neděle 6. dubna 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Veselé pařáty

Pondělí 5. dubna 2004

Duto Hlav nám přinesl z managorské prc. porady texty neznámé konkurenční firmy. Máme se prý samovzdělávat v těch dlouhých chvílích, kdy čekáme na připojení k síti. Abychom nezklamali, až zase budeme mít psát nějaký doporučující text k další limonádě. Jsou to skutečně skvosty! A už asi taky vím, odkud čerpal Hola Mátoha inspiraci:


"Kohout a slepice, 2dílná sada.
Rozverný páreček! A kdekoli se uvelebí, sedí klidně, protože je vyplněn těžkým granulátem. Oba opeřenci jsou zhotoveni z heboučkého plyše a měkce vycpaní. Rozkošné jsou kovové pružinové nožky s veselými plstěnými pařáty. V cca 30 cm, 399,- Kč."

Úterý 6. dubna 2004

No, na konkurenci asi nemám:

"Vejce s petrklíčem.
Naprosto nádherně se vyjímají velmi realisticky vypodobněné ručně malované petrklíče na sametově zeleném velkém vejci. Z vysoce kvalitní, velmi trvanlivé umělé pryskyřice. V cca 20 cm, 399,- Kč."

Středa 7. dubna 2004

"Zajíci s vajíčkem na udici.
Vesele se zajíčci věnují chytání velikonočních vajíček. Velmi výpravně tvarovaní chlapíci z jemné kameniny jsou ručně malovaní a glazovaní - jsou to přímo drobné skvosty. Stojící velký zajíc v cca 13 cm, 719,- Kč, stojící malý zajíc, sedící zajíc v cca 9 cm a ležící zajíc v cca 7 cm po 559,- Kč."

Škodaže nevím, jakou "v cca cm" má stojící malý zajíc.

Čtvrtek 8. dubna 2004

"Ovce.
Ovečky, vskutku k pomazlení s měkoučkým rounem a do zahrady? Opravdu to jde, neboť hustý plyšový ovčí kožich je vyroben ze syntetického materiálu odolného vůči povětrnosti a vyplněn ve správném poměru umělým vláknem. Kostra je z pevné překližky a stabilitu zajišťují bodce z ploché ocele, které se dají prostě zapíchnout do země.
Když rouno kvůli povětrnostním vlivům trochu ztmavne, budou ovce vypadat tím víc jako živé! Velmi kvalitní, solidní zpracování.
Velká ovce, cca š 72 x v 57 x h 10 cm. Bodec cca 14 cm. 1.999,- Kč.
Malá ovce, cca š 40x v 33 x h 8 cm. Bodec cca 9 cm. 799,- Kč."

Hu, těmi bodci by se dalo vraždit!

Pátek 9. dubna 2004

"Uvítací zajíci, 2 ks, 519 Kč.
Vymydlení a vyšňoření zdraví pán a paní Zajícovi hosty u domovních nebo bytových dveří - hezký velikonoční pozdrav, který přímo láká vstoupit dovnitř! Jako zahradnice a malíř jsou oba zajíci zhotoveni z vypouklého raženého plechu a pečlivě ručně natřeni ochrannou lakovou vrstvou.

Nádherný dárek k Velikonocům! V cca 26 cm + závěs."

Ten katalog bych rád viděl!

Sobota 10. dubna 2004

Už vím, která konkurence je za těmi neuvěřitelnými propagačními texty. Zjevně Deutsche Texts. Dneska jsme byli se ženou na nákupu a tam jsem spatřil ty "uvítací zajíce". Na ředkvi "zahradnice" a omalovaném vejci "malíř" mají vyveden nápis WILLKOMMEN!
*********************************************

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick