neděle 3. března 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Kdo kontroluje

Pondělí 3. března
Po návratu z prac. porady na Sev. Městě nám vedoucí Duto Hlav představil nového kolegu Holu Mátohu. Již jsme měli čest se s ním setkat - byl posledním údržbářem Českých Textáren. (Ale to ještě neměl kolem krku obojek s pevným koženým vodítkem.) Tuto funkci plnil celých 13 let, předtím měl něco lepšího. To vysvětluje jeho lemplovství v oboru údržbářském.



Úterý 4. března
Nový kolega Hola Mátoha byl posazen k nejvýkonnějšímu stroji, který nám zbyl po Juniorovi. Týden má na to, aby se naučil vyhledávat písmenka na klávesnici. Ale ne celý týden na jedno písmenko, Mátoho!

Středa 5. března
Nový kolega Mátoha prý měl ve svém předminulém zařazení k dispozici osobní sekretářku, která mu všechno psala. To vysvětluje, proč se neorientuje na klávesnici.

Čtvrtek 6. března
Kolega Mátoha se vyučil před třiceti lety. Ale hned šel na vojnu. A po vojně na nějakou funkci. To vysvětluje jeho manuální nešikovnost. Ale nevysvětluje, proč se má stát textárníkem.
Psáno odpoledne: Mátoha nemá psát texty, to by nezvládl. Má je po nás - kontrolovat.

Pátek 7. března
V závodní kantýně jsem zjistil, že kolega Mátoha si tyká s managory Mazancem, Bambasem, Dur Durakem i Jamborem, důvěrně se prý zná i s Krakošem, Kvakošem a Makošem. To musí být opravdu lempl, když se nestal už dávno taky managorem!
Psáno odpoledne: Znají se z VUMLu. Toho původního.

Sobota 8. března
Z listárny Moby Dicka

Nedávno nás buzerovala jedna soudružka z Bezpečnosti práce. Zahrnula nás různými výtkami. Když jsem se jí zeptal, jak to tedy máme dělat správně, odvětila mátohovsky:

"My tomu nerozumíme, my to jenom kontrolujeme."
J.Š.
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
Hlav, Duto, ing.: řve na své podřízené, skáče do stropu, nadřízenými jebán a prcán za chyby podřízených
VUML (2003) – Virtuální Univerzita Morálky a Lidství
VUML (1973  a kolem) – Večerní Univerzita Marxismu-Leninismu.

(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick