sobota 26. dubna 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Souboj ministrů

Pondělí 26. dubna 2004

Managoři rokují téměř nepřetržitě, zdá se, že doprivatizace Českých Textáren nabírá nečekaných směrů. Sice je vyhlášeno přísné embargo na poskytování jakýchkoli informací, ale díky kultuře otevřených dveří k nám do přízemí zaléhá řev až z ředitelského patra.



Úterý 27. dubna 2004

Protože některým výrokům z ředitelského patra není rozumět, chodíme častěji do závodní kantýny, kde si své poznatky upřesňujeme. Takže:

Za ředitelem dceřinky TLAMY Antošem Krakošem evidentně stojí starší generace managorů, např. Fotr Bambas, Tluč Huba a dokonce i Dur Durak.

Ředitel Textáren Běsný Kokot má podporu hlavně u nových kádrů: Archanděla Gabriela a Havrana Vetřelého. Přidal se k nim i čáp marabu - inu ptáci drží pohromadě. (Kvakoš už vloni podlehl poslednímu kolu liberalizace. Nebo žeby ho pohltila optimalizace?)

Středa 28. dubna 2004

Naši rozkohoutění ředitelé prý mají podporu nejenom zespoda, ale i seshora. O tom, že tlamárenského ředitele Krakoše podporuje sám Hlavní, neboli Ministr informačních zdrojů, se ví už dlouho. Nad okoralými chlebíčky mistra Mlhy jsme se však dověděli, že ministerskou podporu má i Běsný Kokot. Prý ho drží Nějaký Standa. A protože se HMIZ a Standa perou, klesly akcie Českých Textáren o další tři procenta.

Čtvrtek 29. dubna 2004

Standa vyhrál! Dnes odvolali Krakoše. Tiskový mluvčí Zlato Vrh v rozhlasovém rozhovoru objasnil důvody odvolání:

"Nedostatečné využívání potenciálu našich firem je v přímém rozporu se zájmy akcionářů, kteří jsou přímo či zprostředkovaně vlastníky obou společností. Nyní budeme posilovat roli jediného vlastníka při zachování návazné kontinuity fungování mateřské i dceřiné společnosti a začneme s kooperací spolupráce na synergických projektech."

Dur Durak na protest proti odvolání Krakoše okamžitě prohlásil, že odstupuje z vedení Českých Textáren! To tedy začíná být vážné.

Psáno večer: Durakovo odstoupení nabývá účinnosti 1. července.

Pátek 30. dubna 2004

Ve zprávách CBBC zazněla rozhořčená reakce Hlavního, ministra informačních zdrojů, takto "přímého či zprostředkovaného spoluvlastníka Českých Textáren". HMIZ uvedl, že likvidace nezávislosti TLAMY je v přímém rozporu se strategií privatizace.

"Ztotožňuji se s názorem pana Duraka, který odstoupil," pravil – ale marně jsem čekal, že dodá "a také odstupuji."

Sobota 1. května 2004, Svátek práce, vstup ČR do EU

Dnešek jsem hodlal strávit v prvomájovém průvodu s modrými vlajkami a zlatými hvězdami nad hlavou. Místo toho mám plnou hlavu starostí. Bezpečák Mazanec (u firmy ve stejné funkci od roku 1941) uvedl do bojové pohotovosti náš super držák sponek Spoon, takto taktickoraketovou pojízdnou rampu, která jinak podpírá umělohmotný komín čápa marabu. Už vím, proč asi před měsícem zakázal parkování soukromých vozidel na všech parkovištích kolem Českých Textáren – aby měl Spoon manévrovací prostor.

Jenom jedno nevím. Na jakou stranu se při nadcházející přestřelce přidá.

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Jakákoli podobnost je čistě náhodná. Všechno je to úplně vymyšlené. Odmítám jakoukoli odpovědnost za jednání reálných postav.)
********************************************************

Listárna Moby Dicka

Ahoj Moby,

pracujeme ve farmaceutické firmě a každý týden se účastníme porady mezi naším obchodním oddělením, výrobou, výzkumákem, kontrolou jakosti a nákupem. Už asi třetí měsíc řešíme problém s dodávkami tekutého dusíku pro farmaceutické účely. Po prvním měsíci se dospělo k rozhodnutí, že se  na skladování dusíku koupí nádrž (tank). Druhý měsíc se od toho ustoupilo a teď je zase na pořadu dne nákup tanku na dusík.
Pro dokresleni situace: Jsme de facto chemický podnik a tak při každém výročí 11. září a  podobných krizových situacích nás hlídá policie a vojsko.
A teď to hlavní, co jsme se minulý týden dozvěděli v naší závodní jídelně i z několika dalších "zdrojů" ve firmě: Tak prý budeme kupovat tank! Asi nějaký starší, ale funkční, z armády, abychom byli schopni se bránit proti teroristům, kdyby zaútočili chemickými zbraněmi, třeba dusíkem... Prý už je to tutovka, říkali to totiž na výrobě, ale i sekretářka z kontroly jakosti, tak je to určitě pravda !!!
Ale na intranetu ještě nevisí žádný inzerát, že bychom hledali řidiče nebo střelce do tanku, tak nevim. Možná jen personální oddělení zaspalo... Co myslíš Ty, Moby ?

Tvůj pravidelný čtenář

Můj pravidelný čtenáři,

vy ještě nemáte tank? Půjčte si od nás náš rakeťácký držák sponek! Ale až potom, co se přežene současný souboj našich vedoucích magorů.
>>:))
*********************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick