neděle 31. března 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Díry do hlavy

Pondělí 31. března
Na prac. poradě na Sev. Městě zdůraznil bezpečák Mazanec, že všichni zaměstnanci musí dodržovat pravidla, určená jim základními předpisy. Zejména nyní, když jsme ve válce, a objekty hlídají smíšené hlídky milicí, musí trvat na viditelném nošení identifikačních průkazů, přesně podle ROZŘEĎ 2/44.



Úterý 1. dubna
Dnes přišlo ROZŘEĎ 1333/03, které nařizuje všem zaměstnancům, kteří tak dosud neučinili, aby si nechali propíchnout lalůček ucha. Abychom si tam mohli zavěsit identifikační průkazy a mohli je tak viditelně nosit. Vedoucí Duto Hlav okamžitě zaběhl k závodnímu lékaři. A ten mu žádanou operaci bez odmlouvání učinil! Ani za to nechtěl peníze. Nikdo jiný na ten apríl nenaletěl.

Středa 2. dubna
Tak s tím uchem, to prý není apríl! Proto taky závoďák nežádal proplacení - dostane zaplaceno od firmy, jde o úkon ku služebním potřebám. Ale jakožto držák identifikačního průkazu nemusí sloužit právě ucho. Průkaz si lze zavěsit i do nosu nebo rtu. Myslím, že bychom tu válku měli co nejrychleji ukončit.

Čtvrtek 3. dubna
Z hromadného mailu od bezpečáka Mazance:
"Dovoluji si Vás upozornit, že bylo vydáno rozhodnutí ředitele ROZŘEĎ 1333/03, které zavádí viditelné nošení identifikačních průkazů. S lítostí musím konstatovat, že v objektu Centra byla detekována averze k viditelnému nošení těchto dokladů. Vzhledem k tomu, že nedodržení tohoto opatření může být posuzováno jako nedodržení pracovní kázně, žádám Vás abyste toto opatření podpořili a zajistili tak nápravu."

Pátek 4. dubna
Tak to s tím děláním ďour do hlav byl opravdu apríl! Řediteli Kokotovi přišel žertovný mail maskovaný, jako by byl z Ministerstva informačních zdrojů. Ten ho nečetl a rovnou předal bezpečáku Mazancovi, který je za těch 62 let u Českých Textáren zvyklý už na ledacos. K nošení ide. prů. stačí připnout je klipsem k náprsní kapsičce. Pokud nemáte kapsičku? Můžete nakonec použít i to ucho!
.......................................
Sobota 5. dubna 2003
Listárna Moby Dicka

Irma Badavá, sekretářka našeho Duto Hlava, mi poslala mail:
"Všechno nejlepší do čtvrtého ročníku Vašeho deníčku. Před dvěma lety jsem Vám řekla: Nezapomeňte si tam, Moby Dicku, poznamenat, že zaměstnanec má taky duši. Teď připojuji: Respektujte, že duši má i managor!"

Tak vida. Tři roky uběhly jako voda. A já si nevšiml duší managorů. Když mi furt dělají díry do hlavy!

No ale jo: Oznamuji svým čtenářům, že i managor má duši. Ale nevidím do ní.
.............................

Vážený Moby Dicku,
uvažoval jste někdy o tom, jak by se Váš Deníček vyjímal v knižní podobě?
Já bych si to docela rád koupil...
Zdraví P.N.
...

ahoj Moby,
mam dotaz, vyjde Moby Dickuv denicek take knizne?
Uz by bylo na case, nekterym managorum bych to daval jako povinnou cetbu!
zdravi Z.M. Praha
..........
Milí čtenáři,

uvažuji o tom - ovšem to by musel uvažovat taky nějaký vydavatel. Už po prvním roce psaní jsem měl smlouvu, ale pak to někde zkejslo. Asi se budu muset začít poohlížet sám, když vydavatelé nestojí před mou textárnou frontu. Za podnětné dopisy dík!
>>:)) Moby Dick
.............................

A hle, stačilo se zmínit, a vydavatel se našel. Vydavatel, který také čte Deníček Moby Dicka. Takže teď si ho můžete přečíst i vy, kteří nemáte Internet. Děkujeme, že jste si náš produkt zakoupili. Za rok nashledanou!

>>:)) M.D.
-------------------------------------------------------------
A zde končí vydaná knížka. Nekončí však uveřejňování už deset let aktuálních zápisků zaměstnancových. To skončí, až skončí zápisky zaměstnancovy, tedy až Moby přejde na volnou nohu a začne komentovat dění v té větší firmě, zvané Česká republika a Zeměkoule, případně Vesmír…
***

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: