pátek 20. listopadu 2015

Mír v husitské synagoze

Ve Vítkově ulici č. 13 nedaleko Karlínského náměstí stojí Karlínská synagoga. V roce 1861 byla postavena v novorománském slohu, v r. 1930 byl její interiér přestavěn ve funkcionalistickém stylu. Po válce ji pražská židovská obec prodala Československé církvi husitské, která ji adaptovala pro své bohoslužebné účely a využívá ji dodnes.

V tomto ekumenickém prostoru proběhne v úterý 24. listopadu v 18:15, hned po biblické hodině, pravidelné setkání členů a příznivců Obce spisovatelů, na němž opět představím svou knihu “Mír v Izraeli”. Jaký je Izrael? Některé věci jsou zde neměnné po tisíce let, a jiné se mohou změnit během několika okamžiků. Jediné, co trvá, je mír. Je to mír mezi válkami, ale jenom Izraelci vědí, že tak je to s mírem vždycky. A že proti teroru nelze bojovat jen svíčkami a květinami.

Během večera se můžete se těšit na autorské čtení a povídání, doprovázené promítáním snímků. Následovat bude beseda, na závěr pak proběhne autogramiáda. Kniha vyšla v květnu, v červnu se dostala do knihkupectví, v červenci zmizela ze skladů nakladatele, a dotisk je v nedohlednu.

Pokud si budete chtít knihu nechat podepsat, a ještě ji nemáte, budete si ji moci koupit na místě v omezeném množství  za sníženou cenu 300 Kč (oproti doporučené 336,- Kč). Pro tento účel jsem totiž zakoupil několik kusů v knihkupectví Kanzelsberger.  (Mír v Izraeli je ještě k dispozici v dalších prodejnách tohoto knihkupectví, a to v Praze, Hr. Králové, Karlových Varech, Plzni, Jihlavě, Ostravě a Strakonicích, do jiných knihkupectví ji přivezou na objednávku:)