neděle 16. prosince 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Vánoční pelyněk

Pondělí 16. prosince
Irma Badavá se stěhuje do samostatné kanceláře po Trnovi. Tam, co dřív sídlila Viky. Než se ta nastěhovala k Duto Hlavovi. Co pak od něj utekla. Nebýt odchodu Trna, trčela by i nadále Badavá v kanclu u Duta "jako osina v zadnici", jak se vzletně vedoucí Hlav na konto své nové asistentky vyjádřil. Tak proto musela privatizace Č. Textáren zkrachovat! Aby vyhodili Trna a Duto Hlav měl svůj soukromý klídek.


Úterý 17. prosince
Managorstvo sněmuje na Severním městě, u nás je klid. Zbylí textárníci – já, Ambrož a Drn – jsme se sešli u Irmy Badavé a vaříme si pelyňkový čaj s rumem. Což je součást vánočního balíčku, který letos České Textárny věnovaly zaměstnancům. (Pelyněk, ne rum.) Irma pravila:
"Ten čaj je tak hnusný, že musí být zaručeně zdravý!"

Středa 18. prosince
Součástí firemního vánočního balíčku pro zaměstnance je i slevový kupon na nákup textů, které jsme připravovali k zasedání Světových Textáren. Ale uplatnit ho můžeme až v lednu – co kdyby si je přece jen někdo koupil ještě letos pod stromeček!

Čtvrtek 19. prosince
Ze zasedání managorstva proláklo, že se České Textárny chystají stát čistě obchodní společností. Ředitel Běsný Kokot, který nás nedokázal zprivatizovat, možná bude nakonec odvolán! Půjde do soukromé sféry: Zakládá "společnost s duchovním rozměrem" – České Templárny. Budoucího generálního dodavatele Č. Textáren.

Pátek 20. prosince
Vypadá to, že nás možná přece jen nevyhodí, totiž neliberalizují. Sakumprásk všichni textárníci mají přejít do Kokotovy soukromé firmy se vznešeným názvem České Templárny. Ale říká se jim České Lemplárny. Proč?
"Protože převezme všechny lemply z Českých Textáren," směje se nám Duto Hlav.

"A já vám tam budu dělat vedoucího!"
...............................................
Sobota 21. prosince
Z listárny Moby Dicka

Dobrý den,
kdo je tím ministrem informačních zdrojů? Že je to Vladimír Mlynář?
Hezký den přeje D.

Mělo jít původně o fiktivní ministerstvo, které se poprvé objevilo v deníčku 10. září 2001 ve zmínce o "hmyzu z MIZu". Fiktivní MIZ měl řídit fiktivní české podniky. Jenže někdo to vzal vážně. A teď se bojím, že od ledna začne ve virtuálních Českých Textárnách řádit reálný ministr!

Za dotaz dík
>>:)) Moby Dick
 *******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

informaziòn řekl(a)...

Finché e prìe anniàn a-o fòndu, d'abelinae ghe ne saiàn de lungu.

Jakub S. řekl(a)...

Dřív než... něco. E basta.
Říkal jsem už, že se vzdávám, no tak. TAK genyjální zas nejsu, no.