocených zemí. (Jde tedy o záporný vzestup z minulého období, kde jsme byli na skvělém 83. místě.) V lůně politbyra KSČ se však zrodila smělá myšlenka, jak předejít možné deziluzi našeho pracujícího lidu a armády: Podařilo se uplatit Světovou banku, aby tenhle ostudný index snadnosti podnikání zrušila."
(Volný překlad z čínštiny pořídila Mrtvá Kočka.)

Nobelovu cenu za fyziku získal Higgsův boson a jeho objevitelé z CERNu, mezi nimiž jsou i čeští zástupci.

Američtí politici se dosud handrkují o rozpočet a (přijatou a rozběhlou!) zdravotnickou reformu. Číňané a Japonci začínají být nervózní, což dali na balijském summýši US ministru Johnu Kerrymu jasně najevo.
Žena Moby Dicka: "Tedy držitelé amerických dluhopisů."
Mrtvá Kočka: "Ať si vezmou NASA!"
Žena Moby Dicka: "Ten jeden dolar je nevytrhne…"

800.000 US státních zaměstnanců, kteří jsou v dočasné výluce, prý o své platy nepřijde. Bez nich by totiž řetězově zkrachovali místní stánkaři s hot dogy, prostí čističi bod i sofistikovaní zlobbisté. A trávník Bílého domu by zarostl bolševníkem.

Středa 9. října 2013

Obchodujte s Ruskem, obchodujte s Ukrajinou!, nabádá nás státní prezident Mlhoš Zeman. Polovina z 15 miliard Kč nesplacených pohledávek ze zahraničí visí právě v Rusku a na Ukrajině za celkem 24 dodávek turnovské firmy Sklostroj. Tedy jen některé firmy z těch dvou tuctů nesplácejí, ale jsou to samí Rusové a Ukrajinci. Naštěstí pro Sklostroj (už jen ten název musí v SSSR letět!:) jsou vývozy do rizikových zemí jištěny státní Českou exportní bankou. Stejně jako naštěstí pro český PSG Investments, stavitele paroplynové elektrárny Krasavino (od roku 2004 zbývá doplatit 1,4 mld. Kč) nebo brněnskou Altu, stavitele Kuzminěnské cihelny (sekyra 385 milionů Kč). Naštěstí pro náš rozpočet je nové vedení ČEB schopné vyždímat z dlužníků až 75 % "nedobytných" pohledávek, případně odprodat za dvě třetiny ceny, Mlhošu, kterýs miliardový ruský dluh z 90. let dokázal zašantročit, že z něj prakticky – pro náš rozpočet – nezbyla ani kopejka.
Žena Moby Dicka: "Od té doby se pravděpodobně datuje zemansko-ruské přátelství."

Jak na Rusy ví třeba nový (od loňského května) vymahač z ČEB Jan Švoma: "V Rusku nebo na Ukrajině když někdo přestává platit, musíte na něj okamžitě vystřelit celou salvu kaťuší. On si uvědomí, že s tím hodláte něco dělat, a snáz se s ním domluvíte. Pokud se handrkujete, děláte mu jednu restrukturalizaci dluhu za druhou, necháte ho slibovat, tak se problém neřeší".
Žena Moby Dicka: "Způsoby nejen ruských dlužníků."
Mrtvá Kočka: "Žeby za neúspěšností minulých (ne)vymahačů z ČEB nebyly pouze neschopnost a zločinné spiknutí?"

Kumi Naidoo, výkonný ředitel grínpísáků, požádal ruského car-prezidenta V.V Putina o schůzku k záchraně 30 Evropanů, kteří minulý týden podle zaútočili na ruskou těžební plošinu v Severním moři, a nyní úpí.
Žena Moby Dicka: "Jak by to mohlo pomoci, když jsou ruské soudy nezávislé?"
Ruské orgány mezitím našly na pirátské lodi aktivistů omamné látky.
Žena Moby Dicka: "Tenké cigarety?"
Mrtvá Kočka: "A podvratný tisk ne?"
Ne. I Rusko ctí svobodu slova. Ale část zabavené techniky "měla dvojí účel a mohla být využita nejen pro ochranu přírody".
Žena Moby Dicka: "Takže špioni."
Mrtvá Kočka: "Jako v Íránu slovenští rogalisti…"
Moby Dick: "No on ten Írán není od Ruska zas až tak daleko!"

Podle Nizozemců, pod jejichž vlajkou se plavil ledoborec, z něhož vyrazili aktivisté na nafukovacích člunech, a který byl také po vypálení 11 výstražných výstřelů zabaven, se naopak pirátství v mezinárodních vodách dopustili Rusáci.

Výkonný Kumi ředitel se nabídl jako "záruka" toho že aktivisté se po propuštění na kauci budou "chovat správně".
Žena Moby Dicka: "Výměna rukojmích!?"

"Miliony lidí po celém světě, včetně mnoha Rusů, touží po tom, aby skončilo věznění 30 odvážných a mírumilovných mužů a žen, kteří jsou zadržováni v Murmansku. Vy víte, že obvinění z pirátství, vznesená proti našim aktivistům, se týkají zločinu, který se nikdy nestal." (Kumi Naidoo carPutinovi.)
Mrtvá Kočka: "Co ho čeká po takové drzosti vůči nejvyššímu?"
Pozor. Puťka sám řekl, že o pirátství nešlo, jen že ekologové porušili mezinárodní právo.
Menažerie míní, že nešlo ani o pirátství, ani o rušení mezinárodního práva, ale o neoprávněné vniknutí na cizí majetek. Jehož umístění a činnost v mezinárodních vodách je z hlediska ochrany přírody nevhodná.
Žena Moby Dicka: "Ani Rusáci si samozřejmě nemyslí, že by šlo o piráty."
Mrtvá Kočka: "To by je rovnou svázali, položili na palubu, a pak ten jejich ledoborec zapálili a potopili palbou z děl."

US prezident Barak Obava zaslal do Senátu nominaci profesorky ekonomie Janet Yellenové na ředitelku Fed.
Žena Moby Dicka: "Yellenová je Američanka, ne? Tak Yellen!"
Mrtvá Kočka: "Anebo Laň."

Janet, která má řídit soukromou centrální banku od 1.2.2014 (pakli ji schválí Senát, což se považuje za jisté), hodlá pokračovat v "měnové politice" svého předchůdce Bena Bernankeho, pro které se již vžil zavádějící název "finanční uvolňování" či přesněji "pumpování peněz". Peníze se pumpují rovnou ze studny, tedy tiskárny, ze které tryskají hltností asi $1 miliarda / měsíc, a americký stát za ně kupuje americké dluhopisy.
Moby Dick: "Perpetuum mobile, aneb Letadlo."
Žena Moby Dicka: "Za pár let se tomu bude říkat »peněžní bublina«."
Mrtvá Kočka: "A platí ji Američanům zbytek světa."
Žena Moby Dicka: "Jen do té doby, dokud bude dolar rezervním světovým platidlem."

Po minulotýdenní katastrofě, kdy mediálně zahynuly stovky libyjských ekonomických uprchlíků před italskou Lampedusou (což už trvá roky, ale většinou se uprchlíci utopí dříve, než je spatří televizní kamery) se EU rozhodla posílit ostrahu jižních mořských hranic Evropy. Nový systém, který lépe a dříve odhalí připlouvající plavidla, má být spuštěn 2. prosince. Prakticky tak vyrobí ještě větší počet utopenců!

A Itálie víc peněz na zabezpečení přežíváni v utečeneckých táborech a na ochranu zoufalých Italů před zoufalými nájezdníky v žádném případě nedostane. Je to její věc!
Mrtvá Kočka: "Nemá být tak blízko Afriky!"

Čtvrtek 10. října 2013

"Českému státu způsobili škodu 97 milionů franků." (Jean Luc Bacher, předseda soudního tribunálu v Belizoně, Švýcarská konfederace, odůvodňuje několikaleté tresty, které vynesl nad pěti mosteckými ex-uhlobarony za privatizační incest MUS z roku 1999.)
Mrtvá Kočka: "Švýcary nasířilo zejména to, že pánové Antonín Koláček, Oldřich Klimecký, Marek Čmejla, Petr Kraus a  i Belgičan Jacques de Groote prali vejvar ve švýcarských bankách."
Žena Moby Dicka: "Dotyční pánové mají ještě tu smůlu, že ve Švýcarsku je podvod trestným činem."
Mrtvá Kočka: "Na rozdíl od ČR."

Antonín Koláček a Petr Kraus, kteří udělali tu chybu, že byli soudu přítomni, byli okamžitě odesláni do soudní vazby, což je velmi překvapilo. Buddhista Koláček se ještě dočasně vymluvil na své zdraví a jiné finanční záležitosti, které potřebuje naléhavě zařídit, takže ho na čas pustili z klepet. Posléze soud uznal, že by bylo hloupé potrestat právě ty poctivé zločince, kteří se dostavili k soudu, a odvazbil i Krause.

Zajímavé je, že ta zlodějna velice dlouhou dobu nevadila českým politikům a českým státním zástupcům. Ba ani české policii, která v této kauze "Kosatka" r. 2005 neshledala žádný trestný čin. Lhostejnost k ukradeným státním prachům ukázali mnozí naši hodnostáři. Zmiňme jen dva, kteří nyní hrdě táhnou do nových voleb, aby náš stát přivedli k lepším zítřkům:

Marie Benešová, tehdy nejvyšší státní zástupkyně, dnes ministryně spravedlnosti v demisi v zemanovské vládě bez důvěry, exČSSD, nestranická kadidátka na volební listině ČSSD/zemanovci v ústeckém kraji. Státní zastupitelství na podnět ministra Jaroslava Bašty tenkrát sice zahájilo šetření, které však posléze rampuláci odložili. Nedošlo prý k žádné škodě.

Miroslav Kalousek, tehdy v opozici,  exlidovecký předseda, dnes výkonný místopředseda TOP 09, vůdce středočeské kandidátky TOP 09/STAN. Ještě v roce 2011 jako ministr financí Nečasovy vlády za TOP 09 napsal švýcarským vyšetřovatelům, že – "nemá podklady", že by České republice vznikla nějaká škoda.

Do třetice velikán největší, který ve svých volbách již zvítězil, a nyní spravedlivě vládne Česku a přilehlé Evropě, včetně blízkého východu a Blízkého Východu, státní prezident Mlhoš Zeman (čestný předseda SPOZemanovců), tehdy předseda vlády ČSSD, která MUS zprivatizovala: V letošním lednu prohlásil, jak tisku, tak vyšetřovatelům, že privatizací "žádná škoda nenastala", naopak stát ještě vydělal 200 milionů.

Švýcarský soud přitom škodu vyčíslil na asi 2 miliardy Kč.

Žena Moby Dicka: "Tak nevím jestli ta trojka jsou lháři, anebo hlupáci?"
Mrtvá Kočka: "Hlupáci. A navíc lháři."

Těch 14 miliard, které zablokoval švýcarský soud na účtech uhlovyvrhelů jako prané peníze, nejspíš připadne hlavně Švajcu. Takže – vinou neschopnosti a zločinné blbosti českých státních úředníků přijdeme o větší prachy, než o jaké nás připravili koláčkovci.
Tak kdo je tady největší zločinec???

Od Nového roku bude platit zákon, podle kterého mohou být potrestáni manažeři, kteří nedokázali zabránit úpadku svých firem, a to i tím, že budou muset třeba vracet příjmy, které jim firma vyplatila za poslední dva roky. Menažerie míní, že toto by mělo platit i pro politiky!

Levicový Senát schválil zákonná opatření ke změnám daní, které mu poslala bolí-vláda zemanovského premiéra bez důvěry. Nově definované daně musí platit k 1. lednu 2014, kvůli souvislostem s novým občanským zákoníkem, aby nedošlo k ještě děsivějšímu bordelu, než už tu je. Soudruzi senátoři udělali jen několik změn: Vypustili zvýhodněné odpisy firemního majetku, čímž úspěšně odvrátili nebezpečí snadnějšího vzniku nových firem.
Žena Moby Dicka: "Doháníme Čínu.
Mrtvá Kočka: "V pádu indexu Doing Business."

Nové zákony prodlužují dobu, za kterou bude možno prodat akcie nezdaněně z 6 na 36 měsíců. Tím se prý podpoří chuť lidí na pořizování akcií, které jim budou nést dividendy, jež by jim měli přilepšit v důchodu.
Žena Moby Dicka: "Proto taky nakupují akcie důchodové fondy.
Mrtvá Kočka: "A proto sociální demokracie s komunisty okradou samostatně investující lidi i spořivé důchodce."
Žena Moby Dicka: "Tak nevím jestli to jsou lháři, anebo hlupáci?"
Mrtvá Kočka: "Zločinci."

60.000 pražských řidičů si během uplynulých čtyř let nenašlo čas na výměnu řidičský průkazů. Teď to budou muset stihnout do konce roku. Magistrátní úředníci jim děkují za možnost přilepšit si před Vánocemi placenými přesčasy a nastupují na třísměnnou fachu 7/7.
Mrtvá Kočka: "Tak jaktože se řidiči zatím nehrnou?"
Žena Moby Dicka: "Mezi Vánocemi a silvestrem je přece ještě dost času!"

V ranních hodinách byl maskovanými únosci zatčen ve vládnědiplomatickém hotelu Corinthia Báb Africa v Tripolisu Alí Zajdán, premiér Libye. Země se prý po pádu tyrana Muammara Kaddáfího zmítá. Stále se nedaří ustanovit bezpečnostní složky, policii a armádu.
Mrtvá Kočka: "Ale daří! Každý kmen má svoje."

Po několika hodinách byl premiér propuštěn. Neznámí teroristé zveřejnili video, ze kterého vyplývá, že Zajdán zaplatil výpalné milicím, které blokují těžbu a distribuci ropy. Což je – dle únosců – korupce.
Mrtvá Kočka: "A nezaplatil milicím, které blokují vývoz."
Žena Moby Dicka: "Tak proč ho pustili?"
Mrtvá Kočka: "Protože jim nakonec zaplatil taky…"

Z oběžných drah: Špatné řízení, chaos, lajdáctví, korupce a rozsáhlé zpronevěry. Tím vším trpí ruská kosmonautika. Proto byl novým velitelem agentury Roskosmos jmenován Oleg Ostapenko, generálmajor, který kvůli vymetení Augiášova chléva opustil místo náměstka obrany a odešel do civilu.
Žena Moby Dicka: "A přitom Rusové jsou jediní, kteří dokážou k ISS dopravit posádky."
Moby Dick: "Bože! Jaký bordel musí panovat v NASA!"

Pátek 11. října 2013

Ze sportu: Národní mužstvo fotbalistů vyhrálo v La Vallettě 4:1 nad místním celkem (Malta).
Žena Moby Dicka: "Tak vidíte, vy pitomci. To nešlo hned od začátku?"
Moby Dick: "Naši hoši ještě proti sobě neměli takové outsidery."

Nový palestinský velvyslanec v Praze Džamál Muhammad Džamál navštívil Hrad, aby předal pověřovací listiny státnímu prezidentovi Mlhošovi Zemanovi. Při té příležitosti se ho zeptal, jak hodlá odčinit své drzé prohlášení, že Jeruzalém je hlavním městem Izraele, kde by měla být i česká ambasáda. Zeman ho (dle svého pozdějšího prohlášení) ujistil, že stěhování připadá v úvahu až po uzavření míru mezi Izraelci a Palestinci. (Podle stínového ministra zahraničí Hradu Hynka Kmoníčka pan prezident slova o stěhování ambasády nepoužil.)
Džamál M. Džamál byl však spokojen: "Prezident je dobrý posluchač. Opravdu lze využít jeho vztah k Izraeli. A požádal jsem ho, aby se blíže seznámil i s palestinskou stranou, aby ji lépe pochopil. Dohodli jsme se, že budeme pokračovat v diskusi."
Žena Moby Dicka: "Tak posluchač on je výborný."
Mrtvá Kočka: "Jen by někdy neměl mluvit. Stačí konat."

Návrh kompletní menažerie Moby Dicka k spravedlivé nápravě česko-palestinských vztahů: Zrušení diplomatického zastoupení tzv. státu Palestina.

"Dolní vrstvy atmosféry Jupitera a Saturnu mohou obsahovat obrovské diamanty. V jejich horních vrstvách mohou nastávat diamantové deště." (US astronomové, nejmenovaní.)
Žena Moby Dicka: "Teď bych nekupovala investiční diamanty."
Mrtvá Kočka: "Z tohohle mráčku hned tak nezaprší…"

Západní tisk zahájil hlučnou kampaň na obranu Greenpeace. Mnozí experti ale označují akce aktivistů za ekologický extremismus, například ruský novinář Michail Vojtěnko ("O žádném pirátství se tam samozřejmě mluvit nedá. Avšak z hlediska zákona to docela dobře jako pirátství kvalifikováno být může."), politolog Sergej Michejev ("Greenpeace se snaží líčit jako altruistické bojovníky za přírodu a ruský stát jako toho, kdo rdousí svobodu. Ve skutečnosti je ale Greenpeace dost pochybnou organizací, která často uplatňuje protizákonné metody. V podstatě je to skoro extremistická organizace. Stávalo se, že jejich akce hrály svou úlohu v ne právě čistých ekonomických a politických hrách."), argentinský expert v oblasti ekonomiky a energetiky, doktor ekonomických věd Ortis Andres Carlos ("Byl to skutečný útok na ruskou plošinu, aktivisté jednali velice hrubě a provokativně. Máme-li věci nazvat pravým jménem, pak se jedná o ekologický terorismus. Aktivisty Greenpeace mnohem víc zajímá ohlas veřejnosti, a toho také dosáhli. Zdaleka všem není bohužel jasné, že se za tím skrývají geopolitické zájmy velkých mezinárodních hráčů, kterým s potěšením prokazuje služby Greenpeace.").

Své polínko si přiložil i politolog Alexandr Gusev: "Nestalo se tu nic mimořádného. Podobné akce se konaly prakticky na celém světě. A Rusko tu není výjimkou. Na druhé straně ale stojí v pozadí jejich činnosti určité politické a ekonomické síly, které jimi vlastně manipulují. Příčinou takového povyku v západním tisku je to, že ekologové dostali na své akce naprosto vážnou odpověď."

Tak, vážení. Grínpísáci by mohli být menažerii ukradení – kdyby se tu před námi nerozvíjela klasická difamační kampaň, kterou tak skvěle ovládali jak němečtí nacisté, tak sovětští komunisté. Tyto texty nebyly Hlasem Ruska zveřejněny k četbě za rubežom, ale jsou určeny – pro ruské občany. Kteří jsou už několik let zpracováváni ruskou protizápadní propagandou, jako před 75 lety Němci dr. Joephem Goebbelsem…

Žena Moby Dicka: "Ty fráze!"
Mrtvá Kočka: "A ten tón. Ten tón!"
Moby Dick: "Greenpísaci jsou blbci. A ruští mocipáni zločinci."

Nobelovu cenu za mír obdržela OPWC. Zaslouží si ji. Mohlo to dopadnout hůř.
Žena Moby Dicka: "Takže Nicolas Winton se bude muset dožít alespoň 105 let, aby byl uznána jeho zásluha za záchranu 669 dětí."
Mrtvá Kočka: "Židovských dětí? To by musel být nesmrtelný!"
Moby Dick: "Je. V tisícovkách potomků zachráněných."

**************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík! >>:)) Moby Dick
**********************************************
Hlavní zdroje provozu:

Neviditelný pes
Šamanovo doupě
Lidovky.cz
Zpravy.idnes.cz
Novinky.cz
iHned.cz
Wikipedie
Eretz.cz
Klub přátel českého rozhlasového vysílání z Číny
Hlas Ruska
Pražský hrad
Zprávy.E15.cz