středa 11. listopadu 2015

MOBY DICK 2005: Je nepřípustné, aby kdokoli zostuzoval všechno, co patří do naší společné minulosti

Pionýrští běloši, šestý ze čtyř, pravdivý průzkum, internované exteritoriality a společné střílení

Takové kokotiny si nevymyslí ani Moby. Ty se dají jenom opsat z denního tisku! Myslel jsem, že se jen srdečně zasměju, ale z některých "šplechtů" vane mráz.

.........................................................

Pondělí 7. listopadu 2005

Tento týden máme každý den ranní motivační čtvrthodinku. Vedoucí Ing. Duto Hlav rozšiřuje naše obzory čtením textů naší nejmenované konkurence.

"Sonda Pioneer 10, která jako první zamířila ke hvězdám, nese na svém boku tabulku s postavou muže a ženy. Oba jsou nazí. Mnoho lidí diskutovalo, jestli je to pro nás typické. Navíc jsou oba běloši. I když to není nejrozšířenější rasa naší planety."

Úterý 8. listopadu 2005

Dnešní konkurenční klenot:

"Režisér Terry Gilliam utratil v Čechách při natáčení filmu Kletba bratří Grimmů půl miliardy korun. Říká k tomu: »Tohle byl levnější film, jen pro čtyři postavy.«

Tomáš Hanák v tomto filmu hrál dokonce šestou hlavní roli."

Středa 9. listopadu 2005

Pro dnešek jsem do naší ranní čtvrthodinky vybral skvost já:

Byly uveřejněny výsledky průzkumu veřejného mínění. Otázka zněla: "Věříte průzkumům veřejného mínění?" Tři čtvrtiny respondentů odpověděly »ne«.

Konečně pravdivý průzkum veřejného mínění!

Čtvrtek 10. listopadu 2005

Brigádnice Kruto Hlavová si včera na fóru Hospodářských novin poznamenala slova zeleného vůdce Martina Bursíka:

"Jaderná elektrická energie by nebyla tak levná, kdyby se do ní internovaly exteritoriality. Včetně nákupu nadzvukových stíhaček na obranu atomových elektráren."


Pátek 11. listopadu 2005

Na ranní politickou čtvrthodinku dorazil převzácný host, poslanec parlamentní strany Zdeněk Maršíček. Naším úkolem bylo určit, ze které je strany. Pan poslanec se nejdříve zmínil o své nelehké službě na státní hranici v době studené války. Pak vysvětloval, že pohraničníci stříleli výhradně v mezích zákona:

"Střílelo se jen na ty, kteří páchali závažnou trestnou činnost. Je nepřípustné, aby kdokoli zostuzoval všechno, co patří do naší společné minulosti."

Ach, jak bych mohl zapomenout na naši společnou minulost! Říkali jsme si "sou-druhu", tykali si a společně jsme stříleli.

Komunisti do nás!!!

PS 2015: KSČM je i po dalších deseti letech od sametového převrácení třetí nejsilnější i nejoblíbenější strana u nás.
***************

Perly Moby Dicka můžete s desetiletým odstupem shlédnout v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.) Zde se nachází i vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: