čtvrtek 25. června 2015

Právní stát

Paroubek se radoval, že státní kasa zbohatne Krejčířovými miliardami. Jenže prý jsou padělané. V tom případě jsem jat temnou předtuchou, jakéže to peníze vlastně máme ve státní kase...
................
(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou zcela pravdivy a dnes si vůbec nevymýšlím.)



Pondělí 20. června 2005

Protiteroristická jednotka České policie vtrhla do černošické vily kontroverzního miliardáře Krejčíře. Podezřelého zajistila a předala protikorupční službě, kteráž na místě objevila pět miliard korun. Zločinec utekl policajtům okénkem i s želízky na rukou, když šel na záchod. Načež odjel autem, které náhodně stálo na lesní cestě za barákem s klíčkem v zapalování.

Říkala policejní mluvčí.

Úterý 21. června 2005

Tak prej to bylo jinak.

Zločinec neměl pouta, neutekl záchodovým okénkem, naopak na hajzlík šel policajt a Krejčíř ho tam zavřel. Načež odkráčel brankou a nasedl do auta s řidičem - byl totiž po flámu a mohli by mu za alkohol za volantem odebrat řidičák.

Říkala policejní mluvčí.

Středa 22. června 2005

Tak prej to bylo ještě jinak.

Ale nikdo neví jak. Ze dvanácti policajtů se nikdo nechce přiznat k zavření na záchodě. Nikdo s nikým nikam nešel - a co je pozoruhodné - žádný z těch dvanácti neviděl, že by někdo s někým někam šel. Inu - protikorupční služba!

Ministerský předseda Paroubek se zlobil a říkal, že by prej měl policejní ředitel vylítnout. Ale zase se radoval, že státní kasa zbohatne těmi nalezenými miliardami.

Říkala policejní mluvčí, že jsou padělané. V tom případě jsem jat temnou předtuchou, jakéže to peníze vlastně máme ve státní kase...

Čtvrtek 23. června 2005

Tak prej to bylo jinak.

Akce byla příkladným činem policejního hrdinství. Kolář odstoupil sám, ne, že by cítil odpovědnost, ale protože nemůže pracovat, když mu premiér nedůvěřuje. Ale ti chudáci protikorupční policajti byli odstaveni od služby. Nespravedlivě! Do vily si šli prohlídnout papírové miliardy. Krejčíř jim je jenom ukazoval. Ani na něj neměli zatykač a nikdo jim neřekl, co mají dělat.

Říkala policejní mluvčí.

Pátek 24. června 2005

Tak prej to bylo jinak.

Ale nebudeme říkat jak, abychom nemarnili pátrání po mezinárodním zločinci.

Policejní mluvčí už raději neříkala nic. Nejspíš to bylo tak, že Krejčířovi přistavili policejní helikoptéru, vybavili ho diplomatickým pasem, policejní ochranou a za to, že zazpívá, mu změní totožnost.

Škodaže v Černošicích nezasahovali ti hoši, co zatýkali Vladimíra Hučína. Ti zuřivému antikomunistovi želízka dát nezapoměli!

Sobota 25. června 2005

Žena mě upozornila, že ty miliardy měl Krejčíř zřejmě z Čepra. To nebyl tunel, ale černý ropovod, co odtamtud vedlo. Protože jsme právní stát, musejí šéfové Čepra zůstat šéfy, neboť si nechali odtéct jen pár miliard. A musejí dostávat svoje milionové odměny podle smluv - jsme přece právní stát. A možná bude muset ještě Čepro Krejčířovi a jeho kamarádovi Pechanovi (který neutekl, protože se mu nechtělo na záchod) zaplatit dalších 2,8 miliard korun - když jsme ten právní stát...

Neděle 26. června

Ach, jak jsem rád, že nepracuji u České policie, České správy letišť, Českého Telecomu, České televize, ale v milých a vymyšlených Českých Textárnách! Jenom lituju, že jsme si ten skutečný český právní stát nechali tak zkurvit.
************************************
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Archiv deníčku od dubna 2000 do konce roku 2002
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Anebo si kupte knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003. Ale kde ji prodávají, nevím. Stojí 199,- Kč.
Avšak můžete si knížku objednat přímo u nakladatele na konvoj@konvoj.cz , pak ještě doplatíte za poštovné.

Žádné komentáře: