sobota 16. srpna 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Atraktivní zaměstnání

"Víme, že existují lepší odborníci než ti, kteří u nás působili. Pro ty nadprůměrné, anebo nakonec pro každého, kdo chce být nadšenou součástí našeho obrovského projektu, musí být naše firma neuvěřitelně atraktivním pracovištěm." Fantastické pro každého – kdo se chce nechat vyhodit…
...................
(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Jakákoli podobnost je čistě náhodná. Všechno je úplně vymyšlené, kromě citací z českých médií a chování českých managorů, za což ovšem nenesu odpovědnost.)

Pondělí 16. srpna 2004

Duto Hlav nečekaně nepřišel, ačkoliv má dovolenou! Užívám si jeho nepřítomnosti a pilně pracuji. Dokonce jsem mohl jít i na nepřerušovanou potřebu!

Úterý 17. srpna 2004

Dutova nepřítomnost a poklid trvají. Na záchodě jsem si přečetl včerejší Hospodské noviny, ve kterých odpověděl ředitel Běsný Kokot na zvídavou otázku "nemáte obavu, že pravidelné snižování počtu pracovníků odradí některé potenciální zájemce o zaměstnání v Textárnách?" takto:

"Absolutně ne. Na jedné straně propouštíme, ale na druhé straně víme, že existují lepší odborníci než ti, kteří u nás působili. Pro ty nadprůměrné, anebo nakonec pro každého, kdo chce být nadšenou součástí obrovského projektu - urychlit přeměnu Českých Textáren v moderního poskytovatele komplexních služeb v oblasti textárenství - musí být naše firma neuvěřitelně atraktivním pracovištěm."

Středa 18. srpna 2004

V rádiu jsem zaslechl perlit Lindu Živou, naši ředitelku oboru styku atd.:

"Hodláme zvýšit intelektuální kapitál firmy. V Českých Textárnách vždy působili špičkoví odborníci. Po dramatických personálních změnách, které nastaly v průběhu projektu Transformace, máme u nás to nejlepší, co existuje v Čechách v našem oboru."

Úplně se rdím nad tou pochvalou. Ale netýkala se mě. Linda dodala:

"A když to nemáme, mít budeme."

Čtvrtek 19. srpna 2004

Milý deníčku, tohle mi není jasné: Duto Hlav vždy mluvil o davech, které se tlačí před Č. Textárnami, chtivých u nás získat práci. Kokot jásá nad naší atraktivitou, L.Živá si pochvaluje kvalitu budoucích odborníků... Tak kde jsou? Proč nepřijdou?? Kdo má pořád sám psát nová a nová vládní prohlášení? Taky proto ještě furt vládu nemáme. Já to sám už všechno nestíhám!

Pátek 20. srpna 2004

V kantýně jsem zaslechl, že snad dnes přijel nějaký zájemce o práci v textárenství. Hodně sebevědomý, aspoň tak soudím podle toho, že se odvážil zaparkovat se svým novým autem dokonce na podnikovém parkovišti (kde je to zaměstnancům výslovně zakázáno)!

Toto jsou prý jeho slova na adresu naší firmy: "Fantastická firma, nabízející atraktivní zaměstnání, kterou mohu vřele doporučit."

Nějakej nadšenej...

Sobota 21. srpna 2004

Byli jsme se ženou a dětmi na procházce příměstským lesem a potkali Ambrože s jeho Mrtvou Kočkou. Ukázalo se, že ten člověk, co včera drze parkoval na parkovišti, byl on! Ambrož!!! Přijel si k nám autem, které si zakoupil z odstupného, do pokladny – pro pololetní a čtvrtletní a mimořádné odměny...

A jak je to s tou jeho chválou? Co opravdu řekl?

"To je skutečně fantastický! Vřele doporučuji nástup u Českých Textáren všem – kteří se chtějí nechat vyhodit!"

********************************************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick