sobota 26. března 2011

MOBY DICK 2001: Zaměstnanec má taky duši

Zrození managorů, proudění Rozřeďů, partyzánská rekreace a filozofové ve skladu
Pondělí 26. března
Duto Hlav přinesl z prac. por. na Sev. M. nabídku podnikové rekreace pro ty, kteří se nedostali do tureckého zájezdu: "RZ Ouhor poskytuje široké využití - je tu požární nádrž (možno využít ke koupání), ohniště, asfaltové hřiště, dětské prolézačky, pískoviště. Má výbornou polohu vhodnou pro návštěvu kulturních a historických památek. Na vrcholech Vrabčí vrchoviny lze navštívit partyzánskou chatu a meteorologickou stanici."



Úterý 27. března
V rámci úspor elektrické energie musíme ROZŘEĎ, která k nám neustále proudí e-mailem, tisknout na tiskárně a pak teprve prostudovat - při vypnutém počítači. Dnes přišla jen 4 ředitelská rozhodnutí, která zabrala pouze 41 stranu. Ambrož se odmítá s nimi seznamovat: "Život je krátký na čtení výplodů našich MANAGORŮ*"!

Středa 28. března
Ze studia ROZŘEĎ 258/01: "Pokud se na vás obrátí zástupce některého z médií s žádostí o informace z naší společnosti, jste povinni odmítnout podat požadované informace; požádat tazatele, aby se obrátil na Tiskový odbor; zajistit neprodlené informování svého nadřízeného a vedoucího TO o uskutečněném kontaktu. Cílem komunikace TO s médii je pak vždy poskytovat informace otevřeně, rychle a pravdivě."

Čtvrtek 29. března
"Vážený interní zákazníku," vylézalo ráno z tiskárny, na které si tiskneme všechna ROZŘEĎ, "dnem 1. března došlo k zásadní změně ve filozofii poskytování služeb v úseku řízení zásob Sponek a Připínáčků." (K jaké, to jsme se už nedozvěděli, protože došla náplň v kartridži.) Ambrož pronesl: "Tak už nebudeme mít skladníky, leč filozofy!"

Pátek 30. března
Milý deníčku, končí první rok mého psaní do Tebe. Prožili a přežili jsme spolu mnohé reorganizace. Kdo ví, co nás čeká v dalším ročníku. Psal jsem si Tě ve skrytu a tajnosti, něco však přece jen muselo někudy proniknout na veřejnost. Dnes mě oslovila Irma Badavá, sekretářka náměstka Kvakoše: "Nezapomeňte si tam Moby Dicku poznamenat, že zaměstnanec má taky duši."

*managor = magor, který se stal managerem

Sobota 31. března

Z listárny Moby Dicka
Zdravím Tě, Moby Dicku! Tvůj dnešní deníček mě zvláště potěšil. Jsem totiž jedním z pracovníků Textáren (do konce dubna) a podlehla jsem liberalizaci. Ale tak hezky bych to napsat nedovedla. A ještě jedna věc - konečně znám alespoň jednoho člověka, který čte podnikový zpravodaj. Přeji Ti mnoho zdaru při dalším psaní deníčku.

Zaslala Doubravka
* * *
Milý Moby Dicku,

přeji Ti vše nejlepší k prvním narozeninám Tvého deníčku a věřím, že se budeš dále dělit o své zážitky s ostatními. Zaměstnanec má skutečně také duši a té je hned veseleji, když zjišťuje, že někdo je na tom stejně, ne-li ještě hůře.

Tvůj čtenář J.S.
*************************************
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku mailto:moby.dick@seznam.cz.

Předem dík! >>:)) Moby Dick

26 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

-cha,elementárně tu svou píčovinu klidně aplikuj na dnešní stav.S důsledkem F-M causy,kdy hejsek prý realitní makléř dovedl svou činnost k likvidaci rodin.

-si laskavě vol themata.Jinak,jinak tě vole zdravím.Budeš asi pěkný drak.

Anonymní řekl(a)...

-svou povahou patřím mezi Bohem určené anděly,tj.např.dobrým slovem,nabídkou zda má žízeň a hlad,zda netrpí zimou,zda má obuv,jinak do mozečku asociála nelze dohlédnout.Ba,i soud je na provinilce krátký.6 let nepodmíněně,při dobrém chování bude propuštěn za 3 léta.Výnos jeho kriminální činnosti bude i tak finančně velmi lukrativní.Co k tomu více dodat.

STK řekl(a)...

V jedné knize, popisující schizofrenii jako medicínský problém byly ukázky textů, které píši schizofrenici.

Zdá se, že jsem tu narazil na podobné.

Anonymní řekl(a)...

-jistě.Pro pitomečka STK banalita hodna pšouku.Banalita do míry jeho posrání,v momentě osobní účasti onoho Stanice technické kontroly,pakliže se toho STK-DZP Janyška bude cítit se podveden,pak svou prdélku bude otáčet dle,jak pitomeček bude na Policii mečet.Blbeček STK trpí nadměrným nadhledem,ve svém ruksaku nosí své hovno.

Anonymní řekl(a)...

-se omlouvám k výše uvedenému :Citace-ve svém ruksaku nosí své hovno.

-jest opravující : On už tam nemá nic.

Pedro řekl(a)...

Kocoure, tohle nebude schizofrenie! Tohle bude ethanol zkombinovaný s koprolálií. Trolla nekrmit!

Anonymní řekl(a)...

-cha,milý trolle,nech na parketě.Kocourům jsem zvyklý zakroutit,utopit dle mentální potřeby.Ty nejsi kocour.Tebe mohu dle své chutě akorát pochcat.

-rád bych tě pochcal.

drak řekl(a)...

Pedrovi a STK:

Myslím, že by měl Šaman poskytnout IP adresu, ze které náš Anonymní pacient přispívá policii a ti by ho pak měli, ať už bude chtít nebo ne, vyhledat a následně dopravit někam, kde by se podrobil odbornému vyšetření. Tohle se už vymyká normálu víc, než je obvyklá míra a spíš to připomíná pacienta co zdrhnul z uzavřeného oddělení psychiatrické léčebny. Já si myslím, že ho někde pravděpodobně postrádají.

stk řekl(a)...

Domnívám se,
že je potřeba pozvolna začít uvažovat o instalaci nějakých "sítí proti obtížnému hmyzu", jinak bude v hospůdce časem docela nepříjemno.
Je to ovšem Šamanova věc. Já se zatím odsud na nějaký čas vytratím - intelektuální výpotky onoho blábolícího šílence mi vadí stejně, jako někomu jinému skvrny na ubruse. Neškodí, ale nejsou hezké.
Zatím se tu mějte, přátelé.

drak řekl(a)...

STK:

Těmi sítěmi se může stát Plechovka, stačí mu to patřičně označit, on už si nastuduje "rukopis" a zařídí zbytek. To musí Šaman, ale prostředky na to samozřejmě má.

Jinak si myslím, že netřeba to brát příliš vážně, vážně, to, že se občas vyskytne pos větě vadný mozek, to se prostě stane, je to nemoc jako každá jiná, buďme rádi, že to nepotkalo nás.

informace řekl(a)...

Raději nic Plechovku neučte, může se jednat o nějakého stálého přispěvatele, který teď předstírá stav opilosti.

Pedro řekl(a)...

Já bych to s dovolením viděl opačně - zabloudilo sem k nám do hospůdky nějaké silně podroušené individuum a to pouhým omylem. S poklesem hladiny alkoholu v krvi na normální hodnotu se z něho stane obyčejný slušný člověk a možná si ani nebude pamatovat, kam se ve stavu totální opilosti dostal a co tam tropil. Pokud se ozve znovu a stejným stylem, pak bych ovšem doporučoval zásah pana plechovky. Každopádně bych se neobracel na naši čackou policii - to by byl naprosto bezúčelný, nic neřešící krok.

informace řekl(a)...

Pedro,
přicházíte jak na zavolání. Nevíte, kde bych našla televizní záznam Havlova Odcházení v divadle? Prý to natočili, ale nemůžu to najít. Nebo alespoň text? Havlova elektronická knihovna to neotvírá.
Všichni se tu o tom hádají, tedy o filmu a já nevím, o co jde.
Děkuju.

Pedro řekl(a)...

Zdravím do Itálie. Přes tyto kulturní záležitosti je tu myslím největší expert kocour. Uvidíme, zda nepomůže on. A za chvíli by k nám měla dorazit na návštěvu má dcera s vnučkou (já pak ujmu dědečkovských povinností a půjdu s kočárkem jezdit do parku). Dcera má přes tyto věci taky dost přehled - zeptám se jí. Kdybych od ní něco konkrétního zjistil, ozval bych se.

informace řekl(a)...

Hezkou procházku přeju. A umíte vnučku i přebalit? Když je toho zapotřebí nebo běžíte domů?

Pedro řekl(a)...

Naštěstí to domů z parku je cca 10 minut. A to Aňa (předevčírem jí bylo 10 měsíců) i v počůrané plence vydrží. V tomto studeném počasí ji přebalovat venku by bylo i o zdraví. Vždy jsem napomínám, abych jí nezapomněl zastrčit ručičky pod přikrývku, až usne. Minule jsem to opominul a byl jsem následně peskován, že nastydla. Ach jo ....

informace řekl(a)...

Měl jste jí dát rukavičky, roztržitý dědečku.

Pedro řekl(a)...

Rukavičkami nebyla vybavena, ty jí maminka dávala jenom když byla větší zima. Jedna zpráva pro draka - pojedeme s dcerkou a Aňou do Prahy někdy začátkem dubna - kontrola 24.3. odpadla. A na to navazující záležitost: chtěla byste si informace přečíst knihu "Pochoduj nebo zemři!" od Josefa Šnejdárka? Přidal bych jí k zásilce, kterou připravuji právě při příležitosti mé cesty do Prahy (vrácení až podle Vašich možností). A k tomu Josefu Šnejdárkovi - to je ten pán, jehož lvím přičiněním se cítí Bohumil Doležal povinen omlouvat za to, že k českým zemím byla vrácena část toho, co Marii Terezii ve slezských válkách uloupil Friedrich II (ale třeba Kladsko, Hlubčicko a Ratibořsko s českými menšinami zůstaly Polsku). Ony ty lamentace o oloupení Polska (jako územní vyrovnání mu začátkem 20. let Československo přenechalo velké části Oravska a Spiše - Polsko je požadovalo celé!) - stačí si přečíst něco o té době: Piłsudski a Petljura, pomoc "petljurovců" při obraně Varšavy (zázrak před Varšavou) a následné zrazení Ukrajinské lidové republiky se strany Polska, "vzpoura" Želigovského atd. atd.
O Šnejdárkovi viz třeba (zajímavé je klepnout si i na polskou verzi následujícího odkazu): hatetepe://cs.wikipedia.org/wiki/Sedmidenn%C3%AD_v%C3%A1lka

Pedro řekl(a)...

Právě jsem se vrátil z vyjížďky s vnučkou po parku. Dcera dorazila až v půl páté a předala mi kočárek před domem. Hned jsem se jí ptal na to Odcházení, taky neví kde to hledat. Tak už zřejmě zbývá jenom starý kocour!

drak řekl(a)...

informaci a Pedrovi:

www.ceskatelevize.cz/porady/10301976475-odchazeni/21051212027/

www.ceskatelevize.cz/porady/10320102423-film-o-filmu-odchazeni/

Nemyslím, že se toho najde momentálně o moc víc, protože jestli tomu správně rozumím, tak film jde do kin, cokoliv by mu mohlo překážet v cestě ke kasovnímu inkasu, tedy i vysílání záznamu divadelních představení se teď určitě nebude vysílat, nebo šířit.

drak řekl(a)...

Pedrovi:

Rád se na Vás přijdu podívat, VFN na Karláku znám, její okolí rovněž a začátkem dubna bych se měl být schopen na chvíli uvolnit.

informace řekl(a)...

Pedro,
Vy zřejmě přeceňujete mé intelektuální schopnosti. Dokážu ty všechny knihy, co mi chcete poslat, vůbec přečíst, nemluvě už o jejich myšlenkovém strávení? Jsem profesionálně literát, jak je vidět z mých příspěvků a o historii mám sice zájem ale jen druhořadě. O české historii posledního století jsem se moc nezajímala, neměla jsem na to čas a teď jsem zatažena do proudu diskuze, která se tu tak intenzivně rozvíjí. Máte sice pravdu, že bych měla mít víc znalostí, abych mohla nějak účinně zasáhnout, ale stačím ty znalosti tak narychlo načerpat?
Na druhé straně mě stavíte do delikátní situace, kdy nemohu Vaši velkorysou a laskavou ochotu odmítnout, aniž bych byla nezdvořilou.
Uvědomuju si také, že sehnání a zaslání khnih způsobuje Vám a Šamanovi, který se laskavě nabídl jako prostředník, řadu obtíží a vydání. Skutečně, říkám to upřímně, máte-li jen nějaké malé těžkosti, neposílejte nic.
A chcete-li poslat, dejte mi vědět, jak bych se mohla nejlíp revanžovat.
Omlouvám se a mockrát děkuju. Jste skutečně hodný.

Pedro řekl(a)...

Milá informace, nemějte obavu. Budou to dvě knížečky s věnováním od autora. Třetí objednaná kniha dva měsíce z nakladatelství pořád nešla, takže jsme to s mým knihkupcem stornovali. A pak ten Šnejdárek - otevřel jsem si na úplném konci hesla o sedmidenní válce (viz hatetepe://cs.wikipedia.org/wiki/Sedmidenn%C3%AD_v%C3%A1lka) odkaz o Josef Šnejdárek: Co jsem prožil (word) a mám dojem, že se tam uvedený text "Co jsem prožil" naprosto shoduje s obsahem knihy "Pochoduj nebo zemři!". Ještě to pro jistotu celé projdu a ozvu se s výsledkem.

Pedro řekl(a)...

To Informace: Tak obsahově je to totožné. Takže postupně upravuji ten text z Wikipedie podle knihy, je tam dost chyb, které v knize byly odstraněny. Ofotím taky ilustrace z knihy, které v odkazu na Wikipedii chybí. Až to budu mít hotové, tak hotový soubor pošlu Šamanovi a on Vám ho přepošle. Takže poštou půjdou jen 2 knížky.
To Drak: Tak na 99,9 % jedeme do Prahy 21.4. Ještě to přes hospodského všechno upřesníme.

informace řekl(a)...

Díky, Pedro.

Pedro řekl(a)...

Per nulla. Tanti saluti